-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
-
jorden06
senior tag
válasz Gorneck #3788 üzenetére
Azt az első 1600-ost cserélném le egy 1000-es AC-re, szintúgy ilyenre a procin lévőt is.(hátul maradna az 1200-es Noctua) így milyen lenne?
Egyébként méréseim szerint, ami most van 1600-os hűtővel Xigmateken 47fok load alatt 12V-al és 45fok szinté load alatt 5V-al... nem számottevő. 1000-es ventivel maxon akkor kb elérném az 5V-os szintet nem?
Ez a 47fok egyébként mennyire számít jónak?
-
jorden06
senior tag
Egyébként ez most h. van, hogy ebben a logout-os cikkben az írónak a Ninjája full passzívban terhelés mellett, egy ventivel (tápnál) egész házban ilyen ilyen teljesítményt produkál, az én Xigmatekem meg 10fokkal többet kettő rendszerhűtővel? Jó, 0,6Ghz-el többen fut az enyém, de az 10fok különbséget ereményezne?
[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
"Az a legjobb, ha 2 teljesen ugyanolyan ventit raksz a házba előre-hátra, mivel akkor a légszállítás nagyobb lesz."
Ez mondjuk így nem igaz, pl. ha az 1600/1200-as ventiket kicserélem ugyanolyan 1000/1000-esre?Egyébként mi lenne egy front1000/back1200 összeállítással? érezném azt a kb. 10CFM különbséget?
-
jorden06
senior tag
válasz Gorneck #3767 üzenetére
Megnéztem 1-2 dolgot, pl. hogy a gyári Xigamtek hűtő 800~1500RPM-es tartományban mozog és 56.3 CFM-es. Ezért nem tudom elég-e egy 1000-es, ami csak 37CMF-re képes
A gyári hűtő 1.57 mmH2O légnyomású, AC-ről sajnos nem találtam ilyen adatot. Az egyébként mennyire számít mekkora venti van elöl a házban? Most a ház gyári 1600RPM-ese van berakva (AeroCool Mastige ház), ha ezt is lecserélem egy 1000-es AC-re számít valamennyit a kisebb légmennyiség?
-
jorden06
senior tag
válasz Gorneck #3762 üzenetére
Neked egy AC AF12025 PWM van leszabályozva Xigmateken? Elősször én is azt néztem, csak sajnos nem tudom manuálisan szabályozni. Az 400-1500RPM-es tartományban működik, egy 1000-es AC vagy 1200-es S-FLEX/Noctua nem lesz kevés terhelés alatt? Kár, hogy utóbbiak olyan drágák...
-
jorden06
senior tag
Én is hasonló szintet próbálok kialakítani, a tápom egy Corsair VX450-es (ebbe Seasonic bél van, állítólag halkabb mint az FSP-s Zalman sorozat, én a Seasonicomat nem cserélném le e helyedben). Egy Noctua ventim van hátul 5V-on, a VGA-ra keresek most Accelero S1-et, hogy ilde passzív legyen (de sehol nem találok ) A procira meg előre kellene még folyadékcsapágyas venti, de olcsó szinten
A Sunon ventiket mennyiért osztják?
-
jorden06
senior tag
Hali!
Xigmatek hűtőre kellene 3PIN-es hűtő, néztem már AC ventiket, de ami nekem jó lenne sajnos csak 1000RPM-es, én egy kicsit erősebbet keresnék. Néztem az S-FLEX sorozatot, de nekem az elég drága
-
-
-
jorden06
senior tag
Olvastam most a logout-os bejegyzést a polírozásról... Tényleg ilyen hatékony, érdemes vele foglalkozni? Hallottam már róla, de akkor nem mentem bele komolyabban a témába, csak vmi urban legendnek tartottam de akkor ezekszerint nem az?
-
jorden06
senior tag
válasz Gorneck #3319 üzenetére
A Rifle Bearing tulajdonképpen milyen csapágyazás? Ilyennel van szerelve a Xigmatek (56CFM légszállítással). A CoolerMaster sleeve (az a csúszó?) csapágyas 70CFM-el, viszont jelentősen kevesebb a borda felülete. Valószínű akkor így jönnek ki azok különbségek. Mondjuk xbit1, xbit2 tesztek szerint kb 10fok különbség van, de kíváncsi vagyok az én E6750-esem mikor kapna ekkora terhelést...Még talán akkor se ha 3,2GHz-re húzom.
-
jorden06
senior tag
Minden szomomra elérhető boltot felkutatva a következő lehetőségeim vannak (az általam kinézett hűtőkből) :
Xigmatek HDT-S1283 - 9600Ft plusz 1700Ft posta
CoolerMaster Hyper 212 - 9000Ft
Scythe Ninja - 8900Ft
Thermalright HR-01 Plus 10400Ft plusz 1700Ft postaMelyiket szeressem véglegessen?
mod: a postát esetleg még el tudom intézni, hogy valakivel átvetetem helyettem Pesten...
[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
válasz old gray #3206 üzenetére
Hát igen, ez érdkes, én is csodálkoztam rajta, hogy egy ekkora hűtő miért így van felfogatva? A fele ilyen súlyú Zalman 7700ALCumnak is van egy hátsó pántja... Nagyon lötyögött neked? Nameg olvastam, hogy van aki szerint nem nagy szám és kevesebb heatpipe-os hűtők is jobbak, van aki meg hűtő legendának tartja.
Olyan megoldást szeretnék, ahol idle alatt PASSZÍV üzemmódban mehet, ha pedig meghajtom a procit előlapi kapcsolóval ráadom a ventit is. Eddig Noctua és a Ninja volt esélyes, a Thermalright-ra nincsen pénzem Esetleg még TX2, de nemtudom az idle passzív alatt hogy bírná, egy E6750-re kéne, minimálisan túlhajtva 3GHz körül.
Megvan még neked, esetleg eladtad a Ninjad?
[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
Jah, még mindig az b@sz fel, hogy eddig csak Veled találkoztam akinek ilyen panele van, de neked legalább csak előző ventiknél csinált ilyet, most már nem. Azért nem vettem még másikat, mert Scythe panelt szeretnék, amivel teljesen ki lehet kapcsolni a ventiket, nem csak leszabályozni.
Vagy van még panel, ami teljesen lakapcsol és az ára a fájdalomküszöböm alatt van?
-
jorden06
senior tag
válasz Gorneck #3165 üzenetére
Hát ezekután most már tuti az lesz Már csak egy közeli boltot kell találnom ahol olcsó is.
Az is jó megoldás amin te vagy, hogy idle üzemmódban kikapcsolni teljesen a ventijét egy előlapi szabályozóval, terhelésnél meg fullra rakni.
Próbálkoztam már ezzel én is, csak a Revoltec előlapi szabályozóm baromi rossz, ha visszaveszem a feszt.(bámelyik ventilátoron) akkor elkezd hangosan zúgni, motorhangot kiadni, míg egy Zalman FanMate-tel egyik sem csinálja ezt. Te nem hallottál még ilyenről -
jorden06
senior tag
válasz Gorneck #3149 üzenetére
Az tuti, mondhatni a legolcsóbb a kategóriájában. Ninja-nal és hasonló társainál ( Noctua, Tr HR1) csak az volt a vonzó számomra, hogy működnek passzív üzemmódban is 5V-os házhűtés mellett.
Egyébként, csak úgy kiváncsiságból , nem tudtok egy tesztet, ahol tesztelik a hűtőket passzív és ventis üzemmódban is? google csak híreket adott, teszteket nem találtam
-
jorden06
senior tag
válasz Gorneck #3146 üzenetére
ebben teljesen igazad van de nem azért mert annyi időm van, hogy ráérek szenvedni a részletekkel, csupán megvan minden ft. helye, megfontolom, hogy egy 14ezres HR1-et vagy egy 11ezres Ninja-t veszek. (A Corsair VX450 megvétele elött is mindent elolvastam, hogy biztos az kell-e vagy a Zalman 360B-APS) de a kíváncsiság meg egy alap dolog.
Ninja nem is olyan nagyszám pedig eddig olvastam róla jókat, néhol hűtő legendaként emlegetik. Néztem egy pár tesztet, ez a CM H212 tényleg elég jónak tűnik, majdnem egy szinten van a tesztek alapján a Thermalright Extreme és a Noctua hűtőjével is, azokról is tényleg csak jót hallani.
-
jorden06
senior tag
válasz Gorneck #3107 üzenetére
egyébként egy szóval sem mondtam, hogy hülye vagy.
De köszönöm szépen a megtisztelő válaszodA heat-pipe csövek mennyisége és anyaga egyébként nem feltételnül meghatározó a hűtésnél? Gondolok itt erre a tesztre pl. ahol a Silenator jobban teljesít 6 csővel mint a Ninja 12-vel.
A Thermalright HR-01 Plus processzorhűtő csövei is nikkelbevonatos réz alapú anyagból vannak mint a talpazata? Hogyha az általad felsorolt hűtőket kiegészítjük egy Ninja-val, szerinted melyik teljesít a legjobban?
-
jorden06
senior tag
válasz Gorneck #3105 üzenetére
na jolvan akkor ezt most abba lehet hagyni, azért mert neked "jómunkásember" rangod van 30284 hozzászólással, semmi jogod beszólogatni és sértegetni egy "lelkes újoncot", véleményem szerint Te sem wikipedia-val a fejedben születtél, azért vagyunk itt, hogy okosabbak legyünk, tapasztalatokat cseréljünk, segítsük egymást.
Igen, egy jó halk hűtő kellene, ami ha annyira jó teljesítményben még a ventijétől is megfosztanám a még nagyobb csend érdekében. Első körben is írtam már, hogy a csend a fő szempont, így jött szóba ESETLEG a passzív (de azért mert közben jár az agyam, hogy lenne jobb, még tudom mit akarok), hogy ha kis légszállítás mellett venti nélkül úgy teljesít a Ninja mint a TX2 ventivel, egyértelmű a konklúzió az én szempontomból.
-
-
jorden06
senior tag
-
jorden06
senior tag
Scythe Kama Cross és Scythe Mugen CPU hűtőkről van valakinek tapasztalata vagy infója? Milyenek a Ninja és TX2-höz viszonítva? Sima C2D-ra lenne.
-
jorden06
senior tag
és az hogy lehet, h. a globális hőfok 35, magok meg 46? (most ennyi éppen)
azon is gondolkoztam, h veszek egy Noctua vagy Ninja hűtőt rajtahagyva min. fordulatszámon a ventit, igy akkor nem kell erős házhűtés (mondjuk azok is csak 5V-on mennek) kettő közül egyébként melyikre esküsztök jobban?
ötlet még -
jorden06
senior tag
válasz atilius #3005 üzenetére
Amit irtál lb 5-8 fok változást Ninjára, azt az én mostani hűtőm passzív vagy aktív módjához viszonyíta érted? Megnéztem CoreTemp-et, 50fok körüli értéket ad magonként, de nem mutatja a globálisat mint Everest...
Scythe Kama Cross, Katana, Thermaltake Sonic Tower - ezekről milyen tapasztalatok vannak?
-
-
jorden06
senior tag
válasz atilius #3002 üzenetére
igen, pardon, elírtam, egy E6750-re lenne, csak elírtam két számot
most egy Zalman CNPS7700AlCu-val kisérletezek, passzívban 5V-os első-hátsó rendszerhűtéssel 36fokon van idle módban (1mag:49fok / 2mag50fok) ,terhelve nem akarom próbálgatni. (alapjáratú ventivel idle módban 25fok -mag1:37,mag2:38)mod: Ezek mennyire számítanak jó értéknek? Egy Ninja/HR-01Plus mennyire vinné le ezeket kb? Elsődlegesen mindenképp passzív kellene, max ha nagyon nem működik ráraknék egy alapjáratú ventit, de a jó rendszerhűtés viszont megvan.
[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
hali!
már érdeklődtem itt, de azóta pontosultak a keresési kritériumok: passzív hűtő kellene idle módba jó rendszerszellőzésű házba egy E6750-re alapjáraton. Max terhelésnél felkapcsolnám a CPU hűtőjét is ami van, de jobb lenne ha teljesen passzívra tervezett lenne.
Eddig a Ninja Rev. B-t találtam mindenhol, van még esetleg vmi jó esélyes?
-
jorden06
senior tag
olvasgattam mostanában teszteket és azon csodálkozom, hogy hogy lehet egy procihűtőnek púpos a talpa? ez egy csöppnyit azért abszurd sztem. Néztem egy képet a ph tesztben is ott a TX2 talpán is az mi, le kell csiszolni
-
jorden06
senior tag
Hali!
Segítségeteket kérném, hűtő kellene egy C2D E6750-es procihoz, azonban lenne egy kritérium: idle módban ventilátor nélküli kellene, a házhűtést is csak kettő venti biztosítaná elöl-hátul min. fordulatszámon. Persze így csak alapjáraton működne, terhelés közben felkapcsolnék minden ventit előlapi szabályozóval, így a proci ventijét is, ha esetleg van rajta.
Amiket eddig kinéztem az a Noctua, Scythe és Thermalright nagyobb heat-pipe-os hűtői, úgy gondoltam, ha megvan a légáramlat, az lehűti ezeknek a nagy bordáit valamilyen szinten. Nocutat azért részesíteném előnyben, mert úgy tudom ahhoz adnak ventit is ami igencsak halk azonban teljesítményben mintha nem a legjobb lenne.
Vélemények ezekről? Esetleg további alternatívák? Van rá esély esetleg, hogy később jó lesz valamelyik hűtő Quad-hoz is? PH teszt szerint pl. a Noctua kb. 60fokon tartotta a QX6700-at.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Robotporszívók
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- BestBuy topik
- További aktív témák...