- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
humbuktomi
csendes tag
-
humbuktomi
csendes tag
válasz akela91 #35062 üzenetére
Rendben, köszönöm, még esetleg annyit kérdeznék, hogy az a 40-50 fok egészséges-e, mert eddig Sata-s DVD író hiányában csak a BIOSig jutottam el, ott 3800-on kétyegett folyamatosan a CPU és ha rendes oprendszeren ( jelen esetben win 8 cp) nyomom, akkor ott is ez a hőmérséklet lesz, vagy kevesebb, illetve ha ennyi lesz akkor merjek vele igényesebb gameket nyomtatni?
-
omikron23
senior tag
válasz akela91 #34592 üzenetére
Hát én nem igazán látom a fordulatszámot ránézésre, pláne nem tudom megkülönböztetni az 530-at a 900-tól...
waterdragon1: szerintem mindegy mihez veszed, sokkal jobbat nem nagyon találni...
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
szab.tam
nagyúr
válasz akela91 #34090 üzenetére
nem.
tapasztalatom szerint, több mindentől függően, de 5-10 fokkal kevésbé fűt be.
és igaz, hgoy sokan esküsznek a prime-ra, hgo yugyanannyira lehet vele feltételezhető stabilitást belűni, mint az ibt-vel, vagy a linx-szel, de szertnem ez nem így van.
az ellenkezőjét állítók 1xrűen nem is érdekenek, nem is vitatkozom már velük.
túl sokat teszteltem már, sok konfigon, hogy így tegyek.belépő:
linx all ram 25 kör
ibt 15 kör.
ezek méág nem jelentenek tuti stabilitást, de kellő képen mutatják, ha komoly gond van, és fel is fűtenek már.
az ibt 15 gyorsabban lefut, de stabilitás mérőfokban kb. ott van, mint a linx25 kör.
az igazi teszt a 300 körös linx. 10 óra.
ahol az lefutott, ott még nem találtam utána semmilyen valós alkalamzást, ahol kifagyott volna.nayon sokan állítanak sok mindent. mi után nem fagy, mi után emg igen. de mint mondtam, már nem foglakozom velük. én így járok el, és ez nekem bevált.
elmész egy komolyabb cpu topic-ba, pl. 1366, kiröhögnek a prime-al. csak linx.
jómúltkor betévedtem az amd 6 magos topicba. direkt kértem, hg yfuttasanka 3.6 ghz-en linx-et, 3 giga rammal. érdekeltek a gflops értékek. össze akartam hasonlítania q9550-nel. rendesek voltak, mert csináltak nekem pár tesztet. de elégé csodálkoztak néhányan, mi az a linx, és gflops-ot is mér?
most nem platform lenézést akartam előhozni, de azért ott és akkor kicsit meglepődtem...(#34091) fattyu
akkor core temp, vagy valami újabb realtemp. vagy újra kell telepíteni a realtemp-et, ha esetleg régi procinál lett telepítve...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Archanon
őstag
válasz akela91 #33838 üzenetére
Természetesen csak akkor vennék új pasztát, ha használt hűtőt veszek (ahhoz nyilván nincs). Ha az újakhoz van, akkor nincs probléma, 1-2 fokot tényleg nem érne meg a plusz pénz.
Aprón néztem 212+ -t, de az csak 8-ért van, illetve egy 6k-ért jegelve. +paszta, akkor már ott vagyok, mint egy új 7-8ezres hűtő...
#Jakuu: Ezzel az a baj, hogy mindenkinek más hangot fog produkálni a hangszórókból, ill. fejhallgatókból. Nem tudom ott milyen a környezet, ill. mennyire hallani a többi ventilátor hangját, de az én fejhallgatóm ezt pl. olyan hangnak játssza le, mint a másik atomreaktorunké, ami elnyomja az én gépemet. A minőség se a legjobb. ( ) Szvsz, nem mérvadó. Vagy nálad vannak gondok.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Jakuu
őstag
válasz akela91 #33838 üzenetére
Ha jol van felteve es nem valami nagyon trutyi a paszta, akkor nem igazan kell megbolygatni a hutest evekig. Igazabol csak a gagyi pasztaknal szokott elofordulni, hogy beszaradnak es elvesztik a hovezetesi tulajdonsaguk nagyreszet.
Esetleg meg akkor fordult elo ilyen ha regi felfogatasu hutoket hasznaltak es meggyengult a leszoritasi szerkezetuk, manapsag mar nem jellemzo foleg azert sem, mert a jobb hutok tobbsege hatso felfogatast hasznal. Szerintem amig nem cserelsz processzort nincs szukseg a cserere, ami akar 3 ev is lehet, ha valaki nagyon kitolja a gep illetve processzor cseret. -
hermanyi
addikt
válasz akela91 #33745 üzenetére
35 decibel szerintem nem éppen a halk kategória , 1500 as fordulaton igaz a légszállítása nagyon nagy és gondolom ebből adódik a nagy hang is ha nem is motorhang de szélzaj az tuti .
Szóval én nem sorolnám a halk kategóriába semmi féle kép .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
windlord
őstag
válasz akela91 #33623 üzenetére
A HAF912+ egy nagyon jól szellőző ház.
Én (is) a helyedben egy Mugen 2 -t vennék, a különbözeten meg bármi mást!Most az, hogy új vagy nem új... hát nem tudom.
Egy hűtőbordánál nem hinném, hogy annyira számít (legalábbis nekem nem).Speed(R) -nek teljesen igaza van:
Ha gyönyörködni akarsz a két hűtő valamelyikében, akkor a Matterhorn.
Ha "csak" a proci lehűtése a cél olcsóbb pénzért, akkor a Mugen.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz akela91 #33584 üzenetére
Ne dőlj be..bőven a nagyon halk kategória a Mugen 2 1300as ventije. Főleg, ha azt is figyelembe veszed, hogy leszabályozza majd a lap.
Én a Matterra csak akkor startolnék rá a helyedben, ha a dizájn bejövős..
Hovatovább, a Matter a WingBoost venti nélkül annyit ér, mint a Mugen 2.#33586
Én azért annyira nem vagyok elájulva tőle..főleg azért, mert bár elismerem, kellemes a zajszintje, egy TY140 agyonveri..ill. ekkora bordán (Mugen2) szélsőséges tuningon kívül ígyis-úgyis tök felesleges agyonpörgetni a ventiket, kevés levegő kell, hogy átszellőzzön..ez meg megoldható halkan olcsó ventivel is..ld. pl. AC F12, Swif2, stb.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz akela91 #33581 üzenetére
Nem tűnik fizetettnek, de vannak érdekes eredmények benne..a tesztkonfig alapja ugye i7-920@3.6GHz@1.2V, ez addig oké, ~100W körül fűt.
Nekem szemet szúrt pl. a HR02 aktív-passzív különbség, kizárt, hogy 5°C legyen..jóval melegebb kell legyen passzívan a ventis állapothoz képest.Más tesztek alapján egyébként igen, a Matter veri a Mugeneket, és halk.
Annyi a kérdés, esetedben megér-e ez a difi 1.5Xes árat..mert utóbbi 8k..
Én a helyedben végiggondolnám, számít-e 3-4°C, szerintem nem igazán. -
MPowerPH
félisten
válasz akela91 #33557 üzenetére
Attól hogy szépséghibás, még tökéletes. Le van csippentve 3db lamella szélső széle, ami a hűtési teljesítményt nem befolyásolja, és házba építve sem látható.
Speed(R): Igen. A True annyiból nagyon praktikus, hogy elég karcsú, és ventivel együtt is lazán elférnek a magas bordás ramok. A többi hűtő sokkal nagyobb felülettel tudja ugyan azt a teljesítményt generálni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz akela91 #33552 üzenetére
Thermalright TRUE Black 120 CPU Mugen 2-3 -at megeszi reggelire, igaz kicsit kicsit drágább. Nekem valahogy a Mugen nem vált be.
Speed(R): Nem reklám, de a Brocken erősebb, mint a True SB-vel..
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Merlinclub
senior tag
válasz akela91 #33539 üzenetére
Azért a Brockennek járj jobban utána. Komolyan meg fogsz lepődni a PH-s felhasználók tesztjei alapján! Ez nem "szponzorált" teszt, hanem mindenki otthon, a saját körülményei közt próbálta a VándorBrockent.
Csak hogy jobban felfigyelj rá a Noctua NH-D-14-el nagy vonalakban partiban van több felhasználónál, és nálam is!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- Cooler Master MA612 ARGB Proceszor hűtő
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest