2019. január 22., kedd

Corsair gyorstüzelő billentyűzet új Cherry kapcsolókkal

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A K70 RGB Rapidfire klaviatúrában debütál a Cherry MX Speed mikrokapcsoló.

Corsair K70 RGB rapidfire

Néhány hónapja írtunk róla, hogy 2014-ben lejárt a Cherry játékos billentyűzeteknél előszeretettel használ, MX mikrokapcsolóinak szabadalma. Akkor több gyártó is nekilátott a már szabadon hozzáférhető tervek lemásolásának, a német vállalat viszont több évtizedes tapasztalatát kihasználva válaszolt. Előbb kihozta RGB világításos kapcsolóit, majd tavaly a csöndes verziót, idén pedig színre lépett az ezüstszínű Cherry MX Speed kapcsoló, ami a korábbiaknál rövidebb úton jár. Miért jó ez? Azért, mert ha játék közben az ellenfél billentyűzetének gombja csak 2 mm-es út után kapcsol, de a miénk már 1,2 mm-nél, akkor esetleg juthatunk annyi előnyhöz, hogy a mi lövésünk, csapásunk talál be előbb. Ez pedig versenyhelyzetben, de akár hobbijátékban is sorsdöntő lehet.

Mint korábban, az RGB világításos vagy halk kapcsolóknál, most, a gyors verziónál is a Corsairrel működik együtt a Cherry, így elsőként a Corsair K70 RG Rapidfire billentyűzetben jelent meg az új megoldás; a többi gyártó – még a Cherry saját maga is – csak fél év múlva (nagyjából idén ősszel) építheti be saját modelljeibe. A K70-es billentyűzetet valószínűleg nem kell bemutatni olvasóinknak, a Corsair jól ismert és elismert, felsőkategóriás modelljéről van szó, ennek megfelelően felső váza vastag, szálcsiszolt alumíniumlemezből készült, és ellátták temérdek extrával.

Ugyan hang ki- és bemenet nincs rajta, de kapott átmenő USB csatlakozót, jobb felső sarkában pedig igényes, hengeres tekerővel állítható a hangerő, a mellette lévő gombbal pedig némítható. Egy sorral lejjebb, még mindig a numerikus rész fölött található négy médialejátszó kapcsoló, kicsit balra pedig külön gombbal és nem Fn váltóval kapcsolható a gamer mód, amikor letilt a Windows gomb és még pár, játék közben zavaró billentyűkombináció. Az új MX Speed kapcsoló is RGB világítású, ami szintén külön gombbal kezelhető. Érdekes részlet az USB csatlakozó melletti reteszes kapcsoló is, ezzel a billentyűzet USB lekérdezési frekvenciája állítható, ha esetleg nem akarna működni számítógépünk BIOS-ában. A K70 RGB Rapidfire kétméteres kábele vaskos, harisnyázott, végén két USB csatlakozóval.

Szokatlan, hogy a billentyűzetnek nem csak a hátulján, hanem az első részén is van két kis, kihajtható láb. Ha csak az elsőket használjuk, akkor a gombok nyomófelülete egy síkba kerül, sok játékos kedveli ezt a beállítást. Tovább lehet finomítani az ergonómiát a mellékelt, gumis bevonatú csuklótámasszal. Nem feledkeztek meg a játékosok által gyakran használt gombok extra kupakjairól sem, a nemrégiben tesztelt Strafe-hez hasonlóan a WASD (FPS játékosoknak) és QWERDF (MOBA játékosoknak) cserélhető szürke, érdes felületűre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.