- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
addikt
válasz
CounterBoci #35947 üzenetére
A teljesseg igenye nelkul:
- kb 2x tobb anyag van benne
- Sokkal vastagabbak es jobb minosegu muanyagbol vannak a kupakok es a haz is, mint a mai akarmelyik billentyuzeten ~ szerintem
- A feliratozas nagyon idotallo dye-sub technikaval keszult (mondjuk ma mar lehet jobbat is talalni; dragaert)
- A buckling spring kapcsolok - vitathatoan - a legjobbak
- Nem jar hozza gari
- Nem plug&play
- Nem a szupermeno scan code set 3-at hasznalja
- Nem kompatibilis szinte semmi mas, ma kaphato billentyuzettel
- Ha a model M-rol van szo, akkor nem tamogat, csak 2KRO-t
- A hosszabb billentyuk stabilizalasa meg nem ert el a csucsra benne, bar szerintem meg igy is kifejezetten jo
- Nagyobb aramot vesz fel, igy nem biztos hogy atalakitoval lehet mondjuk OTG-s eszkozon hasznalni.Ezek jutnak most gyors eszembe...
-
freeknight
őstag
válasz
sztibi88 #35945 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek az ajánlásokat!
Alakul ez, azt hiszem mechanikusra nevezek be.
De az fnaticos billentyűzet miért ennyivel olcsóbb az ozonnál? Elvileg ugyanúgy cherry-féle kapcsolók vannak bennük, tehát akkor ugyanannak a minőségnek is kéne lennie.
Az Ozone felé hajlok, szimplán azért, mert abból van magyar kiosztású.
Már csak azt kéne kideríteni, milyen kapcsoló kéne nekem. Én sokat gépelek, de szeretek játszani is, én azt szűrtem le, hogy vagy blue, vagy brown kapcsoló kellene.
Hol lehetne egy mechanikus billentyűzetet megtapogatni, media marktba szoktak ilyet kirakni? Mivel Miskolcon lakok, a Pixel nekem eléggé kiesik -
CounterBoci
senior tag
Üdv!
A féltve őrzött 1984-es kiadású mechanikus IBM billem miben különbözik a maiaktól?
-
stresszer
csendes tag
Sziasztok!
Mivel a jelenlegi rapoo billentyűzetem gyengélkedik, egy komolyabb vásárlásán töröm a fejem 30e ft plafonnal.
A következő paraméterekkel fontossági sorrendben:
- Háttérvilágítás (szín irreleváns)
- Kompakt kivitel (TKL)
- ISO layout (magyarítás megoldás akár matricákkal)
- mechanikus kapcsolók (Cherry Mx Brown)A napokban szúrtam ki a látszólagos befutót, habár az árnak persze már fölé is mentem:
https://www.ozonegaming.com/product/strike-battle-spectraA testvérét, Ozone Strike Battle -t látom kihúzták az ajánlottak listájáról..
Van erről a verzióról tapasztalat, ajánlanátok vagy esetleg van jobb tipp? -
sztibi88
csendes tag
válasz
freeknight #35941 üzenetére
Esetleg az itt bemutatott? (igaz a hozzászólásokat olvasva most kicsivel 30K fölé kúszott az ára)
Ha a szakértők is áldásukat adják rá, akkor lehet érdemes lesz ránézni, már csak azért is mert ez itthon kapható, így az esetleges visszaküldés, garanciális ügyintézés könnyebb lehet... -
Highground
aktív tag
Sziasztok!
Erről a Redragon Kala-ról vannak itt tapasztalatok/vélemények? Teljesen mechanikus? -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Fnatic Rush Pro? 79-89€ (lehet még kupon is van rá)
-
Crabface
senior tag
válasz
Ha nem akarsz sokat költeni és jó a kék kapcsoló: [link]
Egyébként német Amazonon érdemes nézegetni, sok az ISO mecha náluk. 29 eurótól ingyen ki is hozzák 4-5 nap alatt.
-
freeknight
őstag
Sziasztok ismét!
Most kicsit beleástam magam a témába, utánanéztem a kapcsolók típusainak meg a kiosztásoknak. Sok jó dolgot tanácsoltatok is, most egyesével nem válaszolgatnék, egyben írnám le mire jutottam:
Egyre szimpibbek a mechanikus billentyűzetek. De továbbra sem akaródzom kiadni egy billentyűzetért 50-60 ezer forintot, ennyiből már egy új, garis 1050 TI-t is vehetnék a gépbe.
A Kínából rendelés szép lenne, de van ezzel több probléma is: ha azt akarom, hogy a hosszú Í meg a nagy enter a helyükön legyenek, legalább valami ISO kiosztású bill kéne, de csakis kizárólag angol billentyűket látok alin, ez nekem sajnos nem pálya.
Ahogy elnéztem, az én igényeimnek mx brown kapcsolók felelnének meg a legjobban (sok gépelés, de azért van játék is), viszont az a Kínaiaknál az is ritkaságszámba megy, van blue vagy black.Tehát ha a keretet hajlandó vagyok mondjuk a duplájára emelni (30k), akkor lehet kapni valami értelmes mechanikus billentyűzetet, amin ISO kiosztású gombok vannak, világítás és valamiféle multimédia gombok, akár fn billentyűvel ? Ha nagyon muszáj, a világítást hajlandó vagyok dobni, de a 30k már így is rengeteg nekem, mintha a fogamat húznák.
De ha nincsen 30ezerért, ez az ollós kapcsolás jó kompromisszumnak tűnik, midnig is bírtam a laptop billentyűket. Viszont a Cougar 200K helyett az utódja, a Cougar Vantar szimpibb, mert az szigetes, mint az előző laptopom. Erről mik a vélemények, árkategóriájában megéri, mint az előd?
-
vlevi
nagyúr
válasz
freeknight #35937 üzenetére
Az ollos azt jelenti, hogy a billentyű mozgatása, rögzítése egy ollos mechanizmussal történik.
scissor keyboard-ra keress rá a guglival. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
freeknight #35937 üzenetére
aliexpresses cuccok esetleg? ott is van néhány jó mecha.
általában [ ] mecha [ ] magyar felirat vagy led [ ] olcsó <- ezekből választhatsz kettőt a kínálat.
-
freeknight
őstag
válasz
Domonkos #35936 üzenetére
Eléggé finnyás vagyok, se használt egér, se használt telefon, se használt billentyű nem jöhet szóba. Bár ha jól tudom, a mechanikus billentyűket szét lehet szedni, ha ki tudnám takarítani, lehet jó lenne, de azt is hallottam, hogy ezek eléggé tartják az árukat, 15-ig bezárólag mit tudnál ajánlani?
Ez a hama az óriási kerek széleivel nem igazán tetszik. Ajánlott billentyűzetek listájából talán még a cougar 200k ami külalakra közel állna hozzám, ilyesmi formában gondolkodok. Ott viszont az ollós típus mit jelent?
-
Domonkos
addikt
válasz
freeknight #35935 üzenetére
Mecha csak hasznaltban lenne ilyen feltetelek mellett - de meg ott sem sok. Szerintem egyebkent majdnem biztosan jobban jarnal egy ~15k koruli hasznalt mechaval, mint akarmelyik mas membranossal.
Hama illuminated nem tetszik? -
freeknight
őstag
Sziasztok!
Bár az irodából rekvirált IBM SK-8820 billentyűzet alapvetően kiszolgál, de hiányzik pár dolog:
-médiabillentyűk (vagy a laptopokról ismert fn gombos megoldás)
-világításAlapvetően gépelésre lenne használva, a játék csak ezután. De azért ghostingot nem szeretnék.
Numerikus billentyűzet fontos, ami pedig kötelező, az a teljes méretű enter.
Mechanikusat kipróbálnék szívesen, de sajnos csak 15ezer forintot tudok rászánni, úgyhogy gondolom kiesnek.
Gépelés miatt fontos lenne a magyar kiosztás, de ha van olyan angol, ahol az Í betűnek megvan a helye, akkor nem számít.
Használt nem játszik.Köszönöm a segítséget!
-
Hummin
tag
Végül hétvégén én is berendeltem egy Coolermaster Masterkey Pro M-et. Ma reggel jött meg.
Márciusban kaptam egy régi Ortek MCK-101 FT gyártmányú billt, Alps SKCL green kapcsolókkal. Ezzel kezdtem el a mechanikus világomatCoolermasterrel már lassan egy éve szemezek. Kisebb is egy teljes értékűnél, ugyanakkor elérhető rajta minden. Másik amit mostanság fontolgattam, és nagyon szívesen ki is próbálnék az IKBC (new) Poker volt, de végül a Coolermaster lett.
Gombok elég vékonyak, könnyűek, viszont kellemes tapintásúak. Jobban érdekelne az Coolermaster újabb PBTje, hátha lesz egyszer Pro M-re.
Mellékelt lemezt (mini CD) nem is érdemes betenni, csak a cseh leírások vannak rajta. A billentyűzet 1.02-es FW jött, weboldalon 1.06-os érhető el. Szövetborítású kábel elég merev, jobb lenne egy rugalmasabb.
Barna kapcsolóval rendeltem, saját Alps-hoz képeset halkabb is. Alpsnak a visszatérése hangos. Kíváncsi leszek mennyit változik majd a szilikon gyűrűkkel az MX hangja, mert nekem így is tökéletesen megfelel.
Egyelőre ennyi lenne. -
pubwart
aktív tag
Sziasztok,
Két opcióban gondolkodom. Egy másik billentyűzet kellene, a munkába.
Corsair STRAFE MX Blue - Ł99
Corsair STRAFE MX Silent - $159Már van itthon egy Silent billentyűzetem és imádom - ugyanaz mint fentebb, de kicsit hiányzik hogy nincs benne a kattanás érzés, hogy lináris, megy és csókolom.
A kéktől kicsit félek, hogy baromira hangos lesz, hogy esetleg zavarna embereket. De nem tudom. Viszont a drágábbnak esetlegesen előnye az lenne, hogyha otthon is meg bent is ugyanaz lenne akkor tökéletesen meg tudnám szokni.
Nem tudom... Mit javasoltok???
-
Redlight2
tag
Sziasztok! melyiket ajánlanátok?
Cougar Attack X3 vagy A4-Tech Bloody B740A ? -
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok,
Irodai használatra keresek vezeték nélküli, magyar kiosztású billentyűzetet.
Eddig Lenovo és Logitech vezetékes billentyűzetekkel volt jó tapasztalatom, ha lehet maradnék ezen márkáknál1.Mekkora összeget szánsz rá? 25k
2.Használt szóba jöhet-e? Nem
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod? Munka, irodai használat (levelezés, Excel, Word, Powerpoint stb.)
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mindegy, halk legyen. 1,5 évenként cserélem, addig tartson ki
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?): Numpad és csuklótámasz nem elvárás, de előny; vezeték nélküliség kell!
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz?: magyar kiosztáshoz ragaszkodom
Köszönöm
-
Bazsee71
őstag
válasz
Domonkos #35927 üzenetére
Ez a Giga billentyűzet már egy fokkal jobban néz ki, nem tekerték körbe bazári ledekkel. Meg kellene néznem élőben, mert képről kicsit bumfordi, de ami még kérdésesebb, hogy azok az állapotjelző ledek nem zavaróak-e. Néztem videókat róla, ott eléggé úgy tűnik. Az már másik, hogy ahogy írod, pl. az Árukereső véleményeknél elég sok meghibásodást említenek.
-
Domonkos
addikt
válasz
Bazsee71 #35926 üzenetére
Gigabyte force k7-em volt, az a maga kategoriajaban nem volt rossz - mondjuk kerdeses, hogy mennyivel nez ki vallalhatobban, mint a vantar...
Vagy ha nem jon be a lapos gigabyte, akkor a hama illuminated keyboard is egeszen jo ~ szerintem. Csodat persze tole sem kell varni, de a ligajaban jonak mondhato.
Ugy szamolj vele, hogy napi 8 ora hasznalat mellett max 3 evet fognak birni.Ilyen ez a kategoria
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Tudtok esetleg egyszerű, háttérvilágítással ellátott vezetékes billentyűzetet ajánlani? Csak munkára használnám, szempont hogy minél halkabb legyen, lehetőleg alacsony profilú (notebook) gombokkal.
Néztem a Cougar 200K-t, nem győzött meg, a Vantart meg nincs az a pénz, hogy az asztalomra tegyem, az valami brutál giccsparádé.
Ha lehetetlen a feladat, akkor elengedem a világítást, és lövök egy Cherry Stream 3.0-t.
A keretet 12k környékén húznám meg.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
djozsi
senior tag
Sziasztok!
Létezik elfogadható minőségű ISO, magyar szitálású cherry mx red-es billentyűzet?
Jó lenne, ha lennének rajta külön médiabillentyűk, elsősorban hangerő szabályozó.
A Board 6.0 az egyetlen amiről úgy tudom, hogy ilyen, de arra nagyon sok panaszt olvasni sajnos.
Az HyperX Alloy Elite-et vártam nagyon, de abból se lesz magyar... :\Előre is köszi!
-
Stukker1987
senior tag
Megjött az első mechanikus bill-em
Cougar Attack X3 RGB HUN Cherry Brown
A dupla shift-es fox-tükörfúrógép teszten átment maradéktalanul.
Az aquakeytest érdekesebb ott kevesebb billt érzékel mint gondoltam.Azt gondolom,hogy elsőre teljesen jó választás.
Talán egy jó kis palmrest hiányzik még a teljes élvezethez. Ha erre tudnátok tanácsot adni azt megköszönném...
-
Crabface
senior tag
Két retro fehér ALPS:
-
nyunyu
félisten
válasz
Domonkos #35910 üzenetére
Dizájnját elnézve erősen Tai-Hao gyártmányúnak látszik a kupakszettje.
Mai napig ugyanezt az öntőformát használják, akár a sima kupakokat, akár a bigass Enterüket nézem.
-
Crabface
senior tag
Ma voltam a bolhapiacon és ezt a duót szereztem:
A felső az egy Silitek, csúszkás gumidómos, Cherry kompatibilis, oem magas, lézergravírozott kupakokkal. Az alsó pedig egy Cherry G80-3000, Made in Germany, MX Clear kapcsolókkal, Cherry profilos dyesub kupakkal.
Amíg megjön a Dolch kupakszettem addig ez megy fel a Victsing-re szerintem.
-
Domonkos
addikt
Nemreg ujabb billentyzetet kaptam egy ismerosomtol, miutan megtudta hogy gyujtom oket. Ezt a teljesen no-name, pehely konnyu, ranezesre olcso membranos, egybol a kukaban landolo darabot.
Mivel DIN-5-os csatija van, igy o mar nem fogja tudni ertelmesen hasznalni es mivel nala is pont ugyanannyi helyet foglal, mint nalam, igy jobbnak latta odaadni.
Kozelebbrol megnezve viszont feltunt, hogy a billentyuk feliratai tulsagosan is jok. Lezerezeshez kepest tul sotetek, dye-sub-hoz meg tul elesek. Az egyik kupakot (egyebkent rettento nehezen) letepve lattam, hogy ez bizony meno, ABS double shot - raadasul cherry kompatibilisMondjuk nem epp a legvastagabb, de a mai mezonyben egesz jol megallna a helyet.
Mivel nem latszott rajta tul sok hasznalat, igy az X/A kapcsolot a megfelelo pozicioba mozgotva jo remenyekkel dugtam ossze a gepemmel. Es ha egy hatast nem volt eleg dobni tole, akkor a billentyu lenyomasakor a billentyuzetbol jovo apro, csippano hangtol biztosan lehet meg egyet.
Nem hangos, de legalabb rohadt idegesito. Normal tempoju gepiras mellett mar azokat is zavarta, akiket amugy a model F hangja nem.
Harmadik extraja a klaviaturanak, az a dome with slider kapcsolok. Ugyan a billentyuk csapnivaloan szorulosak (ami szerintem inkabb a hosszu parkolasbol adodik es ha be lenne jaratva akkor elfogadhato allapotba kerulnenek...) viszont az actuatin igy is valami magikus modon nem a billentyut aljan, hanem felut felett, majdnem a taktilis hupszlival egyben van. Pazar.
Osszessegeben egy nagyon erdekes darab, ami bar megprobal jo lenni, az olcsositas mar elegge kijon rajta. NKRO-t nem tud, alig van benne anyag, a kapcsolo valasztasa nem kifejezetten jo, cserebe a kupakok szepek, a stabilizalt billentyuk is jol mozognak es valamennyire modern szeletelesuek a billentyuk. A cherry kompatibilitasert meg jar a pulsz pont!
Hasznalni nem fogom, mert a rovid backspace-t nem tudom megszokni. -
v1rus
tag
válasz
Dani '85 #35908 üzenetére
A kupakok cserejet minden tovabbi nelkul meg tudod oldani, csak arra figyelj, hogy olyat vegyel, amin a led at tud vilagitani, kulonben bukod a megvilagitast.
O-ring nem specko dolog, mint kiderult az itteni szakiktol. Megveheted szerelvenyboltban is akar. Viszont szinten fontos, amire az en figyelmem is felhivtak itt, hogy attetszo gyurut kell rendenlni, hogy a led atvilagitson rajta. Szemely szerint a kovetkezoket rendeltem magassagbeli elteres miatt: 2mm-es es 1.5mm-es. Majd amelyik jobban tetszik erzesre, azt fogom benthagyni.
-
Dani '85
csendes tag
Értem - Értem. Tegnap En is rendeltem egy ugyan olyat mint Te. Szerdara hozza ki a futar. Neztem a WASD ot is csak az nagyon draga lett volna, talan majd egyszer.
Ennel a tipusnal ami neked is lesz lehet csereleni a billentyuket hogy egyedien szines legyen a board?
Illetve van hozza valami speci dolog meg, O-Ring ?
Koszi,
Dani -
v1rus
tag
válasz
Dani '85 #35904 üzenetére
Szia. Koszi. Ha be van nyomva a numlock, akkor csak numpadkent viselkedik az a szekcio, Fn-el sem tudod elerni a nyilakat olyankor. Ha ki van nyomva a numlock, akkor pedig siman nyilakkent mukodnek. Fn-re egyebkent vannak kulon funkciok azokon a gombokon, amik az oldalara vannak festve a kupaknak (pl mediakezelo funkciok).
-
nyunyu
félisten
válasz
vitemerius #35902 üzenetére
Csótány is elpusztíthatatlan, más kérdés, hogy új korában sem pillangó.
-
vitemerius
tag
válasz
Domonkos #35886 üzenetére
Domonkos: az a helyzet, hogy a k120 nekem már vagy 6 éve megvan, és elpusztíthatatlannak tűnik, de mostanában gondolkodtam rajta, hogy esetleg ki kéne próbálni mást is, mert ha így megy tovább, s arra várok, hogy elromoljon/elkopjon stb., akkor már sosem lesz új billentyűzetem.
Benézek ide-oda, hátha valahol ki lehet próbálni ezt a lenovót, kösz a tippet.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Nintendo Switch 2
- Netfone
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest