Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz Ispy #107863 üzenetére

Na jó, de ami a 40 százalékon rajta van, azt bármikor lehet nagyobb formátumos billekre portolni, csak lesz egy csomó unbound gombod.

A magam részéről úgy csináltam, hogy kiszemeltem egy olyan kiosztású motyót, amit ránézésre szívesen használnék (itt Libra Mini/Prime E), és annak a gombelrendezését programoztam fel Q8-ra, a felesleg meg unbound. Öt hónap alatt bebizonyosodott, hogy komoly, hosszú távú használatra jó volt a megérzés, és úgysem fogok már ennél nagyobbat tartósan használni, de ha kerülne ide esetleg más, a QMK/VIA/Vial/ZMK(/Keychron Launcher) valamelyikével gyorsan fel lehet vinni bármire egy 40-45 százalékos layoutot. Olyan billencs meg nyilván kicsit sem érdekel, ami nem tud ilyet, de szerintem ezzel már te is így vagy.

Aztán ugye most állunk a 3x6-os Corne kapujában (mert nem köll az a felső számsor sem), ott még ki kell találnom egy jó helyet az ú/ű-nek, meg esélyes, hogy ha nem is feltétlenül mindegyik esetén, de a többségnél át fogok térni a home row modokra (játékokban meg a WASD-ről értelemszerűen ESDF-re). Ha innen tovább mennék sculpted keywell irányba (tervben van, de majd...), akkor már a Corne kiosztást viszem tovább, annál zsúfoltabb hüvelykujj-klaszter legfeljebb csak egy trackball miatt lehet az, szóval ott már nem igazán kell majd semmivel babrálni, mert megszokott dolog elé ülök le.

Ha meg néha más is a kezem ügyébe kerül átmenetileg, azt a fentiekhez igazítom, amennyire lehet, de ha tudom azt, hogy számomra mi az optimális/fun, akkor nem az olyan eszközökkel való kompatibilitást helyezem előtérbe, amiket csak futólag püfölök, érted.

Új hozzászólás Aktív témák