Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Sur1G #147227 üzenetére
1.9PD: hajtórudak csapágyait kellhet cserélni, nem nagy tétel (BXE, BXF motorkód)
2.0PD: lásd összefoglaló VAG topiknál (olajpumpa, kiegyensúlyozó tengely, befecskendező rendszer)
2.0CR: 2010 után lett igazán jó, előtte érintheti az olajpumpa gondÉn 1.9-et vennék, jól bevált konstrukció, 1-2 motorkódnál van csak az említett gyengeség, de nem egy fájdalmas összeg rendbetenni.
[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
válasz Sur1G #147218 üzenetére
A motor jó, ebben az állapotában nem megy jól, chippel ~140ló. Úgy már használható.(Más kérdés, hogy ronda)
Faternak golf plusban volt így, 210e km-nél törték totálkárra, addig kuplung, kéttömegű csere volt 2x, egyébként semmi probléma.
17e km-el vette. 30-35e körül ment bele a chip...[ Szerkesztve ]
Az embereknek fáj az igazság!
-
BigBlackDog
veterán
válasz Sur1G #147203 üzenetére
Hirdetés alapján nem tűnik szörnyűnek. Vezetőülésről nem nagyon van kép, de talán nincs lelakva (legalábbis az egy belső kép alapján egész szépnek tűnik). Tetőablak, kékfog, kszenyon, meg még néhány finomság. Mondjuk a vajbőr egy kicsit kényes, én emiatt kicsit átgondolnám. De, ha valós a futás és szép állapotnak örvend élőben is, akkor én elgondolkoznék rajta. Mondjuk fenntartásra azért nem egy "Astra" lesz szerintem, de gondolom ezt azért számításba vetted.
Szerintem jöhet on-ba is.
-
lenko
aktív tag
válasz Sur1G #147200 üzenetére
volvo_s40_2.4i_kinetic_tempomat_ulesfutes_keves_km inkább, mint a kerregő...
(#147204) BigBlackDog
Azt írta korábban 10l-ig ok a fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Sur1G #147200 üzenetére
Szerintem nem. Azért egy S40-ben 2.4D-vel szerintem szedegeti a lábát rendesen. Csak találj nem lelakott darabot! Kombi (V50) nem játszik? Nem tudom, hogy milyen időseket nézel, de mondjuk olyan ársávban (és 7-8 év körüli életkorral) én már azért különösen jó állapotút keresnék
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Sur1G #147132 üzenetére
Az az igazság, hogy a gondokat nem egy lépcsőben javították hanem gyártás közben folyamatosan. Tehát igazából FL-ből is kifoghatsz zörgő kárpitost. Minél újabb annál annál jobb pusztán az hogy FL még nem jelent sokat.
BBD: Igen plüss kárpit csak a PFL-ben van.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
-
őstag
válasz Sur1G #145753 üzenetére
Egyébként ami nekem az innen onnan szerezhető infókból lejön az nem az hogy minden mazda rozsdál, hanem az hogy meglepően sok és meglepően hamar (pl közvetlen tulajtól hallottam hogy mazda 5-öse rozsdál). Azt tényleg nem tudom hogy miért van. Lehet hogy bizonyos használatot még bír, bizonyosat nem (mennyire sózzák pl az utakat). Vagy nagyon hullámzó a rozsdavédelmi színvonal.
De engem halálra idegelne egy nyolc évesen rozsdáló autó.
De motorügyileg teljesen igazad van. Lassan már suzuki se lesz szívó motoros (bár a fene egye meg az 1.4t suzuki kifejezetten jó benyomást keltett bennem tesztvezetéskor) . A mazda 2 literesét nagyon szeretném...
-
szőröscica
addikt
válasz Sur1G #142938 üzenetére
Szerintem el kell vinni vele egy körre. Utana nem lesz kerdeses. Az en baratnom nem autorajongo, de azert egybol leszurte, hogy mennyivel szebb hangja van az 525i-nek, mennyivel csendesebb es mennyivel jobban fekszik az uton, mint az elodje. Sot, az idrive-ot jobban ismeri mar, mint en.
-
-v-
addikt
válasz Sur1G #142935 üzenetére
Vedd az az olajfogyi amit írtál, az lófasz ennél a motornál, az tud költség lenni, de ezzel így sokáig nem kell még foglalkozni. Cserélsz egy olajszintjelzőt, futóműről kuplungról akkor le van a gond, hűtést kell megcsinálni (terosztát, kiegyenlítő tartály stb.) meg egy alap vétel utáni szervizt aztán hajtani
Ha nem veszed meg, akkor rögtön nekem telefonálj -
lenko
aktív tag
válasz Sur1G #142935 üzenetére
Semmivel sem rizikósabb mint bármelyik más 11 éves autó. Ahogy írtad az előélet rendben, akkor vehető.
Esetleg lambda szondákat lehet nem árt cserélni, ha nem volt eddig ennyi km után. A motort ha normálisan használták legalább 400e km-t hiba nélkül tud.(#142936) tboy93
Igen öcsémnek 28Ci van (mert még 2000-es évjárat, utána 25-nek hívták), kellemesen megy, pályán meg alig forog. 130-140-nél 7.5-8-at eszik.[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
válasz Sur1G #142594 üzenetére
Láncszakadásnak vannak előjelei azért, ennél most volt cserélve, esetleg itt van 1-2 tipp kokszosodás ellen:kozvetlen-benzinfecskendezes-szivooldali-kokszlerakodas/ Ha takarítani is kell, utána egy premium benzinnel elkerülhető a lerakódás nagy része, a szelepeknél legalábbis biztosan.
-
lenko
aktív tag
válasz Sur1G #142589 üzenetére
volkswagen_golf_vi_1.4_tsi_highline kicsit idősebb....
-
nagyúr
válasz Sur1G #142589 üzenetére
Szia!
2011-es (8. gen) Civicben nincs bluetooth gyárilag, az 1.8-as motor sokat fogyaszt, pályán 130-nál 3500-at forog, hangosabb, mint egy 1.6 dízel focus.
Az 1.0-es turbós ford motortól nem félni kell, hanem használni, jól összerakott, többszörös díjnyertes darab.
Mazdák szeretnek rozsdásodni, feltételesen ajánlottak csak.
Az 1.4TSI szerintem parádés, majd elmondják, melyik verziót szabad venni belőle, de én imádtam egy DSG-s octavia-ban.
Szerintem ha sokat vagy városon kívül, megérheti a dízel. Vagy pedig el kell viselni a kisebb szívók esetleges zaját, de tény, a hibalehetőség kisebb.Én simán vennék 1.6-os tdci focust, a titanium felszereltségben már minden áhított extra benne van.
Vagy 9 gen civic, de szerintem keret fölött mozognak a normálisabb példányok.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
runner 125
nagyúr
válasz Sur1G #141970 üzenetére
Totál egyetértek. A sajtó túlhájpolta, mert occsó, mert SUV, mert formás és első blikkre jó. Egy ismerős cimbora vett a csajának egyet, néztem én is, legpuritánabb, legolcsóbb anyagból van minden belül.
A srác belátta, h a 11 éves HR-V-m csendesebb, minőségibb, mint az. Persze zörgésnek, ismeretlen zajnak nyoma sincs nálam.
Emellett szerintem elég szűk a beltere is."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest