Hirdetés
Aktív témák
-
Yushchenko
őstag
Na, én azt hiszem, el is kezdem árulni a mostani kocsimat. Szeretnék már minél előbb az új autómban ülni
-
tomcsi23
veterán
válasz
Napfénysüti #48098 üzenetére
Már melyik?
Azért átnézik rendesen. Gépre is rákötik, csak nem mindig van átjárás az egyes szervizek között, aztán nem látják az előzményeket.A böminél a wallisos kereskedő, meg a használtautós kereskedő vitatkozott össze a tényeken, az érdekes volt.
Maszekhoz vinném én is, ő is átnézi rendesen, plusz a notit is rádugja. De aki nem tud ilyet/nem akar, ott egy márkaszerviz is jó lehet. -
Napfénysüti
nagyúr
-
Flow
senior tag
válasz
tomcsi23 #48095 üzenetére
Szia!
Igen, igazából túl sűrű volt akkor az életem, gyakorlatilag ha fél óra csúszás lett volna a napomban, akkor az autót már csak újévben tudtam volna használni... így a legközelebbi márkaszervízre esett a választás. Egy 10-est gomboltak le, de alaposan átnézték, és "hivatalos" papírt is a kezembe nyomtak. Viszont köszi a helpet!
-
Flow
senior tag
Üdv!
Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat fél éve vásárolt autómról, mert ha jól emlékszem itt is kértem és kaptam is segítséget...
Tehát 1,5 mio-s kategóriában nézelődtem, kényelmes, lehetőleg tágas, hosszú utazásra is alkalmas autót. Kifogtam egy nagyon jó ajánlatot, Skoda Octavia RS (2001), 103 000km-rel. (sokkal több nem lehetett az állapotát tekintve, tökéletes bőrözés, kopások minimálisan...) Járt hozzá még 4 acélfelnis 75%-os téligumi is.
Teljes vezérműszíj frissen volt cseerélve.Eddigi szervíz: olajcsere + generátorcsere (ez húzós volt, de benne van a pakliban, "kopó" alkatrész sajnos..)
Átlagfogyasztás: 7,2 (30% város, 30% light autópálya, 40% német autópálya) -abszolút elfogadható részemről. Persze azért nem rallyzok vele közúton, igyekszem kímélni, azért 180-as utazótempó megvan az autobahnon.
Kényelmes, HATALMAS csomagtartóval, hátul is elég hely van, bár az 5 fővel állítólag már nem túl kényelmes.
Kb 10k-t tettem bele, eddig úgy érzem megérte a vásárlást!
Oh, és majdnem elfelejtettem, ugyan nem hivalkodó, de bírom a hangját, és ahogy húz, amikor odalépek neki néha.
-
zsid
senior tag
válasz
!Overdose! #48090 üzenetére
Volvo S80 benzin 2.8 sor6 biturbo 4sebességes geartronic automata.
-
Oracle
senior tag
A kérdés adott, Kéne valami első autó nekem olyan 500-600K-ig van rá keret használata vegyes lesz, 3hetente Balatonra biztos. Barátom F astrakat meg vectrakat ajánl, ő nagyon autókukac ért is hozzá. Használt autót nézegetem de legtöbbje kereskedés, onnan inkább nem vennék autót
-
hobizoli
nagyúr
válasz
JR.CSé #48086 üzenetére
A masik meg, hogyha ezt 6%-t "felütik" 10-12%-ra a kuton okosba', a kocsik ECU-ja meg ezt is kikorrigalja meg "jo" AFR-re a lambdaszonda alapjan, csak nyilvan ehhez tobbet fog enni, mert az E85 AFR igenye miatt erre sukseg van. A 100%-s E85 uzem pedig 1.45x dusitast igenyel a tiszta, Etanol mentes benzinhez kepest (ami itthon evek ota nincs).
Es ekkor a tobblet E85-t maris benzin arban vetted meg, meg nyilvan annyi benzin esik le nekik illetve a E85 es a benzin ara kozotti mennyiseg. Azert ez egy jobb forgalmu kuton szep mennyiseg am per nap, mert a sok kicsi sokra megy.
Nyilvan erre ott van nagy(obb) esely, ahol arulnak E85-t is. -
Qru
MODERÁTOR
Korábban felmerült a magyar benyó vs külföldi benyó minőség közti különbség. Jelentem azonos pálya tempót autózva azonos szakaszon magyar benyóval 6,2 litert evett a Jazz-em kinti (horvát) benyóval 5,7 volt az átlag fogyi.
-
Rick4
félisten
-
zsid
senior tag
-
zsid
senior tag
válasz
echterion #48074 üzenetére
Egy tipp. A hosszú áttételű utolsó fokozatra koncentrálj, ne a sebességek számára(mondanám, hogy gugli, de a használtautón nincs megadva alvázszám). Sok autóba azért kerül 6 sebességes váltó, hogy dinamikusabb legyen vagy jobban kihasználható legyen a motor optimál fordulatszámtartománya. Nem szentírás, hogy minden 6 sebességesben a 6. fokozat ultrahosszú. (nekem pl. 4sebességes automata van, 4.ben 100km/h@1900rpm, 200km/h@3100rpm).
-
echterion
nagyúr
Megnéztem ezeket a gépeket. 6 sebességest nem sokat lehet találni, de találtam egyet, ami még tetszik is valamelyest: ez az. Nem egy Laguna vagy 406-os, de szép, mondjuk nem tudom, ezek mennyire kényelmesek, majd lehet, kipróbálok egyet.
(#48054) Rick4: Nem értem, minek kell itt arcoskodni, ha szerinted annyira jók, én elfogadom, de még mindig nem tudom, melyik típusra gondolsz. Én nem mondtam, hogy szentírás a nagy köbcenti, mondták itt többen is (te is), hogy a 6 sebességes váltóra koncentráljak, ezt meg is köszönöm. Nem kell menni egy kört, csak a kocsi típusa kéne, hogy megnézzem, az egyéb igényeimnek megfelelne-e. Köszi.
-
raver
aktív tag
válasz
SpeedR #48071 üzenetére
Nem
Fene se szokta a hátulját nézegetni. Beülök és megyek
Lehet hogy ilyen van. holnap megmondom ígérem2 személynek csomagok kénül tényleg megfelelő. De ha véletlenül a koleszos barátnőt kell hazaköltöztetni, akkor ne lepődjön meg senki ha 2 sminktáska 1 ruhaszárító (fenetudjami), meg egy feltekert szőnyeg a nyakába hullik fékezésnél
-
válasz
slett27 #48070 üzenetére
Akkor lehet hogy csak egyedibbé akarta tenni valaki. Ezek a hátsó lámpák nem gyakoriak itthon.
Szerintem is a 3 ajtós a legszebb, és ha egyedül(vagy max 2-en) használod, akkor a legpraktikusabb is.(#48069) raver
Most komolyan nem tudod hogy milyen van rajta?
Szerintem valami ilyesmi. -
slett27
addikt
válasz
SpeedR #48065 üzenetére
Köszi !
450.000,- be. 92.000km. Nem lehetett észrevenni semmit, hogy sérült lett volna. Autokukaccal voltam. Merevítések mind gyáriak.
Ennyi pénzért nem kockáztattam. 3 autószerelővel beszéltem. Először úgy kérdeztem, hogy mit vegyek magamnak ennyi pénzből ?
Sedan az kizárt volt, annak nincs autó formája. még az 5 ajtósban gondolkodtam... de ez jobban néz ki bár drágább is csak tudnám miért.
-
Yushchenko
őstag
válasz
hobizoli #47950 üzenetére
Igazából csak praktikus okokból vennék kombit, nagyrészt egyedül járnék vele, hétvégente ketten, ritkán telt házzal. Csak abba szívesebben raknék egy nagyobb tartály, ha menni kell vele, akkor ne legyen gond ha nincs éppen LPG kút. Illetve tetszik is, de ezek végül is lényegtelenek, az ár/érték fog számítani szerintem.
(#47960) Rick4: Az nagyon jó érték.
Esetleg van még valami ilyen tipikusan gázosítható autó 1M körül? Illetve hogyan lehet megnézni vétel előtt, hogy mennyit fogyaszthat a kocsi? Nagyon nem szeretnék sz@rba belenyúlni.
-
-
slett27
addikt
Megvan a verda. Kívülről jó, de belül azért hagy maga után kívánni valót. Sztem egy kezemen meg tudom számolni hányszor takarították ki.
Mindegy. Harap. Nagyon. Legalább is az 1.2-es Opel Astra G-hez képest.
Úgy érzem sokat nem kell rá költenem.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
echterion #48044 üzenetére
a fordulatszám a váltó áttételektől függ, nem a motor nagyságától. Simán egy nagyon hosszú ötödikkel rendelkező autót kell nézni vagy ami még egyszerűbb talán, olyat, aminek van hatodik sebességi fokozata. A belinkelt 406-os a maga szerény 3 literes V6-os motorjával biztos szépen szól, de aligha adják gombokért a hozzá való alkatrészeket, ha gond lenne valamivel (arról nem is beszélve, hogy még a vegyes fogyasztása is legalább 9-10 liter). 11 évesnél fiatalabb autókat is lehet találni 1 milla körül, nem is keveset
-
aphra2
senior tag
válasz
zoo8800 #48034 üzenetére
Nyilván van ilyen is , olyan is , azért az nagyban feltételezhető , hogy aki alig-alig tudta nyögni a hitelt, annak már bármilyen egyéb javításra , karbantartásra nem volt pénze.
Erről eszembe is jut egy nemrég történt eset ,audi A4 vezető oldali ablakemelő széthullott, tulaj nem kérte a cserét, csak hogy fixáljuk felhúzott állapotban , mert úgyis van klíma a kocsiban.
Fixáltuk a jól bevált módszerrel, 2 bevágott cserépléc, mint régen a zsiguliknálMás A merci: ajtókárpit le , mert légzsák hibát jelez , patentok fele törött másik fele hiányzik , mondom rendelni kéne mert így zörög meg lötyög, azt mondta jó ez így őt nem zavarja
Szóval kb ilyen szinten tartja karban az autót sok ember, főleg a hitelesek.Csak félig ide tartozik de már régóta fontolgatom , hogy csinálok egy fotó sorozatot arról , hogy újszerü autók mennyire vannak lelakva néha, mert néha kiakaszt, hogy akinek van pénze jó és új kocsira, mennyire szarik bele, és nem vigyáz rá.
-
echterion
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
válasz
echterion #48040 üzenetére
"de nekem kell hosszútávra a 2000-es motor, mert a mostani 1.6-os 130-nál igencsak hangos. Tehát elsődleges, hogy nem 4000-es fordulat körül kerepeljen 130-nál, hanem csendesen duruzsoljon. A kisebb kategóriás autókkal az abajom, hogy az ehhez szükséges hangszigetelő anyagok hiányoznak/olcsóbbak bennük."
mindha keveredne ez az... ha a 130nál 4000es fordulat zavar akkor elősorban azt nézd utolsó fokozatban mennyit pörög a motor 130nál és ne azt hány ccm. Ha benyas yarist vennék tuti az 1300ccmes 6os váltost (2009től) venném mert annak van egy 6os autopályafokozata. Eközben ugye 1330ccm az még csak nem is a lenézett 1600ccm.
A hangszigetelés, hangelnyelés egy teljesen más téma.
-
amargo
addikt
válasz
aphra2 #48031 üzenetére
Még van időm, nézegetem majd azért ezeket. Azért az is fura magyar mentalitás, ha viszik az autót, akkor leharcolom, mert úgy se az enyém.. kb a céges autóval rendelkező emberek hasonló felfogását se értem meg. Biztos bennem van a hiba, de szerintem a saját tulajdonukkal sem bánnak másképpen.
-
echterion
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #48041 üzenetére
Á, az A6-os csak álom, ahhoz azért tőkeerősebbnek kellene lennem sztem.
Viszont találtam egy 406-ost, ami nagyon bejövős: íme. Hát nem gyönyörű?
1,6-os nekem kicsi, nagyon zajos, mikor 130-140-el megyek pályán, ezért kell minimum 2000-es. Lehet, nem kellene ennyire háklisnak lennem a hangra, de hát a számítógépemet sem bírom elviselni, ha van hangja, ez biztos innen ered.
-
csibor
addikt
2006-tol,elsősorban benzin, benzin + gáz,Kombi vagy egyterű, 1600000Ft ig.
Renault Megane grandtour
Peugeot 307 SwKisebb is nagyobb jöhet, szélesedjen a paletta
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
echterion #48040 üzenetére
Jól van, még egy 406-os "beteg"
Örülök, hogy nem vagyok egyedül. Mondanám, hogy vegyél egy utolsó évjáratú 1.6-os Xsara-t, de ha A6 és társaiban gondolkodsz, akkor enyhén proli járgány lenne
Típushibákat már leírtam korábban, ha mindegyik egyszerre jelentkezik, akkor ~170 ezer forintot kell a pénztárnál hagyni. 406-osról is próbálok infókat szerezni, mert pasiból vagyok, nem engedem csak úgy lebeszélni magam
-
echterion
nagyúr
Sajnos a használt piacban benne van, hogy valami elromlik, és az pénzbe kerül. Erre van is mindig, ha kell, mert sokat használom az autót. Igen, nem mindegy, mennyibe fáj egy-egy alkatrész, ezért is vagyok hajlandó az A6-os és társaikról lemondani. De pl. egy Honda Civichez sem olcsóbb az alkatrész, tudom, mert egyik ismerősömnek az van. Lehet, nézni kellene valami olcsóbbat, de nekem kell hosszútávra a 2000-es motor, mert a mostani 1.6-os 130-nál igencsak hangos. Tehát elsődleges, hogy nem 4000-es fordulat körül kerepeljen 130-nál, hanem csendesen duruzsoljon. A kisebb kategóriás autókkal az abajom, hogy az ehhez szükséges hangszigetelő anyagok hiányoznak/olcsóbbak bennük. A Toyoták meg sajna nem is tetszenek, meg szerintem irreálisan magas felárral kínálják őket. Esetleg ami még tetszik, az a 406-os Peugeot, még ezen gondolkodom.
Viszont pénz meg csak ennyi van rá, ez van, ebből kell megoldanom, szeptemberig.
(#48037) zoo8800: Köszi. Látod, az ilyenekhez nekem nincs szemem sajnos, ezért is linkeltem be ezeket, hogy aki ért hozzá, tudjon rájuk mondani valamit.
-
saguaro
tag
válasz
gaborbol #48024 üzenetére
Ismerős a dolog, akitől én vettem, ő is rendesen járt vele szervizbe.
Autóval is meg volt elégedve, mert utána is Audit vett, újonnan, A5 Sportback-et.Szép, kompletten max 100 dollárból megvolna a klímarendszer, ahogy látom, bár én nem értek hozzá, szóval kiszedni-berakni amúgy se tudnám.
-
Xero
nagyúr
válasz
echterion #48036 üzenetére
Pusztán azért, mert ezek új korukban is nagyobb értékű autók voltak. Ha közel azonos áron vannak a kisebb kategóriás egy korú autókkal az több mint gyanús.
A 100e-t nem egy alkalomra, hanem éves szinten értettem, mint vésztartalék.
Egy kisebb autónál még elég is lehet, de ezeknél ha elröppen valami, ott már súlyos százezrek repkedhetnek akár alkatrészért is.Nem akarlak semmiről lebeszélni, de én ennyi pénzből nem ilyen kategóriában gondolkoznék.
Ennyi pénzből még talán egy újabb 206-ost sem vennék nyugodt szívvel.
-
zoo8800
veterán
válasz
echterion #48036 üzenetére
Pusztán statisztika. Se a 307, se a Laguna nem valami nyerő, ha megbízhatóságról van szó. Neked mázlid volt
Sokaknak ez a legfontosabb, pl. Toyotások...
Én speciel előbb vennék 307-est, mint pl. Corollát. De egyik típus sem tartozik a kedvenceim közé.A Lagunán elég furán áll a j.e. sárvédő (alul), és szerintem a csomagtérajtó sincs a helyén. Nem az a baj, hogy törött volt, hanem az, hogy nincs jól összerakva.
Hoppá, most nézem az árát, hát elég gyanús...
-
echterion
nagyúr
Mint fentebb írtam, elsősorban autópályázás lesz, napi 120 km környékén. Időnkén a családdal egy kis kiruccanás ide-oda. Csomagtér nem lényeges, a mostani 307-esé is elég szokott lenni. Azért egy olajcsere nem szokott váratlanul jönni, az izzókért meg ritkán kell 100ezret fizetni, defekt esetén sem kell 20-30ezres gumit venni, nekem a 13000-es Debica is megfelel.
Valaki megmondaná, miért kell konkrétan félni ezektől az autóktól? Annó a 307-estől is óvtak, mint a tűztől, pedig semmi extra nem volt még vele. Véleményem szerint egy szakszervízbe kell bevinni, alaposan átnézetni vásárlás előtt, ha az ott találtak megfelelőek, akkor lehet vásárolni. Nekem eddig ez a taktika minden autónál bejött. Csak ezért kérdem. Esetleg valami típushiba, mint a 307-esnél a duda vagy valami ilyesmi?
-
sagesz93
addikt
A mi Suzuki Ignisünk is visszavett autó, még 2006 körül vettük 3 évesen, 42 ezer kilométerrel, hát nem nagyon emlékszem nagy kiadásra a kocsival kapcsolatban. (mondjuk nincs is széthasználva, most van benne 69k km...) Jó, mondjuk ez kicsit igénytelenebb mint a nagyobb dízelek és társaik.
-
zoo8800
veterán
válasz
aphra2 #48031 üzenetére
A banki visszavett autóknál én mindig abból indulok ki, hogy én, vagy a környezetemben bárki milyen kocsit hagyna maga után, ha vinné a bank. És azt pedig meg lehet venni. Erről még cikk is volt a vezess.hu-n. De biztos szép számban találni lelakott visszavett kocsikat is.
Meg lehet kérdezni vangelis-t, hogy ő mennyire zúzta szét a Suzukiját, mikor vitte a bank. Egyébként nem érdemes nagyon lelakni a kocsit, mert a bank ebben az esetben kevesebbért számolja be, és több marad a fennmaradó hitel...Sőt, a lefoglalt kocsik órái mintha nem lennének tekergetve, és nincsenek csillogósra sikálva. Előbb vennék visszavett kocsit, mint pl. egy csonticar-ost
Persze alaposan meg kell nézni, milyet veszünk. -
Xero
nagyúr
válasz
echterion #48027 üzenetére
1millióért nem ilyesmi autókat kellene nézegetni.
Mire kell az autó? Hányan használnátok? Mekkora csomagtér kell? Mennyi pénz lesz félre rakva a fenntartásra.
Éves szinten ha semmi nem megy szét akkor is kell számolni egy jó 100e-t biztonsági tartaléknak. Elég ha kell egy olajcsere, új aksi meg egy-két izzó vagy gumi. Máris túl vagy a határon.
Ezek a méretű autók ilyen felszereltséggel és motorizáltsággal ennyiért nagy valószínűséggel szét vannak ütve a végletekig.Ennyi pénzért egy becsületes vele egykorú nem classic megane-t is alig kapni. Nem hiába...
-
-
aphra2
senior tag
válasz
amargo #48028 üzenetére
Én még nem vettem banki visszavett autót, de eddig akárkivel beszéltem mindenki azt mondta , hogy végletekig lelakott , elhanyagolt , nem ritkán szétlopott autók mind.
Ha meg lehet nézni az legalább már egy támpont, de gondolom kipróbálni nem lehet. Nyilván minnél fiatalabb annál kevésbé van amortizálva, ár kérdése , hogy megéri vagy sem.
Akiket én ismerek csomagban vesznek több autót, csak képek alapján , és csak élőben derül ki, hogy milyen is az a "jó" vétel, persze ezek mind kereskedők
-
gaborbol
őstag
-
amargo
addikt
válasz
aphra2 #48019 üzenetére
Ezek szerint a neppereknél ennél többet is megtesznek?
Én úgy láttam, hogy meg is lehet ezeket nézni. De lehet csak úgy gondolom, mert írják a telephelyet ahol leledzik.pszili8: Ezek alapján inkább eltántorít a dolog. Kérdés, akkor márka értékesítőnél érdemes-e venni használt autót? Ha jól láttam a Porsche Hungaria-nál is vannak vagy tévedek és azt sem szabad nézegetni?
-
echterion
nagyúr
Az Audi helyett találtam másikat. Mit szóltok ehhez? Kíváncsi lennék, mi az a 0% thm a hirdetés szövegének a végén.
-
echterion
nagyúr
Köszönöm mindenki tanácsát, megyek, keresek mást.
Azért jó volt eljátszani a gondolattal egy kicsit.
-
gaborbol
őstag
válasz
saguaro #48021 üzenetére
Vegul is meg csak junius vege van
Kulonben meg baromi konnyu kicsertetni mindent a kocsiban, nekik az ugysem kerul semmibe, igy anyam is tud autot javitani.
Hat a premium auto fenntartasa nem ket filler az biztos, lehet az barmely marka.
Ezert vannekem is ket kocsim, egy trogerolos, meg az S80.Eredeti elso tulajtol vettem, meg volt neki az osszes szamla 0 kilometeres kora ota.
$38500 vette anno,csak az utobbi ket ev:
2009 szeptember: kinyiffant az automata benne 3000 dollaros javitas,
2010: 150.000 merfoldes szerviz+ 4 uj gumi, 1400 dollar.
2010: kozponti zar beszart 600 dollaros ajanlat, nem csinaltatta meg kulccsal nyitotta zarta.
2010 ev vege, dol a szervo kormany rendszerbol az olaj 2200 dollaros javitasi ajanlat, kocsi lerakva a garazsba.Par honapja vettem meg tole $2000 kp-ert.
Bontoba $35 volt a szervo kormany alkatresz, de az osszes folyt(tipushiba) 350-ert vettem felujitottat es ki is csereltem, az ajtozar 15 dollar volt es ketto kellett bele, mert a hatso is elmakkant, azt is megcsinaltam, igy 2500 bol megallt az egesz mutatvany a vetelarral egybe.
Ha meg kell bele valami, akkor bonto, aztan szevasz, es meg is csinalom magam, van szerviz dvd-m tudok rajta csinalni diagnosztikat itthon, es penzem is van melle, ha ugy adodna, de szeretek autot szerelni
Itteni bontos arak onnan ahova szoktam jarni, persze neked kell kiszedni az alkatreszt, de ez a legjobb resze a dolognak:
-
hobizoli
nagyúr
válasz
saguaro #48021 üzenetére
OK, de azert azt kijelenti, hogy aaa ha a klima beszarik, akkor az 300k, mert neked mindent kicserelve annyiban volt, azert az eleg bator. Nekem az egsz volt 80k-ba mindennel es mukodott. az hogy szetreped egy kompresszor haza azert eleg nagy gebaszt jeletn azert igy nem szarik be minden kompresszor.
3eve amugy vettunk egy R19-be havercsavonak egy vattauj klimakompresszort az ebay-rol, innen a kozeli LA-bol. Egy kis dobozban erkezett kiékelve, ahogy kell, vakuumfoliaban, zarokupakokkal, szumma 31k postazva, ebbol 12k volt posta. Felraktak neki, es mukodik azota is hibatlanul.
-
pszili8
aktív tag
válasz
amargo #48015 üzenetére
Szerintem a típus maga jó választás,de ezek a Lombardos lízingből visszavett autók általában nagyon rossz állapotban vannak,(autószerelő haver végigjárta a telepet)előttem írta is aphra2 ,és igaza is van kb kipróbálják,hogy beindul-e aztán "tökéletes,hibátlan,hiper-szuper" állapotban hirdetik,aztán mikor megnézed leesik az állad.Ezek visszavett autók,ismerősömnek volt lombard lízinges kocsija,tudta hogy a bank elveszi,és félig szakadt ékszíjjal,olaj nélkül járt vele(én raktam bele kicsit mert nem bírtam nézni) egy szint sem volt normál a kocsiban,mert úgy volt vele hogy úgyis viszik kinemszarjale,a legtöbb lombard-os autónak ilyen tulaja volt..
-
saguaro
tag
válasz
hobizoli #48018 üzenetére
Na igen, de ittmár volt gané.
A kompresszor szétment, darabkák keringtek a rendszerbe, szétégett az egész, kirepedt a háza, az égszíj is ráégett, szóval a gyári rendszer full kuka volt.
Unix-ba vett a szerelő vadi újat mindenből, betette, megjött az új kompi, betette, 1 hétig kb jó is volt, utána kikönyökölt, ugyanúgy, elrepedt a háza. Aztán kezdte el vizsgáltatni a cég a kocsit is, hogy mi lehet a baj, egyelőre ott tartanak, hogy lehet, hogy hibás volt a kompi, mert tényleg új az egész rendszer, azzal elvileg nem lehetett probléma.
És így szépen a szervizköltség, a hűtő, a szárítószűrő, meg valami kondi, vagy micsoda, meg a kompresszor ugye, plusz rengeteg rohangálás ide-oda, amoda, telefonálgatások, szerelő díja továbbra is, és már bőven 300.000 fölött leszek, mire vége lesz.#48020: Valóban van, de felújított kompresszor esetében nem tudom hogy működik ez, az biztos, hogy volt pár kompresszor, ugyanúgy 6SEU12C PV4-es, és mindegyik iciri-picirit eltért egymástól, és mindegyik ilyen típusú autóba való volt, ott válogattak, hogy akkor melyik is jó az enyémbe.
Ez volna az egyébként: [link]
-
hobizoli
nagyúr
-
aphra2
senior tag
válasz
amargo #48015 üzenetére
"Járműspecifikus, illetve telepítést igénylő diagnosztikai eszközök alkalmazására az állapotfelmérés keretében nem került sor!
Ezek alapján vagy jó vétel vagy sem, lefényképezték , mértek egy rétegvastagságot , és ha beindult akkor mentek vele
ez így nem sok .
Azt tudni , hogy előtte meglehet nézni személyesen ? mert a fénykép az nagyon becsapós , ráadásul itt is működik a nepper világ , lehet a licitre be sem jutszSzerk : most nézem , hogy netes licit.
-
saguaro
tag
válasz
hobizoli #48013 üzenetére
Igen, ez a 6SEU12C 4 bordás szíjas kompresszor előfordul Passatban, és Superbben. De pl a 2.5V6 TDI-nél, ami van az A6-ba, mert van egy pár motorkód, mindegyiknél más fajta a kompresszor, mindnél más fajta a hűtő csatlakozója, stb, teljesen más a rendszer. Ezt a fajta kompresszort itthon nagyon nehezen találni, és ha van, akkor is drágán.
100 körül volt, pontosan most nem jut eszembe, mennyi volt, a felújított, garis kompresszor, a compressor-express-től.
Azóta tönkrement az új, elvittem a klímáshoz, kiszerelte, felküldtem a cégnek postán, bevizsgáltatták, adtak egy másik klímás címet, hogy ide vigyem el a kocsit, megnézik, ellenőrzik az egészet, hogy valóban új-e a hűtő, meg a szárítószűrő, ha nem, ugrott a gari. Azóta még 3szor voltam a klímásnál, mert mindig kaptak kompresszort, de nem tudták pontosan, hogy jó-e bele, mert ugye ami bele való volt, azt elküldték valahova, és azonos típus is lehet eltérő. Denso-nál elég hülyén van megoldva a rendszer.
Április 6.-a óta húzódik a dolog, és még mindig nincs klímám. Most érkezett meg az új kompresszor(felújított...), szerdán viszem a szerelőhöz, beteszi. Ha ez se jó, akkor nem tudom, mit lehet onnan tovább csinálni. Hűtőt-szárítószűrőt Unix cserélte, szó nélkül. -
saguaro
tag
válasz
hobizoli #48009 üzenetére
Ne izgulj, nem márkaszerviz, hanem a környék legjobb kimondottan klíma szerelője.
Csak úgy érvényes a garancia, ha teljesen új a hűtő, a szárítószűrő, meg a nem tudom még micsoda, másképpen nem garanciális, mert bármilyen kosz lehet a rendszerben, ami mosástól nem jön ki, és tönkreteheti a kompresszort. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek a licitálos vásárlásról vagy márka kereskedőn keresztüli újra értékesített használt autók vásárlásával kapcsolatban?
Mert eléggé szemezek most egy ilyennel. Ilyen esetben már mindenféle vizsgálatot megtettek, persze élőben meg kell nézni és nem most tervezek még vásárolni - kb év vége felé -, de egyre jobban érdekelnek ezek a konstrukciók is.
A másik:
Az elején nagyon óvakodtam a használt dízelektől, de kicsit utána számolgatva évi 100e lehet spórolni vele, ami nagyon nem mind1. Az 1,9 TDI-t mindenhol dicsérik, vélemény? Vagy 1.2-es Fábia.. -
hobizoli
nagyúr
Nekem anno egy Harrison kompresszort ujitottak fel 50k-ert garral, uj csapagyak, a bele teljesen uj volt, mert a regiben leszakadt az egyik axial dugattyu (hasznalva volt, na). Olyan hideget tolt, hogy majdnem havazott az autoban 35fokban, allt a kezemen a szőr, libaboros hideg jott. Es nem lett hozza kicserelve a fel auto pluszban hozza. Kompresszor, uj hajtoszij, gaz bele es csokolom.
Az egesz rendszert minek kicserelni ehhez? A hibat kell kijavitani csak...Es pontosan ugyanez a kompresszor volt a G Astra meg a Mercedes egyik tipusaban is. Egy Opel bontoban eloszor mondtak egy szereny 80k-t csak a kompresszorra kapugaranciasan... Mercisbe meg ezek utan mar be sem mentem.
-
raver
aktív tag
válasz
echterion #47979 üzenetére
1 misi van mindenre, vagy a vételárra szánsz ennyit? Ha összesen, akkor szerintem 600-700-nál ne legyen több a vételár, mert lehet az a világ legmegbízhatóbb autója, ami soha senkinél nem romlott el, a kötelező köröket szervizkönyv figyelembevétele nélkül le kell futni (vezérlés, gyertyák, olaj, pollen + alapos átvizsgálás, hozzáértő helyen) Ha ez megvan, akkor lehet figyelgetni az olajfogyasztást, meg lehet izgulni az első pár ezer km-en hogy mi megy tönkre. Szerintem ezek bármilyen megbízható/nem megbízható autónál benne vannak.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
saguaro #47995 üzenetére
Es azt miert kell az egesz rendszerrel cserelni? Ugy banyasszak is eleve a kondenzatorral a kompresszort...vagy mi?
Kompresszort fel lehet ujitattni garoval a 1/5-1/6-eert is, a csoveket meg oylan nincs, hogy nem lehet osszekotni. Nem sok ceg gyart kompresszort autokba, sokban pontosan ugyanaz a tipus van, hiaba mas gyarto autoja, es van hozzajuk gyari(!) felujito keszlet, amikor az egesz bele kuka es csak a haz marad
Es utana megy megint. Csak hat ha vki markszervizbe javittat egy 10+ eves kocsit ezzel az vagy siman huje, vagy kivagyisagbol csinalja, mert tele van ammoval. Barmelyik klimas 3x ugy vagja a temat, mivel naponta ezt nyomja, mint markaszervizes nyomik, akikhez 3 hetente jon be egy auto klimahibaval, meg ok eleve leszarjak es csere ujra meg kohogj -
saguaro
tag
válasz
pszili8 #48002 üzenetére
Bontós klímával az a baj, hogy bármikor ledögölhet, jó drága, és nincs rá garancia, illetve mivel ez olyan típus, ami folyamatosan üzemel, ha jár a motor, gyakorlatilag az befolyásolja az élettartamát, hogy mennyit járt a motor...
Rick4: Nem jöhet össze minden, de még így is jobb, mint neduddki féle Rejtő stílus.
-
pszili8
aktív tag
válasz
neduddki #48001 üzenetére
Nekünk is ilyen volt csak 99-es és quattro,fater megvette 2m-ért ráköltött ~1,3m utána elvitték 1,8-ba,két hét után szétment benne a torsen difi meg a kuplung,300k-t fizetett a srác,de azóta azt mondta,hogy egy fillért sem költött rá kb3 éve.
saguaro: kell egy jó bontós ismerős
giigz: szerintem a w123 300d-nél nincs megbízhatóbb autó
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest