Aktív témák
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #49967 üzenetére
Na de hát az egy Ford!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dízelracer #49931 üzenetére
Egy picit azért kell bele tölteni, akkor jobban megy.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dízelracer #49647 üzenetére
Teljesen egyetértek.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Yushchenko #49567 üzenetére
Én is inkább a magánszemélyes autóra szavaznék. Valahogy az szimpatikusabb a klíma hiba ellenére is. Na meg aztán ki tudja a nepperesnél tényleg minden működik-e...
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dízelracer #49475 üzenetére
Sorry akkor tényleg félreértettelek.
Ebben még egyet is értek veled hogy túlárazottak. Mondjuk bevallom férfiasan a VTi-k is de én nagyon szerettem volna így megvettem a sajátom (mondjuk ez még emészthető áron volt
).
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dízelracer #49448 üzenetére
Nem mondtam hogy kevés. Én se vennék Integrát annyiért amennyiért van. De úgy mondtad mintha mindegyik szétesne... Azért nem annyira szarok ezek a japán autók hiába nézik le sokan.
Mellesleg itt a PH-s Honda topikban is van Integra tulaj én is ismerek személyesen egy másikat őket meg lehet kérdezni milyen autók. Azt aláírom hogy drágák meg nem a Csontitól kell venni...
Egyébként itt TC-n is írtak róla mivel az egyik írónak volt: Integra -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dízelracer #49445 üzenetére
2,5-től már talán kapni olyat ami jó. 1,5-ért én se vennék az tuti. Aki ilyet akar annak tisztában kell lennie vele hogy drága autó amire még költeni is kell alkalomadtán.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
gooool #49333 üzenetére
Annyit még mondhatok hogy árban kb 800k-tól 1.5M-ig vannak évjárattól és állapottól függően. 1996-2000-ig gyártották ezt a szériát (98-ban volt FL). Olcsóbban még 5gen Civic VTi-t találhatsz ugyanezzel az B16A2 blokkal de bevallom annak a műszerfala számomra már tényleg nagyon "gagyinak" tűnik.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
gooool #49325 üzenetére
Igen, ilyenem van: VTi
4 ajtós non-FL sedan '97-es.
Ezek még tényleg japánban készült gépek emiatt nagyon megbízhatóak. Azt aláírom az alkatrészek drágábbak de meg kell találni a megfelelő forrást és akkor nem vészes. És ugye nem kell hozzá túl gyakran alkatrész (persze nem rommá törtet kell kipogni).Na akkor vélemény:
- Kasztni: talán ez a gyenge pontja, nem túl vaskos acéllemezekből áll. Nem egy régi Swift de csodát ne várj el tőle. Jellemző dolog hogy a hátsó kerékjárati íveknél elkezd rozsdásodni de ez nem vészes dolog.- Futómű: elöl nem Mcpherson felfüggesztése van mint a kocsik 95%-ánál hanem Double whisbone ami miatt kevésbé fordulékony parkolásnál de sokkal stabilabb gép. Nagyon jó a futóműve, kategóriájában tuti az egyik legjobb. Hátul azt hiszem több lengőkaros. Egy szóval kiváló bár nem a komfort az előnye (nekem ültetve is van 4 cm-t).
- Fék: álatlános használatra elég nekem még nem volt bajom vele de sok VTi-s mondja hogy kicsit alul van méretezve a kocsi erejéhez képest. Ezt talán komolyabb tárcsa+betét kombóval javíthatja az ember némileg. Amúgy 4 tárcsás természetesen.
-Motor: rettentő pörgős 1.6-os blokk VTEC vezérléssel. 5500-nál vált a vezérlés onnatól hangosabb lesz a gép és elkezd húzni. 3000 alatt sajnos elég döglött. Max adatok: 150Nm @7000rpm, 160Le @7600rpm, rev limit @8450rpm. Én imádom pörgetni de előzésnél nem árt visszadobni 3-asba (vagy ha lassan mész 2-esbe). Igényli a fordulatot cserébe ha van akkor jól megy. Persze nem rakéta de bőven sportos. Gyári gyorsulási adata asszem 8,2 sec 100-ra ami egy 15-12 éves középkategóriás autótól szerintem nem rossz. Végsebessége olyan 230 lehet (nem próbáltam
). Elég megbízható blokk amúgy ahhoz képest mennyire pörög. Ha karban van tartva nagyon sokáig bírja. De olajcsere szigorúan max 10k km-enként és akkor is jót illik adni neki.
- Váltó: másik remek része. Élmény váltani vele ha nem cseszték szét. Ebben mondjuk legendásan erős volt a Honda, váltót nagyon tudtak csinálni. Elég rövidek a fokozatai, így jól gyorsul de gyakran kell váltani. Ha ügyes vagy akkor 8000 fölött elváltva épp 5500 fölé esik vissza és megy a móka tovább. Egyébként számomra pozitív nagyon hogy vegyes használattal úgy hogy szoktam forgatni elmegy a gép 8.5 liter alatt. Persze ha kinyomod a szemét akkor bőven 10l fölé mehet de ésszel elég korrekten kér csak.
- Belső tér: számomra elég tágas 4 személynek. Műszerfal kissé egyszerű elsőre nem is tetszett de rohadt funkcionális. Japánok így csinálják. Viszont finom puha szivacsszerű a műszerfal bevonata amit szeretek. Nem olyan rideg. Szent kvarcóra ott figyel középen és nappal leolvasni lehetetlen.
Csomagtartó a 4 ajtósban elég nagy vittem már vele sok mindent. Ülések lightosan sportosak de tempós kanyarban tarthatnának jobban.
- Felszereltség: ABS, 2 légzsák, 4 el. ablak, el. tükör, klíma (manuális) van olyan amiben van napfénytető (nekem nincs), bőr kormány és váltógomb.
Kb ennyi jutott eszembe, bármi kérdésed van tedd fel nyugodtan. Én nagyon örülök hogy megvettem, imádom vezetni (barátnőm dettó mindig el akarja kunyizni
).
A hirdetett 430k-s géphez: ha jól tudom a szalon tulajának fiáé a gép mindig megkapott minden jót és ez is azt mutatja ha odafigyelnek rá marha sokat elmennek ezek a gépek. Nem hiába ez nem angoloknál meg törököknél készült hanem a gondos japóknál.
-
Napfénysüti
nagyúr
Ezek a forgós motorok annyira brutálisan nem mennek mert nyomaték az nincs bennük (nálam is csak 150Nm a max). Persze az átlag mezei motoroknál jobbak de a tulajok hajlamosak kicsit túlértékelni a járgányaikat.
Azért ezekkel is egy élmény menni hiába nézik le sokan a forgós motorokat. Csak egyszerűen más, tudod kinek a pap kinek a papné.
Én például nagyon szívesen kipróbálnék egy nyomatékos erős dízelt. Kíváncsi vagyok hogy azt milyen vezetni. A Hondánál hozzászoktam hogy sokat kell váltani de mivel jó a váltója így ez nekem nem plusz teher hanem inkább plusz élvezet. De városban kétség kívül előnyösebb lenne egy olyan motor amiben ott a nyomaték és nem kell annyit váltani. Főleg egy nőnek jöhet ez jól. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
emerico2004 #48424 üzenetére
Én is nagyot néztem ezen.
Pont dolgozik a Hondánál egy barátom aki történetesen egy Insight-ot bérel és a múltkor meg is szemléltem. Valahogy nem dízelt láttam a motorház alatt.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
emerico2004 #48385 üzenetére
Ehhez képest: Swift 1?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dízelracer #48234 üzenetére
Ez egy akkora kib*szott nagy f*szság!
3* olvastam el az index cikkben hogy jól látom-e... -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
!Overdose! #48137 üzenetére
Ezzel egyetértek. Sajnos elég drágán mérik a Hondákat.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
!Overdose! #48133 üzenetére
Ezeket hol lelted mert én a neten sehol nem találtam.
Most 215/40 R16-os kerekek vannak fent gondolom ebből is adódhat még némi eltérés. -
Napfénysüti
nagyúr
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
!Overdose! #47910 üzenetére
Akkor kevertem valakivel. Egyik ismerősömnek dízel Mondeoja van biztos vele.
-
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
VR6-Fan #47416 üzenetére
Ja az tény, anno szerényebb határt húztam (asszem 750k) és annyiért nézelődtem.
A VTi elhatározás egy sikertelen 1.4 vásárlási kísérlet és egy találkozó után (amire egy ugyanilyen VTi-vel mentünk) jött.
Az ember már csak ilyen néha, van hogy pillanatok alatt borul a terve.
Más fíling de egy Golf III GTI-t szívesen kipróbálnék. Vagy akár egy VR-6-ot ismert érdekelnek a konkurencia akkori megoldásai. Nekem a Civic lett a befutó de értékelem a többi márka sportosabb változatait is.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
VR6-Fan #47412 üzenetére
Várjál szerintem te másik generációról beszélsz mint amire én gondoltam.
Anno Mk1 Faceliftek között nézelődtem: Cordoba WikiBár ahogy nézem valóban van ebből is normális erővel rendelkező de azokat én nem találtam mert gondolom más az áruk meg nem sok rohangál az utakon.
Csak 1.4, 1.6 tűnt fel hogy nem túl acélosak. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dízelracer #47162 üzenetére
Megyek is és beadom a MÉH-be.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Motion_Blur #47156 üzenetére
Enyémben meg 160 Le és csak 150 Nm, ez már egyenesen negatív.
-
Napfénysüti
nagyúr
Nissan Almera mint már előttem is említette valaki? Esetleg Toyota Corolla?
-
Napfénysüti
nagyúr
27 leszek mindjárt de kifejezetten óvatosan megyek. Előzésnél jön jól hogy van erő az autóban meg ha intenzívebben kell gyorsítani,l kifejezetten jó dolog ha van tartalék és nem 75 lóval kell kalkulálni hogy megoldható-e még. Persze fater először nem tartott normálisnak mikor beállítottam a géppel.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Napfénysüti
nagyúr
Én is mikor eldőlt hogy Civic lesz összebarátkoztam a munkahelyemen egy tulajjal ő megmutatta az autóját, elmentem vele Honda találkozóra. Aztán a melóhelyen pont van egy srác aki eléggé vágja ezeket, volt már vagy 6 Hondája is, sőt pont ő az aki tud hozni jó áron gyári alkatrészeket.
Na velük elmentem megnézni egy kiszemeltet amire azt mondták faszának tűnik, még átnézettem egy helyi szerelővel is jó alaposan meg elmentem próbakörre és meg is vettem azt a gépet. Persze előtte már rengeteget olvastam is a típusról meg regeltem a márka egyik fórumán. Úgy gondolom megérte hogy ennyi utánajárást ráfordítottam.
Persze mivel lelkiismeretes tulaj vagyok és 14 éves az autó költök rá valamennyit hogy szépen rendbe legyen de korát nézve erre számítottam. Komoly baja nincs is hála égnek csak bagatell dolgok. -
Napfénysüti
nagyúr
Biztos lesz másik is.
Egyébként én is csak olvastam róluk, konkrét tapasztalatom nincs Saabokkal (illetve egy barátomnak volt de hamar összetörte
). Mindenképp alaposan nézesd át szakinál mert sok minden kiderülhet.
Még annyit tudok javasolni hogy ha már konkrétan megvan a típus akkor keresni fórumot ami csak azzal foglalkozik. Biztos segítenek a tulajok hogy mire érdemes figyelni, mik a típushibák sőt lehet még jó alkatrészforrást is tudnak ajánlani vagy akár konkrét autót is. Előfordul hogy egy adott gépet a tulaj először a saját oldalának a fórumán hirdet meg vagy akár még fórumtagoknak ad is kedvezményt.
Szóval érdemes ezeknek alaposan utánajárni. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
SpeedR #46672 üzenetére
Biztos van kivétel csak elég ritka. Meg ugyanúgy magánszemélytől is lehet szívni de talán annak kisebb az aránya. Az a baj hogy ugye a nepper megveszi magánszemélytől és ugye haszonnal akarja eladni. Ergo amiket ők árulnak azok már többe kerülnek mint amennyit érnek. És azért hogy nagyobb legyen a haszon bevetik a trükkjeiket: visszatekerés, látszatra kipofozás, kamuzás. Én legalábbis így képzelem, de ne legyen igazam.
Közben jött manoarc pozitív véleménye. Nem mondom hogy minden nepper át akar verni de én nem mernék így se tűlük venni. Aztán ez lehet az én saját hülyeségem csak. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Dare2Live #46611 üzenetére
Jónak tűnik, persze ára is van. Mindenképp nézd meg hogy mekkora belül. Bár a Jazz sokkal nagyobb hellyel rendelkezik mint amekkorára ránézés alapján gondolna az ember. Mint említettem van egy barátom aki Accordról akar váltani Jazzre. Pedig előbbi ugye nem kis autó...
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dízelracer #46549 üzenetére
Tegnap pont egy ilyet szemléltem meg, jóféle autó.
-
Napfénysüti
nagyúr
Nekem szélesebb van a kocsin mint a gyári: 195 -> 215
Valamivel tuti nagyobb a fogyasztás de cserébe jobban tapad meg talán hamarabb meg is áll. Vizen lehet hogy nem nyerő de ott is ésszel kell menni...
Ennek ellenére gondolkodom rajta hogy jövőre cserélem mondjuk 205-ösre. Hirtelen eszembe jutott még egy hátránya: a nyomvályúk jobban viszik, szóval ezzel nem lehet egy kézzel lazán vezetni (nem mintha így mennék alapból).
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
SpeedR #46252 üzenetére
Egyetértek az 5-ös Bömös véleményeddel. Annál a szériánál rondább és nőiesebb bajor gépet még nem láttam.
Az a régebbi 7-es 100* elegánsabb. Ültem a Chirs Bangle által tervezett utód 7-esben is. Marha nagy meg kényelmes de ronda és nekem iszonyat sterilnek tűnt. Én speciel sose tudnám megszokni. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
hobizoli #46238 üzenetére
Igen ez így van, a beleölt pénzt sose fogja a következő vevő megfizetni. Én tudom mennyiért vették az enyémet 3 évvel korábban és én ahhoz képest még elég jó áron jutottam hozzá. Persze költök rá mert szép állapotban szeretném tudni (nem tuningra megy!), de nem is 2 évig tervezem használni.
Tudod hogy szokták mondani: van amit hirdetni akarnak és van amit eladni. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
hobizoli #46236 üzenetére
Fél éve vettem a sajátom rendesen körbenéztem és azóta is kíváncsiságból nézelődöm. Hidd el annyiért tényleg jó állapotút nem igazán kapni. Aláírom a VTi-k túlárazottak, a sajátom is többe volt bár remélem a Csonticaros dolgot csak viccnek szántad.
6gen 1.4-esek jó esetben 6k-tól vannak de azoknál erősen kérdéses az állapot. Persze csodák lehetnek. De én úgy látom hogy az 5k-s kategória még inkább az 5gen Civiceké.
De no offense ez csak az én véleményem.
Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Sharkoon CA-I mini ITX szálcsiszolt alumínium fém ház (festetlen, hibátlan
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest