Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Adott egy ilyen gép:
Intel Core2Duo
E8200@3.2GHz
Gigabyte P35-DS3 rev.2.1
4*1GB DDR2 1066@800MHz
Gigabyte HD5850 1GB
Chieftec CTG-600-80P
CM Elite 331Testvérem szeretné kicsit felújítani, hogy PES'16 fusson rajta meg esetleg hasonló, már 4 magos procit igénylő játékok.
Perifériák vannak, fullHD monitoron játszik 1080p felbontáson. A táp és a vid kártyát egyenlőre szeretnénk megtartani, a táp tavaly előtt lett véve, még garanciális, a vid kártya ugyan már régi de sztem még elég neki, max később cseréli ha úgy érzi. A többit elpasszolnánk.
Szóval ami kell, újabb generációs intel(AMD?) lap, cpu, ram. Keret legyen 60e, elsősorban használt alkatrészekben gondolkozunk.
Köszönöm előre is a segítséget!
# ANTAL Tuning #
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Felszámolom a gémer gépemet mivel nincs időm már játszani, de szeretnék egy csendes alacsony fogyasztású w8.1-es gépet.
Kritériumok amiket tudnia kellene. Lehetőleg passzív vagy nagyon halk. Internetre 3-4 ablak chrome alatt illetve 1080p (yt pl.) döccenés mentes lejátszása. Ugyan ez természetesen merevlemezről is filmekl terén. Korrekt hang kimenet. Office, viszonylag "erős" vga vagy IGP.
Néztem a brix sorozatot a gigabyte-tól de sokan nem ajánlották.
40-45e forintból mit lehet erre a célra kihozni?"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Ármester
válasz lipacs #95294 üzenetére
Szia!
Lap: Ok. (18k)
CPU: Ok. (52k)
Ram: Ok. (16k)
VGA: PCX-en már van 75k-ért R9 380 4Gb-os verzió, én inkább ilyet vennék, sima 280 MSI elég drága lett. Vagy olcsóbban 2Gb-os GTX 960, R9 380, Giga R9 280. ~60-65k
SSD: Ok.
HDD: Ok.
Táp: Templom!! matricás legyen, amúgy ok.
Ház: Ilyen nagy fűtőtestet én nem tennék ebbe a kis házikóba felforr benne. Min. egy Zalman Z3 ~11k
Drágább, jobban hűtő házak: Zalman /Z9/Z11, Antec GX500, Corsair 200R, InWin Dragon Slayer(mATX) ~15-20kSzerk.: Hűtőt csak akkor érdemes nézni ha fő szempont a csend, amúgy nincs gond a gyárival és nem is hangos.
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
lipacs
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje már követem a fórumot, és a fentebb írtak alapján összeállítottam egy konfigot amiről a véleményeteket kérném. Főleg játékra lenne használva, monitor, bill., egér van.
alaplap: Gigabyte B85M-D3H
processzor: Intel Core i5-4440
memória: Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8
VGA: MSI R9 280 Gaming 3GB DDR5
SSD: Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
táp: Thermaltake 530W Hamburg W0392RE
ház: Cooler Master N200 NSE-200-KKN1Procira hűtőt azért nem választottam, mert több helyen olvastam, hogy a gyári hűtő megfelelő az intel procikon.
Változtatnátok-e valamit a fenti konfigon, ha a keret kb 200-220k?
Előre is köszönöm a segítséget. -
fantest1
csendes tag
Bocsi, rossz helyre írtam, inkább fórumtémát nyitottam neki: Mikor vedd meg álmaid gépét?
[ Szerkesztve ]
-
saturn27
tag
válasz Arcanus #95290 üzenetére
Szia!
Ezek szerint vinyó van?
alaplap: asrock b85m pro4, vagy gigabyte b85m-d3h ~19k
proci: intel i5 4440 ~52k
ram: 2x4gb kinsgston hyperx 1600mhz ~14k
vga: gigabyte r9 380 wf2 2gb ~62k, vagy gigabyte r9 280 wf3 3gb ~65, vagy gigabyte gtx 960 wf2 2gb ~62k
ssd: 120gb kingston hyperx fury ~17k
táp: super flower 550w ~16k
ház: zalman z3 ~11k
hűtés: deepcool gammaxx 300 ~5kösszesen ~196k (pcx)
Ha kell vinyó, akkor az bonyolítja a dolgokat.
-
Arcanus
aktív tag
Üdv megint!
Az előzőekben összeállított gép tökéletes, köszönöm a válaszokat. Még egyszer kérném a segítségeteket. Játékra kellene összeállítani a gépet, a keret max 200k.
Ami van az: egér, billentyűzet, monitor, dvd író/olvasó, hangszóró.
Ami kellene az: alaplap, processzor, táp, ház, vga, ssd, ram.
-
Sziasztok!
Adott egy netezős konfig...
Chieftec GPA-450S
Gigabyte GA-H61M-S1 rev2.0 mATX
Pentium G620
2*2GB 1333MHz-es RAM-mal.
500GB-os WD Caviar Blue HDD-vel.
Amit upgradelnék...
Most a processzort HA-ról upgradelném (i5-2500/-3470 vagy valami hasonló szorzózáras i5),
valamint egy 2GB DDR5 memóriás dGPU-t 35 ezer (+/-5k) körül vennék újonnan,
és egy Aerocool Dead Silence házba költözne be a konfig.
Később a RAM természetesen lenne bővítve 2*4GB-ra, és kerülne a gépbe egy 120GB-os SSD is, tuningot nem tervezek.
A cél pedig stratégiai játékok (jelenleg Crusader Kings II, Europa Universalis IV, Cities:Skylines, Total War játékok, Civilization: Beyond Earth) minél élvezetesebb futtatása FHD-ban.
Érzésem szerint a Cities-en és a TW-okon kívül a többihez kicsit overkill a konfig, de nem bánnám, ha időtálló megoldást tudnék összehozni.
Kérdésem, hogy
1. a táp és a lap elbírna-e egy i5-2500/-3470 szintű processzort, valamint egy R7 360/R7 260X szintű dGPU-t?
2. Melyik dGPU ajánlott 35 ezer körül? Én az R7 260X felé hajlok.
3. a konfig jelenleg valami noname felső tápos házban van, a DS Cube meg alsó tápos... jelenthet ez problémát? A táp ventije alul van.
4. Szükséges-e a táp cseréje minőségi okból? Ha igen, akkor a fentebb részletezett i5+alsó-közép kat. dGPU-t milyen minőségi táp tudná kiszolgálni? Előny a minél jobb ár-érték arány.Az egész projektre (CPU, dGPU, ház, esetleg táp) most 80-90 ezer JMF-et szánnék. SSD, RAM bővítés később, külön.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Darth_Revan
veterán
-
Vikt0r
aktív tag
sziasztok!
FulHD tv mellé szeretnék valami gépet filmet nézni néha játszani nem full grafikán régebbi játékokkal.
Csak maga a gép kell perifériák nem amit lehet használtan vennék. Milyen vonalon tudnék elindulni pl max 100e Ft-ig ha nem fér bele a keretbe akkor valamennyivel lehete emelni.Viktor
-
membrandj
nagyúr
válasz Darth_Revan #95285 üzenetére
alaplap,proci,ram,vga,hdd,ssd,ház,táp pontos típusát írd le.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Darth_Revan
veterán
Hi!
Van egy asztali gépem Athlon X4 750k CPU-val+GTX 750 1GB VGA-val+Samsung Syncmaster 931BF monitorral.A főbb problémáim (pl Metro 2033 Redux alatt)
- a felbontás max csak 1280x1024
- az FPS akár 30-ra is leesik
- a kép játék közben sok ponton nem elég folyamatos és picit darabosnak tűnikAsztali gép hardverek terén nem igazán vagyok már mostanság képben, de "folyamatosabbá" tudnám tenni a játék (tehát kevésbé darabossá, főleg mozgásnál), ha lecserélném a VGA-t és a monitort, mondjuk egy GTX 960 4GB és ASUS VX229H monitorra? Vagy a nagyobb felbontás miatt kb ugyanott lennék, mint most?
-
Ármester
Nem érdemes. Kb. 10-15% kül. lehet a 2 között és az i5-3470 is kihajtja a GTX 970-et. Ha meg nem lesz elég ez az i5 a későbbiekben akkor meg mehet bele egy használt i7-3770 és azzal ismét elleszel egy darabig.
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
3470-ről érdemes 4590-re áttérni? Kb. hány % lenne a különbség? Egy GTX 970-es kártyát szeretnék kihajtani, lehet hogy .Úgy tűnik, hogy a jelenlegi konfigomat most jó áron el tudom passzolni.
-
-
Ármester
Igen a Codegen és társainál talán kicsit jobb, de akkor se vedd meg a CM tápot. Miért nem rendeled meg PCX-en vagy Aqua, iPon-on? 990Ft-ért (legalábbis Aqua-nál ennyi) házhoz viszik a cuccot és náluk minden van. Én is így rendeltem és semmi gond nem volt.
Ha megkapod a Chieftech tápot, nézd meg, hogy biztos azt a típust kaptad amit rendeltél, mert velüem volt olyan, hogy megrendeltem egy helyi boltból az FSP tápot és kaptam egy Codegen szintűt...[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
válasz pzolika9512 #95279 üzenetére
Igen meg lett rendelve az a chieftec 1-2 nap alatt itt van, az megbelefer.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
-
Devas
őstag
-
Ármester
Mindegyiket hanyagolnám. Erről (ENJOY) pedig még nem is hallottam. A CM táp az pedig az Elit póver amit szintén hanyagolnék. Miféle bolt ez ahol nincs egy normális táp??
-
Devas
őstag
válasz SyMbioTe #95273 üzenetére
Felhivtam a boltot. Nem volt olyan tap amit ajanlottatok.
Azt mondta azok kozul amikba boltban vannak es valamilyen szinvonalat is kepviselnek ezek:
Coolermaster RS-6-ACAB-M4
ENJOY 450W GX
ENJOY 500W GX
Valamelyikrol tudtok valamit?
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Ármester
Az nem. A két legnagyobb fogyaztó a VGA és a proci. Ezeknek a TDP-jét összeadod és hozzáadsz még kb. 100-at akkor kijön egy érték aminél többet tui nem fogyazt mjad. Én így szoktam számolni ezzel .
-
Ármester
Szia!
Chieftec 500W tápegység 12cm CTG-500-80P BOX
Thermaltake Berlin 630W 80 PLUS tápegység (ez sok lesz, csak ez is megbízható, ha ilyen!)
Thermaltake Hamburg 530W 80 PLUS tápegység (ez olyan legyen, amit előbb linkeltél )
Ez a három táp ami jóféle, és nyugodt szívvel ajánlom . Az FSP is jó (lenne) de azt csak OEM kiszerelés, én pedig olyat nem vennék.[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
válasz Grave_444 #95271 üzenetére
Köszi, ez lesz az első amit keresni fogok.
Egyéb opció? Például a Chieftec-ek közül?
Igazából nekem az is elég ha csak 4-5 évet megy. Csak ne vágjon haza lehetőleg semmit.Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Devas
őstag
válasz Grave_444 #95269 üzenetére
"Rasurbo 450/550"
Valamilyen noname förmedvény.
Lehet ez vágta haza a VGA-t, nem tudom, de most is félve kapcsoltam be a gépet, hogy megkérdezzelek benneteket.[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
Üdv újra!
Aktuális konfigurációm az adatlapomon.
Úgy néz ki 1-2 nap múlva boldog tulajdonosa leszek egy GTX 660-nak.
Sajnos ma délelőtt a jó öreg EAH5770 beadta a kulcsot, nem ad jelet a monitornak. Jelenleg az integrált grafikus cucc segítségével írok.Kedd reggel el kell ugranom új tápot venni, egy közeli számítógépes boltba.
A weboldalon a következő választék szerepel árak nélkül (remélem naprakész).
A kérdésem az volna, hogy a felsorolásból melyiket szabad megvennem. A későbbiekben lehet raknék be SSD-t is, meg RAM-ot, de mást nem tervezek. Ha jól saccoltuk 400W nagyon szűkösen lehet elég.Íme a választék, légyszíves jelöljetek meg többet is, amelyiket elhozhatnám a boltból, mert ki tudja miket találok ott éppen:
Enermax Revolution87+ 650W ERV650AWT moduláris tápegység
Cooler Master 500W tápegység RS-500-PSAP-J3
Coolink 400W tápegység CP-4018AP
HKC 650W V-POWER 12CM,PFC Tápegység
Chieftec 500W tápegység 12cm CTG-500-80P BOX
Chieftec 600W tápegység 12cm CTG-600-80P
Thermaltake Berlin 630W 80 PLUS tápegység
Codegen 450W tápegység
Chieftec tápegység 500W iARENA GPA-500S8 12cm
Thermaltake Hamburg 530W 80 PLUS tápegység
Codegen 400W tápegység
M-TECH M-TECH 450W 12cm tápegység
M-TECH 500W 12cm tápegység
HKC 430W 12CM Tápegység
FSP 400W ATX-400PNF OEM tápegység
HKC HKC 550W 12CM Tápegység
HKC 565W 12CM Tápegység
HKC 580W 14CM Tápegység
Gigabyte tápegység 460W 12cm
Chieftec 450W tápegység 12cm fan APFC
Chieftec DT500A2 tápegység 12cm fan APFC
Gigabyte tápegység 720W 12cmKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
greenmaur
tag
-
membrandj
nagyúr
válasz Balage6893 #95265 üzenetére
i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4, giga b85m-d3h ~ 18k
2x4GB ddr3 corsair lp 1600 mhz cl9 ~ 18k
WD blu ezex 1TB ~ 16k
120GB kingston fury ssd ~ 18k
Fractal design core 1500 ~ 15k
fsp hexa+ 500W ~ 15k
~152k.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Balage6893
újonc
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni egy pc összeállításában, amit játékra használnák. A keret 160k. Monitor van, illetve Vga is ( HD7790 ). Utóbbit csak később fejleszteném. Előre is köszönöm a választ!
-
membrandj
nagyúr
-
Ármester
válasz greenmaur #95262 üzenetére
Ez így ok. Még egy apróság: Ram ból KIT-et vegyél, ne 2db ugyanolyan modult. Ilyen legyen .
-
greenmaur
tag
válasz SyMbioTe #95261 üzenetére
Köszönöm a választ!
Tulajdonképp ez lesz akkor az egészből:Furcsa mód a cetlimre nekem is a D3H van írva az alaplapnál, nem tudom miért is maradt le mikor gépeltem, de a lényeg, hogy korrigálva
Ha lesz is komolyabb bővítés az is bőven egy év múlva, addigra meg ki tudja hol leszek. Szerintem ez a konfig igy most okés, majd meglátom ki fogom-e használni. Elég hullámzó, hogy játszok-e vagy nem.Köszi a tanácsot !
-
Ármester
válasz greenmaur #95260 üzenetére
Szia!
Amit írtál az egész jó, pontosítok benne:
Alaplap: Gigabyte B85M-D3H
CPU: Ok.
Ram: Ok, alternatíva: 2*4Gb Kingston HyperX Savage, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LP
VGA: Ok. (Pl. Gigabyte dupla ventis)
Ház: Ehhez a géphez még ok, de komolyabb kártyát ebbe nem tennék, nem hűt valami jól. Későbbiekre nézve minimum egy Zalman Z3 ~11k, Még jobban hűtő: Zalman Z9/Z11, Antec GX500, Corsair 200R, InWin Dragon Slayer(mATX). ~15-20k Z9-be max 290mm-es VGA fér el, erre figyelj majd.
Táp: Ok.
+Monitor: Legeslegolcsóbb FHD IPS (ami nem noname): Philips 227E6QDSD/00 ~35k
Kicsit drágább, LG: LG 22MP57VQ-P ~40k + HDMI kábel ha nincs 1k (mindegyikhez)[ Szerkesztve ]
-
greenmaur
tag
Sziasztok!
Augusztus vége, szeptember elején tervezek venni egy PC-t, ebben kérnék segítséget.
1. Mire fogod használni a gépet?
Játék (Hearthstone, Heroes of the Storm, Diablo 3, World of Tanks, World of Warcraft még talán semmi komolyabb gta V meg AC meg társai)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Nincs semmi, laptopom van
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
MIndenre, ami a gépbe kell (kivéve ssd) plusz monitor.
4. Mennyi a kereted rá?
Magára a gépre 170-180k és külön a monitorra olyan 30k körül szeretnék maximum költeni (talán 40k vonakodva)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
15" laposról váltok. Azt hiszem ilyen 1920*1080 felbontás az ajánlott, de ezt nem igazán tudom.Egy ideje már követem a forumot és az alapján ezt sikerült összeállítanom, ami elvileg most jó és belefér ebbe az árba:
alaplap: Gb-b85m
proci: i5-4440
mem: hyperx 2*4GB 1600 (vagy más ha épp az éri meg)
videok: gtx 750 Ti 2 GB
tárhely: wd blue 1 TB
ház: cm n200
táp: fsp hexa+ 500wMonitorról fogalmam sincs mi éri meg, SSD nem kell késöbb ugyis rakok bele majd. Elképzelhető, hogy egy idő után új vga is kerül majd bele tehát komolyabb fejlesztések sincsenek kizárva.
Segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz MésziGab #95255 üzenetére
Nem uppolod a hírdetésed, így nem is látják, mert valahola 25. oldalon van kb. Menj a hírdetéseidre és uppold. Meg fogod találni.
A hdd ami benne van, az viszont lassú. Nem tudom,hogy ki ajánlotta neked. Így nem fog egy hamar elkelni. Legalább írd oda, mert aki ért hozzá, az azt gondolja, hogy át akarod vágni az embereket.
Ennyit elég lenne odaírni: A hdd lassú, ssd vásárlása ajánlott mellé, akkor lesz egy halk, de gyors géped.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz Ramos95 #95256 üzenetére
Feleslegesen sok. Egy 300k-s gép 5 fps-el kevesebbet fog hozni kb.
i7-4790 ~ 90k
asrock h97 performance fatality ~ 28k
cm hyper 212 evo ~ 10k
WD black 1TB ~ 20k
240-256GB ssd kingston fury, samsung 850 pro ~ 35k
gtx 970 msi gaming, asus strix ~ 115k
Corsair 300R, fractal design core 3500 ~ 25k
Seasonic m12 520W ~ 23k
~346k.Még erősebb verzió: gtx 980 ~ 160k. E fölé már nem mennék, max akkor ha tény
Monitor: Itt viszont illene jobbat venni ekkora keretből: Dell p2314H ~ 55k
Bill+ egér szaktopicba ~ 20+20k-ért már egész korrektet kapsz .Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Ramos95
újonc
Sziasztok!
Jó pár éves spórolásomnak köszönhetően összegyűlt végre a pénzem egy igazi gamer gépre, és hát megválaszoltam ezt az 5 kérdést. Azt amúgy tudni kell hogy nem igazán értek a számítógépekhez.1. Mire fogod használni a gépet?
Elég sokat lenne használva játékokra, gondolok itt GTA 5-re (jó lenne ha maxon menne), és még sok új játékot ki szeretnék próbálni. Meg még ugye alap dolgokra lenne használva. (netezés, stb...)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Semmivel sem rendelkezek, laptopom van jelenleg.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Monitor, egér, billentyűzet, meg maga a gép.
4. Mennyi a kereted rá?
750.000 Ft
Monitornak kinéztem egy Dell S2415H monitort, billentyűzet, meg egér azt 20K-ból szeretném kihozni.
Tehát maradt 650K-m, ennyiből remélem hogy jó kis gépet össze lehet rakni, mert 3-4 évig nem nagyon szeretnék belenyúlni a gépbe.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
FullHD-ban szeretnék játszani lehetőleg mindennel.
-
MésziGab
tag
Aki 200.000 Ft körül gondolkodik,az írjon rám privátba! Kihasználatlanság miatt megvállnék 1hónapos konfigomtól
-
membrandj
nagyúr
TT hamburgból van jó széria és hibás is. A boltok felénél pedig utólag derül csak ki,hogy most éppen melyik matricásat kapod. Ha utánanézel,hogy melyik a jó stb, akkor mehet. Én nem tudok ebbe segíteni.
SmithGab
Nagyon nem jó. Symbiote lerta,hogy mit mire cserélj. A monitor kifejezetten rossz választás.
A 360-at én nem ajánlanám . Ennyiért 750 2GB van már.
Táp szintén nem ajánlott.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Ármester
válasz soadzoor #95249 üzenetére
Szia!
Akkor csak ilyen 4+ éves vagy netes játékokra kell? Ha igen akkor ide meggondolandó egy AMD Apu, de csak akkor, ha később sem tervez VGA-t a gépbe, mert proci erőben elég gyengék az APU-k, de régebbi, kisebb játékokhoz elég a bennük lévő IGP.
AMD A8:
Alaplap: Asus A58M-A/USB3 ~14,5k
CPU: AMD A8 7600 ~24k
Ram: 2x4gb Kingston 2400mhz ~17k
HDD: Seagate Barracuda 2Tb (ST2000DM001) ~22k, 3TB: Seagate Barracuda 3Tb (ST3000DM001) ~28k, ha csak adattárolásra kell akkor WD Red széria.
SSD: A Samsung 850 Pro jó választás, mert 10 év gari van rá. Samsung 128Gb Pro ~28k, Alternatíva: 120Gb Samsung 850 Evo, Kingston HyperX Fury, 3K, Intel 530, Crucial BX100, Adata ASP900 ~18-20k
Táp: TT Münich 430W, FSP Hexa+ 400 ~13k
Ház: CM N200, Zalman Z3 ~10-11k
Hűtő: Deepcool Gammaxx 200, Raijintek Aidos, Alpenföhn Sella, Deepcool Gammaxx 300, Alpenföhn Ben Nevis, TR True Spirit 120i ~4-7k
Komolyabb: CM Hyper 212 Evo ~10k
Össz: 122,5-145,5kHa későb tervez VGA-t és esetleg játszana újabb játékokkal akkor így:
Alaplap: Asrock B85M (nem bulk), Pro4, HDS, Gigabyte B85M-D3H, D2V ~15-18k
CPU: i5-4440 ~52k
Ram: 2*4Gb Kingston HyperX Fury, Savage, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LP 1600Mhz ~16k
HDD, SSD, Táp, Ház ugyanaz. Ha komolyabb VGA-t tervezne akkor 530-as Hamburg táp ~15k
Össz: 146-168k(#95250) Smokey85
Alaplap: Asrock H97M Pro4, Gigabyte H97M-D3H, MSI H97M-G43 ~25k
CPU: i5-4590 ~60k
Ram: 2*4Gb Kingston HyperX Fury, Savage, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LP 1600Mhz ~16k
VGA: GTX 970 ~110-120k (MSI Gaming, Giga G1 Gaming, Asus Black, Strix), R9 390 ~110-120k
HDD: Wd 1Tb Blue (WD10EZEX) ~15k
SSD: 120Gb Samsung 850 Evo, Kingston HyperX Fury, 3K, Intel 530, Crucial BX100, Adata ASP900 ~18-20k
Ház: Zalman Z9/Z11, Antec GX500, Corsair 200R, InWin Dragon Slayer(mATX), ~15-20k Z9-be max 290mm-es VGA fér, erre figyelj!!!
Táp: XFX 550, FSP Raider S 550 ~19k
Össz: 278-295k(#95251) SmithGab
Alaplap: Ok. (18k)
CPU: i3-4130 legyen, ha boltban szerelteted akkor mehet a 4170, csak szólj, hogy frissítsenek lap BIOS-t ha kell. (33k)
Ram: Ok. (14k)
VGA: Nem ismerem a teljesítményét, de szvsz a GTX 750-el lesz pariban. Nekem ok. (35k)
HDD: Ok. (15k)
Táp: kuka. TT Münich 430W, FSP Hexa+ 400W ~13k
Ház: CM N200, Zalman Z3 ~10-11k
DVD Író: Ok. (3,5k)
Monitor: Ez csak TN paneles, IPS sokkal jobb lenne, ráadásul csak egy Dsub csati van rajta, VGA-n meg csak DVI , tehát rá se tudod kötni.
Legolcsóbb FHD IPS: LG 22MP57VQ-P ~40k + HDMI kábel 1k.
Össz: 182,5-183,5k(#95252) LLaci89
SSD, igen az legyen.
A BIOS-ra meg kérdezz rá a boltban ahol veszed biztonság kedvéért„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
SmithGab
csendes tag
Sziasztok,
Kérném, hogy véleményezzétek az alábbi konfigot.
Kb. 180 ezres árkategóriában módosítanátok-e rajta valamit?Játékra lenne használva, de csak időnként, nem napi szinten. Jó lenne ha újabb játékok is elfutnának rajta, de az nem gond ,ha nem max. beállítások mellett.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Asrock B85M PRO4 alaplap 18 743 Ft
Intel Core i3-4170 processzor 33 302 Ft
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória 14 154 Ft
Gigabyte R7 360 OC 2GB GDDR5 GV-R736OC-2GD videokártya 34 869 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 14 575 Ft
Cooler Master 600W Elite Power Black RS600-ACABM4-WB tápegység 11 642 Ft
Aerocool V3X Advance Black számítógép ház 7 948 Ft
LG GH24NSC0 fekete OEM DVD író 3 490 Ft
Asus VS228DE monitor Monitor 18-22: Asus VS228DE monitor 28 608 Ft
. -
Smokey85
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Új gépet akarok venni. Főleg inkább játékra akarom használni.
Olyan 300 ezer rá a keretem. Eddig csak notim volt! Monitorom az van.
Köszönöm előre is s segítséget! -
soadzoor
csendes tag
Sziasztok, egy ismerősöm asztali gépet szeretne venni, ebben kérném a segítségeteket:
Internetezés, filmnézés, gyengébb játékok (dedikált GPU nem kell!)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Mindenféle periféria megvan (monitor, hangfal, billentyüzet, egér, stb), tehát ezek nem kellenek. Csak a gép kéne házzal, táppal, müködöképesen.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre, ami egy a fentebb említett dolgok mellett ahhoz kell, hogy működjön a gép, +
SSD jó volna operációs rendszernek (sztem 120 GB elég). Ilyenből ugy tudom a samsung 850 pro a jó választás.
jó nagy HDD kéne (>=2TB)
a lehetőségekhez/kerethez képest gyors proci (intelt jobban preferálom, mint az amd-t, de ha valaki meggyőz, hogy ilyen árkategóriában jobb választás, hajlok arra is).
előlapi usb 3.04. Mennyi a kereted rá?
200 000 FtTovábbi kérdésem, hogy tudtok-e boltot ajánlani, ahol az általatok ajánlott dolgokat meglehet rendelni egybe, akár összeszerelve? Köszi
-
Ármester
Szia!
Vagy a TT Hamburg 530 (templom matrica!!) vagy ezek: FPS Hexa+ 500, XFX 550, FSP Raider S 550, Superflower 550.
És ne várj cserével szeptemberig, lehet holnap eldurrantja a fél gépedet és akkor nem úszod meg egy 15k-s tápcserével...
Rémisztő videó és kép az 'occó tápokról: videó, kép, kép2, ill. amit pzolika9512 is linkelt.(#95247) LLaci89
CPU: B85 lapban nem biztos, hogy megy a 4460. i5-4440 legyen.
Lap: Ha i5-4440 lesz akkor ok.
VGA: Ok, sokkal nem drágább a sima 270-nél.
Táp: Ok.
Ram: Ugyanolyan legyen, mint a mostani modulod, ha lehet.
SSD: V300 nem ajánlott, lassú, vezérlőt cseréltek benne. Helyette: 120Gb Samsung 850 Evo, Kingston HyperX Fury, 3K, Intel 530, Crucial BX100, Adata ASP900 ~18-20k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
LLaci89
tag
Processzor: Intel Core i5-4460
Alaplap: Gigabyte B85M-D3H
Videokártya: Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5
Táp: FSP 500W HEXA+
Memória: Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue HX316C10F/4
SSD: Kingston 120GB SV300S37A/120G SSDAmi már megvan: Sharkon BD28 ház, 4GB kingston ddr3 ram, sata winchester, monitor.
Kérdés, h ezek mellé a fentebb írtak megfelelnének-e.
Cél: játék + alap dolgok(Word, és ilyenek..). -
Sheld
senior tag
válasz membrandj #95244 üzenetére
Cseréltem a konfigot, nem vettem, így kaptam lenovo y510p-ért cserébe. Én sem értem, hogy miért ilyen lap van alatta, mikor nem is tuning proci van benne.
Tápból TT Hamburg?
[ Szerkesztve ]
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
membrandj
nagyúr
SSD lemaradt. Azt rakd még hozzá.
Amúgy ok a többi.szilagyiakos
i5-4440 ~ 52k
2x4GB ddr3 corsair lp 1600 mhz cl9 ~ 17kSheld
Táp simán okozhatja. Szeptemberre lehet szépen lassan minden kinyír a gépedbe, aztán már nem csak tápot kell venned.SShd működését se ismerem annyira. Simán lehet ott is probléma szerintem.
5400 RPP miatt szintén.
Vegyél egy kingston fury ssd 120GB ~ 18k és egy fsp hexa+ 500W, fsp raider 550, xfx 550 tápot..A méregdrága és felesleges lap helyett tápra kellett volna költeni a pénzt.
Zqm
[link]
Ezekre válaszolj. Senki nem fog skypolni veled.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Zqm
csendes tag
valaki felveszi velem a kapcsolatot skypeon aki ért a gépekhez? ha van egy kis időd rám pls segits gép vásárlásban
-
Sheld
senior tag
Sziasztok!
Bocsi az offért, de ezzel a problémával hova tudnék fordulni?
[link]Alaplap: Gigabyte Z97X - Gaming 3
Processzor: Intel Core i5 4460
Ram1: Kingston HyperX 1333
Ram2: Kingston HyperX 1866
VGA: Gigabyte GTX 970 Windforce
HDD: Seagate Laptop SSHD 2.5" 1TB 5400rpm 64MB Sata3 ST1000LM014
Ház: Cooler Master elite 331
Táp: LC6600 V2.2A tápot tudom, hogy kuka, egy TT Hamburgra tervezem a cseréjét szeptemberben.
Mi lehet még a hiba a konfigurációban, amit cserélnem kéne? Mi okozhatja a Hibát? Leheteséges, hogy a Seagate HDD a ludas? Kérlek segítsetek, mert lassan megbolondulok.Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Ármester
válasz kwzatz #95237 üzenetére
Én szoktam ajánlani, de én inkább maradnék az MSI vagy Gigabyte-nál, mert Sapphire-re csak 2 év gari van, míg a többire 3. Amúgy más gondom nincs a Sapphire-vel.
(#95238) sanyi292
Első gép amit írtál:
A ház nem a legjobb, én azt cserélném rajta valami normálisabbra, ill. a lap elég fapados, de az még elmegy.Második.
CPU: Kicsit overkill a VGA-hoz, de később bármilyen VGA mehet melléje, ezzel nincs is gond.
A házat meg a tápot mindenképpen derítsd ki, a táp a legfontosabb. Pontos típus kellene.
Ill. az SSD+HDD-ről is kéne valami infó. (satás?, milyen ssd?, 7200Rpm-es? stb..)„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
kwzatz
őstag
válasz mcdanger #95210 üzenetére
Pcx, Sapphire R9 380, 61k, nem győzöm hangsúlyozni. A tesztek alapján az egyedüli különbség a GTX 960 és az R9 380 2-4 GB-os változatai között az ár. (van Gigabyte és MSI is 63-65k-ért, amelyiket preferálod)
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
weeex
újonc
válasz membrandj #95234 üzenetére
Alaplap:
ASRock H97M Pro4CPU:
Intel Core i5 3,3GHz dobozos Socket 1150 i5-4590 /BX80646I54590/VGA:
ASUS GeForce STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 4GB videokártya (90YV07Q0-M0NA00)Táp:
XFX 550W Tápegység /P1-550S-XXB9/RAM:
8GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Low Profile kit Green (2x4GB)Gépház:
Fractal Design Core 1500 táp nélküli fekete ház (FD-CA-CORE-1500-BL)Akkor ez így jó?
És ehhez kelleni fog külön hűtés?
Esetleg miben lehetne jobb, változtatások?[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz H_András #95232 üzenetére
760-ról nincs értelme 960-ra váltani. Min gtx 970-nek lenne értelme.
760 ugyan az a szint kb ,mint a 960.i5-4590 kell neked.
Ház pedig, ha noname,
Fractal design core 1500, fractal design core 2500, 3500,corsair 200R, 300R.weeex
Írtam s betűt a végére? Nem. Nem véletlen. S az a kiherélt verzió.[ Szerkesztve ]
-
H_András
tag
Pár hónappal ezelőtt kértem segítséget az új gépem összeállításához, az itt ajánlottaknak megfelelően apránként meg is vettem ezeket:
FSP Raider 550
ASRock 1150 H97M PRO4
CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
Deepcol Gammaxx 300
Kingston Hyperx Fury 120 Gb
Ami volt, 1 TB WD blue sata hdd, és egy Asus GTX 760 (ez a kártya és a régebbi konfig maradéka el lesz adva, ebből szeretnék majd új videókártyát venni, 960 lesz a valószínű). Ház még vita tárgya magammal
Ami hiányzik egyedül, az a proci, és kicsit elbizonytalanodtam. 4690 az jó lenne nekem, vagy ebben az árban kb. van még alternatíva? kicsit zavaróak a számozások, pl a 4670 gyengébb (?) de drágább, aztán mindkettőből látok 'K' jelölésűt is... i7 az túl sok (árban), de utolsó alkatrészként már nem akarok bakot lőniAz ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal
-
membrandj
nagyúr
"Az atx-el jobban teljesít a gép?
Semmi köze hozzá.Miért kell a 4590, és miért nem jó a cooler master ház?
4590 olcsóbb,de nem gyengébb semmivel= megéri.
Cooler master gyárt jó házat is pl cm n300, nem kapható jelenleg. Ennél csak drágábban van jó háza. Amit néztél, az nem jó.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz sanyi292 #95226 üzenetére
Első gép az 1.3 millió ft?
Első:Lap nagyon az alja.
Ház se valami nagy szám,ssd pedig hiányzik,de ez pótolható.Második::
Ház és táp nélkül nem lehet megmondani az értékét. Erősebb proci,gyengébb vga.
[link]
Itt az elsre tudnak írni neked,de a másodikra ház és táp nélkül semmit.
Illetve: "2000 GB-os HDD
128 GB-os SSD"
Ez is 0 infó.
Derítsd ki őket.weeex
Lap: Asrock h97m pro4 is elég
Proci:
i5-4590
Táp: Fsp raider 550, xfx 550.
Ram: 1600 mhz cl9 LOW profilr corsair.
Ház: Nem ida való: Fractal design core 1500, ha asrock h97m pro4 lesz a lap. Ha kell az atx, akkor asrock h97 pro4+ fractal design core 2500, 3500,corsair 200R, 300R.M= micro atx.
K-s procit ne nézd, mert oda lap 35k+ hűtés 10-15k éás 2 fps-el nem kapsz többet. Akkor már inkább gtx 970..Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
weeex
újonc
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni az alábbi gépről, játékra lesz.
Alaplap:
ASRock H97 Pro4CPU:
Intel Core i5 3,5GHz dobozos Socket 1150 i5-4690VGA:
ASUS GeForce STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 4GB videokártyaTáp:
FSP 600W Hyper M TápegységRAM:
8GB 1866MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Blue Kit (2x4GB)Gépház:
Cooler Master Elite Knight 350 táp nélküli fekete házSSD:
120GB Kingston SSD Sata3 2,5” HyperX Fury meghajtóKöszönettel: weeex
Ezenkívül, mi a különbség, és melyik a jobb: ASRock H97 Pro4 vs. ASRock H97M Pro4
Intel Core i5 3,5GHz dobozos Socket 1150 i5-4690 vs
Intel Core i5 3,5GHz dobozos Socket 1150 i5-4690k -
sanyi292
csendes tag
Sziasztok kicsi segítség kéne nekem Előre összerakott gépekről van szó amikhez " szerintem" jó áron jutok hozza ,de melyik legyen ?? Illetve mi szerintetek ennek a valós ára ?
1.
Processzor: Intel® Xeon LGA1150 E3-1231v3 4C / 8T / órajel: 3.40 GHz (Turbo 3.7 GHz) L2 cache: 256KB x4 / L3 gyorsítótár: 8 MB / 80W
alaplap: Gigabyte GA-H81M-S2H mATX
Memória: 8192 MB DDR3 1600MHz RAM
Grafika: Nvidia GTX 960 a Gigabyte GV-N960IXOC-2GD, 2GB GDDR5
Ház: Mini Tower Hyrican Cyber Gamer
HDD: 1000 GB SATA-3 (7200 / min.)
TÁP SP 500 watt +80 gold
ÁR 1300000 Ft2. Intel® Core (TM) i7-4790 processzor
ASUS H87-PRO Alaplap
NVIDIA® GeForce® GTX 750 Ti 2048 MB GDDR5
2000 GB-os HDD
128 GB-os SSD
Memória: 8192 MB DDR3 1600MHz RAM
Sajna ennél a tápot és a házat nem tudom
ÁR : 135000 FtMonitor : benq-xl2720z-led-monitor
Kimondottan nincs szükségem rá,csak mivel a mostani gépem 80000 ft-ért megveszik így, 55000 kéne beleraknom .CS-go , torrent , cs1.6 .Köszi a választ
-
Grave_444
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #95224 üzenetére
Proci + vga 170W TDP szerint. Milyen tápod van?
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Kb mennyit fogyaszthat ez a konfig?
Gigabyte 970A-DS3
AMD Phenom II X4 965BE
Sapphire Radeon HD7750 1GB GDDR5
1x4 Gb 1333Mhz Kingmax RAM
Samu 150 Giga HDD. -
membrandj
nagyúr
válasz szilagyiakos #95219 üzenetére
Írd le ,hogy milyen hdd, ssd, ház,táp van. Pontos típusokat.
Amúgy aránytalan. I5 belefér olcsóbb lappal,de ha nem jó a táp, akkor nem való alá.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
saturn27
tag
válasz koxkids #95213 üzenetére
Szia!
Na akkor én is ajánlok egy harmadik félét.
alaplap: asrock b85m pro4, vagy gigabyte b85m-d3h ~19k
proci: intel i5 4440 ~52k
ram: 2x4gb kingston hyperx 1600mhz ~14k
vga: gigabyte gtx 960 wf2 ~62k, esetleg gigabyte r9 280 3gb wf3 ~64k
ssd: kingston hyperx fury ~17k
hdd: 1tb wd blue ezex ~15k
táp: thermaltake hamburg 530w (templomos matrica!) ~15k
ház: zalman z3 ~11kösszesen ~203-205k (pcx)
Amit később bővíthetsz, az egy proci hűtő, ha a gyárit hangosnak találnád -> deepcool gammaxx 300, vagy raijintek aidos ~5k
No meg még egy ugyan olyan ram kit, ha kevés lenne. -
pzolika9512
aktív tag
válasz szilagyiakos #95219 üzenetére
szerintem elég lesz alaplapnak Asrock b85m pro4 vagy giga b85m d3h
ramból meg 1600 mhz-est vegyél
de ha picit dobsz rá, akkor i5 is kijön 84 ezerből esetleg procit veheted használtan is, és akkor jobban kijössz
Intel Core i5-4440 52k
ram oké 14k
Asrock b85m pro4 vagy giga b85m d3h kb 18k[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
szilagyiakos
csendes tag
Sziasztok!
Max 75 ezer forintból szeretném a lehető legjobb teljesítményű proci+alaplap+memóriát megvenni, minden más alkatrész már van.
Photoshop lenne most a legmegterhelőbb program amit használnék, később tervezek venni egy GTX750-t vagy 960-t a játékokhoz.
Eddig erre gondoltam:
i3 4170 - 30-33k
Gigabyte h97 d3h 28-30k
8giga kingston ddr3 14kMit javastoltok, vannak jobb-ár értékű lehetőségek?
Köszönöm a segítségetek!
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz pzolika9512 #95216 üzenetére
"a konfig ötletetek loptam egy másik kollégától"
Lopni csúnya dolog„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
membrandj
nagyúr
Asrock b85m pro4 giga b85m d3h ~ 18k
i5-4440 ~52k
gtx 750 Ti 2GB ~ 42k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
Kingston fury ssd 120GB ~ 18k
Fractal design core 2500 ~ 16k, corsair 200R, 300R, core 3500 ~ 18-220k Fractal design core 1500 ~ 15k ez matx
Fsp hexa+ 400W ~ 13k
deepcool gammaxx 300~ 6k
~198k[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
a konfig ötletetek loptam egy másik kollégától
5-4440 ~ 52k
giga b85m-d3h, asrock b85m pro4 ~ 18k
deepcool gammaxx 300 ~6k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
120GB kingston fury ssd~ 18k
gtx 750 2GB ~ 35k
Fsp hexa+ 400W ~ 13k,de a tt is mehet.
Cm n200 ~ 11kvagy:
alaplap: asrock b85m pro4 vagy gigabyte b85m-d3h ~19k
proci: intel i5 4440 ~51k
ram: 2x4gb kingston hyperx 1600mhz ~18k
vga: msi gtx 960 gaming vagy msi r9 280 gaming ~68k
hdd: 1tb wd blue ezex ~15k
táp: thermaltake hamburg 530w (templomos matrica!) ~14k
ház: cm n300 ~11k, esetleg cm n200 ~10k
hűtés: deepcool gammax 300 ~6kkésőbb egy ssd bele
ajánlott bolt PCX!
[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
őstag
Sziasztok!
A notebookomat leszeretném cserélni egy asztali PC-re. Nem használom már ki az előnyét (hordozhatóság) így egy fix, asztali gépet szeretnék ami pár évig kitart.
Játék (GTA V), Adobe fényképszerkesztő programok, FHD videóvágás2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
DELL P2314H monitor, egér, billentyűzet3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ház, Táp, SSD+HDD stb.4. Mennyi a kereted rá?
160-200k5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
FHDKöszi
-
Ármester
Szerintem ennyiért még ok a 380 4Gb, vagy ugyanennyiért GTX 960 4Gb-os. Egyikkel sem lesz gondod, én a 380-at venném.
-
membrandj
nagyúr
Minimálisan kevesebbet fogyaszt,több ram, picit erősebb. Ha van keret, akkor nyilván a 380.Bár ennyiért már lehet van gtx 960 is 4GB-ból. Az esetben viszont az szerintem,de a 380-al se lősz mellé.
Az olcsó megoldás pedig a sima 280 3GB ~ 65k körül is van és 960 2GB is.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
mcdanger
tag
Köszönöm a segítséget mind a kettőtöknek
Ígérem, hogy utolsó kérdés
Gigabyte R9 380 4GB 77k
MSI R9 280 3GB 70kHa van rá keret, akkor jobb a 380, ugye? Köszönöm
-
membrandj
nagyúr
válasz mcdanger #95206 üzenetére
Játékra elég a 8GB és kis munkára is. Komolyabb munkánál kellhet a 16GB ram,de oda már egy i7 se árt.
A teszteknek kell hinni. Ezek a száraz adatok nem sűrűn hasonlíthatóak össze.
Gtx 960 és r9 280 éri meg. Ezek durván ~ 65k. Ha e fölé mész, akkor én már a következő ajánlottnak a gtx 970-et mondanám,de oda ugye i5-4590 kell és társai,tehát az erősen 300k már.[link]
Itt mindent leírtam, olvasd el még 1x.flimo
B85 lap : i5-4570, i5-4440
H97 lap: i5-4590.4570 erősebb.
-
Ármester
válasz mcdanger #95206 üzenetére
VGA-nál paraméterek amiket írtál azok annyira nem lényegesek, talán a DX verzió.
Igazából magának a kártyának az erejét kell figyelni. Melyik erősebb melyiknél, ezt már a számozásból ki lehet találni.
280X annyira nem éri meg a sima 280-al szemben, annyival nem erősebb, de én azért az X-est vettem magamnak , de ha nem sokkal drágább akkor mehet.
Sima R9 280 az ok, amit írtál (MSI Gaming)
GTX 960 is ok, egy szinten van a 280-al. Én a 3Gb ram miatt 280-at vennék.
Sapp. R9 380 4Gb: Attól függ mennyiért. 70-75k körül jó vétel a 4Gb-os (ahogyan a GTX 960-ból is), de ennél többet szvsz nem ér. A 2Gb-os verzió az viszont szerintem egész jó árban van. Én Sapphire-t azért nem vennék mert csak 2 év gari van rájuk.
Ill. legközelebb használd a Link gombot(#95207) flimo
H81 és B85 lapokba ezek mennek frissítés nélkül, igen. i5-4440, 4570, 4670, i7-4770.
H97 lapba meg mehet az összes. i5-4440/60, 4570/90, 4670/90, i7-4770/90.
4570 annyiban különbözik a 4440-től, mint a 4460 a 4590-től kb. Kicsit erősebb, de nem sokkal.[ Szerkesztve ]
-
mcdanger
tag
válasz SyMbioTe #95205 üzenetére
Jó az, köszönöm, csak valamiért a lap frissítése után nem jelezte az új hozzászólásokat, csak az után jelentek meg, hogy kommenteltem egy újat.
A ramot valóban elírtam, 12 GB-ot néztem bele, nem tudom, hogy kell-e annyi, vagy elég bőven a 8?
Valamint vga-val vagyok gondban. Nézegetem őket, de nem tudom, hogy melyik tulajdonság a legfontosabb, mi mennyire számít. A memória sávszélesség (128-256-384 bit), opengl verzió (4.3-4.5), direct x (11.2-12) valamint a max felbontás (2560 x 1600 gondolom elég, 4096 x 2160-at úgysem használnám ki).
Konkrétan ezeket nézegettem azok alapján, amit írtatok:http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/fn:termekek-osszehasonlitasa:msi-radeon-r9-280x-gaming-3gb-gddr5-384bit-pci-e-r9-280x-gaming-3g-p200019545,msi-radeon-r9-280-3gb-gddr5-384bit-pci-e-r9-280-gaming-3g-p227181480,sapphire-radeon-r9-380-nitro-4gb-gddr5-256bit-pci-e-11242-07-20g-p284158869,msi-geforce-gtx-960-2gb-gddr5-128bit-pci-e-gtx-960-gaming-2g-p261239151/
Köszönöm
-
Ármester
válasz mcdanger #95204 üzenetére
Fentebb membrandj írt egy gépet, az miért nem jó?
Amit te írtál azzal több gond is van.
CPU: Ez végülis ok, de H97 lap kéne hozzá., inkább 4440
Ram: Ez is ok bár a 2*4+1*4-ből nekem 12Gb jön ki, nem 8.
SSD: Melyik V300? mert az lassú, nem éri meg. Fury vagy 3k? az ok.
Ház: Nemtudom mennyire hűthet jól, de én nem vennék rá mérget, hogy jól hűt.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
mcdanger
tag
válasz mcdanger #95200 üzenetére
Elkezdtem keresgélni, erre jutottam, de nem tudom, hogy ezek mennyire lennének jók, valamint ezekhez milyen vga, alaplap és táp lenne a legjobb? Aztán az is lehet, hogy ez az egész úgy rossz, ahogy van, mert nem sokat értek hozzá Még az lenne a fontos szempont, hogy bővíteni/fejleszteni lehessen késbb, ha kezd elavulni.
Intel i5-4460
8 Kingston 1600 MHz (2*4+1*4)
Western Digital Caviar Blue 1 TB 64MB 7200 rpm
Kingston 240 GB SSD
Thermaltake V4Köszönöm a segítséget előre is
-
Ármester
válasz #95561216 #95201 üzenetére
Mehet B85, csak alternatíva a H81 .
Proci is maradhat G1820, azis viszi az FHD filmeket, ez is csak alternatíva volt.
Táp: Tökéletes a Hexa+ 400W is.
SSD-t nem figyeltem, sorry
GTX 750Ti az szerintem jó lesz ilyen játékokra, simán menni fognak. AMD alternatíva: R9 270.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
membrandj
nagyúr
válasz MésziGab #95186 üzenetére
Semennyire.
Lap nem ismeri fel a procit, ha régi biosos.
i5-4440 legyen.
HDD: WD blue aakx.
"Cooler Master Elite 241 500W RC-241-KKP500-N1 számítógép ház"
Ez pedig kuka.
legolcsóbb kombó: cm n200 ~11k+ fsp hexa+ 400W ~ 13kTudsz játszani,de nagyon limitáltan. Ha nem fér bele a normális ház + táppal, akkor i3-4130 legyen a proci,de ez megint csak félmegoldás.
mcdanger
2400 mhz-es ramot nem használ ki az intel. Egyedül integrált vga-nál számít.
27k-ért pedig csak kingston v300 van, ami nem ajánlott.
i5-4440 ~ 52k
deepcool gammaxx 300 ~ 6k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
Kingston fury ssd 240-256GB ~ 32k
Fractal design core 1500 matx ház ~ 15k. Corsair 200R, 300R, fractal design core 2500, 3500 ~ 18-220k
Fsp raider 550, xfx 550~ 18k
gtx 960 msi gaming, asus strix ~ 65kErősebb verzió
i5-4590+ asrock h97m pro4 vagy giga h97m-d3h ~ 55k+ 22k.A köv szint már gtx 970 lenne, ami önmagában 115k.
Amd vga: R9 280 3GB ~ 65k, ez is mehet még, ha szimpatikusabb vagy olyan játékokkal játszanál, ami inkább a radeonokat részesíti előnyben. Kb egy szint a 2 kártya.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
törölt tag
válasz SyMbioTe #95196 üzenetére
Azért néztem B85-öt, mert azon négy Sata3 van, és három vinyó menne bele, illetve erre kell hdmi, h81-en amin van meg max egy ezressel olcsóbb.
Proci miért pentium? Most egy sempron-140 látja el a feladatot, hd filmeken kívül nincs gondja, de az is inkább a linuxos ati driver hiánya miatt.
Ha tápot kevesled, akkor egy FSP 400 Hexa+? Ragaszkodnék az FSP-hez.
SSD-t írtam, 250-es samu evo
Játékok: Civilization 3-4, Total War különböző tagjai, Europa Universalis IV.
És ha már itt vagyok, ez a vga van perpill kinézve:
ASUS GTX750TI-OC-2GD5 GTX750Ti 2GB GDDR5 OC PCIEEhhez megjegyzés: eddig céges laptopon játszottam velük, Quadro 1000M volt benne, hasonlót keresnék.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest