Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrJaka
aktív tag
válasz Tutivesztes #97188 üzenetére
Én is rájuk várok...
Tegnapelőtt este adtam le a rendelést, tegnap küldtek mailt hogy várhatóan ma meglesz a cucc.Huawei Mate 20 prO
-
Destr4ct
aktív tag
Sziasztok!
Meglehetősen régen volt, hogy legutoljára saját kezűleg állítottam össze gépet (még a P4-es / Athlon xp-s időkben) így a segítségeteket kérném, mert nemigazán vagyok tájékozott az ügyben.
1. Mire fogod használni a gépet?
Fejlesztői gép lenne. Jellemzően sok program egyidejű futtatása. 3-4 böngésző / rengeteg fül, IDE-k, virtuális gép(ek) stb. Játékra nem lenne használva, vagyis nem szempont.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Teljesen új gép lenne.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
CPU - Annyit tudok, hogy valószínűleg valamilyen i7 lenne megfelelő
hűtő - lehetőségekhez mérten azért nem lenne rossz, ha csendesebb fajta lenne
alaplap - ?
RAM - DDR3 vs DDR4? 32GB-ot céloznék meg, ha belefér
SSD - legalább 250GB
HDD - 2TB?
VGA - ebből gyakorlatilag akármilyen megfelel, csak hajtson meg 2 monitort
ház, táp - házról elképzelésem sincs. Táp is lehet valamilyen csendesebb típus.
4. Mennyi a kereted rá?
300k (+5% talán még belefér)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása?
2 db fullhd monitorral szeretném használniKöszönöm.
What can change the nature of a man?
-
Sziasztok , régebben jártam itt és kaptam segítséget. Most újból kérném egy gép össze állítására segítséget.
A gép egy bizonyos programot futtató eszköz lenne,akár huzamosabb 8 órán keresztül is menne,szeretném hogy nagyon csendes lenne. és hosszabb távon megbízható legyen. ami gépigénye a következő lenne a proginak az alúl meglelhető. Maga a gépet Iponról vagy PXC-ről szeretném meg rendelni.-CPU Intel® Core™2 Duo 6300 equivalent or above
-RAM-4 GB or more RAM
-VGA-NVIDIA® GeForce® 7600 GT or ATI/AMD Radeon™ X1800 512MB equivalent or higher
-HD-60 GB or higher free space
-Direct X 9.0c or above
-Operating System-Windows Vista 32bit / Windows 7 32bit / Windows 8 32bit
Note: 64bit clients not officially supported and may experience issues running.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Egy monitor "felbontás" 1680x1050"3.Milyen alkatrészekre van szükséged?
Monitoron kívül mindenre.4. Mennyi a kereted rá?
100E de nem gond ha kevesebből is meg van
Előre is köszönöm.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
valyogvisko
csendes tag
Sziasztok,
munka miatt upgrade-et tervezek a gépemen. Ami most adott, az egy ASROCK Z77 Extreme4 alaplap, egy i5-3570-es proci meg egy Deepcool Gammax 300 procihűtő, és 16GB (nem tudom pontosan, vmilyen 1333MHz-es Kingston vagy Kingmax) memória. Pár (szerintem a téma szempontjából lényegtelen, de azért leírom, hátha mégis fontos) komponens: egy Samsung EVO 250GB-os SSD, egy 1TB-os és egy 2TB-os WD HDD, egy FSP Raider 550W-os táp, egy MSI Gaming GTX970 videókari egy CM Storm Stryke házban, plusz egy külső hangkártya.
A terv az lenne laikusként, hogy váltok egy i-3770-re vagy 3770K-ra és 32GB memóriára. Az első kérdésem az lenne, hogy ár/érték arányban ez lenne-e a legjobb megoldás, vagy váltsak platformot? Ha lényegesen nagyobb teljesítményt kapnék hasonló vagy nem sokkal nagyobb áron, hajlandó vagyok arra is, bár első ránézésre nekem ez tűnt a leghatékonyabbnak - mivel memóriát így is, úgy is vennék, 100K környékéért kapnék jelentős javulást. A második kérdésem/kérésem meg az lenne, hogy HA az a járható út, amit én gondolok, mondjátok meg, hogy melyik proci éri meg jobban (K-s vagy nem K-s) és elég-e a hűtő hozzá, valamint javasoljatok memóriát, nem kell a lehető legolcsóbbat; HA meg nem az a jó út, amire gondolok, akkor kérnék javaslatot alaplapra, procira (hűtőre ha kell) és memóriára szintén. Annyi kérésem lenne, hogy ha javasoltok alaplapot, Gigabyte-ot NE, ASROCK, MSI, ASUS jöhet.
Köszönöm.
HTC, LG
-
goose87
tag
*Asus P6T Deluxe V2 alaplap
Intel Xeon X5650 6x2.66GHz+HT 4000MHz-re húzva ( 12 magnak látszik a HT miatt )
Xigmatek Gaia II CPU hűtő ( 12cm-es venti, szép nagy ) új, 24 hó gar
3x4GB 1866MHz C9 HyperX Savage memória új, 36 hó gar
320GB Wd Blue merevelemez 100/100
550W Chieftech tápegység
Sharkoon VG4-W Green ház ( fekete-zöld, zölden világító ventikkel, karcmentesen )*Szerintetek jò lenne játékra, egy gtx 970 el?
-
jim bcs
nagyúr
GIGABYTE GA-H97N-WIFI
MSI H97I ACDe megoldható úgy is, hogy veszel egy GIGABYTE GA-B85N Phoenix-et vagy MSI B85I-öt és hozzá egy usb-s mini vagy normál wifi adaptert, viszont így ott vagy árban mintha a 2 fentebb lévő lapból vennéd valamelyiket.
Matx-nél értelem szerűen tökéletes a mini vagy normál wifi adapter. Én nem erőltetném az a notebook wifi kártyát, bőven jó az adapter.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
BoB
veterán
Üdv
ITX v mATX gépet akarok építeni, de mindenképpen kellene wifi. Méghozzá ilyen Intel -es. ITX esetén nem probléma, van olyan amelyikben gyárilag ott van.
mATX lap esetén viszont M.2 foglalatba szeretném belerakni. Hogy vezetem mki az antennákat? Ilyen kábelt találtam, viszont nem találok a ház hátuljára "foglalatot" (nem jut eszembe a nevük, amilyen a PCI kártyák végén az a vas).
Árulnak egyáltalán ilyet? Vagy vegyek egy nagyon olcsó tp-link PCI-os kártyát, és törjem le róla?
A neten nem találtam egy ilyet sem....
jim bcs: ahogy a hozzászólás elején írtam, tudom hogy vannak ilyen ITX-es lapok, de mi van a mATX-el ha én akarom beleszerelni (mert azokba nem raknak).
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
jim bcs
nagyúr
válasz BoBo_natale #97191 üzenetére
Az MSI GTX970 bőven elég, nem eszik 200w-ot se, amihez meg rogyásig elég egy minőségi 450w-os táp. Azt meg már én is leírtam fentebb, hogy évről évre csökkennek a hardverek watt igényei, nincs értelme túlságosan túlméretezni mert ezzel csak rosszabb hatásfokot érsz el mint gondolnád.
-
dannyl
addikt
válasz BoBo_natale #97191 üzenetére
" gb nem szamit? Azt gondoltam az az egyik legfontosabb."
- Ez kb. harmadlagos kérdés. FHD-ban 3-4 GB között (a lényeg szerintem a több, mint 2GB) még évekig el lehet lenni (értsd: 2-3 év). Ha tervezel 4k-n játszani, akkor lehet értelme, mert ott már tud kevés lenni a 4GB.
Magyarul: Attól, hogy a kocsid nagyobb köbcenti, attól nem biztos, hogy erősebb, és ki is tudod használni. Nem erről szól a dolog."Ertem, hogy nektek hozza értőknek szurja a szemet egy tuning lap meg egy nem tuning proci ossze rakasa de, van valami hátránya is vagy csak nem szokas parositani a kettot?"
Ha anyagilag belefér, akkor csináld. Bajod nem lesz belőle azon kívül, hogy kidobsz rá jópár ezrest feleslegesen. Aki meg azzal áltatja magát, hogy később majd vesz egy tuning CPU-t, az meg csalódni fog, mert mire oda jut, már új platformra kell váltani. Normál tuning lap 35k körül kezdődik. Alatta csak mezei tuningra alkalmasak, az meg nem ér többet, mint amit a H-s lapok tudnak turbo órajelen. Ha meg komoly tuning lesz, oda hűtés is kell, jó drága, meg egy drága (jó) ház is. És akkor kb. alig nyertél pár FPS-t játékban. Amit elköltesz tuningra, inkább a VGA-ra költsd (persze normál proci mellett), attól fog nőni az FPS.
"-Tap, 100W tobb mint amit ti ajanlotok.. csak koltseg hatekonysag az ok? Kesobb esetleges bovitesnel nem jobb ha van egy nagyobb?"
Az ajánlást azért kapod erre, mert jó minőség, olcsó, és 5 év gari van rá. Egyébként pont minden abba az irányba megy, hogy a fogyasztást csökkentsék. Ma egy átlagos gamer gépnek egy 350-400W-os márkás táp elég. Pont most volt téma a tápos topicban, hogy mindenki egyre nagyobb tápot akar, merthogy új gép stb... NEM KELL. Sőt. Visszafelé lehet menni nyugodtan. A max TDP (alkatrészek max fogyasztása) soha nem fog megvalósulni, és még azzal számolva is bőven benne vagy a keretben. Ráadásul több Watt nem egyenlő gyorsabb gép. Tehát ez nem számít sehova.
Későbbi bővités alatt mit értesz? Ha még egy VGA, akkor lehet értelme nagyobb tápnak, de amúgy ez halva született ötlet. Inkább vegyél egy gyorsabb/erősebb VGA-t, mint legyen bent 2 lassú/lassabb.[ Szerkesztve ]
-
BoBo_natale
csendes tag
Koszonom mindketotoknek a valaszt. Par kerdes csak, nem kotekedes keppen csak szeretnem megerteni es tanulni belolle
-MSI 970 GTX 4gb-tal jobb mint egy MSI radeon 8 gb? gb nem szamit? Azt gondoltam az az egyik legfontosabb.Ertem, hogy nektek hozza ertoknek szurja a szemet egy tuning lap meg egy nem tuning proci ossze rakasa de, van valami hatranya is vagy csak nem szokas parositani a kettot?
-Tap, 100W tobb mint amit ti ajanlotok.. csak koltseg hatekonysag az ok? Kesobb esetleges bovitesnel nem jobb ha van egy nagyobb?[ Szerkesztve ]
On the internet nobody knows you are a dog... Toto, I have a feeling we're not in Kansas anymore
-
saturn27
tag
válasz BoBo_natale #97187 üzenetére
Szia!
Szétnéztem azon az oldalon és elég korlátozott a választék.
Amit én így hirtelen összedobtam az ez:alaplap: msi h97 gaming 3
proci: intel i7 4790 (olcsóbban i5 4590 is oké)
ram: 2x4gb corsair vengeance lp cl9 1600mhz CML8GX3M2A1600C9
vga: msi gtx 970 gaming
ssd: 240gb kingston hyperx savage
hdd: 1tb wd blue ezex
táp: super flower 550w
ház: corsair obsidian 750d
hűtés: cooler master hyperx 212 evoösszesen ~989 font (inc vat)
-
membrandj
nagyúr
válasz BoBo_natale #97187 üzenetére
VS táp nem minőségi, z lap tuning széria, proci nem.
i5-4590
asrock h97m pro4, giga h97m-d3h. Minőségibb: Asrock h97 peformance fatality, killer, asus h97 pro.Ram: corsair lp 1600 mhz cl9, vagy kingston pnp. 1600 mhz cl9-ig kezeli az intel a ramokat.
SSD ok
HDD: SShd-nak nincs sok értelme, főleg ssd mellett. Csak hibaforrás kb. Sima wd red 2TB adattárolásra vagy wd blue ezex 1TB mindenesnek. Seasgate gyárt 7200 Rpm-es sima hdd-t , még az is mehet.Táp: Fsp raider 550, xfx 550.
Ház: tőlem ok
Vga: gtx 970 inkább. msi gaming, asus strix.Hűtő: 157 mm-es fér max bele. Milyen cpu hűtőt vegyek topicba érdeklődj.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Tutivesztes
tag
Sziasztok!
Be vagyok sózva, szeretném megkérdezni hogy tapasztalatotok szerint mennyi idő alatt szokott összerakni egy gépet a PCX? Köszi
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
BoBo_natale
csendes tag
válasz membrandj #96875 üzenetére
Koszi a valaszt, nem voltam gepkozelbe egy darabig ezert irok csak most.
Kozbe azert ra jottem en is hogy nem minden OK azon a konfiguracion. Box.co.uk weboldalon probalok osszerakni egy gepet igazabol azon probalkozok valtoztattni egy kicsit amit felkinal
"gamer" cimszo alatt...ami nekem kell az
-jatekba eros, lehetoleg ne keljen dolgokat cserelni jovore
-hang es video file szerkesztes de az csak masodlagos
-semmi tuning
-osszeg 1000 angol font korul... (nem tudom mennyi az forintba ezert nem is tuntettem fel)Gaming Series
Case
Corsair Carbide SPEC-03 Red Gaming Tower CaseCPU
Intel Core i5 Quad Core 4460 3.2Ghz / 3.4Ghz Turbo Processor, 6MB CacheMemory
HyperX Savage 8 GB RAM Memory ,(2 x 4 GB),DDR3 , 2400 MHz , CL11Motherboard
MSI Z97 GAMING 3, Intel Z97, DDR3, 4 X Slots, Max Memory Support 3300 MHz, 4 x USB 3.0, 2 X USB 2, VGA | DVI | HDMI | DisplayPort MotherboardHard Drive
Seagate 1 TB (8GB SSD) Solid State + HDD Drive, SSD Speed and HDD Capacity Hard DriveHyper X Savage 240 GB Internal SSD Solid-State Drive, Up to 560MB/s read and 530MB/s write, SHSS37A/240G
CPU Cooler
Cooler Master Cooler Seidon 120V R2 All in One CoolerVideo Card
MSI Radeon R9 390 Gaming 8GB Graphics Video Card with Twin Frozr V FANPSU
650W - Corsair S Series VS650 650 Watt Power SupplyOn the internet nobody knows you are a dog... Toto, I have a feeling we're not in Kansas anymore
-
membrandj
nagyúr
válasz nemethchek19 #97185 üzenetére
Hűtő: Gammaxx 200-nak nincs sok értelme. 300-at vedd.
Ram: Szintén semmi értelme a 2133 mhz-nek. 1600-ra le fogja venni.
Corsair lp , kingston pnp 1600 mhz cl9-et vegyél.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki eldőlni látszik a teljes PC konfiguráció. Múlt hónapban félig már megvoltak az alkatrészek, de van amin módosítottam + pótoltam ami hiányzott.
Hang/Zeneszerkesztéshez szeretnék összerakni egy halk és stabil számítógépet a legjobb ár/érték arányban.
SSD-re szeretném felpakolni a Win-t, a Zeneszerkesztő szoftvereket (Daw), a plugineket(VST; VSTI). Minden másra (hangminták, projekt fájlok, installerek, filmek, zenék…) HDD.
Cpu tuning nem lesz. Dedikált VGA helyett IGP-t fogok használni. Később a jövőben előfordulhat a PC bővítése ezért a nagy teljesítményű táp.
Így fog kinézni a konfig:
CPU: i5-4590
Ház: Nanoxia Deep Silence 4
Alaplap: MSI H97M-G43
CPU Hűtő: DEEPCOOL GAMMAXX 200
Ram: G.Skill - F3-2133C10D-16GAB (low profile)
HDD: Western Digital RED 1TB 64MB SATA3 WD10EFRX
SSD: SAMSUNG 250GB 850 EVO
Táp: Thermaltake 530W Hamburg W0392RE
Monitor: LG 22MP57VQ-P
WIFI: TP-Link TL-WN822N
Optikai meghajtó: Samsung SH-224DB/BEBE
Billentyűzet: Fujitsu Billentyűzet KB900 HUAmivel már rendelkezek:
Van egy usb-s 2.5 Sata Hdd rack-em benne Seagate 1TB 5400 rpm SATA 2,5 8MB ST1000LM024 (2 db usb portot igényel)
Focusrite Scarlett 2i2 usb 2.0 audio interface
Korg Nanokontrol usb midi vezérlő
Novation launchkey usb midi vezérlő
Genius NS-6005 vezeték nélküli egér, usbMi a véleményetek? Bármilyen javaslatot szívesen fogadok. Ha minden rendben van így, akkor leadom a rendelést.
-
membrandj
nagyúr
Aránytalan.
Játékra felesleges a 16GB ram, munkára pedig 1151 helyett egy 1150 i7 lényegesen jobb.
270x, bár megvan,de egy r9 280-al jobban jártál volna.
Ha munkára kell:
i7-4790 + asrock h97m pro4, giga h97m-d3h.2x8GB ddr3 corsair lp pl.
Ha játékra:
i5-4590+ asrock h97m pro4, giga h97m-d3h szintén ugyan azt fogja hozni,mint az 1150-es i5. 2x4GB ddr3 corsair lp ide elég.m2 ssd-nek sincs túl sok értelme. Általános felhasználásnál az életbe nem mondod meg,hogy az van benne.
Emiatt nem vennék 30-40k-s lapot, ami nem is tuning.
Sima sata 3-as ssd-t nézhetsz nyugodtan. Ha ragaszkodsz az m2-höz, akkor olyan lapot is kell nézni hozzá nyilván.
Táp: fsp raider 550, xfx 550, seasonic m12 520W.1151-nél a proci tuningos. Ennek csak tuning procival van értelme, ami itt 40k felett van, ami értelmes + hűtő 15k. Ami nem tuning lap, az meg szintén 30-35k, amikor 1150-be ugyanezt megúszod 20-25-ből.
Showla
Összesen nagyon kevés.
i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 v giga b85m-d3h ~ 18k
2x4GB ddr3 kigston hyper x fury 1600 mhz ~ 14k
gtx 750 TI 2GB ~ 42k
120GB kingston fury ssd ~ 18k
ha hdd-d satás, akkor az maradhat.
Fsp hexa+ 400W ~ 13k
Legolcsóbb értelmes ips monitor: LG 22MP57VQ-P ~ 40k
~197k.
Ha sok, akkor vagy spórolni kell még vagy vissza kell venni az igényekből. Pl vga nélkül veszed, játszani nem nagyon fogsz tudni rajta, később pótolod.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
saturn27
tag
válasz Grave_444 #97179 üzenetére
Nos, a legolcsóbb értelmezhető ITX lap (asrock h81m-itx) kb 19k, ami kb 5k-val dobná meg a költségeket, ha maradunk a g1820-nál, és ennél olcsóbb alkatrészeket már nem éri meg ajánlani.
Ráadásul a ph-s tesztből kiderül, hogy elég jól bírja a fullhd videokat a kis athlon, szóval filmezéshez meg egy kis officehoz bőven jó lesz szerintem. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Gabengocia #97176 üzenetére
Gigabyte B85M-D3H ~ 19k
i5 4440 ~ 52k
Deepcool Gammaxx 200, Deepcool Gammaxx 300 ~ 4-5k
2×4GB DDR3 RAM, pl HyperX Fury, HyperX Savage ~ 13k
WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX) ~ 13-15k
HyperX Fury 120GB ~ 17k
+olcsó SATA-s ODD, ha kell ~ 4k
Be Quiet! System Power S7 300W/350W, Be Quiet! Pure Power L8 300W ~ 11-12k
CM N200, CM N300, Zalman Z3 ~ 10-13k
Összesen: 139-150k(pl PCX, Auqa, iPon!)Ha ez kevés lenne:
-i7 4790 -> +28k, de ehhez drágább lap kell, vagy frissíted a B85M-D3H BIOS-át, ha régivel érkezne: Asus B85M-Gamer, Gigabyte H97M-D3H, MSI H97M-G43 -> +5k
-2×8GB RAM a 2×4GB helyett -> +12k, első sorban i7 mellé
-GTX 750(Ti) 2GB, pl Gigabyte WF2, Palit StormX a Ti esetében -> +33-40kA 3D programokat nem ismerem, és azt sem, hogy milyen szinten folyna.
-
saturn27
tag
válasz Csabee86 #97171 üzenetére
Szia!
70.000-es keretből nem fog beleférni i3. Sőt, ahogy nézem 2 terrás vinyó se nagyon.
Grave444 kolléga ajánlásával pedig az a baj, hogy figyelmen kívül hagyta azt a tényt, hogy ITX háza van a kedves öcsédnek, így az általa ajánlott alaplap nem fog beleférni.Az igényeket figyelembe véve én inkább ezt mondanám:
alaplap: msi am1l ~9k
proci: amd athlon 5350 ~14k
ram: 1x4gb crucial 1600mhz ~6k
ssd: 64gb a-data asp600 ~11,5k
hdd: 2tb wd green ezrx ~22k
táp: fsp atx 350pnr ~6,5kösszesen ~70k
-
Gabengocia
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni gép összerakásban(műszaki informatikus mérnők vagyok).
Egy kedves jó barátom kért meg engem is. Az ő kívánsága röviden, hogy 3d mese, alakzat és modellezés, hang, zene, audio keverés..., igazából 3d renderelés, videó készítés.
Jelenleg egy open source Blender-hez kellene a gép. De szerintem a későbbiekben akár a Maya, vagy 3dstudio.
Ehhez rendelkezésre álló összeg 170.000 Ft én ebből is indultam ki.
A garanciaérvényesítés miatt egy helyről szerezném be az eszközöket (akár online).
--------------------------------------------------------------------------------
1 konfig
Iponról
Alaplap GIGABYTE GA-B85-HD3 1 db 23.139 Ft
Processzor INTEL Core i3-4170 3.70GHz 1150 BOX 1 db 33.823 Ft
Memória HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10F/8 2 db 27.970 Ft
Videókártya GIGABYTE GV-N75TOC-2GL GTX750Ti 2GB GDDR5 PCIE 1 db 34.564 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 15.925 Ft
SSD HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G 1 db 16.739 Ft
Optikai egység SAMSUNG SH-224FB/BEBE Fekete OEM 1 db 4.382 Ft
Ház LOGIC B26 USB 3.0 1 db 6.646 Ft
Táp COOLERMASTER Elite Power 600W RS600-ACAB-M4 1 db 12.677 FtVégösszeg kiszállítás nélkül, extrákkal nettó 138.476 Ft Bruttó 175.865 Ft
--------------------------------------------------------------------------------
2 konfig
Intel 1150 alaplap : Asrock B85 PRO4 alaplap 20 218 Ft
Intel 1150 processzor : Intel Core i7-4790 processzor 90 076 Ft
DDR3 memória : Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue HX316C10FK2/16 memória 25 370 Ft
Merevlemez 3,5" : Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 14 698 Ft
Tápegység minõségi : Chieftec iARENA 500W GPA-500S OEM tápegység 10 602 Ft
Ház táp nélkül: XDL Basic X-01 fekete-kék számítógép ház 4 267 Ft
Optikai meghajtó: LG GH24NSC0 fekete OEM DVD író 3 522 FtÖsszesen: 132 876 Ft + áfa 168,753 Ft
3 konfigAlaplap GIGABYTE GA-Z170-HD3 1 db 33.101 Ft
Processzor INTEL Core i5-6400 2.70GHz 1151 BOX 1 db 69.400 Ft
Memória HyperX 4GB Fury DDR4 2400MHz CL15 HX424C15FB/4 2 db 22.200 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 15.925 Ft
Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM 1 db 4.606 Ft
Ház LOGIC A33 USB 3.0 1 db 6.528 Ft
Processzor hűtő ARCTIC COOLING Freezer 11 LP 1 db 5.055 Ft
Táp COOLERMASTER Elite Power 600W RS600-ACAB-M4 1 db 12.677 Ftbruttó 171.397 Ft
Tehát ti hol tudnátok faragni, vagy melyik online céget ajánlanátok?
Melyiket ajánlanátok, vagy min változtatnátok? A processzorokba integrált grafikus meghajtó elegendő-e? Van-e létjogosultsága a dedikált videókártyának? Melyik konfig lenne időtállobb?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv:
Gabengocia[ Szerkesztve ]
-
Kristof9094
senior tag
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Több helyen olvastam, hogy az asrock b85m pro4 alaplap ajánlott, még akár egy kicsit gyengébb procival is (pl. i3-4130, i5-4440 az i3-4160 vagy i5-4460 helyett), bios frissítés miatt. Miért nem jobb a gyorsabb procikhoz a H97M alaplap, ami csatlakozók szempontjából is jobbnak tűnik. Vagy nincs olyan nagy különbség a procik sebességében? -
Ármester
válasz Csabee86 #97171 üzenetére
Elég lesz FHD-ra. Filmre, officera is. Aztali és mobil processzor pedig teéjesen más tészta. Mobil általában gyengébb mint az asztali társa.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Jimscore
tag
Sziasztok.
Nekem szükségem lenne egy asztali gépre fotók/videók szerkeztésére (photoshop, sony vegas)(játszani is szeretek )
Szükségem van tehát egy szép monitorra min: 22', procira, alaplapra, tápegységre, ramra, ssd-re min: 128gb, és egy vga-ra. Amit rá tudok szánni az maximum 160 ezer forint. Remélem összehozható egy korrekt config. Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
.
-
Ármester
válasz Adebayor #97169 üzenetére
CTG táp, szóval azzal nem lesz gond. 500W egy 280X szintű VGA-hoz még elég lesz. GTX-ből 970-hez is.
-
Adebayor
aktív tag
válasz SyMbioTe #97167 üzenetére
szia.
köszi.hát majd kell hozzá vga is. de majd később. Ezzel is szépen megy közepes grafikán, aránylag jo fps-el.
Előbb valami jo alapot akarok a gépnek, aztán ha vga-ra is lesz keret, akkor jön az isA mostani tápom, jó lesz még egy jó vga-ra is?
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
Ármester
válasz Adebayor #97154 üzenetére
Szia!
Újonnan. s1150:
CPU: i5-4440 ~52k
Lap: Asrock B85M (nem bulk), Pro4, HDS, Gigabyte B85M-D3H, D2V, MSI B85M-G43 ~15-19k
Ram: 2*4Gb Kingston HyperX Fury, Savage, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LP ~15k
Össz: 82-86k
Én ennél lejjebb nem mennék, főleg ha videóvágás is van.Használt, s1155:
Alaplap: s1155-ös (H67/B75) ~10-13k
CPU: i5-2500, i5-3470, 3570 ~30-35k
Ram: Ez újonnan mehet: 2*4Gb Kingston HyperX Fury, Savage, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LP ~15k
Össz: 55-63k
Ill. nem kell hozzá egy komolyabb vga? (nem ismerem a játékot, de szimulátor, azért kérdem.),(#97150) dannyl
Csak alátámasztani tudom amit írtál, hasonló gépem van csak nekem újabb generáció (4460+B85 Pro4) és eddig minden játék ment Ultrán kivéve az élsimítást (hozzáteszem én ezt minden játéknál leveszem, mert nem látok különbséget.) De pl. egy GTA V-nél jól jön az a 3Gb vram, mert bizony a 2 az elfogy simán.(#97166) madle
Nem kell 300k-t költeni egy gépre, hogy minden játék fullon menjen. dannyl épp most írta le, hogy egy 2. generációs i5+egy 280X szintű VGA ma a legtöbb játékra elég max beállításokon. 5 évig max. VGA cserével tart ki egy gép, ha mindent maxon szeretnél játszani, de akkor már egy i5 is neccesen lesz elég. (akkor kell i7-re cserélni)
PS4 mellet szól, hogy 120k körül már kapni, nem kell fejlesztgetni, összerakni, válogatni, csak rádugod monitorra és bekapcsolod.
Ellene szól, hogy játékok drágábbak rá, nem fejleszthető és azért PC-n általában szebbek a játékok, ill. gépen nem csak játszani lehet.Érdemes e használtan keresni, vagy inkább költsön rá többet az ember és újonnan garanciával 0km-eset vásároljunk?
Érdemes használtan nézegetni. Egy i5+lap+ram+erős VGA használtan kijön kb. 110k-ból. Mellé újonnan egy HDD, Táp, Ház ~40-50k környékén. Össz ~160k-ból azért ki lehet hozni egy jó kis gépet ami játékokra 1-2 évig simán elég lesz FHD-n.-Lehetséges erős hardwert összerakni, kicsi igényes házba? (kis kockára gondolok itt, vagy ami a szobát nem elcsúfítja hanem legalább jól is néz ki.)
Lehet miniITX gépet is csinálni de az általában drágább kicsit és macerásabb szerelni stb....
Én maradnék mATX-nél. Itt már sokkal nagyobb a választék házakból is és nem drágább mint egy normál ATX.[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
Sziasztok,
nekem elsődlegesen ilyen tapogatózó kérdésem lennének, ha nem probléma, mivel már vagy 10 éve nincs asztali gépem, le is maradtam teljesen a fejlődésről...viszont gondolkodtam rajta, hogy veszek egyet de főként játékra. Ezért is kell kontráznom a PS4-el, mivel kizárólag kikapcsolódásra kell, nemtudom érdemes e ennyit fektetni gépbe.
-Mivel egy gép 300k-ból jön ki hozzávetőleg, így felmerül a kérdés, mennyi az az idő, ameddig korrektül használható? Legalább 5 évig? Tapasztalataitokból ítélve, nem jóslást kérek.
-Érdemes e használtan keresni, vagy inkább költsön rá többet az ember és újonnan garanciával 0km-eset vásároljunk?
-Lehetséges erős hardwert összerakni, kicsi igényes házba? (kis kockára gondolok itt, vagy ami a szobát nem elcsúfítja hanem legalább jól is néz ki.)
Köszi előre is!
-
jim bcs
nagyúr
válasz smallmer #97163 üzenetére
A szemed elé tárul a bios, ezután exit, majd a power gombot hosszan nyomva tartva vagy 1x megnyomva kikapcsolod.
Pasztánál mindenki másra esküszik, én egy fél borsónyit szoktam nyomni a közepére, ezután hűtő rátesz és jobbra-balra picit megmozgat, ezután rögzít.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz smallmer #97160 üzenetére
Mielőtt mindennek nekikezdenél tedd ki az alaplapot a dobozára, majd a lap cpu rögzítő keretét nyisd fel, nézd meg tüzetesen, hogy nincs-e elhajolva láb. Ha minden tuti akkor proci bele, rá a hűtő egyenlőre paszta nélkül, ramok bepattint, tápegység beköt és próba indítás. Ha nincs kéznél power kábeled akkor lefekteted a házat, kihúzod a power kábelt és rádugod. Ha minden tuti akkor szedd szét, a hűtő alá mehet a paszta és pakold bele a kuckóba.
[ Szerkesztve ]
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz smallmer #97158 üzenetére
Igen van, többek között én is. Ha kitöltöd az adatlapod és szépen odaírod melyik városban laksz, vagy legalább a kérésed után odabiggyeszted, akkor esetleg még lesz is jelentkező.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Srácok van valaki itt közületek aki rendszeresen rak össze pc-ket? úgy értem, hogy darabokból egy gépet
holnap meg lesz minden ha minden igaz és akkor összeraknám
-
jim bcs
nagyúr
válasz detroitrw #97142 üzenetére
Az i3-4130 doszt elég lesz, felesleges a refresh + biztos a kompatibilitás.
GIGABYTE GA-H81M-S2H
i3-4130 Haswell
i3-4330 Haswell
i3-4340 Haswell
i3-4150 Haswell Refresh
i3-4160 Haswell Refresh
i3-4350 Haswell Refresh
i3-4360 Haswell Refresh
i3-4370 Haswell RefreshMSI H81M-E35
i3-4130 Haswell
i3-4330 Haswell
i3-4340 Haswell
i3-4150 Haswell Refresh
i3-4160 Haswell Refresh
i3-4170 Haswell Refresh
i3-4350 Haswell Refresh
i3-4360 Haswell Refresh
i3-4370 Haswell RefreshBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Devas
őstag
válasz dannyl #97150 üzenetére
En is nezegettem az adatlapomon levo konfiggal a cpu/gpu kihasznaltsagot, es a legtobb jatek ki sem hajtja a procit, es sok esetben meg a vga-t sem. Ilyenkor az ember elvarja hogy az egekbe menjen az fps, de arrol sincs szo. Az egyetlen jatek ami kihajtott mindent uvegen, az a crysis 3 volt high-on, nagyon kellemes fps mellett. Szerintem nem a hardver ereje a lenyeg, hanem hogy a jatek fejlesztoi mennyire optimalizaljak a programot az adott hardverhez.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Adebayor
aktív tag
Játék. Főleg versenyszimulátor (pl assetto corsa), Néha sony vegas videógyártás (assetto corsa-ból )
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Táp: chieftech CTG-500-80PB 500w OEM
Sharkoon Vaya ATX ház
HDD
Gigabyte HD7770 1gb DDR53. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Lap, CPU, memória
4. Mennyi a kereted rá?
80-ezer
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1440*900Megjegyzés: nem zárkózóm el az AMD-től, és az Inteltől sem. Aki éppen segít nekem, irhat kétféle konfigot. De jobban hajlok az intel felé. köszi.
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
GeSsH
csendes tag
Sziasztok gépfejlesztést tervezek, és kellene egy kis help!
Amit kinéztem az:
AEROCOOL Aero 1000 ház
Core i5-6600K BOX
Kingston DDR4-RAM 16GB HyperX Fury Kit (HX421C14FBK2/16)
Seagate Barracuda 7200 1TB
Samsung SSD 850 EVO M.2 120GB
Sapphire R9 270X 4GB - ez már megvantovábbá megvan minden periféria, ezekhez kellene egy 30-35 ezres alaplap, h170 tuning nélküli plusz egy megbízható táp 15-20 ezerért kb.
köszönöm a segítséget
-
Csabee86
senior tag
Sziasztok.
Öcsémnek bemondta az unalmast a laptopja, így szüksége lenne egy netezésre, office használatához alkalmas gépre. TV-n használja a gépet, melynek felbontása 1920 x 1080. Billentyűzet, egér van. Háza is van. Egy mini-ITX ház. Kerete 65000-70000 ft.
Arra gondolt, hogy a rendszernek, office dolgoknak szeretne egy ssd-t. A fényképeknek, videóknak külön HDD. (2-3TB) Imád Youtube videókat nézni. Szeretné ha a Full HD videók nem szaggatnának.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
dannyl
addikt
Referenciát írnék, hogy aki maxon akar futtatni új játékokat, az mire számítson:
Eddig minden megy maxon/ultrán (1-2 játékban nagyon VGA igényes dolgokat levettem, pl. Hairworks/TressFX, illetve az elsimítás a GTA-ban.). A Battlefield Hardline-t teszteltem a következő configgal:
ASRock Z68 Extreme 3 Gen3
i5 2500k (még csak turbó órajelen!!!) (alapon kb. 4440 szint, húzva 4590+)
2x4GB RAM
r9 280xEz a szett használtban most kb. 110-120k körül megy + táp + ház + vinyó = 40k. Tehát 150k körül lehet venni játékra való gépet.
Részletesebben az adatlapomon lehet nézelődni.
A tapasztalat:
Minden ULTRA-n 1920x1080 (4x MSAA). FPS 50+. Eszébe nem jutott megröccenni se. A CPU 95% kihasználtság körül van a húzósabb részeknél, ami ugrál le-fel, tehát éppen elég. Legközelebb megrántom 4,5 GHz-re, hogy kipróbáljam milyen. Tehát a CPU még elég lesz egy évig szerintem, ha tuningolom (ha nem).
VGA is belenézett a 95% fölötti kihasználtsági tartományba tartósan, tehát valószínűleg fél év múlva megjelenő játékoknál lehet lejjebb kell venni ezt/azt, de HIGH beállitásokhoz még 1-2 évig elégnek kell lennie.
Konklúzió: Azt lehet leszűrni, hogy ehhez a VGA-hoz, hogy maxon menjen, ez a CPU (vagy megfelelője) elég. Tehát a "kihajcsa" kérdések is ehhez mérhetőek.
Tehát aki nem akar újban gondolkozni, annak ez az irány lehet megfelelő, illetve a CPU-nál irtam, hogy mi a mai megfelelője.
2GB-os VGA-val SZERINTEM ez már nem kivitelezhető, de a 3 FHD-ra elvileg elégnek kell lennie még egy darabig.1 hónap múlva fogom lecserélni a VGA-mat, de csakis monitorváltás miatt (34" 21:9). Itt a felbontás növekedése már megterhelné a 280x-et. Az utód egy GTX 970 lesz, ami teljesítményben messze-messze fölötte van.
Bocs, ha kicsit OFF volt, de elég jó iránymutató szerintem. Azért irtam ezt le, mert Witcher topicban olvastam egy csalódott vásárlót, aki vett egy GTX 960-at, és nem ment neki maxon a játék, pedig azt várta volna egy 60+k-s VGA-tól.
Lehet nézegetni, hogy melyik VGA/CPU hol áll ezekhez képest, és oda lehet belőni, hogy mi-hogy fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
Spancho
senior tag
válasz saturn27 #97143 üzenetére
Köszi.
Szerintem az intel proci + vga felállást vetetem meg vele.
1150-es foglalatba bőven tud gyorsabb procit venni pár éven belül akár.
Most még szerintem egy apu-s konfig is elég lenne nekik ,de sokkal ésszerűbb az inteles.
(+ az apu-ban lévő 'vga' szerintem a 750 teljesítmények a felét se éri el.)A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
saturn27
tag
Szia!
A g1820 nem sokkal gyengébb mint a g3220, és a keretedbe amúgy is csak az fér bele, különösen az iponról...
alaplap: msi h81m-p33
proci: intel celeron g1820
ram: 1x4gb crucial 1600mhz
ssd: 120gb kingston hyperx fury
táp: fsp atx 350pnrEz eddig ~55,5k (ipon)
Ehhez nézz valami szimpatikus házat 5k környékén, lehetőleg ventivel. Ha nincs venti, akkor olcsóé (kb egy ezresért) kell nézni egy 12 centis házhűtő ventit.
-
membrandj
nagyúr
"Találtam házat amibe van táp 8ezerért. Ezek mennyire hulladékok ide?"
Ami hulladék egy 300k-s gépbe, az hulladék egy 50k-s gépbe is. Ugyanúgy megöli mindkét konfigot hosszú távon."Hulladék" ház még szo-szo mehet,de legolcsóbb értelmes táp fsp hexa + 400W,chiefte ctg-400. Pcx-nél is nézz körül, hátha ott van.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok! Anyunak kéne összeraknom egy gépet netezésre, office stb átlagos használatra. Összeraktam kb a gépet, csak a ház+táp lenne a kérdés. Egy ilyen olcsó gépnek 50-60k nem elég egy legolcsóbb ház + tápegység kombó? Nem nagyon vagyok ebbe jártas, az oké hogy drágább gépet én se raknék a legolcsóbb házba, a saját gépem nekem is cm n300+fps hexa 350+ de kicsit sokallom ehhez a konfighoz. Találtam házat amibe van táp 8ezerért. Ezek mennyire hulladékok ide?
És akkor a kérdés igazából... Valaki tudna mondani egy konkrét házat + tápegységet ipon-ról ami tényleg a legolcsóbb amire rá lehet bólintani (fsp 350apn ott nincs sajnos :S ) mert ma meg kéne rendelnem a gépet.ASROCK H81M-HDS
INTEL Pentium G3220 3.00GHz vagy G1820
HyperX 4GB FURY DDR3 1600MHz
SSD HyperX 120GB FURY SATA3 2,5"Ház XDL Basic X-01 Fekete-Piros 400W 7.087 Ft ????
szerk.: +1 kérdés, a G1820 sokkal gyengébb mint a G3220?
[ Szerkesztve ]
-
saturn27
tag
válasz Spancho #97117 üzenetére
Szia!
Nos, ebből a keretből kb ezek jönnének ki:
Intel ~100k-ig:
alaplap: msi h81m-p33 ~12k
proci: intel pentium g3220 ~15k
ram: 1x4gb crucial 1600mhz ~6k
vga: gigabyte gtx 750 oc 2gb ~35k
hdd: 500gb wd blue aakx ~13,5k
táp: fsp 350-60apn 85+ ~10k
ház: sharkoon ms140 ~9,5kösszesen ~102k (pcx)
Intel ~120k-ig:
alaplap: asrock h81m-hds ~14k
proci: intel pentium g3220 ~15k
ram: 1x4gb kingston hyperx 1600mhz ~7k
vga: gigabyte gtx 750ti (dupla ventis) ~42k
hdd: 1tb wd blue ezex ~15k
táp: fsp hexa+ 400w ~13k
ház: zalman z3 ~11kösszesen ~117k (pcx)
AMD ~100k-ig:
alaplap: asrock fm2a88m extreme4+ ~20k
proci: amd a8-7600 ~25k
ram: 2x4gb kingston 2400mhz ~17k
hdd: 500gb wd blue aakx ~13,5k
ház: sharkoon ms140 ~9,5k
hűtés: deepcool gammaxx 300 ~5kösszesen ~100k (pcx)
AMD ~120k-ig:
alaplap: asrock fm2a88m extreme 4+ ~20k
proci: amd a10 7870k ~42,5k
ram: 2x4gb kingston 2400mhz ~17k
ház: sharkoon ms140 ~9,5k
hűtés: deepcool gammaxx 300 ~5kösszesen ~120k (pcx)
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz detroitrw #97137 üzenetére
Ugyan nincs ínyemre, de akkor egy picit csalhatunk a lapon -->
MSI H81M-E35 vagy GIGABYTE GA-H81M-S2Hproci:
i3-4170ram:
HyperX 4GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10FB/4Hogy legyen hely is én azt mondanám legyen hdd.
WD Black 500GB 7200rpm WD5000LPLXVga:
legyen a GIGABYTE GV-N75TWF2BK-2GI GTX750Ti 2GB GDDR5 BLACK EDITION vagy ha msi lap akkor MSI N750Ti TF 2GD5/OC GTX750Ti 2GB.ház:
COOLER MASTER N200 -11ktáp:
Thermaltake 430W Munich W0391RE- 13500[ Szerkesztve ]
-
-
katko8818
csendes tag
Asrock FM2A78M Pro3+ alaplap 17282 Ft
AMD A8 7600 dobozos FM2+ processzor 25690 Ft
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Blue HX318C10FK2/8 memória 16114 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 14698 Ft
Chieftec 400W CTG-400-80PB OEM tápegység 11624 Ft
Sharkoon VS3-V 4044951013333 számítógép ház 9087 Ft
Arctic Freezer 7 Pro Rev 2 processzor hűtő 4757 Ft
LG GH24NSC0 fekete OEM DVD író 3522 Fterről mi lenne a véleményetek?
egy közép kategóriás használható konfigra lenne szükségem.
Előre is köszönöm a válaszaitokat -
detroitrw
addikt
válasz jim bcs #97133 üzenetére
Egyaltalan nem azert irtam, hogy lecsesszelek miattaEbben a tortenetben en is csak mint osszerako vagyok jelen, tehat a maximum osszeghez valogatom ossze cimbinek mit vegyen, s ha a boltba kernek az osszerakasert penzt akkor nekem kellesz osszerakni
Olyan gep kell neki amit a leheto legtovabb tud hasznalni jatekra.
Nekem is konnyebb lenne a helyzet ha 200-bol kellene valogatni ... de ez most egy ilyen szitu, megjegyzem a cimbi komplett osszeszerelt "gamer" gepet akart venni . Lehet azzal jobban jartam volna, de nem lett volna korrekt egy olyan gepet vasaroltatni ...
-
Spancho
senior tag
válasz SyMbioTe #97131 üzenetére
Köszi.
Én is valami ilyet raktam össze ,csak i3-al (115 körül jöttem ki Iponon)
Az a baj ,hogy nem nagyon vagyok képben ezekkel az új olcsó celeronokkal (remélem kihajtja a 750-est).Ha egy helyről szeretném venni ,akkor most honnan a legoptimálisabb ?
Az iponban és a pcx-en raktam össze kb ugyan azt ,10-15k-val drágább volt a pcx (de lehet ,hogy elrontottam valamit )
A bazárok szinte eltűntek az apróról ,Lec most szerintem elég drága ahogy néztem.
Gianninál szoktam vásárolni ,de ő meg eltűnt az apróról.[ Szerkesztve ]
A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
jim bcs
nagyúr
válasz kalapacsolok #97134 üzenetére
Mehet, rendelheted. Nincs jelentősége mert nem fognak minden egyes forgalomban lévő ramot letesztelni.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! PCX-nél állítok össze számítógépet, de a választott RAM elfogyott. Egy gyors kérdésem volna, mert mást kell választanom a kínálatukból.
Ezt venném helyette:https://www.pcx.hu/termek/kingston-4gb-ddr3-1866mhz-hyperx-savage-hx318c9sr-4-mem-ria-54740
Szerintetek ez kompatibilis ezzel az alaplappal? Direkt írták, hogy nézzem meg a specifikációt.
http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4567#
Mert a támogatott memóriatípusoknál a fenti RAM pont nincs felsorolva,de nem tudom, van-e jelentősége.
-
jim bcs
nagyúr
válasz detroitrw #97130 üzenetére
Ha drágább ha nem sajna ez van, ha minőségi cucc kell az nem olcsó ám nem sokkal drágább mint amiket írtál.
Jó pár gép összerakása után megtanulja az ember azt, hogy mivel szív a legnagyobbat és mivel a legkevesebbet, ezért én ezt raknám össze ha nekem kellene szerelni, amennyiben maradna az általad összeállított akkor vihetnéd máshová mert azt én nem lennék hajlandó összerakni.
Még a tápot így is kihagytam mert én biztos super flowert tennék bele, de jól van az is. Ha összespórolsz még 15k-t, később rájössz, hogy megérte. Több ajánlatot kaptál így innen a te döntésed, hogy mit veszel.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Spancho #97117 üzenetére
Szia!
"táp nem baj ha gagyi" De baj. Házból ilyen gépnél tényleg mindegy kb., de tápból nem szabad gagyit venni. Véletlen kap egy kis túlfeszültésget a gagyi táp miatt és akár mehet az egész gép is a kukába.
100k-ba belefér egy normális táp.Alaplap: MSI H81M-E34, Gigabyte H81M-S2H, Asrock H81M-HDS, HDS R2.0 ~13-15k
CPU: G1820 ~10k, G3220 ~16k
Ram: 1*4Gb Kingston HyperX Fury, Savage, Crucial Ballistix Sport, Corsair Vengeance LP ~8k
VGA: GTX 750 2Gb ~35k
HDD: WD 1Tb Blue (WD10EZEX), Seagate Barracuda 1Tb (ST1000DM003) ~15k
Táp: TT Münich 430W, FSP Hexa+ 400W, SuperFlower 450W ~13-14k
Ház: CM N200 ~10k
Össz: 104-113k
+Ha belefér: 120Gb Kingston HyperX Fury SSD ~16k
Házon esetleg lehet spórolni: Legolcsóbb 1 venits, alsó tápos. (ezeken USB 3.0 is van) Pl.: Zalman T2/T3 ~7k
Én maradnék a CM N200-nál.(#97127) detroitrw
Alaplap: Én a H81M-HDS-t venném, márcsak a HDMI miatt is.
CPU: i3-4130 legyen, 4170 az Hashwell Re. nembiztos, hogy elindul a lapban, csak ha friss BIOS-os. Ha összeszerelteted boltban akkor kérd meg, hogy frissítsenek BIOS-t ha szükséges és akkor mehet a 4170 is.
Ram: Ok, de KIT verziót vegyél, ne 2Db ugyanolyat szerintem. Pl ilyet.
SSD: Ok.
VGA: Szerintem ok.
Ház: Én maradnék a CM N200-nál.
Táp: Ha templom matricás, akkor OK.(#97129) diiCo
Ház: Kérdezz rá házas topikban, ha ott rábólintanak tőlem mehet, én nem ismerem.
Táp: Amíg nem akarsz tuningolni addig bőven elég lesz az 550W-os amit jim bcs is ajánlott.
"...ha nem muszály...." és az Muszáj.[ Szerkesztve ]
-
-
jim bcs
nagyúr
(#97126) diiCo
táp:
SUPER-FLOWER Amazon 550W vagy az FSP Raider 550 bőven elég
lap:
ha mindenképpen atx kell akkor MSI H97 GAMING 3
ház:
RAIJINTEK Agos
CORSAIR Carbide Series SPEC-01(#97127) detroitrw
GIGABYTE GA-B85M-D3H -20-21k
Intel Core i3-4170- később mehet az i5
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FBK2/8 -15k
ADATA 128GB Premier Pro SP920 -18k
GIGABYTE GV-N75TWF2BK-2GI GTX750Ti vagy GIGABYTE GV-N950WF2OC-2GD GTX950
COOLER MASTER N200 -11k
Thermaltake 430W Munich W0391RE- 13500[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
Sziasztok
Eddig ezt a konfigot sikerult osszealmodni:
Asrock H81M-DGS R2.0- 12500
Intel Core i3-4170- 33000
2db - Crucial 4GB DDR3 1600MHz CT51264BA160BJ- 12500
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD- 15500
Asus GTX750 Ti 2GB DDR5 GTX750TI-PH-2GD5- 40000
Xigmatek Recon CCM-35ABX-U01- 8000
Thermaltake 430W Munich W0391RE- 13500Maximalis osszeg 135k lenne!
Ti ennyiert milyen gepet raknatok ossze (szamlaval)?
Leginkabb jatekra (FHD felbontas) es filmre lenne hasznalva!Elore is koszonom
-
diiCo
csendes tag
Udv! Velemenyt szeretnek kerni eme konfigra:
-I5-4590( + van egy seidon 120v-m elfekvoben ra)
-H97 Fatal1ty Performance
-G.Skill 8GB 1866 Dual Sniper SR
- DEEPCOOL Kendomen (egesz jo kis haznak latszik)
- XfX ts 650 gold+
-vidi majd r9 380-390 lenne. Velemenyetek? -
Grave_444
nagyúr
válasz macimeister #97123 üzenetére
Csatlakozókban van eltérés. Elég a H81 is.
-
jim bcs
nagyúr
válasz wing_hun #97120 üzenetére
- ram:
Mivel 2 ram slotod van így a mostani ramokat eladod és veszel egy 2x4GB-os 1333/1600mhz-es ramkitet.- ssd:
ADATA 128GB Premier Pro SP920
ADATA 256GB Premier Pro SP920
ADATA 240GB XPG SX930
INTEL 120GB 535
INTEL 240GB 535-proci csere igény szerint:
eladod az i3-at és mehet egy i5-t akár használtan is+ egy proci hűtő is belefér ha nincs
[ Szerkesztve ]
-
wing_hun
csendes tag
Sziasztok!
Adott ez a konfig:
Asus P8H61-M PRO
Corsair 2x2GB DDR3 1333MHz
Intel Core i3-2125
NVIDIA GeForce GTX 750 TiÚgy 50 ezer forintot szeretnék rászánni a fejlesztésre, hogyan tudnák minél hatékonyabban elkölteni?
Köszi!
Szerk.: leginkább játékra használom a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz macimeister #97118 üzenetére
H81 + Celeron/Pentium
B85 + Celeron/Pentium[ Szerkesztve ]
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok!
Ár érték arányban most melyik a legalapabb chipset és hozzá proci? Irodai munkára kellene, de a lap támogassa mág a win10-et
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
A kollègám 10-12 èves gyerekeinek kène egy "játèkos" gèp a mostani 5-7 èves laptop helyère/mellè.
A keret 100 körűl lenne (csak a gèp) +20k szerintem mèg belefèrne neki.
Nèzegettem az alkatrèszeket ,ès elkeserítően magas árakkal találkoztam.
Nem tudom ,hogy egy APU-s gèp vagy egy intel+vga konfig lenne nekik a megfelelőbb. Bővítès nem elvárás ,szerintem nem èrdekli őket.
Amire kène nekik ,azok a szokasos divat jatèkok 720p-ben. Cs Go , TF2 ,Minecraft stb...
Gèpház a legolcsóbb ,táp nem baj ha gagyi ,rambol elèg szerintem egy 4gb-s ,azt mèg tudják majd bővíteni egyel ,ha szüksègük lesz rá.Ès egy bónuszkèrdès : Gianni bazárjával mi tőrtènt ? Befejezte ,vagy csak szünetelteti ?
Előre is köszi.
A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
smore09
csendes tag
válasz saturn27 #97054 üzenetére
Mindenképp egyedileg építettet szeretnék, vészmegoldásnak ott a CM Elite 110. Abban nem vagyok biztos, hogy egy külső táp bírná-e, mivel azok 120-150W-osak max, a proci meg 95W TDP-s (bár elvileg megy 65W-on is). Az ára se baj, megoldom, esetleg később tudom csak megépíteni.
-
Ekkosh
tag
válasz membrandj #97112 üzenetére
Ja ertem, azt elneztem. Akkor alaplap, processzor is cseres. Nagyon agyalok, de nem szeretnek nagyon bevasarolni hirtelen felindulasbol, ha megsem tart ki a 3ds max lelkesedes, megy vissza netezos, programozos gepnek mint ami most is. A RAM-ot es a GTX660 ti-t mar rendelem is a masik ketton meg gondolkodok. Viszont B75-os lapot egyaltalan nem talatam hasznaltan, nem volt esetleg socket 1155-osben masik jo chipset? Vagy barmelyik innen? Koszi a segitseget.
[ Szerkesztve ]
-
saturn27
tag
válasz Targaryen #97091 üzenetére
Szia!
Hát ha valóban 2-4 évig szeretnéd, hogy tartson egy szintet a gép, akkor inkább gondolkozzunk a 200k-ban.
alaplap: gigabyte b85m-d3h, vagy asrock b85m pro4 ~19k
proci: intel i5 4440 ~52k
ram: 2x4gb kingston hyperx 1600mhz ~14k (én nem szórakoznék a 2gb-osokkal, hanem megpróbálnám eladni)
vga: sapphire r9 380 nitro 4gb ~72,5k (ez a 2 év gari miatt kicsit szívás, de ha lenne a végén néhány ezer plusz forintod, akkor inkább egy msi gaming, vagy asus strix, esetleg gigabyte g1 gaming típusút nézz, 4gb-osat!)
ssd: 120gb kingston hyperx fury ~15k
hdd: van
táp: thermaltake hamburg 530w (templomos matrica!) ~15k
ház: zalman z3 ~11kösszesen ~200k (pcx), illetve plusz 3-4k, ha márkásabb verziót nézel a videokártyából
[ Szerkesztve ]
-
Ekkosh
tag
válasz membrandj #97105 üzenetére
Koszi szepen. Az i3 560-as processzor semmi esetre sem lehet eleg? Mert ha megprobalhato kategoria akkor vennek RAM-ot kb £20-ert, es egy VGA-t mondjuk £70ert. Angliaban elek szoval mehet minden Ebay-rol. Az kb 40.000Ft Tenyleg nem kell eromu elsore, csak bele szeretnek kezdeni a 3DS max-ba es ha nagyon nem birja a proci akkor tovabb fejlesztek egy i5-2400-re. Az alaplapom megteszi?
[ Szerkesztve ]
-
saturn27
tag
Szia!
Itt a nulláról építkezésbe beletartozik az is, hogy nincs monitor meg egyéb perifériák?
1. eset: tegyük fel, hogy van.
ram: 2x8gb corsair cl9 lp 1600mhz CML8GX3M1A1600C9 ~26k
vga: gigabyte gtx 750ti (a dupla ventis) ~41,5k
ssd: 120gb kingston hyperx fury ~15k
hdd: 1tb wd blue ezex ~15k (itt mondjuk kérdés, hogy valójában mennyi helyre van szükséged...)
táp: super flower 450w ~14k
ház: zalman z3 ~11k
hűtés: deepcool gammaxx 300 ~5kösszesen ~200k (pcx)
2. eset: tegyük fel, hogy nincs monitor meg semmi se
ram: 2x8gb corsair cl9 lp 1600mhz CML8GX3M1A1600C9 ~26k
vga: -
ssd: -
táp: fsp hexa+ 400w ~12,5k
ház: zalman z3 ~11k
hűtés: deepcool gammaxx 300 ~5k
billentyűzet + egér: logitech mk120 ~7k
monitor: LG 22MP57VQ-P ~40k
hangfal: Genius SP-HF1250B ~12kösszesen ~201k (pcx)
Ezt később bővítheted videokártyával, meg ssd-vel, lásd fent. -
membrandj
nagyúr
válasz puszta123 #97090 üzenetére
Elég a gyári,de max egy deepcool gammaxx 300 ~ 6k
2db usb3 van a házon.
Targaryen
Ekkora időre inkább 200k. Illetve ssd is alap már, főleg ha több évre veszed.i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~ 18 giga b85m-d3h ~ 18k
Jelenlegi ramod megtartod és még 2x2GB ram vagy eladod és veszel 2x4GB ddr3 kingston hyper x fury ramot. ~ 14k
deepcool gammaxx 300 ~ 6k
gtx 750 Ti 2GB ~ 42k
120GB kingston fury ssd ~ 18k
cm n200 ~ 11k
fsp hexa+ 400W ~ 13kDrágábban: gtx 960 2GB, r9 280 3GB , még drágábban gtx 960 4GB, r9 380 4GB. ~ 70-75k,de ezekhez már fsp hexa+ 500W legyen a táp.
Ekkosh
30-40 k erre nagyon kevés.A verzió: veszel még 2x2GB-t ramot , B verzió: Eladod a 2x2GB-ot és veszel 2x4GB-ot.
Utána:
használt i5-2400-2500, i5-3470+ b75 lap ~ 30-35k+ 10k.
Új: i5-4440+ asrock b85m pro4 v giga b85m-d3h ~ 52+ 18k.
Ezután pedig egy értelmes vga: gtx 750 2GB, használt gtx 660.jim bcs
b85 lap+ refresh procihoz írd oda,hogy járjon utána a biosnak vagy inkább h97-el vegye, ha maga szereli.
Illetve a core 1500 azért kicsit komolyabb ház,mint az n200.rgqjx
Nem rossz vétel ennyiért, viszont arra figyelj,hogy ez a széria gyakorlatilag halott. Ha behal a lap, akkor nem kapsz újat, használt is alig van.
750 Ti is ok, használtan: gtx 660, hd 7870 is ok1155 még azért nincs kihalóban, 1150 pedig még csak most fog használtan beindulni.
Ezekből egy i5 lehet hasonló áron.hyb
4590 semmivel nem gyengébb. Cseréld . K-végű felesleges. Oda tuning lap 35k+ hűtés 15k és játékoknál nem hoz annyit közel se. Tartósabb se lesz sokkal.strix 970-et vegyél.
Többi ok.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
jim bcs
nagyúr
"szóval szerintem egy nvidia kari jobb lenne"
Ott van az is legalul, csak ugye a keret az adott így gondoltam majd később megveszed. Ha meg tudod tolni egy kicsit a keretet akkor belefér a dvga is. Akkor idéznék magamtól -->Gigabyte B85M-D3H_ 19k
i5-4590_ 60k
Alpenföhn Brocken Eco _ 11k
Kingston 2x8GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FBK2/16 _ 28k
Intel 120GB 535 _ 23k
Western Digital Red 1TB WD10EFRX _ 19k
Super Flower 450W _ 15k
Cooler Master N200 _ 11k186k
+ ha később is ráér a hdd akkor majdcsak belefér a dvga-is
+ GIGABYTE GV-N960IXOC-2GD GTX960 2GB GDDR5 OC _ 57k -> EZ ITT NVIDIA
+ GIGABYTE GV-N960OC-2GD GTX960 2GB GDDR5 OC _ 59k -> EZ ITT NVIDIA
+ GIGABYTE GV-N960G1 GAMING-2GD GTX960 2GB _ 65k -> EZ ITT NVIDIA[ Szerkesztve ]
-
saturn27
tag
Szia!
Talán egy picivel jobban hangzik ez:
alaplap: asrock h97m pro4, vagy gigabyte h97m-d3h ~25k
proci: intel i5 4590 ~59k (alig "gyengébb", mint a 4690, nem fogod érezni a különbséget)
ram: 2x4gb corsair cl9 lp 1600mhz CML8GX3M2A1600C9B ~15k
vga: msi gtx 970 gaming ~113k
ssd: 240gb kingston hyperx 3k ~35k, bár a samsung is elég jó amit írtál (amúgy igen, az), és olcsóbb is
táp: fsp raider s 550w ~19k
ház: corsair carbide 200r ~20k
hűtés: cooler master hyper 212 evo ~10kösszesen ~298k +/- (pcx)
-
hyb
csendes tag
Sziasztok,
Kb egy honapja mar jartam erre segitsegert, azota kicsit okosabb lettem a temaban es kb meg is lenne a konfig, amit vennek, de a biztonsag kedveert meg orulnek, ha mondanatok ra vmit, valamint lenne meg 1-2 kerdesem is.
aktualis jatekokra elsosorban, amator szinten videot vagni(masodlagos)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Alaplap : Gigabyte P35-DS3P -----cserelnem
Processzor : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2400 MHz ----cserelnem
Fizikai memória : 4096 MB DDR2-SDRAM ----cserelnem
Videokártya : AMD Radeon HD 6850 ----cserelnem
Merevlemez : Maxtor 6Y160P0 ATA Device ----cserelnem
Merevlemez : SAMSUNG HD300LJ ATA Device (300GB) ----maradna
Merevlemez : SAMSUNG HD501LJ ATA Device (500GB) ----maradna
Merevlemez : SAMSUNG HD103UJ ATA Device (1000GB) ----maradna3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
ALAPLAP
PROCI
RAM
VGA
TAP
HAZ
SSD4. Mennyi a kereted rá?
~300k5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Samsung LE40B650 LCD TV
1920*1080Amit pedig kb-ra kineztem +par kerdes:
Asrock H97M PRO4
Intel Core i5-4690 (mennyivel gyengebb ha 4590 esetleg, vagy mas, valamint erdemes-e K-sat venni? akkor gondolom jobb lap kell)
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury HX316C10FK2/8
Asus GTX970 4GB DDR5 STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 (ez az OC-s 114k a sima pedig 120k, miert lehet ez? inkabb simat kellene?)
Fractal Design Core 1500 FD-CA-CORE-1500-BL
FSP 550W Raider S 550 80+
Samsung 250GB EVO Basic MZ-75E250B/EU SSD (nincs ott hogy 850-es, de gondolom ez az, ugye?)Nagyon szepen koszonom elore is a jo tanacsokat es valaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest