- Azonnali processzoros kérdések órája
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
Ha valakinek van pár általános kérdése befutott egy Mecool KM2, szóval meg tudok nézni ezt azt, ha kíváncsi.
Első tapasztalatok Mi Box S után. (Szerettem a Mi Box S-t, tette, amit kell, aztán úgy voltam, hogy Xboxon próbálom az általános médiafogyasztási szokásaimat. Hát nem jött be, Kodi rémálom, alapjaiban tényleg csak általános szolgáltatásokhoz elfogadható ímmel-ámmal.) Visszatérve KM2.
Külső: szerintem bazári kinézet így fehérben, de maga az anyagminőség nem rossz. Az irányító hihetetlenül tetszik, Mi irányító után szép, kényelmes és halkan teszi a dolgát, puhán jár, kellemes használni.
Itt megjegyezném, lehetőség van az irányítót a tv irányítására használni 3 ponton, be-kikapcsolás, hangerő állítás, bemeneti forrás állítás. Ez csak a tv-re irányítva megy, talán felprogramozza egy listából hozzá? Érdekes és hasznos megoldás (csak M4 sportot nézek földfelszínin, így az irányítóval mindent elvégezhetek így.)Hardver és sebesség: Mi-hez képest gyorsabb, pont elegendő. Elődnél se volt bajom, de érezhetően fürgébb a S905X2-B, elvégre 2-3x gyorsabb. Ez egy optimális SoC egyébként ezekhez a kütyükhöz jelenleg úgy érzem mindenre, DDR4 biztos segít szintén. Csatlakozókból a Lan miatt szerintem fölösleges ezt választani, mivel csak 100-as, a többi korrekt felhozatal.
Ami érdekes lehet az a wifi RT8822CS 2R2T-s modul, nagyon gyorsan szalad minden, hozza a dupla sebességet.Cast: telefonról yt cast, böngészős videó és teljes képernyőtükrözés is szépen megy, valamint a teljes képernyő kiküldése PC-ről sokkal gyorsabb (igaz érezni az egér lag-ot bőven, de kb fele a késés).
Szoftver: szimpla android tv 10, kivételesen ki se gyomláltam a rendszert a gyári fölös appoktól, mert nem érzem, hogy lassítanának bármit is. Feldobtam rá az új google home apk-t, (igaz a hárombetűssel usa-ban jártam), de ezután átállt és újraindítás után is az új felület van már, mindent betölt, ajánl, szépen működik.
Lejátszás: semmi extra, minden szépen és gyorsan megy mindenhonnan eddig (több, mint 40-50gb-os filmekkel nem foglalkozok, de tesztként pár sample-re ránézve anno Mi is megbirkózott velük wifin, így nem hiszem, hogy baj lenne)
XboxGamePass: szokásos input lag zavaró, de ezt telefonon, xCloud alatt is tapasztaltam ugyanilyen mértékben. Ha egyszer fixálnák Stadia minőségre nagyon kis pöpec Pass-os masina lehetne belőle egy kontrollerrel.
Összességében korrekt és manapság elvárható szintet hoz a kütyü, jó volt a Mi Box S is, de ez mindenben kicsit gyorsabb, naprakészebb. Hogy árban hogy éri meg manapság az más kérdés a külföldi rendelések, áfa, vám, postai díjak, "mit számolnak fel ha"-esetek stb, de ez csupán a júliustól kezdődő hercehurca miatt, amúgy eléggé ajánlott masinának tűnik.
-
Imi1981
veterán
zsolt008 és blakey kösz mindkettőtöknek! Kipróbáltam a lite verziót és nem rossz . Igazából szép a megjelenése és az emby-t és plexet is tök jól rakja ki jeleníti meg de ennyi. Yatse nem irányítja ami már nem tetszett. Keymap editior nem tudom van e rá mert azt elfelejtettem megnézni. Lehet majd később megveszem de egyelőre maradok csak a kodinál.
-
zsolt008
tag
válasz
Imi1981 #7840 üzenetére
Ahogy én tudom ez egy lebutított kodi, nem gyorsabb, nem stabilabb, nem kisebb.
Először azért készült, mert az applestore-ból száműzték a kodit a custom pluginek miatt (vagyis a piracy miatt), de a pluginek nélkül már visszakerülhetett.
Androidra vszínű hasonló okok miatt lett.
De ez régi infó, azóta lehet hogy beletett valami sajátot is a kódba... -
Imi1981
veterán
Az oké de stabilabb vagy gyorsabb vagy egyáltalán jobb valamiben? A zárt szoftverek stabilitásban jobbak szoktak lenni. Mondjuk nem mintha bajom lenne a kodi stabilitásával. Amúgy ez kodi fork feleség nem?
Kiegészítők most nem érdekelnek mert emby és plex támogatás van benne engem meg más nem érdekel kodiban sem (android tv os-en).
-
Imi1981
veterán
Mrmc lejátszót használ valaki android tv os-en? Miben jobb ez mint a kodi? Tetszik a megjelenése de nem tudom megéri e megvenni mert a lite nem ér semmit a korlát miatt.
-
impmammuth
csendes tag
Sziasztok! Vodafone Tv-t felraktam egy x96-ra illetve futtattam BlueStacks-ból és mind a két esetben az alábbi üzenetet kapom:
"A Vodafone Tv csak biztonságos eszközön használható (MG007)"
Pont letojnám az egészet csak tudtommal július 31-el megszűnik a Horizon Go és csak ez lesz, ezért érdeklődök hátha van valami megoldás. -
Imi1981
veterán
válasz
Astrolime #7834 üzenetére
Szia! Feltettem drive-ra link . Lehet van már frissebb de még tökéletesen működik. Amúgy innen link lehet letölteni de orosz oldal és én nem igazodtam ki rajta. Regisztrálni kell hozzá de még nem szántam rá magam.
Ha esetleg 4k tévéd van megírhatnád, hogy megy e 4k-ban! Szerintem megy de nekem full HD tévém van így nem tudom kipróbálni. -
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #7831 üzenetére
A Note9 -en pár hónapja. Az M16 -ot cirka fél éve nyírtam ki, ezért visszatértem a korábbi T10 -re. Azon kb. másfél hónappal ezelőttig használtam, akkor vettem az S7+ -t. Azzal tegnap délután néztem utóljára a TVGO -t. Ezt úgy értsd, hogy nekem nincs PC -m, meg otthoni TV előfizetésem (a 80 éves nagynéném Tkom kódját használom). Otthon rádugom a tabot a TV -re, oszt az a PC, TV, meg minden. Kivéve a letöltéseket, mert azt a NAS végzi.
-
Imi1981
veterán
válasz
zsolt008 #7825 üzenetére
De külön tv internet és telefonszolgáltató. Mobilon elindítom a tv adást és már lehet is kiköldeni tv boxra chromecast-al. Közben kapcsolhatok a csatornák közt és tökéletesen működik. Nem tudom a Telekom alkalmazása milyen de mintha olvastam volna régebben, hogy azt is lehet chromecast-al használni de nem vagyok benne biztos, hogy jól emlékszem.
-
zsolt008
tag
sziasztok,
jó látom (összefoglalót és a fórumot visszaolvasgatva), hogy ha telekom vagy vodafone tv adást szeretnék tv-n nézni, szolgáltató eszköze nélkül, akkor azt csak pc-ről (esetleg raspberry pi-ről) vagy hdmi csatlakozós táblagépről tudom megtenni, mert tv box és/vagy chromecast nem működik?
köszi a választ
-
Win-T
őstag
válasz
Imi1981 #7819 üzenetére
Nincsenek nagy igényeim, tisztában vagyok vele, hogy kevesebb pénzért kell némi kompromisszumot kötni. Nem akarok vele játszani, 4K, 8K, dolby, hidegen hagy, nem akarok custom oprendszereket telepíteni, stb. Csak a stream menjen megbízhatóan, stabilan, ha néha kicsit várni kell a rendszerre hogy elinduljon azt kibírom.
Ezt ajánlották [link] illetve ezt [link] néztem magamtól amik talán megfelelhetnek. Megfelelhetnek? Ismeri valaki ezeket a típusokat? -
Win-T
őstag
válasz
Imi1981 #7817 üzenetére
Üdv!
A Saphi oprendszeres Philips TV-met szeretném tovább okosítani mert nem igazán vagyok elégedett a rendszerével, ezért tv okosítót keresek olyan maximum 20 ezer forintos határig. Mivel motorsport buzi vagyok az elsődleges feladata futamok streamjeinek lejátszása lesz amit lehet Youtube, egyes versenysorozatok saját weboldalába épített lejátszón keresztüli stream vagy a versenysorozat saját appja Google Playről.
A Xiami Mi Boxot S-t néztem ki elsőre, de a topikjában nem ajánják ezekre a célokra mivel Android TV fut rajta. Tudnátok nekem ajánlani bevált készüléket amin "hagyományos" android szaladgál? -
Imi1981
veterán
válasz
phoenix1989 #7619 üzenetére
Szia! Tudom már régen kérdezted de hátha jársz erre. Szóval a tarr mobil tv alkalmazás használhatatlan android tv os-en telepítve de chromecast - al nagyon jól használható! A telefon távirányítóként működik szinte. Ezt nem próbáltam akkor mert eszembe sem jutott. A minőséget 1080p - re állítottam és kapcsolgatok a csatornák közt és még gyorsan is vált! Szóval nem kell minden csatornánál külön csatlakozni chromecast - al csak egyszer először és utána válhatsz a csatornák közt de a kapcsolat állandó a tv boxal. Képernyő képet nem enged csinálni az alkalmazás de próbáld ki ha van már chromecast képes android tv boxod.
-
weinmaker
őstag
Sziasztok! Van egy zeroten t9 tv boxom (sok más néven is készült ez) rk3328 chip-es. Próbáltam rátenni másik firmware-t és sikerült letéglázni, most nem ismeri fel a gép. Van hozzá USB kábelem (azzal csináltam, amikor felismerte). Valószínűleg nem jó firmware-t sikerült találni hozzá. Tud valaki segíteni, hogy hogyan tudom újraéleszteni?
-
kerobi
senior tag
Én a km6 deluxén az aptoid tv-bol és az aptoidbol sem tudtam semmit telepiteni. Megállt a letöltés 0%-nál.
-
-
Imi1981
veterán
Ha jól tudom van itt fóruma a pH-n. Ott kérdezz mert ott biztosat tudnak mondani.
-
Imi1981
veterán
Szia! Olcsóbb kategóriában a mecool km2 ajánlanám bár csak 100 megabit lan van benne. Nincs km2 nekem így nem tudom, hogy tudnak e váltani frekvenciát az alkalmazások. Xiaomi mi box s-em van az tud frekit váltani viszont azon nincs lan de a többiben az is megfelelhet neked.
A mecool km6 deluxe talán jobban megfelelne a leírtaknak de arra nincs hivatalos netflix csak módosított apk van de az nem garantált, hogy éveken át működni fog (lehet két hét múlva már nem működik ezt nem lehet tudni) . Nekem km6 deluxe van 2 napja és minden alkalmazásban vált frekvenciát de azért olvasd el amit írtam korábban róla.
Drágább kategóriában ott az nvidia shield tv és a shield tv pro ami biztosan minden szempontból megfelelne de azok már 50 ezer fölött vannak.kerobi
Én a mobilon írtam a vancedet. Boxon reklámmentes youtube csakis a smart tube
De arra csatolni nagyon nem tökéletes. Küldöm privátban a linket. -
kerobi
senior tag
Szia persze érdekel a netflix foleg ha nem kell hozzá PW.
A tvmen alapbol van netflix egyebkent.
Avatart 2k ban rendereltek, nincs 4kban. Cameron 2022ben adja ki.
A smart youtube jobb mint a vanced nekem megfelel.
Köszi -
Dikri
aktív tag
Sziasztok!
Cserélném a meglévő boxom.
NAS-ról szoktam kodin keresztül filmet nézni. Lényeges szempont a 24p müködés.
Legyen HBOGo, Netflix és Youtube. Plaza TV-n nézem a filmeket igy a 4k nem szükséges, de FullHD igen.
gigabites LAN
minél több memória
Gondolom bluetooth mindegyiken van, ezzel szoktam párositani hozzá eszközöket.Melyik készülékek tudják ezt?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- ÚJ ASUS B550 AMD RYZEN 7 5700X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- Intel Core i3 9100f / Radeon RX 570 4GB / 8GB DDR4 RAM / 120GB M.2 SSD + 500GB HDD konfig eladó
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest