- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Kellisa
friss újonc
Sziasztok, nő vagyok, nem fiatal és messze nem up to date a témában, nézzétek el, ha hülyeséget kérdezek . Azt szeretném tudni, hogy a média boxra telepített tv appokat (horizon go pl) sima monitoron is le lehet ugye játszani? Nem akarnék rendes tv készüléket , mert Ausztriaban elég borsos adót kell fizetni, magára a készülékre, monitorra viszont nem. Köszönöm előre is: Böbe.
-
Necronom
senior tag
válasz
kenny123 #5191 üzenetére
Nagyon szivesen
orulok, hogy ez legalabb osszejott
Nos, filmje valogatja a kulonbseget, azert van kulonbseg, viszont az csak ugy fogod elsosorban meglatni, hogy pore egyszeruen kozelebb is kell menned a tv-hez
fentebb mar nehanyszor leirtam a javalott nezesi tavolsagokat -
Necronom
senior tag
válasz
kenny123 #5189 üzenetére
Probalok segiteni, hatha...
Navigalj legyszi a videok-> fileok menube
Majd itt valaszd a video hozzaadasatKovetkezo kepernyonel a tallozas
Aztan johet a halozati hely hozzaadasa
Ezek utan ne tallozz, mert valszeg ott lehet nalad a problema, hanem rogton toltsd ki a mezoket megfeleloen
Tehat ezen a kepernyon valaszd az SMB
Majd ird a nasod nevet vagy az IP-jet
es username, pass es aztan OKes aztan orom es bodotta, elmeletben meg kell kapjad ezt a kepernyot
Ezek utan pedig kattintva ra ott kell legyenek a megosztasaid
-
kenny123
addikt
válasz
Necronom #5185 üzenetére
Az a problémám, hiába írom be a nas IP címét (és meg is találja a főmappát, de nem enged tovább navigálni benne) az username / pass resz szürke marad, oda nem tudok írni. NFS mede8er-en gond nélkül megy, BSplayerel is látom az összes mappát, csak az ugye nem játszik le semmit. Most picit megpróbálom az smb-t, hátha...
Ezekre a gépekre nem szokott nagyon frissítés érkezni? 2018 augusztusi Android security patch van rajta, és nem talál hozzá frissítést..Szerk: SMB forrást ha próbálok hozzáadni kodihoz: "error 2: share not available"
-
spileraaa
senior tag
a tv [link] elég sok formatumot nem ismer fel főleg a regebii filmek eseten
vagy ha fel is ismeri nincs hang
vagyis olyan megoldás keresek ami olcso és minden video formátumot akadás nélkül felismer (mert a 64 gb USB pendrive elég gyakran megszakad a film kozepen a 32 gb nincs gond) -
Luissimo
veterán
válasz
HUN_Tommy #5163 üzenetére
Szia,
Ezen a topikon olvasgassál, itt mindenre válaszolnak, akik használják.
Nálam működik rajta a HORIZON GO és a TV GO is, a DIGI Online csatornáit is lejátsza, de kell hozzá egy légegér illetve a Set Orientation app, amivel a landscape képernyőt force-olod, mert alapból a Horizon állóban indul el, mivel telefonos használatra találták ki. -
válasz
Bandiahegyro #5183 üzenetére
Mert többen használják, több az info, többen tudnak segíteni
-
Necronom
senior tag
válasz
kenny123 #5182 üzenetére
Azzal ugyan nem segitek, hogy azt irom, hogy nalam mukodik az NFS, ugyhogy valszeg ott inkabb NAS-beli bibik lehetnek - trivialis, de username es a pass?
Am en is inkabb SMB-t hasznalnek elsosorban, egy probat meger
Kodi helyett meg SPMC
Egyelore meg ne foglalkozz a kadenciahelyes dologgal, mert mint mar tobbszor irtuk, ez erosen szubjektiv es nem a muszaj kategoria! -
-
kenny123
addikt
Megpróbáltam, ugyanott akad el a történet: [kép]
BSplayer gond nélkül hozzadja az nfs-t, de kodek hibára hivatkozva nem játszik le semmit (hiába frissitem/töltöm le). Vlchez sem tudom hozzáadni. A Synology ds file-val látom, de egyedül a vlchez tudom tallozni, de szerintem úgy is babral valamit a minőséggel. Vagy ennyire ne varjak minosegjavulast 1080p/2160p között? Westworldbe néztem bele, de 1080p-n mede8erel ugyanígy nézett ki -
kenny123
addikt
Sziasztok!
Ma megjött egy x96 air, de nem boldogulok vele. Hogyan tudnám rávenni a gyári K D lejátszót hogy olvassa NFS-en keresztül a Synology nas-t? Van erről valahol egy hülye biztos leírás?
Mede8er-t váltanék, azon működött rendesen a dolog. -
-
Csicsóka
őstag
A droidot passzolom, mert nem használom. Ha csak torrentezni kell, és a tartalmat a belső hálón megosztani, akkor erre olcsó megoldás egy S912 vas, pld. [link]
Erre pedig egy SD-ről futtatható Armbian (a droid is marad). [link]
Telepíthető rá OMV, NAS rendszer, és transmission, vagy bármelyik más torrent progi + még egyéb más, több tizezer programcsomag.30-40 MB/s sebességgel torrentezik, az USB-3as boxok csak hajszállal tudnak többet, mert azok is CPU limitbe futnak.
-
Rihi87
csendes tag
Sziasztok!
HK1 box vásárlását tervezem, leírás szerint s915x3 processzor, usb 3, ethernet 1000 mbps, 5G wifi, amivel rendelkezik 11.000 Huf (ali).... Kizárólag torrent kliensként szeretném használni, gigabites neten kábellel routerre kötve (ac1200 v2.0), usb 3 to sata converterrel és ssd háttértárral... Olvastam a témában (többek között itt is), de pár dologra nem találtam választ:
Android alatt mennyire lenne lassú a le/feltöltés ha közvetlenül usb 3-on ssd-re menteném a dolgokat?
Se androidnál, se core/libreelec-nél nem szól arról a fáma, hogy hogyan osszam meg úgy a boxra kötött ssd egyik mappáját, hogy azt csak olvasásra lássa a tv-m is (sima 4-5 éves philips smart tv, viszont a box nem erre, hanem egy "buta" hdmi-s tv-re lenne kötve...) Külön androidra, külön CE/LE alatt van erre lehetőség?
Ha nem muszáj nem tenném fel a CE/LE rendszert, nekem bőven elég ha egy apk, fut, megy a le/feltöltés, és a phillips tv-ről vagy laptopról tudom nézni a filmeket, csak a 2. kérdésben olvasható probléma megakaszt...
Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Bandiahegyro #5171 üzenetére
Somatom meg a daewoo matizban
Nem csak a mibox jo.
Ott a fire stick 4k, cromecast is.
A netflixnél sajna korlátozott a hivatalos boxok száma. -
Somatom
veterán
válasz
Bandiahegyro #5171 üzenetére
Ő egy istenben hisz és az a Mi Box.
-
Bounty
tag
Sziasztok.
Vettem egy Beelink GT Kinget, gondolván, hogy van olyan erős, hogy a sima androidos kodival is le tudok majd játszani mindent. Hát nem így van. Telepítettem a coreelec legújabb stabil verzióját egy sd-de ami jól végzi a dolgát, de van pár dolog ami zavar. Nem lehet pl a távirányítóval bekapcsolni a készüléket, illetve a wifi sem akar csatlakozni a routerhez. Ez utóbbi csak a filminformációk miatt lenne fontos. Van aki esetleg ilyen boxot használ? Van ezekre megoldás?
-
törölt tag
válasz
Bandiahegyro #5164 üzenetére
A Netflix ESN kulcs is hiányzik ezekről a tákolt coreleces boxokról.
Sose lesz rajta 4k HDR lejátszási lehetőség a netflixen.
Jelenleg több mint 630 db ilyen tartalom van.
[link] -
válasz
720p-ben megy a Netfix a te boxodon is egyelőre ne vegyél másikat, sőt kis kompromisszummal talán 1080p-ben is, HBO GO is, csak fel kell tolni rá a CoreElec Nightly-t előbb utóbb talán lesz rá stabil verzió is. mivel dolgoznak rajta. nem a SOC az oka a gyenge Netflixnek Adroid alatt (widevine 1 probléma)
-
djnice
veterán
válasz
Ennyi pénzért 2 lehetőséged van:
- Fire TV 4K: 1080p HBO GO és 4K Netflix, nem vált frekvenciát, HBO-hoz sideload kell, akcióban 30-35 EUR
- S905X3 + CoreELEC: Kodi addonnal mindkettő 1080p-ben megy, vált frekvenciát, ajánlott box X96 Max+ 4/32 -
norbz
tag
Ahogy sejtettem, az a leírás alin nem klappol. Minden oldalon ahol komolyabban foglalkoznak az A95X F3-al, írják hogy a 2/16-os verzió csak sima 2.4G. Csak a 4/32-es tudja a dual band-et és a MIMO-t. Muszáj leszek a "drága" 4/32-est venni.
Egy nem túl HD képet láttam a box belsejéről, azon úgy tűnik, hogy mediatek wifi chip van benne. Majd ha megjön szét csavarozom -
Bandiahegyro
tag
Üdv,
Hirtelen felindulásból majdnem vettem egy x96 minit. Utána ugyanezzel a lendülettel, majdnem ezt: X99 MAX Plus Amlogic S905x3 Android 9.0 8K Video Decode TV Box 4GB/64GB 2.4G+5.8G WiFi Bluetooth 1000Mbps LAN USB3.0
és aztán rátaláltam a topicra és újratervezés van, mert hiába a jó hardver meg az összes input/output, netflixet 480p-ben tudja.
Szóval amit keresek az:
tudja full hd-ben hbogo-t, netflixet,
5g wifi, lan, usbLétezik ilyen ebben a legyen max 40 USD kategóriában EU raktárról?
Előre is köszönöm. -
HUN_Tommy
friss újonc
válasz
Exelsior24 #5106 üzenetére
Szép napot!
HorizonGo alkalmazást esetleg nem próbálnád ki? Én csak az miatt venném meg a terméket, persze ha rendesen le is jatsza vele a tv kijelzőjén a műsorokat es nem csak a külső kijelzős hibauzenetet dobja mint hogyha telefonon osztanám.
Előre is köszi! -
goldenfish7
tag
-
-
norbz
tag
Sziasztok! Android box vásárlás előtt állok. Majdnem vettem egy RK-st, aztán belefutottam ebbe a topicba és végig olvastam (már amennyire fehérember bírja).
Köszi a sok infót amit itt összehoztatok, sokat segített hogy képbe kerüljek kicsit.Úgy döntöttem hát, hogy egy S905x3-as boxot fogok venni. Viszont amiket láttam legtöbb csak a 4/32 és 4/64 modellek tudják az 5G wifit. Pl X96 Air és Max, X3. A gigabit lan nekem nagyon nem számít, viszont wifiből mindenképp 5G kell.
Amire nekem kell, arra bőven elég lenne egy 2/16-os is (Tecsöved, Netflix, HBO GO és Horizon GO) (Igen, mindháromra van előfizum. Igen tudom, hogy gáz. De nálunk nincs értelmes TV adás kábelen, úgyhogy mindent TV-re kötött laptoppal nézünk jelenleg).
És akkor végre elérkeztünk a kérdésemhez:
Szerintetek az igaz lehet, hogy az [A95X F3 Air] 2/16-os verziója is tudja az 5G wifit?
Kicsit kételkedem, mert a többi modellnél a 2/16 egyértelműen nem tudja. Úgy sejtem, hogy ez inkább a SOC-tól függ, mint a box gyártótól. Hátha valaki látott már ilyen boxot közelebbről.Köszi!
-
Necronom
senior tag
válasz
Csicsóka #5155 üzenetére
Igen, koszi az infokat!
Nos jomagam is azt irtam, hogy fut fut...az asztali kornyezettel - nalam pl mate van - mar majdnem ott tart, hogy arra eleg az eroforras, hogy az oprendszert futtassa
Chromiummal piciket jobb a szitu, mint Firefoxxal, de igazbol szorakozni jo
Ill. meg a Kodit probaltam rajta, azzal pl nincsen gondom - de ertelme se nincs, szoval ....
Azon filoztam, hogyha egy 905x3-on probalnam, annak vajh tobb lenne az eroforrasa mint egy 912-nek
Nemtudom, de azt igen, hogy Amlogic korokben a 912-es igen eros vas -
Csicsóka
őstag
válasz
Necronom #5148 üzenetére
A szomszéd topikban az elmúlt 2-3 évben jó párszor elővettem már az Amlogic boxokon, desktop Armbian futtatást, a legutolsó teszt alatt sem lett jó [link] véleményem róluk sajnos.
Most is azt mondom, hogy desktop rendszernek nem elég jó.
Home server, Pi-Hole, OMV az igazi neki való falat. Ezekkel csak jó tapasztalataim vannak. -
Aldorfin
tag
sikerült egy ilyen [link] cuccot beszerezni. minden remek, egy dolgot nem tudok rajta beállítani,az pedig az,hogy lássa a hálózati netet( ethernet) is. wifivel pörög. kábel hiába van bedugva, nem észleli.
mit kéne még mókoljak rajta?
köszönöm! -
-
Somatom
veterán
Ó, az az Allwinner A10! Én is azon kezdtem, csak egy MK802 -n, Puppylinux -szal.
-
Necronom
senior tag
Akkor ez rendben is van
Jomagam innen informalodtam Linux ugyeben
Egyatalan em rossz, de azert nem mondom, hogy huu de piszok gyors, kb mint az Android
Viszont tobb minden elerheto rajta, a Kodi is egy az egyben teljesen rendben van rajta
A halozatozas pedig mint barmilyen Linuxon, ugy ezen is tokeletesMiota sikerult megepiteni a kis sajat NAS-omat egy ITX holmibol, azota beke van
Mindenki nezi amit szeretne 3 tv van a csaladban, azert kellett 3 box, de egy kell nekem is amin szorakozni is tudok -
válasz
Necronom #5146 üzenetére
905w-n nekem is megy, de 95x3 több RAM és USB 3.0... (CoreELEC-es filmnézéshez 1GB RAM elég, USB sem kell, LAN-ról használom)
Sőt legelső TV Boxomon is Linux fut, mivel TV Boxnak használhatzatlan volt. Feleségemnek még mindig ez a torrent szervere.Egyébként nem is asztali Linuxnak kellene (905w-n is homeassistant fut, de mostanában belassult és lusta vagyok újra mindent megcsinálni rajta)
-
-
válasz
Necronom #5142 üzenetére
Teszt verzió (Nightly) már van, és egyre jobb lesz 905x3-ra, mivel olcsó volt a X96 airt sokan vették, sokan használják.
905x2-es box amire kiforrottabb CoreElec van már alig kapható, vagy megdrágultHa nem kell 5GHZ Wifi inkább Gigás LAN és mégsem fontos a gyors ideérés akkor ez sem rossz az áráért
Geekbuyingon van X96 air europai raktárból és talán néhány alis eladónál is
-
Necronom
senior tag
válasz
Fineous #5138 üzenetére
Szorakozok most egy S905x3-mal, de erre tudtommal meg nincsen CE - kenand majd megmondja
Androidon nezelodok csak rajta, de eddig az SPMC-vel egesz ehetoket produkal igy is
Viszont a HEVC/HDR problemas...valahol tettem egy kepet is, ime
Jobb oldalt a box HEVC/HDR10
Nem jott ossze nekijje sajna, de ez lehet csak pont az en tipusom hibaja, egyelore nem tudom, mivel nincs masik ami HEVC kepes tenylegHangilag pedig az elso normalis box, ahol tenyleg ugy van minden ahogyan kell
7.2 siman okes, Atmos szuper, ugyhogy orom es bodottaps: akkor megis van ra CE
-
Fineous
csendes tag
válasz
Necronom #5137 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Igen, a Mi Boxnál sajnos dobták a IEC61937 támogatást 8.0 után, így ott ugrott a passthrough, ezért is keresek egy másik boxot, amire felmegy a LibreElec és a Kodi is látja, hogy képes True-HD/DTS-HD passthroughra az eszköz.
Közben találtam egy ilyet [link] , S905X3-mal, szóval működnie kéne rajta az Elecnek, esetleg tapasztalat ezzel a konkrét boxszal kapcsolatban?
-
Necronom
senior tag
válasz
Fineous #5136 üzenetére
Pont ezt a tipust nem ismerem,de ha valoban S912, akkor gond nelkul ramegy a CE
Ennek kell is!
A HDR/H265/HEVC filmekre mar nem tennem le a nagy eskut, nem azt mondom, hogy nem fogja lejatszani, mert lefogja, csak a hogyan a kerdes (fentebb mar irtam errol)Hang:
Ahhoz, hogy ilyen hangot tudj az erosito fele kuldeni, ahhoz kell a passthrough mod, azaz a lejatszo eszkozodnek erintetlenul kell hagyni a hangot, majd azt tovabbkuldeni az erosito fele dekodolasra
Ezt soha ne bizzuk sem a boxra sem a tv-re, semmilyenre sem
Elviekben, ha a Kodi (SPMC) jol fut rajta, akkor annak ezt a modot tudnia kell
Vannak boxok, amikbe ezt be sem tudod kapcsolni a Kodinal (pl a Mibox) valszeg ezert is szivsz vele, mert mindenaron a box a szeretne dekodolni a hangot, dehat mivel nem tudja szerencsetlen, igy erre nem kepes...meghat min kuldje ki, mert a HDMI csatornan nem fogja, mas meg nincs neki -
Fineous
csendes tag
Sziasztok!
Erről a boxról mi a véleményetek? [link]
A PH-s tesztje alatt az egyik fórumtárs azt írta, hogy S912-es chip van benne, szóval feltételezem, hogy a CoreELEC-nek fel kéne rá mennie így.
Nekem mindössze egy célra kell: vigye a 4K HDR filmeket külső vinyóról, valamint a hozzájuk tartozó DTS-HD/True-HD hangot kiküldje az erősítőmre HDMI-n keresztül. Utóbbival sajnos szívok a jelenlegi Mi Box S-emmel.
Számomra ez az Evolveo box nem tűnik rossznak ennyiért, ha megy rajta a Core-ELEC. Tudom, hogy Kínából olcsóbb, de nincs kedvem heteket várni rá, inkább kifizetem a felárat idehaza.
Ha esetleg tudtok javasolni itthon kapható alternatívát ami megfelel az említett feltételeknek, örömmel fogadom.
Szerk.: utólag vettem észre, hogy ez a 2 gigás változat, amihez asszem S905 tartozik. Ennek tükrében tényleg hálás lennék egy alternatíváért.
-
-
Necronom
senior tag
válasz
Shingen #5130 üzenetére
X96 Max ez a box neve
nem max jo lesz, hanem a Max jo lesz!es igen, jo lesz
Az X-es csalad egyetlan tagjaval sem lehet melleloni szerintem, regebben is megbizhato, jol mukodo boxok voltak, es ma is azok!
Tobb is van belole nalam is, kenandnal is dolgozik szerintem az X96 Mini
Nalam pedig az elso verzios X96 - S905x SoC, az X92 - S912 SoC, Az X96 Max2 - S905x2 SoC es a most az uj X96 Air - S905x3 SoC-cal
Mindegyik hozza azt, amit kell -
válasz
#88470784 #5120 üzenetére
Kinek ami fontos...
Az én szemszögemből:
Sajna Mi box túlárazott, LAN hiányos 905x-es chipset (905L) 2-3 éves fejlesztés legalább.
A LAN hiánya, meg CoreElec sem megy rajta, miatt biztosan nem kellene.
Annyi előnye, hogy megfűzte a Netflixet, hogy kapjon támogatást.....
De nekem 720p bőven elég Netflixre, minden boxom LAN-on van összekötve és CoreElecet futtat, ráadásul majd az összes kijött 1 Mibox árából...
Választáskor netflix nem volt dő szempont, boyok 2 éve meg vannak, Netflix 1 hónapja sem...
Hbo Go régóta szépen megy mindegyiken
Központi szerver ahonnan a filnmek jönnek akár 30-40m-re van Wifi felejtős lenne, tudom kaphatna USB-LAN adaptert, de az újabb pénzköltés ...újabb kütyü...sajna ebben is utánozza az Applet- kevés port amit drága kiegészítőkkel pótolhatsz...
Vannak Xiaomi dolgaim, de a Mi box biztosan nem kellene..(#5128) Shingen
Allwinnert ne vegyél, a 905x3-as max jó lesz
-
Shingen
addikt
Srácok
Ez jó vétel?
Angol EU
4/32GB Elvileg ezekben jó a proci nem?
[link] -
törölt tag
Ezen az oldalon jelzik azt is melyik 4k-s tartalomhoz van hd hang illetve milyen.
A lista nagyon hosszú, lehet szemezgetni
[link]
Több mint 630 jelenleg. -
Necronom
senior tag
válasz
#88470784 #5123 üzenetére
Tovabbra is allitom amiket fentebb irtam
A Miboxot meghagyom a fanatikusoknak es azoknak akinek jovanazugy...amugy meg idezek:
"Ha le szeretnénk egyszerüsíteni a dolgot a Full Hd, 4k és a 8k is a kijelzők szélességére utaló pixelszám.Full HD méret: 1920 x 1080
4k méret: 4096 x 3072 (UHD: 3840 x 2160)
8k méret: 8192 x 4320 (UHD: 7680 x 4320)" -
törölt tag
Ráadásúl idén érkezik a Disney+, amin biztosan fog futni az a mibox s, szóval nem érdemes ezekkel a tákolt olcsó boxokkal foglalkozni.
Elérhető 4k-s tartalmak a netflixen
[link] -
Necronom
senior tag
válasz
#88470784 #5120 üzenetére
es hany db 4k-s film van Netflixen?
mert epp olvastam, hogy iden az elso negyedevben 5 uj filmet terveznek 4k-ban
erted.....5 db-ot.....pfff
es ugye vannak meg felreertesek ebben is, mert a Netflix szerint az 1440p is UHD
Aztan ha feljebb megyunk hangilag is mint 5.1, akkor egyre kevesebb filmmel fogunk talalkozni
A szinkronrol meg mar irtam fentebb, meg a Miboxrol is -
Necronom
senior tag
Most miert? en meg panelproli vagyok
Amugy meg grat a dolgaidhoz, szerintem nagyjabol egy rugora jar az agyunkSomatom:
Jomagam csak esztetikai szempotbol sem hasznalnek boxra dughato holmikat
Bele a tv-be es egy lan kabel engedelyezett meg a box szamara es kesz - mert szerintem erre valo
Nalam van meg egy usb stick hozza, amivel bill+eger es/vagy controller van radugva ha a gyerek jatszana rajta, de az ki se latszik a boxbolSzinten ismerossel esett meg az alabbi eset, amiben a segitsegem kerte
Vasarolt karacsonyra egy belepo szintu Panasosonic 50" 4k tv olyan 150e magassagaban
Nos a tv maga tavaly nyari kiadas, de a szolgaltatasai kb 10 evvel ezelottiek
a smart reszehez bottal se nyulnek hozza soha tobbet, az viszont teny, hogy a kepe szep volt
de ugye o azert vette mert van neki egy NAS es szeretett volna rajta filmezni
de mivel a tv-ben csak DLNA kepesseg van a halozatozashoz ezert nem mondanam ezt teljesen 100asnak, de okes tettunk a nasra egy dlna kiszolgalot
Csakhogy az az okos (buta mint a segg) tv keptelen volt felismerni a file neveket
pl nem latta azt, hogy "ez.itt.a.film.cime.mkv" de ugy mar latta, hogy "ezittafilmcime.mkv"
Mikor beszeltunk a markakepviselettel siman a pofamba mondtak, hogy vigyem at pendriven
Ha nem telefonba lettem volna, siman raboritom az asztalt, hogy MA egy 4k-s tv-be majd 50 gigas fileokkal fogok szaladgalni, aminek a felirasa is 1 oraba kerulne, hat hamarabb letoltom a netrol
Erre fel az volt a valasz, hogy akkor dugjak ra egy kulso HDD-t
es onnantol minden beszelgetes okafogyotta valt, majd egy USB-s eszkozre fogok 1 terrakat masolni, mert megunom azt a 20db filmet ami rafer a wincsire es eltoltok vele 1 fel napot csak a masolassal
Egyebkent meg ennek a tipusnak a hibaja ismert, halozaton semmi normalis dologra sem kepes
Vagy esetleg ha lehetne a tv-re telepiteni valami transmissiont meg akkor elfogadnam a magyarazatot, de igy.....ahhhja es mi lett a vege? a tv ment vissza a boltba, hozott egy Samsungot es vett melle egy tv boxot
-
válasz
Somatom #5117 üzenetére
Persze így van, csak ha benne van jobban "egyben" van.
Azért vettem a95 X max-ot, mert -akkor - relatív olcsó volt (39 USD), és ahova szántam mindenes lett. Film néző+ mini torrent szerver. Olcsón vett 500-as HDD így benn van, nem kell külön rádugni.
CoreElec fut rajta, etwareből telepített Transmissionnal. -
Somatom
veterán
Ebben az esetben sebesség szempontjából tök mindegy, hogy a box belső Sata csatlakozójára dugjuk a meghajtót, vagy egy USB3 -as portjára. Ergo a belső Sata semmivel sem gyorsabb, mint az USB3. Az már más téma, hogy az USB3 átviteli sebessége is több, mint amire a box minden egyéb összetevője képes. Márpedig egy rendszer átviteli képességét a legkisebb átvitelre képes összetevője határozza meg.
-
válasz
Necronom #5115 üzenetére
Így vagyok én is sorozathoz akár SD....
Egyébként igazán észrevehető különbség 480p és 720p között van, utána -nekem- nem jelentős.
3 helyen van 5.1-es hang, 2 helyen (használt) 720p-s projektor. Utóbbi a hang mellett még egy plusz -élvezet növelő - faktor...
Vidéki suttyó vagyok, kertes házban, melléképületekkel (saját kézzel felújítva), szóval van hely mindenre... -
Necronom
senior tag
Ezekkel tokeletesen egyetertek
A hanggal legfokepp, sokat szamit igenis az, hogy egy normalis rendszeren szolaljunk meg
Teny, hogy van akinek erre kicsit se nincs szuksege, de pl jomagam nagyon szeretek filmezni
Nalam is van mar 4k kepes rendszer, meg 7.2-ig erosito, de ez is olyan, hogy meg vadaszni kell az olyan filmeket is, amin mar van ilyen hang...szinkronosban szoba sem johet! Idehaza Dolby Digitalig ill DTS-ig kepesek a szinkronstudiok dolgozni....
Nem mondom, hogy sajnalom a tarhelyet a 4k filmhez, de annyival nem ad tobbet az elvezeti faktorhoz, mint egy jo hangzas - szerintem legalabbis, hiszen jopar filmet megnezve sem lett mas a velemenyem -, ugyhogy nagy reszben 1080p-t nezek, nehol helyen 720p, de pl a sorozatoknal siman elmegy az SD is
De sztereot sem vagyok kepes elviselni a tv hangjaval, mert idegesit -
válasz
Somatom #5112 üzenetére
Semelyikben sincs natív SATA, de a 905x2-esekben már USB 3.0-SATA híd van, az nem olyan rossz.
Se film kiszolgálásnak az USV 2.0 is elégA95 X max-ban van belső SATA hely (USB 3.0-SATA híd), 905x2, 720p-ben megy a Netflix
Necronom
Nekem is elég a 720p egy TV-s sorozathoz (akár filmhez), többre értékelem a 5.1-es hangot hozzá a Netflix esetén.
Már van 4K-s TV-m, alkalmas lejátszóm, (HBO Go és Netflixem is) de nem töltenék le filmet 4K-ban nagyon sajnálnám rá a(z) -ideiglenes- tárhelyet is
De a kérdező 1080p-t keresett... -
Necronom
senior tag
válasz
Luissimo #5109 üzenetére
...én részigazságokat írtam le...
Nos itt van a baj...mar ne haragudj, de reszigazsagokat nem kene leirniAmi pedig a Miboxot illeti, reszemrol tovabbra is a NEM AJANLOTT tipusok kozott van
Nalam a teljes igazsag az, hogy a kedves sziamia rajongo szomszedom megvasarolta a hazai boltban, megkerdezte, hogy "ezen mukodik a...." - termesztesen mindenre igen volt a valasza
Majd mikor nem boldogult a TV GO-val athivott
Jomagam sem boldogultam....ugyhogy reszemrol a MIboxon sem megy a TV GO, reszigazsag ide vagy oda...
Masreszrol a mar 1000x leirt hianyossagai miatt sem ajanlott box
Ertem en, hogy mindent meg lehet csinalni, meg akasszunk mar ezt+meg azt, de koszonom nem kerek egy karanycsonyfat meg drotrengeteget a tv melle, nem beszelve arrol, hogy a box egy zart rendszer
Nem azert veszek tv boxot, hogy aztan majd radugjak egy USB-s HDD-t meg egy USB-s LAN-t es meg egyeb hasznos USB-s dolgokat, amivel a box hianyossagat potoljuk, hogy legyen mar kepes normalis modon tv boxkent uzemelni
Akinek ez tetszik, hat tegye - mert mindettol fuggetlen sok Xiaomi rajongo van, akkor bajlodjunk a wifivel, mert az jo mokakenand
Ugy gondolom, hogy televizo adasok nezesenel az esetek 99%-ban bosegesen elegendo a 720pMasreszrol pedig tovabbra is allitom azokat a dolgokat, hogy a megfelelo nezesi tavolsagokat erdemes figyelembe venni - tobben is allitjak, hogy ez nem fedi a valosagot, nekik valoszinuleg robot szemuk van, hiszen valtig allitjak, hogy nemugyvanaz...Ilyenkor van az, amikor valakit azt sem gyoz meg, amit lat
NembajSomatom
Ha olcsobb elkesziteni technikailag (gozom se nincs) egy dobozon beluli USB-SATA controllert, mint egy nativ SATA-sat, akkor 1000%, hogy az olcsobb lesz benne, legyen az barmilyen nevu box is
Ha ezzel tovabbmegyunk, pl a hang iranyaba, akkor a csak picit is logikaval megaldott es ehhez epp konyito emberek is ra fognak jonni arra a tenyre, hogy egy ilyen holmiban nem lesz mervado egy akarmilyen dekoder beepitese is, azaz a box nem feltetlen fog tudni Dolby Atmost dekodolni meg akkor sem, ha az ra van irva, hiszen maga a DAC + DSP joval tobbe kerulne mint maga a box, erre valo az erosito - dehat ebbe is sokan belefutnak, pont ugy mint a televizoknal....mi a jo fenenek egy tv-be Dolby Digital dekoder
(jo persze, azert kell, hogy egyatalan megszolaljon a 2db csoda hangszorojan)
De ezekbe itt nem szeretnek melyebben mar belemenni....
Jomagam is az Android hive vagyok, de teny, hogy van amikor elkerulhetetlen az alternativ oprendszerek hasznalata, azert, hogy egyatalan normalisan lehessen egy akarmilyen boxon filmezni -
Ájvé
veterán
válasz
kmatalik #5108 üzenetére
Belső sata szerintem nem sokban van (amúgy USB-ről külső lemezt bármelyikre lehet csatlakoztatni), de ilyen ami megfelel a leírtaknak biztos nincs.
Lehet jobban járnál egy HTPC-vel ilyen igények esetén.
Ha belső sataról lemondasz akkor Amazon Fire Cube, Nvidia Shield Pro vagy Roku Ultra eszközök közül érdemes nézelődni.kenand:
Írta hogy módosítás nélkül Androidon. -
-
Luissimo
veterán
válasz
Somatom #5107 üzenetére
Exküzmoá,
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz, én részigazságokat írtam le, amit akkor tapasztaltam.
Hagy fogalmazzak szabatosabbanA Beelinken megy a TV GO, de csak a néhány közszolgálati csatornával.Azt tudtam csak kipróbálni akkor.
Ha előfizetéssel próbálod a teljes csomagodra, akkor visszaüzen, hogy milyen RÚT vagy és hogy bekaphatod.
Viszont ami megy a Beelinken gond nélkül(GT KING és Mini MX3) az a Horizon go.
Amin megy a TV GO és a Horizon Go és az a MiBOX S. (azon speciel minden megy. nincs rootolva, nincs gond)
Érdekes.És az is érdekes, hogy amin eddig nekem alapból nem ment a Horizon Go, (beelinken megy) az megy az X95 MAX boxon pl. Chrome bizonyos verzioja alatt indítva.
(a 95MAX X-en van egy olyan kapcsoló, hogy root/unroot)
Hiába állítom át akkor sem megy rajta.
Most nemtom éppen megnézni a Chrome verzioszámot, de ha valakit érdekel, akkor holnap meglesem.elég bonyolult a lelkiviláguk ezeknek a dögöknek.
-
kmatalik
csendes tag
válasz
Somatom #5107 üzenetére
Szia!
Hát igen, ahogy utánaolvastam, nekem is úgy tűnik, hogy a TV GO nem fog menni. Szóval a módosított kérdésem:
Androidos TV boxot keresek, ami ezeket tudja:
- HBO GO, Netflix probléma nélkül full HD-ben (tehát nem rootolt, hanem hivatalos Android rendszerrel)
- LAN csatlakozó, nem csak WiFi
- belső 2.5’’ SATA HDD
- 4k lejátszás nem szükségesLétezik ilyen eszköz?
Köszönettel,
Krisztián -
Somatom
veterán
válasz
kmatalik #5105 üzenetére
Hááát...
Luissimo szerint a Beelinkeken megy a TVGO, de én erre nem vennék mérget, mert tudomásom szerint semmilyen külső megjelenítős eszközön nem megy. -
Exelsior24
aktív tag
Sziasztok!
A héten szert tettem egy Mi Box S Android-os TV Box-ra és az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat osztanám meg, ami jól jöhet azoknak akik esetleg a jövőben egy ilyen TV box beszerzésén gondolkodnak.
Korábbról volt már egy Beelink GT1 Ultimate Tv Box-om, de azt valahogy sohasem sikerült igazán megkedvelnem. Annak ellenére, hogy egy igazán népszerű tv box volt, és a mostani GT King utódja is az, maga a szoftveres része egy katyvasz bughalmaz.
A Mi Box S nagyon szép kis pici aranyos TV Box, letisztult fekete igazi Xiaomis design. Nagyon könnyű beüzemelni, pillanatok alatt, csak összeköti az ember a tv-vel és bedugja a tápját az áramba és már kész is. Jah meg persze beteszi a hozzá kapott távirányítóba az elemeket, amit viszont nagyon furcsálltam, hogy nem kaptam hozzá. Eddig ahány elemes Xiaomi terméket vásároltam azokhoz mindig volt elem is csomagolva hozzájuk, kerestem unboxing videókat és azok alapján a nem Európai verziók dobozaiban biztosan van, mert látszik a videókon. Mindegy is szerencsére a fiókban mindig lapul itthon pár elem tartalékban.
Maga a Box szépen működik, google fiókba bejelentkezés után felajánl bizonyos appokat telepíteni is, de az áruházban rengeteg másik is megtalálható. Meglepődtem, mert Android 9-es rendszerfrissítést is feldobott nekem, pedig azt hittem Android 8.1-nél nincs újabb hozzá.
Amiket eddig kipróbáltam rajt appokat, Youtube, Netflix, HBO GO, Spotify, Twitch, mind remekül működik és tulajdon képpen nekem csak ezek miatt kellett szóval nagyon meg vagyok elégedve a kis készülékkel.Ami még nagyon tetszett, hogy a hozzá kapott HDMI kábel két végén is rajt a Xiaomi logo , illetve a tápon és a távirányítón is, ezek ugyan apróságok, de más TV Boxokhoz hozzávágnak valami noname kábelt és sokszor valami gyenge minőségű használhatatlan gagyi távirányítót.
Kisebb dolgok amik nem tetszettek a box-al kapcsolatban, az talán a kevés csatlakozó ( 1 db USB) , más TV box-ok tele vannak pakolva USB , Type-C és Micro SD csatlakozókkal. Mondjuk egy Micro SD kártyafoglalat még elfért volna rajta. A mi még kisebb negatívuk az az elemek hiánya a dobozból a távirányítóhoz, hiszen ha valakinek éppen nincs otthon véletlenül, akkor a beüzemelés ennél a pontnál már meg is bukott számára, hacsak ki nem vesz addig valamiből 2 darab AAA-s elemet. A Box árát ehhez a régi hardverhez én egy kicsit sokallom, hiszen már a jó pár évvel ezelőtti Mi Box-okban is ugyan ez a hardver volt, egy 14-15k HUF-os árat, ehhez a hardverhez sokkal inkább hozzá illőnek tartanék. Minőségileg nincs gondom vele, pici kompakt, masszívan összeszerelt, a hozzá kapott táp is jó minőségűnek tűnik, a távirányítója is szép modern, bár a gombjai picit hangosan kattogósak amit annyira nem szeretek, illetve azt az idiótát aki középre helyezte rajt a vissza gombot azt én is meg tudnám fojtani, Android-os megszokásból folyton rossz gombot nyomok és az appokat hívom elő, de majd idővel hozzászokok talán.
Összesítve nekem nagyon bejött ez a kis box, egy régi 1080p Full HD-s hagyományos TV-hez vettem, és ott tökéletesen működik vele. -
kmatalik
csendes tag
Sziasztok!
Androidos TV boxot keresek, ami ezeket tudja:
- HBO GO, TV GO, Netflix probléma nélkül full HD-ben (tehát nem rootolt, hanem hivatalos Android rendszerrel)
- LAN csatlakozó, nem csak WiFi
- belső 2.5’’ SATA HDD
- 4k lejátszás nem szükségesLétezik ilyen eszköz?
Köszönettel,
Krisztián -
gabor9991
addikt
Egy régi lcd tv -hez youtube, film, digi online használatára keresek tv boxot, visszaolvasva az [X96 air] erre megfelelő lenne.
Megvehetem ezt vagy ár-érték arányban van alami más amit még meg kellene néznem? -
goldenfish7
tag
Sziasztok!
Nekem Beelink Gt1 Ultimate boxom van és az a problémám, hogy míg korábban a monitorom egyből vette a jelét (azaz megjelent a monitor bekapcsolása után az android menü), ahogy sleep módból felkeltettem a kütyüt, addig mostanában nem mindig. Igaz akkoriban két megjelenítőm volt és volt közbeiktatva egy kis HDMi jel elosztó és talán az jobban továbbította a jelet a monitornak. Nem tudom, hogy a kütyüt kell-e először bekapcsolni vagy a monitort. Sokszor mikor nem veszi a jelet már a monitor, akkor megnyomom a box távján a böngésző gombot és akkor ahogy egy kis idő múlva betölti a chrome böngészőt a monitor is veszi a HDMI jelet és megjelenik a box képe a kijelzőn. Ezért sokszor inkább kikapcsolom a kütyüt is, mert akkor egyből megtalálják egymást a boot idő alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- The First Berserker: Khazan
- Motoros topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest