- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
®abstract® #10891 üzenetére
Csinalok raspberry pi3/4/5-bol egy custom boxot, az a biztos
-
ZED58
tag
válasz
csibe1 #10894 üzenetére
Én is bepróbálkoztam vele, sz ethernetes csatlakozás, gmail regisztráció gond nélkül lement, az egyetlen probléma, hogy a gyári google tv launcher egy rakás kaka, a play áruházat rávarázsoltam (gyakorlatilag csak kodira és vicces YouTube - re lesz használva - esetleg Netflix) van valakinek ötlete, tapasztalata, hogy egy normálisabb home lauchert hogyan lehet alapértelmezetté tenni?
-
csibe1
addikt
válasz
lowzor #10896 üzenetére
Nekem is.
Most hirtelen nem.
A Hako Pro 4/64-nél a youtube viszont simán megy ugyanarról az ethernet kábelről.
A net sem kell neki induláshoz, szóval ez így nálam kuka.Azt meg végképp nem értettem, hogy miért nem lépett tovább amikor nem tudott a hálózatra csatlakozni.
Szerdán megy vissza, nincs kedvem ilyesmikkel szenvedni.
Lesz helyette a Kinhank 4/32 vagy egy itthoni Hako Pro 2/16-os.
Most néztem, hogy a Hako Pro 2/16 minimum ugyanannyi kint is, mint itthon.
A 4/64-es meg érdekes árazással fut itthon, láttam 85 ezerért is.
Tavaly októberben 21-22 ezerért vettem aliról. -
csibe1
addikt
A Kinhank G1 4/32GB-os modellel milyenek a tapasztalatok?
Elindul a net nélkül? -
csibe1
addikt
Vettem egy Strong Leap S3-ast a pepitáról az akcióban.
Elég nehézkesen ért ide, de ez lenne a legkevesebb.
Se a wifire se az ethernetre nem csatlakozott, és onnan nem is volt hajlandó továbblépni.
Ez gyárilag hibás lehet?A Hako Pro minden gond nélkül megy ethernetről, csatlakozik a netre.
Amúgy miért kell neki mindenáron hálózat?Ha ezt tudom nem veszem meg, inkább még egy Hako Pro, hiába drágább.
Ajándékba lett volna, még szerencse, hogy kipróbáltam... -
-
DrKapocs
őstag
Szerintem ez ennyiért egy teljesen jó ajánlat.
-
tasiadam
veterán
Üdv
Most hirtelen nem találtam még topicot a kérdésnek, de: van egy mi stickem, a 1080p fajtából, és ugye ezek eléggé melegszenek. Mi szokott lenni a megoldás a hűtésre azon kívül, hogy az ember leveszi a tetejét? SSD hűtőborda?
-
netudki 001
friss újonc
Sziasztok !
Strong Leap S3 vásárlásán agyalok.
LG G2-es Oledhez lenne.
Egy Himedia Q5Prót váltana!Nagyon meg voltam elégedve vele,de sajnos feladta.
Mennyire jó alternatívája a strong ? Csak mozizásra használnám külső SSD ről.
Jól kezeli az srt feliratokat ? Kizárólag eredet nyelvet használok,magyar felirattal.
Tudja a kadenciahelyes lejátszást ?
Nem akadozik a film lejátszás közben ?
Ha már csak olyan képet adna mint a Himédia,már elégedett lennék.
Ehhez kell már egy hdmi 2.1-es kábel is ?
A smartyoutube apk fájlt fel lehet rá telepíteni pl pendrive-ról ?
Sok kérdés, elnézést
Ha valamelyikőtök használ ilyet,kérem segítsen.
Előre is köszönöm. -
DrKapocs
őstag
válasz
Steve1207 #10887 üzenetére
Köszönöm szépen, én is erre gondoltam.
Nem zavaró a sípolás, streameléskor egyáltalán nincs. Semmi külső dolog nincs rajta. Azért vettem észre, mert nyaralás alatt kihúztam és ahogyan bootolt egy csendes szobában, meghallottam. Illetve pendrájvról néztünk nagyobb felbontású képeket, ekkor hallottam. Olyan mintha a processzor erősebb terhelésekor sípolna. De ábszolúte nem vészes. De ma már gyakorlatilag mindennek gyengébb minősége (az ára persze nem), a nagyobb gyártók termékeinek is. Nem akarok offolni, de számos példám lenne. -
Steve1207
veterán
válasz
DrKapocs #10886 üzenetére
Én még box-nál nem találkoztam ilyennel, de szerintem nem kell aggódni miatt, hogy amikor maxon le van terhelve ilyet produkál. Néhány dolog tud ilyet akár, pl ram is, ha maxon van hajtva épp vagy az adott tárhely is, biztos nem a legminőségibbeket válogatják ezekhez.
Szimplán silányabb alkatrész vagy vezérlő vagy a kettő együtt, de ez is kb olyan, mint a coil whine, csak fizikailag zavar, hardverileg nem lesz baja, főleg ilyen teljesítménynél. Esetleg, ha van ráaggatva valami és emiatt van terhelve (külső hdd, egyéb eszközök) azok okozhatnak még ilyet, nagyobb áramfelvételkor. Illetve, ha nem a box-ból történik, akkor a kis adapterek is képesek ilyen enyhe sípolásra (telefontöltők is, nekem kb minden második töltőm enyhén sípol). -
DrKapocs
őstag
Mennyire normális az, hogy a Hako Prom, amikor kicsit komolyabb töltési feladatot végez (pl. bootoláskor, fénykép betöltéskor) sípoló hangot ad ki egy röviden időre? Addig, amíg komolyabban dolgozik. Lehet eddig is volt, csak nem vettem észre. Franc sem tudja.
-
devast
addikt
Üdv!
Ezen a strong S3-on android 11 fut még ? Tudni valamit a frissítésről esetleg, 12-re vagy netán 14-re a közeljövőben?
-
kis-attila
tag
válasz
lowzor #10869 üzenetére
Szia!
Nekem januárban egy Xiaomi 2nd. Gen lett de sokat tanultam azóta tőletek, remélem jó lesz mert rendeltem a rokonnak egy Leap S3-at. 😆
HDMI CEC ... 2010-ben a Samsung tévék már tudták, szóval ha valamelyik kínainak nem megy.... az egy vicc. ( Akkor ott dolgoztam, pont ez a széria volt a " kezem " alatt, mondjuk azt még ismerem. ) -
blakey
titán
válasz
lowzor #10881 üzenetére
A B21 (kicsi) táv B25 (nagyobbik) testvére, Dune-hez 1 éve ezt adják (feketében), Homatics esetében meg elérhető + távirányítóként.
-
csibe1
addikt
Közben megjelent az S3+ is: [link]
Annyiban más, hogy van rajta S/PDIF Optikai, és a távirányítón vannak számok is, emiatt hosszabb lett. -
ColdMan
tag
válasz
Mourinho01 #10871 üzenetére
Kettőt vissza.
Egyébként köszi! -
Mourinho01
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki éppen tv okosítót keres, most 2 év garival akciós a Strong Leap S3 a pepita.hu-n, még 90 db erejéig es/vagy hetfo éjfélig 13.990 ft!
-
lowzor
veterán
-
lowzor
veterán
-
Redneck
nagyúr
válasz
pulutodurumo #10860 üzenetére
Apukámnak olyat vettem anno. Jó kis cucc, de barátnőmnek lehet felesleges, és a macskák miatt lehet jobb lenne egy stick formátum.
Mi Stick 4K-nál van jobb alternatíva hasonló árban?
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Barátnőmnek szeretnék venni egy TV okosítót, mert elég régi TV-je van, és nem mennek rajta az újabb appok. Netflix, Max, Skyshowtime, Disney+ a lényeg, valamint a stabil működés. A TV csak 1080p SD, de nem baj ha az eszköz támogatja a magasabb felbontást, és a HDR szabványokat.
Hazai boltban venném, max 25 rugóért.Mit ajánlanátok?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
motown5l #10854 üzenetére
" ... viszont netflix nem támogatott. De kodival megoldhato ... "
Mégis, hogyan? Ha alapból nincs Netflix támogatás, akkor Kodi alatt se lesz 4K, de még a FHD-t is el lehet felejteni sok esetben.#10856 mate1396
Ezt bármelyik tudja, ami képes bekapcsolni és mondjuk 24 órán alatt nem fagy ki egyszer sem.
Azért az "online stream"-től túl sok jóra ne számíts. Nem fejlesztik az addon-t. Mostanság talán a MediaKlikk a legstabilabb, de az csak a "királyi" TV-ket hozza. Szóval a "retek klub" felejtős. Érdemes szétnézni / érdeklődni a topic-jában ... -
mate1396
tag
Sziasztok!
Olyan TV boxot keresek amin az alap csatornákat tudom futtatni online stream + kodi kombinációjával. Router és a vezeték sincs messze a TV-től igazából így mindegyik jártható opció.
Igazából kapok egy TV-t és nincs kedvem a telekomnál havi 6 ezeret fizetni azért mert néha havi 1x 2x néznék egy kis RTL-t vagy M4 sportot.
Árban fentik miatt lehető legolcsóbbat keresem, lehet alis is akár. -
motown5l
senior tag
válasz
sicc_innen #10838 üzenetére
FORMULER Z11 nagyon gyors van belőle pro,pro,max is.kb 3 mp alatt kapcsol be.De viszont netflix nem támogatott. De kodival megoldhato .TV csatornakat is rögzít.van,nekem nokia mi s box .de egyik se közelíti meg a minőséget.
Van róla video is.
[link] -
kano
nagyúr
válasz
sicc_innen #10852 üzenetére
Inkább itthon a Leap S3
-
sicc_innen
tag
Sziasztok!
Alin 18k-ért van most a HAKO Pro (2GB/16GB). Megéri megvenni, vagy inkább itthon ugyanennyiért a Leap S3-at?
Mik a főbb különbségek a két box között? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sicc_innen #10850 üzenetére
Igen, van lehetőség IPTV bekonfigurálására, valamint van milliónyi addon, amik lehetővé teszik az online "így vagy úgy" elérhető TV, ill. online tartalmakat. → topic-ja.
"Ezek a mádiaboxok (pl. Leap S3) tudnak műsort rögzíteni USB-eszközökre?"
Alapból nem, de ugye mivel gyakorlatilag Android, ezért az elvi lehetőség adott. Kicsit szét kellene nézni a neten, hogy milyen lehetőségek vannak...
A mai világban viszont eleve egy rakás csatorna felteszi a műsorait Youtube-ra, Rumble-re, szóval lehet erre ma már nincs igazán igény (ezért megoldás se)." ... az árukeresőn, hogy ennek a modellnek nincs play/pause gombja lejátszó üzemmódban. Ez probléma lehet?"
Nem, mert egyrészt a legtöbb program úgy van megírva, hogy ha megállítod a lejátszást (mondjuk középső gombbal), akkor pause-ra vált.
Másrészt a gombok Kodi alatt nagyon könnyen, Kodi kívül pedig 3rd party alkalmazással testreszabhatók. -
sicc_innen
tag
Köszönöm a javaslatokat!
<Adamsky>
Mozifilmeket, sorozatokat nem néznénk. Ettől függetlenül a Kodit már letöltöttem Linuxra, próbálok vele ismerkedni. Feltételezem, hogy itt is meg kell adni valahogy egy (vagy több) csatornalistát, vagy playlistát, hogy tallózni lehessen az adók között.
Műholdról leginkább német csatornákat szoktunk nézni (3sat, arte, ARD, mdr, Schlager Deluxe). Az NHK angol nyelvű adási is érdekesek. És időnként elkalandozok egzotikusabb országok csatornáira is.Megnéztem az ajánlott német ebay oldalt is. Nem nagyon találtam olyan IPTV-DVB-S2 kombót elfogadható árban, amilyet kb. szeretnék. Az alacsonyabb árfekvésűek (30-60 euro) régebbi modellek, gyengébb hardverekkel, kevesebb tudással.
Asszem elengedem ezt a kombó dolgot, hiszen a 15 éves Opticum HD műholdvevőm még üzemel. (Annó több mint félhavi fizuért vettem.)
Maradok az általatok ajánlott modellnél, hiszen erről van már tapasztalat.Két kérdés még ide: Ezek a mádiaboxok (pl. Leap S3) tudnak műsort rögzíteni USB-eszközökre? Illetve írták az árukeresőn, hogy ennek a modellnek nincs play/pause gombja lejátszó üzemmódban. Ez probléma lehet?
Köszönöm a segítséget!
-
Beni2360
félisten
válasz
sicc_innen #10846 üzenetére
A német ebayen nézted? Ott nincs semmi vám. Rögtön a kasszában a 27%- áfával számol a német 20 helyett.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
" ... szabadon vehető, élő műsorokat."
Na, olyan nem sok akad. M1, M2, M5, Sport4 ... a közszolgálatik.Ezeken felül van egy adag olyan (amiről itt nem beszélünk) oldal, amin filmek vannak fenn. Ehhez viszont nem árt, ha megismerkedsz a Kodi-val.
Látom streaming-el nem akarsz vesződni, de ettől függetlenül én olyan boxot javasolnék, amin Android TV rendszer - és nem Android - fut.
Az egyik ilyen "best buy" szerintem manapság a STRONG Leap S3 (ezzel - ha meggondolnád magad - később még Netflix-ezhetszis)
" ... mivel ráköthetném a (forgatható) antennámat is." – hopp, ez elkerülte a figyelmem. Ha, ragaszkodsz hozzá, akkor a fentebb javasolt nem játszik.
Én spec. a világ összes pénzéért sem néznék újra TV-t, így nem tudom, hogy mit tudsz "befogni" az antennáddal, de gondolom a fentebb említett közszolgálatikon kívül nem sok mindent. Én erre nem adnék ki plusz pénzt -
RVR400
veterán
válasz
sicc_innen #10843 üzenetére
Az alinál nem jön rá már semmit, már az itteni ÁFA-val növelt árat fizeted. Az Ebayes cucc meg az angoloktól van, ott meg írja, hogy 15 Font a szállítás és még 14 lesz a vámköltség.
-
Beni2360
félisten
válasz
sicc_innen #10843 üzenetére
Már készhez kapó árak vannak. Semmit nem kell utána fizetni itthon.
-
RVR400
veterán
válasz
sicc_innen #10841 üzenetére
-
RVR400
veterán
válasz
Strong SRT 420 esetleg?
-
sicc_innen
tag
válasz
<Adamsky> #10837 üzenetére
Köszönöm a javaslatodat, a kereső tényleg jó dolog itt is.
Szeretnék a tévéboxon nézni neten keresztül szabadon vehető, élő műsorokat. Magyar nyelvűeket is, ha léteznek ilyenek. Pl. dokument- és természetcsatornák. Elképzelhető, hogy majd előfizetnénk a DirectOne Smart csomagra.
Néznénk rajta pendriveról (vagy HDD-ről) a virágboltból 'megvásárolt' filmeket.
Amikre nem fizetnék elő biztosan, az a Netflix, Disney, HBO Go és társaik.
Ha esetleg a műholdas vételt is tudná a kütyü, az még jobb lenne, mivel ráköthetném a (forgatható) antennámat is. De ez már tényleg csak a hab lenne a tortán.
Ha lenne ajánlatotok ilyen kombóra is, szívesen venném.Az A12 előtt volt egy Redmi 5-öm, az sem tudta az 5 GHz-et. A feleségemnek Samu A01 van, szintén nem tudja. Az anyámnak tavaly év elején vettem egy Samu A04s-t, ami megint csak 2,4 GHz-en megy. (Ezek árban alsó kategóriás telefonok, talán ezért is lehet.)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sicc_innen #10836 üzenetére
" ... de nincs róla semmi vélemény még a bolti oldalakon."
Itt próbáltad a keresőt?
A teljesség igénye nélkül: #9103, #10306, #10628.
Én mondjuk kerülném, de tudni kellene, hogy úgy egyébként mit szeretnél nézni rajta (a forrásra gondolok)." ... Samu Galaxy A12. (Nem tudja az 5 GHz-es wifit, és még sok mást sem.) ... "
Besza ... a Samsung 2020-ba képes kiadni egy olyan mobilt, ami nem tudja az 5 Ghz-es wifi-t ... no comment. -
sicc_innen
tag
válasz
<Adamsky> #10833 üzenetére
"Ne gondold túl a dolgot! Pláne ne akarj mindent (is) előre megoldani. Vedd meg a kiszemelt box-ot, és ha kevés (gyenge) lenne a jel, akkor közbeiktatsz egy jelerősítőt (range extender). Ha, a net bizonyulna kevésnek, akkor mehet a nagyobb csomag (de szerintem elég lesz)."
Köszönöm!
A H96 Max-ot nézegettem, de nincs róla semmi vélemény még a bolti oldalakon.
" ... a telóm nem tudja az 5 GHz-es wifit."
Milyen telefon az? Az én kb. 6 éves mobilom tudja.
Két és fél éve vettem (újan). Samu Galaxy A12. (Nem tudja az 5 GHz-es wifit, és még sok mást sem.)
(Nem költök 50k-nál többet egy mobilra, mert csak az alap funkciókat használom rajta. 3-4 év után meg csere jön úgyis.) -
lennerp
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi feladatra ki milyen stabil, és élhetően gyorsan bootoló androidos boxot ajánlana?
KODI-t használva wifin és/vagy kábeles kapcsolaton keresztül használnám:
1. TV nézésre különböző forrásokból, mindegyikből az elérhető legjobb felbontásban/képminőségben:
- kábel tv forrásból (DVB-C), Enigmás box-al streamelve
- földi tv forrásból (DVB-T/T2), Enigmás box-al streamelve
- D1 műholdas forrásból (DVB-S/S2), Enigmás box-al streamelve
- D1 stream forrásból, KODIban lévő addonnal
- Sweet TV stream forrásból, KODIban lévő addonnal.
2. Hálózati forrásból (pl. SMB) video lejátszás.A dolog most tesztelés alatt van egy A96 box-al, egész jól működik, de 2 gondom van vele, ezért keresek másik megoldást, boxot:
- viszonylag lassan bootol, ill. indul el automatikusan a box és a KODI, és benne TV műsor, kb 3 perc kell neki. (A TV bekapcsolásakor indul csak a box, hogy ne legyen állandóan a forrás foglalt (E2-es vevők, ill. a net sávszélesség, + a D1 előfizetésenként a streamben csak 2 egyidejűleg használt csatlakozást enged)
- a KODIban, amennyiben távirányítóval túl gyorsan kapcsolok a következő/előző csatornára, akkor gyakran kilép a KODIból, és a "kezdőképernyőre" vált, újra indítani el kell a KODI-t.Sokkal egyszerőbb volna (szinte) minden csatornát a kábeles (PR telekom) forrásból kezelni, de a bővített csomaghoz + HBO-hoz csak társított előfizetői kártyát adnak, ami vagy a hozzárendelt CAM+ modullal, vagy a PR által biztosított hozzárendelt STB-vel működik csak, az erre alkalmas beltérimmel nem...
3 darabot akarok összesen használni, ugyanazzal a konfiggal.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Beni2360
félisten
válasz
sicc_innen #10829 üzenetére
". Repeater van beiktatva féltávon, "
Mindenki ajánlja de az nem erősitő henem jel továbbító. Na ha arra kapcsolodsz akkor hiába van több jeled a sáv szélesség feleződik mivel oda vissza azt a sávot használja. Netezésre még el megy de folyamatos terhelésre a fene sem tudja. Kellene szerezni egy lejátszót és kipróbálni. Mondanám, hogy van itt 3 db és lehet venni erős usb-s wifit ami antennás 5 decibellel ami már döfi. Olyanom is van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ne gondold túl a dolgot! Pláne ne akarj mindent (is) előre megoldani. Vedd meg a kiszemelt box-ot, és ha kevés (gyenge) lenne a jel, akkor közbeiktatsz egy jelerősítőt (range extender). Ha, a net bizonyulna kevésnek, akkor mehet a nagyobb csomag (de szerintem elég lesz).
" ... a telóm nem tudja az 5 GHz-es wifit."
Milyen telefon az? Az én kb. 6 éves mobilom tudja.Box-ból majd érdemes olyat nézned, ami tudja az 5 Ghz-es wifi-t ...
-
válasz
sicc_innen #10831 üzenetére
Akkor mindenképp 5GHz-en kapcsolódjatok szerintem, 2,4GHz-en reménytelen a helyzet társasházban. Ha egy néven fut a 2,4GHz és az 5GHz, akkor nevezzétek el őket másképp, hogy ne random legyen, melyikre kapcsolódnak fel az eszközök.
Javaslatot majd mondanak a szakik, én nem tudok ajánlani, tanácsért jöttem ide. -
sicc_innen
tag
válasz
solfilo #10830 üzenetére
Köszönöm!
Társasházban lakunk, rengeteg wifit jelez az analizer app. Gondolom interferencia és ebből adódó jelveszteség is lehet rendesen. Olyan csatornára állítottam a routert, ahol a legkevesebb használat van (csak 3-4 jelzett eszköz).
A box leendő helyén 15/10 Mb/s sebességet jelzett a speedtest app. A router közelében 45/15 Mb/s. Csak a 2,4 GHz-es sávot tudtam mérni, mivel a telóm nem tudja az 5 GHz-es wifit. (A router kétéves, Asus gigabites, dualband.)
Nem tudom, ezeknek a mostani médiaboxoknak milyen a vezetéknélküli vételi érzékenységük. A legjobb, egy próba lenne a tervezett helyen.
Melyiket javasolnátok 20k árkategóriában? -
válasz
Én első körben nem kérnék netbővítést. Azt megnézheted, hogy a leendő box helyén milyen az internet sebessége, mondjuk a mobiloddal (Speedtest appal pl).
De amúgy a boxot megvenném, s ha kevés a net, még mindig gondokodhatsz a netbővítésen.
Sokat számít amúgy, hogy mennyi a zavaró jel, ha családi házban laktok, akkor pl ez a probléma nem áll fenn, nagyobb társasházban annál inkább.
Egyébként elég kellene legyen szerintem, anyámnál 100Mbites a net (1080p-re való Google Chromecast az eszköz), wifin ebből kevesebb látszik, talán olyan 60 körül, youtube-ot szoktunk rajta időnként nézni, vagy HBO Maxot ráküldeni gépről/telefonról, nem szokott gond lenni. -
sicc_innen
tag
válasz
Beni2360 #10828 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igen, tudom, hogy a vezetékes kapcsolat lenne az ideális. Sajnos az egyik tévé (amelyiket gyakrabban nézzük) messzebb van a modemtől, routertől. Át kellene kábelezni a lakást, falakat fúrni, beépített bútorokat elhúzkodni, szegélyeket felszedni. Repeater van beiktatva féltávon, így pl. a YT megy a régebbi smart tévén.
Kérjünk esetleg 200-as netet (havi 7500 Ft-ért), hogy jobb legyen a wifis jelátvitel a leendő tévéboxnak? -
Beni2360
félisten
válasz
sicc_innen #10825 üzenetére
Általában minden box wifis, de ilyen paraméterekkel inkább kábelon kellene kapcsolódni. Szinte nagy távolságon sincs veszteség
-
Patice
nagyúr
válasz
A net sebesség elég a streaming szolgáltatásokhoz.
Ha lehet én inkább kábeleznék a TV-khez.
Ha jobb wifit akarsz, akkor az meg jobb vagy több routert igényel. -
DrKapocs
őstag
válasz
Persze, simán. Nekünk is 150 megás netünk van, nem tapasztaltam, hogy kevés lenne. Netflix, Youtube simán megy FHD-ben. A TV is 32", full HD. Nincs ezekkel semmi gond. Egy kis lakásban nincs értelme egy óriási tv-nek, illetve igény sem feltétlenül van rá.
-
sicc_innen
tag
Sziasztok!
Mindössze 100 Mb/s sebességű kábelnetünk van. Ez a jel wifin továbbítva a lakásban még veszít a sebességéből (és növekszik a válaszidő is).
Az lenne a kérdésem, hogy van-e értelme wifis tévéboxot venni ilyen 'szűkös' technikai körülmények mellett? (A tévéink csk FHD felbontást tudnak, tehát sok K-s műsorokat nem néznénk.) A kábeltévé előfizetést lemondanánk, mert nagyon drága lett. (Csak néhány csatornát néznénk, ha megoldható valahogy máshogy.)
Köszi a válaszokat előre is! -
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
pulutodurumo #10823 üzenetére
Köszönöm szépen, ránézek.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Ezekiel Ston #10813 üzenetére
Akkor lehet hogy neked inkább az Amlogic topik való. Ott ajánlanak olyat, amit keresel. Ezek, amik itt vannak, inkább arra jók, hogy a streaming menjen Google TV rendszer alatt.
Nekem egy Kinhank G1 van, feltettem rá a Kodit, VLC-t, tud lejátszani a helyi hálóról. Van optikai kimenete. De egy CoreElec, vagy nem tudom mi most az aktuális, sokkal jobban testre szabható. Ha van alá megfelelő box, ügyesebb a letöltött cuccok lejátszásában. -
Beni2360
félisten
válasz
lowzor #10821 üzenetére
Sok tv műsort nem nézünk egy csatorna kivételével. Sport, természet, és hasonló műsorok.
Sorozat függők lettünk és azokat kölcsönözzük. Mozifilmek már alig vannak. És nagyon haragszok a 12GB 4K filmekre. Az OLED TV-n egy szégyen. Ez a streaming mindent megöl. Követem a tkom Android box pályafutását, nem szeretnék részt venni benne. -
lowzor
veterán
-
Beni2360
félisten
válasz
lowzor #10819 üzenetére
Nálunk több mint 15 éve tökéletesen müködik az IPTV és le nem cserélném az új Androidos rendszerre. Két müsort rögzít és egyet tudok közben nézni, vissza tekerni másfél órát. Most is ment egy film leállítottak és megnéztünk a nasról egy sorozat részt. Most vissza kapcsoltam és a reklámok tovább tekerésével vígan nézzük a filmet.
Ezt melyik applikáció tudja nekem nyújtani? -
lowzor
veterán
válasz
Beni2360 #10816 üzenetére
"Ha olyan jó szolgáltatás miért nem mondja mindenki le a Telekom tv előfizetést."
Én lemondtam, pont az ilyen szarrágások miatt, meg drága is volt ahhoz képest, amit adott. Sajnos a legtöbb ember ennek ellenére sem mondja le, így megtehetik, hogy ezt csinálják. A Smart TV-k / TV okosítók korában már amúgy is hülyeség az iptv, és a társai, mikor egy applikációból ugyanúgy el lehet érni a csatornákat.
-
csibe1
addikt
válasz
Ezekiel Ston #10813 üzenetére
A hivatalos oldal esetleg? [link]
Most éppen 4 darab van még az oldal szerint.A többit passzolom.
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
lowzor #10811 üzenetére
Aztán miért?
Van egy szolgáltatásof amiből tartod el a családod, stb. Van xy számú kuncsaftod ami eltart. Aztán találnak egy kiskaput ( egy előfizuval 3 család nézi a TV műsort) és egyik hónapról a másikra felére csökken a megrendelésed. Mit fogsz reagálni a kis kapu végett? És akkor az 50%-s csökkenés szolid volt. Erről az oldalról is tessék megvizsgálni a miértet, a "szemetet." -
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Téme összefoglalót és ajánlatokat átnézve lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen készüléket ajánlanátok a következő feladat elvégzésére?
(Összefoglalóban ajánlott készülék amit néztem: [UGOOS-AM6B-Plus-] -csak out of stock az állapota)
Szeretnék egy synology nasról filmet lejátszani ritkán 4k (de inkább a folyamatos és tökéletes kép ami engem jobban érdekel és főképp inkább 1080p-ben játszok filmeket. Van egy Onkyo házimozim amit optikával rá tudnék kötni. Szóval hálózaton keresztüli filmlejátszás és jó hang. Sem HBO sem Netflix nem érdekel és nem is akarok ilyeneket magamnak sosem. Tévét sem nézek szóval csak egy alap lejátszó kéne ami mindent tud és jó a kép visszaadása.
-remélem sikerült jól leírjam a vágyam
Mit ajánlanátok még erre a feladatra esetleg?
Válaszokat előre is köszönöm. -
válasz
sonice #10808 üzenetére
Szia! Ha Mi Box S-ről (1st gen) van szó, akkor megy rajta az Eurosport player, de eléggé akadozik. Más eszközről Chromecasttal küldtük rá az Eurosport streamet, úgy sokkal gördülékenyebb volt. Telekom is mehet rajta, ha van az appnak Android TV-s verziója is, ezt gondolom írják a Telekom oldalán.
-
sonice
tag
Sziasztok.
Xiaomi tv boxon megy esetleg a Telekom Tvgo illezve az Eurosport? Köszönöm
-
BullZeye
veterán
Mit használtok CoreElechez ami Dolby Vision kompatibilis?
-
DrKapocs
őstag
válasz
batagy #10802 üzenetére
Hát, fogalmam sem volt róla korábban, hogy létezik AFR. Rákerestem, elolvastam, mi az.
Mivel soha nem hallottam az AFR-ről, így ha tudja a Hako, akkor szuper. Ha nem, az sem baj számomra, mivel semmi gondom a képpel. Nálam minden frankó vele vagy nélküle. Sajnos nem tudok segíteni benne.
-
batagy
őstag
válasz
DrKapocs #10797 üzenetére
Én feltettem a frissítést a Hako Pro-ra.
Nem látok semmi változást, szerencsére vagy nem szerencsére (?).Pár film lejátszást próbáltam KODI-ról, mennek ugyanúgy.
Egyébként a Hako Pro nem támogatja az Auto Frame Rate-et?
Ezt próbáltam beállítani ismét a frissítés után, de nekem nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Jó áras PC! , i7 10700 , 1080 8GB , 16GB DDR4 , 512 GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , i7 6700 , 1070 8GB , 32GB DDR4 , 256GB SSD , 500GB HDD
- Eladó egy Intel i5 4460-as (4x3,4GHz/8GB/256SSD+500HDD/HD6670)processzoros számítógép. 1 hó garancia
- Eladó egy Intel i5 12400-as (6x4,4GHz/16GB/1TBSSD/RTX2060) processzoros számítógép. 1 hó garanciával
- Asus PN62 Barebone - Core i7 10510U, 8GB RAM, 512 SSD (Hibás)
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest