-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
válasz
Exelsior24 #11677 üzenetére
A Mi Box S-en nem Google TV van?
-
neilyoif
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MI stickem még a régi FHD, igazából nincs vele bajom, csak kicsit lassú, meg elavult a rendszer, melyikre lenne érdemes lecserélni?
Igazából túl sokat nem akarok rá költeni, mert nem használom annyit, egy régebbi FHD Sony tv-hez lenne.
10-20 között gondoltam rá költeni, akár használtan is.
Néztem az Amazon Fire sticket meg a Homatics TV sticket, ezekről mi a vélemény?
Esetleg egy Mi Box 2nd gen?Köszönöm.
-
kano
nagyúr
válasz
kis-attila #11696 üzenetére
Na, hivatalosan is visszajön a Hako Pro ára.
Lehet, h Amazonról kellene rendelni Kinhank G1-et. -
kis-attila
tag
Szia!
Igen, azok használhatóak.[link] Ez a legolcsóbb de csak infra. TV BOX-ot épp tudja de ezzel azért " célozni " kell. TV-t nyilván nem tudja tehát marad a két távirányító. Nagyon " tudós módon bele lehet írni androidba de akkor már a következő:
Vannak olyanok amik TV-t is tudnak + BOX-ot is, tanítható kb. mint egy univerzális távirányító ... fokkal jobbak azért. ( Pláne, itthon is 1000 Ft. alatt kaphatóak. )
Aztán az ami a Stong-nál vagy a Kinhank-nál van, hogy írtad.
Van még okosabb, persze.Ez csak akkor probléma ha HDMI-CEC nincs a tévében.
-
kano
nagyúr
válasz
kis-attila #11694 üzenetére
De melyik az a jobb távirányító? Hasonló mint a Strongé?
-
kano
nagyúr
válasz
kis-attila #11692 üzenetére
Igen, még én is 14k körül vettem a Strongot.
Milyen a jobb távirányító?
Köszi! -
kis-attila
tag
Akkor megoldva.
14 ezres Srong ma 28 ezer + 30?
Nagyon bajom nincs vele,a mai árával inkább. ( három hónapja még 22 ezer volt a Kinhank )
Ez adta a motivációt.
30 a Strong a Pepitán, 13.990 volt. 11.500-as Tanix W2 + software flash, oda merem tenni mellé ha nem kell L1.
Jobb a Srong de féláron van a Tanix .. ekkora különbség meg nincs köztük / ennyire drága az L1. ( azt hiszem 13 ezer az ÁzsiaCenterben a Tanix W2 meg 850 Ft. egy jobb távirányító? ) Flash / új firmware,10 perc alatt megoldható ... és jó, köszönjük.
14 ezer L1 nélkül vagy 28-30 L1 mellett ... pláne ha nem is Android csak GoogleTV ... volnának kérdéseim az árképzéssel kapcsolatban. ( 22-24 a Xiaomi 2nd. Gen., Kickpick KP1 is 20-23 az Ali-n. ) -
kano
nagyúr
válasz
kis-attila #11690 üzenetére
Egy Strong nekem is van. Működik, nincs gond.
Köszi! -
kis-attila
tag
Sajnos amit írtál az L1.
Ebben az esetben Kinhank G1 vagy Strong Leap S3 ... végső esetben Xiaomi 2nd.Gen.
( első van,másik kettő járt nálam, tudom miről beszélek )Ha nem kell L1, maradnék annál amit írtam, semmi bajuk. Kodi megy,annyi filmet nézhetsz, namég. ( pláne torrentről )
-
kano
nagyúr
válasz
kis-attila #11687 üzenetére
Köszi, köszi! Netflix egyelőre nincs csak Prime, Max és Sky.
Az jó, ha szénné lehet hekkelni! -
kis-attila
tag
válasz
kis-attila #11686 üzenetére
Elnézést!
Elfelejtettem.
Az ár a 4/32 verzióra vonatkozott ... a 2GB. változat még olcsóbb. -
kis-attila
tag
Szia!
Volt nálam egy Tanix W2. 11.500-ért vettem, van rá egy csomó firmware, sima USB kábel + flash. Lett AFR + hivatalos Google + minden. Nekem Kinhank G1 van tehát volt mihez hasonlítanom, a hétköznapokban egy teljesen " élhető " box volt ez is. ( CoreElec van bár ezt se teszteltem,nekem nem kell. ) Mivel december 23.-án érkezett meg, ünnepek alatt ezzel szórakoztammvolt időm kipróbálni.Mindenféle 4K meg " kodek "-et vitt, demolandia tesztvideókkal semmi baja nem volt. Én csak egy régi Samsung Tv-n használtam szóval a HDMI Passthrough + egyéb extra elvárásokról nem tudok nyilatkozni.
Két baja van:A távirányító komolytalan de kb. 1500-ért már kapsz mást. ( Ha van a tévéden HDMI CEC akkor ez se probléma )
A wifi sajnos csak 2,4 / 5Ghz ... és nincs ac vagy ax.
Kiróbáltam kábellel - 100M LAN - valóban jobb de 6-7 napig amíg nálam volt wi-fi - n ment.
( igazából ezeknél a 4K-8K Youtube tesztvideóknál lehet észrevenni VP9 60Hz "brutálisban", AV1 már jobb. ) Valami USB Wi-fi stick lehet ezt is megoldja.Bővebb info:
[link] Itt az eredeti firmware + a CoreElec is.
[link] Itt a firmware mod. után, nálam is ez lett.Nincs ennek semmi baja a hétköznapi életben, kollégának adtam el végül 12.500-ért. Ha picit erősebbet szeretnél, Tanix X4, gyorsabb a proci + a wifi is és azt is szénné lehet " hackelni ".
Ha nem kell Netflix 4K meg L1 .. én ezen a vonalon gondolkodnék. -
<Adamsky>
nagyúr
Hosszú lenne, meg annyira pontosan már nem emlékszem. Panaszkodtak
• a rendszer lassúságára
• talán az optikai kimenetet is gajra vágta
• bizonyos filmek lejátszása nem ment (ami eddig, igen) → akárcsak a gen. 2-nél
Egy idő után visszavonták, és sose adtak ki javított fw.-t. Aki feltette, így járt.
Ha érdekelne a részletek olvass bele a topic-jába. Én a #9689-be írtam bele, hogy nekem épp mi van fenn (az volt az utolsó használható), és kb. utána jönnek a panaszos hozzászólások. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Exelsior24 #11677 üzenetére
" ... első generációs Xiaomi Mi Box S-et használok a mai napig nagy megelégedéssel."
Ne is cseréld kettesre, ill. még véletlenül se frissítsd (ha még nem tetted meg)! -
Exelsior24
aktív tag
Sziasztok!
A mostani heti Interspar-os akciós újságban szerepel a Xiaomi TV Box S (2nd gen) akciósan áron, most 24k Ft helyett 20k Ft-ért.
Aki különböző streaming appokhoz (Netflix, HBO Max, Prime Video, Sweet TV, stb...) illetve film / sorozat nézéshez keres egy kis egyszerű és könnyen kezelhető AndroidTV-s box-ot annak ez ennyiért megérheti, érdemes benéznie a közeli Interspárba érte.
Más normálisabb webáruházakban jelenleg legolcsóbban 23-24k Ft az ára + szállítási költség.
Én magam egy első generációs Xiaomi Mi Box S-et használok a mai napig nagy megelégedéssel. -
Ha van modernebb (náhány éves) TV (LG, Samsung vagy olyan aminek Adrid TV a rendstre) általában nem kell box a stream csatornákhoz.
Ha aTV régi egy Widevine L1-et támogató box (stix) kell. Nincs jóformán más, mint kínai (amit itthon vesze az is kínai átnevezve) Van náhány márkásabb, de drágább (nem biztos, hogy sokkal jobb)letöltött/rippelt filmhez NAS-ról jó hanggal+erősítővel elegjobb ár/értékű egy Amlogic alapú box+CoreElec
-
Fall-N
veterán
Haha attól függ mire kell. Van itthon egy lassan 4 éves Xiaomi Mi Box S (első generációs), egy Google Chromecast for Google TV és tegnap vettem egy Xiaomi Mi Stick 4K-t, a hálószobába. Mi Box S 2nd Gen vagy Chromecast let volna a kiszemelt, de nem volt személyesen. Csak streamingre kell, így bőven elég. Lényeg a lényeg, hogy egyikkel sincs semmi gond.
-
Vini011
csendes tag
válasz
Szmtgp #11667 üzenetére
Szia!
Jó minőségű Android Tv box van jó pár, pénztárca függő, pl az itt a fórumon többször ajánlott Strong leap s3.
Azonban arra amire te szeretnéd, arra tudomásom szerint nem fogsz Android Tv futtató boxot találni.....,
A Google play áruházban a TV2 play csak az érintő képernyőre alkalmas (tablet telefon) app tölthető le korlátlanul.
Az Android Tv TV2 play app, nem érhető el csak szolgáltatói boxokra, mint ahogyan írtad is pl a Telekom Tv boxokra, v a korábban Vodafone Tv boxokra.
Ennek nem a boxok minősége, megbízhatósága az oka, hanem a korlátozott hozzáférés a Google play áruházban...., ezért használják sokan a Kodi ilyen jellegű bővítményét, ami viszont valóban nem olyan grafikus felhasználói felületű mint maga saját TV2 play app, azonban amig a fejlesztők pl Telekom nem érdekeltek a az Android Tv TV2 play app korlátozások nélküli letöltésében (itt nem a TV2 play előfizetésre gondoltam, hanem az app fejlesztési költség megtérülés, illetve előfizető bevonzásra... Stb), addig nem igazán van megoldás Android Tv box tekintetében app nélkül. -
bodnarzoltan
tag
válasz
Exelsior24 #11668 üzenetére
Köszi a választ! Ezeket próbáltam, hogy gyorsító tárat kiürítettem, majd adatokat is töröltem, majd a teljes programot is. De nincs változás. Nem a gyári hdmi kábelt használom, de most kicseréltem egy baromi vastag 8K-s kábelre, de semmi. A hang elindul, de a kép az nem, csak forog középen a kis piros töltö karika ami lassan néhány százalékra felmegy, majd megáll. Olyan mintha nem lenne net. De van, net. Raktam rá speedtest programot és lan kábelen 100/100 de 5g wifin 700/700 körül van. De egy kis mese pl a Spongyabob az elindult. MAX és Skyshowtime, KODI az szépen működik. Hátha kitalálnak valamit, így hogy nem egyedi a probléma. Eddig tökéletes volt, majd egyik napról a másikra romlott el.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
bodnarzoltan #11666 üzenetére
Külföldi fórumokon rákeresve mások is szenvednek ezzel a hibával, ugyan úgy a mecool mk2 plus delux tvbox-al.
Facebook-on kommentben ezt írta valaki rá: Force stop Netflix. Clear cache. Launch Netflix. Ez elvileg működik, bár azt írja rá az illető, hogy szinte minden alkalommal el kell ezt játszania sajnos. Ez a "clear cache" gyorsítótár ürítés amúgy tényleg működni szokott a legtöbb androidos appnál.Netflix hivatalos oldala ezt írja rá: "Black screen with sound"
If you hear sound but don't see video, or if the video goes black while watching, it usually means an issue with your device or a video cable stopped Netflix from showing video.Szóval azt írják vagy magával az eszközzel, vagy a HDMI kábellel van valami gond.
A HDMI kábel cseréjét amúgy többen is javasolják külföldi oldalakon, mert azt írják a mecool tvbox-hoz kapott valami fehér színű HDMI kábel nem túl jó minőségű, és az is okozhatja.
Ha mondjuk jó féle TV-d van ami támogatja a a HDR10, HDR10+, Dolby Vision meg ilyen okosságokat, és a Netflix előfizetésed is engedné ezeket, akkor simán okozhatja egy gyenge, szar minőségű HDMI kábel, amin nem tud átmenni a megfelelő, és szükséges sávszélesség.
Ha van otthon másik HDMI kábeled, valami normális, jobb minőségű, akkor érdemes kicserélni rá, és megpróbálni azzal, vagy pedig ha nincs, akkor beszerezni egyet.
Jobb ötletem nekem sajnos nincs ezeknél, mint amiket más fórumokon írnak. -
Szmtgp
csendes tag
Üdv csajok/srácok,
tudtok ajánlani megbízható android tv boxot ami tud tv2play-t és nem ipari hulladék? (ha csak olyan van, akkor az is jó)
Chromecast -m van, de oda csak Kodi-val tudtam felvarázsolni, amit nagyon nehézkes kezelni, vmi olyasmire gondoltam , mint a telekom box, köszi -
bodnarzoltan
tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy valaki találkozott e már ezzel a jelenséggel? Van egy mecool mk2 plus delux boxom. Egyik napról a másikra nem játsza le a netflix filmeket. 11.0.9 build 19837 Netflix app van rajta. A jelenség a következő: Az app elindul, be is jelentkezik. Lehet böngészni, előzeteseket is indítja egyből szépen. Amikor egy filmet el akarok indítani akkor csak pörög középen a piros karika a % esetleg párat ugrik, de csak a hang indul el, a kép nem. A kis rövid meséket viszont elindítja. Már letöröltem a netflix appot majd újra fel, de semmi javulás. Van még max és skyshowtime, azok tökéletesen működnek! Kodi is frankó! Valaki esetleg tapasztalt már ilyet, van megoldás? Köszi!
-
válasz
DarkByte #11663 üzenetére
Nem igazán, egy amlogic box olcsóbb, célhardver, felesleges a pi 4. 3-4 éve 20-40 USD ért vettem az amlogic boxokat, arra amit írtam, még most is jók. Nas meg egy használt Intel Nuc, vagy hp thin client ( Xpenology)
Strong Leap stb kínai akár Alis Mecool átbrendelve.
Az tény hogy ha stream kell , fontos az L1, azt meg az Alin is meg kell fizetni, van hogy itthon olcsóbb. Nyáron a Strong Leap S3 a pepitan 13900Ft volt -
kis-attila
tag
válasz
Metacska #11652 üzenetére
Szia!
Olvasom amit írtak! ( Adamsky kollégát meg még sokatokat tisztelek is )Sajnos ha L1 kell, az ma nem olcsó.
Kinhank G1, Strong Leap S3, esetleg Xiaomi 2nd. Gen. Árban mehetünk még felfelé.
Lehet olcsóbb de ha utólag azt is megbánod,hogy belekezdtél ebbe az egészbe, akkor utálni fogod úgy meg nincs értelme. Vannak használt de normális árú ajánlatok is,nem biztos,hogy " szemetet " kell venni az Ali-n. -
DarkByte
addikt
válasz
kenand #11661 üzenetére
Ha valaki ilyet akar vegyen egy használt Pi4-et és tegyen rá Kodi-t. Sokkal jobban jár.
A random kínai boxokkal még az a gond is van hogy ellenőrizhetetlen milyen egyéb dolgok vannak beleforgatva a firmware-jükbe. Jó kis backdoor vagy botnet lehetőség.
A saját Google fiókommal biztos nem mernék belépni ezekbe.
Kb. a Xiaomi szintet húznám meg, ami kínai és megbízok benne. (volt Mi Box-om és még élek, persze turpisságok utólag bármikor kiderülhetnek) -
-
boborján2
aktív tag
Egyáltalán miért kell ilyen alis, random noname, cert nélküli ,gari nélküli, fos okosítókat megvenni??
Oké ,még ha a pénzt vissza is kapja valaki. De elment vele az idő amíg ideért, utána megint foglalkozni kell vele ,hogy visszakapd az árát stb ..Nem hiszem el hogy ezzel megéri sz@rakodni.
Inkább legyen drágább , de tudod hogy mit veszel ,magyar boltból, rendes garival. És ha probléma van akkor a telefon másik végén egy magyar embert lesz egy magyar boltban ,akivel 1perc alatt megbeszéled mit kell tenni és probléma megoldva.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
devast #11656 üzenetére
"Ez nem ilyen egyszerű... ad $1 visszatérítést" – ez max. akkor van, ha kifutsz a korábban említett "védelmi időszakból".
Amíg "Mr. Ali" véd, addig ha tudod bizonyítani, hogy rossz a termék, vagy nem olyan, amilyet az eladó állított, akkor szépen jön vissza a teljes összeg. Vissza sem kell küldeni a cuccot, mert tudják nagyon jól, hogy többe kerülne, mint maga a termék.
Ettől függetlenül tényleg mindenkinek csak a saját felelősségére ajánlom az ilyen próbálkozást. -
Steve1207
veterán
válasz
<Adamsky> #11655 üzenetére
Az azért nem bevállalás, ha egy noname boxot netflixre ajánlunk. Esélyesen nincs L1, ahogy a korábbi videót linkeltem a humbug rendszerrel. Ilyen H313-as boxokat a temu promó regisztrációhoz is adta 2e-ért fél éve, sokunk még annyit is sajnált érte olyan hulladékok. (Akkor még a régi sima androd rendszerrel a torrentes Netflix app-ot szállították gyárilag pl, mint "Netflix 4k support"
arra egy dispute se ad semmit, hisz az a Netflix-et névben, 4k-t valami torrentes alja minőségben "teljesíti" és csak elcsesztél két hetet meg 10e-et és nincs boxod)
Egy KICKPI KP1 most is 19e pl, csak nem ali-ról, az egy vállalható út szezon után annyiért és legalább újabb SoC és 32gb tárhelye van teljes cert mellett. Ali-n se minden akciós időszak éri meg van még 3-4 hasonlóan nagy store, felváltva vannak elfogadható áron kifogható cuccok. Szerk.: persze ennek is utána kell nézni, hogy most hogy áll rendszerre, de anno egész korrekt volt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Metacska #11652 üzenetére
Ha bátor vagy, akkor bepróbálkozhatsz ezzel: 26,78 $ (2/16 Gbyte, Voice remote).
A következő talán ez a 45$-os kategória: Mecool KM9 PRO, UBISHENG TV Stick GD1"Egyszerű, olcsó, gyors, helytakarékos opciót keresek."
Ez azért nem biztos, hogy mind egyszerre fog teljesülni! Pl. az Allwinner H313-tól nem tudom mi várható ... -
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Aliexpressen szeretnék venni egy végtelenül egyszerű Androidos TV okosítót.
Kizárólag arra kell, hogy a jelenlegi 12 éves LG LED TV-t okossá varászoljam és Max-ot (HBO), valamint Netflixet tudjunk streamelni. A közelben van wifi router (tehát akár az Ethernet csatlakozás is megoldott), a TV-ben pedig természetesen van HDMI.Egyszerű, olcsó, gyors, helytakarékos opciót keresek.
Most van Alin winter sale és choice akció is, ezért lenne fontos onnan megvásárolni.Köszönöm!
-
senki11
aktív tag
Tiszteletem! Ma próbáltam felvarázsolni a tailscale és a jellyfin appokat egy régi, x92 boxra. Kiderült, hogy nem támogatja ezt a boxot egyik progi sem, így újítani szeretnék. Elsősorban távoli nas elérés lenne a cél, meg némi youtube. Tudnátok ajánlani ehhez megfelelő masinát? Nem szeretnék sokat költeni, viszont hosszú távra tervezek, így a későbbi frissítések miatt hajlandó vagyok kicsivel többet költeni ennek érdekében. Irányárat nem írok, mert sajnos nem vagyok képben az új boxok árával és teljesítményével. Van a családban egy x96max+ meg egy x96 air. Ezek teszik a dolgukat. Bár az air mintha kicsit lustán kezelné a jellyfint. Pedig pont ez a készülék van egy hálózaton a nas-al. Szóval itt a tailscale sem játszik be a képbe. Minden tanácsot köszönök előre is.
-
válasz
devast #11644 üzenetére
Érdekes nálam, a Showtime is megy, a Max frissítés macerásabb, nem automatikus, de kibírható. a Hardver meg teljesen rendben van és 6-10E Ft-ért vettem őket. ( 1 GBs Mi stick jóval lassabb, abból is van itthon)Tény teljesen laikusoknak nem való, olyan ismerősöknek én sem ajánlom. (nincs kedvem odajárkálni és segíteni
)
-
Beni2360
félisten
Emlékezetem szerint alapon kell hagyni és ha bedugsz egy antennás wifi sticket akkor a wifi beállitásoknál meg kell jelennie új fogadóként ha támogatott, és ott kell megadni a belépési adatokat. De a szívek leirásánál ott szokott lenni a Linux támogatása. Ugyan ez van USB LAN sticknél. De ott nem kér semmit csak engedélyezni kell a kapcslódást.
-
hoktar
csendes tag
Amíg a különböző USB Wi-Fi stickeket próbálod addig szerintem, hagyd csak az alapértelmezett "Töltés" beállításon. Nem biztos, hogy bezavar, de elméletileg az RNDIS beállítás kifejezetten az USB Ethernet adapterekre (USB-s RJ45 hálózati adapter) vonatkozik és nem az USB Wi-Fi adapterekre.
-
hoktar
csendes tag
"A beállításokban az usb-n-nél beállítottam az internetet, viszont hiába dugok rá, több féle eszközt is próbáltam, egyikre nem reagál."
Légy szíves írd le, hogy ezt konkrétan melyik menüpont alatt állítottad be és mi a beállítás konkrét megnevezése. Csak azért mert én olyat látok (más készüléken), hogy:
Android eszköz -> Beállítások -> Fejlesztői beállítások -> USB viselkedés kiválasztása:
- Töltés
- MTP (Media Trasnsfer Protocol)
- PTP (Picture Transfer Protocol)
- RNDIS (USB Ethernet)
- Hangforrás
- MIDIÉs ha nálad az "usb internet" beállítás = RNDIS-el, akkor nehogy az legyen a baj, hogy a TV BOX-ba dugott USB-s Wi-Fi Stick-et USB Ethernet adapterként próbálja kezelni, mert akkor nem biztos, hogy Wi-Fi hálózatokat jelenít meg, vagy egyáltalán működni fog.
-
hoktar
csendes tag
Előre szeretném leszögezni, hogy nem ismerem adott típust, így javaslataim segítő szándékúak, de nem biztos, hogy segítséget fognak nyújtani számodra jelen esetben (de kárt sem fognak okozni).
Google keresés alapján többen írják ennél a típusnál a Wi-Fi hibát.
Hiba szakaszoláshoz még annyit próbálnék meg helyedben, hogy a Wi-Fi hálózatok automatikus felderítése opciót kikapcsolnám, illetve Telefonról osztanék meg kódolatlan Wi-Fi hotspotot 2,4-es és 5.0 GHz-s frekvencián is próbaképp. Ha úgy sem látja, vagy eldobálja a kapcsolatot az az álmoskönyv szerint nem jelent túl sok jót. Volt akinek a firmware frissítés segített jobb esetben, de ugye mint tudjuk, a nem megfelelő firmware felvillantásával téglázhatjuk a készüléket, uh. nem rizikómentes művelet én a leges legutolsó lehetőségnek hagynám (vagy az utánra, ha már van másik készülékem és nem kár érte).
Egyéb lehetőségek szintén próbához, hogy a fejlesztői beállításokon belül a "Részletes Wi-Fi naplózás" engedélyezése és az "A mobilhálózati kapcsolat mindig aktív" menüpontokat engedélyezd vagy tiltsd egyesével.
És, ahogy Beni2360 is írta: "UI: igen lehet usb LAN és wifi sticket is használni ami kompatibilis vele." - csak az a kérdés, hogy melyiket fogadja el TV BOX-od csont nélkül, ezt csak próbálgatással tudod kideríteni.
-
Amazon Stickek is teljesen rendben vannak, BF akcióban sokszor 50%-os áron.
Max-ot, SkyshowTimeot úgy kell pluszban apk-ról (avagy alternatív store-ból) feltenni. -
<Adamsky>
nagyúr
Ma nekem is frissült és azóta nincs animált előnézet. Légy türelemmel, biztos javítani fogják.
#11628 zsolx
USB-re elvileg köthetsz wifi antennát, de akár RJ45-ös csatit is. Vásárlás előtt azért nézz utána, hogy melyik az a márka / típus, ami másoknál bevált. Ugyanis nem 100%, hogy mindegyikkel működni fog. -
hoktar
csendes tag
Mostanában rengeteg beta frissítés volt. Pár perce frissítettem én is beta 25.25-re, de az Animált előnézet szintúgy nem működik. Próbaképp töröltem az alkalmazás gyorsítótárát és a alkalmazásadatokat és bejelentkezés nélkül a videók kb. 30 - 40%-nál volt előnézet, de nem tudom, hogy így érdemes-e vele vackolni (szerintem nem).
-
zsolx
tag
válasz
Beni2360 #11631 üzenetére
Köszönöm.
Szét van választva a két sáv ez elvileg nem okozhat hibát.
Az az érdekes hogy nagyjából egy hónapig működött azóta nem lát hálózatot, nem csak az enyémet, a szomszédokét sem. Mivel újra telepítés után sem megy, úgy gondolom belső wi-fi probléma lesz.
A beállításokban az usb-n-nél beállítottam az internetet, viszont hiába dugok rá, több féle eszközt is próbáltam, egyikre nem reagál.
H96MAX M1 a típusa. -
Beni2360
félisten
Egyszerü válasz menne ha írtad volna milyen az a box. Na meg a modembe fixáltad a box Ip címét, hogy állandó legyen? Modemben meg kell nézni, hogy mire van állítva a wifi sávja. Nincs a két wifi sáv egyesítve? Sok box nem torelájja. Szét kell választani más más név alatt elmenteni.
Pl: T-kom 2,4 . T-kom 5.
Ennyi látatlanban.
UI: igen lehet usb LAN és wifi sticket is használni ami kompatibilis vele. -
zsolx
tag
Sziasztok, van egy egyszerű tv boxom, android 13-al. Néhány napja az eszköz nem látja a wi-fi hálózatokat. Próbáltam gyári resetet, néhány percig működik azután nem.
Szerintetek használhatnék usd wifi sticket, megoldaná a problémát, sajnos ethernet bemenet nics rajta?
Köszi! -
atala
addikt
Használ valaki Smartube alkalmazást? Stong LEAP-S3-al haszálom, és valamiért meszünt a videók előnézete. Csak a borítóképet mutatja. A beállításokban be van jelölve ez az opció, még sem működik. Egy hónapja van ez, előtte minden rendben volt.
Más is tapasztalta ezt? -
-
-
Vini011
csendes tag
válasz
Pancsermeste #11595 üzenetére
Szia!
DVB-C tunert is tartalmazó "tv okositó" nem sok létezik, 1-2 ilyen kombó készülék van á..., pl a Strong Srt 420.
Az hogy ez nektek beválna e nem tudom, nem volt szerencsém ehhez a készülékhez.A sima DVB-C vételhez azonban bármilyen más set top box megteszi ha nem ragaszkodtok konkrétan ahhoz, hogy "tv okositó" legyen.
A DVB C vételére a prohadveren van külön oldala, nem tudom ott mit ajánlanának jó szívvel, de én egy közepes árfekvésű amiko boxot javaslok, ha rendszeresen jó minőségű pvr felvétel a cél pl az AMIKO HD 8265+ .
Ha kisebb a költségvetés akkor vannak belépő szintű boxok pl AMIKO Impulse 3 T2/C.
Elvileg, és gyakorlatilag ezek S boxok mind alkalmasak a tv adás rögzítésére, persze kérdéses hogy a DVB-C jel kódolt e vagy kodolatlan, mert kódolt jel esetén a legtöbb Szolgáltató saját boxot ad, vagy jó esetben dekoder modult kártyával, amit viszont csak az CI interfész boxokba lehet betenni (pl 8265+)i, sima belépő szintű boxokba (impulse t2c) viszont nem.
Ami szempont még a Tv adás rögzítésére akár PVR, akár Timeshift, hogy a 1080i hd felbontású adások már nagy tárhelyet igényelnek szemben a sima 576p kábel tv adásokhoz képest, így egy kisebb pendrive felvételi helye hamar megtelhet, ajánlott külső hdd, azonban sok box "csak" pendrive-hoz , elegendő usb kimenettel rendelkezik, a hdd nem hajtja meg, azért önálló tápellátásu hdd kell a elégséges felvételi tárhelyre, persze ez igény fuggö, ki mennyi adást rögzít... -
AAtom
újonc
Sziasztok
Szeretnék egy tv okositót amin a YouTube megy 4k 3D felbontásban is.
Egy LG65UB950V 4K 3D tv hez kellene amin a youtube csak 720p felbontásban működik.
Már majdnem megvettem a Xiaomi TV Box s (2nd Gen) ezen nincs csak vifi és féltem hogy akadni fog. A lényeg hogy a youtube menjen 4K 3D-ben akadás mentesen, a többi nemszámit!
Tudtok valamit ajánlani? -
sicc_innen
tag
-
dingoka
csendes tag
A Vodafone mióta foglalkozik gázszámlával?Lemaradtam valamiről?Mi lenne,ha csak a tv boxokkal foglalkoznánk?
-
-
blakey
titán
válasz
sicc_innen #11602 üzenetére
Feltételezem, hogy a OneTV a volt magyar Vodafone iptv szolgáltatója.
- a OneTV a Vodafone TV, ami IPTV és DVB-C is. Akinek az van, nem fogja érdekelni, hogy Telekom, Sweet, DirekNow, Yettel bármi más is elérhető, hiszen már fizet egy szolgáltatást. az sem érdekli, hogy Lölö vagy sem. Ha van hozzá app vagy Kodi kiegészítő jó, ha nincs, akkor türelmesen kell várni, egyszer lesz, hiszen pl. Vodafone TV kiegészítő volt Kodihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple MacBook
- Elektromos autók - motorok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Jó áras PC! , i7 10700 , 1080 8GB , 16GB DDR4 , 512 GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC , R7 5700X , RTX 3080 , 32GB 3000MHz , 1TB NVME
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest