Hirdetés
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
válasz
sicc_innen #11803 üzenetére
Köszönöm.
Kb így 20-40 között szántam rá!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sicc_innen #11725 üzenetére
Nem is tudom, talán az első COVID hullám alatt jött a felismerés, hogy kb. nulla percet nézzük a TV-t (mert lassan tényleg semmi értelmes nincs benne, de cserébe rohadt sok a reklám). Ha mégis valamit meg szeretnénk nézni, akkor az jó eséllyel a Youtube-on vagy a virágboltban megtalálható.
Ja, igen! Ahogy írod, a tetejében még arcpirítóan drága is.#11726 boborján2
Ez komoly? 2024/25-ben olyan box-ot adnak, amiben nincs wiif? -
®abstract®
őstag
válasz
sicc_innen #11725 üzenetére
Manapság a tévé előfizetés az ilyen
Időnként belenézek a műsorokba hogy jól működik-e a rendszer..
nézel egy csatornát 15 perc múlva reklám lesz, és a ha próbálod kikerülni kapcsolgatod a csatornákat és van amikor négy-öt csatornán is direkt egy időben reklámoznak hogy ne tudd átlépni 😬 a rengeteg ismétlésre szavak nincsenekegyszerűen unalmas.. sajnos nem én ragaszkodok hozzá hanem idős családtagom neki az a zsemle flash..
-
blakey
titán
válasz
sicc_innen #11602 üzenetére
Feltételezem, hogy a OneTV a volt magyar Vodafone iptv szolgáltatója.
- a OneTV a Vodafone TV, ami IPTV és DVB-C is. Akinek az van, nem fogja érdekelni, hogy Telekom, Sweet, DirekNow, Yettel bármi más is elérhető, hiszen már fizet egy szolgáltatást. az sem érdekli, hogy Lölö vagy sem. Ha van hozzá app vagy Kodi kiegészítő jó, ha nincs, akkor türelmesen kell várni, egyszer lesz, hiszen pl. Vodafone TV kiegészítő volt Kodihoz. -
hoktar
csendes tag
válasz
sicc_innen #11599 üzenetére
Ezen a szálon [link] felmerült kérdésekre próbáltam jelenlegi tudásom birtokában lévő segítő választ adni. Nekem egyáltalán nem muszáj az OneTV, de ha már lehetőségem adódott rá, használom.
"Vannak más szolgáltatók, jó alternatívák, amik több felületen is működnek."
Ha erről adsz több infót nekem, nekünk, azt hálásan köszönöm, köszönjük!
-
csibe1
addikt
válasz
sicc_innen #11529 üzenetére
Nálam most aHako Pro-n csinálta, 21-es Kodi.
Régebben is előfordult néha, de nem gyakori.
Most épp nem volt kedvem szórakozni, és a Hako Pro kiteszi a VLC-n nézett filmeket is a főképernyőre, ugyanúgy, mit a streaming-nél. -
DrKapocs
őstag
válasz
Hehe, tegnap töröltem a francba a Kodit. Szinte soha nem használom, amikor pedig egyszer használnám, tuti nem működik valamelyik addon. Francnak sincs kedve mókolni, leülök pihenni, megnézni egy filmet, nincs kedvem buherálni. Igen, inkább fizetek egy streamingért és nem kínlódok, bosszantom fel magam. De kb. már a letöltésekkel is így vagyok. Leszedem, néznénk és nem jó a hang, kép, nem indul el, stb, stb.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
" ... a Kodival; akadozott, vagy lefagyott a videolejátszás, aszinkronba került a hang a képpel... "
Milyen box-(ok)ról beszélünk?Nekem ilyet még a Mi Box gen. 1-en se csinált. Hosszú évek alatt talán ha két alkalom volt, amikor kidobott a launcher-re (a Mi Box-nál).
A Kinhank G1-el viszont hibátlanul működik."Strong Leap S3-on folyamatosan jöttek elő különböző hibák a Kodinál."
Akkor ott tényleg a rendszerrel lehetett valami gond ("összeférhetetlenség" Kodi vs. ATV / GTV). -
devast
addikt
válasz
sicc_innen #11314 üzenetére
Valóban jó lenne, ha lehetne kapni 14-16k körül. Jelenleg ilyen 23k-25k az ára itthoni webshopoknál. Annyiért meg már van választék bőven.
-
feuerteufel
csendes tag
válasz
sicc_innen #11234 üzenetére
Mi az az app amit tévézésre használsz?
-
Motny
csendes tag
válasz
sicc_innen #11234 üzenetére
Ha meg lesz, kipróbálom kodival is. Amúgy kösz az infót.
-
DrKapocs
őstag
válasz
sicc_innen #11164 üzenetére
Linuxhoz nem értek, de Windowson én is küzdöttem hasonló problémával: win10-hez nincs driver a szkennerhez és nem is megy nélküle. Én windowson úgy oldottam meg, hogy Vmware segítségével csináltam egy virtuális winxp-s gépet, mert oda volt driver. Jól működik. Talán lehet valami hasonlót csinálni Linuxon is. (A Vuescan nálam nem volt túl stabil.)
-
Beni2360
félisten
válasz
sicc_innen #10936 üzenetére
Most láttam az Alien 55+7$ a 2/16 GB Hako Prot
-
csibe1
addikt
válasz
sicc_innen #10936 üzenetére
-
RVR400
veterán
válasz
sicc_innen #10931 üzenetére
Nem valami TCL tévével használod véletlenül? Nekem annál kezelhetetlen a CEC működése.
-
motown5l
senior tag
válasz
sicc_innen #10838 üzenetére
FORMULER Z11 nagyon gyors van belőle pro,pro,max is.kb 3 mp alatt kapcsol be.De viszont netflix nem támogatott. De kodival megoldhato .TV csatornakat is rögzít.van,nekem nokia mi s box .de egyik se közelíti meg a minőséget.
Van róla video is.
[link] -
kano
nagyúr
válasz
sicc_innen #10852 üzenetére
Inkább itthon a Leap S3
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sicc_innen #10850 üzenetére
Igen, van lehetőség IPTV bekonfigurálására, valamint van milliónyi addon, amik lehetővé teszik az online "így vagy úgy" elérhető TV, ill. online tartalmakat. → topic-ja.
"Ezek a mádiaboxok (pl. Leap S3) tudnak műsort rögzíteni USB-eszközökre?"
Alapból nem, de ugye mivel gyakorlatilag Android, ezért az elvi lehetőség adott. Kicsit szét kellene nézni a neten, hogy milyen lehetőségek vannak...
A mai világban viszont eleve egy rakás csatorna felteszi a műsorait Youtube-ra, Rumble-re, szóval lehet erre ma már nincs igazán igény (ezért megoldás se)." ... az árukeresőn, hogy ennek a modellnek nincs play/pause gombja lejátszó üzemmódban. Ez probléma lehet?"
Nem, mert egyrészt a legtöbb program úgy van megírva, hogy ha megállítod a lejátszást (mondjuk középső gombbal), akkor pause-ra vált.
Másrészt a gombok Kodi alatt nagyon könnyen, Kodi kívül pedig 3rd party alkalmazással testreszabhatók. -
Beni2360
félisten
válasz
sicc_innen #10846 üzenetére
A német ebayen nézted? Ott nincs semmi vám. Rögtön a kasszában a 27%- áfával számol a német 20 helyett.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
" ... szabadon vehető, élő műsorokat."
Na, olyan nem sok akad. M1, M2, M5, Sport4 ... a közszolgálatik.Ezeken felül van egy adag olyan (amiről itt nem beszélünk) oldal, amin filmek vannak fenn. Ehhez viszont nem árt, ha megismerkedsz a Kodi-val.
Látom streaming-el nem akarsz vesződni, de ettől függetlenül én olyan boxot javasolnék, amin Android TV rendszer - és nem Android - fut.
Az egyik ilyen "best buy" szerintem manapság a STRONG Leap S3 (ezzel - ha meggondolnád magad - később még Netflix-ezhetszis)
" ... mivel ráköthetném a (forgatható) antennámat is." – hopp, ez elkerülte a figyelmem. Ha, ragaszkodsz hozzá, akkor a fentebb javasolt nem játszik.
Én spec. a világ összes pénzéért sem néznék újra TV-t, így nem tudom, hogy mit tudsz "befogni" az antennáddal, de gondolom a fentebb említett közszolgálatikon kívül nem sok mindent. Én erre nem adnék ki plusz pénzt -
RVR400
veterán
válasz
sicc_innen #10843 üzenetére
Az alinál nem jön rá már semmit, már az itteni ÁFA-val növelt árat fizeted. Az Ebayes cucc meg az angoloktól van, ott meg írja, hogy 15 Font a szállítás és még 14 lesz a vámköltség.
-
Beni2360
félisten
válasz
sicc_innen #10843 üzenetére
Már készhez kapó árak vannak. Semmit nem kell utána fizetni itthon.
-
RVR400
veterán
válasz
sicc_innen #10841 üzenetére
-
RVR400
veterán
válasz
Strong SRT 420 esetleg?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sicc_innen #10836 üzenetére
" ... de nincs róla semmi vélemény még a bolti oldalakon."
Itt próbáltad a keresőt?
A teljesség igénye nélkül: #9103, #10306, #10628.
Én mondjuk kerülném, de tudni kellene, hogy úgy egyébként mit szeretnél nézni rajta (a forrásra gondolok)." ... Samu Galaxy A12. (Nem tudja az 5 GHz-es wifit, és még sok mást sem.) ... "
Besza ... a Samsung 2020-ba képes kiadni egy olyan mobilt, ami nem tudja az 5 Ghz-es wifi-t ... no comment. -
Beni2360
félisten
válasz
sicc_innen #10829 üzenetére
". Repeater van beiktatva féltávon, "
Mindenki ajánlja de az nem erősitő henem jel továbbító. Na ha arra kapcsolodsz akkor hiába van több jeled a sáv szélesség feleződik mivel oda vissza azt a sávot használja. Netezésre még el megy de folyamatos terhelésre a fene sem tudja. Kellene szerezni egy lejátszót és kipróbálni. Mondanám, hogy van itt 3 db és lehet venni erős usb-s wifit ami antennás 5 decibellel ami már döfi. Olyanom is van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ne gondold túl a dolgot! Pláne ne akarj mindent (is) előre megoldani. Vedd meg a kiszemelt box-ot, és ha kevés (gyenge) lenne a jel, akkor közbeiktatsz egy jelerősítőt (range extender). Ha, a net bizonyulna kevésnek, akkor mehet a nagyobb csomag (de szerintem elég lesz).
" ... a telóm nem tudja az 5 GHz-es wifit."
Milyen telefon az? Az én kb. 6 éves mobilom tudja.Box-ból majd érdemes olyat nézned, ami tudja az 5 Ghz-es wifi-t ...
-
válasz
sicc_innen #10831 üzenetére
Akkor mindenképp 5GHz-en kapcsolódjatok szerintem, 2,4GHz-en reménytelen a helyzet társasházban. Ha egy néven fut a 2,4GHz és az 5GHz, akkor nevezzétek el őket másképp, hogy ne random legyen, melyikre kapcsolódnak fel az eszközök.
Javaslatot majd mondanak a szakik, én nem tudok ajánlani, tanácsért jöttem ide. -
válasz
Én első körben nem kérnék netbővítést. Azt megnézheted, hogy a leendő box helyén milyen az internet sebessége, mondjuk a mobiloddal (Speedtest appal pl).
De amúgy a boxot megvenném, s ha kevés a net, még mindig gondokodhatsz a netbővítésen.
Sokat számít amúgy, hogy mennyi a zavaró jel, ha családi házban laktok, akkor pl ez a probléma nem áll fenn, nagyobb társasházban annál inkább.
Egyébként elég kellene legyen szerintem, anyámnál 100Mbites a net (1080p-re való Google Chromecast az eszköz), wifin ebből kevesebb látszik, talán olyan 60 körül, youtube-ot szoktunk rajta időnként nézni, vagy HBO Maxot ráküldeni gépről/telefonról, nem szokott gond lenni. -
Beni2360
félisten
válasz
sicc_innen #10825 üzenetére
Általában minden box wifis, de ilyen paraméterekkel inkább kábelon kellene kapcsolódni. Szinte nagy távolságon sincs veszteség
-
Patice
nagyúr
válasz
A net sebesség elég a streaming szolgáltatásokhoz.
Ha lehet én inkább kábeleznék a TV-khez.
Ha jobb wifit akarsz, akkor az meg jobb vagy több routert igényel. -
DrKapocs
őstag
válasz
Persze, simán. Nekünk is 150 megás netünk van, nem tapasztaltam, hogy kevés lenne. Netflix, Youtube simán megy FHD-ben. A TV is 32", full HD. Nincs ezekkel semmi gond. Egy kis lakásban nincs értelme egy óriási tv-nek, illetve igény sem feltétlenül van rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netflix
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Medion Gaming PC I Intel Core i5-6402P I AMD R9 380 4 GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest