-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
fecaga21 #88997 üzenetére
IDE
Dióhéjban az oc az amikor a hardvert (proci,vga,memória,bármi...) a gyári órajelén felü hajtjuk, ezálltal plusz teljesítményre tehetünk szert. Bővebben a fent linkel topicba...
MSI B450 Tomahawk és ezzel már neki lehet állni egy egészséges oc-nak ha tisztába leszel a mikéntjévelzzola :Mert 3200-as ramjai vannak. Jó lesz az +5-10 ropinak mert a legelső B360-as lap amit ajánlanék neki az 30-32 körül indul a fönti deszkák meg 34-40 ropi körül vannak.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
apple87 #88996 üzenetére
Őőő...sry,de én piszkosul átsiklottam a nem lesz oc bekezdésen...ennyit az alkohol mértéktelen fogyasztásáról
Javaslom kezdjük előről...
Mivel nem lesz oc így szinte tök mindegy milyen Z370/Z390-es lapot választasz, legalábbis nem kell bika deszka.
GIGABYTE Z370 HD3
MSI Z370 PC PRO (Az Intel lan és az usb3.1 Gen2 viszont picit gyengébb/kevesebb csatis az alaplapi mint a sima Pro-n)
MSI Z370 GAMING PLUS
ASUS PRIME Z370-P II
Gigabyte Z390 UD
Ezek oc nélkül ki tudják szolgálni a 8700k-t, de eszedbe se jusson i9 9900k-t rakni egy esetleges fejlesztésnél,mert még alapon is hurkák hozzá és hajlamosak túlmelegedni egy komolyabb terhelésnél. -
fecaga21
senior tag
Lehet nem jó topikba írom, de ez az OC mi is pontosan?HOl tudnék utána olvasni?Gondolom valami tuning.
Ryzen 5 2600-as alá milyen alaplapot ajánlanátok, olyan 35.000-ig maximum?Játékra kellene. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Morris #88987 üzenetére
Az a lap ennyit nem ér a Tomahawk meg más ligába játszik igaz ezt oc alatt mutatja meg igazán.
Ha már matx akkor inkább egy MSI B450M GAMING PLUS. Minden téren jobb választás, olcsóbban, de ott van az MSI B450M BAZOOKA vagy Mortar is.
ATX ben ha maradunk ennél az árszintnél akkor MSI B450-A PRO, MSI B450 GAMING PLUS vagy a már említett Tomahawk. -
zzola
titán
válasz
Morris #88984 üzenetére
Alap helyzetben nem éri meg a 2600X, mert a 2600-at fel lehet húzni a 2600X szintjére és a 2600X-ben meg már nincsen sok tuningpotenciál. Viszont ha nem akarsz OC-t, akkor mindenképp X kell neked, annak elég magas a boost-ja. Ehhez az összefoglalóban találsz lapokat...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
rantotthusi #88981 üzenetére
Az Asrock agyon butította a vrm részt ami hajlamos lefüstölni egy masszívabb oc alatt. Ennek ellenére van több megoldás ha már meg van a lapod, hogy azt valamilyen szinten biztonságossá tegyük.
Ne akard 4.5ghz-t összehozni abban a deszkában, de egy emberibb feszel simán összejöhet 4-4.2ghz példánytól függően . Ezen felül a vrm bordára eszkábálj/irányíts egy ventilátort ami azt folyamatosan szellőzteti. Így elkerülheted a cpu throttling-ot és annak veszélyét, hogy elpukkan a vrm.
Van FX topik ahol találsz Extreme 3-as tapasztalatokat a lappal kapcsolatban az jó lesz kiindulási alapnak. -
Morris
veterán
válasz
Milka 78 #88983 üzenetére
Ha én mondjuk egy ryzen 5 2600-at veszek, akkor az alá jó olcsóbb lap is? Nem tervezek tuningolni. Soha nem is érdekelt.
Vagy ha már veszek, akkor 2600x?Jó lenne optikai hangkimenet is. De azt nemigen találok mostanság.
2 pwm csati viszont mindenképp kell. + a cpu venti. -
Milka 78
nagyúr
válasz
etele1.0 #88980 üzenetére
Ej de jó, mert én amd-re gondoltam
I5 alá elég a Bazooka Plus is.Morris : Nincs bennük fix feszes oc csak offset oc, amivel nem nagy élmény a tuning egy proci és a vrm részük sem valami vaskos, viszont a toll meg vastagon fog.
Összefoglalva olcsóbban jobb lapot lehet kapni. -
Morris
veterán
B450-es Asus lapok miért nem ajánlottak?
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy van egy fx 6300 4,4hzen ami hajt egy rx580 at és mivel az fx procik olcsobbak lettek elgondolkoztam egy fx 8350 en amig össze nem jön a ryzen gép! Na most az alaplapom tudom nem acélos egy Asrock 970 extreme 3 as lap irták már hogy ezek nem birják még alapon se az fx 8350 et ez tényleg igy van?? mert haverom nak meg egy asus de nem tudom pontosan milyen lapja van az se tul nagy szám sőt neki a lap vrmjén még hütöborda sincs semmi extra teljesen üres az egesz lap és egy 8320 van benne kicsit meghúzva 3,8 ghz et jelent ez! Most akkor nem értem mi van?!
megvehetem az extreme 3 ba a 8350 et vagy sem?! Légyszives segitsetek!
Köszönöm!
-
etele1.0
aktív tag
üdv
msi alaplapoknál a mortar vagy a bazooka a jobb? -
Milka 78
nagyúr
válasz
apple87 #88968 üzenetére
Ha megjavították akkor nem lehet gond, de max nézesd meg Cink_Elek formázással. Ővér profi foglalat témában és még mindig olcsóbb mint kipenelni egy komplett alaplapot.
Ha csak játékra használod elég egy külső hangkari is ,de van pár használt Asus is a HA-n egész jó áron. -
apple87
senior tag
válasz
Milka 78 #88967 üzenetére
Nem garanciás mert sérült lett az LGA foglalat az én hibákból veletlen, amit megjavították pénzért. De állítólag nem tudták visszaállítani gyári allapotba, de működik .... Szóval így nem lesz probléma a procival?
Nem szeretem ha valami nem tokelrted.
De lehet jobban járnak egy külső hangkartyaval ..? -
Milka 78
nagyúr
válasz
apple87 #88965 üzenetére
Ez a szint drágábban van csak ASUS PRIME Z390-A néven.
Én nem hagynám magam a hangkarival kapcsolatosan ha meg külsérelmi nyomos az nem a lap hibája...ezen felül meg tényleg vennék bele egy olcsó hangkarit és szeva, nekem is van ilyen gépem amin kiment az alaplapi és vígan használom. -
Tika6
tag
Sziasztok,
6. generációs procimat cserélném 8. generációsra (i5-6500->8500). Ha jól értem, ez alaplap cserét is jelent, mert a jelenlegi ASRock H110M DVP nem fogja megenni az új procit. HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT memória is kötelezően cserélendő, vagy van olyan feltétel, amivel ez maradhat, vagy ez bármilyen, 8. gen-est befogadó lappal kompatibilis?
köszönöm szépen -
apple87
senior tag
Sziasztok
I7 8700k procigoz szeretnék alaplap őt, ramjaim ddr4 3200mhz
Nem akarom húzni a procit, nem játékra kell, 3d programokat használok.
Tudnátok ajánlani valami jó lapot?
Keretem kb 40 -
Morris
veterán
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani nekem egy jó lap+proci párost?
A proci ami nekem szimpatikus, egy ryzen 2600.
Tuning nem érdekel.
Annyi lenne a lényeg, hogy az alaplapon legyen 2 csati pwm ventiknek +plusz lehessen vezérelni a ház ventiket szoftveresen. -
Milka 78
nagyúr
válasz
partyphoto #88952 üzenetére
A pci csati miatt csak belépőt/közép osztályút. GIGABYTE H370 HD3/ASUS PRIME B360-PLUS.
Ha nem kéne pci csati akkor MSI B360/H370 Gaming Pro Carbon, Asrock B360 Fatal1ty K4/H370 Fatal1ty Performance -
Milka 78
nagyúr
válasz
apple87 #88951 üzenetére
B-s vrm-el rendelkező lap kisméretű vrm bordákkal. Egy csúcsrajáratott 8600k alá okés,de egy i7 alatt már le tud koppanni. Ilyen esetekben elmelegszik a vrm rajta és rá kell eszkábált valami ventit a kérdéses részre.
Ősszegezve nem egy masszív termék, kb annyit ér amenyire le van akciózva. -
partyphoto
tag
Sziasztok!
i7-8700 alá tudnátok minőségi alaplapot ajánlani ATX méretben?
Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic PCI slotos és szeretném továbbra is használni az új gépben.Köszönöm a segítséget
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Mi a véleményetek erről a lapról? most az alzánál 3i ért van
[link] -
palfitom
félisten
válasz
Ace Ventura #88946 üzenetére
Gigabyte B360M D3H
-
Werkly
őstag
8700K alá érdemes még Z370 Taichit venni vagy akkor már inkább Z390 más gyártó lapját? Köszi!
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
I7 8700 alá keresek alaplapot mATX méretben, amin van PCI csatlakozó, mert van egy hangkártyám, amitől nem szeretnék megválni.
Ahogy láttam sajnos egyre kevesebb ilyen lap van. Csak új érdekelne, és max 30K-ig.Köszönöm!
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene vagy vélemény.
Kb.Egy éve vásároltam egy Asrock extreme 4 Alaplapot ugyebár három év garanciával.
Kb. egy hónapja meghibásodott a hangkártya része recsegnek a hangszórók.
Visszaküldtem garanciába az ipon.hu hoz Bevizsgálták ez volt rá a válaszuk :Szerintem ilyen nincsen hogy, nem lehet megjavítani és akkor visszaküldik hibásan, hogy használjam külső hang kártyával
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zsolesz391 #88931 üzenetére
Ez sajnos egy ilyen kávéház. Egy 8 magos alá ami majd 150 ropi ne a lapon kezdjünk spórolni.
Mint mondtam a Gigát kipróbálhatod, ránézésre akár még jó is lehet a fenti megkötésekkel, de kevés a tapasztalat vele. A Carbon már több fórumtársnál is bizonyított itt a PH-n és van vele tapasztalat, ezért bátran merem ajánlani. Például zzola fórumtárs is az elégedett felhasználók között van. -
Elodorel
csendes tag
válasz
Milka 78 #88928 üzenetére
Tudod az a baj hogy 3 bios van hozzá jelenleg, de mindegyik csinál fagyást, sem egér sem billentyűzet nem reagál. 3 táppal is próbáltam egy 450-es egy 500-as most egy 600-as van bent de a gigabyte programja szerint le esik a processzor árameltátása 0,65 alá. az okára nem jöttem rá ,de ha van tipped szívesen fogadom
-
zzola
titán
válasz
zsolesz391 #88931 üzenetére
Hallgass rá, páran kaptunk már jó tanácsot itt, többek között én is!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zsolesz391 #88929 üzenetére
Annyival nem,de határozottan olyan lap ami jobb eresztés és pár embernél bevált már 9700k alá. Végeredményben tehetsz egy próbát a Gigával ha ragaszkodsz az matx mérethez/árhoz (nagyon sok választásod úgy sincs), de nem árt egy jó szellőző házba raknod és/vagy külön a vrm részt megszellőztetni. Ezen felül oc alatt ésszel a feszültséggel.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zsolesz391 #88926 üzenetére
Ez a lap eléggé szoszo, inkább egy MSI Z390 Carbon ami atx, de legalább nem lesz szűk keresztmetszet a deszka és egy ilyen gépnek ami termeli a hőt nem egy rosszul szellőző P400 az ideális partnere,de majd a házasban elmondják a tutit...
-
zsolesz391
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigba szeretnék ár-érték arányba alaplapot.Az alábbi lapot néztem ki, mi a véleményetek?
Intel Core i7 9700K BOX (1151)
GIGABYTE Z390 M GAMING
G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
Alpenföhn Atlas (Universal)
Phanteks Eclipse P400 Antracit [Hangszigetelt] - Szürke
ASUS TURBO GeForce GTX 1080 8G -
törölt tag
Új bios az ASRock Z370 Taichi deszkára. 3.40
-
Elodorel
csendes tag
Sziasztok Kis segítséget szeretnék kérni. Jelenleg egy Gigabyte B450 DS3H lapom van, de gyanús hogy hibás mert a bios kifagy ha belépek. És különböző energia ellátási gondok is vannak, mert elvileg a proci nem kap elég áramot. Nos hát ugye öt szeretném lecserélni.
Egy Ryzen 5 1600x a procim
8 GB hyperx fury 2400mhz RAM
Geforce 1050 2 GB ezt cserélni szeretném de még nem most
120 GB WD green SSD
1 TB WD blue HDD
500 GB WD HDD
jelenleg egy CHIEFTEC GPS-600A8 600W a táp de szeretném cserélni ezt isamit néztem másik lap MSI B450M GAMING PLUS
De minden tippet szívesen fogadok. -
Krtek81
csendes tag
-
Krtek81
csendes tag
Sziasztok!
Egy AMD-s gépbe tervezek alaplapot vásárolni, tuningmentes használattal.
Milyen B450-es alaplapot ajánlotok?
Eddig ASrock B350M Pro4-el küzdöttem és most döglött meg a szintén ASrock Fatal1ty X370 Gaming X lapom, így az ASrock márkát mellőzném a jövőben.
Inkább Asus, vagy esetleg Gigabyte, MSI?1. Mennyit szánsz az alaplapra? max. 35K, hűtött vrm az fontos lenne
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? AMD Ryzen 3 2200G, DDR4 16GB,1db SSD, 3db HDD,1db ODD
3. Milyen méretű lapot szeretnél? Micro ATX, vagy ATX is
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? min. 6db USB, SATA(szintén legalább 6db)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?HDMI,DVI-D
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?Nem
7. Használt, vagy új alaplap?ÚjKöszi
-
zzola
titán
Jelentem f@szán működik az MSI Z390 Carbon. B450 Tomahawk-ot váltott, így ismerős volt a bios.
Durván több beállítás van benne!
Jó választás volt-úgy néz ki-modulok is mennek a névleges sebességen! -
Werkly
őstag
8700K alá milyen Z370 lap ajánlott? RAM adott tehát ez már korlátozó tényező. 8 SATA legyen ez is lényeg. Kösz!
-
Vartanus
őstag
válasz
Perseus871 #88907 üzenetére
Kolléga már válaszolt
Az FX AM3+ a Ryzen AM4 fizikailaig is inkompatibilis, az AM3+nál 900nehány tű van míg AM4 13valaüennyi lévén az SoC és kell az extra csatlakozás.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Perseus871 #88907 üzenetére
Ilyen lap nem létezik.
Olcsóhús : Coffee Lake topikban a keresővel megtalálod a választ.
-
kissdani
senior tag
Szia
Igen sikerült nem tették zsebre amit kaptak, mondom kerestek egy ujabb balekot aki amajd nem hozza vissza. Meg hogy gondoljátok hogy eladjátok ujként, elősször tagatta de amikor mondtam neki hogy beszéltem az előző tulajával akkor meg már csak mosolygott.
De már megint fetették: [link]
Én már nemtudom mit kellene az ilyen boltokkal csinálni... -
olcsóhús
csendes tag
Sziasztok! i7-8700 (non k)-hez keresek mATX lapot, ezt néztem ki: ASUS ROG STRIX B360-G GAMING.
Elég neki? Semmi oc-t nem tervezek. -
Milka 78
nagyúr
válasz
SunMount3r #88895 üzenetére
Én azért ennek utána kérdeznék a Raven topikba.
solfilo : Hasznos infó
-
válasz
SunMount3r #88895 üzenetére
Az APU limitációja tudtommal. De nem kell annyira félni ettől, itt egy teszt, GTX 1080-al. Ilyen szintű kártyát úgyse tennél Ryzen 5 2400G mellé, de még ennél is alig észrevehető a sebességen, hogy x16 helyett csak x8. Gyengébb kártyáknál meg ugye még kisebb a difi.
Mintha te kérdezted volna, hogy a specifikációban írttal ellentétben van e HDMI 2 a B450M Mortaron. Pont a napokban nézte meg valaki a Raven topikban.
-
SunMount3r
nagyúr
Hohó vannak itt bajok, úgy tűnik még a MSI B450M MORTAR se lenne jó nekem: [link]
1 x PCIe 3.0 x16 slot (PCI_E1)
Supports x16 speed with AMD® Ryzen™ 1st and 2nd Generation processors
Supports x8 speed with AMD® Ryzen™ with Radeon Vega Graphics processors
Supports x4 speed with AMD® Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics Processors
1 x PCIe 2.0 x16 slot (PCI_E4, supports x4 mode)1
2 x PCIe 2.0 x1 slots2
PCI_E4 slot will be unavailable when an M.2 SSD is installed in the M2_2 slot.PCI_E2 slot will be unavailable when an expansion card is installed in the PCI_E3 slot.Tehát a 2400G mellett csak 8x lenne PCIe sebessége, ha egy rendes VGA-t raknék majd bele. Ez pedig úgy gondolom nem éppen valami jó dolog...
De úgy tűnik a többi MSI lapnál is ugyan ez a limitáció a Raven APU-k esetén. Vagy ez az APU limitációja?
-
palfitom
félisten
válasz
kismedve1982 #88892 üzenetére
Nincs konkrét gyártó ajánlás, nem lehet általánosítani. Minden gyártónak vannak jól és kevésbé jól sikerült szériái.
Az összefoglalóban vannak ajánlott lapok a különböző platformokhoz. -
kismedve1982
tag
Sziasztok!
Érdeklődők, hogy melyik gyártótól érdemes mostanság megvenni egy alaplapot mATX vagy miniITX méretben (csak ez a méret megy bele a jelenlegi házba, és nem szeretném lecserélni). AMD vagy Intel is érdekel.
Processzor is kelleni fog, én ezekre gondoltam: i5 9600k vagy i7 8700 bár kicsit rága. Illetve AMD fronton Ryzen 7 1800x vagy 2700 esetleg 2700x.
Videókártyát most nem tervezek, ezért fontos, hogy az alaplapi vram hűtése is jól bírja, tuningolni nem akarom, de ha már veszek alaplapot az bírja, illetve nem fontos, hogy k-s processzor legyen, csak ezeket néztem legutóbb.Előre is köszi a segítséget!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
goboc78 #88887 üzenetére
Kompatibilis bios frissítéssel, de akkor már a Z390 Prime-A legyen.
MrChris : Használat közben a túlzott terhelés miatt a vrm rész túlmelegszik, minek következtében a pro esszor sebességét/feszültségét visszaveszi, ezálltal az jóval lassabb lesz. Ezen felül egy végletekig felforrósított alkatrész élettartama is véges, vagy rosszabb esetben jön a végleges károsodás.
-
Vartanus
őstag
válasz
Perseus871 #88888 üzenetére
újonnan AM3+ lap már nem igen van abban a fél tucatban ami még kaható elég fapados lapok vannak. Szóval használt közül nézelődnék ha még van, de leginkább...
...Én a helyedben váltanék Ryzenre, nagyobb teljesítmény jobb fogyasztással és modern funkciókkal.
-
Perseus871
tag
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki a mostani alaplapom megérett a cserére (még a diagnosztikát mégvárom)!
Az lenne a kérdésem az aláírásban szereplő rendszeréhez mit ajánlanátok max 25eft-ig?
Ez volt a régi: M5A97 evo r2.0 (AM3+)
Használtan vettem 2-3 évet bírt! Gondolkodok ugyanebben csak újonnan. -
goboc78
tag
válasz
Milka 78 #88883 üzenetére
Milka78 Nagyon köszönöm a szakértő választ!
Akkor a közép kategóriát választanám Asus Z390-A lapot.
Azért az Asus-t néztem mert jelenleg is Asus van egy P7P55D i5-650 3200Mhz procival,7 éve hibátlanul megy .
Új géppel is hosszú távra terveznék ,és talán tartósabb az Asus.
A Z390 mellett lennék mert ez támogatja a 9 sorozatú procikat ha esetleg cserélni kéne .
Vagy kompatibilis a Z370 chipszett is a 9-es szériával? Válaszodból ítélve 370 is ?
Maradnék az Asus-l ,még ha drágább is .De Z370-A vagy Z390-A
Köszi a választ! -
MrChris
nagyúr
válasz
Milka 78 #88885 üzenetére
Értem. Igen az i7 nagyon távoli és ha jó ez az i5 egyenlőre nincs is értelme/felesleges pénzkidobás. Ami majd lehet kevés lesz az a 3gb vram. videóvágó azt nagyon eszi, nem annyira a gpu-t.
Amúgy mi történik ha ilyen 'nagy' proci kerül bele? Leég, eldurran egy kondi? Kiszáradnak? -
Milka 78
nagyúr
válasz
MrChris #88884 üzenetére
i5 alá ideális, i7 alá szo-szo (ha nem lesz tunig akkkor okés) és i9 alá még véletlenül sem.
Ezen felül 9xxx-es procik alá csak bios frissítéssel, ellenkező esetben el sem indul a lap (ha jól rémlik nálad 8600-os a terv, így ez nem vonatkozik rád).
IGP a prociban van nem a alapban és kb sehol sincs a 280x-hez képest. Arra jó, hogy ha meghal a vga akkor ne maradjon sötét a monitor és ne álljon meg az élet (meló,net,yt,média fogyasztás,de semmi extra). -
MrChris
nagyúr
válasz
Milka 78 #88882 üzenetére
Hát akkor egyre jobban érik számomra a Gigabyte z370p d3. Egyetlen videokártyát tervezek használni, a többi PCI Express portot mire tudom használni? Bővítésnek maximum plusz usb portokat terveznék.
Ennek az alaplapnak az Integrált Grafikus Processzora mit tud az R9-280x-hez képest? Elég régi vga, lehet már jobb egy alaplapi. -
Milka 78
nagyúr
válasz
goboc78 #88880 üzenetére
Az összes Prime P belépő szintű budget lap,de elbír egy tuningolt 8600k-val, viszont egy esetleges fejlesztésnél egy komolyabb oc-s I7 vagy akár egy alapon használt I9-re, na ott már el tudnak fogyni. Ha nincs tervbe nagyobb proci és azt nem akarod szanaszét húzni akkor végeredményben vehető.
A TUF-os Pro Gamingek dettó a fenti csoport csak pepitában és tudásához mérten túlárazott.
A Z370 Prime A és Prime A II közép osztály és bátran neki lehet menni velük egy 8700k/9700k-s vagy akár egy óvatosabb 9900k-s oc-nak.
Z390 Prime A mint a fenti Z370-es társa, nem rossz deszka, majd mindenre elég.
Amúgy meg a helyedben vennék egy Asrock Z370 Extreme 4-et ami simán tud annyit mint egy Z370 Prime-A vagy A-II csak olcsóbban és van egy hegynyi tapasztalat a Coffee topikban annyian vették. -
MrChris
nagyúr
Mi a lényegi különbség az intel Z370 és Z390 között? Eddig csak az usb portot találtam: USB 3.1 Gen 1 vs. PortsUSB 3.1 Gen 2 Ports. Valamint, hogy a wifi és bluetooth is van a Z390-ben.
-
goboc78
tag
Sziasztok !
Új pc vásárlása előtt állnék.
Az alábbi Alaplapokról mi a véleményetek?
Asus Prime Z390-P alaplap
Asus Prime Z390-A alaplap
ASUS PRIME Z390-A II
ASUS PRIME Z390-P II
ASUS PRIME Z370-P
ASUS PRIME Z370-A
ASUS PRIME Z370-A II
ASUS PRIME Z370-P II
ASUS TUF Z370-PRO GAMING
ASUS TUF Z390-PRO GAMING
i5- 8600K processszorhoz,
Corsair Vengeance 3000 Mhz memoriához
Sapphire Rx580 4GB Videokártyához szeretném.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Szabikaa20
őstag
Szép történet...Én biztos rájuk forditanám az asztalt...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kissdani #88859 üzenetére
Ezek a szettek mind szerepelnek a memory qvl-ben?A2-B2 slottban próbáltad?Bios verzió?
Volt itt más kolléga aki szidta ennek a lapnak a pro változatát és nála is egy F7 Beta bios-al javult meg a gép, de a te lapodnál perpill csak F6-os bios van.zzola : Ejj de szép sztori lenne,viszont nagyon egyszerre és (lehet rosszul emlékszem) máshonnan rendeltétek.
#88863 : Akkor itt elfogytam, de egy nagykeres ismerős is most küzd egy Elittel. Memória fesz 1.350v?
-
kissdani
senior tag
Hát srácok nincs más holnap viszem vissza az Aorus z390 elite lapom ami pár napja van nálam.
Egyszerűen nem megy a ram mhz 2666 fölé akármit is csinálok. Xmp profilt behivom kiolvassa a ramból ki is irja mennyin kéne neki menni de nem megy ha kézibe beállitom akkor el se indul.
3 féle rammal próbáltuk ugyan az. Soha többé aorus, elegem van belőlle.
Jön helyette MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON nagy sespekt a pclandnak azonnal cserélik holanp megyek érte. -
palfitom
félisten
válasz
SunMount3r #88854 üzenetére
Abból a lapból volt egy hibás széria (random fagyás, újraindulás), s mivel nem tudhatod, hogy amit megveszel az beleesik-e a hibás szériába, ezért én nem erőltetném...
(Csak az mATX verzió volt hibás.)
Amúgy meg inkább B450-esek közül válassz, ha találsz megfelelőt -
Milka 78
nagyúr
válasz
SunMount3r #88854 üzenetére
Széria hibás lap, sok baj volt velük.
Inkább azt hanyagolnám. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Vartanus #88852 üzenetére
Az ASRock AB350M Pro4 sem hangzik rosszul, ez csak 23K. Igaz, a második HDMI helyett csak egy DVI-d van rajta, de állítólag ez semmi hátránnyal nem jár a HDMI-hez képest, ha egy FHD monitor-t kötök rá. Terv, hogy a HDMI a TV-be menne (HTPC), a másik csati meg az asztali monitor-ba. Így lenne a gép egy "mindent az egyben" megoldás. Bár nem tudom miért, de azért csak jobban örülnék ha második port is HDMI, vagy DP lenne.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
SunMount3r #88851 üzenetére
Ezt már párszor átbeszéltük itt...nem hivatalos támogatás, amire én garanciát nem tudok válani, de próba szerencse
-
Vartanus
őstag
válasz
SunMount3r #88851 üzenetére
A legolcsóbb HDMI+DP lap AM4-re jelenleg az Asrock AB450 PRO (az ATX-es verzió) de az is 30K.
Raven topikban is írtam hogy volt aki B350-es Asus lapon tesztelte hogy megvan a 2.0 elvileg csak kellett a 2.0-ás kábel és 1 4K 60Hz monitor. De majd gyere át Raven topikba és nézd át.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Milka 78 #88850 üzenetére
Itt azt írják, hogy az MSI B350M-MORTAR-on 2.0-ás van, holott a hivatalos oldalon csak 1.4-esnek írják. Van tehát esély rá, hogy a B450M Mortar-on is az legyen (sokszor egy egyszerű BIOS frissítéssel meg lehet oldani), persze biztos infó kellene róla. De mint írtam, ha nincs más, akkor elég lesz az 1.4-es HDMI is.
Viszont: Tényleg jobb lenne azért egy valamivel olcsóbb lap.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
SunMount3r #88841 üzenetére
Ravenhez én már B450-et keresnék inkább.
Olcsó lap ami kibír egy nagyobb ryzen 5-öst az a GIGABYTE B450M DS3H, de ezen nincs se dupla hdmi se dp.
Fejből most nem vágom amin van dp+hdmi, de az már 30 körül lenne. -
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Nincs korlát, de jó lenne jelentősen 100K alatt maradni
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Amd 2700x
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
Jó, ha sok USB van és legalább 6Sata3, ami fontos 2db m2 pci-e
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Dedikált kártya lesz.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Alapvetően nem, illetve max fogyasztást optimalizálni.
7. Használt, vagy új alaplap?
Új.
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Ha lehet ne világítson.
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Nem
+2: Egyéb?
Örülnék, ha Intel hálózati "kártya" lenne a lapon. -
palfitom
félisten
válasz
Perzeusz #88840 üzenetére
Jó az "irány"!
8700K-hoz természetesen simán jók az általad nézett Z370-ek is.
A Z370 Extreme4 kiemelkedően jó ár-érték arányú a Z370-esek között, viszont a Z390-es tesója már nem annyira.
2700X-et mivel már nem kell manuálisan tuningolni, ezért egy megfelelő VRM-mel ellátott B450 is mehet alá, de persze mehet X470 is. -
palfitom
félisten
válasz
G4RWIN #88835 üzenetére
Szia!
A tuningtól függően kellene lapot választani. Ha tuningolni szeretnél, akkor inkább MSI-t kellene venni a BIOS-a miatt, mert van fix vcore és van LLC is. Ha nem lesz tuning, akkor kb. mindegy.
Asrock B450M Pro4 / MSI B450M Gaming Plus / Gigabyte B450 Aorus M / MSI B450M Mortar / ASUS TUF B450M-Plus Gaming / ASUS Prime B450-Plus / ASUS TUF B450-Plus Gaming / Asrock B450 Pro4 / MSI B450 TomahawkRam: OK
Méret: van, hogy jelentős eltérés van egy típuson belül az mAT és az ATX verziók között (pl. B360M Gaming Plus vs B360 Gaming Plus). A fent ajánlott lapokból választhatsz nyugodtan, ott az mATX-ek is jók.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
"Olcsó, de jó" Raven Ridge-es alaplapra mit tudnátok ajánlani? Itt van pl. egy lista, ezeken 2.0-ás HDMI van, jó lenne ezek közül választani, de az se olyan nagy baj, ha csak 1.4-es van rajta. Tk. a legjobb az lenne ha 2db HDMI portja lenne, vagy egy HDMI + 1 DP. Létezik ilyen?
Fontos, hogy később egy rendes dVGA is menne bele. És min. 4 SATA portja legyen.
Ami még fontos: hogy min. 2993MHz-es RAM-ok kellenének bele, erre mit tudnátok ajánlani (hogy tuti kompatibilis legyen)?
Egy 2200G, vagy egy 2400G menne majd bele először, de aztán később akár egy Ryzen 5-ös is. De egyelőre csak tájékozódom, hogy mennyiből lehetne összehozni.Köszi!
-
Perzeusz
tag
Valószínűleg, össze fogok dobni egy gépet. 8700K-val vagy 2700X-szel.
Az előbbihez Z390-es lapot érdemes venni, vagy tökéletes a Z370? Nyilván hasonló minőségben/kategóriában. (AsRock Extreme 4, Fatal1ty Gaming K6, Taichi, Giga Aorus Ultra gaming). Nagyjából ez az irány.
Az AMD-nél viszont - ha jól értelmeztem a fórumon - megfelelő lenne egy B450-es lap is, ha nem szeretnék tuningot. X470 felesleges lenne ebben az esetben? -
G4RWIN
tag
2x4 gb mellé idővel 2x4 gb, úgyse lenne az jó megoldás? ugyanolyan márkájú, időzítésű stb..
Nem terveztem ezt a kiadást, (de a régi alkatrészeket egyben el tudom adni, viszonylag jó áron) ezért szeretnék spórolni ott ahol lehet.
Fogok én érezni bármilyen különbséget a 40 ezres lap (msi tomahawk) esetleg egy 25 ezres (pl: asrock pro4) között?
-
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Számítógépemet szeretném fejleszteni.
gigabyte aorus rx 580 8gb vga már megvan, 1440p játék és autocad tervezés lenne a cél
- ryzen 2600
- először 2x4gb 3000-3200mhz ram aztán idővel még 8gb mellé valószínűleg ez lesz az ár miattés a lényeg, hogy melyik b450 alaplapot vegyem?
ami érdekes lehet, hogy cooler master N300 házam van, illetve chieftec ctg 500 - 80p tápom, amit meg is szeretnék tartani.
szeretném az alaplapot minél olcsóbban kihozni, de normális/megbízhatót keresek, tuningolni nem fogok.
matx és atx közt van lényegi különbség, ha utóbbi elfér a házban akkor általánosságban érdemesebb azt venni mivel szellősebb?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Amerigo57
őstag
válasz
#59036672 #88818 üzenetére
Nemzetközi vásárlói vélemények alapján nehéz eldönteni.
A legjobbak közé , az MSI Z390 -es közép és feslőkategóriás alaplapokat értékelik a vásárlók.
Az Asusok közül az ASUS ROG Maximus XI Code kapta a legjobb vásárlói véleményeket.
Az EVGA Z390 Dark- ról , még szinte semmilyen vásárlói visszajelzés nincs.
Egy pár napos kép , 15 perces alaplap használat után ,
a Z390 -es alaplapok VRM hőfokáról , Belgiumból. -
MrChris
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #88824 üzenetére
Igazad van, már rá is kerestem és a specifikációs különbségeket megtaláltam.
Ha jól látom a Z370P D3-ban egy M.2 van, a Z370M D3H amiben kettő. Franc ki van ezektől az egy-két betűs különbségektől.A végén valami hülyeséget nézek...
Erről az M.2-ről se tudok sokat, csak, hogy olyan mint az SSD, de hol van a csatlakozója?Milka 78: Ezt hogy érted? Elfüstöl, vagy hátráltatja a cpu-t?
Nem vagyok otthon alaplapokban (se videokártyákban). Egy vidkari kerülne bele meg 2x8 és majd egyszer 2x16gb ram, 3-4hdd, 1-2ssd...
Nem játszom, hanem videó szerkesztés, raw kép konvertálás... -
Vaskobak
csendes tag
Na berendeltem,hallgattam rátok MSI MEG Z390 GODLIKE kíváncsi leszek rá.
-
Lacaus
csendes tag
Halihó.
Beruháznék 1 komolyabb lapba Intel Core i7-9700K alá,2 kiszemelt áldozat van:
ASUS ROG Maximus XI Extreme Z390
MSI MEG Z390 GODLIKE
Asus párti voltam mindig de ez az MSI piszok jól néz ki csak hát nem minden a dizájn,melyik lenne a jobb választás?
Köszönöm a válaszokat,mindenkinek kellemes ünnepeket. -
varmi2
nagyúr
válasz
#59036672 #88818 üzenetére
Én az asusra szavazok.
Én úgy gondolom, hogy ha van egy minőségi gyártó, ami mondjuk vga-t, tápot(átnevez) minőséget gyárt, az nem azt jelenti, hogy minden terméke jó. Írok erre példát: asus: lap, vga megfelelőek, de mobilban sosem vennék asust. vagy Gigabyte: lap, vga okés, de sosem vennék tápot tőlük, se ssd-t. Mert erre van jobb gyártó is. Tehát evga-ban nem vennék lapot, bármennyire is vagányul néz ki. -
törölt tag
Melyik lehet a jobb deszka
ASUS ROG Maximus XI Apex vagy EVGA Z390 DARK -
MrChris
nagyúr
Mi a különbség a Gigabyte z370m ds3h és z370p d3 között?
-
-
MrChris
nagyúr
Leváltanám a gépem egy részét és alaplap+cpu+mem váltást tervezek, valszeg használt cuccból.
CPU-ból egyenlőre az i5 7600/8600 néztem, alaplapból viszont nemtom milyen legyen. A jövőre gondolva 3-5 év múlva egy ma még drága, de a 8600-as kétszeresét hozó procit is tudjon fogadni. Egyetlen vidkarit tervezek, valamint esetleg plusz USB portokat. HDD/SSD-ből max 6db-ot, esetleg a modernebb csatlakozásút. Alaplapi hangkártya nem érdekes.
Szeretném ha 4 memória modult bele lehetne tenni, egyenlőre 2db 8BG, majd melléjük 2 db 8 vagy 16GB-ost tennék bele.
20-40e-ből megoldható ez? Eddig a Gigabyte, Asus jött be. Mire figyeljek? Ezek a cpu generációk mit jelentenek? Kizárólag DDR4-est fogok találni Z270, Z370-es lapokon? -
albinolynx
senior tag
válasz
Szabikaa20 #88808 üzenetére
Köszönöm!
Átgondoltam, hosszú táv lesz. "K"-s nem számottevően drágább. Megy mellé az ASROCK Z370 Pro4.
-
Milka 78
nagyúr
A Phantom6 és az Extreme4 között kb a design és a lankártya. A Taichinek masszívabb a vrm része, tök más kategória.
Viszont elég nagyot droppolnak ezek a lapok és az llc sincs a helyzet magaslatán. lehetmár javították bios szinten, de perpill a Z370-es lapjaikat jobbnak tartom. -
Szabikaa20
őstag
válasz
albinolynx #88807 üzenetére
Ha nem "K"-s a proci,nincs húzva,akkor szerintem nem feltétlen szükséges a Z-s alaplap.
-
albinolynx
senior tag
I5 8600-hoz, ha stabilitás, megbízhatóság a cél hosszú távon - érdemes "erőltetnem" a Z370-es chipsetet?
Nincs szükségem ATX méretű alaplapra, megpróbálnék egy ITX-et. Viszont itt a Z370-es 40k felett indul. 25k környékén B360, H310 chipsetesek vannak. -
Đusty
addikt
Sziasztok!
Asrock-nál mi a különbség alapvetően a phantom, az extreme és a tiachi szériák között?
-
motown5l
senior tag
Sziasztok. Mai napon szeretném megrendelni a géphez az alkatrészeket. Ebben szeretnék segítséget kérni. Abban már. Biztos vagyok, hogy Ryzen 2600x lesz a proci.
Video kártyának egy
MSI AMD RX 580 ARMOR 8G OC 8 GB
Ssd. M2 Samsung Evo 970.
Memória. 8gb 3000 MHz ram.
Táp :500w feletti táp.
Ehez szeretnék egy lapot, és egy házat. Előre is köszi a választ. B450 az tuti. De innen már nem vagyok képbe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest