- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
PCnorbi92 #55041 üzenetére
ok így már egyszerűbb, prociból döntsd el melyik kell i5-4570 vagy i5-4670 a 2 között 100mhz különbség van és némi forint de természetesen elég az i5-4570 mert 100mhz-et nem veszel észre szemre ám pár ezrest annál inkább tehát itt már lehet spórolni, döntsd el lapra mennyit szánsz akkor írom mik a lehetőségek, valamint milyen vga-t tervezel az is kérdés
ha gondolod írj privátot segítek mindenben, ne szemeteljünk mert ez több mint amire az adott topik szolgál
-
PCnorbi92
csendes tag
Sziasztok.
Nekiestem egy komoly PC-nek,de nem tudok választani két alaplap közül.
Szerintetek melyik a jobb?ASRock Z77 Extreme4 vagy MSI B75A-G43 GAMING.
Előre is köszi..
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Zsivaagoo #55016 üzenetére
Tessék: MAXIMUS VI IMPACT ez biztos belefér , és hogy ne legyen gond a ház gyatra hűtése a hozzá készült teljes vízhűtés!
Tudod Intel oldalon minden kicsit más! Az Unikum sör pedig jöhet!(#55035) Korbel78
Szia!
Ezért van a fórum!Pofás kis vas lesz meg kell hagyni!
Viszont egy keret azért nem árt. Mindenkinek mást jelent a nem annyira drága ....
-
jim bcs
nagyúr
válasz
mccready #55034 üzenetére
ASUS Z87M-PLUS
GIGABYTE GA-Z87MX-D3H
MSI Z87M-G43
ASROCK Z87M Extreme4(#55035) Korbel78
te is akkor a fent említett lapok közül válassz, egy 550W-os táp doszt elég olcsón XFX Pro_drágábban Seasonic, mennyit szánsz a hűtőre ám 15k-ig tudok mondani 3 alternatívát ami jó: Xigmatek Gark Knight Night Hawk, Scythe Ashura, Scythe Ashura Shadow, Cooler Master TPC-800 venti nélkül, Thermalright AXP-100 -
Tengri
senior tag
válasz
bluyoo #55014 üzenetére
Szia!
Ne haragudj a zavarásért, de 1-2 dologban a véleményedet/tanácsodat kikérném.
Egy lga 1150 i7-es konfigot szeretnék és hiányzik belõle pár alkatrész....
Ami biztos:
cpu: i7 4770k
ram: corsair vengeance 8 Gb 1600 MHz
vga: asus gtx770 dc2 2 Gb ami késõbb lehet, hogy majd gtx780 ra lesz cserélve (bár csak FHD-s a felbontású amin tudom nézni, így óvva intenek a 780-tól mert nem éri meg)
hdd: wd 2 Tb red
ssd: samsung EVO 840 120 Gb
dvd: samsung 22x sh-s224db
ház: CM 690 III kkn1 (nekem ez jobban tetszik) vagy X Midgard 2
táp: FSP raider 650 vagy FSP Aurum S gold 600
Alaplap és procihûtõ kellene bele. Illetve milyen tápot, házat választanál, ha a fõ szempont a halk és hosszútávon való megbízható mûködés. Tuning egy darabig még nem lenne (még csak informálódom a témában) de késõbb biztosan lenne húzva a proci (bár nem extrém módon). Ennek függvényében kellene egy stabil húzható de nem drága alaplap, egy cpuhûtõ illetve hozzávaló táp ami az egészet elbírja.
Elõre is köszönöm a segítséget. -
mccready
csendes tag
Valszeg ez lesz:
ASRock Z87M Pro4
Mit gondoltok? -
jim bcs
nagyúr
válasz
mccready #55029 üzenetére
-i5-4670K mellé nem ártana vagy ha jobban tetszik ajánlott lenne minimum egy Asus Gryphon
-i5 mellé nincs értelme 1600mhz-nél nagyobb ram, játékok alatt semmit nem fogsz észrevenni, 2x4Gb kötelező
-jákos gépnek tökéletesen megfelel a sima i5-4570-4670 is, egy jó H-s lappal
-
ST05
őstag
válasz
jim bcs #55026 üzenetére
én majd a régi GMC-t tervezem szétflexelni tesztpadnak, mert szép fekete elemekből áll
nekem 2 ventinél az életbe nem volt több, szerintem csak okosan kell kialakítani, akkor nem kell 6 venti, persze ehhez hüvös komponensek kellenek..
mccready: 1600mhz felett tuningnak minősül, ettől függetlenül hajthatsz bennük 2666Mhz es ramokat is akár... neked z87 -es lapra van szükséged, ennél jobban nem tudod leszűkíteni!
Parancsolj, 35db z87 es asus vagy asrock közül választhatsz ,kritériumjaidnak ezek megfelelnek.. -
mccready
csendes tag
Sziasztok,
tudnátok nekem olyan alaplapot ajánlani (mondjuk ASUS vagy ASROCK), amelyik támogatja a 4. generációs inter procikat (konkrétan i5-4670K), és elfogadja az DDR3 1866mhz-es memoriákat (esetleg nagyobbakat is), lehetőleg nem OC-ben? Ilyen 30-35 ezer körül létezik ilyen egyáltalán?
Én keresgélek össze-vissza, de a gyártók oldalán nem lehet erre szűrni, hátha valaki tud ilyet...
Vagy ha ajánlotok egy olyan oldalt, ahol lehet erre keresni, az is jó ( az Aqua nem működik, errorozik erre a szűrésre), köszi.Egyébként az mennyire gáz ha OC-vel támogatja a magasabb mhz-et? Nem túl nagy igénybevétel?
m
-
prof.hardver
csendes tag
alighanem ez lesz :Asrock 990fx extreme9 illetve ez http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=2220
egész pofás darab, tetszik.
mindenkinek köszönöm a segítséget. -
xmaas
őstag
válasz
bluyoo #55014 üzenetére
Igazabol a jobb hang kodek miatt huzz a szivem az MSI laphoz igaz csak 3 ev garancia ra de nem valoszinu hogy ez jobban fog behalni elvegre nincs tuning lehetoseg rajta ,szoval amig sima fapados 10-12 ezres alaplap is kibir siman 5 evet alapon marad az MSI ,TUF ide vagy oda picit job hangzas tobbet meger nekem ja meg a LAN kartyaja is "GEJMER" szoval must have
-
ST05
őstag
válasz
Zsivaagoo #55017 üzenetére
más a hang-chip, asus csak 3 fázisos, giga CF-es , asuson jobb az AIsuite vezérlőprogi,
az egykutya... kutyaütőprof.hardver: cserélj el, 1-2 ventit ami tápfeszröl, vagy ami 5V-rol megy, de létezik ilyen átalakitó is, vagy előlapi szabályzót beiktatsz, szóval ne a 6 venti miatt válassz lapot, van erre számtalan más megoldás is.
És igen az Y csati megoldás is kell, hogy müködjön,valamint vannak olyan ventik is, amiket egymás után sorba köthetsz, ilyen például az Artic cooling 5 öt is sorba köthetsz velük... -
jim bcs
nagyúr
válasz
rostiron #55021 üzenetére
játéknál látványra-élményre semmit ugyanaz, csatlakozókból van kevesebb illetve a felhasznált alkatrészek minőségében van egy pici eltérés, mindegyikre 3év gari van ebből a szempontból mindegy, otthonra a H-széria van tervezve irodába a B-Q de ettől függetlenül vállalható az olcsóbb B-s lap is, jelen esetben 5k a difi én H-s lapot vennék kivéve az Asus Vanguard B85-öt ami mellett az 5év gari és a TUF szól ezt úgy is felfoghatod hogy 5k-ért kapsz még 2év garanciát ám B-s létére veri a H-s mezőnyt 25k-ig
(#55022) prof.hardver
az ASUS Crosshair V Formula-Z egy kiomoly történet ha van keret egyértelmű hogy vedd meg, mehet az y csatlakozó max. 2 ventiig/conektor de ha rászánsz 5k-t akkor mehet egy Scythe Kaze Q ventiszabályzó amire 4 ventit köthetsz -
prof.hardver
csendes tag
üdv mindenkinek.
egy kis segítség kellene a következőkhöz: adott egy pc ház:haf-x 6db ventivel ahhoz hogy be legyen kötve mindegyik ez a jó alaplap:asus crosshair v formula-z a másik az asrock 990fx extreme9
de ehhez a
lapon nincsen annyi venticsatlakozó mint kellene /chassis fan connector/,azt meglehet csinálni y csatlakozóval hogy egy csatlakozóra két ventit kössek vagy felejtős.
ha lehet elbírja a lap vezérlése?
a venti adata: CM 20cm dc 12V 0.30A
kinek mi a véleménye a lapokról?
köszönöm a segítséget -
Zsivaagoo
őstag
válasz
miresz #55012 üzenetére
Az ipari hulladékon van a haszon (itthon a forgalmazónál) és abból tudnak a
ferdeszemű sárga niggerekkínaiak rizst venni. Tisztességes üzlet max 2 k-t kérne értük és adnának mellé ajándékba egy Gaba billentyűt.Erről jut eszembe: 2003-ban vettem egy Gaba házat táppal, járt hozzá ajándék billentyű + egér is. Na, annak a háznak a rossz híre ellenére csak 1 baja volt. SORJÁS! Vérembe került az első szerelés.
De a jelenlegi ipari hulladékokhoz képest az egy "minőségi" ház volt, sok hellyel, könnyen szerelhetően, és nem papírvékony alufóliából gyártották.
Amiben a fő gépem van: egy Chieftech torony ház 2004-ből. Jobb, mint a mostaniak.
bluyoo: Na, aki az 50 K-s tuninglapot bele tudja szerelni az M-Tech FM12-be, az előtt kalapot emelek és meghívom Unikum + sörre.
Egy mATX-es Giga lapot (GA-880GM-UD2H) is csak cipőkanállal lehet belezsúfolni, de akkor beszorul a cipőkanál.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Zsivaagoo #55011 üzenetére
Hát aki egy 50K-s tuninglapot egy hasonló házba tesz az meg is érdemeli .....
(#55013) xmaas
Úgy látszik mostanában mindenki egy ATX és egy mATX-es lap között vacillál.Ha sikerül eldöntened melyik méretre is van szükséged meg is lesz a választott. Egyik lappal sem fognál mellé.
-
xmaas
őstag
Sziasztok adott ez a ket laposcka szerintetek melyiket erdemesebb megvenni :
Asus B85 Vanguard
vs
MSI B85-G43 Gaming -
bluyoo
nagyúr
válasz
csviki #55005 üzenetére
" a TUF mit jelent?" De hát linkeltem .... de akkor Magyarul: [link] A TUF szabványok menüpont.
(#55006) Zsivaagoo
Egy jó mATX-es ház szerintem nem 6-7K hanem inkább a duplája. Mint a FRACTAL DESIGN Arc Midi R2. Szóval egy jól összeválogatott mATX-es rendszer is gond nélkül megállhatja a helyét. Már ha nem tervez mindenféle bővítőkártyákat beszerezni.(#55007) Pete55555
Nem csoda hogy nem értettem mit szeretnél!
Szerintem az Asus-nak a B85M-G lapján pont úgy állnak a SATA portok ahogy neked kellene.
"Ha van Sata porthoz kis átalakító 90 fokkal elforgatáshoz " Létezik a dolog csak éppen nem lehet kapni szinte sehol. De pl. [link].(#55009) jim bcs
Jók ezek a videók! Az akciófilmek előzetesei jutnak eszembe róluk! -
jim bcs
nagyúr
válasz
csviki #55005 üzenetére
a hűtéshez is de nem ez a lényeg, elsőnek a stabilitás és katonai szintű előírásoknak felel meg, nézd meg a videókat akkor jobban megérted miért is kap 5év garanciát, a TUF az a The Ultimate Force rövidítése [link] [link] [link]
a ROG az a Republic Of Gamers család amely kifejezetten játékosoknak készül
-
Pete55555
addikt
válasz
bluyoo #54982 üzenetére
Így néz ki a ház
Mint látható, 2 sata kábel megy oldalra, egy elöl jön, ezt máshogy nem tudom megoldani. Jó lenne azt, ami előre jön, a 90 fokkal elforgatott sata csatiba dugni, a másik kettőt meg valahogy oldalra elvezetni, oldalra forgatott sata kábelekkel. De ez majd az én egyéni kis problémám lesz, csak linkelek már egy képet, hogy értsd miről van szóOff- off
Ha van Sata porthoz kis átalakító 90 fokkal elforgatáshoz (mert ezt a kábelt nem tudom cserélni, slimsata-s átalakító notebook dvd meghajtóhoz), akkor az egyik "vízszintes" portba bedugnám, ez jönne előre, az álló portokba meg oldalra forgatott csatikkal a másik 2 sata kábel. Vagy, ez a 2 kábel menne a fekvő portba, ha elférnek az álló portoktól, hogy balra állnak, és ami előre megy, azt dugom az álló portba.
Remélem érthető. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
csviki #55003 üzenetére
Válassz ATX méretű lapot.
És nagy méretű házat! Én annyit szívtam már a "pofás, kicsi" miditoronynak mondott házakkal, hogy borzalom. Kevés a hely bennük, botrányosan rosszul szerelhetőek, a zsúfoltság miatt pedig rossz a szellőzésük. Egy jó ház nem 6-7 K, hanem 10 K-nál kezdődik, de megéri, mert 10 éven túl is ki tud szolgálni és 4. konfig is röhögve belefér. -
bluyoo
nagyúr
válasz
csviki #55003 üzenetére
Mindkét lap " illik" a kiszemelt hardverekhez. Egyik lappal sem fognál mellé.
Felszereltségre (ahogy írtad is) az ATX méretű Extreme4 jobb választás lehet , és ugye olcsóbb is.
Viszont a Gryphon-nak is megvannak az előnyei pl. TUF szériás lap révén 5év garancia jár a lapra. Egy VGA mellé tökéletes választás lehet. Bár sajnos az Armor kit pluszköltség mert nem jár alapból a laphoz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Politika
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Autós topik
- BIOS frissítés
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest