-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
s3toraph
senior tag
válasz Trebron09 #42233 üzenetére
Igen arra gondoltam. Akkor az egyenlőre nem érdekes számomra.
Ok BIOS-hoz nem nyúlok, nem is szeretem piszkálni (bár eddig még nem volt gondom upgrade-el ami full verzió volt, korábbi lappal).
Memórából a dual channel miatt gondoltam hogy jobb lenne az IGP-nek 2x2GB, mert 3x2GB-nál - gondolom - nem tud dualban menni 3 db modul... szerintem.
Ja és köszönöm a segítségedet![ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Mahrenburg
őstag
válasz Trebron09 #42184 üzenetére
"a Bear az hasonló lenne a Sabertooth-hoz?" - igen, erre gondoltam én is, és "nehogymáne"-alapon vállalhatnánk 10 év garanciát
(#42187) Bluyoo: Kérlek tolmácsold tisztelet- és szeretetteljes hódolatom Mrs. Bluyoo-nak!
(#42189) =HG=: Köszönöm!
Tisztelt Topic-lakók (továbbiakban: cégtársak)!
Örömmel jelenthetem, hogy alaplap-gyárunk története fordulóponthoz érkezett! Immáron szinte minden együtt van a sikeres induláshoz (a kezdőtőkét leszámítva, de ez legyen a legkisebb baj, legfeljebb alapítunk egy alapítványt) Javaslom, hogy cégünk sikeres, és gördülékeny működése érdekében hozzuk létre az Igazgatótanácsot. A vezérigazgatói posztra, s egyben az Igazgatótanács elnökének nevezzük ki Bluyoo cégtársat. A termelési igazgatói posztra kizárásos alapon egyetlen jelöltünk van: Mrs. Bluyoo, Geresics cégtársat felkérjük kereskedelmi igazgatónak. Mivel remélhetőleg cégünk ügyeit minden topic-(azaz cég)társ feszült figyelemmel kíséri, ezért mivel az elmúlt fél másodpercben nem érkezett ellenvetés, ezennel a tisztségeket betöltöttnek tekinthetjük. (Az érintetteket ugyan senki sem kérdezte meg, de ha minden apróságon fennakadnánk, még ott sem tartanánk, ahol most tartunk) Javaslom továbbá, hogy Bluyoo-ék konyhája legyen ezentúl az 1.sz Gyáregység, s egyben megkérjük Mrs. Bluyoo-t, hogy egy kisebb próbaszériát gyártson le (mondjuk a vasárnapi ebéd készítése közben, mivel akkor úgyis az 1.sz Gyáregységben tartózkodik) Megkérem a cégtársakat, hogy ebben a korai szakaszban a reklám-költségek minimalizálása érdekében minden topic-unkba látogatónak a cégünk által gyártott alaplapot ajánlja ezentúl! A közakarat erőteljes nyomásának engedve, illő szerénységgel, mégis büszkén elfogadom a fejlesztési igazgatói posztot. ( Engedjétek meg, hogy reagáljak az előzetesen benyújtott terveimmel kapcsolatos kritikákra. Egyesek azt vetették a szememre, hogy az általam tervezett alaplapokon akkora lenne a FET-eken, illetve a PCH/FCH-n lévő hűtőborda vízszintes és függőleges kiterjedése, hogy ez lehetetlenné tenné a CPU, a RAM(ok), s bármilyen bővítőkártya az alaplapba való behelyezését. Nos az igaz, hogy ha e tervek szerint kerülnének gyártásba az alaplapok, akkor csak a hűtőbordák eltávolítása után lehetne az említett alkatrészeket a helyükre illeszteni, de mivel ez a garancia elvesztésével járna, biztosra vehetjük, hogy ezt egyetlen felhasználó sem merné megkockáztatni. Bár így ezeket az alaplapokat lehetetlen lenne működésre bírni, ezt az apró hátrányt bőven ellensúlyoznák a következő előnyök:
- az alaplap-gyártás történetében először korlátlan garanciát vállalhatnánk
- nem kellene semmilyen lapkát a hűtőbordák alá szerelni
- ugyanazt a modellt eladhatnánk Z77-esként és akár A85-ösként is, nem jönne rá senki
- későbbi reklám-kampányainkban büszkén állíthatnánk, hogy működés közben egyetlen általunk gyártott alaplap sem hibásodott meg.
Természetesen ezek csak előzetes tervek, azt sem tartom kizártnak, hogy esetleg működőképes alaplapot gyártsunk!) Mint látjátok jól haladunk az alaplap-gyártás rögös útján, már csak azt kellene kitalálnunk, mi legyen cégünk neve. Várjuk javaslataitokat!"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
hamyka
senior tag
válasz Trebron09 #42320 üzenetére
Egy Asrock lapom volt, igaz akkor nem értettem annyira a vírusirtáshoz, bár akkoriban is használtam vírusirtót , és csinált olyat hogy ugyan be tudtam kapcsolni a gépet se kép se hang // ezt úgy kell elképzelni hogy : bekapcsoltam a gépet és az operációs rendszer nem jött be, semmi nem jött be csak feketeség na akkor megfogadtam soha többet Asrock csak is Asus
Asus jobb mint az Asrock és nem értem miért mondják azt hogy az Asus leányvállalata ez szerintem kamu, Asus nem add ki a kezei közül rosszat, legalábbis szerintem Ráadásul az Asrock lapomra 1 év garancia volt ( ha jól emlékszek) az Asusra pedig 3 év Na nem fogunk összeveszni csak mondtam
[ Szerkesztve ]
Comodó új távlatok...........
-
hamyka
senior tag
válasz Trebron09 #42322 üzenetére
Mi köze a vírusirtónak hozzá ?
Csak annyi hogy ha vírusos a rendszer akkor minden fejre áll
De mint mondtam nem fogunk összeveszni és nem vagyok Asus fan, egyszerűen csak jobban ajánlották nekem az Asust az Asrock helyett
Én még nem láttam Asrockból 3 év garanciásat ám ha még is van akkor megengedem azt hogy mondasz egy nem ehető kaját és megeszem ennyire biztos vagyok benne hogy az Asrock soha nem fog be vállalni 3 év garanciát
[ Szerkesztve ]
Comodó új távlatok...........
-
Mahrenburg
őstag
válasz Trebron09 #42377 üzenetére
Egy hírben olvastam, még a nyár végén, hogy már nem csak a Pegatronnal gyártat az Asus, de konkrét gyártót nem írtak.
(Lehet, hogy nem merik elárulni )
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
gyulank
addikt
válasz Trebron09 #42492 üzenetére
Fontos lenne azért, hogy ebben az árkategóriában. 20-30e. Vagyis nem az összes közül a legkitartóbb, hanem a kb. 30e alattiak közül. Aztán, az én 20 éves alaplapomban nem száradtak ki az elkók, ezeknél miért szárad ki? Főleg, amiben már direkt emiatt nem is tudom, milyen kondenzátorokat tesznek.
Igen, nekem a 20 éves technikát nézve a tartós minimum 10-20 év, de ez más kérdés.
Én konkrétan a legkitartóbbra vagyok kíváncsi ebben az árkategóriában, és, hogy miért az a kitartóbb?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz Trebron09 #42501 üzenetére
Vagy átfogalmazni a kérdést. Úgy látom, itt 99% az Asust tartja legkitartóbbnak. Ez már szűkít egy listát. Ezen belül vannak a legalább 2 SATA3, legalább 2 USB3, Gb-es LAN, és HDMI, és D-SUB csatlakozós, és 1 COM portos, 1600-2400MHz-es minimum 32GB DDR3 kezelésére képes lapok. Ezek érdekelnek kitartási sorrendben.
[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
konczsz
csendes tag
válasz Trebron09 #42715 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Azt mondja, hogy már többször resetelte a biost, kipróbálta 3 táppal, 3-4 nvidiás videokártyával, és induláskor még csak nem is csippant a hangszóró.
Én először egy nvidia 8500GT-vel használtam, aztán közvetlenül eladás előtt kivettem és csak az integrált videokártyával ment. Egy intel celeron d 331 2.66 proci volt benne, ő vmi mással próbálta, de vmi hasonlóan gyengével, ami úgy mondta, h kétmagos architektúrára épített egymagos processzor. A típusát már elfelejtettem, de a leírásban benne van, mint támogatott.
-
Kvelstadt
veterán
válasz Trebron09 #42784 üzenetére
egyébként mik azok a szempontok amik miatt annyira számít milyen ház? szóval mi miatt kell annyira kerülni bizonyos házakat?
nekem egy codegen-be van a cucc mert anno ennyi pénzem rá. de majd cserélem. ja meg majd előtte kérek ajánlást egy ere szakosodott topikba.(#42785) bluyoo lényegében bevinném a kártyám játszani is lehetne rajta bőven mert volt olyan procim és bőven játszottam vele. van benne vagy 2giga ddr3 meg egy 500as vinyó amin nincs semmi csak az xp a cnc progi meg a vágásprogramok amik foglalnak kemény 10kb-okat szóval kb 90% üres a vinyón.
[ Szerkesztve ]
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Hoga
csendes tag
válasz Trebron09 #42987 üzenetére
Köszönöm a reagálást. A tápot sajna nemrég vettem, igaz, nem átgondolt választás volt. Szeretném ezt a hibát a többi alkatrésznél nem elkövetni. Szóval akkor teljes platformcserébe gondolkodjak, vagy inkább valami használt p45ös alaplap?
Megőrülök gép nélkül, csak pillanatok választottak el sokszor, hogy beszaladjak a legközelebbi számtech boltba, és vegyek bármilyen lapot, csak menjen. Ha nehezen is, de visszatartottam magam, és kivárom, míg látom azt, mit is kéne vennem/esetleg fejlesztenem.
az LGA775 úgy néz ki komolyan determinálja az irányt.... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz Trebron09 #43448 üzenetére
Hat igen. Mondom en hogy paphoz kell menjek vele. Mi a fasz, asrock utan asus, majd lessz msi meg giga. Majdcsak jo lessz az egyik. Az asszony meg kirak a lakasbol ha meg elkoltok 1 fillert is a gepbe a kovetkezo negyedevben..... de remenykedhetek a Valentin-napban, de csak ha nem mondja fel az idegrendszerem a szolgalatott addigra.
@Jeni: irtam neki, hatha kerul valami megoldas. Thank You !
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
jim bcs
nagyúr
válasz Trebron09 #43700 üzenetére
nem buzdításnak szántam, de ha nem sürgős a vásárlás érdemes megvárni az épkézláb adatokat az lga1150-ről, addig meg elég egy olcsóbb lap is ez lett volna a lényeg, de valószínű hogy ettől sem kell majd hanyattesni és simán jó lesz az Ivy a DDR4-ig mivel még a Sandy-t se használják ki az emberek 100%-ban
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz Trebron09 #43703 üzenetére
Így igaz, de ígyis-ugyis elérik majd hogy váltani kelljen, az lga 1150 is csak egy púp lesz a sivatagban, elég lett volna ha jön egy újabb proci az lga 1155-be mert ezen képességeknek is csak az 50%-át feszegetik általában lásd pci 3.0 és még a 2.0-t sem használjuk ki vagyis elméletileg van 3.0 gyakorlatilag meg még 2.0 sincs de ez van, nagy itt a marketing parasztvakítással felvezetve, szajkózták a fogyasztást erre a Haswell többet fog enni mint az Ivy ha jól értesültem akkor mi is van, ezért is jön majd a ddr4 muszály valamit csinálniuk hogy mire a userek rájönnének hogy van valami turpisság már el is terelik a figyelmüket úgy hogy cserélhetel mindent ramot-cput-lapot, vicc az egész .
[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
válasz Trebron09 #44484 üzenetére
Koszi!
1156-os foglalatba melyik az az i5 es i7 amelyik szukseg eseten tulhuzhato?
Gondolkodom, hogy maradok ezen aplatformon, mert csak jatek miatt fejlesztenek, barmilyen irodai alalmazasomat elviszi ez az i3 is, ssd-vel fustol minden!
Ergo ha az alaplap nem befolyasol a jovoben akkor deszka mard, ra egy i7 + vga es le van tudva a problema, nyilvan valamivel olcsobban!
Persze, ha valami ok miatt hozza kell nyulni a dezkahoz, akkor borul minden...
Jatek szempontjabol, mit vennek eszre pl. ha egy ASUS Rampege IV-el kiralykodnek es arra nyomnam ra a fejlesztest??? - persze ott a deszka csak egy szazas!
Azert kerdezek ennyit es egymastol elteroeket, mert az elejen kell eldontenem az iranyt, menet kozben mar fajdalmas lenne es koltseges!
Koszi,
A -
jim bcs
nagyúr
válasz Trebron09 #44693 üzenetére
ebben a szegmensben relative hosszú távra nem lehet tervezni, ha lga 2011 lenne akkor talán
sima proci miatt még mehet a Z77-es lap is persze bár felesleges és árat egyáltalán nem tudunk
[ Szerkesztve ]
-
Gery0505
aktív tag
válasz Trebron09 #45127 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy a videókari dobozán min. 550W-os tápot ír követelményként, és a 12V-os tápágon 42A-t ír, viszont az Asus oldalán meg 225W-os maximális fogyasztást ír. Az én tápom meg 2x18A-t tud a 12V-os ágon. Nem értem, hogy miért mondták a boltban, hogy ilyen nagy táp kell.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Mahrenburg
őstag
válasz Trebron09 #45413 üzenetére
És ha a 1708S-hez is fel van téve a THX? (Ahhoz is van, nem?) Akkor újra "visszaelőz" a VIA?
Tényleg, nem nyitunk egy "Milyen alaplapi hangkártyát vegyek?"-topicot?
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Trebron09 #48815 üzenetére
Kezdjük azzal hogy az IGPU csak kis ideig lesz használva mert van dVGA-ja.
Akkor minek is az erősebb IGPU? És egyedül az IGPU miatt lenne jó választás. Mivel az olcsóbb Cerka is erősebb nála, plusz kevesebbet eszik ..... miért lenne jobb neki ha a A4-5300 -at választaná nem a G2020-at (ami a G1610-nál kb 15-20%-al combosabb)?
"Hogy is van ez?" Mivel a MSI Z68A-G43 (G3) alaplap volt az eredeti kérdése (hogy jó e neki).Erre válaszoltam hogy inkább B75-ös lapot szoktunk alá ajánlani. De mivel olcsóbban be tud szerezni egy tuning chipset-es lapot miért ne ....
"Egy 4+1-es lap már tuninglap... " Elárulom pl. egy szorzózáras I5 alá tökéletes .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
kromatika
veterán
válasz Trebron09 #48932 üzenetére
Trebron09 és Mahrenburg,köszönöm szépen a válaszokat.sajnos kell neki a vga kimenet is. z77 pro 3 után már utána érdeklődtem,középkategóriás hűtőkkel simán használják i5 2500K-val,4200 sőt van aki 4400Mhz-is.akkor valószínű az lessz,bár jóval olcsóbb az említett msi,de arról tuning terén nincs info.
-
JohnnyX
őstag
válasz Trebron09 #48997 üzenetére
Ilyen hutom van, es a leirasa szerint nem jo ra.
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
800.henrik
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.