Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
realmadrid92 #17399 üzenetére
Jó lapnak tartják a 770T-t. Jó lehet naked is, ha nem kellenek az extra funkciók:
- jobb hangchip (889A vs 888)
- dual LAN
stb."Melyik tuningbarátabb? a 955 vagy a 965?"
Passz, bár józan paraszti alapján a 965"mi azaz SB?"
South Bridge, déli híd (perifériavezérlő chip) -
válasz
realmadrid92 #17396 üzenetére
"Vagy mi a különbség egyáltalán a GIGABYTE GA-MA770T-UD3P ez pl. és ez GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P és ez GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P között??"
Pl a Crossfire lehetőség, SB és extra felszerelés:
770: 1 VGA , SB: 710
790X: 2 VGA (PCI-e 8x + 8x), SB: 750
790FX: 2 VGA (PCI-e: 16x + 16x), SB: 750Nagyjából annyi a hasonlóság, hogy ugyanazokat a procikat fogadják, és ugyanaz gyártó
-
realmadrid92
tag
ez alá nem tok alaplapot választani.
proci: AMD Phenom II X4 965 Black Edition Boxed
ram: 4gb kingmax 1333mhz
kártya: sapphire 5850 1gb
táp: 500 wattos fsp táp (active pfc)
igazából a procit szeretném majd később húzni 4ghz körülire
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
ez a lap elég lesz hozzá?
Vagy mi a különbség egyáltalán a GIGABYTE GA-MA770T-UD3P ez pl. és ez GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P és ez GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P között??
köszi a válaszokat -
dzso22
senior tag
Üdv mindenkinek.
lapot szeretnék váltani és sajnos nem tudom eldönteni melyiket válasszam.
a kiszemelt lapok:
Asus Crosshair III formula
Asus M4a79T-DELUXE
Mindenképpen a kettő közül akarok választani.
Olvastam hogy az M4a-t érdemesebb megvenni mert a Crosshair "luxusra" van kihegyezve
De akármilyen tesztet leírást nézek teljesítményben,tudásban szinte egyformák annyi különbséggel hogy a Crosshair lappal kapok egy vadállat hangkarit is.
Épp ezért elsősorban ő az első kiszemeltem.
Szerintetek melyik lapot érdemesebb megvenni? és miért?
elsődleges a teljesítmény -
rigo88
aktív tag
tudtok cikket, vagy el tudjátok pár szóban mondani mi a különbség a p35 és a p45 közt? q9400hoz kell lap és kinéztem egy - nekem szimpatikusat -, p5kc-t de az p35-ös. és úgy vagyok vele, hogy szeretném a - nem olcsón - vásárolt cuccokat maximálisan kihasználni. ha a p35ös lap képtelen erre, nem veszem meg
egy 5770es ati lesz hozzájuk és 2x1g ddr3 -
pentium4
senior tag
sziasztok!
kinéztem egy alaplapot a mostani asus-om helyett mert ez katasztrófa, már lökném a kukába!
ezt néztem ki!
a procit még nem döntöttem el hogy melyik is legyen, de a procis topicba ebbe segitenek!
ezen van sata3 meg usb3 is, most egy jódarabig nem akarok a géphez nyulni, szal sztem érdemes iylet venni bár lehet hülyeséget beszélek
nekem kell 8 sata port, mert 6vinyó+2dvdiró van, szal a 8sata port kötelező, gondolom a sata 3-as portokba is lehet dugni cuccokat mert visszafele is kompatibilis! vagy nem igy van?
másik a dual lan, mert sok kütyü van
perzse a legfontosabb az atomstabil bios, mert a mostani egy hulladék, néha 5-6indulás kell hogy beinduljon a mostani, szal már elegem van!
memóból mindenképp 8giga lesz benne valami 2ghz es gskill ripjaws szériából!
rem tudtok segiteni!
kösziP4
-
realmadrid92
tag
sziasztok
van egy ilyen procim: QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz
mellé egy ilyen kártya: ati hd 5850 1gb
ram: 4gb ddr2 1066mhza procit alapfeszen 3ghz-re szeretném húzni, de nemtom milyen lapot vegyek bele, hogy tuti hogy menjen..
Várom a tippeket, köszi előre is
( ne legyen túl drága, de azért ne is a leggagyibb minőség)
-
válasz
rigo88 #17386 üzenetére
http://www.argep.hu/product_861726.html
http://www.argep.hu/product_936966.html
http://www.argep.hu/product_669223.html(#17380) marcias: Mondjuk sosem volt atomos gépem, de meg lennék lepve, ha egy kétmagos hyperthreadinges atom nem bírná a gigabites vezérlőt kiszolgálni.
-
rigo88
aktív tag
Üdv!
q9400 prochoz milyen fajtákat nézzek? p45? vagy mi is a kulcsszó?
nincs rá túl sok kessem, viszont nem lennék szomorú ha integrált vga is lenne hozzá mert most arra már nincs pénzem. -
Henker2
addikt
Üdv!
Sürgős segitségre lenne szükségem!
Adott az alaplapom: ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-APA kérdésem/kérésem: ajánljatok már kimondottan ehhez a laphoz 2x2GB jó DDR3-as 1600MHz-es RAm Kit-et amit úgymond, "komál" !
A mostani 4 GB (2*2GB 1600MHz 7-7-7-20) OCZ Reaper HPC DDR3 nem nagyon akarja szeretni sajnos!
FONTOS lenne a segitség!
Köszi
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Egy olyan micro-ATX méretű alaplapot keresek, ami a lehető legkevesebbet fogyasztja, és Sempron LE-140-et tudok underclockolni, alulfeszelni benne. A lényeg, hogy gigabites LAN legyen rajt (lehetőleg jó minőségű vezérlővel), mert otthoni adatszerverként működne. Ezen felül az is jó lenne, ha kis processzorterhelés mellett tudná a merevlemezeket kezelni. Lehet AM2+ vagy AM3 is.
Esetleg még egy olyan kérdés, hogy egy ilyen rendszer várhatóan mennyi áramot disszipálna üresjáratban? Köszi -
mtibi00
tag
Akkor még gondolkodom hogy melyiket válasszam a :
GA-MA785G-UD3H-t vagy
ASUS M4A785D-M PRO-t!Nehéz lessz eldönteni, de majd elválik
-
válasz
mtibi00 #17371 üzenetére
Mindkettőben kb. egyforma eséllyel indulsz az túlhajtásnak, a korlátozó tényező a CPU lesz. Esetleg a a Gigabyte nyákja lehet valamivel hűvösebb, de annak úgyis csak akkor van jelentősége, ha vízhűtést használsz. Ergo az ASUS, az ASRock és a Gigabyte megoldása egyaránt jó lehet neked.
A Hybrid CFX számodra semmit nem jelent, hacsak nem kívánsz lowend (pl Radeon HD 3450) grafkártyát tenni a gépbe.
A HCFX csak azzal működik együtt. Zavarni viszont nem fogják egymást
szerk: Most látom csak, hogy az ASUS csak 125Wig fogad processzort, a másik 2 elméletileg 140W-ig. Nem valószínű, hogy jelentősge van, mindhárom lap 4+1 fázist alkalmaz.
-
mtibi00
tag
Ja és a Hybrid CrossFireX pontosan mire is jó?
Bocsi a sok buta kérdésért,de nem vagyok még egy profi a gép terén
-
mtibi00
tag
válasz
schawo #17369 üzenetére
Mondjuk számomra az számít a legkevésbé ha nem a legjobb a hang
Nekem csak az a lényeg hogy tudjam húzni a procimat úgy hogy stabilan bírja a lap, nem árt ha a videókarit is tudom tuningolni. Mondjuk a Gigabyte jobb tuningra mint az Asus?
HD4830-as kártyámat ki tudnám hajtani az integrált VGA mellett, mármint nem fogják egymást zavarni
?
-
Hali! MSI 790XT-G45-ben működik pöpecül az ACC funkció? Van egy moddolható Phenom X2 procim, de kéne alá valami jó lap. Vagy inkább Gigabyte MA770-UD3?
-
mtibi00
tag
Hellosztok!
Segítségre lenne szükségem hogy melyik alaplaot vegyem erről az oldalról (24 kiló alatt)(HD4830, 2X 2Gb DDR2 800Mhz, Phenom II 550 ezt húzni szeretném kb 3,5 Ghz-ig, ezek lennének rajta) :
Innen szeretné venni egy olyat amely megfelel tuningra és megbízható 24 ezer alatt!Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek
-
hajbel
addikt
válasz
schawo #17361 üzenetére
Olcsóbb, viszont a 2 5770 jobb teljesítményt nyújt. Partiban van az 5870-el. Íme a teszt.
-
envy06
tag
SZIASZTOK! ASUS P7P55D ALAPLAPOKHOZ JÓ A CORSAIR RAM, TÁMOGATJA? VAGY MIT AJÁNLANÁTOK HOZZÁ? KÖSZÖNÖM!
-
b1sti
senior tag
válasz
Motaba78 #17354 üzenetére
Semmi extra célom nincs a lapokkal, csak nincs keretem arra, hogy váltsak AMD-re, így vettem egy E5200at elég jó áron, csak sajnos a régi lapom nem viszi!! Viszont mind az asus mind a giga oldalán megnéztem a két lap proci komp. listát, és mind a 2-nél szerepelt az E5200!!
Csak nem tudom, hogy melyiket vegyem!! -
Motaba78
addikt
válasz
carrot #17355 üzenetére
amit kinéztél a második vga "csak" 8*,
azt mondjuk nem irtad hogy teljes cfx kell-e, de ha igen azok jóval drágább lapok, mintha csonka cfx lenne
teljes cfx : GA-MA790FXT-UD5P
GA-790FXTA-UD5 2cfx teljes a harmadik 8* ha jól látom -
carrot
tag
Sziasztok és kellemes ünnepeket!
Tunningra és crossfireX-re kérdezném, h milyen alaplap (am3 socket-re) dukál, persze ha lehet ne a legdrágább legyen. Pl ez: Biostar TA790GX3 A3+, v más esetleg? Köszönöm! -
Motaba78
addikt
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi lapok közül melyiket éri meg megvenni??
GIGABYTE GA-P43-ES3G - 10k + postaköltség
ASUS P5B Deluxe - 12k
ASUS P5B - 9k (ezt sajna nem tudom hol van, szóval lehet, hogy van postaköltség is)
A válaszokat előre is köszönöm!!! -
Motaba78
addikt
válasz
fasirTTT #17350 üzenetére
ilyenkor semmi gond sincs bár több tápnál lehuzhato a +4es csati de ha neked nem
akkor egy ilyen átalakítóval simán megoldható 24tápról 20 lapra -
fasirTTT
őstag
heló mindenki
bocs h itt is megkérdezem de minnél jobb ha ezt többen olvassák
valaki léci segítsen nekem abba hogy meglehet-e valahogy oldani azt mikor van 1 20pines lapom és 1 24pines tápom, hogy működésre bírjam hiba nélkül? vagy ez 1 tök hülye kérdés?és vennem kell más deszket/tápot
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Szeretnék építeni házilag egy nagyon olcsó gépet, ami NAS-ként és letöltőgépként funkcionálna. Ehhez keresek alaplapot. Integrált VGA előnyben, sebesség csak annyi, amennyit a funkció megkövetel. Legalább 6, de inkább 8-10 SATA csatlakozó.
Előre is köszönöm.
-
válasz
Motaba78 #17344 üzenetére
A Gigabyte 770T-UD3P egy nagyon kellemes fullos lap 19k alatt.
Ha nagyon szorít a költségvetés, akkor olcsóbb alternatíva lehet az MSI 770-C45, vagy az ASROCK M3A785GM-LE/128M, mindkettő 16k alatt, természetesen feláldozva bizonyos szolgáltatásokat és a jövőbeni bővíthetőség egy részét.
-
Motaba78
addikt
válasz
csehe02 #17342 üzenetére
x2 240-es cput válaszd, de am3 alaplappal és ddr3 rammal
alaplapból tudok egy nagyon franko kis lapot 770T-udp3 lap, ez mindent tud amit kell árban is korrekt (mikor én egy hónapja vettem)
illetve ha minden ok akkor a jövőre megjelenő 6 magos amd cpukat is fogadni tudja.775 tokozás kifutott arra én már nem terveznék illetve nem is vásárolnék belőle, 775-ös tokozáshoz meg felesleges a ddr3.
-
csehe02
csendes tag
válasz
schawo #17341 üzenetére
a sima N68-s sajnos nem tudja a drr3-t
amd-ből még ezt ajánlották: GA-M720-US3
viszont akkor egy másik verzio: GA-G41MT-ES2L
ez ha jol nézem már tudja a dd3-tnincs memóriám.
és akkor ez felvet még egy olyan kérdést hogy:
Intel Pentium Dual Core 2600/800 s775 2MB E5300 vagy
AMD AthlonII X2 sAM3 2800MHz 2 MB 240 Dobozosköszi
-
válasz
csehe02 #17339 üzenetére
Ha nincs ddr2 memóriád, akkor AM3-ast válassz, mert már most is és a jövőben is olcsóbbak lesznek. Ergo a legjobb alternatíva az Asrock N68-S 9 250
Ha van ddr2 memóriád és azt nem akarod cserélni, akkor a 780g+710 chipsetes alaplap a nyerő: Asus M4A78-AM
A többi felejtős.
-
csehe02
csendes tag
hello!
ezek a lapok közül melyiket vegyem?
AMD AthlonII X2 sAM3 2800MHz 2 MB 240-hez lenneGigabyte M61PME-S2P NF405 DDR2 PCX SATA2 VGA mATX 10 780 Ft
Gigabyte M52L-S3P NF520 DDR2 PCX SATA2 12 460 Ft
Gigabyte MA74GM-S2H 740G DDR2 PCX SATA2 VGA HDMI mATX 14 130 Ft
Asus M2N 68 AM SE2 nForce 560 DDR2 PCX SATA2 VGA mATX 11 890 Ft
Asus M2N 68 AM Plus nForce 560 DDR2 PCX SATA2 VGA mATX 12 460 Ft
Asus M4A78-AM 15 010 Ft
Asrock N68-S 9 250 Ftköszi!
-
válasz
dReFiX #17332 üzenetére
Gigabyte:
ALC888B hanggalMSI:
szintén valami realtek
ALC888SEzek mind DDR3-asok 15500 Ft alatt, DDR2 támogatással sok van. Ha az kell, keresek neked.
-
sgergi
veterán
válasz
Dark KillerX #17336 üzenetére
Függ a felhasználástól. Milyen programokat használsz, kihasználják-e a több magot. Ha videókat szerkesztgetsz, konvertálgatsz, akkor jobb a több mag (megfelelő programokat használva), ha játszol, akkor azok még elfutnak 2 magos procin is normálisan, bár ott is megjelennek a több magot használó programok.
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Ebben a lapban(GA-X48T-DQ6) gondolkodom,DDR3 támogatású,nekem DDR2 1066Mhzesből van 4x1GB,ebbe a lapba nem működnének?Ha ehhez a laphoz nem jók a DDR2 memóriáim tudtok ajánlani olyat amihez igen,CF lap kellene!
-
dReFiX
senior tag
Sziasztok
Phenom2 955 X4 alá milyen lapot ajánlanátok, 15 K ig, elvárás: realtec hang, illetve minimális tuning potencia. -
Danken88
csendes tag
Sziasztok!
Régebbi típusú alaplapot keresek ezen szempontok alapján:
-socket 939
-agp
-ddr1 (dual channel se árt)
-olcsó és megbízhatóezek mellett müködne:
76gs, 3000+, 2*512Előre is köszi
-
ludla
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérésem egy jó gépet kellene összeraknom AM3-as konfigba amin jól mennek a mostani játékok, csak a gép kellene 100.000ft-ig.
Esetleg valakinek valami ötlet, miből rakjam összeKöszi a segítséget
-
Mian
aktív tag
válasz
Motaba78 #17319 üzenetére
hát autocad miatt gondolkoztam ilyen furcsaságokon, mondjuk sztem nem nagyon van intel chipsetes amd....de közben rájöttem hogy a chipsetnek köze sincs az autocadhez, cpu függvénye....elvileg eddig csak intel gépeken ment, úgy hallottam, nekem is intel van, de olvastam tegnap olyat is hogy amd gépeken is megy...
-
Steve-0
őstag
válasz
Jander #17312 üzenetére
hi, én egy más fajta megoldást ajánlanék fel!
Add el a processzorod!
Helyette vegyél olcsó AM2+-os lapot
AM3 processzortNyáron pedig már csak alaplapot, ramot kell cserélned!
pl.:
ASROCK ALIVENF7G-GLAN ~ 10e
AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 BOX ~ 13e
persze ha több pénzed van akkor 3-4 magos procit is belerakhatsz! -
Mian
aktív tag
hi
tudtok nekem mondani olyan alaplapot amibe amd procit lehet rakni de intel chipsetes?
üdv.
-
Jander
senior tag
válasz
sgergi #17311 üzenetére
Hát annál meg kell a fenének több... sőt! Még egyszer köszi a sok segítséget, szerintem eldőlt a dolog!
Tuning nem hiszem, hogy érint majd, sőt inkább az "alapjáraton minél halkabb" dolog érdekelne, játék közben meg alkalmazkodó ventillátor sebességre törekszem. De ez már úgyis egy jó CPU hűtőn múlik, a ház többi része szerencsére rendben van évek óta. Egy esetleges Quad pedig gondolom, ugyanolyan jól cserélgeti az aktív magot mint az én jó kis régi Core2-m, melegedésről nem hallok
-
Jander
senior tag
-
Jander
senior tag
válasz
sgergi #17307 üzenetére
Rendben, akkor hirtelen ezek jöttek számításba, próbáltam mindenféle márkából válogatni, vélemények?
1. MSI P43T-C51 kb. 16.5k
2. GIGABYTE GA-P43-ES3G kb. 17.5k
3. ASUS P5QL/EPU kb. 17.5kMindhárom P43-as intel chipset, 4db DDR-2es foglalat, ... szinte csak az árban térnek el, nyilván az nem igazán számit, hogy 6 vagy 12 USB portja van
Szerk.: elrendezés alapján MSI és Gigabyte, mivel még az íróm IDE csatlakozós.
-
Jander
senior tag
válasz
sgergi #17305 üzenetére
Na akkor már körvonalazódik... még egy kérdés, érdemes rágyúrni DDR3-ra, vagy nincs nagy különbség? Speciel én anno nem nagyon éreztem a 400-as ram-okról a ddr2 533-ra ugrást.
Ha érdemes akkor talán jó ötlet lenne egy hibrid lap, amin van 2db DDR2 és / vagy 2-4db DDR3, az Asrock-tól látok ilyen megoldásokat.
-
Jander
senior tag
válasz
sgergi #17302 üzenetére
Erről a lapról van szó, ez ment/megy tönkre. De végül is a probléma szempontjából mindegy is. Bár ennek a Neo-nak vannak újabb revíziói, Neo-f meg Neo V2 vagy mi a fene. De annyira nem voltam megelégedve, kacifántos megoldást kívánt néha. Most inkább valami más márkát vennék.
Szerk.: elírtam az első post-ban a típusszámot, valószínűleg emiatt nem találtál róla semmit, tehát P965 (és nem 365).
-
Jander
senior tag
Sajna meghalt szegény sokat látott alaplapom (MSI Neo P365) és mivel jövő nyárig nem terveztem gépfejlesztést így most gondban vagyok:
1. Érdemes-e, vagy egyáltalán lehetséges olyan megoldás, hogy most egy 775-ös alaplapot vegyek, amibe nyáron normális (értsd játékos közegben középkategóriás) cpu-t tudok venni vagy...
2. Felejtsem el a 775-ös lapokat, és már térjek át a...
Sajnos egy 2 éve már nem vagyok benne a bizniszben, ezért szinte fogalmam sincs, most mit / hogy / s miként állnak a dolgok. Anyagilag nem vagyok eleresztve, ezért hacsak nem (szinte) muszáj, maradnék az első verziónál, arra kérnék alaplap javaslatokat.
Kiegészítő információk: a mostani procim egy régi Core2Duo 6400 ha jól emlékszem (tehát ez maradna nyárig ha megoldható), videokártya mindenképpen marad, nemrég vettem egy 4890-t, RAM-jaim 4x1Gb 667Mhz DDR2, valószínűleg ezek cserélve lesznek szintén nyáron, most szinte semmiképp.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gyúrósok ide!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest