- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hisense LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Ja, csak azt a Tamront, nem adják mellé kitben, hanem külön kell megvenned
btw én is inkább a 24-es induló, mint 28-at választanám, ha a kérdező 1 "kitobi" és egy 50-es fix felállásra gyúrnék.
Mr.Csizmás: Pár hónap, és a Nikon és meglesz szürként 1400€-ból
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
OPiiPO
veterán
válasz Mr.Csizmás #398 üzenetére
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
hemaka
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #394 üzenetére
Én is épp írni akartam, hogy amúgy családi fotókra, meg tájképelni nyaraláskor az is tökéletes és ócsó, a maradékot meg bele lehet tolni fasza obikba.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
80hun
addikt
Nyugodt vagyok.
Azt hittem hogy lehet érvelni egy vitában.
Vagy tévedtem?Amit irtam igy van beltérben 30cm-t kell hátrébb vinni a kamerát egy 175cm magas embernélnegy teljesalakos portréhoz
Család fotózásról van szó.Azért beleugrani a z6-ba mert a 24-70/4 24-ről indul hát , mindenki döntse el maga hogy mi a fontos neki.
Olcsó és jó alternativa a tamron 28-75/2.8 és még fényerős is. -
-
tvamos
nagyúr
Nem akartam ilyesmire celozni!Ja de. Majd megnezem azokat a videokat is.Mindegy. Biztos szeretik.(#372) Rapid136 válasza tvamos (#370) üzenetére
Gondolom benne lenne, ha ott tart a Canon, hogy jol mukodik. Kicsit olyan erzes ez az R vaz, mintha nagyon rohanva adtak volna ki...(#384) lugosi válasza tvamos (#363) üzenetére
Bocs! Nem akartam ilyesmire celozni![ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
80hun
addikt
Na csakádfotózásnál pont nem érint senkit a tájkép.
Egyébként tudom mekkora a különbség ami szobában már nem lesz ekkora.
Viszont mindenki eldöntheti melyik a fontos a 24mm v. az f2.8.
Nekem az f2.8
A kettő megy együtt is csak zsebbenyúlós nagyon nagyon.
Egyébként szobában teljesalakos portrénál 30cm kell hátralépned a 28mm-nél. Akinek erre nincs lehetősége ajánlott a 24mm[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
A canikon ff-m milc gépek másodgépnek jók dslr mellé a meglévő obiparkhoz. De épiteni rá egyenlőre nem éri meg mert kevés az obi.
Ezt halgatták a sonysok évekig hogy kevés az obi ez érvényes a canikonra is amig nem lesz elég nativ objektív. -
b.vr
őstag
Amit a kérdező kérdezett arra olvashatóak a válaszaim, viszont bocs de nekem az ilyen szócséplésre már nincs időm. Stauffenberg szokott nagyon türelmes lenni, majd ő meg esetleg mások ezt folytatják veled.
(#389) 80hun: Pontosan ez fog történni.
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
80hun
addikt
Mert a nikonál nem kell várni?
Alig van nativ obi a nikon z-hez
Egyenlőre felejtős a canikon ff milc adapterezés nélkül.
Még kell pár évAz meg hogy neked jelent vmit a 24 vs 28 nem biztos hogy másnak is.
Az f2.8 vs f4 viszont meg nem jelent?
Na meglátjuk mennyi lesz a nikon z 24-70/2.8 2000 dollár minimum. Tehét 2000 vs 800 dollár pár mm miatt kinek hogy éri meg -
OPiiPO
veterán
"Ahol a 28mm nem elég ott a 24mm sem elég beltérben."
- Ezt próbáld ki egyszer magad is, látni fogod. Ahogy megyünk nagylátó felé, minden egyes mm-nek egyre nagyobb jelentősége van. Volt párhuzamosan Tamron 28-75 és Nikkor 24-70, szignifikáns a különbség.[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
b.vr
őstag
Na úgy érzem innen kezd a dolog a teljesen értelmetlenbe csúszni. Ha Te nem tudod értékelni a különbséget hát nem tudod, ez a te dolgod, viszont az elég vicces lenne ha a fenti Nikon 24-70-nel szemben az lenne állítva hogy vegyen Tamron 28-70-et ÉS MÉG majd várja meg mellé a 17-28/2.8-at....
Az egész minőségi normál zoom témának az a lényege hogy akár azzal az egy obival, cserélgetés nélkül lehet fotózni, mondjuk egy utazásnál, stb."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
MODERÁTOR
“Csaladi fotokra 300%-os, de vannak igenyes emberek. (Meg miert ne venne meg, ha megengedheti maganak?!..)”
Valami baj van, rossz napod volt? Mennyiben írtam azt hogy ne vegye meg, vagy ilyesmi?
Azt kérdezte hogy melyik jobb családi dolgokra én meg azt próbáltam meg kifejezni, hogy valószínűleg mind a kettő teljesen jó ilyesmire. -
b.vr
őstag
-
b.vr
őstag
válasz HUNgabus #375 üzenetére
ezt a két szettet tényleg nem is érdemes szinte egymás mellé venned: ahogy már írtam a sony 28-70 egy tizenkettő egy tucat kit-obi, a sony saját belépő 50/1.8-asát meg azért nem is írtam mert az egy elég gyenge minőségű obi.
Ha e mellé a Nikon szett mellé nyugodtan odatehető Sony-szettet szeretnél akkor ahogy írtam a Sony 24-105/4 és a Zeiss 55/1.8-re van szükség és így persze azok árait kell nézni."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
kovsol
titán
válasz HUNgabus #375 üzenetére
Szia,
jövő héten lesz Sony Workshop ahol tuti adnak -15% kupont. Ha a Sony topicba benézel, ott szerintem kapsz egyet majd a workshop után. Hátha segít a döntésben az a -15% ár.Egyébként valóban igazuk van a többieknek abban, hogy a sony kit és az 50 f1.8 pont a rendszer két gyenge üvegje. A 24-70 f4 is pont elég gyengus. Szóval vagy a Tamron 28-75 f2.8 vagy a Sony 24-105/f4 marad ilyen álltalános zoomnak. Ezek viszont már elég drágák.
(#378) b.vr Szerintem a Tamron 28-75 F2.8 is nyugodtan oda rakható a Sony mellé a 24-105 f4 helyett.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
-
HUNgabus
senior tag
igen, én is néztem az árakat itthon és ebayen is, sony-nál sokan a 28 f2 ajánlják ami tényleg nagyon jó, éles csak nem a legjobb portrézni, max amolyan városnézős rárakom és elvagyok vele,
ha az általam sorolt 2 obit nézem itthoni ( hivatalos forrás, nem szürke bolti garis ) akkor :
nikon z6 24-70 f4 kit - 715.000.- , Nikon Z 50 f1.8 177.000.-
sony a7 28-70 738.000.- , sony fe 50 f1.8 84.000.- ( itt ugye igazából egyik obi se egy "nagy" szám )
nikon : 892.000.- vs. sony : 822.000.-
bruttó 70.000.- és a minőségbeli különbség ami ekkora összegnél talán nem nagy összeg, de rendszer szinten nem akarnék "rosszul" dönteni,
megpróbálom a jövő héten megtapogatni valahol a Nikon z6, hátha az segít dönteni,
köszönöm mé 1x a segítséget, észrevételeket
-
b.vr
őstag
válasz HUNgabus #368 üzenetére
"nekem kell egy 50 f1.8 meg egy alapzoom"
az alapzoomnál ugye a Sony nem áll túl jól, de mellé a Zeiss 55/1.8 az már tényleg egy szuper objketív, viszont nem olcsó. Ellenben a Nikkor Z 50/1.8 megintcsak egy jól sikerült darab (pl. Thom Hogan nagyon jókat írt róla és neki elhiszem), viszont mellé nem annyira drága (egyazon helyen nézve, mondjuk b&h, konkrétan 998 usd a Zeiss és ehhez képest csak 597 usd a Nikkor, ami nem kis különbség. Ft-ban magyar forrásból, meg persze attól is függőem hogy van-e épp valami akció, stb, azt majd neked kell a vásárlás előtt ellenőrizned) szóval itt a Sony biztos nem hozza vissza a normál zoomon kapott hátrányát.
[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
Viszont a Canon kihagyta a vázstabit amit a Nikon nem. Ezzel az egyéb manuális és korábbi Nikon obik jobban kihasználhatóak.
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
tvamos
nagyúr
válasz HUNgabus #368 üzenetére
Azt szoktak mondani, hogy inkabb objektivre koltsd a penzed, mint vazra. Ebbol kiindulva a EOS R pedig jo valasztas lehet, az RF objektivekre mindenhol azt olvasom, hogy igen jol sikerultek.
Ergonomiaban is jo szokott lenni, a Canon, bar ez a touch-os csuszka ize-bize-t mindenki utalja.
Annak ellenere, hogy kizartad a Canont..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
80hun
addikt
-
HUNgabus
senior tag
igazából már eleve eladásra vettem, tudom jó kis gép de nem akartam nagyobb összeget beleölni egy relatíve elavult rendszerbe a nagy anyagi bukás miatt,
Sony mint látom pár adok-veszek oldalon eléggé pörög, bár inkább a vázak mint az objektívek,
nekem kell egy 50 f1.8 meg egy alapzoom, ez azért majd mindhez elérhető már, max nagyon drágán, sajnos -
b.vr
őstag
válasz HUNgabus #361 üzenetére
"hacsak az nem hogy a Nikon objektíve (jobb) fényerőben és átfogásban is"
Ráadásul nem csak ez a különbség hanem az a Nikon 24-70/4 egy optikailag kimondottan jó objektív, míg az a Sony egy tucat kit-objektív. És hogy a Sony szempontjából még rosszabb legyen a helyzet ezen a téren, a megjelenéstől kezdve évekig csak a Sony-Zeiss 24-70/4-et tudta kiállítani ami optikailag megintcsak nem sikerült túl jóra. Szerencsére másfél éve van már Sony 24-105/4, ami már rendben van, persze a nagyobb átfogás mellé nagyobb méret és nagyobb súly társul (meg azért drágább is)
(a Nikon pluszban még trükközik a hosszával is, összecsukódó a kivitel. Engem speciel nem zavarna (viszont van akit igen), nekem többet érne hogy elférjen a kirándulós kis oldaltáskámban)
Ráadásul hogy a Sony 24-105/4 drágább azt önállóan az objektívre írtam, ft-ban 400e fölött látok csak az árukeresőn, azt nem tudom kitben hogyan van, a Nikonnál pedig kitet írtál, és az egy általános célokratögtön jól használható kit[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz HUNgabus #361 üzenetére
En csak videokat neztem eddig roluk, altalaban a Sony-t hozzak ki jobbra. Ha szamit valamit, tobb ra a nativ objektiv.
Elvileg ide valo lenne a kerdesed: [link](#362) lugosi válasza HUNgabus (#361) üzenetére
Csaladi fotokra 300%-os, de vannak igenyes emberek. (Meg miert ne venne meg, ha megengedheti maganak?!..)(#357) Stauffenberg válasza kovsol (#355) üzenetére
En meg olyat szeretnek, amiben x64 proci van, tudok ra open CV-t telepiteni. Nem is kell SD foglalat, legyen benne egy M2 SATA.
Nos... ez tuti nem lesz.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
nem igazán tudom hová írjam kérdésem, ezért találomra talán ide, ha rossz topic majd törlik/törlöm
előszóban, amatőr családi felhasználás semmi meló, különleges kívánság, stb,
tavaly BF alkalmával szereztem pofátlanul olcsón egy Nikon D750 24-120 kit-et, amit a karácsony után nyereséggel eladtam, látva hogy "mindenki" menekül a DSLR-ből, ( én is MILC-re vágyom rég óta csak ezt a vásárlást anyagilag nem hagyhattam ki )
most ott tartok hogy vennék egy FF gépet, eddig könnyű volt Sony vagy ..., nagyon drágán Leica
jelenleg már bonyolultabb a helyzet mióta a Canon / Nikon is felébredt, sok teszt és összehasonlítás után kilőttem a Canon-t, így maradt a Sony A7 III vagy Nikon Z6
ebben kérném a segítségeteket hogy melyik "rendszer" lehet hosszabb távon élhetőbb, vagy melyik jobb családi dolgokra, focus, stb.
( Sony A7 II gép volt nálam egy darabig 28 F2 obival, az nem volt rossz, csak talán kicsit kicsi, de megszokható )
az alapgépek ára vagy akár kit-ben is nem sok különbség van köztük így az sem igazán mérvadó
Nikon Z6 24-70 f4 - 715.000.-
Sony A7 III 28-70 f3.5-5.6 - 738.000.-( hacsak az nem hogy a Nikon objektíve (jobb) fényerőben és átfogásban is )
nagyon köszönöm a segítséget Mindenkinek
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #357 üzenetére
Ezt a gyártók megoldják szerintem máshogy. Pl a sony kínálatban tartja a sima A7-et kitobival 1000 dollár alatt és kész. amazon.com
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #349 üzenetére
A kábeltévés cégeknél nem teljesen őszinte saját döntés hogy csomagban adják a cuccokat, de a többivel egyetértek, és persze üzleti okokból a fényképezőgépeknél is lehet így. Nagyon jó gondolatmenet szerintem.
-
vihartigris
őstag
válasz Stauffenberg #357 üzenetére
Vagy amit buknak a gépen, azt majd nyerik az objektíven.
bármi reciproka a semmi
-
Stauffenberg
Topikgazda
Ez is lehetséges forgatókönyv, de ugyanakkor azt gondolom, hogy inkább azon fognak agyalni a gyártók, hogyan tudjanak kihozni minél olcsóbban Full Frame vázakat.
A Sony tavaly brutálisan beletalált a tutiba a 2000 dolcsis A7 III-al, nem csak FF szinten, hanem úgy az egész ILC piacot nézve az egyik legjobban fogyó fényképezőgép lett. Aztán ráhúzott egy nagyot a Canon az EOS RP-vel, ami meg már csak 1300 dollár.
Akárhogyan is nézzük, a Canon a világ legnagyobb fényképezőgép gyártója és a többieknek muszáj belemennie a táncba. Én inkább arra fogadnék, hogy a következő 2-3 év a "minél olcsóbb FF gépet a népnek" jegyében fog telni, amihez kiherélés kell, meg a vásárlóra rásózható extrák.
Az autóipar már nagyon régóta ezt csinálja, főleg a C-szegmensben, ahol muszáj kiizzadni egy mindenki másnál alacsonyabb óriásplakát listaárat, de ez ugye csak a pusztulat szegényes felszereltség, amire villámgyorsan elkezded még bepipálni a feláras extrákat és így lesz a 3.590.990 Ft-os óriásplakát árból 4.760.850 Ft és akkor még mindig csak élhetőre konfiguráltad, semmi rongyrázás.
Szerintem ez a rivalizálás addig fog menni, amíg a dollárban kifejezett árcédula pont be nem esik a három számjegyes kategóriába, aztán onnantól mindenki lenyugszik a p*csába ezen a téren és megint kitalálnak valamit, amiben lehet versenyezni.
-
kovsol
titán
Szerintem ez nem úgy fog kinézni, hogy a 2000 dolláros hardvert majd 1000-ért adják egy kis szoftveres butítás miatt. Hanem a hardver ára marad ugyan annyi, csak direkt kivesznek belőle majd funkciókat amit megvehetsz utána további több száz dollárért.
May the Force be with you!
-
hemaka
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #352 üzenetére
Leica M10 tudja, csak jó nagy malacpersely kell hozzá.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Mr.Csizmás
titán
eljöhet az 1000 dollár körüli FF gépek kora, nyilván fapad tudással,
na pl. helyből malacperselyt robbantanék egy analóg filmszimulációs FF-ért, csak focus peaking legyen benne, és 12-16 mpx jó nagy pixelmérettel, videó meg egyéb luxusadó hatálya alá eső dolgok nem kellenek. (lásd még miért vagyok apsc-n fujin)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
konyi79
addikt
Ebből van, ami jól hangzik. Meglátjuk, azért írtam kíváncsi leszek hova fut ki. Ebben a moduláris fw dologban mondjuk nem nagyon hiszek megvalósulhat, bármennyire is jól hangzik.
Akár tekinthetjük ennek a bétájának a Sony imént említett megoldását, amiről már tudjuk mi lett belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Spórolós topik
- Asszociációs játék. :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...