- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz
#31733248 #1603 üzenetére
Én sem erre akartam kihegyezni, hanem arra, hogy túl van értékelve a technika szerepe, még akkor is ha gyakorta elhangzik, hogy a fotóson múlik inkább, mint a vason. De amikor ilyenek hangzanak el:
"Nagyon kevesen tanulunk meg ugy fotozni, mint o. Nekunk jo, ha segit az elektronika!"
"illetve balfék vagyok, kell a jó AF, kell a szenzor, ami "megbocsát", ha alexpós lett a kép, vagy tűri az ISO emelést. Ez van."
...akkor azért érződik, hogy a fórumtársak valamit félreértenek a videóból. Egyfelől ez a technika jelen van belépőtől a high-end szintig, másrészt pedig a jó fotó nem attól működik, hogy az A6000 vagy az A9 fókuszrendszere dolgozik a vázban, vagy 13,5 helyett már 14,8 EV dinamikát tud a szenzor vagy mennyire zajos ISO6400 mellett. Ezek segítenek feszegetni a határokat és/vagy a kenyered múlik rajta, de nem működnek magyarázatként arra, hogy miért vagy jó/rossz fotós.
Én bárkinek meleg szívvel javaslom, hogy néha tegyék le a mai gépeiket és vegyenek elő valami tényleg ósdi, régóta a fiókban porosodó fapad vázat egy manuális objektívvel (esetleg filmes is lehet) csak szórakozásból és pár hétig mással se fotózzanak, próbálják ebből kihozni a legtöbbet (technikai és kreatív értelemben egyaránt). Amint elengedésre kerül a "mindent is le akarok fotózni" görcsösség, elkezd esni az elsütött expók száma, miközben a tudatos fotókból egyre több lesz.
Csak egy tipp, nem kötelező megfogadni, de lehet akár egy challenge is ebből.
A lényeg, hogy ne szájkarate szinten maradjon meg, mindenki takarodjon kifelé fotózni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mercedes topic
- Villanyszerelés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Medence topik
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest