-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
Laszlo733 #22104 üzenetére
Sziasztok!
Még mindig a távoli eléréssel küzdök, mely során telefonról szeretném elérni az otthon lévő műholdvevőt. Ezt a 80 -as porton valósítanám meg, jelenleg a műholdvevő a 82 -es porton lenne elérhető. Jelenlegi címe az eszköznek 192.168.88.68
Természetesen a routeren a VPN Access engedélyezve van.
Próbáltam tűzfalszabállyal is és NAT-al is, de kifogytam az ötletekből.
-
-
kammler
senior tag
válasz
Laszlo733 #22096 üzenetére
De ne akarj így dolgokat kirakni netre. mindig VPN-en át. Mindig. Főleg ilyen kamerákat, azt föleg. Pontosabban fentebb i hülyeséget írtam, ha a belső IP-re van dstnat akkor nem kell átírni azt a portot. Akkor annak az belső IP-nek a portjára megy. Közbe itt két dolgot csinálok. DSTNAT annak mennie kell.
-
kammler
senior tag
válasz
Laszlo733 #22096 üzenetére
Ha annak az izének van webes felülete, ahol be tudsz állítani a 80-ason kívül más portot, akkor állítsd át ott (8080, 51255 tökmindegy, csak feljebb legyen.) Ha nem, akkor itt írd át a mikrotikét. Egy sima dstnat szabály kell annak az izének az ip címére, portjára. A mikrotik már foglalja a 80-as portodat. -
Longeye
tag
válasz
Laszlo733 #22093 üzenetére
Én Linuxon csináltam. Az eredeti Mikrotik-es leírás alapján, a routeren, a Cloud menünél, a harmadik fülön van egy konfigurációs állomány. Csak feltelepítettem a wireguard-ot, majd létrehoztam egy /etc/wireguard/wg0.conf állományt és bemásoltam abba az előbbi konfigot.
Pöccre ment, csak az mtu-t kellett beállítani 1300-ra (a fórumon ajánlottak alapján). Egyébként megnéztem és a telómon 1280-ea állítja magának.
Azóta már kipróbáltam azt is, ha egy tetszőleges eszközt bekonfigurálok BTH-ra, majd annak a konfigját másolom be a notimra, azzal is működik.Nem lehet, hogy a korábbi VPN beállításokkal kapcsolatban akad össze valami?
-
stopperos
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Trollok komolyan
- Futás, futópályák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest