- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Creepy
tag
Sziasztok!
Megszeretném kérdezni, hogy [ez] a csíptethető mikrofon, csatlakoztható-e telefonhoz? Biztosra szeretnék menni vele!
A válaszokat előre is köszönöm! -
Yany
addikt
Nemrég vettem egy ilyet: Samson Meteor - USB-s kondenzátoros mikrofon. Galaxy S7-re kötve is király és Win10 is egyből felismeri. Hangja is fasza: iDeaUSA V200 unboxing -- itt a Meteor rögzít minden hangot.
-
Csacse
tag
Szisztok!
Ha veszek egy Behringer c1 mikit kell hozzá valami táp vagy mi?
-
xundyingx
tag
Üdv!
Véleményt szeretnék kérni a Trust 20378 Mico mikrofonról!
Cél: TeamSpeak (és egyéb társai), Minimális stream, játékokhoz lenne.
Videókon nagyon szép a hangzás csak az egyedüli negatívum, hogy a "lábai" azok gyengusok, de az szerintem nem sokat számít.
Árban max. 10.000 huf-ig ha ennél van jobb. -
Corleone33
senior tag
nekem annyi kérdésem lenne, hogy a Trust GTX 210-es gamer mikrofonról tudna esetleg valaki véleményt mondani, hogy milyen? ugyanis olyat tervezek venni gépemhez youtube/streaming célokhoz de eddig eléggé megoszlanak a vélemények a hangminőségről...
-
winben
aktív tag
Sziasztok!
Mobiltelefonhoz csatlakoztatható puskamikrofont keresnék. Irányárban úgy 10E ft környékén gondolkoznék természetesen ha többért van csak, vagy annyiért érdemes se baj.
Fontos, hogy olyan monó puskamikrofonra lenne szükségem, amibe elemet kell tenni és onnan kapná meg magának a szokásos kraftot, a telefon nem tud OTG funkciót és nem szeretném külön vezetékes tápegységről működtetni a mikrofont.
Bővebben:
Huawei p9 lite készülékemmel szoktam alkalmanként videózni ezt-azt és a tapasztalat az, hogy tök jó, hogy sztereóban vesz a mikrofon, de sajnos nagyon gyenge az érzékenysége, ha egy távolabbi beszédet szeretnék felvenni.
A csatlakozó típusa lényegtelen, ha kell forrasztok magamnak kábelt hozzá.
A felfogatása már más kérdés, valszeg egy átalakítót kell mindenképpen vennem hozzá, hogy majdan egy DJI Osmo Mobile-ra fel tudjam rögzíteni. -
Inc.corp.
tag
-
Terapeuta
őstag
Sziasztok.
A két éves gyerek hangját szeretném megörökíteni, ehhez keresnék egy olcsó (max 10 e., de nem baj, ha olcsóbb), vállalható megoldást. A telefon sajátja igen gyenge, de alapvetően a telefonnal (esetleg tablettel) használnám.
Ebben szeretnék segítséget kérni. -
ron8
senior tag
Hy! Egy ilyen mikrofon vételén gondolkodom. Egy kérdésem lenne: mivel usb a csatija, ez azt jelenti hogy a hangkártyától függetlenül adja ki a hangot? A hangkártyám nem éppen csúcsminőség, de szeretnék egy normális mikrofont, mert az eddigiek nem azt adták amit vártam (részben a hangkártya minősége miatt)
-
tknof1871
őstag
Üdv! Másokkal élek. Sajnos mindegyik mikrofon fel tudta venni mit beszélnek mellettem/körülöttem, ami nekem kínos. Átlagos asztali mikrofont és mikrofonos fülhallgatót (MEE audio M6 PRO) használtam eddig beszélgetéshez, skype-on, asztali PC-n.
Milyen mikrofont kellene használnom, hogy csak az én hangomat vegye fel? Csak annyi az igényem hogy normálisan beszélgethessek. Pl. aliexpressről egy 5 dolláros Walkie Talkie Headset gégemikrofon? -
salytmasztor
aktív tag
Köszi a gyors választ.
Hangkártyával és minőséggel valószínű semmi gond nem lesz, mivel tapasztalataim alapján a legyolcsóbb (akár gagyi 300-500Ft-os) külső usb-s hangkártyával is nagyon tiszta lesz a felvételi hang minősége és ahogy te is írtad a (márkás és minőségi) belső hangkártyák is könnyen felszedhetnek zajokat.
Közben keresgéltem és a puskamikrofon angolul = shotgun microphone.15.000Ft már sok lenne és a külső tápos / elemes megoldás is macerásan hangzik.
Rákeresve találtam egy talán tűrhető típust:
Andrea Communications SG-100 Unidirectional Shotgun Microphone
Bár jó lenne ennél is olcsóbb, de nem találtam jobbat. -
Dezsike
tag
válasz
salytmasztor #185 üzenetére
Szerintem a puskamikrofonra gondolsz, az hátulról minimális hangot vesz (azt is többnyire a visszaverődés miatt). Ha rákeresel googlen 15 ezernél kezdődik az áruk és jack csatlakozó van rajtuk, így nem kell hozzá profi hangkártya mint az XLR csatlakozósokhoz - de azért egy jó minőségű külső hangkártyára érdemes beruházni, mert ha az alaplapra kötöd hiába a minőség, nagy szerencse kell, hogy ne legyen zajos a felvétel, mert az alaplapi hangkártyák szinte mindig felszednek némi gépzajt a processzortól és a PCIos hangkártyák is ki vannak ennek téve - akkor lehet nyert ügyed, ha a hangkártya és a processzor messze vannak egymástól. Konkrét típust nem ajánlanék, mert nincs tapasztalatom ilyenekkel, arra azonban figyelj, hogy mivel ezek kondenzátor mikrofonok, táp is kell nekik. Az a pár amit megnéztem elemmel működik, de előfordulhat, hogy külső tápot kell adni neki, XLR csatlakozósnak pedig fantomtápot, amit a hangkártya (vagy a keverő) vagy egy külön tápfeladó ad fel a jel kábelén - de ez már a drágább kategória.
-
salytmasztor
aktív tag
Alapszintű felhasználásra keresek olyan mikrofont, amelynél minél kevésbé hallatszanak be a külső zajok és csak irányítottan a hangom megy át, a környező hangok nem. (Unidirectinal vagy shotgun microphone a megnevezésük?)
Bár másodlagos dolog az ár, de ha lehetséges olcsóbban jobban szeretném megúszni, mint drágán, illetve méretre minél kisebb lenne a jó, hogy elférjen a billentyű és az asztal széle között (kb 5-10cm).
Remélem tudtok pár tippet adni. -
Dezsike
tag
A hangminőséget egy bizonyos szintig befolyásolja az ár, párszáz forintért ne várj csodát. A különbség főleg a tartósságban és az érzékenységben mutatkozik. Az olcsóbbak általában kisebb hangnyomást viselnek el, így ha valaki közvetlen közelről beleordít megadhatják maguk, illetve a leejtést sem viselik annyira (azért a drágát se dobáld). A drágábbakra szokták mondani, hogy hangosabb is, de ez nem igaz, csak érzékenyebb, így ugyan arra a hangnyomásra magasabb jelet produkál. Ez annyiban előnyös, hogy nem kell annyira erősíteni, így kevesebb zaj megy a jelbe, de a végeredmény nem lesz hangosabb.
-
Dezsike
tag
A paraméterek attól függenek, hogy mire kell, pl. beszéd, ének vagy hangszer, hangosítás vagy rögzítés, stb. Az XLR a profi hangtechnikában használatos csatlakozó (emiatt az ilyennel rendelkező eszközöknek megkérik az árát), cserébe kevesebb zaj megy bele a kábelen keresztül akkor is, ha az több méter hosszú, mert a szokásos jel és föld mellett megy egy inverz jel is a kábelen - ha érdekel hogyan működik keress rá.
Én egy kb. 6000 Ft-os XLR csatlakozós dinamikus mikrofont használok a párom énekhangjának rögzítéséhez (egy 30 rugós profi külső hangkártyával) - a CD minőség közelébe se ér, de megfelelő körülmények között rögzítve produkál olyan hangzást amit el merek küldeni rendezvényszervezőknek referenciaként, amikor fellépésre jelentkezik. Eddig nem utasították el sehonnan
Azt, hogy milyen használatra szánják a bolt típusa is meghatározza. Műszaki boltokban főleg beszéd rögzítésére szánt mikrofonnal fogsz találkozni, míg hangszer áruházban énekre szántakkal. -
gunex
csendes tag
Sziasztok
Egy mikrofon vásárlás előtt állok, de nem igazán tudom, hogy mitől jó egy mikrofon. Tehát milyen paraméterét kell néznem ahhoz, hogy tudjam: ezzel már lehet profi hanganyagot felvenni?
Illetve az XLR csatlakozás miben mással az USB-nél? -
takacsbotond
őstag
Sziasztok! 10k alatt milyen asztalra tehető mikrofont tudtok ajánlani?
Első sorban skypera használnám, illetve néha videók készítéséhez. -
pkornel
aktív tag
Sziasztok vettem egy mikrofont és nem érzékeli a gép, mint ha be sem lenne dugva mi lehet a probléma? Másnál kipróbáltam és ott jó.
-
GerDani
csendes tag
Sziasztok vettem egy külső hangkártyát csak az a baj vele ha csgo vagy ts3-at nyitok meg akkor zugás van a fülesen hogy tudnám ezt orvosolni ?ha letiltom a mikrofont akkor jó
-
törölt tag
Sziasztok!
Elkezdtem Youtube-on élő adásokat csinálni. Szeretnék venni egy komolyabb mikrofont, amivel tudom a haverom vagy barátnőm hangját is venni az enyémmel együtt. Keretem olyan 20.000Ft lenne rá. Tudnátok ajánlani mikit nekem?
Köszönöm! -
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Trust mikrofonom, valami aranybevonatú jack dugója van, de sikerült megrántanom az egészet és konkrétan kiszakadt a jack a tokjából.
Van valami mód hogy hogy lehetne ezt helyreállítani?
Lehet kapni valami jó minőségű jack csatlakozót amit utólag rá lehet berhelni a mikrofon kábelre (most ugye egybe van öntve az egész)
Számít valamit hogy aranybevonatú vagy csak marketingfogás?
köszi.
-
papadzso1
tag
Sziasztok! A következőre szeretnék segítséget megoldást kérni. A mikrofonom nem érzékeli a hangom de ha valamit hallgatok zenét vagy filmet nézek azt érzékeli? Win7 a rendszerem a mikrofon a fülhalgatóba lehet csatlakoztatni kingston hyper x Hohy tudom beálítani?
-
lao
tag
Üdv mindenkinek!
látom nem nagyon pörög a topik.Szeretnék venni egy blue yeti mikrofont ami usb-s,a gépbe egy soundblaster z kártya van amiröl a fejhalgató megy.(3.5-s csati) win10 op. kérdésem .. minden gond nélkül fog-e müködni a mikrofon? az usb csatlokozás miatt kérdezem.Nemszeretnék ki dobni 50papirt feleslegesen.ricsi én nagyon sokat keresgéltem , én is kb 70-80 cm vagyok a mikitöl.Sajnos 10 ropi körül nincs olyan miki ami jó lenne.
-
RIC5I
tag
sziasztok
abban kérnék segitséget hogy szeretnék venni egy mikrofont a probléma hogy az asztaltól elég távol vagyok ez úgy 70-80cm et jelent és este még halknak is kell lennem így olyan mikrofon kéne ami képes lenne hallani engem
max 10.000 lenne amit rá szánok
-
tknof1871
őstag
Üdv! Fejmikrofont szeretnék venni. Úgy is nevezik head mounted microphone. Skype-hoz. Az asztali géphez. ebay és aliexpress olcsón ajánlja (kb. 1000 forint alatt), de az egyik store azt írja:
The Micphone cannot connect with Computer Directly .It have to connect with loudspeaker for Using !!!
3.5mm-es jack dugós és nem lehet közvetlenül a számítógépbe dugni??? Miről ismerni fel azt amit PC-hez lehet használni? Nekem van egy asztali mikrofon, az pl TRS jack dugós és az is 1 mikrofon. A head mounted microphone-ok 1 mikrofonnal amiket láttam TS mind. Akkor a head mounted microphone nem jó a PC-hez?
-
flash-
veterán
ha a mikrofon totálisan búg(a felvett hang) , akkor mi lehet a baj?
új zalman mic1-es mikrofon, 2-3x volt csak használva...
hangkari:asus xonar d1
system:win10 x64 -
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Iskolai célra, színpadi hangosításhoz (beszéd, ének) szeretnénk 2db puskamikrofont venni. Keverőbe csatlakozna (XLR), fantomtápot tudok nekik adni. Mindenképpen hazai beszerzés jöhet csak szóba, és természetesen számlásan. Nem kell profi cuccnak lennie, de azért normális minőség legyen, használhatatlan kacatot venni nincs értelme. A keret szűkös, bár konkrét értékhatár nincs, vagy rábólintanak, vagy nem, viszont nagyon kellene valami. Én ahogy nézegetem, olyan 40 és 60e. között kezdődnek a márkásabbak (Audio-Technica, Rode), mit lenne érdemes venni?
-
Egonyolc
aktív tag
Lárom nagyon pörög a topik, de...
van valakinek tapasztalata gégemikrofonnal?
A cél az, hogy az alvó család melett minimális hangerővel is aktívan lehesen komunikálni.
-
venndi
csendes tag
Sziasztok!
A mikrofonok könnyen javíthatóak? Van egy shure s7 az ebay-en, annyit ír, hogy utoljára amikor kipróbálta, akkor zümmőgő hangot adott ki. Érdemes megvenni, aztán itthon megjavíttatni?
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok.Valaki tud segíteni a problémámban?
Lenne egy Xiaomi Piston 2 fülhallgatóm aminek meg jött az utódja de a mikrofont használni szeretném géphez.Persze sehogy sem müködik arra gondoltam hogy van egy régi hama fejesem,elég ganyi de kábele a végén ketté ágazik mic+hang ki menetre.Arra gondoltam hogy a füles jack végénél levágom és átforrasztom,a mic drótjait,ami nekem tökéletes lenne tekintve hogy a kábel amire forrasztóm ideális hosszúságú,de nem tudom müködne-e sose csináltam hasonlót,és fölöslegesen nem vágom szét még ha nem is szól már.
Köszönöm ha valaki tud segíteni de az is elég ha adtok valami ideális topic-ot mert én nem igazán találtam. -
ZTE_luky
aktív tag
Szaisztok egy BM-800 mikrofont szeretnék vásárolni hobbi felhasználásra (gitár,beszéd stb..)
Kérdésem hogy kell e hozzá valami a kábelen kívül, értek ezalatt erősítőt vagy bármit, mert laptopra szeretném kötni. Honnan kap a mikrofon áramot, ha csak egy jack kimenet van rajta?
Bocs ha hülye kérdés, kezdő vagyok
-
mepet
addikt
Nagyon tetszik ez a topic. Csak kérdések, válaszok sehol.
-
balint107
aktív tag
Tudnátok ajánlani nekem valamilyen olcsóbb mikrofonos fejhallgatót, aminek szép tiszta a felvétele?
Ne takarja el a fület (szóval ne legyen szigetelt), mert nem hallom, amit mondok.Geniussal próbálkoztam, de az úgy vett fel, mintha telefonon keresztül hallottam volna a hangom.
-
hszilard666
veterán
Ha valaki tudna segíteni nagyon happy lennék ám! [link]
-
szuwise
csendes tag
hali
problémám, h vettem egy fejhallgatót mikrofonnal és nem vesz fel semmit
win 10 realtek hangkártyadriver frissítve minden beállítva
kérdés mi lehet a gond?? -
Danielnick
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hol tegyem fel a kérdést de talán ti tudtok nekem segíteni. Steelseries siberia v2-es fülesem van csak 3 pontos jack-el. Ahhoz ,hogy működtetni tudjam a mikrofont is meg a fejhallgató részt is vennem kellett egy elosztót, hogy a laptopom kezelni tudja őket külön. Ezzel eddig nem is volt semmi probléma tökéletesen működött. Most vettem egy asztali gépet Gigabyte z97p- d3 alaplappal meg egy Zalman z3 plus házat. Akárhova dugom be a fülest elosztóval vagy akár csak magába is elől vagy hátul maga a füles rész működik a mikrofon nem. Ha bedugom érzékeli ki is választhatom a programban , hogy mikrofont csatlakoztattam meg is jelenik a lejátszóeszközöknél és semmi hangot nem rögzít. Másik külön mikrofonnal próbáltam azzal simán megy. A laptopomon kifogástalanul működik szóval nem a mikrofon a rossz. Legújabb a gigabyte holnapjáról letölthető Realtek driverem van fent de próbáltam többet is ugyanazt csinálja. Valakinek ötlet?
-
szabop27
tag
Sziasztok!
Olyan mikrofont keresek, ami - a laptopban találhatóval ellentétben- nem csak szemből ad jó hangminőséget, hanem 360°-ban használható. Tudtok ajánlani ilyen készüléket?
Köszönöm előre is!
-
DoctorJekyl
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lexicon Alpha külső hangkártyám, amibe egy stúdiómikrofon is csatlakozik!
Windows 7 Op. rendszerben tökéletesen hallani a mikrofon hangját, de a Skypeban a mikrofont nem lehet hallani. A Skype hangbeállításaiban ki van választva ez a hangrendszer mikrofonnak és kimeneti forrásnak is,
próbahíváskor és normál híváskor sem lehet a mikrofon hangját hallani!Szerintetek mi lehet a hiba, mi a megoldás a problémára?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Mikrofont szeretnék vásárolni számítógéphez (3.5 jack). Van valami ajánlott típus?
Üdv,
K.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Suzuki topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest