Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scapegt
őstag
válasz cobrakigyo #37897 üzenetére
En nem gondolkoznek rajta egy percig sem, viszont en mar megvettem nehany hete igaz en meg 56e Ft-ert szallitassal. Ennyiert nagyon jo, raadasul fekete. En is olyat akartam de csak kek es rozsaszinu volt. Termeszetesen a keket vettem En nagyon szeretem es meg vagyok vele elegedve, es bar nem vok profi, par het hasznalat utan ugy erzem, kellene egy komolyabb gep igazabol csak a penztarca szab hatart...
[ Szerkesztve ]
-
scapegt
őstag
Hátha érdekel valakit...most láttam, hogy egy boltban 49.990,- Ft a CANON SX230, ráadásul abból is a fekete Pick Pack Ponton történő átvétellel csak +800,- Ft a szállítás!
[ Szerkesztve ]
-
love
tag
Új kérdés merült fel Mit jelent az,h: az autofókusz kontraszt érzékelés elvén működik?
Csak a Funky ;)
-
Joshi
titán
Ma megvettem a Sony DSC-HX200V gépet a MediaMarkt-ben 0%THM-re. Első használat után jónak tűnik de azért vannak kétségeim is. Az anyaghasználat lehetne jobb is egy kicsit búcsús műanyagnak tűnik a váz, a szoftver és a menü érthető jól átgondolt. A videó nagyon meggyőző pedig még szinte semmit nem állítottam. Egyenlőre ennyi ha valakit érdekel valamilyen részlet nyugodtan szóljon kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Ha télleg nem a legolcsóbb fajtából választasz az UGY akksik közül akkor nem lesz semmi baja,de tapasztalatból mondom, a gyári akksi tovább birja , állásában lassaban merül le, mit az UGY akksi(mondjuk annyival drágább is!!), viszon 1 gyári akksi árán veszel 4-5db UGY akksit
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Panelszoba 5m-re fókuszáltam , sx220Hs géppel, a megvilágításról 3db 3W-os led gondoskodik.
Nagylátón (szinte) azonnal van fókusz, Tele(14*opt zoom) állásban 2s és van fókus.
Most néztem
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
wrox
őstag
válasz Nagya21 #37882 üzenetére
Mondjuk a múltkor fogdostam a Saturnban egy Sony DSC-TX10-est. A Saturnban lévő fényviszonyok között (gondolom mindenki el tudja képzelni az milyen ), kib*szott gyors volt a fókusz. Ahogy rátettem az ujjam, már fókuszált. A többi gépnél is próbáltam, azok kanyarba nem tudták ezt produkálni.
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Sajnos a DSLR gépeknek megtartják a drága, és gyors fókuszt, olyan gyors fókuszt a kompakt kategóriában nem találsz.
Talán a csúcsminőségü csúcskompaktok között van gyors, de azok meg nagyon drágák(annyiért Dslr-tkapsz)
Esetleg a Milc gépek között lehet még nézelődni, de ha abba is belemélyed az ember mingyá megint oldaltáskás városnézés-erdőtúra lesz.
Üdv Nagya
UI: Panasonicoknak gyors az autófókuszuk, de ezt csak ha van összehasonlítóteszt az hozza ki melyik a gyorsabb.[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
wrox
őstag
válasz mefistofeles #37875 üzenetére
Mivel nem név szerint kérdeztél valakit, hanem, a közösséget, ezért mindenki magára veheti, aki olvassa.
De mit lovagolsz még ezen, mikor írtam, hogy poénnak szántam a hsz.-t? -
Zozzer888
addikt
válasz mefistofeles #37868 üzenetére
Nekem volt 2950HD-m (ugyanaz kb mint a 80as), azt mondanám neked hogy ha kell a nagyon okos, és sokszínű automata mód, mindenképpen a Fujit vedd. Fotóztam 150-es Canonnal, de én nem voltam tőle elájulva, nem mondtam volna hogy jobb mint a Fuji...de itt szeretik
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Nagya21
addikt
válasz mefistofeles #37875 üzenetére
HAli!!
Sajnos a fuji az s6500 óta nem dobott ki a piacra jó olcsó Bridge gépet.
Amit te irtál azt, kenterbe veri a Canon sx150is, de ha valahol fellelsz sx130is-t az mégjobb.
Üdv Nagya
UI: ha kicsit kipótolod, ott a kifutó sx220hs, nekem is olyan van bátran ajánlom.Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
wrox
őstag
válasz mefistofeles #37873 üzenetére
Meg ne sértődj, hallod. Poénnak szántam. A 2 gépet nem ismerem, hülyeséget nem akarok mondani.
-
love
tag
Köszi, akkor ez is pipa
3gépet néztem ki, de 3 árkategória Canon SX160IS Canon SX230HS/220HS és az Olympus E-PL1.
Néztem pár teszt képet mind a 3-ról, és azok alapján mind a 3-ban találtam olyat ami annyira nem jött be,de ugyan akkor jót is én szeretek pl makrozni. Kipróbálni boltban csak az első kettőt tudtam,de akkor is automatában 1-2 makro, sima és tele állású képet tudtam csinálni,de nem tudtam vissza nézni,mert belső memóriájuk nincs viszont bejött az AF,mert folyamatosban nagyon gyors és pontosnak tűnt mind a kettő, és makronál több géppel ellentétben éles és szép képet csinált (samsung,olymp homályos képeket csináltak, sony már jobbat) Az első gép miatt kérdeztem az elemet és a második kettő miatt az akksitCsak a Funky ;)
-
wrox
őstag
válasz mefistofeles #37868 üzenetére
"Ha hülyéket kérdezek bocsi"
Azért ennyire ne degradálj le bennünket, mivel minket kérdezel
-
mefistofeles
addikt
Srácok!
Szerintetek adott kategóriában melyik a jobb? (ti melyiket vennétek....)
Canon PowerShot SX 150 IS vagy Fuji FinePix S2980Ha hülyéket kérdezek bocsi, full amatőr vagyok....
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan bridge/kompakt gép amivel hasonló sebességet el lehet érni a fókusz terén, mint mondjuk egy belépő szintű DSLR masinával?
Egyik kollégám keres valami használhatót.
Nekem az a tapasztalatom, hogy általában beltérben véreznek el ezek a gépek.... kültérben sok fénnyel nincs baj... Viszont nem láttam még megfelelő sebességűt lámpafénynél...
-
Švejk
őstag
Üdv,
A közeljövőben terveznénk fényképezőgépet venni.
Ami fontos:
Az ár max 45.000
minimum 10x optikai zoom
1cm-es makró.
A főbb szempontok ezek, hosszú távra kéne, első körben a Canon SX150 IS-t néztem, de meglehet hogy van jobb a kategóriában. Tehát a best-buy gépet keresném ennyiért. -
szg88
őstag
Nem tudom milyenek Nagya tapasztalatai, de nekem az ugy. akksi nem rosszabb, mint a gyári. Legalábbis üzemidőben. Attól sztem nem kell félni, hogy tönkreteszi a gépet. Én még nem hallottam, hogy valakivel ilyen történt volna, persze attól még minden megeshet. Legfeljebb ne a leggagyibb (legolcsóbb) fajtát vedd. Amúgy milyen gépről van szó?
-
Loituma69
őstag
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Ha elemes akkor
PRO:ha lemerül szinte bárhol vehetsz hozzá elemet és tudsz tényképezni tovább, olcsó pótakksi
Kontra: Lassu vakutöltés, nehéz, lassabb akkutöltés(500mAh 4-5 óra)
Beépített akku
Pro:könnyebb, gyors vakutöltés, gyors akkumulátor feltöltés.(gyári töltővel 1-2óra)
Kontra:gyári akku drága, Ugy akku olcsó, de kevesebbet bír, ha nincs tartalék, és lemerül akkor ciki.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
petiked
tag
válasz scarabaeus #37853 üzenetére
köszi az infót! ez egyre bonyolultabb - mármint a döntés, viszont hihetetlen szerencse árán a 4 napos szünetben lehetőségem nyílik a 750 kipróbálására 1 napig -> este, lámpánál kattingatok majd párat a babáról, aztán megnézem az eredményt, de remélem ez már nem csinál mindig szellemképes fotót mint ami most van.
˘°°°˘ Californication ˘°°°˘ The people vs. Hank Moody ˛˛Creator: Tom Kapinos¸¸
-
love
tag
Egy kérdésem lenne, h miért nem jó ha egy fényképező elemes és nem akksis, v csak én vok tévhitben és nincs velük semmi gond?
Csak a Funky ;)
-
scarabaeus
őstag
válasz petiked #37850 üzenetére
Vaku nélkül mozgó téma beltéri fényképezésre egyik se optimális. Utazó gépek ezek, nagy zoommal, a kompaktok közt kisebb szenzorral és rosszabb fényerejű zoom objektívvel, de ez túrán és várost nézve nem gond, statikus beltéri fényképezés is mehet akár a Handheld Night Scene-nel a Canonon (lehet, hogy a másikon is), de nem arra találták ki, amire főként szánod.
Nagyobb szenzorú és nagy fényerejű (F1,4 ... F2) highend kompaktok (kisebb zoommal) alkalmasabvak, de azok is megküzdenének sokszor, és már azok is drágábbak.
A következő lépcsőfokról nem is beszélve.
Persze azzal is lehet törődni fényképezés közben, hogy a nem a mozgás leggyorsabb pontján kell okvetlen fényképezni, hanem holtponton esetleg.[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
p.awet
csendes tag
Na,visszaolvasgatva a fórumot egy kicsit,plusz kicsit áttekintve a kínálatot, leszűkítettem a kört nagyjából három gépre: Samsung WB750, Cannon SX220 HS, Olympus SP-620 UZ.
A Cannon egy tízessel azért drágább a másik kettőnél,megéri a felárat,vagy azért annyira nem?
A három gép közül melyik a jobb? És ha esetleg ezen a három gépen kívül tud valaki jobbat,az is jó lenne.
Előre is köszi a segítséget. -
petiked
tag
válasz scarabaeus #37845 üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek! - még máshonnan is kaptam okosítást, és összerakva a dolgokat: számomra (nem profi szinten való fotózáshoz) szinte mindegy hogy 2000 vagy 3200.. és elvileg mindkettő ebben a kategóriában megfelelő, habár visszaolvastam és van akinek tettszenek a tesztképek, van akiknek nem, speciel nekem elegek (nem homályos, és remélem egyiknek sem lesz homályos a videója, ha mozgást veszek fel vele) /GPS és wifi és extrák nem kellenek/
igen, főként vaku nélküli fotózásra kéne a gép, reggeltől-estig, szóval nem árt ha rosszabb fénynél is elfogadhatót lő.
-->mindent együtt, ha jól értettem az eddigi hsz-kat, visszamenőleg is, akkor a samu jó lesz!? (?)
kösz szépen! - de írjatok most ha elértettem vmit˘°°°˘ Californication ˘°°°˘ The people vs. Hank Moody ˛˛Creator: Tom Kapinos¸¸
-
nagyúr
válasz HardSanyeee #37847 üzenetére
Köszönöm. A HX9V-vel az volt a para, hogy nem tudtad, épp mit csinál.... csak nyomva tartottad a gombot, és semmi, majd elengedve, ismét nyomva is (hogy hátha nemtudott fókuszálni,vagy valami) csak ott várt és várt... rohadt idegesítő volt, amikor társaságban fényképeznél, de csak várni kell, és nem történik semmi, és visszajelzést sem kapott az ember, mi történik (vakutölstés, fókuszálás, stb).
-
Land
veterán
Üdv!
Budapesti átvéttel szeretnék venni új kompakt fényképezőgépet a cég részére. Jelenleg pár Fuji C20 végez szolgálatot, melyek 14 ezer Ft-ba kerültek. Sajnos ez kifutott modell lett mára. Tudtok ajánlani hasonló képminőséget tudó gépet? Nagy látószög előny, de nem hinném, hogy ennyiért lenne olyan. Köszönöm!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
HardSanyeee
őstag
válasz icecave #37846 üzenetére
Igaz, TZ30-asom nincs, viszont TZ25-ösöm van, azzal kapcsolatos adatokkal tudok szolgálni, sok különbség szerintem nincs a testvérmodellek között, de viszonyítási alapként talán hasznos lehet számodra.
Teljesen sötét helyen fotóztam kb 2 méter távolságra, 5 MP-es felbontáson, P módban, minden beállítás automata volt és a képvisszanézés ki volt kapcsolva.
A vaku 2 mp alatt tölt fel, egymás után folyamatosan fotózni pedig 3 másodpercenként lehet. Amíg tölt a vaku, addig nem lehet fókuszálásra kényszeríteni a gépet, viszont ha vakutöltés közben nyomva tartja az ember az exponálógombot, akkor a vakufeltöltődés után egyből elkezd fókuszálni, majd exponálni (így mértem a 3 mp-et). Van lehetőség vakusorozatot készíteni, ekkor a képméretet automatikusan visszaveszi 3 MP-re és kb 5 mp alatt készít 5 darab képet (természetesen ekkor visszaveszi a vaku teljesítményét). Ha be van állítva a képvisszanézés funkció, akkor aközben sajnos nem tölt a vaku, csak miután visszajött a kereső utána kezd el tölteni.
Remélem azért tudtam valamennyit segíteni ezzel
-
nagyúr
válasz p.awet #37831 üzenetére
Addig még van időd nézelődni/informálódni... nekem is hetente változik a véleményem, most pl. az S100 és a TZ30 verseng egymással, azt fogom venni, ami gyorsabban fényképez egymásután vakuval, gyengébb fényviszonyok között. Zoom és videó nálam nem szempont. Már csak az a kérdés, hogy hogy derítem ki, hogy melyik "shotol" (és egyben töltö fel a vakut) gyorsabban.
-
scarabaeus
őstag
válasz petiked #37843 üzenetére
Nem a zársebességgel lesz gond, az ezredmásodpercek úgyse számítanak a baba mozgásában, beltérben vaku nélkül meg jó, ha századmásodperces tartományba tudod normális képminőség mellett hozni az expozíciót. Ha szembevakuzás van, akkor annak úgyis mindegy, de ha nem, akkor a világítás lehetőségek szerinti növelése számít, hogy ne félhomályban kelljen kezelhetetlenül magas érzékenységgel próbálkozni, elég magas lesz az még akkor is, ha normálisak a fényviszonyok. Innentől viszont a gépek magas ISO-n nyújtott képminősége számít, nem az elérhető minimum záridők, amiket majd odakinn, a napon fog elérni az adott masina.
-
wrox
őstag
válasz petiked #37843 üzenetére
Arra azért figyelj, hogy 1/3200 -as zársebességnél nem árt, ha hétágra süt a nap, vagy valami más. (Vakut ugye nem szeretjük a babáknál)
Egyébként minél nagyobb a / jel utáni szám, annál gyorsabb mozgást tudsz fotózni elmosódás nélkül.
Az meg hogy melyik gép a 2 közül Na ebbe már nem akarok megint belefolyni, mert már kismilliószor átbeszéltük az utóbbi pár hét alatt, szóval jobban jársz, ha visszaolvasol.
-
petiked
tag
Sziasztok,
ma meg kell rendelnem vmelyik kütyüt, és hajszálnyit bizonytalan vagyok - még mindig.
Ha "babamozgás"-t szeretnék elkapni a leendő géppel, akkor melyik zársebesség a jobb?
Canon SX230HS - 1 – 1/3200 mp (gyári alapbeállítás); 15 – 1/3200 mp (teljes tartomány – a felvételi módtól függően változik)
Samsung WB 750
auto : 1 / 8 - 1 / 2000 sec. / Program : 1 - 1 / 2000 sec., M : 16 - 1 / 2000 sec. / Night : 8 - 1 / 2000 sec.cél, hogy ne legyenek elmosódott képek, mert a pillanatot nehéz megismételni
(vagy ezen a nem profi szinten, szinte nem számítanak az értékbeli különbségek?)
Köszönöm!˘°°°˘ Californication ˘°°°˘ The people vs. Hank Moody ˛˛Creator: Tom Kapinos¸¸
-
Nixon18
senior tag
Akkor feladom...
-
Nixon18
senior tag
Remélem ez már használható. Ha nem, feladom
Az első kép digitális, a többi optikai zoommal készültek.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz scarabaeus #37834 üzenetére
Köszi! Mivel azonban oda nem vagyok regelve, viszont a SkyDrive-ra igen, ezért megnéztem ott lehet-e linkelni és mint kiderült lehet, tehát a következő képeket onnan fogom linkelni.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
p.awet
csendes tag
válasz scarabaeus #37832 üzenetére
akkor úgy fogalmazom,hogy minél kisebb legyen a zaj,és elfogadható képeket csináljon a nem feltétlen ideális fényviszonyok között is. Így már korrektebb a megfogalmazás?
Nyilván azt vágom,hogy olyan gép nincs,ami tökéletes képeket csinál,de ezen az árkategórián belül a legfrankóbb gépet szeretném.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz scarabaeus #37829 üzenetére
Sajnos más helyet nem tudok, ahova kicsinyítés nélkül fel lehet tölteni a képeket, mint a saját itthoni kis "szerverem". Ott pedig a https alap.
@Runner_fxr
Várjuk a tesztképeket."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
p.awet
csendes tag
Sziasztok!
Új fényképezővel szeretném magam meglepni karácsonyra,és mint totál laikus kérnék tanácsot tőletek.
Egy olyan gépet szeretnék,ami 40-50 ezer forint között van,tiszta,zajmentes képeket csinál,független a fényviszonyoktól. Leginkább tájképeket (sokat túrázok),családi és baráti eseményeket szeretnék vele fotózni. A videó az teljesen mindegy,az abszolút nem érdekel,de a zoom az lehet nagy.
A legfontosabb igazából az ár/érték arány,nem szeretnék belefutni valami túlárazott gépbe.
Előre is köszönöm a segítséget. -
sanzi89
addikt
válasz Triumph #37761 üzenetére
Ma kimentem kicsit sétálgatni és igaz, hogy elég ramaty volt az idő, de csináltam pár képet az ajánlásod alapján a Samsung WB750 -nel.
Eredeti kép | -0.7 EV
Eredeti kép | -0.3 EV
Eredeti kép | -0.3 EV
Eredeti kép | -0.3 EVBeépített panoráma mód | Hugin panoráma
Vélemények?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
ezanickem
tag
Sziasztok!
Teljesen laikus vagyok fényképezés terén, egyet tudok, hogy a szép képeket szeretem, ezért is kérném a tanácsotokat. Igaz van még bő hónap a vásárlásig de ennyi idő alatt azért csak kialakul valami, hogy tudjam mi az ami kell nekem. Videokat nem szeretnék csinálni így ez nem lényeg, tájképek, család ezek amik a lényegesek volnának nekem. Ami még lényeg ugyebár a pénz 50-60e közötti de ha kicsit átlóg az se baj ha tényleg megéri a plusz költséget.Elnézést ha ilyen kérdés volt már a közeli múltban, hamarosan nekiállok és elkezdek visszafele olvasni. Köszönöm a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
Ahogy elnézem, ez a google docos megjelenítés a böngésző kicsinyítését használja, a 2 MP-esre kicsinyített kép további, az ablakhoz igazodó kicsinyítéséhez, amit az én 10 a 23-on verziójú Firefoxom is valami iszonyat lépcsős módon hoz össze, valami igen primitív újramintavételezési algoritmusa lehet (konkrétan, azt hiszem, hogy nem fejlettebb a "legközelebbi szomszéd" módszernél, durva). A google docos felületen persze nincs gomb a kép normál, teljes megjelenítésére, de van a böngésző jobb gombos "Kép megjelenítése" funkciója, az hat.
Szerk.: Ahogy nézem, a Chrome-nak jobban megy a kicsinyítés
[ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
válasz Runner_fxr #37823 üzenetére
Szerintem le van erősen kicsinyítve. Ennyire rossz nem lehet a képminőség.
-
Joshi
titán
válasz junior11 #37812 üzenetére
Most voltam a győri Media Markt-ban és sajnos buktam a Panasonic gépet ugyanis csak azt lehet megvenni ami van raktáron viszont nekem fontos a mostani 0%THM.
Felírtam hogy milyen készülékek vannak amik számításba jöhetnek:
SONY DSC-HX 200 VB (ez jónak tűnik de csak a kiállított darab van)
CANON POWERSHOT SX 40
OLYMPUS SP-720 UZ FEKETE
Nikon Coolpix P510Vagy végső elkeseredésembe esetleg egy SLR gép ami most akciós:
CANON EOS 1100D 18-55 DC III+ 75-300 DC INekem nagyon fontos lenne a jó minőségű videófelvétel és a kihajtható lcd kijelző.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz futo001 #37802 üzenetére
Köszi jónak tűnik de időközben nézelődtem és megtaláltam a Panasonic Lumix DMC-FZ150-es gépet ami azonnal rabul ejtett. Mivel nekem nagyon fontos a videó így szinte tuti hogy ezt választom még ha drágább is.
-
love
tag
Hali!
Érdekelne a véleményetek: tekintsünk el az ártól és a kategóriától, ha egy Canon sx230 és egy Olympus e-pl1(kit obival) között kellene választani, melyik lenne jobb? Természetesen képminőség szempontjából (macro és sima)
Csak a Funky ;)
-
Eagle25
csendes tag
Használt (esetleg új) fényképezőgépet szeretnék venni, milyet típust javasolnátok ez alapján?
Körülbelül 15e-25e HUF környékén gondoltam.
Legalább 7 Megapixeles legyen.
Digitális és optikai zoommal.
A legegyszerűbb, legprimitívebb kompakt gépeket nem szeretem, annál egy nagyon picit azért tudjon többet.
Főleg túrán, kiránduláson, használnánk. Tájképek, helyek, állatok, és makro fotózásra.Linkek is jöhetnek.
Az előző gépem: FujiFilm Finepix S5700
Ez is egy kicsit testesebb volt mint egy sima kompakt meg egy nagyon picit többet tudott. Megfelelt a célra amire használtam, nem volt vele gondom. Sajnos elhagytam.
ASRock B150M Pro4@QuadCore Intel Core i7-6700@3700 MHz (37 x 100)@2xKingston HyperX KHX2133C14D4/4G@NVIDIA GeForce GTX 750 Ti@120GBSSD@2x1TB
-
szg88
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest