Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fauno
tag
Sziasztok,
sikerült két gépre leredukálni a választást, melyiket érdemes venni?
A fő szempontok: a tökéletesebb képminőség, FullHD Videó, jobb kézremegés stabilizátor,
kézi beállítási lehetőségek nem fontosak annyira!.1. Nikon S9100
2. Casio Exilim EX-ZR100[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Ilyen kompakt gépekbe a cmos vagy a ccd szenzor a jobb? Mi a különbség a 2 között?
-
félisten
-
szg88
őstag
válasz Plazmacucci #36295 üzenetére
Megnézhetnéd még a fuji t200-ast a samsung wb690 / 700-ast is. Bár sztem képminőségre elmaradnak az ixustól, de pár dologban többet tudnak. Vagy az ixus220 esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Plazmacucci #36295 üzenetére
Ebben a gépben csak az a 4 X-es optikai zoom ami kicsit kevés, legalább is nekem tuti az lenne.
-
félisten
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Plazmacucci #36292 üzenetére
Én bátran merem ajánlani ezt a gépet amit vettem, Olympus sz-14
Ha fontos a 1080p-s videófelvevő akkor meg Olympus sz-30mr[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz Plazmacucci #36292 üzenetére
Amiket szóba hoztak neked bármelyik jó lehet, a döntés a tiéd melyik szimpib a számodra. Az újabbakat én nem kísértem figyelemmel így nem tudom, hogy képminőségre, szolgáltatásra melyiket tenném előbbre.
-
félisten
-
benvolio
őstag
válasz Plazmacucci #36290 üzenetére
A képstabival egy a lényeg, hogy a gépünkbe legyen benne optikai /lencse eltolásos/ vagy szenzor eltolásos. A kettő között szignifikáns a különbség főleg a kompakt kategóriába. A stabi nélkülit vagy a csak digitális képstabival rendelkezőket kell kerülni lehetőleg. Ettől mélyebben kár bele menni itt.
-
félisten
-
szg88
őstag
válasz Plazmacucci #36288 üzenetére
Igen fontos, a 115-ös jó gép, esetleg még az sx130 (de az nagyobb)
-
félisten
-
Michele
tag
válasz Plazmacucci #36286 üzenetére
Talán annyiban jobb amit linkeltem hogy független oldal, nem érdeke fényezni egyik gépet se
Elvileg ... -
Michele
tag
-
válasz Plazmacucci #36283 üzenetére
Nem, szenzor eltolásos. És nem, nem jobb az optikai. A lényeg hogy mechanikus, és nem ISO emelős.(Bár automatában úgyis emelni fogja )
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
félisten
Srácok!
Szemeztem egy Canon IXUS 115 HS géppel, szeretném tudni, hogy ár érték arányban van e alternatívája. Meg a képstabilizátorról sem találtam infót, ebben optikai van?
Köszi!Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
MODERÁTOR
-
HollyBoni
veterán
válasz scarabaeus #36273 üzenetére
Ja, az két link?
-
Fauno
tag
válasz Runner_fxr #36268 üzenetére
Az árgép szerint több helyen lehet kapni 43-45e Ft. között, csak éppen sehol sincsen raktáron!
(#36270) szg88: köszi, nagyon szimpatizálok vele, mert a hasonló tudású Nikonhoz és Canonhoz képest 10-15e Ft-al olcsóbb.
Csak kérdés, hogy lényegesen rosszabb minőségű képeket, videó felvételeket készít-e?
[ Szerkesztve ]
-
szg88
őstag
Kicsik "sony-s" képe van, de nem olyan rossz.
(#36260) HollyBoni: photoshop-olt is jó?
[ Szerkesztve ]
-
Fauno
tag
Valakinek van tapasztalata a Samsung WB750 masinával?
Ahogy nézem talán ez a legjobb ár/teljesítmény az 40-50e Ft-os árkategóriában (fullHD, nagy zoom).
Mi a véleményetek? -
benvolio
őstag
Ha valakit érdekel van most az edigitnél Canon SX130-as.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Nagya21 #36257 üzenetére
Az extreme digitalban nem volt sz-20-as. Szóval nem tudom, árgép szerint 50-75 között kapható, de a legtöbb helyen rendelhető csak. Ha az sz-14 került 54.900-ba, akkor gondolom 70-75 lehet a reális ára az sz-20 nak. Nálam az volt a probléma, hogy azonnal kellet a fényképező. Forma 1 előtt 1 nappal, szólt egy ismerős, hogy van 2 ingyen jegye 500 euro értékben. Mivel nem volt gépem, másnap mindenképpen akartam egyet venni, előző este utána olvasgattam, de nyilván már nem sok időm volt a válogatásra. Meg mivel vasárnap volt, az üzletek között sem lehetett válogatni. Szóval ezt a gépet némiképp a szükség szülte, de azért annyira nem jártam szerintem rosszul. Ha van egy kicsit több időm, akkor lehet mást veszek, egyedül a 1080p-s videó felvevőt hiányolom kicsit, bár nem sok különbség van a 720 meg az 1080 között.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Saját képeket még tudnátok feltölteni amik 50-60 ezres kompakttal készültek? Még mindig DSLR és kompakt között vacilálok.
-
BenJoe80
senior tag
válasz Nagya21 #36219 üzenetére
Nem ragaszkodom... csak ezzel vannak tapasztalataim. A hétvégén nézelődtünk, olvasgattunk a nejemmel és Nikon ill. Canon között hezitálunk...
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
Mandy19
csendes tag
Segítség! Sajnos leesett a Fujji S5000- es szerelmes gépem....lila az LCDkijelzője, és ha kattintok, akkor csak tiszta fehér képet készít. Van valakinek ötlete, hogy mi a hiba, lehet javítani, vagy kuka?
Vettem egy Nicon coolpix AW100- as kis kedves gépet....vélemények róla? -
Nagya21
addikt
válasz Runner_fxr #36252 üzenetére
Hali!!
Az Sz-20-as mennyivel lett volna drágább??
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Zozzer888
addikt
szerintem képminőségre a fujim (s2950hd) is ezt a szintet hozta, videóra nem tudok mit mondani,mert egy percet nem videóztam vele, csak amikor megvettem megnéztem hogy csinálja-e rendesen
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Michele
tag
A videón 51 mp-nél nem semmi hogy beint a csaj
Hogy az előző hozzászólásomba hogy került az az arcocska a szöveg közepébe ,
nem tudom[ Szerkesztve ]
-
Michele
tag
Valóban több a CanonSX220 tulaj .
Itt az ideje ezen változtatniKigyűjtöttem a legfontosabb tulajdonságokatszerintem)
A Canon rossz fényviszonyok között jobb képet csinál mint a Nikon , a tesztek szerint.
Jobban lehet állítgatni manuálisan a Canont ha értesz hozzá .
Videóban mindkettő tudja a 1080p-t a Canon 24 Fps, a Nikon 30 Fps
A zoom Canon 28 - 398 mm (14x) , Nikon 25 - 450 mm (18x)
Mindkettő 12.1 Megapixeles .BSI-CMOS érzékelő
A Canonban optikai stabilizátor van , a Nikon-ban optikai is és elektronikus is van.
A Canonra 210 db képet írnak egy töltésre, a Nikon-ra 270db
Kijelző: Canon 3,0" (461.000 pixel), Nikon 3,0" (920.000 pixel)
Súlyra : Canon 215g (akku és kártya nélkül), Nikon 214g (akkuval és kártyával)
Ami + esetleg a Nikon tud panoráma képet csinálni 180 és 360 fokban.
Mindkettő 2011 februárban jelent megAdatlapjuk :
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zozzer888 #36211 üzenetére
Végül kicsit többet költöttem fényképezőre mint azt terveztem.
Olympus SZ-14
54.900 ft volt. A 24X-es optikai zoom miatt döntöttem e mellett.Lőttem pár képet a mai Forma 1-en, de teljesen automatán, nem piszkáltam semmilyen beállítást.
Illetve csináltam videókat is.Képek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Video:
[link]
Biztos ki lehet többet is hozni ebből a gépből, de alap beállításon ezt tudja.[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
válasz Ace Ventura #36249 üzenetére
Nemtom, a két utóbbi hozzászólásod közti négy felhasználó mindegyikének van egy-egy SX220 illetve SX230-asa (+GPS, egyébként ugyanaz).
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Ace Ventura
addikt
válasz scarabaeus #36246 üzenetére
100M az már hihetőbbnek tűnik.
Más téma:
Esetleg valaki javasolna nekem fényképezőt innen az apróból, ami esetleg jobb lehet mint a bolti 50-60K-s gépek?
Nem zárkózom el a használt gépektől sem.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
BiriBum
őstag
válasz scarabaeus #36246 üzenetére
Pontosan. Az exifben 19.1m-es tárgytávolság van, tehát ha ezt megszorozzuk a szenzorméretből adódó fókusztáv szorzótényezővel, akkor 19,1×5,6=106,9.
-
scarabaeus
őstag
válasz Ace Ventura #36243 üzenetére
Nézzük.
A szenzor 6,17 mm x 4.55 mm. Az objektív a max. 70 mm-en áll.
A vízszintes látószög 2 * arctan((6,17 mm / 2) / 70 mm=5,047°
A távvezeték oszlopon 60 cm-re vannak a nyílások egymástól.
A képen ez 268 pixel. Mivel tele, jó közelítéssel már lehet simán osztani a szöget a pixelek arányában, a 268/4000 * 5,047° = 0,338°
0,338° alatt látszó 0,6 m, (0,6 m/2) / tan(0,338°/2) = 102 mSzerintem inkább olyan 100 m lesz az.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
MODERÁTOR
Ok, igazából jah, nincs ennyi Majd holnap lövök egy helyről zoomal és anélkül, ha kell.
Passz, egyhuzamba még nem használtam, 1 hete van meg.
Everybody lies.
-
szg88
őstag
kb. 200 kép.
-
-
MODERÁTOR
-
Michele
tag
válasz Ace Ventura #36238 üzenetére
Na a Nikon nincsen teletömve beállítási lehetőségekkel
Nekem sincsen rá szükségem
Viszont mellette szólt a 2 év garancia[ Szerkesztve ]
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Ultrakompaktok közül melyik az, ami a leginkább ajánlott fotózásra videózásra egyaránt (gyors mozgások) ? Igazából a hordozhatóság fontos, telefonban lévő kamera helyett kéne megoldás.
Azt tudom, hogy fizikai méretből kifolyólag a minőség korlátozva van, de amikor csak a minőség számít, van kölcsönben dslr, épp ezért lehet felesleges lenne egy Powershot S100.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Ace Ventura
addikt
Hát mivel nem vagyok egy nagy hozzáértő, és idegesít is a sok funkció, ezért nem kellene sok beállítási lehetőség.Automata módban legyen jó
Zozzer888
Nekem az elején sem volt egy nagy erőbajnok, de azé a 20-30 perc merülési idő nekem már több a soknál.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
szg88
őstag
válasz Ace Ventura #36230 üzenetére
Ha nem akarsz komolyabb kézi beállításokat (rekesz stb.) akkor nézd meg a canon ixus 220/230-at is.
(#36232) Alex91: jó az energizer is, csak néhány év alatt teljesen megdöglik.
(#36228) Michele: jól hallottam videó közben, hogy ennél a nikonnál is megvan az a pattogó hang mikor fókuszál?
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Ace Ventura #36227 üzenetére
Akkor nem csodalom... Eneloop kell, vagy valami mas LSD akku.
SONY DSC-H90
Olympus SZ-14
Canon PowerShot SX220 HS
Samsung WB750ZDicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Michele
tag
válasz Ace Ventura #36230 üzenetére
Nincs mit
-
Ace Ventura
addikt
válasz Michele #36228 üzenetére
Nem rossz, köszönöm!
Valóban remeg egy kicsit a kezed
Megtudtam, ami érdekelt!Várok még más választ, de ez a gép tetszene.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Aske
aktív tag
60-ért SX220-at ajánlják jó ideje.
Sötétben (kevés fényben) mindegyik gépen nehéz jó képet készíteni.
A nagy zommal készült képekhez meg állvány kell, különben életlen lesz. Alap dolgok.
-
Michele
tag
válasz Ace Ventura #36222 üzenetére
Videó [link]
Nem a legjobb állvány híjánÁáá rossz az egész
Ennyire nem lett rossz a videó ...
Hova töltsem fel ??
Youtube -ra nem akarom ...[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Ace Ventura #36224 üzenetére
Ezzel a mostanival is ez a gondom.
Hmm, mert talan xar akksikat hasznalsz benne? LSD akksi, vagy valami hatalmas mAh-as?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Michele
tag
válasz Ace Ventura #36224 üzenetére
Igazából még nem sikerült kipróbálnom, 2 hetes és még nem csináltam máshol képet csak itthon .
3 hét múlva megyek nyaralni akkor tudók bővebben nyilatkozni.
Ezt a tesztet is olvasd el :update
vagy ezt is nézd meg:
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
-
Michele
tag
válasz Ace Ventura #36222 üzenetére
Talán kicsit kevesebb olyan 1,5 -2 villanyoszlopnyi távolság kb ...
tehát kb 75 -100 méter ha jól saccolom
A videón dolgozom -
Michele
tag
válasz Ace Ventura #36220 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Hali!
Úgy néz ki megadta magát a Canon A590 IS gépem!Szeretnék venni egy komolyabbat.Tegnap voltam a Hungaroringen, és akkor láttam, hogy mennyire gyér ez a gép a zoomolt képek fotózására.Sőt sötétben is vacak képet csinált.
Nem igazán értek hozzá, ezért engem könnyű megvezetni, de szeretnék egy olyan gépet, ami 50-60M ről zoomolva tűrhető éles képet csinál, és normális videót is készíthetnék vele.
Mit ajánlotok? 50-60K lenne rá.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Nagya21
addikt
válasz BenJoe80 #36202 üzenetére
HAli!!
ÖÖÖ Kompaktba sztem most van olyan jó, ha nem jobb mint a Kodak az a Canon SX220Hs, Ha sietsz azt még kapsz a Edigitalnál baráti áron.
Ha mindenáron ragaszkodsz a Kodak-hoz(nekem is Z812Is-volt), akkor inkább a Z990Max-ot ajánlom Z990Max,értékelést az edigital oldalon találsz a gépnél(már nem forgalmazzák).
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
törölt tag
válasz Badb0y #36215 üzenetére
Canon Powershot G1X esetleg? Mondjuk a 200k fölötti ár húzós. (ebayen vannak olcsóbban új darabok)
De a legnagyobb szenzoros kompakt, ami 28-112mm átfogást tud. (Szemben pl. a Fujifilm X100-zal ami fix ekv. 35mm gyújtótáv) -
Badb0y
addikt
Ismét dilemmázok
Eladtam nex 5n-et Ez sem vált be, mert visszaestem az objektív vásárlós hibába, így a kis nex 5n, majdnem 2kg volt a 18-200-zal.Tehát kérdésem, milyen gépet tudtok ajánlani, aminek nagyon jó képe van, NEM cserélhető objektíves, mert mindig hibába esek, kompakt, és valamennyire van egy normális zoomja.
Esetleg létezik APS-C szenzoros kompakt gép ? Videó is fontos szempont, de a méret/ár/érték arányt kellene valahogy tartani.Ha esetleg valami ultra zoom viszi most a pálmát, az is jöhet. Árat nem írok,minőség kellene, persze kompromisszumokkal.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
BenJoe80
senior tag
Jó, ezt azért úgy kell érteni, hogy az átlagnál jobban érzékeny... tehát az átlagnál hamarabb kezd el "zajos" fotót készíteni, homályban, fél-homályban.
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
szg88
őstag
válasz Runner_fxr #36212 üzenetére
Nem szoktak boltban nagy készleteket tartani. Ha bemész vmi műszaki boltba, ott biztos találsz jó drágán.
-
Zozzer888
addikt
válasz Runner_fxr #36209 üzenetére
Nem ismerem a Casiokat, de 35 körül a bestbuy a Canon SX130
-
válasz BenJoe80 #36202 üzenetére
a réginek problémája volt, hogy érzékeny volt a fényre. Viszonylag sok fényre volt szüksége, ha egy kicsit sötétebb volt akkor már nem sikerült olyan jól a fotó - zajos lett. Állítólag ennek is ez a hibája...
Hát a jó fotóhoz első körben sok fény kel. Ha kevés, akkor mind1ik bezajosodik, mind1 ki gyártotta.
Ez sajna nem bridge, csak slr like ultrazoom. A képminősége semmivel nem jobb mint egy jobbfajta 60k-s szappantartónak (Nikon S9100), sőt...
-
Zozzer888
addikt
válasz Runner_fxr #36207 üzenetére
20 alatt ezt szoktam ajánlani
-
Zozzer888
addikt
válasz Runner_fxr #36205 üzenetére
És mire kéne?Kell a nagy zoom?Vagy csak sima mezei gép legyen?Tudjon manuális módot, vagy fogja állítgatni a fene?
-
Zozzer888
addikt
válasz Runner_fxr #36203 üzenetére
mi az olcsóbb?
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok, az olcsóbb kategóriában milyen kompakt gépet érdemes venni?
-
BenJoe80
senior tag
Köszi a választ. Közben nézelődtem, számolgattam és sajnos nagyon úgy néz ki, nem fog menni egy DSLR. Kompaktot viszont nem akarok. Marad tehát egy bridge.
Azok közül nézelődtem és mivel a Kodakkal nagyon jó tapasztalatim vannak (még akkor is, ha az csak egy EasyShare Z1275 kompakt), megakadta szemem ezen: Kodak EasyShare Z5010. Ez szerinted mennyire éri meg? Esetleg alternatívák?
Ami nagyon tetszik ebben a gépben, hogy u.u. Schneider-Kreucnach lencséje van (a Z1275-nek is ez volt) viszont a réginek problémája volt, hogy érzékeny volt a fényre. Viszonylag sok fényre volt szüksége, ha egy kicsit sötétebb volt akkor már nem sikerült olyan jól a fotó - zajos lett. Állítólag ennek is ez a hibája...
-
válasz BiriBum #36199 üzenetére
Az attól függ milyen aksija volt éppen töltésen. Mert bár a modern LiIon aksik nem igénylik a törődést, a régebbi (NiCd,NiMh) kivitelek igénylik azt. Pl. a töltést nem jó megszakítani, "illik" megvárni míg teljesen feltöltődik.
BenJoe80
Szerintem egy szuerkompakt (Samsung EX1, Canon S95), vagy egy MILC jó válsztás lehet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest