Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- IoT-piacra fókuszáló csúcsmagot tervezett az ARM
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Deszka Arrow Lake alá: MSI MAG Z890 Tomahawk WiFi alaplap tesztje
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Tálaljuk a februári hardverlevest
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fauno
tag
Sziasztok,
sikerült két gépre leredukálni a választást, melyiket érdemes venni?
A fő szempontok: a tökéletesebb képminőség, FullHD Videó, jobb kézremegés stabilizátor,
kézi beállítási lehetőségek nem fontosak annyira!.1. Nikon S9100
2. Casio Exilim EX-ZR100[ Szerkesztve ]
-
Ilyen kompakt gépekbe a cmos vagy a ccd szenzor a jobb? Mi a különbség a 2 között?
-
-
szg88
őstag
válasz
Plazmacucci #36295 üzenetére
Megnézhetnéd még a fuji t200-ast a samsung wb690 / 700-ast is. Bár sztem képminőségre elmaradnak az ixustól, de pár dologban többet tudnak. Vagy az ixus220 esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Plazmacucci #36295 üzenetére
Ebben a gépben csak az a 4 X-es optikai zoom ami kicsit kevés, legalább is nekem tuti az lenne.
-
-
válasz
Plazmacucci #36292 üzenetére
Én bátran merem ajánlani ezt a gépet amit vettem, Olympus sz-14
Ha fontos a 1080p-s videófelvevő akkor meg Olympus sz-30mr[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz
Plazmacucci #36292 üzenetére
Amiket szóba hoztak neked bármelyik jó lehet, a döntés a tiéd melyik szimpib a számodra. Az újabbakat én nem kísértem figyelemmel így nem tudom, hogy képminőségre, szolgáltatásra melyiket tenném előbbre.
-
-
benvolio
őstag
válasz
Plazmacucci #36290 üzenetére
A képstabival egy a lényeg, hogy a gépünkbe legyen benne optikai /lencse eltolásos/ vagy szenzor eltolásos. A kettő között szignifikáns a különbség főleg a kompakt kategóriába. A stabi nélkülit vagy a csak digitális képstabival rendelkezőket kell kerülni lehetőleg. Ettől mélyebben kár bele menni itt.
-
-
szg88
őstag
válasz
Plazmacucci #36288 üzenetére
Igen fontos, a 115-ös jó gép, esetleg még az sx130 (de az nagyobb)
-
-
Michele
tag
válasz
Plazmacucci #36286 üzenetére
Talán annyiban jobb amit linkeltem hogy független oldal, nem érdeke fényezni egyik gépet se
Elvileg ... -
Michele
tag
-
cigam
titán
válasz
Plazmacucci #36283 üzenetére
Nem, szenzor eltolásos. És nem, nem jobb az optikai. A lényeg hogy mechanikus, és nem ISO emelős.(Bár automatában úgyis emelni fogja
)
-
Srácok!
Szemeztem egy Canon IXUS 115 HS géppel, szeretném tudni, hogy ár érték arányban van e alternatívája. Meg a képstabilizátorról sem találtam infót, ebben optikai van?
Köszi! -
-
HollyBoni
veterán
válasz
scarabaeus #36273 üzenetére
Ja, az két link?
-
Fauno
tag
válasz
Runner_fxr #36268 üzenetére
Az árgép szerint több helyen lehet kapni 43-45e Ft. között, csak éppen sehol sincsen raktáron!
(#36270) szg88: köszi, nagyon szimpatizálok vele, mert a hasonló tudású Nikonhoz és Canonhoz képest 10-15e Ft-al olcsóbb.
Csak kérdés, hogy lényegesen rosszabb minőségű képeket, videó felvételeket készít-e?
[ Szerkesztve ]
-
szg88
őstag
Kicsik "sony-s" képe van, de nem olyan rossz.
(#36260) HollyBoni: photoshop-olt is jó?
[ Szerkesztve ]
-
-
Fauno
tag
Valakinek van tapasztalata a Samsung WB750 masinával?
Ahogy nézem talán ez a legjobb ár/teljesítmény az 40-50e Ft-os árkategóriában (fullHD, nagy zoom).
Mi a véleményetek? -
benvolio
őstag
Ha valakit érdekel van most az edigitnél Canon SX130-as.
-
válasz
Nagya21 #36257 üzenetére
Az extreme digitalban nem volt sz-20-as. Szóval nem tudom, árgép szerint 50-75 között kapható, de a legtöbb helyen rendelhető csak. Ha az sz-14 került 54.900-ba, akkor gondolom 70-75 lehet a reális ára az sz-20 nak. Nálam az volt a probléma, hogy azonnal kellet a fényképező. Forma 1 előtt 1 nappal, szólt egy ismerős, hogy van 2 ingyen jegye 500 euro értékben. Mivel nem volt gépem, másnap mindenképpen akartam egyet venni, előző este utána olvasgattam, de nyilván már nem sok időm volt a válogatásra. Meg mivel vasárnap volt, az üzletek között sem lehetett válogatni. Szóval ezt a gépet némiképp a szükség szülte, de azért annyira nem jártam szerintem rosszul. Ha van egy kicsit több időm, akkor lehet mást veszek, egyedül a 1080p-s videó felvevőt hiányolom kicsit, bár nem sok különbség van a 720 meg az 1080 között.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Saját képeket még tudnátok feltölteni amik 50-60 ezres kompakttal készültek? Még mindig DSLR és kompakt között vacilálok.
-
Mandy19
csendes tag
Segítség! Sajnos leesett a Fujji S5000- es szerelmes gépem....lila az LCDkijelzője, és ha kattintok, akkor csak tiszta fehér képet készít. Van valakinek ötlete, hogy mi a hiba, lehet javítani, vagy kuka?
Vettem egy Nicon coolpix AW100- as kis kedves gépet....vélemények róla? -
Nagya21
addikt
válasz
Runner_fxr #36252 üzenetére
Hali!!
Az Sz-20-as mennyivel lett volna drágább??
Üdv Nagya -
Zozzer888
addikt
válasz
szerintem képminőségre a fujim (s2950hd) is ezt a szintet hozta, videóra nem tudok mit mondani,mert egy percet nem videóztam vele, csak amikor megvettem megnéztem hogy csinálja-e rendesen
-
Michele
tag
válasz
A videón 51 mp-nél nem semmi hogy beint a csaj
Hogy az előző hozzászólásomba hogy került az az arcocska a szöveg közepébe ,
nem tudom[ Szerkesztve ]
-
Michele
tag
Valóban több a CanonSX220 tulaj .
Itt az ideje ezen változtatniKigyűjtöttem a legfontosabb tulajdonságokat
szerintem)
A Canon rossz fényviszonyok között jobb képet csinál mint a Nikon , a tesztek szerint.
Jobban lehet állítgatni manuálisan a Canont ha értesz hozzá .
Videóban mindkettő tudja a 1080p-t a Canon 24 Fps, a Nikon 30 Fps
A zoom Canon 28 - 398 mm (14x) , Nikon 25 - 450 mm (18x)
Mindkettő 12.1 Megapixeles .BSI-CMOS érzékelő
A Canonban optikai stabilizátor van , a Nikon-ban optikai is és elektronikus is van.
A Canonra 210 db képet írnak egy töltésre, a Nikon-ra 270db
Kijelző: Canon 3,0" (461.000 pixel), Nikon 3,0" (920.000 pixel)
Súlyra : Canon 215g (akku és kártya nélkül), Nikon 214g (akkuval és kártyával)
Ami + esetleg a Nikon tud panoráma képet csinálni 180 és 360 fokban.
Mindkettő 2011 februárban jelent megAdatlapjuk :
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Zozzer888 #36211 üzenetére
Végül kicsit többet költöttem fényképezőre mint azt terveztem.
Olympus SZ-14
54.900 ft volt. A 24X-es optikai zoom miatt döntöttem e mellett.Lőttem pár képet a mai Forma 1-en, de teljesen automatán, nem piszkáltam semmilyen beállítást.
Illetve csináltam videókat is.Képek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Video:
[link]
Biztos ki lehet többet is hozni ebből a gépből, de alap beállításon ezt tudja.[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
válasz
Ace Ventura #36249 üzenetére
Nemtom, a két utóbbi hozzászólásod közti négy felhasználó mindegyikének van egy-egy SX220 illetve SX230-asa (+GPS, egyébként ugyanaz).
-
Ace Ventura
addikt
válasz
scarabaeus #36246 üzenetére
100M az már hihetőbbnek tűnik.
Más téma:
Esetleg valaki javasolna nekem fényképezőt innen az apróból, ami esetleg jobb lehet mint a bolti 50-60K-s gépek?
Nem zárkózom el a használt gépektől sem. -
BiriBum
őstag
válasz
scarabaeus #36246 üzenetére
Pontosan. Az exifben 19.1m-es tárgytávolság van, tehát ha ezt megszorozzuk a szenzorméretből adódó fókusztáv szorzótényezővel, akkor 19,1×5,6=106,9.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Ace Ventura #36243 üzenetére
Nézzük.
A szenzor 6,17 mm x 4.55 mm. Az objektív a max. 70 mm-en áll.
A vízszintes látószög 2 * arctan((6,17 mm / 2) / 70 mm=5,047°
A távvezeték oszlopon 60 cm-re vannak a nyílások egymástól.
A képen ez 268 pixel. Mivel tele, jó közelítéssel már lehet simán osztani a szöget a pixelek arányában, a 268/4000 * 5,047° = 0,338°
0,338° alatt látszó 0,6 m, (0,6 m/2) / tan(0,338°/2) = 102 mSzerintem inkább olyan 100 m lesz az.
-
válasz
Ok, igazából jah, nincs ennyi
Majd holnap lövök egy helyről zoomal és anélkül, ha kell.
Passz, egyhuzamba még nem használtam, 1 hete van meg.
-
szg88
őstag
válasz
kb. 200 kép.
-
válasz
Ace Ventura #36238 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Michele
tag
válasz
Ace Ventura #36238 üzenetére
Na a Nikon nincsen teletömve beállítási lehetőségekkel
Nekem sincsen rá szükségem
Viszont mellette szólt a 2 év garancia[ Szerkesztve ]
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Ultrakompaktok közül melyik az, ami a leginkább ajánlott fotózásra videózásra egyaránt (gyors mozgások) ? Igazából a hordozhatóság fontos, telefonban lévő kamera helyett kéne megoldás.
Azt tudom, hogy fizikai méretből kifolyólag a minőség korlátozva van, de amikor csak a minőség számít, van kölcsönben dslr, épp ezért lehet felesleges lenne egy Powershot S100.
-
-
szg88
őstag
válasz
Ace Ventura #36230 üzenetére
Ha nem akarsz komolyabb kézi beállításokat (rekesz stb.) akkor nézd meg a canon ixus 220/230-at is.
(#36232) Alex91: jó az energizer is, csak néhány év alatt teljesen megdöglik.
(#36228) Michele: jól hallottam videó közben, hogy ennél a nikonnál is megvan az a pattogó hang mikor fókuszál?
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz
Ace Ventura #36227 üzenetére
Akkor nem csodalom... Eneloop kell, vagy valami mas LSD akku.
SONY DSC-H90
Olympus SZ-14
Canon PowerShot SX220 HS
Samsung WB750Z -
Michele
tag
válasz
Ace Ventura #36230 üzenetére
Nincs mit
-
Aske
aktív tag
60-ért SX220-at ajánlják jó ideje.
Sötétben (kevés fényben) mindegyik gépen nehéz jó képet készíteni.
A nagy zommal készült képekhez meg állvány kell, különben életlen lesz. Alap dolgok.
-
Michele
tag
válasz
Ace Ventura #36222 üzenetére
Videó [link]
Nem a legjobb állvány híjánÁáá rossz az egész
Ennyire nem lett rossz a videó ...
Hova töltsem fel ??
Youtube -ra nem akarom ...[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz
Ace Ventura #36224 üzenetére
Ezzel a mostanival is ez a gondom.
Hmm, mert talan xar akksikat hasznalsz benne? LSD akksi, vagy valami hatalmas mAh-as?
-
Michele
tag
válasz
Ace Ventura #36224 üzenetére
Igazából még nem sikerült kipróbálnom, 2 hetes és még nem csináltam máshol képet csak itthon .
3 hét múlva megyek nyaralni akkor tudók bővebben nyilatkozni.
Ezt a tesztet is olvasd el :update
vagy ezt is nézd meg:
[ Szerkesztve ]
-
Michele
tag
válasz
Ace Ventura #36222 üzenetére
Talán kicsit kevesebb olyan 1,5 -2 villanyoszlopnyi távolság kb ...
tehát kb 75 -100 méter ha jól saccolom
A videón dolgozom -
Michele
tag
válasz
Ace Ventura #36220 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Hali!
Úgy néz ki megadta magát a Canon A590 IS gépem!Szeretnék venni egy komolyabbat.Tegnap voltam a Hungaroringen, és akkor láttam, hogy mennyire gyér ez a gép a zoomolt képek fotózására.Sőt sötétben is vacak képet csinált.
Nem igazán értek hozzá, ezért engem könnyű megvezetni, de szeretnék egy olyan gépet, ami 50-60M ről zoomolva tűrhető éles képet csinál, és normális videót is készíthetnék vele.
Mit ajánlotok? 50-60K lenne rá. -
Nagya21
addikt
válasz
BenJoe80 #36202 üzenetére
HAli!!
ÖÖÖ Kompaktba sztem most van olyan jó, ha nem jobb mint a Kodak az a Canon SX220Hs, Ha sietsz azt még kapsz a Edigitalnál baráti áron.
Ha mindenáron ragaszkodsz a Kodak-hoz(nekem is Z812Is-volt), akkor inkább a Z990Max-ot ajánlom Z990Max,értékelést az edigital oldalon találsz a gépnél(már nem forgalmazzák).
Üdv Nagya -
törölt tag
válasz
Badb0y #36215 üzenetére
Canon Powershot G1X esetleg? Mondjuk a 200k fölötti ár húzós. (ebayen vannak olcsóbban új darabok)
De a legnagyobb szenzoros kompakt, ami 28-112mm átfogást tud. (Szemben pl. a Fujifilm X100-zal ami fix ekv. 35mm gyújtótáv) -
Badb0y
addikt
Ismét dilemmázok
Eladtam nex 5n-etEz sem vált be, mert visszaestem az objektív vásárlós hibába, így a kis nex 5n, majdnem 2kg volt a 18-200-zal.
Tehát kérdésem, milyen gépet tudtok ajánlani, aminek nagyon jó képe van, NEM cserélhető objektíves, mert mindig hibába esek, kompakt, és valamennyire van egy normális zoomja.
Esetleg létezik APS-C szenzoros kompakt gép ? Videó is fontos szempont, de a méret/ár/érték arányt kellene valahogy tartani.Ha esetleg valami ultra zoom viszi most a pálmát, az is jöhet. Árat nem írok,minőség kellene, persze kompromisszumokkal.
-
szg88
őstag
válasz
Runner_fxr #36212 üzenetére
Nem szoktak boltban nagy készleteket tartani. Ha bemész vmi műszaki boltba, ott biztos találsz jó drágán.
-
-
Zozzer888
addikt
válasz
Runner_fxr #36209 üzenetére
Nem ismerem a Casiokat, de 35 körül a bestbuy a Canon SX130
-
cigam
titán
válasz
BenJoe80 #36202 üzenetére
a réginek problémája volt, hogy érzékeny volt a fényre. Viszonylag sok fényre volt szüksége, ha egy kicsit sötétebb volt akkor már nem sikerült olyan jól a fotó - zajos lett. Állítólag ennek is ez a hibája...
Hát a jó fotóhoz első körben sok fény kel. Ha kevés, akkor mind1ik bezajosodik, mind1 ki gyártotta.
Ez sajna nem bridge, csak slr like ultrazoom. A képminősége semmivel nem jobb mint egy jobbfajta 60k-s szappantartónak (Nikon S9100), sőt...
-
Zozzer888
addikt
válasz
Runner_fxr #36207 üzenetére
20 alatt ezt szoktam ajánlani
-
Zozzer888
addikt
válasz
Runner_fxr #36205 üzenetére
És mire kéne?Kell a nagy zoom?Vagy csak sima mezei gép legyen?Tudjon manuális módot, vagy fogja állítgatni a fene?
-
-
Zozzer888
addikt
válasz
Runner_fxr #36203 üzenetére
mi az olcsóbb?
-
Sziasztok, az olcsóbb kategóriában milyen kompakt gépet érdemes venni?
-
BenJoe80
senior tag
Köszi a választ. Közben nézelődtem, számolgattam és sajnos nagyon úgy néz ki, nem fog menni egy DSLR. Kompaktot viszont nem akarok. Marad tehát egy bridge.
Azok közül nézelődtem és mivel a Kodakkal nagyon jó tapasztalatim vannak (még akkor is, ha az csak egy EasyShare Z1275 kompakt), megakadta szemem ezen: Kodak EasyShare Z5010. Ez szerinted mennyire éri meg? Esetleg alternatívák?
Ami nagyon tetszik ebben a gépben, hogy u.u. Schneider-Kreucnach lencséje van (a Z1275-nek is ez volt) viszont a réginek problémája volt, hogy érzékeny volt a fényre. Viszonylag sok fényre volt szüksége, ha egy kicsit sötétebb volt akkor már nem sikerült olyan jól a fotó - zajos lett. Állítólag ennek is ez a hibája...
-
cigam
titán
válasz
BiriBum #36199 üzenetére
Az attól függ milyen aksija volt éppen töltésen. Mert bár a modern LiIon aksik nem igénylik a törődést, a régebbi (NiCd,NiMh) kivitelek igénylik azt. Pl. a töltést nem jó megszakítani, "illik" megvárni míg teljesen feltöltődik.
BenJoe80
Szerintem egy szuerkompakt (Samsung EX1, Canon S95), vagy egy MILC jó válsztás lehet.[ Szerkesztve ]