Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ptech
addikt
Ill. sok topicban az első hsz tartalmazza a legjobb vételeket árkategória szerint. Itt is meg lehetne csinálni ezt, és beleírni a címbe, hogy olvasd el az elsőt.
Sokkal kevesebben kérdeznék meg ugyanazt naponta, ha le lenne írva az elsőben. Akár még annak a kárára is, hogy az ott leírtak nagy része kikerül onnan.Hasznos tippeket sok helyen lehet olvasni, ez a topic viszont gépválasztó téma, imho a kompakt vevők nagy része amúgy is csak fényképezni akar, semmi tech részlettel nem akar foglalkozni.
tldr: Az első hsz. árkategórák szerinti 'legjobb vétel' résszel való bővítésével tized ennyi ismétlés sem lenne a kérdésekben.
-
Dzsana
senior tag
Kategóriájában elég jó, a HS systemmel nagyon szép képeket lehet vele kevés fényviszonyok között is készíteni. A 230-as egyébként ugyan annyiba kerül, mint a 220-as, abban már van GPS, bár a tesztek alapján nem sokat ér, nem látja a műholdakat.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
scarabaeus
őstag
Bármire, aminek van nagyteléje, rá lehet tenni ezt, ráraktam én FZ20-ra, SX220-ra is. Megéri, a háttérmosása, nagyítása, az, hogy arasznyi távolságból lehet mindezeket összehozni, ráadásul az egy lencséből álló előtétekkel ellentétben nem másznak zavaró színes hurkák se a kontúrokba.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
scarabaeus
őstag
Keress rá erre: DCR-250. Aztán vesd össze a Canon A310 képekkel. Látatlanban írom, nem nézek utána az A310-nek, biztos vagyok benne, hogy kb. össze sem lehet vetni, amit látni fogsz.
Szerk.: Ja, közben módosult nálad a sorszám. Akkor A410-nek.
[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
Az 1 cm-es makró nem lehet szép. Nem, nincs olyan szituáció. HONNAN kapna fényt a (természetesen élettelen) alany? Miért kell erre hajtani? A szép makrók nem 1 cm-ről készülnek. Meg lehet csinálni azt a nagyítást, amit ezek az 1 cm-es, fura perspektívájú, fura torzítású makrómódok adnak messzebbről is, normális perspektívával, perspektivikus és gömbi torzítás nélkül, simán, előtéttel. Drágább, de használható, az az útja, kompakt esetén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Első Nikont azonnal kilőném már csak azért is mert csak automata mód van rajta, meg régebben én is nézegettem a véleményeket róla és tényleg nem dicsérik agyon a többiről sokat nem tudok. Nem tudom mennyire fontos neked hogy pont 1 cm-ről csináljon makrót de ha mondjuk beéred 2-vel is akkor érdemes körülnézi a Fujik között is. Nekem is egy S3300-asom van és tény hogy sokszor sokat számít az az 1 centi is mert tudom más gépekkel tapasztaltam már de cserébe elég korrekt kis gépet kap az ember. A fujiknál talán ami a legjobban zavaró legalábbis az enyémnél az hogy gyenge fényviszonyok mellett nem ad mindig éppen tökéletes képeket és 400-as érzékenység körül már eléggé zajosodik de ettől függetlenül megvagyok vele elégedve.Persze nem akarom rád erőltetni, meg lehet hogy ezek közül bármelyikkel jobban járnál mint egy fujival de én nem tudom mert egyikről sem tudok túl sokat.
-
MC Pite
veterán
Van bridge, csak kevés. De ha a kevés újat leszámítjuk, árban az S100fs van a közelben, pl ez.
Képminőségre, érzésre, bővíthetőségre és és föld a travelzoomokhoz képest. 10 kép után azt mondod ecsééém, ilyen kényelmes gép nincs a világon .
Kicsivel (sokkal) többel a 'tárban' Rx100, X10, X-S1 kerül még be a képbe, kicsit kevesebbért S9600 vagy akár 6500fd. Persze dinamika kiterjesztés, képek auto forgatása, korrekt evf, fehéregyensúly korrekció, patent arcfelismerés (vakunál egyből két képet ment el, egy korrekciósat meg egy simát, illetve a kép elkészültekor már az arcra nagyítva mutatja a képet, ez elég kényelmes)bitang af segédfény ami videónál is működik és egy csomó finomításról le kell mondani a 9600(v 9500)nál.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
csakb
őstag
Bridge sajnos már régóta nem létezik. A Pana FZ és hasonló kompaktok legfeljebb annyiban jobbak az utazó zoomoknál, hogy még hosszabb a zoomjuk, illetve ha van EVF-ük, akkor napsütésben kényelmesebb használni őket. Meg valamivel jobb a fogásuk, mint egy lapos szappantartónak. Ami igazán számítana, az a nagyobb szenzor, ez viszont már egyáltalán nem jellemző erre a kategóriára.
45-50 k környékén ami lényegesen jobb lenne, az mondjuk egy használt Olympus E-PL1 + 14-42 kit. Ennyiért már simán kapsz, akár némi garanciával is.
-
...én még azt sem tudom mi a különbség a két kategória között.....
nagyon kezdőként és ár alapján keresgéltem... pl. a kompakt gépek nem nagyon jönnek be nem lehet őket rendesen megfogni sem...
tegnap a Media Markt-ban láttam egy akkora 10 Mpixeles gépet mint egy gyufásdoboz! ki a fene vesz olyant? komolyan azt aztán tényleg megfogni sem lehet.....[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- World of Tanks - MMO
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest