-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz K Norbi #35850 üzenetére
Bruhaha. A snapsortot nagyon gyorsan felejtsd el, az az oldal egy csúnya rossz vicc.
A fenti állítás továbbra is áll, de mivel telefonról vagyok, első pillantásra azt hittem, hogy az 1100D-hez hasonlít, nem pedig az IXUS 1100HS-hez. Ezt nem ismerem, és valószínűleg a SX230 tényleg jobb nála. De nem a snapsort miatt.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Alex91
félisten
Milyen ajanlott keszulekek vannak, amelyek a kovetkezoeknek megfelelnek?
- max. 60k HUF ar
- 10-12x zoom
- GPS
- kompakt meret
- meg beszerezhetoGyarto mindegy. Megapixel szam mindegy.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Vasinger! #35854 üzenetére
Igen, ezt is neztem, de mar sajna elegge kifuto...
Errol mi a velemeny: Casio EXILIM Card EX-H20G?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Vasinger! #35856 üzenetére
Nem baj, csak nehezebb beszerezni .
Olympus SH-25 MR, esetleg ez?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Visszaolvastam, nézelődtem, és jelenleg itt tartok:
Canon Powershot SX130, és Nikon Coolpix S9100.
Melyiket lenne érdemesebb, illetve 50-60k körül valami más?
Igazából még csak gondolkodom, hogy vennem kellene egy gépet, de ha találnék egy jót, könnyebben belevágnék
Bárminemű információt és tanácsot szívesen fogadok(de használt nem kell, újat akarok, ha veszek).Tudom, hogy hasonlókról megy épp a diskurzus, csak gondoltam beszállok
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
scarabaeus
őstag
válasz Alex91 #35855 üzenetére
Attól, hogy valamit később adtak ki, nem törvényszerű, hogy jobb. Nincs nekem gondom a Casio névvel, ott volt az EX-F1-esük, máig nem volt olyan bridge, a 60 fps 6 MP sorozatával vagy a nagysebességű felvételeivel. Ez az EX-H20G viszont eléggé meredek. Érdemes megnézni a képeket, nekem nem tetszenek. A tesztelő is adott rá egy hármas fölét, meg is értem, nem szeretném, ha ez rögzítgetné a készülő képeimet. Kicsi túlzással, valahogy ISO80 körül olyasmit csinál, mint az SX220-asom ISO1600 körül (az SX220 egy GPS nélküli SX230, mert annyi GPS-re már nem volt szükségem).
#35857: Az Olympusszal sincs gondom, van tőlük objektívem, de ez a konkrét gép megintcsak nem tetszik. Van itt négy teszt, két lengyel, egy japán és egy angol, én az egyik lengyelt néztem, és csak néztem, tényleg nincs egyetlen éles pont a képeken, és megnéztem több képet, tényleg nem volt egyetlen éles pont egyetlen egy képen sem. Elég lehangoló.
Örülök, hogy a szerviz kikupálta az SX220-asomat, ha bedöglött volna végleg, egy másikat vettem volna a helyére, nem ezek közül választottam volna.Quoth the Raven "Nevermore."
-
MODERÁTOR
válasz BiriBum #35859 üzenetére
Igazából úgy mindent. Persze, profi szinten nem akarok modelleket, meg tájképeket fotózni, de így különböző alkalmakat, családi eseményeket, tájat, időjárást, ilyesmi. Mindezt azért annál kicsit megfontoltabban/minőségibben, minthogy előveszem és kattintok.
Remélem érthető, hogy kb mit is akarok
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Barthezz2 #35861 üzenetére
Én a jövőhéten veszek egy Canon Power Shot SX230-at, hasonló indokok miatt mint Te nézel.
Ha belefér a keretbe, akkor megérheti, de ha nem sürgős és megvárod míg megveszem és írok róla pár dolgot, akkor megvárhatod azt is
Egyetlen hátrány van az SX130 IS-sel szemben, hogy sima akksis, nem pedig ceruza elemes verzió. Egyébként videóban, képminőségben és garanciában is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz BiriBum #35863 üzenetére
Minden képben van még, mint írtam még abban a fázisban vagyok, hogy érdeklődöm merre érdemes elindulni, ezt a kettőt is csak a korábbi hsz-ből szűrtem le, szóval nyitott vagyok mindenre.
Mondjuk az nem árt, ha sok mindent lehet piszkálni. Ugyan még kezdő vagyok fotós szinten, de automata mindegyikben van, viszont egy idő után tuti piszkálgatni szeretném.Vasinger!: Nekem nem sürgős, úgyhogy kíváncsian várom a véleményed róla. Főleg ha már BiriBum is affelé hajlik úgy nézem
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz BiriBum #35865 üzenetére
Akkor én azért kérdeznék, mert lehet, hogy még megváltoztatnám a döntésem, de erre kicsi az esély.
Az érdekelne, hogy 1 töltéssel mennyit megy gyári akksival? Hány képet lehet lőni vele vagy videót felvenni?
GPS-ről írnál egy-két szót? Akksiból sokat szív? Pontos?
[ Szerkesztve ]
-
ZiD
tag
Sziasztok,
Canon Ixus 115-el kapcsolatos a kérdés: Nem tudjátok véletlenül, hogy milyen állványcsatlakozója van? Ez jó hozzá? [link] -
K Norbi
addikt
-
K Norbi
addikt
Eszméletlen jó képeket lehet készíteni az SX 220 al, Auto-n is jó képeket készít?
-
Vajga
tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni, mert nagyon láma vagyok fotózás témában.
Az asszonynak szeretnénk gépet venni ph-s árak alapján 15-20k Ft értékben, szimpla normál hétköznapi ember amire használná, arra. Hozzáértés hiányzik, és nem is szeretnénk nagyon belemerülni, tehát felhasználóbarát kellene hogy legyen, nyaralásról, házibulikról, ilyesmikről csinálnánk lehető legszebb képeket ezzel a hozzáállással. Természetesen ha a helyzet adja, jó lenne ha videót tudna készíteni nézhető minőségben legalább egy 720p-t. Lehessen vele távoli dolgokra normálisan ráközelíteni, csinált képek néha nagyítva lesznek, képstabilizátor nem árt mert nem vagyunk profi biztoskezű fotósok, témában totálisan laikusok vagyunk, és maradunk. Tehát alsókategóriából kellene a lehető legjobb. Esetleg meg tudom fűzni egy nagyon picit drágábbra, de jó lenne ha tartható lenne ph-s árakból a 15-20k.
Például ez vagy ez nem tudom mennyire jó, megköszönök minden segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
Hmm, már a második helyről hívnak vissza, hogy nem tudnak szerezni Canon SX 230 HS-t. Azt mondják kifutó széria. Nem tudjátok hol van belőle raktáron?
-
MODERÁTOR
válasz BiriBum #35865 üzenetére
Egyelőre nézegetek, olvasgatok, de majd mindenképp jövök, ha lesz valami. Esetleg ha valahova pár teszt képet/videót tudnál feldobni, ami ezzel a géppel készült, azt megköszönném.
Edigital-nál nézelődök(innen szoktam ilyesmiket rendelni), és pont nincs náluk 230, de van 220-as. Miben nyilvánul meg a kettő közti különbség?
Szerk.: Na, ha csak a GPS, akkor simán jó a 220 is
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
szg88
őstag
Ugyanaz lesz.
Amúgy a 220/230-asnak van saját topicja is ha valakit "mélyebben" is érdekel a gép[ Szerkesztve ]
-
Vajga
tag
hát nem pontosan fogalmaztam igazad van Tehát ez a gép 18k körül van boltban legolcsóbb helyen, itt ph-n valami 11500 ha jól emlékszem (szintén zsír új, bontatlan, garis), és így valahogy tervezem megvenni az új gépet, bolti ár alatt. Na nem reklámnak szánom ám, mert több ilyen lehetőség van.
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Kicsit off, de hátha találkozott már valaki hasonlóval.
Van egy Panasonic TZ8-as fényképezőgépem, aminek a lencséjén van egy karc, ami a fotókon sajnos látszik, megcsillan rajta a fény, és halvány fehér foltot tesz a képre.
Kérdésem: ez javítható-e?
Ha igen, akkor hogyan, melyik a legolcsóbb lehetőség?
Vagy csak objektív csere segít rajta?
Köszönet
üdv
-
-
laca71
aktív tag
Sziasztok !
Mit ajánlanátok az alábbiakra:
A meglévő panasonic tz-7-es gép helyett/mellett gondolkodok
egy második gépben .
A tz-7 kültéren számomra jó képeket csinál, de beltéren botrányosan zajos.
A vaku lassan tölt fel a második képre stb.
Milyen alternatíva lenne ami családi fotózásra megfelelő és 100.000 magasságában
lenne ?
Nem feltétélenül kompakt gép és lehetne használt is..Laca
-
csakb
őstag
válasz laca71 #35890 üzenetére
Szia!
MILC (tipp: Oly E-PL1, Pana GF2, GF3), vagy tetszőleges, használt DSLR.
Ez lesz a te topikod: [link]
Ha mégis kompakt kell, akkor pl. Canon S100, Oly XZ-1. Ezek ISO800-ig tűrhetően zajos képet adnak beltérben is. Az más kérdés, hogy ennyi pénzért egy MILC sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Tegnap még 5.000Ft al olcsóbb volt [link]
-
Alex91
félisten
válasz K Norbi #35894 üzenetére
Csak tegnap elvittek annyiert az utolsot, mert raktarhiany volt utana. Ami most jott, annak meg ennyi lett az ara . Mindenki ezt veszi valoszinuleg...
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz K Norbi #35894 üzenetére
Háááh ez mekkora mázli.
Pont tegnap rendeltem meg 60k-ért és ma fogom elhozni onnan.
Majd írok ide is véleményt, hogy milyen.
Barthezz2:
Ma voltam MM-ban és fogdostam SX150-et ami ugye fogásban ugyanaz mint a 130 és iszonyat nagy böszme állat az SX220/230 mellett. Jó hogy nem SX130-at vettem, mert az zsebbe nagyon nehezen férne el. Bár tény, így talán kicsit könnyebb is fogást találni, de nálam az is szempont volt, hogy elférjen zsebben is, de a nagyobb váz ellenére sem éreztem sokkal kényelmesebbnek.
Kérdezted , hogy miben rosszabb az SX130/150 a 220-szal szemben:
Gyengébb szenzor, tehát rosszabb képminőség, videóban is köröket ver rá, a 1080P miatt is, de igazából ennyi. Bár talán több főbb tulajdonsága nincs is egy fényképezőgépnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Turbobacsi
senior tag
Sziasztok: tudnátok segíteni mely ultrazoomot vegyem (egy barátomnak), 50-60e- Ft-os kategóriában? Eddig a jelölteim:
- Nikon COOLPIX L810
- Nikon COOLPIX S9100
vagy: Canon PowerShot SX150"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest