- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
monroe8609
aktív tag
válasz Vasinger! #59770 üzenetére
Ezt annyira nem fogod zsebre vágni cserébe kényelmesebb a használata pl egy Sony rx 100 hoz képest.
Én egy pici táskát vettem hozzá amibe épp belefert. Zsebben is lehet hordani de szerintem az nem életszerű. Plusz ugye nem olcsó gép aki ezt úgy naturba beteszi a zsebébe az ne csodálkozzon hogy esetleg hamarabb elromlik.. Neki utodik a labadnak járás közben stb..
Viszont a kép minőség klasszis.. Mondjuk én rawban fotóztam csak de az erős. -
zolnagy
őstag
válasz Vasinger! #59770 üzenetére
Hát ez már nem igazán az a zsebgép. Egy nagyobb oldalzsebbe talán belefér, de sztem akkor meg húzza, hiszen súlya is van. A Sony RX100 xxx gépet inkább mondanám annak. Én viszont pont azért választottam anno a Panát, mert a Sony túl pici volt nekem, ill ott az evf inkább csak alibiből van. Jó ha van, napfényben, de azon nem használnám, ha nem muszály. Ellentétben a Panán én szerettem használni, amikor lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Vasinger! #59766 üzenetére
Gratulálok, jó választás.
Típushibáról én nem olvastam, szerintem a szokásos dolgokra, komolyabb mechanikai behatásokra és sérülésekre kell odafigyelni, kisebb használati nyomok nem érdekesek. Zoom, AF, blende működjön, pár tesztkép számítógépen megnézve. Ha maximalista vagy egy téglafalas teszt az esetleges decenteresség miatt nem árthat.
Általában 250-350 képet tudnak egy feltöltéssel a kompaktok, nekem ennyi bőven elég szokott lenni egy napra, de egy jó minőségű utángyártott akksi csak néhány ezres.[ Szerkesztve ]
-
-
Tin_Shield
őstag
válasz Vasinger! #59743 üzenetére
Ha teheted próbáld ki valahol, szerintem kényelmetlenűl lassú gép en bloc: bekapcsolás, menü, AF, kártyakezelés, minden. A képminőség so-so, egy mai 1"-os gép simán felveszi vele a versenyt. Pár hozzászólással fentebb valaki Pana LX100-at vett ennyiért, az sokkal jobb gép. Vagy ha találsz Sony RX100mk3-at az is. Vagy házon belül maradva a Canon G7X is.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Vasinger! #59437 üzenetére
Sziasztok!
Mennyire lenne jó döntés venni egy használt Canon G1X Mark II-t?
Részletesen az igényeim itt vannak: katt, de röviden összefoglalva:
Nyaralásra szeretnék venni egy zsebrevágható kompakt gépet ami szép képeket csinál, nagy szenzorral rendelkezik, kiegyensúlyozott a teljesítménye. Videó minőség nem fontos, raw nem fontos.Van-e ennél sokkal jobb alternatíva 100 ezres kategóriában az igényeimnek?
Köszönettel!
Vasi -
faki_
senior tag
válasz Vasinger! #59437 üzenetére
Ha ezen múlna, a wifit egy Toshiba FlashAir kártyával is megoldhatod, tőle általában 2-3 héten belül megérkezik minden. Itthon kb. másfélszer ennyibe kerül, nem bukhatsz nagyot vele...
-
kiskami
tag
válasz Vasinger! #59412 üzenetére
Irreális elvárásaid vannak. Olyan gyorsan változik a piac, hogy 0 bukóval jelenleg kb. csak a Leica komolyabb modelljeit lehet tartani és eladni évek múltán. Általában olyan modellek tartják jobban az árukat, amik "legendássá" tudnak válni adott kategóriában. Ezek általában a csúcshoz közeliek.
Automata és scene üzemmódok már 15 éve is voltak a gépekben, de a tesztek viszonylag röviden szoktak kitérni a jóságukra, mert komolyabb minőséget produkáló gépeknél a hozzáértők által használt funkciók vannak előtérben. Jpg mellett a raw képet is lerakatva a géppel, utólag általában meg lehet menteni képeket, ha nem nagyon ment félre az expó. Milceknél ezt mondjuk már lehet látni a fotózáskor is, úgyhogy van korrigálási lehetőség. Ehhez persze jobban bele kell merülni a fotózás csodálatos tudományába.
A gépméret - képminőség optimum (számomra) jelenleg valahol az m43 - belépő milc apsc gépek környékén van. Én a helyedben nézném a Pana m43 gépeit, ill. pl. mivel a én a Fujifilmet ismerem, ezért a Fujifilm X-A/E/T sorozat tagjait. Ezeknek nagyon jó a kitobijuk, nem kell üvegre még egyszer annyit költeni.
Mondjuk nekem az X-T20-am pont határeset méretben, amit még szívesen viszek erre-arra - a képminőség meg bombasztikus. Igaz én szeretek foglalkozni a képekkel utólag is (de nem túlzásba vinni).
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #59412 üzenetére
Azért drive-ot linkelek, hogy a módosítatlan képet lásd.
Amúgy az előző hsz.-emben ott van a lényeg. Ha fotózni mész vigyél gépet! Ha nyaralni, elég egy jobb mobil.Jól járni nem tudsz. Kölcsönzést én még nem próbáltam, de a komolyabb gépet megvéve, majd eladva, szinte biztos van bukó...
Valódi HDR azért nem esik ki a gépből. Több képből kell utólag megcsinálni, ráadásul leginkább állványról készítettekből. Amire Te gondolhatsz az a dinamika. Olyan ez mint a valódi makro és a közelfényképezés közötti különbség.
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
törölt tag
válasz Vasinger! #59394 üzenetére
A szenzorméretet nem nagyon lehet spórolni ha kell a mélységélesség, anélkül, hogy a bögrék fülében éles legyen a háttér. Meg ha kell éles körvonalú bokeh pötty. Szépeket szimulál a P20 is, egyre jobbak a mobilok, még pár év és jó lesz. Bár az FM rádiók fejlődése is megtorpant mobilokban.
-
Soká
senior tag
válasz Vasinger! #59388 üzenetére
A másik probléma, hogy ennyi pénzért én a "laikus" szemmel nem szeretnék durva hibákat észrevenni a képeken, de mégis vannak olyan részletgazdagabb képek ahol teljesen elmosódik minden, amit nem várnék el egy ilyen kategóriájú géptől. pl.: ezen a képen (Vagy lehet csak a fókusz nem ért a kép tetejéhez?
Még annyit, hogy például nekem az általad linkelt képpel nem az volt a bajom, hogy a teteje életlen, hanem, hogy tipikusan olyan fotó, ami a gyári "szabályos" beállítások mellett egy ernyedt vacak képecskének hat (szerintem). Némi utómunkával életre lehet kelteni (szerintem). De ezt a kütyük nem biztos, hogy el tudják végezni helyetted.
A kép teteje egyébként azért lehet életlen, mert 2,8-as blendénél már elég kicsi a mélységélesség, tehát a kép felső része, ami minden bizonnyal távolabb volt a kamerától mint a kép alsó része(kicsit alulról fotóztak) egyszerűen már kívül van a mélységélességen. Ha nem, akkor ott gondok vannak a lencsével. -
Soká
senior tag
válasz Vasinger! #59383 üzenetére
Én érteni vélem a dilemmádat, de mindenki, aki hasonló kérdéseket tesz fel, ott csúszik félre kicsit, hogy azt hiszi, a kütyü az egyetlen ami számít. Pedig az emberi része legalább ennyire fontos. Félre ne érts, nem bántani, vagy minősíteni szeretnélek, de abból, ahogyan például philoxenia két képe esetén nem volt számodra világos és egyértelmű (anélkül, hogy megnézted volna az EXIFet), hogy az egyik egy picurka érzékelővel készült, a másik meg egy jóval nagyobbal) ráadásul neked egyértelműen a kis érzékelős (agyon...)élesített kép tetszett jobban, ebből számomra az világos, hogy még a jóságról akotott véleményünk sem egyezik teljesen. Így pedig nagyon oda kell figyelni, hogy mit ajánl az ember, mert hiába vagyok esetleg én a fotós, mégis felülírja a dolgokat az, hogy neked mi jön be.
Első körben persze oda szerettem volna kilyukadni, hogy vajon mennyire fekszik neked a fotós szemmel történő látásmód? Ez azért fontos, mert sokan abból indulnak ki, hogy a jó képeket a fényképezőgép készíti. Pedig nincs így. Legfeljebb a jó fényképezőgép segíti az emberfiát. A másik kérdés, hogy hajlandó vagy-e a képeidet utómunkázni? Mert anélkül igazából nincsenek jó képek. Csak úgy mondom, hogy én, ha egy eseményen fotózom mondjuk 2-3 órát (nem úgy mint az örült, de készítek 2-300 képet) akkor az utómunka kb. 1-2 nap. Ezt szeretné mindenki megspórolni pedig nem nagyon érdemes.Én egyébként azt javasolnám neked, abban az esetben ha hajlandó vagy utómunkára és hajlandó vagy ezt elsajátítani, hogy akkor vegyél egy jobbfajta kis kompaktot 100-200eFt) De ha azt mondod, hogy neked nem éri meg RAW-ba fotózni, akkor lehet, hogy nem éri meg neked egy telefonnál jobb kütyüt használni.
A DSLR-t pedig azért nem ajánlanám, mert egyrészt nagy macera cipelni, ráadásul nem a vázon van a lényeg hanem az objektíveken. philoxenia pentaxos fotóján például egy kitobjektív lehetett, ami sajnos egy belépő kategória, egy jó minőségű objektívvel (ami többe kerül mint a váz) sokkal részletgazdagabb képet lehetett volna készíteni és akkor még te is azt látod jobbnak. -
Muerte68
addikt
válasz Vasinger! #59394 üzenetére
Nem jó helyen nézted
Elég sokat láttam 100alatt, van ennyiért is meg vannak pár hónapos darabok amik drágábbak.
Miért kell több obi?
Azt mondtad minimális 3x zoom kell az megvan,az objektívet meg csak lehet nem muszáj cserélgetni
Ha tetszik a pana válaszd azt de a kisebb szenzor pont a a dinamikánál és a részletességnél fog jelentkezni.
De ezt neked kell eldönteni én csak javasoltam
Vagy ott a P20 plusz 200+ért zoom nélkül és szép lesz mindenItt is van mobilos fotós topic-szerkesztett mobilos topic+kezdő fotós topic meg ott a flickr
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Dr.NX
Topikgazda
Philoxenia kicsit többet is írhatott volna, mert így nem derül ki, csak ez EXIF-ből, hogy mi a lényeg.
A IMG_20180516_125012 kép a 2018-as Huawei P20 Pro-val készült.
A IMGP4555 kép egy Pentax K10D 2006-os DSLR-rel (kitobi?).[ Szerkesztve ]
Elfogadom a sütiket.
-
Muerte68
addikt
Bár nem kompakt(mondjuk a telefon sem)és nem tudom mennyit szánsz rá de javasolnám a Fuji XT10-et használtan kb 90+XF 18-55/2,8-4 objektívet kb 80.
Lenne egy jó és nagy szenzoros géped aluláteresztő szűrő nélküli szenzorral ami plusz dinamika, meg egy viszonylag fényerős zoom objektív,ami még így is olcsóbb mint egy mini szenzoros dinamikátlan, zoom nélküli telefonLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
kiskami
tag
Képminőséget akkora méretre nagyítva (kicsinyítve) érdemes nézni, mint amekkorában aztán végül fel is használod. Dinamikát a nagyobb szenzor hoz, élességet meg a jó üveg. Ezekhez méret is fog társulni, ami már nem zsebrevágós kategória. Az véget ér a Sony RX100-al (és a Ricoh GR-al )
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #59385 üzenetére
Ha nem kell a zoom, max ötszörös csak, akkor elég. Nézd meg ezt a két képet full automatán.
Nagyon jól dolgozik alapból. Persze, ha komolyabban nekifekszel a fotózásnak, MILC vagy DSLR, de azoknál a komolyabb cucc igen húzós árú. A belépők meg nem olyanok ám... Nekem szoknom kell a telefonnal fotózást, de Neked az a megszokott. Azért ajánlom, hogy nézd meg.
Ez is csak egy gyors fotó volt váltás előtt reggel.
Azért a komolyabb kompaktok elég drágák szintén. A cserélhető obisok meg más tészta.
Amúgy a P7-esem most megy a családban tovább de fotózni még mindig ugyanúgy lehet vele, mint az első nap... A P9-el is, ami most a feleségemhez került...[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Vasinger! #37074 üzenetére
Én is egy ugyan ilyet vettem. Teljesen jó. Kicsit utána olvastam ennek a lencsetisztítás dolognak, mert tulajdonképpen a fényképező lelke. Nem maga a lencse a sérülékeny, hanem a rajta lévő nagyon vékony bevonat, ami a lencse becsillanását csökkenti. Ez a réteg baromi érzékeny, tulajdonképpen ez tud összekarcolódni. Nekem is lett a lencsén egy ujjlenyomat véletlenül, próbáltam letörölni, egy puha kendővel amit az lcd monitor kijelzőjéhez adtak, az eredmény az lett, hogy szétkente. Ezután vettem ezt a lenspent, egy pillanat alatt eltüntette.
Szóval csak ezzel, semmi mással. Az ujjlenyomatokat azért is kell letörölni, mert ha rajta marad sokáig, akkor feloldhatja a lencse bevonatát. Ennyire érzékeny a bevonat. Szájjal ráfújni sem szabad, mert apró nyálcseppek kerülhetnek a lencsére, ami szintén nem tesz jót neki. Elvileg még a lenspen mellé sem árt egy olyan kézi pumpa, mert az írják, hogy használat előtt a lenspen tisztító fejére is rá kéne fújni.[ Szerkesztve ]
-
-
Alex91
félisten
-
sphe
senior tag
válasz Vasinger! #36540 üzenetére
Nem rossz, de nem makróra van kitalálva. Ezzel apró bogarat stb nem fogsz érdemben fotózni. De nagyon jó kis gép, anno volt hogy ilyennel toltam.
(#36544) szg88: ilyeneket ne írj, bár tudom hogy egy típuscsalád, de olvass utána, tudásra és optikailag közük nincs egymáshoz. (anno pl ha tudtam volna, hogy ekkora a különbség köztük, tuti 420-ast veszek, de mondjuk az eleve drágább is volt)
-
szg88
őstag
válasz Vasinger! #36540 üzenetére
Sztem jó kis gép, ha nincs kinyírva akkor annyit megér. Van rajta szjuper makró is. Kb. ilyesmi képet tud (a420)
(#36543) Runner_fxr: Annak annyi, sztem kinyírta a képérzékelőt az erős fény.....
[ Szerkesztve ]
-
válasz Vasinger! #36081 üzenetére
"vagy vegyek egy kompakt gépet"
Szóval az "SLR vagy kompakt" kérdést miért csak az slr topicban válaszolható meg?
Miből gondolod, hogy itt nem a "legszakértőbb" választ kapja? (Nem 1 embernek van ebben a topicban is SLR gépe, ami tud és szeret is használni, tudja, hogy az aranymetszés nem egy kézműves mesterség)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz Vasinger! #36079 üzenetére
Már mér lenne rossz topic? Ennyi erővel az SLR is rossz topic.
Ez nem lehet kérdés SLR -ben benne van a potenciál, hogy nagyon jó képet készyítsen. Ha nem zavar a méret/súly, akkor egyértelműen a 420-as "csatahajó" ;-)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
benvolio
őstag
válasz Vasinger! #36035 üzenetére
Miért, a gorilla nem rakható földre három lábbal? Ezt is használhatod ugyanúgy. Nem értem miért mondod, hogy leesik. Ha valamit megfelelően rögzítek nem fog leesni. Tapasztalatom nincs a gorillával, de én egyszer tervezek egy ilyet venni. Ha nem figyelsz a beállításra ez a háromlábú fel tud borulni ám könnyen. Ha nem húzod ki teljes hosszra a lábát, nem egy stabil, mert elég kicsi a lábak bezárt szöge. Mondjuk én bridge-el használom és lehet az nagy és nehéz neki, egy kisebb kompakttal biztosan stabilabban használható, de én akkor is a gorilla mellett vagyok.
-
benvolio
őstag
válasz Vasinger! #36030 üzenetére
Hát pont az, hogy korlátozottan használható. Ha asztalon, sima egyenes felületen használod akkor jó. Nekem jól jött volna néha, hogy korláthoz stb.-hez lehessen rögzíteni. Egyenletlen felületen /várfal, stb./ jobban paraméterezhető/stabilizálható szerintem a gorilla, és sokkal könnyebb vízszintbe állítani. Miért esne le, mikor azért találták ki. Nekem nem jött be, de mivel nem egy nagy összeg megveheted és majd meglátod neked megfelel e.
-
benvolio
őstag
válasz Vasinger! #36028 üzenetére
Nekem ilyen van, de szerintem egy ilyesmivel jobban jársz.
-
bartucc
addikt
válasz Vasinger! #36013 üzenetére
A lencse állapota miatt kértem újabb képeket, valamint a sérülésekről is. Ha egyszer leesett, vagy kétszer, és nem lett hibája, későbbiekre nem hiszem hogy hatással lenne, meg nálam már ilyen nem fordulna elő. Viszont ha a lencse is sérült, akkor hagyom a fenébe. A mostani is sose járt még a földön másfél év alatt emlékeim szerint, de még közelében sem.
Helyszíni tesztelés során úgyis kiderül minden. Sajnos keresetem nincs, a meglévőhöz nem sokat tudok később sem hozzárakni, jobb áron meg úgy sem lesz, ebből kell kihozni a legjobbat.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz Vasinger! #35999 üzenetére
Az első képpel nagyon eltaláltad azt a makró stílust amire nekem szükségem van, tehát ennél közelebbre nem szeretnék menni.
Tehát amilyen gépet keresek, az kb ezt kell nekem tudja jól makró téren.Egyelőre csak a makrót tisztáztuk le, a zoom átfogást még annyira nem. Tudni kell, hogy voltam februárban egy valami versenysorozaton, és megkértek, hogy menetközben csinálgassak képeket egy Canon D400-as 18-55 alapkites géppel, és nagyon meglepve éreztem magam, hogy az a kit szinte semmi zoom-ot nem ad nekem, nagyon közel kellett mennem ha egy díjátadást akartam lefényképezni. Ilyen szempontból lenne nekem előnyösebb a zoom is, nem várom el a DSRL képminőséget, mert nem lehet elvárni.
Nem tudom mennyire lehet hiteles az oldal, de igaz, vannak dolgok ami tetszik az FZ150-ben, de én nem tudok így dönteni... Egyelőre ez a terület nekem ismeretlen, mivel eddig egy gyengébb kompaktom volt.
If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz Vasinger! #35990 üzenetére
Akkor összefoglalom még egyszer.
Tudjon egy hasonló makrót, amit az előbb linkeltem.
Tudjon egy olyan zoomtartományt amivel mondjuk egy focimeccsen a lelátóról tudok olyan képet készíteni a játékosokról, amelyeken felismerhetőek. Láttam egyszer előttem ülő tagnak volt egy valamilyen kompakt gépje, és majdnem a teljes felsőteste a focistának tiszta volt.Ilyen dolgokat kellene tudjon a gép 130k körül. Most tippek?
If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.
-
-
szg88
őstag
válasz Vasinger! #35926 üzenetére
Ő a nagy e-bay mágus
Asszem 4 perc fHD 1GB. -
szg88
őstag
válasz Vasinger! #35918 üzenetére
Egyet kell értenem, nem a lexarabbat kell venni. Az enyém is kihúz kb annyit, mint a gyári, bár én nem számolgatom. Ha belegondolsz 8 körül van a legolcsóbb eredeti, 1400 körül a legolcsóbb (itthon kapható) ugy. veszel abból vagy 6-ot, csak tovább bírja mint egy. A töltés sem gáz kb 1-1,5 óra, nem olyan, mint az elemeknél.
[ Szerkesztve ]
-
csakb
őstag
válasz Vasinger! #35909 üzenetére
"Ez azért érdekes, mert fogalmam sincs, hogy mire érdemes figyelni amikor ilyet vesz az ember"
Pl. arra, hogy ne ess meszesgödörbe, vagy hogy köszönj a pénztáros néninek.
"és halvány lila gőzöm nincs, hogy hol lehet ilyet venni hozzá."
MM, Saturn, Tesco, Auchan, Cora műszaki részlege, tetszőleges fotós bolt stb.
Pótakkut legolcsóbban ebay-en lehet venni, amúgy [link]
-
csakb
őstag
válasz Vasinger! #35903 üzenetére
"csak az a zavaró, hogyha a vaku kint van akkor 1 kézzel lehet csak megfogni."
Kézikönyv, 13. oldal.
Memkártya: persze, hogy nem adtak hozzá. Számítógépet sem adtak hozzá, amire letöltheted a képeket. Ha olcsón akarsz jót, akkor Transcend class 10, amúgy Kingston, SanDisk, Samu stb., és nagy meglepetés nem érhet. Ha márkásat veszel normális helyről, akkor jó lesz. Class 6 és 10 között alig van árkülönbség, de elvileg a c6 is elég lenne.
Tok: elmész egy boltba, és kiválasztasz egy szimpatikusat. Esetleg bele is próbálod, hogy belefér-e. Esetleg olyat veszel, hogy még egy tartalék akku is beleférjen. Felesleges ennyire túlparázni mindent.
-
szg88
őstag
válasz Vasinger! #35903 üzenetére
cl6 16gb sam-ot javaslok (az enyém ilyen ezüst színű, eddig még bírja)
Én ilyet vettem (asszem) nekem megfelel, még egy-két akksi is belemegy. De van gyári tokja is.(#35902) Barthezz2: Ha teheted, akkor mindenképp tapogasd meg őket valahol.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Vasinger! #35856 üzenetére
Nem baj, csak nehezebb beszerezni .
Olympus SH-25 MR, esetleg ez?
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Vasinger! #35854 üzenetére
Igen, ezt is neztem, de mar sajna elegge kifuto...
Errol mi a velemeny: Casio EXILIM Card EX-H20G?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
fattyu
veterán
válasz Vasinger! #35774 üzenetére
Igen ez egy elég tipikus érv, annyit hallom, és minden rosszindulat nélkül a tudatlanság vagy rosszabb esetlben az igénytelenség mondatja. PONT kompakt a kis szenzorral és problémás jpg motorokkal, gyengébb obikkal ahol aranyat ér hogy te csinálod az utómunkát az adott képnek leg megfelelőbben, és nem az ostoba vázra bízod.
Dslrnél is remek dolog a raw és az utómunka de egy apsc szenzor azért sokmindent megold egyedül is.De ugye ez is csak egy vélemény.
Amugy meg az 1\2.3as szenzort az 1\1.7el egy lapon említeni
És mondom ezt úgy hogy már nem árulom. Meg kellett volna venned.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
válasz Vasinger! #35763 üzenetére
De most komolyan:Mit vársz egy 50k-s kompakttól?!
Miért a jóval drágább néha duplájába kerülő gépekkel hasonlítod össze?(legalábbis nekem S95, és SX230 jöttek be meg P300...)
Mutass 1 olyant ami kompakt, 1:1-ben nézve nem zajos, nem szmötyis, nem ég ki, nem mos? Mikor nézed 1:1-ben? Jó esetben is csak 2Mpixelre zsugorítva nézed.
S95-»90k
Ixus300-»50k
Nikon9100-»55k
SX150-»50k(volt)[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
titán
válasz Vasinger! #35705 üzenetére
Itt nincs autofókusz. Ezek fix fókuszon készültek. Amikor egy téma mélységében kezd kiesni az élességből, akkor egyszerűen megvágja. Ha lenne benne AF, akkor összevissza fókuszálgatna. Onnan lehet tudni, hogy nincs AF, hogy ezt nem csinálja. Bőven el lehet lenni vele AF nélkül is a kis szenzorból adódó nagy DOF miatt.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
-
Zozzer888
addikt
válasz Vasinger! #35526 üzenetére
nekem volt, s2950HD, szerettem, szerintem az árát bőven megérte.képek vele
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...