Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csurdongulos
tag
válasz csurdongulos #29060 üzenetére
Errol tudna valaki velemenyt formalni:
Canon IXUS 220HS illetve Sony DSC-WX5? Vagy esetleg a Panasonic DMC-ZX3? -
junior11
veterán
Sziasztok, mi a véleményetek, ha az alábbi 2 gépet kellene összehasonlítani?
Canon Powershot SX130 IS vs. Fujifilm S2950HD?
Melyik "jobb" szerintetek?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
hucsikoi
senior tag
Egy Panasonic FZ38 vásárlása felé hajlok. Visszaolvasva elég jó vételnek tűnik, sokan dicsérik. Esetleg tudtok ár/érték alapján jobbat ajánlani. Nem vagyok nagy fotós, nem is értek hozzá csak családi eseményeken és kirándulások alkalmával szoktam fotózni.
-
kano
nagyúr
válasz Djuree #29079 üzenetére
Az AA akkuk mind 1.2V-osak. Ezekből a Sanyo Eneelope nagyon jó.
richies
Akkor a Canon. Annak a legjobb a képminősége.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
richies
senior tag
sziasztok+
nem kaptam valaszt a kerdesemre :-)sx220 nagyon szimpinek tunik de a pana tz18/20 iseleg jonak tunik.
melyiket erdemesebb? gps nem kell,hanem szep kep :-)
kosziRozsomak of Power
-
Djuree
félisten
tudtok ajánlani 1,5V-os akkut? milyet és honnan érdemes venni? el is felejtettem hogy nekem 1,2-esek vannak
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
na megvettem a pana ls5-öt mediában 17 volt, ennyit megért, nekem tökéletes lesz. aztán majd ha lesz értelme veszek jobbat....
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
laci1978
tag
válasz realmadrid92 #29075 üzenetére
Finepix S2950HD ről mi a véleményetek?Sokan dicsérik,de sokan nem.Nem tudom eldönteni.
Canon sx 130-al összehasonlítva?[ Szerkesztve ]
-
-
laci1978
tag
Sziasztok.
Sürgős segítségre kérnélek titeket.A lányom bármikor megszülethet és nincs fényképezőgépem.
Szeretnék vásárolni kb. 40ezr értékbe,ami jó képeket csinál,és amivel alkalmanként tudok nem mondom,hogy kiváló,de valamennyire jó minőségű videót is csinálni.
Segítsetek légyszi mert nagyon szorít az idő.Holnap muszáj vennem valamilyent mert 21.re volt kiírva a feleségem és apás szülés lesz.Meg akarom örökíteni ahogy össze esek a .......... szoval mindentől
Köszönöm. -
Czibor10
tag
S2950-t vett egy fórumtárs nemrég, neki bejött, pedig konica minolta z20-ról váltott. Az s3200-ról és s4000-ről viszont rosszakat mondanak a cikkek, azoknál nagyon a nagy zoomtartományra ment a fuji, az s2950-nél azért visszafogottabb volt, és a 18x is bőven elég (nekem 3-mal sincs bajom, igaz az 34mm-től indul), de olyan nagy különbség nincs, általános használatra mind2 jó.
-
AMD Power
titán
Ez egy érdekes egy kérdés. Én három kategóriába osztanám a képeket.
A jók, elmegy/semmi extra és a rosszul sikerült képek.Szerintem olyan 60% vannak elmegy/nem rossz képek aránya kb 10% a jók és a maradék 30% a rossz. Ez kb 650 kép alapján jött össze.
Van még igény több épre mert akkor rakom is fel őket. Meg persze a szerintem nem jó képek közül is rakok föl egy párat.
-
szg88
őstag
-
-
szg88
őstag
válasz csurdongulos #29049 üzenetére
ezt nézted: [link]
-
csurdongulos
tag
Azt megfogdostam a hétvégén és nem tetszett. Meg aztán közben rájöttem, hogy ezek a nagy zoommal rendelkező gépek mind vastagabbak és nehezebbek, mint szeretném ezért muszáj lejjebb adnom az igényeimet.
Mi a vélemény ezekről: Canon IXUS 220HS illetve Sony DSC-WX5?
Ezek a (számomra) kritikus 20mm-es vastagság körül vannak, meg full hd sztereó videót tudnak.
Még esetleg a Panasonic DMC-ZX3 ami már kissé túllőtt a célon ebből a szempontból (vastagság) és csak hd és mono videót tud, ellenben jobb a fényképek minősége.
Abból amit olvastam ez a sorrend állt össze képminőség alapján: pana, sony, canon
Innen gyűjtöttem az info-t, lehet tudni mennyire korrekt az értékelésük? -
Mr.Csizmás
titán
igen, a látásmód az jó, és a képek is. én az i4, mint fotóeszköz túlmisztifikálására gondoltam, hasonló minőséget és látásmódot ad kb. egy HP photosmart 735 is (oldschool kompakt, ezt ismerem jól)
szerk.: off. + amatőr fotós topicban is vannak hasonlóan ügyes emberek ( ), akiknek az egész felszerelése annyiba került, mint nekem egy ojjektív.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
StLui
veterán
válasz Mr.Csizmás #29056 üzenetére
Hát azért nézd meg az ember képeit a cikkben található weboldalon, és természetesen itt elsősorban arra gondoltam, hogy nem az a legfontosabb, hogy pl tűéles e az adott kép minden négyzetmillimétere, hanem a látásmód, és ennek visszatükrözésére való képesség
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
need
addikt
válasz raziel01 #29045 üzenetére
hát az árán kívül na meg tulajdonságán más infó nincs róla..
az egyik teszt szerint jó a másik szerint pocsék.. én elmentem egy üzletbe össze hasonlítani a Nikon L120 ott a Fujit ajánlották..!
Voltam Fuji boltban bátran ajánlották..!Van a Fujinak nagyon gyenge sorozata.. lehet hogy ez is olyan de az is lehet hogy nem..!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
StLui
veterán
Amikor ilyenről olvasok, akkor rájövök, hogy a jó fotó titka nem elsősorban a technika (lehet inkább az amatőr fotós topicba kellett volna raknom)
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
kano
nagyúr
Canon SX220? Mondjuk ez már a felső határ.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Djuree
félisten
-
perempe
veterán
válasz Djuree #29043 üzenetére
én második gépnek vettem LS3-at használtan, és nagyon bevált. nálam is szempont volt az AA elem. (nem vennék olyan gépet, ami nem AA-s...) egy nagyobbik testvérét (LS80) is ismerem, barátomtól kölcsönkértem párszor. (az jobb videós, ill. magasabb iso-n jobban teljesít.) kérésre töltök fel mintát (jártam pár szép helyen mostanában).
sajnos fényerőre (tele!) általában nem igazán jók ezek a kis kompaktok, de a képstabi valamit kompenzál.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Ha kompakt, akkor Pana TZ18.
De biztos vannak itt más vélemények is.[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
csurdongulos
tag
Melyik kompakt gépet ajánljátok 40-60ezer ft között, ami megfelel a következő kritériumoknak?
-kompakthoz képest jó képminőség
-minimum 5x zoom
-legalább hd videófelvétel (nem baj, ha sztereó )
-SD kártyát fogadElőre is köszi.
-
akos3
addikt
válasz Czibor10 #29016 üzenetére
Miért javaslod az S2950-et? Elvben az S3200 mindenban jobb. legalábbis papíron.
Canon-t meg pár hsz-el lentebb írtam h miért nem jön be...(#29013) szg88
pixinfon olvasgattam már mind1ikről, de sokkal nem jutottam előrébb. Ilyen árban nincs más tipús ami az elvárásaimat lefedné? Nem nagyon ismerem a kínálatot. -
kano
nagyúr
Felvitték a Sony HX9V árát a sárga boltban. Úgy érzem most már biztosan Canon lesz.
-
-
raziel01
veterán
FujiFilm FinePix S4000 HD
53 850 Ft -
Djuree
félisten
válasz themebuilder #29041 üzenetére
hát fater vett egy elég drága pana gépet, és az akksija kb. 1-2 órát bír. ez nekem nagyon kevés, meg vannak jó tölthető eneloop ceruza akksijaim.
-
scarabaeus
őstag
válasz raziel01 #29036 üzenetére
"eltorzítja az íveket"
Nem teljesen értem ezt. Van perspektivikus torzítás, ez a leképezés velejárója, emiatt tartanak össze a sínpárok, emiatt dőlnek lentről felfelé nézve a felhőkarcolók. Sokan a fényképezőgépek "szemére" vetik ezt, pedig ez egyszerű mértan, leképezés.
Van az objektívet alkotó lencsék torzítása még, a párna- és hordótorzítás, amelyek ellen további optikai elemekkel küzdenek (különösen a zoomobjektíveknél trükkös kivédeni ezt, fixnél azért egyszerűbb). Nem szükségszerű, hol kisebb, hol nagyobb ez a fajta torzítás. (Mégegy zárójel: manapság megtehető a jelen számítási teljesítmény mellett az, hogy nem kell annyi korrekciós tag az objektívbe, amennyi korábban, én nem tartom a gépbe épített vagy a RAW-feldolgozója által használt geometriai korrekciót főbenjáró bűnnek - optikai elemekkel a szimpla, könnyen korrigálható hordó vagy párna helyett egy sokkal nehezebben korrigálható, oldalán több hullámmal "kiegyenesített" képet kapunk, míg a szoftveres módszer kihúzza egy menetben egyenesre, és kész).
De nem szabad a fényképezőgép "szemére" vetni azt sem, hogy csak egy van neki. Mi két szemmel nézünk, az illető alany arcát kissé balról is, kissé jobbról is, és az agy generál ebből egy 3D modellt, amely nem teljesen az a kép, amit abból a távolságból egy pontban leképezhetünk perspektivikusan. Emiatt szükség van arra, hogy távolabbról fényképezzük az alanyt, nekünk úgy tűnik természetesnek az arc a fényképen.[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
themebuilder
senior tag
válasz Djuree #28993 üzenetére
Miért ragaszkodsz annyira a régi ceruzaelemekhez?
Ceruza 1.5V AA/AAA Elem/1.2V tölthető akkumulátor vs Beépített gyári akkumulátor/téglalap akkumulátor, Link
A beépített akkumulátoros gépeknél a vaku sokkal gyorsabban "töltődik"
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Czibor10
tag
válasz Mr.Csizmás #29033 üzenetére
Vaterán sok érdekes ajánlattal találkozni, 5-10.000-ért 10 éves csúcskompaktok vannak.
Pl. [link].
Sok ilyen van, a régi bridge-eket, coolpix-eket, panasonic tz -, canon g sorozatot érdemes figyelni. Ha talál valamit majd jól megmondjuk jó-e vagy nem, de nem venném el a keresgélés ,,örömét'' tőle .Újak közül ajánlani való: panasonic ls5, samsung st65, nikon s2550, canon a3000, 3100, 3150, 3200.
[ Szerkesztve ]
-
themebuilder
senior tag
válasz Mr.Csizmás #29030 üzenetére
Ezeket érdemes megvenni: 20 ezer Ft-os akciós Euronics-os Samsung ST65-öt (ha van még nekik) vagy Nikon Coolpix S2550. Esetleg ha több pénze is lenne akkor Nikon Coolpix S5100, Canon PowerShot A3100 IS/ A3150 IS/A3200 IS/A3300 IS/A3350 IS
Nikon Coolpix S2550 vs S5100
digitális - optikai képstabilizátor[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
raziel01
veterán
Helytálló ez az írás?
"A fényképezőgép lencséje máshogy van kiképezve mint az emberi szem, eltorzítja az íveket. Sokat számít a gép minősége, ez az amit hozzá nem értők nem vesznek észre és nem értik miért kerül olyan sokba egy jobb gép, de ami ennél sokkal többet számít az a gép paramétereinek beállítása. Portrét ugyanis csak nagy gyújtótávolsággal lehet fényképezni, ami a gyakorlatba lefordítva azt jelenti, hogy nem 1-2 méterre kell lennie a gépnek, hanem jóval messzebbre és a zoom-olni kell az alany arcára.
Próbáljátok ki, készítsetek egy képet fél méterről és aztán egyet a szoba másik végéről ráközelítve az arcotokra. Az utóbbi sokkal jobb lesz.
A másik ami még ennél is többet számít, az a fény. A gép tök máshogy lát mint az emberi szem, ezt nehéz lenne elmagyarázni, de a lényeg, hogy a gép nem szereti a nagy kontrasztokat, az egyenletes megvilágítás az, ami ideális neki. Ezt lakásban csak külön eszközökkel lehet elérni, pl. softbox.
Szerencsére van egy megoldás ami ezen segít: ki kell menni a szabadra. Egyenletes erős megvilágítás egész tűrhető eredményt ad ott is.
Összefoglalva: távolabbról kell fényképezni zoom-mal és erős egyenletes megvilágítást kell alkalmazni. Akkor olyan leszel mint amilyen a tükörben is vagy."
Fel sem merült bennem, hogy távolról zoomoljak az arcra. Mindig 1-2 méterről fényképeztem.
-
themebuilder
senior tag
válasz Lazarus911 #29012 üzenetére
Canon PowerShot SX220 HS (61000Ft) ami technikailag teljesen megegyezik a SX230 HS-el (65000Ft) csak épp nincs benne GPS.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
válasz Mr.Csizmás #29033 üzenetére
Igazi különlegesség a benne levő infrás éjszakai mód és a lézer-raszter fókusz, nem értem miért iktatta ki a Sony, soha ilyen hatékony megvilágítással nem találkoztam.
Talán picit jobb képeket készít az FZ18, ugyanannyiért megy használtan, mint az F717, de nincs benne ilyen extra.
Mindkettő tud manuális vezérlést, minőségi optikával rendelkeznek, FZ18-ban kiváló a makró mód, F717 meg a fent említett extrákat tudja.
Hirdetés:
F717, szeritnem alkudható
FZ18Én valószínűleg a Panát választanám, bár a Sony-t nagyon szerettem, a Pana modernebb volt.
[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Mr.Csizmás #29030 üzenetére
Ha komolyan érdekli, semmiképpen se kis kompaktot, ennyi pénzből újan csak arra futná. Használtan szerezzen be mondjuk egy FZ18-at, FZ20-at, FZ8-at, F717-et vagy hasonlót szerintem.
Én anno egy használt F717-tel kezdtem, de ezzel vigyázni kell. Csak olyat vegyen, ami már járt szervizben szenzorcserével (ez amúgy a mai napig ingyenes ennél, csak nyűg).I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
ismerős 20-22 ezer környékén keres kezdésnek kompaktot. fotózás iránt érdeklődő fiatalemberről van szó, tanuló (anyagi lehetőségek szűkösek)
mit vegyen?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
AMD Power
titán
válasz scarabaeus #29026 üzenetére
Jo kis kep lett.
Nekem is lett egy par kepem amin "jo" lett az eg es a fold is. De a legtobb az olyan lett amilyen. Majd megnezetem a Canon programjaval hatha lehet majd rajtuk javitani egy kicsit.
-
perempe
veterán
Képstabilizátoros Panasonic LS3-mal sok 1/13 záridőjű képet készítettem a Szádelői-völgyben, és általában elmondható, hogy jók lettek!
* Brahms: 4. szimfónia *
-
scarabaeus
őstag
válasz AMD Power #29019 üzenetére
A Nap irányában jóval világosabb az égbolt, az a problémás. A Nap irányára merőlegesen jobbra és balra a legerősebb a polárszűrők hatása, azokra az irányokra jól lehet azokat használni, a Nappal szemben amúgy is elég kék az ég. Ha viszont egyenletesen világosszürke felhős az ég, az a tájhoz képest ki fog égni.
Sok kompaktba tesznek manapság többexpós HDR-t (illetve HDR-ből tonemapping útján kapott LDR-t, de nevezzük HDR-nek). Nem kell a fejemet venni, nemcsak a műanyag, túlhúzott, hamisszínű képek jelentik a HDR-t, nekem sem tetszenek (most azok rajongótábora veszi a fejem). Van arany középút, a színárnyalatok is megmaradnak, a dinamikaátfogás is annyit nő, hogy a világos égbolton és a sötét tájon is maradjanak kivehető részletek.
Egy ilyen kompakttal (Samsung EX1) készült ez a kép Splitben, a harangtoronyból, az árnyékok mutatják, hogy velem szemben volt a Nap (43,7° magasan ). Az oszlopok is kivehetők, a tenger és az ég is kék.
Ha nincs ilyen opciója a gépnek, az sem gond, statikus téma esetén. (Szinte) bármilyen kompakttal készíthető expósorozat (talán azokat kivéve, amelyek amúgy is vakuval derítik a futballmeccseket), és utólag is lehet HDR képet készíteni, ha az emberrel nem szalad el a ló, hogy sugárzó absztraktokká húzza a fényképeit.Quoth the Raven "Nevermore."
-
Jim-Y
veterán
Szia, mivel nem találtam rá topikot ezért itt tenném fel a kérdésem, régi tipusú polaroid fényképezőgépet szeretnék venni, érdekelne, hogy ebben tudtok-e segíteni, arra gondolok, hogy akár használtan is, de milyet vegyek amihez még lehet kapni valahol papírt? üdv
-
törölt tag
válasz AMD Power #29022 üzenetére
Köztük sajnos én se, de gyűjtögetek egyszer csak meglesz rá a pénz. Akármennyire is szeretem a kis kompaktomat de néha valahogy már kevés. Alapvető célokra megfelel de képminőségben már nem minden esetben. De tényleg néha csodálkozok hogy egy tizenezres gépből is mi mindent ki lehet már hozni manapság.
-
-
raziel01
veterán
Haverom írta nekem de elfér itt is szerintem:
"Borzasztóan nehéz dolog a hátteret és a témát közös expozícióba hozni. Értem ezt úgy, hogy például helyesen exponálod a modell fejét, akkor az ég fog kiégni. Ha helyesen exponálod az eget, akkor a modelled lesz nigger."
"Minél nagyobb a szenzor és minél nagyobb az objektíved rekesze, annál nagyobb háttérelmosódást kapsz. Egy Canon 550D + 18-55-ös obival f/4-es rekesznél és 55mm-nél (ami full frame-es szorzóknál kb. 80mm-nek felel meg), nem kapsz akkora háttérelmosódást mint egy full frame (a szenzor mérete a jelenlegi legnagyobb, azaz a régi kisfilmes 36x24mm-nek felel meg. Ennél nagyobb szenzor csak a 10 milliós stúdió fényképezőgépekben van) 5D Mark II-vel + 24-70 obi 2.8-as rekesznél 70mm-nél.
Tehát ami a háttérelmosódásnál játszik:
- Minél nagyobb szenzor a kamerában
- Minél nagyobb rekesz az objektívben (A nagyobb rekesz nem f/22, mert ez szűk rekesz, hanem pl. F/1.4, aminél a blendék a legjobban nyitva vannak, azaz egységnyi idő alatt minél több fényt kaphat a szenzor).
- Minél nagyobb gyújtótávolság (ami kompressziót is eredményez. Kompresszió = minél kisebb szöget látsz a háttérből. Értelem szerűen egy nagylátószögű objektívvel nagyobb szöget látsz a világból.)
- Minél közelebbi távolság a témához (Ha az optikád legközelebbi fókusztávolságával fotózol valamit, sokkal nagyobb háttérelmosódást kapsz, mintha a témád messzebb lenne. Próbáld ki a szemeddel, nézz valami igazán közeli dologra és a háttér sokkal homályosabb, mintha messzebbről néznéd.)" -
Czibor10
tag
Kategóriájukban jók, de a 2 közül az s2950-et érdemes megvenni, persze ha nem csak távcsőnek szeretnéd használni. EVF nélkül még ott a canon sx130.
AMD Power:
Ezt hívják kiégésnek, és igazából nem nagyon lehet ellene tenni, még a dslr-eknél is előfordul, ez a kis dinamikaátfogás miatt van, nem tudják a gépek bemérni (valószínű nem helyes szó) egyszerre a sötétebb és a világosabb részeket, pl. az említett erdő felett világos égbolt. Ez csak filmes gépeknél nem jön elő, azoknak hatalmas dinamikaátfogásuk van. Meg kell vele békélni, vagy utólag beszínezni, de az idő, és nem ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
szg88
őstag
válasz AMD Power #29011 üzenetére
Nálam olyankor szokott ez lenni, ha túl sok az exp. kompenzáció. Vagy olyan szokott még előfordulni, hogy pl: erdős rész meg felette ég, és ha az erdős részre fókuszál (ami ugye picit sötétebb az égnél) akkor az ég nagyon világos lesz. Nincs annyi kontraszt a felhők meg a kék között. Ha meg az égre akkor, a fák lesznek sötétebbek a valóságnál. Mivel még nem sikerült ezt kiküszöbölni (bizonyos helyeken mindig ilyen, máshol meg nem) én arra gondoltam, hogy nem mindegy honnan jön "esik" a fény. De lehet, hogy ez h.lyeség. Majd vki aki ehhez jobban ért megmondja.
[ Szerkesztve ]
-
Lazarus911
aktív tag
üdv!!
Tanácsot szeretnék kérni!
Édesanyánknak szeretnénk tesómmal születésnapjára venni egy fényképezőt.. Valamilyen ultrazoomos bridge gép érdekelne, olyan max 60 ezerért.. -
akos3
addikt
értem. Képstabilizátor mennyire segít? Amúgy itt vki árul 35ért egy zsir uj s3200-at, ezért gondolkodom rajta nagyon mert elég jó ár. Viszont oylna kis böhöm. az olympus sz-10 pont ezért teszik Nem tom mi tévő legyek Amúgy egyik barátomnak van egy Lumixa 24x es zoomal és nagyon élveztük nyáron, h kb távcsőnek lehet használni
-
szg88
őstag
Én nem ismerem személyesen a fujikat, de a nagy zúm még nem minden. Főleg ha a zúm végén már pocsék a képminőség. Meg a nagy zúmot meg is kell tudni tartani, nekem 15-nél már úgy reszket a kezembe, hogy értelmes kép nem lesz belőle. Esetleg állvánnyal. De akkor az már nem kompakt annyira
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest