- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Dell notebook topic
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Van valakinek véleménye a Sony DSC-TX10 gépről?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
kano
nagyúr
válasz richies #29481 üzenetére
Na ezért szeretnék én is sx220-at venni, mert 100%-ra kinagyítva is tökéletes a kép, ellentétben egy-két másik géppel.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
raziel01
veterán
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Kompakt, nagylátószögű, beltéri fényviszonyok között is értékelhető képeket készítő gépre mit ajánlotok?
Köszi!
-
akos3
addikt
válasz futo001 #29490 üzenetére
jajj összekevertem a tipus számot Kösz a javítást, erre gondoltam vagy a vr320-ra. Különbség itt.
(#29489) raziel01 vr330/320-at az ára miatt versenyképesnek találom. Amit egy kompaktnak tudnia kell az benne van. Amúgy meg ezért kérdeztem a kérdezőt, h milyen elvárásai vannak. Ha magasabbak akkor ott a Canon, vagy más...
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Kodak fotóállvány + táska
Ilyet használt már valaki? -
-
akos3
addikt
válasz ambushka #29487 üzenetére
Nem tudom mik az elvárások a géptől, de ha tényleg csak egy jó kompakt kell amivel szép képeket lehet készíteni akkor Olympus vr310-et venném. Nekem sokkal jobban kézre áll, mint a Canon sx130. Az utóbbi kicsit drágább, de a Canon talán vmivel jobb képeket tud produkálni. Bár sajna itt a topicban senkinek sincs vr310-e, így tesztképeket nem valószínű, h itt kapsz. Canon tulajok vannak
-
ambushka
aktív tag
Sziasztok!
Egy kedves ismerősöm szeretné meglepni magát karácsonyra egy kompakt digitális fényképezőgéppel.
A keret 40-50000 Ft között lenne. Mit tudnátok javasolni? Sajnos egyáltalán nem ismerem a mai kompakt gépeket, így semmi elképzelésem nincs arról, hogy hol kéne elindulnia.
Előre is köszi a választ!
PSN ambushka8989
-
mrmrg
tag
Ixus 220 HS rőlmik a vélemények?
-
-
richies
senior tag
válasz scarabaeus #29483 üzenetére
hat minden muanyagnak tunik rajta kivulrol.
jaja, angolok mar most kezdik a karacsonyt nyomni az arcunkba, gondolom pszichesen igy vasarolasra kenyszeritenek :-)
dec elejen mar allitjak fel a fat is otthonokban s jan vegeig... birka nepsegRozsomak of Power
-
-
válasz peti_s #29479 üzenetére
Az elég jó ár. Arra érdemes figyelni, ha esetleg a tükrös is megjelent a képben, hogy nem mindegyik tud élőképet mutatni, pedig néha szükséges lehet.
szg88: A HDR szerintem két részre osztható:
1. több részlet megjelenítése a képen.
2. az erős túlzásokkal extrém képek létrehozása.Mindegyiknek megvan a varázsa, de simán agyon lehet verni vele egy amúgy nem rossz képet, elég megnézni a tópart című képemet, a legjobb elrettentő példa, szóval nem csodálom, hogy a cikkben nem tetszett mindegyik.
[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Mivel 3-an is megkerestetek a linkelt HDR képek miatt (mivan, nem tudtok aludni, nincs buli? ), szeretném tisztázni, hogy a képek nem fényképezővel készültek, szerintem ilyet egyik sem tud.
Fogsz bármilyen gépet/telefont, készítesz legalább 3 képet (alul exponált, normál, túl exponált) és pl a Photomatix nevű progival összefűzöd, utána a paramétereket ízlés szerint beállítod. Egyszerű, mint a faék. Lehet ezzel a módszerrel természetes hatású képeket is készíteni, nem csak ilyen elrugaszkodottakat.I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
-
-
-
-
peti_s
addikt
Köszönöm mind3ótoknak. Megnéztem a képeit, valóban nem jobb mint az enyém, sőt, 100%-s nagyításnál sokkal nagyobb a zaj. A HS20 polár lencsére először nem gondoltam, csak egy szimpla UV-ra. Az UV lencse nem befolyásolja a benti, esti fotókat?
-
benvolio
őstag
válasz peti_s #29466 üzenetére
Szerintem kár lenne beújítani, mert képminőségre nem lesz jobb. A nagyobb látószög és a videó ami érdemben jobb tőle, de a "nagyobb" géppel amit szeretnél venni, ezeket úgyis megkapod. Inkább arra koncentrálnék, és ha később csere érett lesz a "kicsi", akkorra talán lehet még jobbat venned addigra. /de csak szerintem/
-
válasz peti_s #29466 üzenetére
Szerintem sok újat nem kapsz. 8MP helyett 14MP, 3x optikai zoom helyett 5x, azonban a videó sokkal jobb. Fényerő asszem kb ugyanaz, van arcfelismerés, makró tragédia, több témamód.
Sokkal előrébb nem leszel.
Ezt a pénzt inkább fektessed be egy polárra és állványra a HS20-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
peti_s
addikt
Üdv!
Most jött meg a Panasonic újsága, és van benne egy DMC LS5 névre keresztelt fényképező. Valakinek van vmi infója róla? -
HX5V kisebb, viszont sokkal gyengébb a kijelzője, csak 10x-es a zoom és kisebb a látószöge, ezt pedig kiemelted a szempontok között.
HX7V is kisebb, de sajnos az ő látószöge is kisebb minimálisan és kevésbé fényerős az obi.
Szóval a HX9V számodra lehet, hogy fontos paraméterekben jobb.
-
-
piqla
őstag
Hm, jo lenne talalni valami helyet, ahol meg lehet taperolni ezeket a dolgokat.
Nekem a GPS-re abszolut semmi szuksegem nincsen, ugyhogy ha esetleg van a fentebb irt Sonynak gps nelkuli verzioja, akkor szivesen vennem a tippet.
Ha jol sikerult kivennem, akkor a 220-as Canon elvileg teljesen megegyezik a 230-cal, csak nincsen benne GPS.Gyorsan atfutottam par tesztet, a Canonnal eleg idegesito, hogy a vakut allandoan feldobja a dolog, de valahogy szivesebben huz afele a szivem, mert mar volt egy ilyen markaju gepem. A vaz anyaga fem vagy muanyag, nem tudjatok esetleg?
Szereted az állatokat?
-
válasz scarabaeus #29455 üzenetére
Ezt olvasva örülök, hogy végül leadtam a beépített GPS igényemből. Eddig egyiket sem ajnározták. Én külső nyomvonalrögzítőt használok, az elég pontos.
-
scarabaeus
őstag
Tényleges helymeghatározásra ezek a fényképezőbe épített GPS-ek csak nagyon korlátozottan használhatók. Szép, hogy az iránytűállást is és a koordinátákat is egyből mentik a képbe, de olyan pontatlanság mellett, amit ezek most képesek nyújtani, hát... Ráadásul a fényképezésre szánt energiát eszik [, csakúgy mint a kártyaolvasó helyett a kábeles áttöltés ], szóval én a magam részéről egyelőre azt mondanám, inkább az SX220-ast, és ne az SX230-ast nézd a Sony mellett. Konkrétan parasztvakítások ezek a GPS-ek, a Sonyé is. Ma még. Más lesz ez később, hiszen ha pár évvel ezelőtt valaki olyan szentségtörést leír, hogy DSLR-en élőkép, netán DSLR-en videó, helyben megkövezik.
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Itt meg fognak oszlani a vélemények, egyik sem jobb egyértelműen. Feljebb többen is írták, hogy teljes képméret esetén a Canon képe talán szebb. Más azt mondja, hogy a Sony képei élethűbb színeket adnak vissza. Passz, ezt bokszolják le a tulajok, szerintem ezek beállítás kérdése.
Egy biztos, a Canonhoz van CHDK softmod, ami ad egy csomó új és hasznos funkciót, ez akár jól is jöhet.
Én Sony-t vennék, de nem mondhatom, hogy elfogulatlan vagyok. Nem hiszem, hogy rosszabb képeket készít, a ház fém, külső jobb...Szóval menj el egy nagy boltba, tapizd meg és dönts az első benyomások alapján.
-
piqla
őstag
Koszonom a tippeket!
Nezegettem az ajanlott Sony Sony HX9V-t, es kozben belefutottam egy Canonba is, a Powershot SX230 HS modellbe.
Melyiket ajanlanatok inkabb es miert?Szereted az állatokat?
-
válasz Ultramarin #29448 üzenetére
Nekem volt 850SW-m, és a képeivel nem voltam különösebben elégedett. Persze nem főgépnek vettem, hanem vizes helyeken való fotózásra, és víz alattira.
Persze ha a strapabíróság és vízállóság a fő szempontok között van, akkor érdemes a Tough sorozatból választani.Bongeszo: kb ugyanezt írtam. Persze van gyorsabb, fele annyi funkcióval, szóval nem számít az lassúnak. Néha fordul csak elő, hogy több idő kell neki, de ez sok Sony-ra igaz, többek között az enyéimre is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Már kértem, hogy ne veszekedjetek !
A Sonyt csak a K10D mellé gondoltam, a Nikon P50 helyett, /adatlap/ természetesen fotózni csak alkalomszerűen fotóznék vele, de a méretéből adódóan szinte mindig nálam lehetne...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
AMD Power
titán
válasz scarabaeus #29440 üzenetére
Köszi... ezen a CHDK még gondolkozok. Kollégám feltolta az SX130-ra.
-
-
piqla
őstag
Sziasztok!
Ultrakompakt gepet keresnek, ami kenyelmesen elfer a zsebemben is.
Igenyek:
- zsebmeret
- ellenallo kulso (fem boritas elony)
- li-ion akku, de legalabbis nem ilyen toltogetos-ceruzaelemes megoldas
- gyors "harckeszultseg", ne kelljen 5 masodpercet varni, mire magahoz ter
- alapveto manual beallitasi lehetosegek
- legalabb negyszeres optikai zoom
- megbizhato, faintos optikai kepstabilizator
- keretosszeg legyen 85 ezer forint korul, hozzavalo bizbaszok nelkul
- nem art, ha nem okadom el magam a kepminoseg lattan
- HD video meg tarsai borzasztoan feleslegesek szamomra, de azert ne 7 fpsel keszitsen 60x60-as mozgokepet, ki tudhassa, mit hoz elem az elet, amit le kellene videozni
- ha zart terben, peldaul szobaban tartozkodom, akkor ne kelljen atmenni a masik szoba ellentetes falaig, hogy a kanapen ulo csalad beleferjen az objektiv latterebeHirtelen ennyi jut az eszembe, legyetek szivesek ajanljatok tobb gepet is!
Elore is koszonom!
Anno volt egy Canon A720IS-em, baromira szerettem, eltekintve a gyenge akkujatol.
Szereted az állatokat?
-
BiriBum
őstag
válasz kivlov #29423 üzenetére
A Canon színeit, mint ahogyan a Sonyét is, ízlés szerint lehet állítgatni. Hozzáteszem, a Canon esetén jóval több paramétert lehet változtatni.
A zajszűrő algoritmust és a jpg kép processzálás egyéb paramétereit viszont nem tudod befolyásolni. (RAW-ot egyik sem tud, max a Canon custom firmware-rel)
[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
válasz AMD Power #29401 üzenetére
Távkioldó: ha gyárilag nincs is, meg lehet oldani. Írtad, rárakták neked a kártyára a CHDK-t. Abban van egy lehetőség (újabb verzió esetén script nélkül is) egy elemből, egy kapcsolóból és egy levágott USB kábelből álló dologgal távkioldani. Van, aki SX130-assal is próbálta.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
válasz Ultramarin #29431 üzenetére
Én már el se olvastam a hozzászólásait, mint este írtam, nem kötelező tudomást vennünk egymásról.
Nekem a Fujikkal a múltban voltak rossz tapasztalataim, nem vennék újra. Ha a HX9V sok árban, nézd meg a HX7V-t és az 5V-t. Bemész egy nagy üzletbe, biztosan találsz mindegyikből kiállítottat.
A Fujik, amiket említettél, nem kompakt gépek.Olvastam a logoutot és azt hiszem ismerem a motorod új tulaját (mihálygergei srác). Összetörte.
A Tejesember: gondolom nem bántad meg az FZ38-at. Küldtem egy válaszképet a másik topikban.
[ Szerkesztve ]
-
hucsikoi
senior tag
Ígéretemhez híven tettem fel 2 képet az ajánlott topikba..
-
Ultramarin
csendes tag
válasz kivlov #29429 üzenetére
Én ilyet nem látok a hozzászólások között, biztos velem van gond. Akárhogy nézem az első összehasonlítás tőled származik. Hagyjuk, OK?
need: az általad feljebb említett S4000HD volt már a kezedben? Ha igen, mik voltak az első benyomások? Ez árban már nagyon végső lenne.
[ Szerkesztve ]
Aknára lépni csupa veszély
-
-
need
addikt
válasz Ultramarin #29426 üzenetére
más Fujit nem néztél...?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Ultramarin
csendes tag
válasz kivlov #29422 üzenetére
Nekem feljebb pont ő ajánlotta a HX9V-t.
Láttam a moderátor által kitörölt hozzászólását, és teljesen igaza van. Miért lenne muszáj 4 év után cserélni egy fényképezőt? Kötelező?
A képeiteket összehasonlítva szerintem nézegesd őket és tanulj.
Kettőtök közül csak te erőlteted a MILC és kompakt összehasonlítását.[ Szerkesztve ]
Aknára lépni csupa veszély
-
kivlov
aktív tag
Nem értek egyet azon állítással, hogy a színei szebbek a canonnak, mert vásárlás előtt én mind a két géppel csináltam azonos beállítással képeket azonos helyen és a sonynak sokkal élethűbbek a színei pont ez amiben jobb a canonnál még a sok szakmai teszt is ezt igazolja az viszont tény, hogy teljes méretben kicsit mosott a képe nem úgy mint a canonnak ami részletgazdagabb, de sajnos fakóbbak a színei...
szóval a canon akkor job ha nem monitor méretben használod a képeket, hanem teljes méretében de a színei kevésbé élethű és mivel kevesen használják teljes méretében a képeket így ez csak azoknál számít akik a munkájuk miatt a részletgazdagság fontosabb mert a többit a photoshop megoldja... -
kivlov
aktív tag
válasz philoxenia #29415 üzenetére
JAJ...Ilyen gépet ne vegyél még véletlenül sem hiszem amint láthatod a kedves FUTO001 kolléga kimagasló szakmai tudásával most hasonlította össze egy MILC kategóriás géppel és alázta porig az enyémet is....
ui.: én nem veszekszem csupán ész érveket várok tőle de látom reménytelen...mert csak az létezik amit ő gondol...szerinte a full hd is hülyeség bár azért 3d-s tv vesz
önmagát minősíti... -
mrmrg
tag
Megtaperoltam az sx130at, de nekem valahogy nagyom nem áll kézre
Úgyhogy sajna azthiszem nálam kiesett. Pedig tetszik.
SX220 nagyon megtetszett viszont.A kettő között mik vannak még amiben érdemes lehet gondolkoni?
-
kano
nagyúr
Nem nézted a pezsgő színűt? Az nekem jobban tetszik mint a fekete (pedig én is a feketét szerettem volna). Igazából engem is a képei gondolkodtatnak el, mert pl. egy Canon SX220-hoz képest nem tetszenek a színei.
bongeszo
Videóban mindenképpen verhetetlen, de a Canonok (SX220, SX230) képei sokkal szebbek. Mondjuk ez szubjektív, de képminőségre sok tesztben is veri a fenti két gép.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
bongeszo
aktív tag
Szerintem tökéletes választás! nekem is ilyenem van.
Kompakt kategóriában verhetetlen. Képei nagyon szépek, még sötétben is. Nyilván nem egy tükrös gép képminőségét adja... de elfér a zsebedben így bármikor nálad lehet, nem úgy mint az említett 110e ft-os gép aminek a cipelése külön feladat.
Nagyon jók az automata képei, de jó manuális profilok is készíthetők.
Videóban verhetetlen, simán helyettesít egy kamerát!
Ha nem sajnálsz egy kompaktér 80 ezrest akkor nem fogod megbánni, a legjobb választás!
Jah, én Sony Centrumban vásároltam, ott is 80.000ft és miután rákérdeztem kaptam hozzá egy 8gb-os Sony sd kártyát ajándékba. Ha van a közeledben, nézd meg ott is! -
AMD Power
titán
Nem rossz. Bar nekem azon kivul,hogy fem mas nagyon nem tetszik benne. 80e szerintem mar sok egy ilyen gepert. 110e mar Canon 1100 veszek egy kit lencsevel.
Allvany az kell! Foleg az esti kepekhez. De ahhoz is kell,hogy a msximumot kihozzam az SX130-bol. Arban max 5-6e ft-ig.
-
BiriBum
őstag
Video-ban verhetetlen az tény, a képei viszont nem túl meggyőzőek.
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
Kompakthoz teljesen mindegy milyen állványt veszel, nem érdemes nagyon költeni. Szvsz elég hülyén is nézne ki egy 50k-s Manftotto-n egy kompakt gép.
Nagyon jó kompakthoz a Hama Star 5. Csak 0,5 kiló és mindent tud, amire szükséged lehet (ára kb 3kFt).Nézd meg a Gorillapodot is, ez még sokoldalúbb és sokkal hordozhatóbb. Hátránya, hogy nem magas, földről csak alacsony perspektívából tudsz fotózni. [link]
Vannak az ebay-en olcsóbb kompatibilis változatai. -
philoxenia
MODERÁTOR
Most erre a gépre várok, kis méretben nagy tudás.....
Elsősorban a videoképességei fognak meg....A veszekedést meg sürgősen hagyjátok abba !
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Nem tudom milyen környezetben használnád a gépet. Szerintem ehhez elég egy olcsó Hama is. Én 3 éve használok egy nagyon olcsó, gagyi Hama állványt. Használható, mivel ritkán kell, most sem vennék másikat. Ha sok, főleg éjszakai, hosszú záridős képet készítenél, abban az esetben érdemes egy drágább, 10e feletti állványt venni. De tényleg csak akkor, ha gyakran használnád.
Távkioldó kapható a gépedhez? Szerintem nem.I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
themebuilder
senior tag
válasz Csicsikov #29400 üzenetére
Ha csak a képek számítanak elsősorban akkor Canon PowerShot A3000 IS lehet a jó választás neked. Egyszerűen használható masina, Automata módja is jó.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
kivlov
aktív tag
válasz futo001 #29408 üzenetére
Nem süllyedek le arra a szintre, hogy vérre menő vitába kezdjek bár Te vagy aki nem képes elfogadni, hogy valakinek igénye lehet a fullhd-ra is pl.
És nem vagyok elájulva a képtől amit mutogatsz az isten gépeddel de elismerem a NEX sorozatot bár sok hibája van de ennek ellenére én is tervezem a 7-es verzió megvételét ha megjelenik...
tessék itt egy hasonló kép tőlem mindenféle HDR nélkül csak úgy kocsiból 130-as tempó mellett auto módban a szar gépem vásárlásának napján, így még semmi nem volt beállítva rajta.... -
-
válasz kivlov #29368 üzenetére
Fogalmam sincs miről beszélsz, és miért veszed személyes sértésnek, ha valakinek nem egyezik a véleménye a tiéddel.
1. A fullHD és a VGA között van még pár szabvány.
2. 3D-s TV-ém van, mert éppen TV kellett, előtte nem volt semmi.
3. NEX-em is csak azért van, mert elromlott az előző gépem.
Nem kell 4 évente képet cserélni. Továbbá a gépeddel csinálsz ilyet, megeszem a NEX-em.
4. Ahány ember, annyi értékrend, tessék elfogadni.És igen, az itt folytatott beszélgetések vérre mennek.
-
mdk01
addikt
A panoráma funkció lényeges egy gépvásárlásnál, vagy inkább gépen valamilyen softver-rel érdemesebb inkább összerakosgatni?
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Tudnátok nekem mondani 30k környékén vmi használható f.gépet. Ami esetleg ebbe a kategóriába jó voln ha beleférne az a HD videó és a panoráma fotó.
Köszönöm -
AMD Power
titán
válasz peti_s #29395 üzenetére
Nem tudtam lejjebb menni sajnos.
philoxenia: Elnézést! Teljesen igazad van! Megyek is át a kezdő topicba. ( Remélem ez sok jó fej user ott jelen lesz mint itt ebben a topicban! )
Ebben bízok én is.
Milyen állványt ajánlanátok nekem a géphez? + Távkioldót??
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Ukrajnai háború
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gyúrósok ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Path of Exile 2
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot