Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen házat vegyek?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
Nem ismerem az olyt és nem akarok neked nem megalapozott véleményt mondani.
Egyébként, ha papír képeket csináltatsz a képekből nem gyenge a képe (olyan kis méretben). Csak nekem van egy DSLR-em (Pentax K10D) és biztos vagyok benne, hogy pc-n nagyon utálnám nézegetni a H70 agyon tömörített képeit. -
kano
nagyúr
válasz
FireFox1996 #29757 üzenetére
Céges net - > dupla.
-
kano
nagyúr
válasz
FireFox1996 #29757 üzenetére
Ezt mondom én is. Nagyon igyekszem rábeszélni magam, de elsődlegesen nem lesznek kinyomtatva a képeim, így ha gépen nézem őket akkor nagyon fogom látni az agyon tömörített képet. Így tudom, hogy nem szabad megvenni.
-
kano
nagyúr
válasz
FireFox1996 #29755 üzenetére
De most az Aréna Plázában nyíló Saturnban 30k. De csak akkor vedd meg, ha nem vagy nagyon igényes a képminőségre.
-
kano
nagyúr
válasz
ruvica #29728 üzenetére
Pedig ott járok majdnem minden nap. Vízálló tokkal együtt megérte annyiért. Nem tudsz mondani egy tok típusszámot?
Nézz körül ebay-en, ott ezeket az utángyártott akksikat olcsón megkapod ingyenes szállítással. A gyári nyilván jobb, de nem ér kb. 5x-ös árat.
Pl. [link]
Ez szállítással is 7,5$ és 1400mAh-s, igaz eznem lesz valódi 1400mAh-s, de annyit talán fog bírni mint a gyári akksi. -
kano
nagyúr
válasz
ruvica #29717 üzenetére
40k-ért nem volt rossz. Kiállítási darab volt? A hasonló kategóriájú gépekhez képest lehet, hogy nem csinál rossz képet, de ha mindentől függetlenül belenagyítasz egy képbe, nagyon gáz.
Nem lehet állítani a tömörítési fokon és egyéb hiányosságok is vannak. Azt hiszem marad a Canon SX220. Tudom, hogy az duplája, de nem megy le a torkomon a képek gyenge minősége.
(#29719) ruvica
Úgy gondolom, hogy nem egy kategóriában gondolkodunk.
Nekem az elsődleges kiszemeltem a CANON SX220 és nézegettem még a SONY HX9V-t is. Ez a két gép kb. hasonlóan jó minőségű képeket csinál (nekem a Canon képei jobban tetszenek és olcsóbb is). Gondoltam, hogy ez a Sony is jó lenne, ha jó képeket csinálna, de nem győzött meg. Épp a beállítási lehetőség kevés rajta (illetve ami kellene, az hiányzik pl.: tömörítési beállítások). -
kano
nagyúr
válasz
Daniel Alves #29678 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor megtalálod, hogy van pár embernek ilyen gépe.
-
kano
nagyúr
válasz
philoxenia #29415 üzenetére
Nem nézted a pezsgő színűt? Az nekem jobban tetszik mint a fekete (pedig én is a feketét szerettem volna). Igazából engem is a képei gondolkodtatnak el, mert pl. egy Canon SX220-hoz képest nem tetszenek a színei.
bongeszo
Videóban mindenképpen verhetetlen, de a Canonok (SX220, SX230) képei sokkal szebbek. Mondjuk ez szubjektív, de képminőségre sok tesztben is veri a fenti két gép. -
kano
nagyúr
- Sokkal drágább az eredeti akku mint, ha elemeket (tölthető akksikat) vennél;
- nem árulnak mindenhol speciális akkukat.
Az utolsó mondatoddal meg az a baj, hogy egy elektronikai cikknek mondjuk 4-5 év az élettartama (mai minőségű gyártások alapján) egy akksi meg mondjuk fél év után kezd veszíteni a teljesítmény leadó képességéből. Persze most ugye nem a bedöglésről beszélünk, hanem a lemerülésről.
(#29378) kivlov
Jézusom!!! Hagyjuk, látom nehéz értelmezni, hogy mit szeretnék mondani.
Mindenki vegyen amit szeretne. -
kano
nagyúr
válasz
themebuilder #29366 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy ha nincs nálad pót akku akkor hiába olcsóbb. Elemet meg bárhol kapsz.
-
kano
nagyúr
válasz
csurdongulos #29049 üzenetére
Canon SX220? Mondjuk ez már a felső határ.
-
kano
nagyúr
Felvitték a Sony HX9V árát a sárga boltban. Úgy érzem most már biztosan Canon lesz.
-
kano
nagyúr
Azt olvastam, hogy a CMOS érzékelő miatt érdemes 220-ast venni. Ha van Cetelem hitelkártyád akkor a 220 is "csak" 57k.
OFF:
Nem tudjátok, hogy hol lehetne megúszni legolcsóbban a Cetelem hitelkártya igénylést? Szokott olyan akció lenni, hogy az első éves díjat elengedik. Elviekben a BestByte-nál volt ilyen akció szeptemberben, de az egy töketlen banda. Hívogattam 3 üzletet és fogalmuk sem volt az egészről, vagy elhajtottam, hogy ők nem foglalkoznak ilyennel. A központi mailcímre küldött levélre meg nem válaszol senki a BB-nál. No comment.... Ezek után én biztosan nem vásárolok a BB üzletekből semmit. -
kano
nagyúr
válasz
scarabaeus #28907 üzenetére
Köszi, nem használom annyira a Picassát.
(#28905) StLui
Na, ez már valami. Nagyon tetszenek.Kinagyítva 100%-ra élesek a dolgok a fókuszban.
-
kano
nagyúr
Nem ezekre vagyok kíváncsi. Sokan agyon dicsérik ezt a gépet, de valahogy eddig senki sem tett fel tesztképeket.
(#28895) kivlov
Az a baj, hogy, ha a képminőség jobb a Canonnál akkor már nem érdemes megvenni a Sonyt.
Köszi, hogy megerősítettél ebben. Viszont én sem tudom, hogy mennyire zavarna a felugró vaku. -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Akinek Sony HX9V fényképezője van legyen szíves dobjon már fel a géppel készült képeket.
Sokan dicsérték is, de még 1db a géppel készített képet sem láttunk.
Köszönöm! -
kano
nagyúr
Ne rakj fel codek packokat, mert teleszemetelik a gépedet. Felteszed a Daum PotPlayert és letölt neked netről mindent ami kell.
(#28826) kirkri
A Canonnak a legjobb a képminősége, a videó minőségben pedig a Sony verhetetlen. -
kano
nagyúr
Az a baj, hogy CRT-re volt ez igaz, LCD-ben semmi extra. 1,2-szeres ár és tudás nem tükrözi azt.
(#28770) TuliZ
Ez egy fényképező, ha videót akarok csinálni veszek normális kamerát. Nekem jobban tetszik a Canon képeinek a színe, a Sonyé fakó (Picassán néztem nem egyet). Képminőségre mindenhol azt írják, hogy jobb a Canon, nekem pedig az a fontos. Akinek a videózás az első az vegyen Sonyt. De hagyjuk már ezt, mindenki olyat vesz amilyet akar. -
kano
nagyúr
válasz
realmadrid92 #28680 üzenetére
Szerintem (és máshol is ezt olvastam) nem.50k körül már nem sx130-at vennék. Mondjuk egy sx210-et, ha még lehet valahol kapni.
-
kano
nagyúr
válasz
bobby_30 #28669 üzenetére
Olvastam egy blogot, ahol a tesztelő azt írta, hogy nem fogadta el az akkori utángyártott akksit. Lehet, h már kaphatók olyan akksik, amelyek átverik az elektronikáját.
TuliZ
PayPal: Főnököm rendelt egy napszemüveget az USA-ból. A gyerek eleve 4-6 hét szállítási időt mondott. A szemüveg nem érkezett meg 3 hónap után sem (addig mondogatta az eladó, hogy biztos késik, de majd megjön)jött meg. Főnököm írt a PayPalnak, hogy akkor adják vissza a pénzt, de azt írták vissza, hogy max. 2 hónapon belül fizetnek vissza pénzt. Bukta a pénzt és az árut is. Adott egy negatívot az eladónak, de ennyit tehetett max. Mondjuk inkább azt gondoljuk, hogy a magyar posta volt oly kedves és eltüntette a szemüveget (megtetszett valakinek). -
kano
nagyúr
Azért ezt érdemes megnézni a színek miatt (Canon SX130). Szerintem Canon lesz. A Panának és a Sonynak nem tetszenek a színei. Már csak az a kérdés, hogy megér-e az sx220 20k-val többet az sx130-nál.
-
kano
nagyúr
válasz
benvolio #28657 üzenetére
Én valahogy nem szimpatizálok a Sony-val, de a videója nagyon jó, azt meg kell hagyni. Mondjuk az kérdés, hogy 1080i vagy p (mert ugye olvastam már ezt is meg azt is). Az a baj, hogy a Sony termékekről mindig a vásárlás után derül ki valami turpisság. Pl. milyen dolog az, hogy az utángyártott akksit nem fogadja el (ez olyan Apple felfogás)? Utálom emiatt...
-
kano
nagyúr
válasz
benvolio #28652 üzenetére
Az a baj, hogy a 0% THM az csak ósan kártyával van.
Egyébkét én is ezt a 2 gépet nézegettem, de nekem a tesztek alapján nem tűnik jobbnak a Pana TZ8 a Canon SX130-nál.
De amit még nézegetek az a Sony HX9v. Az X-esben most van rá 15% kedvezmény (persze az is hitelkártyára) és ráadásul még lejjebb is vitték az árát (kedvezménnyel 63.665 lenne).
De akkor már a Canon SX220-230 is szóba jöhet. Az az igazság, hogy félek a Sonytól, mert mindegyik Sony termékkel van valami szívás. Olvastam itt a hsz-eket, de akkor is félek a Sonytól. -
kano
nagyúr
válasz
runner 125 #14404 üzenetére
Ajjaj, olvass egy kicsit vissza is a topicban!
Segítségül: K200D.
-
kano
nagyúr
válasz
philoxenia #14318 üzenetére
Erről beszéltünk úgy 1 hete, hogy a MM-ban akciós most a Sony A200.
-
kano
nagyúr
válasz
Szten Márs #14286 üzenetére
Arra, köszönöm!
-
kano
nagyúr
válasz
Szten Márs #14278 üzenetére
Szia!
Ehhez kellene még valami adapter (a felszereléshez) a Sigma 18-200-hoz?
Köszönöm! -
kano
nagyúr
válasz
frizso #14255 üzenetére
Ment Pü.
Nekem is ilyen igényeim voltak. Semmi extrára nem akarom használni és főleg nem akarok 300k-t adni egy gépért(én nem használnám ki az biztos). A K200D-t vettem volna meg, ha nem sikerült volna szereznem egy K10D-t nagyon korrekt árban és állapotban(Sigma 18-200-as obival).
Szerintem tapogasd meg a K200D-t és ha tetszik akkor hajrá. Valahogy nekem a Pentax fémváza sokkal komolyabbnak tűnik mint a Sony A200 váza. Valahogy a fogása is jobb, nehezebb is. A Sony-nak csak az A300-tól van LiveWiev. -
kano
nagyúr
válasz
Szten Márs #14160 üzenetére
Hát nem tudom, én a 2-at preferálnám.
Szavazzunk. -
kano
nagyúr
Láttátok, hogy mennyiért vesztegetik az MM-ben a SONY A200-at 18-50-es Sigma obival?
-
kano
nagyúr
válasz
philoxenia #13437 üzenetére
Na, a legjobb ötlet.
-
kano
nagyúr
válasz
Szten Márs #13421 üzenetére
Tudom, hogy már nyugtató után nyúltok.
Minden világos amit elmondtál róluk de mivel nem vagyok otthon a DSLR-ek világában így nem tudom, hogy mi is fontos számomra egy gépben. Ráadásul a K10D-t egészben kellene kifizetnem, a K200D pedig részletre is mehetne(0%-os THM). Próbálom magam meggyőzni, hogy jó lesz nekem a K200D is de nem megy.
Így elmegyek megfogdosom még1x a K200D-t és a K10D-t is és azt hiszem megveszem a K10D-t. Remélem, hogy nem fürdök be vele.
-
kano
nagyúr
válasz
SeatZola #13371 üzenetére
Most azon gondolkodom, hogy megveszem a K200D-t 120K-ért a II. obival részletre, vagy a duplaobis kitben. Az Aréna plázában az egyik fotós boltban be**arattak, hogy hiába nem hallok/látok rajta semmit attól még lehet, hogy leesett és van valami baja. Azt mondta a csaj, hogy nem fogok rajta semmit észrevenni csak nem fogja addig bírni a gép és hamarabb tönkremegy.
Nem tudom... -
kano
nagyúr
válasz
SeatZola #13308 üzenetére
Ohhh, nagyon köszönöm! Szerintem el van állítva a dátum a gépben, mert elviekben ezek a képek tegnap készültek.
Leszedtem én is a progit, köszi!
1.0 fw. van még a gépen.A 2. kép meg a 18-55-el készült.
Nem lehet ezt a számlálót valahogy manipulálni(itt Pesten miket hall az ember...)? -
kano
nagyúr
válasz
SeatZola #13306 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tanácsokat! Csak még mindig félek attól, hogy átvernek. Valaki hozzáértőt kellene szereznem aki megnézi és tutira mondja az Áment.
Van két képem(18-55; 50-200) amit a géppel készítettek feltett kupakkal:
[link]
[link].
Én ezeken nem látok halott pixeleket.
Úgy néz ki kapok egy Hama állványt is mellé.(Ezek a képek az 1889. és 1890. képek a géppel. Lehet ezt a számlálót nullázni?) -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném:
Volna lehetőségem egy K10D-t venni használtan 2 kites szettben(2008 márciusi, magyar garral és 1850 expoval+1GB SD kari+táska) 150k-ért.
Az a kérdés, hogy inkább egy K200D-t vegyek újonnan vagy a K10D-t az előzőekben felsorolt jellemzőkkel?
Köszönöm a segítséget!
Üdv.: Kano -
kano
nagyúr
válasz
Hooper #12613 üzenetére
Én pl. azért is részesítem előnyben a K200D-t mert 4 AA elemmel működik. Számomra sokkal jobb venni 2 garnitúra AA akksikat mint pl. SONY A200-hoz 16k-ért akksit. És arről nem is beszélve, hogy bármikor kapsz 4db AA elemet, ha probléma van (de spec akksit nem mindenhol). Akkor pedig még ott van a CRV3 ami Li-Ion és sokkal jobb teljesítményre képes mint a 4db AA akku.
Nekem a SONY A200; A350 olyan műanyag fogású és ezért nem jön be. A K200D-ben van anyag az tuti. -
kano
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Marathon (2025)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Autós topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Eredeti játékok OFF topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest