-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
A Canon PS sx220-ba milyen memóriakártyát ajánlotok? Illetve mi a különbség ezzeknél a class besorolásoknál?
Köszönöm -
kovta23
tag
Sziasztok!
Két gép között vacilálok! Segitsetek légyszíves!
Canon sx 220
Panasonic fz38Árban kb ugyanaz. Mit javasoltok!?
-
tibz03
őstag
válasz tiszavirág #29892 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor nem költök fölöslegesen a drágára.
-
tiszavirág
tag
válasz tibz03 #29887 üzenetére
Szia !
A memóriakártyák osztályba sorolása okozhat kellemetlen meglepetéseket a gyanútlan felhasználónak.
Egy HD adatfolyam rögzítése itt a konzumer kategóriában max.17Mb/sec-mal történik (720p60) , ami valamivel több mint 2MB/sec, tehát egy megbízható, jó minőségű memóriakátyával ,mint pl. ez, tökéletesen elboldogulhatsz.
Nekem is ilyen van és teljesen jól működik még FULL HD 28Mb/sec adatfolyamnál is.Üdv
[ Szerkesztve ]
Tudtam, csak nem sejtettem.
-
tiszavirág
tag
válasz #71897088 #29888 üzenetére
Szia !
A Sony HX9v átlagos fényképminőséggel rendelkezik és rendkívül sok szolgáltatást tartalmaz.(GPS, panorama,HDR,3D,10kép/s sorozat,BRK,24-384mm sony g optika,jelenetválasztás, defókuszált háttér,és még sorolhatnám reggelig.)
Az igazi durranás a videó codec része, ami nem csak a kategórián belül a legjobb, hanem felveszi a versenyt a konzumer kamkorderekkel is.
A kamera videó részének technikai jellemzőiről, példákkal szemléltetve ebből az írásomból tájékozódhatsz.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
tibz03
őstag
válasz themebuilder #29868 üzenetére
Ha egy kicsit többet szánok rá, akkor a Nikon Coolpix S5100 belefér. Ahogy olvasom, a kategóriájában ezt ajánljátok a leginkább. Vagy valami mást ilyen áron (~80 font)...?
MÁS: Egy Class 4-es SDHC elég ezekbe a kompaktakba? Nem kell a 720p-s videónak nagyobb sebesség?
-
Anubis_9
őstag
Sony HX9V-t szeretnék venni, de mindenhonnan eltűnt a polcokról... Jár még valaki ebben a cipőben rajtam kívül?
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
kelly7
aktív tag
válasz themebuilder #29876 üzenetére
Hát csak ezek már 30 felett vannak. Biztos jobbak, de +kártya, meg posta költség, és máris min 35. Az már sok.
-
Loituma69
őstag
köszönöm az ajánlásokat nézelődöm!
-
tiszavirág
tag
válasz oldboy54a #29849 üzenetére
Szervusz !
Egy picit szeretnék pontosítani.
1, A Sony HX100v képes kezelni SDXC kompatibilis memóriakártyákat, melyek maximális kapacitása 2TB lehet !!
Jelenleg max.128GB-os SDXC-t kaphatsz, potom 56e FT-ért.2, A Sony HX100v videóformátuma, egy MPEG-4/H.264 alapú AVCHD codecet használ, .MTS kiterjesztéssel !!
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
30 és 40e között szeretnék egy minél kisebb kompakt gépet. A megazoom-ért nem vagyok oda, de jó lenne, ha legalább 28mm lenne a kezdő gyújtótáv és tudna legalább 720p videót.
A legszimpatikusabb most talán a Nikon S4150.
Egyéb javaslat?
-
vinikorn
aktív tag
Valamelyik hirdetőújságban láttam 65.000 Ft-ért Panasonic Lumix DMC-TZ20S-t. De nem találom sehol. Nem tudjátok véletlen melyik áruházban lehet kapni?
-
themebuilder
senior tag
-
Loituma69
őstag
válasz Nagya21 #29869 üzenetére
kodak Z812 12X a zoom és 2007 tipus ezt kihagynám a zoom kevés a jelenlegi gépem is 10x és ha már lecserélem akkor valami nagyobb tudású jobbra szeretném, kodak márka egyáltalán nem fontos bármilyen más tipus jó lenne, lényeg az ultra zoom és a gyors működés és max 70 ropi! Esetleg Kodak easy share max z990-et látta élőben vagy használta valaki!?
-
kelly7
aktív tag
válasz themebuilder #29873 üzenetére
Igen néztem ezeket is, mondjuk ezekből ami szóba jöhet árban az a Nikon S2550, csak ezt már nem sok helyen kapni. Ja meg akksisat szeretnék, hogy minél vékonyabb legyen. Na így már azért nincs olyan nagy választék sajna.
-
kelly7
aktív tag
válasz themebuilder #29871 üzenetére
Igen nem is várok túl sokat tőle. Egy 6 éves Sony 3MP-es géptől azért csak jobb. Ami tetszik benne hogy színes,(van pirosba) tud HD-t, kicsi, könnyű vékony, és nem utolsó sorban fém vázas. Egyszerűen nem találok olyan gépet ilyesmi árban, ami ettől jobb lenne. Nőnek kell, kritériumok ennek megfelelőek. Hobbi gépnek meg szerintem nem lenne olyan rossz, csak azért jó lenne meghallgatni valakit akinek van is.
-
Nagya21
addikt
-
themebuilder
senior tag
válasz tibz03 #29866 üzenetére
Ezekből talán egyedül a Pentax Optio RS1500 értékelhető valamennyire.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Loituma69
őstag
Milyen gépet ajánlotok max 70.000ft ultra zoomos gépek közül? Kodak eísy share max 990 nézegetem majdnem mindenben megfelelne, de külföldi teszt oldalakon mindenhol azt írják, hogy lassú! 1-2 másodperc 2 kép készítése közi idő. Jelenleg is kodak gépem van 5 megapixel 10x zoom, tökéletes képet készít, de ez is lassú a pillanatot nem lehet vele elkapni mert mire elkészíti a képet fél egy másodperc telik el a valós gomblenyomás után és addigra a téma természetesen bemozdul! Mit ajánlotok help please! Jah igen és fénylépezőnek nézzen ki ilyen Panasonic Lumix DMC-FS35EP-K nem jön be!
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Az alsó árkategóriában mit ajánlanátok? Angliában vagyok, az Ebay-ről vennék valamit, 50 font környékén nagyjából ezek vannak (csak párat bemásolok, ha valaki tud mást, azt is várom):
Fujifilm FinePix AX300
FujiFilm Finepix - AV130
Fujifilm FinePix J100 (ez csak 10 MP, de külsőre valamivel komolyabbnak tűnik az előbbieknél).
Pentax RS-1500Hmm, ahogy nézem, ebben az árkategóriában leginkább csak FujiFilm fényképezőkkel lehet találkozni. Mit javasoltok, jók ezek? Nincsenek különösebb elvárásaim, 720p videó mindenképp kell, ezen túl pedig a lehető legnormálisabb képminőség. Még annak örülnék, ha akksis lenne a cucc, de ahogy látom, ebben az árkategóriában csak elemesek vannak.
Vagy jobban járok, ha kicsit többet költök? Megéri mondjuk hozzácsapni még 20-30 fontot, és egy drágább fényképezőt venni?Köszönöm a válaszokat előre is!
-
kelly7
aktív tag
Olympus VG-130 gépről valakinek tapasztalat?
-
tengo24
tag
Hali!
A segítségeteket kérném.
Fényképező vásárlása előtt állok, milyen gépet ajánlanátok?
A legfontosabb 20-25000 Ft-om van rá.
Nagy elvárasaim nincsennek, csak szép képeket lehessen vele csinálni.
Előny lehetne a nagylátószög és 5x optikai zoom.Nézegettem: - Sony DSC-3000
- Samsung PL20Segítségeteket köszönöm.
-
themebuilder
senior tag
válasz Vincsó #29842 üzenetére
SX220 HS és a SX230 HS-t vedd!
chaos666 Akkor neked is a fenti gép ajánlott.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
D.Dani
tag
Ki mit tud az olcsó (= -10-15% )beszerzési helyekről?
Pl. avl*nd, *lectro-st*re, itt*eddm*g ?
Hibátlan, original gépeket árulnak? Garancia rendben van, rendes Mo.-i illetve gyártói garancia?
-
mdk01
addikt
scarabaeus:
FZ fronton otthon vagyok, később volt az:-)
Akkor 2003 év eleje de 2004-ben már nem laktunk abban a lakásba ahol még készültek vele képek.[ Szerkesztve ]
-
oldboy54a
csendes tag
Köszönöm!
-
scarabaeus
őstag
válasz oldboy54a #29849 üzenetére
HX100V specs keresésre jön általában dpreview adatlap, onnan:
"Videography features
Format MPEG4
Audio channels Stereo
Resolutions 1920 x 1080 (60fps), 1440 x 1080 (30fps),
1280 x 720 (30fps), 640 x 480 (30fps)"
HX100V card maximum keresésre kijött egy ilyen:
"This particular Camera is capable of taking cards with a maximum memory capacity of up to 32 GB"
Úgyhogy 32 GB-ig mehet. Láttam már dpreview-nál is hibás specifikációt (pixinfónál is persze), ez utóbbi weblapot sem ismerem, de kb. ilyen lehet.[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
oldboy54a
csendes tag
Sziasztok!
DSC HX100V: Mekkora a mem.kártya max. mérete és milyen videó formátumot használ?
-
Ákos1111
tag
Sziasztok!
melyik gépet ajánlanátok 30 ezerért?
válaszotokat előre is köszi
üdv Ákos -
Ákos1111
tag
Sziasztok!
melyik gépet ajánlanátok 30 ezerért?
válaszotokat előre is köszi
üdv Ákos -
chaos666
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, barátnőmnek szeretnék vásárolni egy viszonylag egyszerűbben használható (de azért manuálisan állítgatható), de mégis komoly kompakt gépet. Fontosnak tartom a nagy optikai zoomot, a márka nem mérvadó, a maximális keret 50-55 ezer forint. Véleményeket szívesen várom mi lehet a megfelelő.
finepix s4000-t és a canon sx130-t nézegettem eddig. -
Vincsó
aktív tag
Hali!
Milyen gépet ajánlotok 60-70 K körül? A legfontosabb a képminőség, és lehessen vele rossz fényviszonyok közt is értelmes képet csinálni.
-
szg88
őstag
válasz scarabaeus #29840 üzenetére
Yamaha???
-
mdk01
addikt
Apám vett ha jól emlékszem 2002-ben egy Panasonic DMC Fz-2-est. Azóta is használja örömmel és 115k volt akkor. Nem egy hűde szuper gép de sok 30k-s kompaktot lepipál még most is. Persze nem videóba, de nem is az volt még akkor a lényeg és ő sem arra használja
Ha nekem ennyit kibír akkor már boldog leszek, pláne hogy nem szoktam fotózni meg nem is nagyon izgat a történet csak szeretnénk a barátnőmmel egy jó kis gépet ami velünk lehet hogy ne kelljen kölcsönkérni. Én úgy gondolom hogy ha nem megy tönkre akkor 10 év múlva sem kell szégyenkeznem az sx220-210 képeivel, videójával. -
szg88
őstag
Nekem egy canon a420-asom volt kb. 9 évig. De én most sem tartom olyan rossznak a képeit. Persze nem egy "szipi-szuper full hd-s csoda", de átlag célra megfelelt.
-
SkyLaci
őstag
válasz scarabaeus #29832 üzenetére
hát ha megnézzük a 10 évvel ezelőtti kompakt gépeket akkor olyan specifikációkkal találkozunk amik ma már egy mobiltelefonnak is szégyen (bár szerintem azért az a 2 megapixel is sok mindenre elég lehet, régen elég volt)
-
fattyu
veterán
válasz scarabaeus #29832 üzenetére
Igen az 5 reálisabb tipp lenne. 10 év alatt azért jó sansz hogy tönkremegy és egy idő után nem lesz alkatrész vagy nem éri meg javíttatni.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
scarabaeus
őstag
-
mdk01
addikt
válasz Nagya21 #29829 üzenetére
Köszönöm akkor lehet inkább azt választom csak ilyen méretekben már 10k is fáj, de ha belegondolok hogy 10évig én valószínűleg letudom a gépvásárlást akkor talán nem is annyira gázos az a 10k.
Köszönömszg88:
Viszont pár dolog engem eléggé taszít a 210-esben.Ne tartsd magadban.
[ Szerkesztve ]
-
szg88
őstag
Én nem láttam olyan nagy képminőségi különbségeket. De én csak a képeiket hasonlítgattam össze. Viszont pár dolog engem eléggé taszít a 210-esben.
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Ugyanakkora érzékelőméreten kevesebb pixel-ergó kevesebb zaj+ a bsi-cmos eleve kevesebb zajjal dolgozik, tehát éjszaka-sötétben jobb képet készít.
A 220v-on olvasható véleményhez:
A manual fokusz csak akkor ugrik vissza az általa helyesnek vélt állásba, ha egy ilyen opció be van kapcsolva a menüben ( a véleményíró átolvashatná a használatit).
A 220-as jóval gyorsabb mint a 210-es(kép/s) sztem ennyi megér +10k-t.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
mdk01
addikt
Úgy néz ki a helyzet hogy a Cannon PS SX210 vagy a 220 a kiszemelt gép. AZ érdekelne hogy a képminősége szerintetek ugyanaz?
Azt látom hogy van köztük 10k különbség meg itt van egy összehasonlítás ahol a HD-t előnybe részesítik a FullHD-val szemben amit nem értek, illetve a CMOS érzékelőlapkával az egyiknél szépek a képek sötétben a másiknál viszont nem.A lényegi kérdésem hogy kicsit, vagy nagyon megéri azt a +10k-t?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
szg88
őstag
válasz SkyLaci #29819 üzenetére
Egy két különbséggel, nekem is ez jött ki. Nagyobb iso-n viszont mintha a 230-as élesebb lenne meg egy kicsit zajosabb is. Mindenesetre érdekes. Pár komm-al lejjebb írtam, hogy volt a kezemben a 130-as, és furán kotyogott, de Tb azt irja, h ez normális. Azért még erre kíváncsi lennék?
-
SkyLaci
őstag
válasz raszputyin #29821 üzenetére
http://www.imaging-resource.com/PRICE1.HTM
$100-$150 -> Canon PowerShot A3300 IS -
raszputyin
senior tag
Kedves fórumos szakértők!
Digitális fényképezőgépet szeretnék venni. Kezdő vagyok, és eléggé remeg a kezem, ezért olyat szeretnék, amiben minél jobb optikai képstabilizáló van, nem olyan bonyolult használni, és lehetőleg jó minőségű képeket csinál.
Kb. $100-$150 (USD) a keret rá. Nagyon hálás lennék minden javaslatért. -
SkyLaci
őstag
New Indoor (INB) 200: Élesség: sx230 >= sx130 > hx5v Szinek: sx130 > hx5v > sx230
New Indoor Flash (INFB): Fényerősség: sx130 > xs230 >> hx5vÉlesség: sx130 >= xs230 >> hx5v Szinek: sx130 > hx5v > sx230
House Poster: Élesség: sx230 = sx130 > hx5v Szinek: sx230 >= sx130 > hx5v
Macro: Szinek: hx5v > sx230 > sx130 Közelség: sx130 > hx5v > sx230 Élesség, részletgazdagság: sx130 > sx230 > hx5v
Resolution: Kromatikus aberráció: hx5v < sx230 < sx130 Élesség: sx230 = sx130 > hx5v
Still-life 200: Élesség: sx230 >= sx130 > hx5v Szinek, kontraszt: hx5v > sx130 > sx230Szerintem, én így látom
-
szg88
őstag
válasz SkyLaci #29817 üzenetére
Megteszel nekem egy szívességet? Én már szemfájásig vizslattam azt az oldalt, és nem tudom van-e egyértelmű győztes ezek között: sx130, sx230, sony hx5. A zöld kabátos csajt néztem 200-as iso-n, a ház posztert, meg a "still-life"-ot 200-as iso-n. Kíváncsi vagyok egy másik ember "szemszögére"
-
SkyLaci
őstag
válasz SkyLaci #29816 üzenetére
most megnéztem, az említett nikon s8100-át is egyértelműen lenyomja
Ezen az oldalon hasonlítgathatod a különböző gépekkel készült képeket(Én csak a színeket és az élességet szoktam figyelni, mivel nem értek a dologhoz)
-
SkyLaci
őstag
válasz mert_csokis #29789 üzenetére
szia
Én is hasonló helyzetben vagyok
Én canon sx130at fogok venni, egy ideig szemeztem a komolyabbnak tűnő fuji s1800-zal de teszt képeket összehasonlítva a canon sx130 egyértelműen jobb képeket csinál, hiába tűnik jobbnak a specifikációk alapján a fuji. -
ruvica
csendes tag
válasz rytsye #29804 üzenetére
Én is ezek közül a gépek közül válogattam meg volt még több is ami tetszett volna
és én a sony h 70 mellett döntöttem olyt alapból nem vennék nem tartom megbízhatónak a samsung pedig a sony hoz képest sokkal rosszabb képeket csinál, én nekem a pl210 volt a nagy szerelmem de letettem róla
Én tudom neked ajánlani a h70et kicsi könnyű, könnyű kezelni állítgatni szabadon lehet, de ha nem akarod akkor automatán is mindig megtalálja a legjobbat.
Kültéren beltéren is jók a képek. -
kovta23
tag
Sziasztok!
Ezekről a gépekről tudtok vmit mondani?
-Panasonic Lumix DMC-FZ38
-Fuji FinePix F300EXR
-Fuji FinePix F550EXRKöszi előre is.
-
fattyu
veterán
iso100 kültér sok fényben ezt tudja... ezt nem "nem csodának" hanem egy határ fosnak lehet hívni...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
richies
senior tag
válasz themebuilder #29805 üzenetére
hat lattam mar s5100 es sx220 al csinalt kepeket azonos helyrol, s eg es fold..
Rozsomak of Power
-
szg88
őstag
Kíváncsi voltam mekkora fogásra az sx 130. Elmentem megnézni az egyik boltba, tényleg testesebb egy "átlag" kompaktnál. De nem olyan veszélyes azért. Viszont annál amit a kezembe nyomtak volt egy erős kotyogó hang, mint amikor az obi kotyog a vázban. pedig be sem volt kapcsolva. Érdekes volt ilyet még nem hallottam, persze lehet, hogy csak leejtette vki. De nekem elég kiábrándító volt. Akinek van ilyen kíváncsi vagyok tapasztalt-e ilyet?
-
themebuilder
senior tag
-
rytsye
csendes tag
Latom megoszlanak a velemenyek.mindenkeppen kisebb meretet szeretnek hiaba vagyok canon parti azt inkabb majd egy masodik gepnek veszek ha osszejon ra a keret. A samsung pl 210 ennyivel rosszabb a tobbinel h senki nem emliti? Akkor segitsetek minel tobben es gyorsan pro es kontraban.samsung pl 210 vagy olympus 310 vagy sony h70 ezek most kb 30 ezer korul mozognak azert gondoltam .halas koszonet a segitsegert !!!!!!!
-
akos3
addikt
válasz themebuilder #29801 üzenetére
Én sem azt írtam, h rossz, hanem h nem egy zsebgép. ha az árat is nézzük nem annyira egyértelmű már a döntés sztem a canon és az oly között..