Hirdetés
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
norba69
senior tag
Ősszel jön az I9-9900. Erre készülve elkezdtem összevásárolni az új gépet.
Így egy régebbi kis netezős gép megy az unokámhoz.
A kérdés:
I5-8400, 16 GB Ram, R9 290 kártyához melyik régi tápegységet adjam oda?
SS G-650, vagy Corsair AX 860 ?
Amit nem adok oda, az i7 8700K-t fog hajtani videókártya nélkül, 1 250 GB-s SSd-vel, az lesz a következő netezős, filmnézős kisgépem. Fontos lenne a csöndesség, emiatt a félpasszív AX 860 lenne megtartva, viszont kis terhelésen rosszabb a hatásfoka, meg a ss g-650-et sem hallottam még soha. -
R3ap3r
tag
Sziasztok!
Eddig ilyen vasam volt:
I7 6700K + Corsair h110i gt
Asus Z170-Deluxe
4x4 GB Corsair Dominator
2 SATA SSD
4 SATA HDD
6 120mm venti
Gigabyte 290X
Jó régi Corsair TX650Cseréltem a VGA-t GTX1080-ra. Benchmarkok alatt semmi baj nem volt, de játék közben 10 percenként kikapcsolt, és nem volt visszakapcsolható, csak ha kb. 10 percig áramtalanítva volt.
Rendeltem egy Corsair RM650i-t, de átmenetileg beraktam egy teljesen új FSP Hyper 500M-et. Ezzel 20 percig hiba nélkül ment, aztán durrant egyet, és se kép, se hang. A táp meghalt, büdös, minden más ok.Szerintetek "csak" kevés volt a táp, és várjam meg az újat, vagy van valami más probléma (VGA?) is?
-
syberia
veterán
válasz
micafighter #117744 üzenetére
-
syberia
veterán
válasz
sanyi0627 #117741 üzenetére
Fogyasztásmérővel nézz rá játék közben, 250 watt alatt kéne maradni, hogy ne legyen túlságosan határon járatva a tápegység. Esetleg a 970 órajelét tudod visszavenni, a gpu feszültséget nem mindegyiken lehet állítani, rákérdezhetsz a szaktopikban. Ha biztosra akarsz menni, 450 watt lenne az optimális a gépednek.
(#117742) Borote: Természetesen mehet, már jó ideje alsó tápos házakhoz van belőve a kábelhossz a minőségi tápegységeken.
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
Zalman zm350fx sfx elbírná ezt a konfigot?
I5 6500, 16gb ram, strix gtx 970( molex to 8pin atalakitoval lenne ), 2vinyo 1ssd.
12voltos ágon elvileg 324w 27a tud.
Koszi
Udv -
Borote
addikt
Sziasztok!
Szép lassan körvonalazódik az új gépem belsője, most a táp van soron. Néhány ezer forintot nem a tápon tervezek spórolni.
Eddig ott tartok, hogy i5 8400, ASRock B360M Pro4, 1-2 HDD lesz a gépben, egy SSD, GPU-ból jelenleg HD 7950, ami később valszeg egy új gen nV lesz (talán RTX 2080).
Ha jól számolok, ide már a 450W-os tápok is talán elegek lennének, nem tudom hogy overkill-e 500-550 W-os tápot nézni. Első blikkre egy FSP 550W Raider 80+ milyen lenne? Csatlakozóból az ezen található 2 db 6+2 pin-es gyakorlatilag tökéletes.
Esetleg FSP 500W Hyper M?
Sok garancia, jó hatásfok, megbízható működés előnyÁrban 15-25k között belefér.
Köszi előre is,
A -
-
válasz
moongoose #117729 üzenetére
Amelyikből csak 1 hiáynzik az teljesen jó, olyannak kell lennie.
Ez a másik is valószínű, hogy rendben lesz, de azért a biztonság kedvéért szerintem dugd rá valami régebbi gépre amit nem sajnálsz, ha az megy vele nem hiszem, hogy lesz gond. Esetleg rámérhetsz erre a 2 pinre, hogy föld és 3.3 van-e rajtuk ahogy kell. -
moongoose
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #117728 üzenetére
Ettől függetlenül, használhatom őket?
Hozzám vágták. -
-
moongoose
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #117723 üzenetére
A deltának hiányzik a 20-as és a 23-as tüskéje.
Valamint van egy ilyen átkötés a 2-3-as lábnálA dellnél csak a 20-as hiányzik.
-
syberia
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #117724 üzenetére
Használt tápegység mindig hordoz némi kockázatot, bolti garancia ezt némileg ellensúlyozza. A géped Gtx 1070-el szerelve sem igényel 550 wattnál nagyobbat, cpu és vga tuning mellett sem. Jelenleg milyen tápegységgel üzemelteted? Ha picit többet tudnál költeni később rá, akkor bolti újat javasolnék magasabb kategóriából.
-
Lenne egy hülye kérdésem:
Vannak ezek a táp kábelkötegek, rengeteg azonos feszültségű vezetékkel. Pl a 8 pines cpu kiegészítő tápcsati 4 darab 12V és 4 darab gnd.
Most ennek az a lényege, hogy nagyobb áram átjöjjön? De ha valaki megveszi a 4pin -> 8pin átalakítót akkor megint semmi értelme. Molex->6/8pin PCI-E kábelnél szintén, jön egy kábel egy molex csatira, ahonnan megy tovább a következő molex csatira. Rádugod erre a kettőre az átalakítót, az mivel jobb mintha csak az egyikre dugnád? Miért nem használnak bikább kábeleket meg csatikat inkább? Ezek össze vannak kötve a tápban és az alaplapon? Tehát a 24 pines tápkábel 8db gnd-je rövidre van zárva? -
válasz
syberia #117721 üzenetére
Köszönöm a választ, és elnézést a linkért, próbáltam direkt többet berakni nehogy reklámnak tűnjön. Lehet várok még vele, fizuig jó lenne legalábbis. Azt tudom, hgoy overkill, de lenne bármilyen negatívum egy ilyen 850W-os tápban? Tény hogy további pár ezres mire felmadzagolom. Vagy ezeket bányászni vették?
-
válasz
moongoose #117722 üzenetére
Jó lenne tudni, pontosan mi nincs bekötve. Némely brand gépekben lehet egyedi a lábkiosztás.
Ez a hivatalos lábkiosztás, itt látszik, hogy a -5V kikerült belőle mert nem használták.
Ha ezen kívül hiányzik mondjuk egy GND ami valószínűleg táp és lap oldalról is össze van kötve a többivel, az nem hiszem hogy problémát okozna. -
moongoose
őstag
Kérdésem lenne.
Az alábbi két tápegység, 24 tűs csatlakozóin nem minden tüske van bekötve, gyárilag hiányzik.
Delta DPS-650PB A, illetve DellB255PD-00.
Ez valaminek a hiányát képezi működésileg, ha nem adott gépnél használom.
Bontott gépekből lett kiszedve.köszönöm.
gúZ! -
syberia
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #117720 üzenetére
Hirdetést nem szabad linkelni a topikba. Az 1 év garancia miatt az Chieftec ECO-t mondanám, bőven elég lesz a teljesítménye fejlesztés vagy tuning esetére. Jelenleg még 600 watt is overkill, nem hogy 850(!)W, de az előbbivel még nem lőnél túl brutálisan a célon, és csöndes fog maradni a ventilátor terhelésen is.
Gyok2: Az nagyobb változata ajánlott minősítést kapott, tehát nem látszik kockázatosnak a kiszemelt tápegység, sőt egész jó ár/érték arányt mutat. Bevált elektronika és jó teljesítmény jellemzi, a sok garancia egyfajta plusz biztosíték a gyártó minőségbe vetett bizalmáról.
-
1.: Mennyit szánnál rá?
6-10 ezer használtan
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
i7-2600K(OC), Asrock Z77 Fatal1ty Performance, RX-460 (később lehet 1060-1070 ha csökkennek az árak) 2x8DDR3, 1HDD, 2SSD, Thermaltake Frio 2*12cm, plusz még 3-4 12centi házventi Sharkoon VG4-W alsótápos ház
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Örülnék egy félmodulárisnak, de nem feltétel főleg ennyiért
i7-2600K-t szeretném 4.4-4.5-ig felhúzni
Mivel használt, gari előnyHardveraprón van valami a feltételek szerint, amit érdemes megvenni?
Pl ez vagy ez, ezt már picit drágállom főleg hogy messze van még a posta is rájön.
Néha látok nagy teljesítményű modulárisakat a kábelek nélkül olcsón, akár 850W-os Thermaltaket 8-ért. Speed(R) ajánlotta, hogy keressek Seasonic belsőst, de hát a hirdetésekbe ezt nem szokták beleírni, hogy milyen belsős (kivéve az általam linkelt harmadikat). Van valami oldal ahol tápegységekről lehet ilyen adatokat megtudni? -
Gyok2
senior tag
Az ajánlóban nem volt, ezért kérdezem: mi a vélemény az Antec NeoEco 450M tápról?
Amennyire megtaláltam, CWT belső, a modulárissága és a 60 hó garancia a 15-16000 körüli árral, befutó eddig.
Vegyem nyugodtan, esetleg nézelődjek a komolyabb darabok után (BQ, Seasonic)?
Teljesítményben semmiképp (3-400 W is elég), árban legfeljebb az említett Pure Power 10 CM 400W jöhet szóba.
Köszi előre is. -
syberia
veterán
válasz
sir0cco #117712 üzenetére
Nem nem, +2k az utalványhoz és vehet egy minőségi DC-DC kapcsolással szereltet. Ha nem fér bele akkor FSP HYPER 600 legyen.
(#117714) Qtya72: egyértelmű hogy a HYDRO GE 650W jobb. Gold vs Bronze.
-
Senquist
tag
Sziasztok!
Van egy Be Quiet! Pure Wing 10 , 500 W -s tápom.
És vennék még 1db 1 TB -so vinyot amit rákötnék a tápra molex dugókkal. a Kérdésem az hogy vajon elbírná e a jelenlegiekkel és a hozzá vett + 1 vinyot a tápom?
Ez van most a gépemben:
Asus B150 Plus / Intel Core i3-6100 3,7 GHz / GFE GTX1030 Gigabyte 2GB / 8GB Ram / Be Quiet! Silent Base 600 Ház / Be Quiet! Pure Power 10 TápHDD-k:
3X Red 1TB HDD WD Sata 7.2
2x Purple 1TB HDD WD Sata 7.2Ehhez jönne egy 6. Lila szintén.
Az 5. is molex toldóval van megoldva, viszont nam tudom h elbírná e a 6 db HDD-t, vagy ink, vegyek egy erősebb tápot? mondjuk egy 700 W -sat?
A pc-t kb 2 hetente kapcsolom ki, mert torrent fut.
Előre is köszike a segítségeket!
-
Qtya72
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. XFX XTR 550W tápegységem sem javítani, sem cserélni nem tudják.
FSP Hydro GE 650W és BE QUIET! Power Zone 650W tápegységek közűl melyiket válasszam?
Jelenlegi gépemhez elég lenne 500W is, de gép fejlesztésen töröm a fejem, ezért akarnék 650W-t.
Tanácsokat előre is köszönöm! -
turbokappa
senior tag
Üdv
Deepcool DQ750 st 80+ gold-ról vélemény?
Asus z-370p , i7 8700k +gtx1080 konfigra lenne. -
Hunork
veterán
válasz
solfilo #117698 üzenetére
Szerintem jól nézted, a BE QUIET! Pure Power 10 350W teljesen jó, nagyon halk, Silent Wings ventikkel, Bronze. A Hexa azért idővel nem lesz túl csendes. Szerintem plusz 3k nem szabad, hogy számítson. Ha még 2k rámegy, akkor meg BQ Pure Power 10 400W CM, Silver, félmoduláris, és szép, rendezett lesz a ház belseje is. De csak egy ötlet.
-
sir0cco
tag
Sziasztok, a kettő közül melyik a legkevésbé szar?
Melyiket érdemesebb?
Off gépbe lesz utalványt levásárolva.Sirtec simplicity HPG-600ST-H12S
vagyChieftec 600W Element ELP-600S
-
crazygamer75
tag
válasz
DR|FTK|NG #117694 üzenetére
Sajnos késö az ajánlás, ma reggel vittem be a boltba, és igy délután már nem tudok modositani. Ezt rendeltem iarena500w
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest