Hirdetés

Aktív témák

• Csaba_20_

őstag

válasz sanyag #1307 üzenetére

A nagyobb teljesítményű táp ajánlását jól láttad a fejlesztéshez kötöm. Egy jól megválasztott tápegység hosszú időn keresztül képes üzemelni. Nem tartanám azonban szerencsésnek, ha az üzemidő lejártánál előbb botlanánk a teljesítményének korlátába. Azonban, ha szó sincs fejlesztésről, akkor nem kell nagyobb teljesítményű tápot venni. Az alapvető logikára alapoztam, amikor a fejlesztéshez kötöttem a nagyobb teljesítmény igényt. A nagyobb teljesítmény, mint olyan egy relatív dolog. Feltételezem mindenki el tudja dönteni, hogy az ő konfigjához képest mi számít nagyobb teljesítménynek.

Egy tápegységnek azonban nem csak a teljesítmény az egyetlen műszaki paramétere, ezenkívül számos van még. Például ilyen a hatásfok, vagy a szabványverziónak megfelelés. De számtalant említhetnék még. Azon a véleményen vagyok, hogy inkább elmondom azt, hogy mi alapján lehet helyes képet kialakítani egy tápegységről, mintsem mindig az aktuális esetben megmondanám mit érdemes venni. A vásárlás elengethetetlen feltételének tartom, hogy a vásárló tisztában legyen a megvásárolni kívánt termék lényeges tulajdonságaival. De képesnek kell lennie szerintem arra is, hogy ténylegesen el tudja dönteni, mi a lényeges.

Aktív témák