- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz Tigermaster #30598 üzenetére
HX-el jelöli a Corsair a moduláris tápjait. TX az a nagyteljesítményű tápok kategóriája Corsairen belül. Különbség kb. ennyi. Belek szempontjából nézd meg az első hsz-t, szerencsésebb Seasonic belűt vásárolni, azok halkabbak.
Atley: Tudod, hogyan viselkedik a táp mondjuk egy rövidzár alatt, hogy megvédi-e a gépet a külső feszingadozásoktól stb.? Attól még, hogy van rá garanciád, és a táp elbír egy viszonylag keveset fogyasztó konfigot, a táp nem lesz minőségi. Kívánom, hogy bírja a 3870X2-t is, de én semmiképp se bíznék rá valamire való konfigurációt.
[ Szerkesztve ]
-
Atley
csendes tag
Hali.
Nem tudom hogy vagytok vele. Sokan mondták itt a fórumban hogy a HKC tápok elég gagyik. Nekem HKC 550esem van Abit IP35V-vel C2D E8500-el 4 Gb DDR2 vel. Volt az alaplapon nekem asus 9800 GT tökéletesen működött minden. Volt nekem Sapphire HD 3870 azzal is ment most van egy HD 3850 rajta és semmi probléma nincs a géppel tökéletesen müxik.Nem zajos . Most rakok rá egy 3870 x2-őt erről értesítek majd mindenkit h mi zajlott le
Tehát a lényeg hogy nincs probléma a táppal saját véleményem szerint. Van rajta még 3 év gari ugyhogy nem félek
Top-top
-
Tigermaster
csendes tag
helló valaki meg tuná mondani hogy mi a külömbség a Corsair hx és tx ek közöt ?
Tigermaster
-
joshua7
veterán
Corsair HX520/620, Enermax Modu82+ 525/625-re tudtok olcsó de tuti beszerzőhelyet?
Semper Fi
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Ebbe a gepbe kellene tap:
P6T SE,Core7 i920,6Gb,HD4830 1Gb 800Sp Crossfire X,Samu1TB.
Ehez gondoltam a Corsair vx550 -et.
Koleganak szulinapra rak maganak ossze gepet,de a tapnal elakattunk
Valakinek jobb otlete? -
Bikerider
aktív tag
Hi
A Corsair VX550W -nek milyen bele van?
Alig dragabb mint a HX450 -es.
-
Dyno
veterán
válasz Tigermaster #30587 üzenetére
Toppwer beles táp, múltkor asszem Stol mondta hogy letesztelte mittud 300W-nál elfogyott....
-
Tigermaster
csendes tag
Helló van spire 680w tápom ez milyen minöségü,megbizhato e ??
Tigermaster
-
Csaba_20_
őstag
Herpeszes Benőkének atombombát adtak a kezébe, hogy játszadozzon. Habár a hozzá tartozó szoftver állítólag csak a szabványon belüli feszültség állítást tesz lehetővé, remélhetőleg azért a belső korlát is működik. Különben Benőke kinyírhatja a gépet vele. Az már most biztos, hogy elő lehet idézni vele olyan állapotot, aminek a következtében másik gépre van szükség, hogy egyáltalán elinduljon a táp. Az, hogy mennyire pontosan méri a fogyasztást/feszültséget/áramot, nem igazán részletezik. Egy mérőműszernek még mindig előbb hiszek, mint ennek, de egy összevetést megérne.
-
Dyno
veterán
Nem Szoftver vezérelt, hanem csak diagnosztika programmja van, ami egyenlő a nullával, lásd első hsz., "szofteres mérés nem mérés!"
Továbbá átlagos CWT bél van ami megtalálható Corsairekben,TT-kben,normális LC-Powerekben,Chieftecekben......stb.
Amennyit kérnek érte, annyit nem érnek, inkább a Seasonic beles Corsairek:HX520,HX620,TX650, vagy ha kisebre gondolsz VX/HX450 vagy CX400. -
Acor
aktív tag
Sziasztok!
Mit szóltok vagy gondoltok a Giga software vezérelt tápjairól?
köszi:
I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)
-
kfron
aktív tag
Zsolt1129 ajánlása tökéletes lesz neked, bár nem tudom milyen konfighoz kellene, de az biztos, hogy a Codegennél fényévekkel jobb..
Sőt, még egy ilyen FSP 400 CRG is beleférne a keretbe, persze a PNF jobb, ha bővebben érdekel, lásd az első Hsz-t.
[ Szerkesztve ]
-
g4b3n
tag
Hali!
Az ezzel szerelt háznak a tápja, még mindig fekete listás?
CODEGEN 3333-CA 400W -
viktorov
csendes tag
Na skacok megvan a hx450 nagyon állat kis táp Jó választás?
viktorov
-
Bacardi16
tag
Sziasztok!
Valakinek van valamilyen tapasztalata az FSP Bluestorm AX500-A-val?
Mi a véleményetek róla? -
Dyno
veterán
válasz vzsryl #30567 üzenetére
Proci, megvan már azért rángatva igaz még mindig alapfesz alatt ,de a VGA-m nem éppen a kisfogyaztásáról híres.......igaz nem radiátor,de még a GS hűtő alatt is icipici tuningal 70°C-ig elmászik igaz ott feljebb kapcsol a ventije és pillanatokon belül már csak 62°C-os.amúgy semmi gond.
-
vzsryl
nagyúr
Elnézést, akkor rosszul emlékeztem. És igaz, hogy az nem valami zajos. De a te konfigod nem egy áramzabáló fajta (kicsi proci+kicsi vga), tehát egy "combos" proci meg HD4770 CF mellett jobban is felhangosodhat.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dyno
veterán
válasz vzsryl #30541 üzenetére
4870-nem nekem soha nem volt és nem is lesz.....adatlapomon és aláírásomba mindig pontos adatokat adok meg, és igen hangoskodott, amikor minden ventit letekertem a házamba még a procihűtőt is, és szörösfánk+orthos-t ráseresztettem, akkor megjött a hangja, de mihezz hasonlítsam?!.....900rpm-en forgó jobb fajta 12centis venti hangjához, ez meg akármennyire is tragikusan állunk hozzá, bizony nem nevezhető hangosnak.
(#30563) stol:Atyaisten......
(#30566) stol :Pontosan, ismerősömnek a Q6600@3,5ghz+ 8800GT sli+2hdd alatt rendesen emgjön a hangja a HX520-nak is.....bár elötte az 500W-os libertye durvább volt.
[ Szerkesztve ]
-
stol
addikt
-
Fehérsólyom
aktív tag
bartucc, Dyno köszönöm a segítségeteket! Corsair CX400 lett végül 10k-ért 2,5 év garival. Valóban szép csendes és azt is remélem, hogy megoldja a táp gyanus random újraindulásokat (alaplapi kondi, proc, mem csere/teszt után).
-
vzsryl
nagyúr
Valahogy sejtettem.
Amúgy nyáron lesz egy 400W-os Micase tápon, amit semmire se tudok majd használni. Ha érdekel mit tud, akkor elküldöm. Én azelőtt még a márkáról se hallottam. Annyit tudok róla, hogy 100W-os terheléstől is vonyít.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
stol
addikt
Gaba 400W és 550W 8cm venti.
Össz terhelésben 255W-ot tud, robbanásig 30s-el.
12V-os ágon 15A-es dióda.ColorSit 400W és 450W 12cm venti.
290W össz max. 16A-t lehet kirántani belőle 12V-on. -
kvarc
tag
Szeretnek egy Corsair HX850W tapot. Hol lehet ilyet szerezni magyarorszagon?
-
DroneZ^
őstag
core2duo e8400 és ati 4850-hez mi a legolcsóbb táp amiben megbízhatok?
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
patyik75
tag
Köszi a napokban nyújtott tanácsokért mindenkinek.
A CORSAIR VX450W -mellett döntöttem .[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nezegetem az UL adatbazisat, Enhance bejegyzese alatt talaltam RS-500ASBA, RS-600ASBA tipusokat.
1. hozzaszolasban meg az van irva a CM iGreen (RS-500ASAA, RS-600ASAA) tapsorozathoz, hogy AcBel Polytech fejlesztes.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Na ja, HX520 vagy TX650 kesobb bogeti fel a ventijet, mint a VX/HX450.
Erdemes lenne megnezni meg az Enermax Pro82/Modu82 425-ot, meg a Seasonic M12II-500-at is, hogy melyik van jo aron.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
vzsryl
nagyúr
válasz wierra #30540 üzenetére
A HX ugyanaz a bél, tehát jó lesz.
bartucc: Combosabb procival és HD4770 CF-el biztosan hangoskodna a VX450 komolyabb terhelés mellett. Azt hiszem Dyno írta anno, hogy neki is hangoskodott egy HD4870 mellett, amikor megküldte a gépet. De majd úgyis kijavít.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
wierra
senior tag
válasz vzsryl #30538 üzenetére
Kösz a tippet! Mondjuk eddig a Corsair-ből a HX450-et néztem, ami modulár is és naggyábó annyi, mint a VX...
[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
bartucc
addikt
válasz wierra #30537 üzenetére
Nem lesz hangos a VX-el, ekkora terhelésnél halk szokott lenni tudtommal. A 300W gondolom konektor felől van, mert akkor a gép kb 240-250W-ot ehetett, szval a 400W-os maxtól messze járunk.
g@bo: ugyanaz...
Dyno: köszi a procis topikban a helyesbítést!
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
wierra
senior tag
Hi!
Az alábbi konfighoz milyen teljesítményű tápot ajánlotok?
GBT MA790X UD4
AMD BE2350 @ 2.5 GHz (ez később cserélve lesz vmi combosabbra)
2x1 GB CSX DDR2 800
2x 512 MB GoodRAM PRO 800
2x 500 GB WD SATA2 HDD
és 2x HD4770 CF (ezt meg majd ha lehet itthon is kapni )Szóval a HOC-on lévő tesztben egy (kis ráhagyással) hasonló konfignak kb. 300W áramfogyasztása van terhelve, így nem értem, miért "ajánlottak" a min. 550W-os tápok...
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Chaser
legenda
Érdekes megfogalmazás, nem tudom arra gondolsz-e amiről szó van..a modu-nál lehet kevesebb kanóc is, a lényeg te döntöd el mennyit csatlakoztatsz, lehet akár mindet, lehet akár csak az ép használatban lévőket. Lehet erre gondoltál, csak érdekes a megfogalmazás
#30531 Dyno: Nem 5 és 12V-ról? minden vinyóra ez a 2 ág megy, lehet az 5V vezérli az elektronikát, 12 meg a motorhoz kell?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
patyik75
tag
köszi mindenkinek a segítséget!!
a táp venti cseréjével tudnám halkítani a gépet?[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz 14adam #30523 üzenetére
Vinyók is a 12V-ról esznek....
(#30526) g@bo :Igen.
(#30522) patyik75:Papíron 48W-al erősebb, de gyakorlatban 100W-t körül erősebb, de ezek mind peak értékek, persze bírják, de inkább címke szerint intéljünk, de bőven elég, a mostani tápod is bőven elég, csak akkora terhelésnél, az alacsonyabb hatásfoka miatt, több hőt kell elhűteni, ezért pörög fel a ventije, Corsair messze nem lesz annyira hangos.
(#30529) Mach5:Nincs rajta kevesebb kábel, csak lelehet szedni róla.
[ Szerkesztve ]
-
Mach5
aktív tag
Nem értem miért engem kérsz meg, én nem nagyon értek a tápokhoz, van itt jó pár ember aki jobb nállam, de elmolndom mi a különbség! A HX az moduláris tápegység, szóval kevesebb zsinór van rajta mint a VX450-en így könyebb beilleszteni, meg nem gabalyodnak annyira össze a zsinorok mint a VX450en! Ennyit tudok róla, hogy mi a különbség!
-
Chaser
legenda
válasz ZCoyote #30521 üzenetére
Arra vigyázz nehogy CRG -400-at próbáljanak PNF néven adni, az se rossz, de annyit nem ér amennyiért adják.
szerk: #30522 patyik75: A felsoroltakon kívül jobb a 450vx hatásfoka, 80+, halkabb, egyágas a 12V-os részleg, ami azt mondják erős tuningnál jól jöhet, seasonic beles, a legjobb gyártók közt van, igaz drágább, de 5 év gar és jóval modernebb a belseje. 396W-ot tud a 12V-os ágon, ha nem extrém géped van biztos elég A 400 PNF kombináltan 320-350W-ot tudhat, persze az is elég az esetek 90%-ában.
[ Szerkesztve ]
-
mokkacsoki
tag
nah megjött az új proci továbbra is szar a kép,és szemetel viszont jó hír hogy a tápot a procit és a vidi karit úgytünik kizárhatom Hát ez nem semmi menet...:S
A processzorok füsttel mûködnek. Ha kijön belõlük a füst, nem mûködnek tovább.
-
bartucc
addikt
válasz ZCoyote #30517 üzenetére
Sztem arra gondolt, de nagyon jó táp nekem is ez van
patyik75: ha későbbre is jót akarsz venni, akkor Corsair VX-450, de sztem elég lesz egy CX-400 is.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Chaser
legenda
válasz ZCoyote #30512 üzenetére
A #1-et te se olvastad
szerk: #30515 nyunyu: GLN/HLN újan meg majdnem annyi, mintha 400cx-et vennél, ez a baj, vagy GB460 álnéven megveszed a 400-GLN-t olcsóbban, ezért ajánlottam, de ezt te is tudod 1-2k-t hozzátolsz az oem GLN-hez és everestet veszel, amit akárhogy nézek egy nagyon fasza 80+ táp, mikor az epsilonom volt akkor néztem utána, ugyanazok sztem teljesen, csak modularitásban térnek el.
[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
Besz@rás én még nem is hallottam róla, azt hittem valami gagyi lesz.
Romani ite domum.
-
-
ZCoyote
őstag
Erről a tápról mik a vélemények: FORTRON ATX-350PNF
Nem kell nagyon csendesnek lennie illetve nem lesz nagy terhelésnek kitéve, egy irodai gépbe lenne.Romani ite domum.
-
patyik75
tag
sziasztok.
sikerült beszereznem az új vid karit 4870-et.
a tápom fsp 400pnf.valóban elviszi a konfigot, de 3d-s alkalmazásnál elkezd nagyon hangosodni,a házhűtés renben van.
félek hogy a táp hosszútávon így nem lessz használható.
melyik táp lenne optimális ehhez a konfighoz?
hosszabb távra tervezném a vételét,nem szeretnék cserélni egy újabb vidkártya cserénél. -
bartucc
addikt
Kb ugyanaddig bírja a terhelést a 450-es is egyébként, szval nem igazán, de azért írd le mihez kellene. A 450-esek belseje ugyanaz, Seasonic belső, az 550-esről jól tudod, az CWT, kicsit gyengébb minőségű, de jó belső az is, de a seasonic jobb.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
urak
corsair 450 vx hx belseje ugyanaz, igaz? de a 550vx már nem. (?)
érdemes 550-est venni, vagy hosszútávra jó ebből a 450 is?
-
bartucc
addikt
válasz radi8tor #30497 üzenetére
A nagyobb hatásfokút mindenképp, fejlettebb szabvány is sztem, halkabb, erősebb.
Loituma69: arra inkább egy atom-os konfig való....
mokkacsoki: az említett vx-450 vagy 500W-os FSP bőven elég lesz, igazából sztem egy CX-400 is elég lenne, ha nem raksz bele quadot agyonrángatva...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest