Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Pár nappal ezelőtt írtam ([link]), hogy szeretnék venni egy corsair VX450-es tápot, de közben kiderült, hogy semelyik számtech boltban nem lehet kapni a környéken. Csak e vele kb. egy árban lévő enermax pro82+ 425W kapható(teszt:[link]), vagy CX400W. Azt szertném kérdezni, hogy az enermax 3x22 amperes ága elég lenne-e, ha a procim 3,6 GHz-en járatnám egy gtx285-ös, vagy 4870-es VGA mellett?
ELŐRE IS KÖSZI! -
3.Aragorn
addikt
De fűti. Szerinted a táp akkor mégis honnan szedi a levegőt? csak a proci fölötti légrétegből tudja. A levegő mindig a kisebb légnyomású területre áramlik. Fizika. Ha nem hiszed, teszteld. Ez elsősorban nem erre készült, viszont ha megcsinálod benne a gép formáját, jól látszanak a dolgok. Alább van hozzá leírás...
Vagy tedd oda a kezed a táp mögé. Ugye, hogy nem fázik tőle...
-
-
Skizz
addikt
Nálad ez a helyzet, nálam meg a passzív Scythe Ninja II & tuningolt Q6600 komolyan befűtött a VX450-nek. Játékok alatt már ijesztően felpörgött néha a ventije, aztán amióta RC-690 van azóta semmi hangja nincs 3D-ben sem, hátulján is langyos-meleg levegő távozik, elite331-ben ez tűz forró volt.
-
Bikerider
aktív tag
HI
Itelet napik szeretnek Tapot venni netezos gepembe.
P31,E5200,2gb,8600gt,Samu320, V K9N,4050X2,2gb,8600gt.Samu320.
Valamelyik lesz a ketto kozul.
Tapok mire en gondoltam
orsair CX400,Enermax Liberty400,FSP350,Chifi400.
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem akkor sem szimpi, hogy a gépemből porszívó legyen.
Nem nagyon fűti semmi, lappal párhuzamosan fúj a cpu hűtőm (amin 12-es 126m3/h-venti pörög), mögötte egy 12-es házventi rögtön kiköpi a forróságot házon kívülre. Kb akkora (vagy még kevesebb) hőterhelést kap így a tápom, mint amennyit az alulra szerelt táp a vga-tól kapna. -
DeFranco
nagyúr
válasz
venember83 #26982 üzenetére
Köszönöm a segítséget, újat tanultam. Egyébként PNR-es tápot nem láttam sehol, megfelelő helyen.
Megfeleő hely alatt olyan üzletet értek, ahol van készelten, tehát ma, vagy legkésőbb holnap be tudok érte menni, és a kezembe kapom, valamint várhatóan a garanciával sem lesz gondom.
Aqua-ban találtam PNF-est 9500-ért Iponban ugyanez 8500 körül van.
Ha esetleg még valakinek volna egy csepp türelme, és tudna megbízható boltot ajánlani bármelyik típusra, vagy ezekről véleményt mondani, nagyon megköszönném.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
venember83 #26982 üzenetére
És az alsó táphelyes házakkal mi a helyzet?
Mert ha lukas a ház alja, akkor onnan az asztallapról szívja be a sok koszt, ha meg felfelé áll, akkor simán alaphelyzetben is beleszáll. Kivéve, ha a ház porszűrött... -
sanyiii84
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon értek a tápegységekhez, de mivel régen már előfordult velem hogy táp miatt halt meg a gépem, úgy döntöttem előbb kérdezek.
Jelenlegi konfigom:
Athlon64 x2 7750 processzor,
MSI K9A2VM-FD alaplap,
500Gb Maxtor,
Asus DVD író.Hamarosan szeretnék hozzá venni egy R4870 videókártyát, aminek köszönhetően a jelenlegi tápom már nem lesz elég. Ehhez szeretnék tanácsot kérni, hogy milyet érdemes venni. Számomra a lényeg hogy viszonlag olcsó legyen, de főleg megbízható és megfelelő teljesítményű.
Előre is köszönöm a segítségeket!
-
Hedgehog87
csendes tag
Szia!
ezt egy "old gray" nevezetű fórum őstag írta hogy :
A 8800GTX (ha nem gyárilag tuningolt verzió) 145W körül fogyaszt. Tessék ezt elolvasni,http://prohardver.hu/teszt/geforce_8800_gtx_forradalmi_nagyagyu/tesztkonfiguracio_es_fogyasztas.html
ők FSP 350W-os táppal tesztelték. Az én véleményem az, ha tuningolni is fogsz (mind cpu-mind vga) akkor menj biztosra és vegyél egy 450W-os minőségi tápot (tápos topic 1. hsz-ében van a tápajánló)
Sli azért kellene mert 2x6pin-es csatlakozás kell hogy elinduljon, amit linkeltem abban írták hogy 30 A illendő adni neki.
Köszi a segítséget.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bartucc #26977 üzenetére
Köszönöm a választ. Ahogy írtam, olyan tápot szeretnék, ami egy esetleges fejlesztés után is megállja a helyét. Ez most nem valószínű, de akármi is lehet, max egy C2D rendszeren gondolkodom, ez azért a táp garancia ideje (2 év) alatt már reálisabb.
Ebben az esetben is fennáll, hogy PNR is elég, vagy így már ajánlottabb a PNF?
Ha jól értem, akkor ez úgy működik, hogy a 12CM-es ventin szívja a levegőt, és az távozik a hátsó lyukakon? Ekkor a ventinek lefelé, vagy felfelé kell állnia?
Sejtésem szerint lefelé, mert onnan csak több levegőt szív be...
-
bartucc
addikt
válasz
DeFranco #26971 üzenetére
Egy PNR(lehet hogy Combat is erre gondolt) is elég lesz oda, ilyen gépre többet nem költenék, a PNF meg ha kapható, drágább majdnem mint egy Giga SuperB, szval nem éri meg.
Recon: egy CX-400-nál jobbat nem találsz halkságban 15k körül. Az enermax jobb, de hát ára is van....
DeFranco: a táp beszívja a levegőt a proci felől, és hátul a rácsos részen távozik, ezért meg kifelé.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a Mercury tápomat a gépben előfurduló misztikus hiba miatt.
A gép egy PIII-as, 1 winchester, 1 DVD, 1 CD-rom, GeF4 MX440, de ez valamikor lehet fejlesztve lesz, úgy hogy ne ez legyen a szűk keresztmetszet. Gamer gép sosem lesz, max egy korrekt C2D ha rám szakad a nemzeti bank.
Első nekifutásra 350-400-as FSP-t gondoltam. Fontos lenne az, hogy hátrafelé fújja ki a levegőt, ne felfelé, mert arra nincs hely a házban.
Megfelelő-e az elképzelés, vagy inkább mást ajánlanátok? Tudnátok ajánlani akár FSP-ből, akár másból konkrét típust? Esetleg tippeket boltokra, ahol meg tudom venni, és megbízható? (Más bajom már nincs). Aquában néztem, de ott csak 12-es ventivel van FSP, másban meg nem gondolkoztam egyelőre.
Előre is nagyon köszi a segítséget!
-
Iván7
tag
Hali mindenki!
Most nem tudom eldöntenni jó ez a Macron vagy nem?
Van itt egy ilyen
Bár nem tellyesen ilyen mert minden csatija és a venti rács is aranyozott és olyan nehéz mint egy tank. Akkor ez most sz*r? -
tibz03
őstag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek az OCZ 400W-os moduláris tápjáról. Eredetileg 400W-os Corsair-t akartam, de ha ez is van olyan halk, akkor jobban megéri, lévén moduláris.
És hát ugyanabban az árban van.
Tehát milyen belső van benne és mennyire halk?
A válaszokat előre is köszönöm!
SZERK: Esetleg van még egy 500W-os (nem moduláris) OCZ, arról ha tudtok valamit, azt is megköszönném.
(E5200 proci lenne mellette tuningolva, meg egy HD 4830 VGA.)
-
nyunyu
félisten
Bakker, mar 20 perce guglizok, de igy sem talalok nagyfelbontasu kepet a HKC tapok oldalarol, amin olvashato lenne az UL szama, hogy utannanezhessek, melyik iparihulladekreciklalouzembol szarmazik a bele.
-
Dyno
veterán
válasz
Hedgehog87 #26961 üzenetére
Hello!
Corsair HX520 nagyon jó választás, 15A meg nem kell egy darab 8800GTX-nek....az 180W...annyit nem fogyaszt.Amúgy nem kell SLi-s táp, fogod és átalakítózól kártyákhoz kaptál is olyan átalakítot, ami 2molexből csinál 1PEG csatit.De szerintem meg nehéz lesz SLi-be kötni a két kártyát ha az alaplapod nem tudja.
HKC-t meg ne nagyon használd, mert veszélyes a épedre nézve.
-
nyunyu
félisten
Huntkey LW-6550SG teszt, csak eros idegzetueknek. (LowCostPower 6550 alneven ismeretes a North-Balkanon.)
Az a 350-450W felirat a panelen odabasz... (tap oldalara 550W van irva.)
Meg a hajszalvekony, ATX szabvanyban eloirtnal vekonyabb madzagok is.Valahogy nem jon ossze a tesztoldalnak egy sikeres teszt, eddig 3 kulonbozo Huntkey tapot sikerult leegetniuk a terheleses tesztek KOZBEN...
-
Hedgehog87
csendes tag
Hali!
Kéne egy kis segítség hogy mien tápot vegyek.
A gép:
alaplap: Gigabyte GA-M52l-S3
CPU: AMD+ Athlon X2 64 6000+ 3,1GHz
memória: 4x2048 MB Kingmax 800MHz DDR2
VGA: Gigabyte 8800 GTX /slibe kell kapcsolni hogy működjön azaz slis táp kell/
HDD: WD 500GB 32MB Cache SATA , Samsung 250 GB SATA
DVD: Samsung
meg jelenleg üzemel benen 3x12cm házhűtő
A jelenlegi táp egy HKC USP 5655-ös azaz 565W max terhelést tud de ezzel annyi a probléma hogy játszok kb 1 órát pl a griddel/autós aki nemtudja/ és úgymond szalonnát lehet sütni rajta, a szobában nem kell fűteni felfűti 28 fokra a szobátAz lenne a kérdésem hoyg ehhez a géphez milyen tápot tudnátok ajánlani. Meg vhol olvastam hogy ennek a kártyának illendő 30 A-ert rákapcsolni azaz legalább 2x15 Aes leágazás kellene, néztem az FSP Epsilon 600Wosat az tuti jó lenne de szerintem nem használná ki rendesen.
Köszönöm a segítséget
-
okay
aktív tag
Hello!
Azt szeretném kérdezni hogy a 8pin-es alaplapi cpu csatlakozoba 4pin-es csatit dugok az mikortol lehet probléma?Mekkora tuningnál lehet ez kevés?
Köszi! -
Chaser
legenda
Szikés dolgot de
Nekem a p3-as lapon -ami ugye tudományos tény által megállapításra került, hogy nem indulhat be vele
- a 20 tűs csati mellett kondik vannak, szóval 24-et rászuszakolni nem lehet, félrehajtva 2 kondi közé befért a 4-es csati, csak egy kb pár tized mm tartja a 20 csatis részhez, mért ne lehetne átvágni? A 20+4-esek is át vannak vágva, csak azok már a gyárban.
-
peti4
tag
válasz
venember83 #26956 üzenetére
Nagy a dilemma de köszönöm.
-
Dyno
veterán
-
peti4
tag
A konfigomhoz melyiket??
1hieftec GPS-400AA-101A 400W
2:HIPRO HP-W700WC3 LF 700W Power Supply -
bartucc
addikt
-
Flan
csendes tag
sziasztok.
Lenne egy kis problémám.Most vettem egy vga-t(512mb agp x1950 pro)és a játékok kb 10 perc után kifagynak ha felnyomom a minőségüket,3dmark06 kb 1 perc után hal meg.Tuningnál kb 2%(cpu-nál)után kifagy a gép.Sokak szerint gyenge a táp ami lehet,hogy igaz,mert egy noname 350W-os van benne és ha nem játszom vagy nem terhelem a gépet tulzottan pl mkv fájlokat viszi fagyás nélkül a gép.
Milyen tápot vegyek gygabite 7vt600- 1394-es alaplap amd athlon 2500+,x1950pro agp 512 mb.
előre is köszi a helpet..
-
scv
csendes tag
válasz
proci985 #26885 üzenetére
Köszi a hsz-t
Igazából tegnap kicsit megfektettem a kodegányt miután betettem az X-Fi -t.... a hosszászólásokat nézve corsair 450 lett belőle... betéve minden ok lett.
Volt az ATI-mal olyan hogy nagyobb FPS igényű játéknál kidobált stb (codegen) ... everest LOG-ban proci 1.26 az 1.3 helyett 9.11-9.6V a 12 volt helyett stb....
Tegnap a corsairral nyomtam pl a STALKER-t sokáig hiba nélkül...
Egyébként MSI a lap és kb 1-1,5 hónapos.
De kétségtelen hogy a corsair csinált valamit... azóta stabil a gép
Asszem memóriában is kipróbálom -
-
Dyno
veterán
Hát csak tervezem, nem tudom ez nállam valami kényszer.Mert múltkor nem jött össze a VX450, most még gondolkodom a HX450-en de nem tetszik hogy nem harisnyázottak a lecsatolható kábelek...egyre kényesebb vagyok....
Bartucc: Ami ez alatt van az meg nem számít tápnak...
Ezt a baromságot honnan vetted?Miért ne számítana tápnak, múltkor szomszédomnak vettem egyet 4,7K-ért 21A-t tud a 12V ágon ami 252W......és még magához képest halk is.
-
legenda007
aktív tag
Köszi akkor ezt éredemes megvenni, ebben van védelem meg minden igaz?
-
Dyno
veterán
válasz
venember83 #26926 üzenetére
Azért kérdeztem hátha valaki útba igazít, mert a PH-s tesztnél nagyon úgy nézzki mintha egyben lenne.....ezértkérdeztem, azt meg írtam is hogy látom 4+4, csak kicsit elbizonytalanít a kép a PH-s tesztben.
legenda007: Igen jó az ára, ilyen áron jobbat nem kapsz.
-
legenda007
aktív tag
Ez jó vétel ennyiért nem tévedek?
FSP 350W ATX/EATX tápegység, 12cm (ATX-350PNR) OEM 4.900 Ft -
prime77
aktív tag
Sziasztok!!!!!!!
Köszönöm szépen az infókat és az útbaigazítást Dynonak,Nyunyunak és Bartuccnak....
Akkor Corsair 400CX lesz vagy ha belefér egy VX450...Egyébként ha valaki hozzámvágna egy csúcsvideókarit akkor nem is kerülne olyan nagy összegbe egy szuper kis gép....Kb 150 ezerbe csak.....De hát még a videókártya is......
.
Szóval mégegyszer ezer köszönet nektek -
venember83
nagyúr
-
Dyno
veterán
Másoktól kérdezném a Corsair CX400-nak ketté szedhető a 8Pines vezetéke?4+4 pin azt látom én is a teszten de a képen olyan mintha fixen egybe lenne.....?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ferkope77 #26920 üzenetére
Corsair CX400 bőven elég, max Corsair VX450 de szvsz az már felesleges ide.
-
ferkope77
csendes tag
Ehhez mit ajánlotok? Kultúráltat, megfizethetőt.
Előre is köszönöm!Gigabyte GA-EP45-DS4 alaplap
Sapphire Radeon HD4870 1024MB DDR5 Lite PCIExpress
OCZ 4096 Mb DDR2 1066 MHz REAPER Kit
Intel Core2 Duo 3,0GHz 6MB dobozos Socket 775 E8400
Arctic Cooling Freezer 7 Pro LGA775 hűtő
NEC 16x DDU1675S SATA DVD ROM fekete
WD 500GB GP 7200rpm 16MB SATA2Előző konfigból:
LG DVD-író SATA
Samsung 160 GB 7200rpm SATA -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ferkope77 #26915 üzenetére
Leginkább olyan mint az oroszrulett. Lehet jó pár hónapig semmi baja nem lesz de lehet két perc múlva elfüstöl a géped belsejét is magával rántja a halálba.
Érdemes vmi rendes tápot venni, és akkor nem kell aggódnod, nem kell drága 6-700W-osat elég egy minőségi 400W-os is ha nem vmi brutál gamer konfigod. Pl egy Corsair CX400. -
Hugo85
aktív tag
válasz
bartucc #26904 üzenetére
Borzasztó mennyire felmentek az árak. Decemberben, karácsony előtt pár nappal bruttó 15,8 K-ért vettem a VX450-et 5 év garival, kiskerben. Most meg a CX400 ennyi, VX450 meg már 20 körül jár. Mindez két hónap alatt. Ez a válság, meg ez a Ft/Eur...
Hogy ON is legyek. Két hónapos már a VX450. Természetesen halk, tökéletesen működik, és minden csodás. Majd meglátjuk négy év múlva.
Didyman-nek, pedig köszönet mégegyszer, hogy megcsinálta az előző Sirtecet, ami megzakkant négy év után. Így nem fogja a globális szemétkupacot gyarapítani, és kedves barátom, aki megkapja, végre nyugodatn alhat mert lecseréljük rá a Gaba tápját
(igaz az meg megy a faterja minimalista, oldschool netezős gépébe, de abban, illetve azon úgyse lesz semmi értékes, így csak annyi a követelmény: ha megzakkan, ne gyújtsa fel házat
)
-
ferkope77
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HKC USP-7630 tápom. Az jó vagy kezdhetek aggódni?
-
Qru
MODERÁTOR
Azok a tápok a venti forgásiránya miatt kifelé fújják a házből a melget, tehát a tápból kifelé távozik a meleg levegő, nem a prcihűtőd felé nyomja a meleget. Nyugodtan vegyél 12-es ventivel szerelt tápot.
Pl egy FSP 350W vagy Corsair CX400 bőven elég lenne, hogy kiváltsd a régi 360W-tápodat.
-
quin
csendes tag
Sziasztok,
Volt egy Chieftec ATX-1136H (360W) tápom, ami most megadta magát. Ezért kénytelen vagyok venni egy másikat, de mivel ez egy elég régi gép csak felülre, fektetve tudom beszereni. Viszont úgy látom mostanában 12 cm-es ventillátorral vannak szerelve a tápok. Ezzel az a gond, hogy akkor lefelé, a proci felé fújná a levegőt. A proci ventillátor pedig felfelé fúj. Szóval a kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani olyan tápot, amin hátul van a venti (8 cm), és normális minőségű. 400W-osban gondolkodom.
Előre is köszi.
-
csakyp
csendes tag
Értem! köszi a válaszokat.
-
csakyp
csendes tag
végül is mihez kellene annyi amper? Nekem csak az a fontos hogy elvigye a gépet crossfireban is, a hangja nem annyira. És hogy stabil e a chieftec?
-
venember83
nagyúr
válasz
csakyp #26903 üzenetére
Ha nem fontos, hogy viszonylag halk legyen, akkor tökéletes. Az említett Chieftecnél viszont halkabb a Gigabyte Superb 460 (nagy valószínűséggel olcsóbban meg is kapod), valamint ennél pedig erősebb és halkabb (de drágább) a Corsair CX400. Te döntesz, hogy mi a fontos számodra.
-
csakyp
csendes tag
Hogy érted hogy erősebb? Ezt meg tudom venni itt a boltban, sajnos a rendelésekkel nincsenek jó tapasztalataim, azt nem szeretnék. A chieftek bírná a 2 hd 4670 crossfire is?
-
csakyp
csendes tag
CHIEFTEC 450W 12cm vent. GPS450AA-101A ATX táp
Erre gondoltam, ha ez jó? ezt meg tudnám most venni 13000 Ft-ért
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 12T Pro 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest