- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Aktív témák
-
fekeandras
őstag
Hello.Az volna a problémám hogy kéne nekem egy halk (nem a ventillátorra értem) elfogadható minőségű de olcsó táp.Netezős gépbe kell,integrált videókártyához,szóval elég egy 300W-os is.A lényeg hogy ne legyen magának a tápnak "alapzaja".A ventillátor mindegy mert azt azonnal kidobom és rakok bele egy 12cm-s Sony folyadékcsapágyas Scythe S-Flex ventit.Szóval szerintetek milyet vegyek bele?
-
newgamer
aktív tag
ASUS tápegységekről mi a véleményetek, megbízhatóak, érdemes olyat venni?
-
HIJ
őstag
Na hál'isten. Már azthittem vehetek azt is.
Akkor körbenézek a feszek körül. Bár eddig szépen ment -0.125V -al. Most visszatettem normalra, de volt egy beazonosíthatatlan kékhalálom, akkor amikor elég sok eszközt kezdtem használni. Prime, memtest hibátlanul fut...
Azért köszi!HIJ
-
B-L-A-C-K
titán
Amugy ha valakit érdekel egy modulár táp HX520 elcserélme vele egy TX650-esre, mert bevan dugva majdnem minden és igy elég felesleges....
-
HIJ
őstag
Üdv!
Az utóbbi időben vannak érdekes kékhalálaim, amit igazából a tápegységre tudok visszavezetni. Külön minden teszt lefut, mégis néha kéken hal. Előfordulhat hogy nembírja a tápom, ami egy Coooler Master RealPower 450W.
A konfigom a köv:
-Giga P35-DS4
-E8400@3500Mhz alapfeszen
-3 db vinyó
- MSI OC 9600GT
-1 db optikai
-2x1Gb Gskill ddr2 1066
- Gigabyte 3D galaxy II hűtésA tápon van egy analóg fogyasztásmérő, de az max 250 W -ot mutat. Idile állapotban 160-180 W.
szerk.: valamelyik este észleltem olyat, hogy az egyik venti nincs leszabályozva, mégis csak 800-900 rpmen megy. Újraindítottam és nembírta elindítani a ventit, rá kellett segítenem kézzel. Másnap indít, semmi gond 1900-2000 -en pörög[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz Tomate #17082 üzenetére
Ennek is van valószínűleg oka: mégpedig az, hogy a HX520 20 rugó, a VX450 meg 14. És ha a VX450 gyakorlatilag bármely egykártyás konfigot elvisz (szerintem a felhasználók nagyon döntő része ezzel nyomul, legalábbis a környezetemben egy embernek sincs SLI / CF), akkor mi a fenének kéne 6 rugóval drágább tápot vennie? Ha meg valakinek annyira létszükséglet a modularitás ÉS a halkság, annak nyugodtan ajánlható a HX520, vagy az Enermax Modu82+ család. De ha ez nem szükséges, "csak" egy halk és erős táp kell, akkor értelmetlen...mert ha van a júzernek 20K-ja egy tápra, az nem azt jelenti, hogy el is kell költetni vele, szerintem. 250W-ot fogyasztó konfighoz minek drágább... a megspórolt pénzt meg ölje bele VGA-ba, prociba, hűtésbe, vagy igya el
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
thumb
aktív tag
válasz Hawk1979 #17083 üzenetére
sziasztok
megoldódott a dolog a 4 pines alaplai igazából 8 pines csak le volt takarva fekete fedővel és a procihűtőmtől nem látszott hogy az ugy van de azért nagyon köszönöm a tippeket
a no name tápokhoz még annyit hogy hát igen sokan el vannak tévedve többek között bevallom én is folyamatosan bár már ez a dolog megoldódott de az a lényeg hogy valaki ezt mond valaki meg azt és hát ugye szegény felhasználó még jóhogy nem tudja hogy most akkor mi van mert nem csak az számít hogy ki mit mond hanem pl. ha ugy van hogy ő mondta ezt mert ő "nagyon tudja és ő a király" akkor lehet hogy jobban hisznek neki merthát na pedig lehet hogy hazudik vagy valótlan stb. szóval ezek a dolgok ahogy írtátok nagyon necces sajnos TÉNYEK!!!
köszönöm
A lepke egy olyan rovar, amely a helikopterek családjából származik.
-
Hawk1979
őstag
válasz Tomate #17082 üzenetére
Bocs,hogy én is belevauzok,de ez baromság.
Szerintem semmi baj nincs vele,seasonic bél,moduláris,csendes venti,mi kell még?
Ki mondja,hogy nem jó táp ?
Mert pl. itt a fórumon is sokan ajánlgatják annak akinek jó moduláris táp kell,viszonylag olcsón...Móóóód:Nem bírom kihagyni,de ha a konfigodnál igaz,hogy bs 2 tápod van,annál jóval halkabb például,és levehetők a felesleges csatik.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz Tomate #17077 üzenetére
Mivel mindkettőben ugyanúgy Seasonic bél lapul, ezért kíváncsi lennék, hogy miért lenne kevésbé minőségi a HX520, mint a VX450...
A válasz: semmiért. Sőt, ha lehet ezt mondani, a HX520 talán még jobb is abból a szempontból, hogy moduláris, és hogy a ventije később kezd jobban felpörögni. Bár a konfigok (szerintem) kb 90%át gyönyörűen kiszolgálja a VX450 gyakorlatilag némán
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Zoleee89
aktív tag
válasz venember83 #17074 üzenetére
Köszönöm szép.Holnap akkor össze is rakom majad a gépet és kezdem a telepitést...
további jó éjt mindenkinek.és köszönöm a segitséget.
zoleee
Jó forumozást -
Zoleee89
aktív tag
válasz Szten Márs #17072 üzenetére
Jövöhéten tunningolni szeretném a gépet(akkorra jönn meg a proci hütö) nem tudom h ez menynire fogja befojásolni a dolgokat?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Zoleee89 #17070 üzenetére
Nem fog leégni a géped, semmi baja nem lesz, ilyen leégés-izének meg aztán pláne nincs köze ehez. Az átalakító csak felesleges költség, felesleges kontaktok, felesleges ellenállás. Ha ennek ellenére venni akarsz, valószínűleg megteheted, de maximálisan javaslom, hogy ne tedd.
-
Bandee2
tag
válasz Szten Márs #17032 üzenetére
SP1 fent van.. viszont mióta az Ultimate verzió van fent, azóta csinálja ezt.. visszarakom a Home-ot, hátha az a baja.. de először bios-t frissítek..
-
Zoleee89
aktív tag
válasz venember83 #17068 üzenetére
félek h leég a gépem........Esetleg nem lehet kapni ilyen átalakitot boltokban?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz venember83 #17068 üzenetére
Áhh... ha abban lennék sokkal bővebben kifejteném a dolgot, inkább végletekig idegesít és némileg dühít, hogy emberek, akiknek foglalkozásuk/pozíciójuk/akármilyük révén még hisznek is az emberek, mindenféle alap és utánanézés nélkül nekiállnak osztani az észt, hogy a noname ugyanolyan, mint a márkás, aztán persze megmarad ez az emberek fejében. Persze, mert már x éve üzemeltetett mercuryval egy gépet, hogyne... biztonsági öves példa, tök értelmes embertípus az, aki ilyen alapján osztogat tanácsokat, esküszöm eszem megáll néha
(Tévedések elkerülése végett: nem a kérdezőre gondoltam ezek írásánál, hanem azokra, akiket említett) -
-
Szten Márs
nagyúr
"de igaz ami igaz no name"
Köszönöm, nincs több kérdésem
Nagyon sok tp, Codegen, mercury, Q-tec, meg fene tudja még hány "márka" a táp valós teljesítményét beszorozza egy 1,5-2,5 közötti számmal, és ezt írja a címkére. Lehet túlzásnak, vagy hasonlónak titulálni, az olvasó dolga, ettől tény marad. A márkás tápok esetében ilyesmiről szó sincs, sőt a címkén feltüntetettnél többet szoktak bírni, néha jelentősen.A dolog amiket utána taglalsz a legkisebb mértékben sem érdekes. Van, aki vette a fáradtságot, hogy utánanézzen a dolgoknak és van, aki nem. Így megy ez az élet minden területén és mindkettő típusból akadnak, akik osztják az észt. Ez van. Nem jó, de ez van. Erről bővebben nem szeretnék írni, eleget írtunk a topicban, minden megtalálható, ha érdekel, vagy ha van konkrét kérdésed szivesen válaszolunk. Mindenesetre annyit elmondok, hogy a fennt leírt "aprócska" teljesítménybeli csalásnál sokkal több különbség van a noname és a normális tápok között.
A konfigok fogyasztása pedig jóval alacsonyabb, mint amit szerintem te gondolsz, a hsz-eidből. Bár erről is milliószor írtunk a topicban, azért egy példa:
9800GTX Sli: 382W konnektor felől, az 80%-os táphatásfokkal számolva azt jelenti, hogy kb 305W-ot kellett leadnia a tápnak. Mindezt teljes, 100%-os terhelésen, egy Core 2 Quad QX9650 mellett. A mérés megbízható műszeres mérés. Bővebben: [link]
Ezen kívül meg rengeteg külföldi tesztoldalon, illetve itt a PH-n is vannak ilyen-olyan konfigok műszeres fogyasztásmérései, érdemes nézegetni őket, meg fogsz döbbenni.
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
meg vettem az új gépem.GA-EP45-ds3,e8400,2gb hyperx 1066-os ramok,hd4850 és egy gigabyte szuper b 460w-os táp.Az a gond h az alaplap kér egy 8-pin ATX 12V power connector ami nincs a tápon rajta.Hol lehetne szerezni olyan át alakitott az alaplaphoz?Vagy mit lehet ilyenkor tenni?Itt a gép melletem és az a csatlakozo nélkül nem müködik.......
Help,Help,Help............
Zoleee -
Vladi
nagyúr
Ez a kiegészítő tápcsati? Mert abból lenni kell 4-esnek is. Sőt inkább 2 négyesnek.
Fogyasztásról meg:
Én is nekiláttam optimalizálni a lakásom energia felhasználását.
- Asztali gépbe zalman 360-as. Codegon 480 helyett.
- Letöltőbe compaq 240-es dzsunka p3 táp helyett
- Energiatakarékos izzók
- Kikapcsolható elosztók
Költség: ~30kVillanyszámla: ~5600-ról: ~3600-ra.
Megtérülési idő: ~ 1,5 év.il sole non sorge più ad Est!
-
thumb
aktív tag
válasz venember83 #17060 üzenetére
ok megpróbálom köszönöm
-
thumb
aktív tag
úgy hogy pont középre esen és akkor a két oldalán két két tű szabadon marad?
-
thumb
aktív tag
válasz Kombat #17052 üzenetére
neem codegen de igaz ami igaz no name! de az is érdekes hogy mennyire megoszlanak a vélemények! sok nagykeres guru akik már sok éve benne vannak a szakmában azt mondják hogy mindeggy milyen táp a mi drágább az csak vakítás mert amugy ugyanolyan a másik fele meg esküszik a márkás tápra szóval ezek azért elég érdekes dolgok! sok ember egy ilyen noname tápra ami nekem volt azt mondta volna hogy meg sem fog vele mozdulni a rendszer és mégis elvitte! hát érdekes dolgok ezek
-
horvathkrisz
addikt
Csak gondoltam beírom nektek csak úgy a hecc kedvéér' hogy az adataimnál lévő konfigot lazán viszi a már lassan 2 éves, 380W-os szíszonik...
-
thumb
aktív tag
válasz Szten Márs #17049 üzenetére
hát az az igazság hogy eddig egy 550W-osom volt és éphogy elviette egy kártyával! pls a processzornak ha emeltem egy kis de tényleg minimális feszt akkor már lekapcsolt és iszonyu forró volt!
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz DarthRevan #17040 üzenetére
Szerintem corsair táppal sokkal jobban járnál...
-HX520 modular
-HX620 modular
-TX650 -
DarthRevan
tag
Sziasztok! Kinéztem magamnak két tápot, és nem tudom eldönteni melyiket vegyem...
1. OCZ GameXStream 600W
2. CHIEFTEC CFT-600-14CS 600WSegítenétek nekem dönteni, pro/kontra? Előre is köszi!
-
Brumi˘
addikt
Udv all!
Az adatlapomon levo konfighoz corsair VX450-et vagy FSP Epsilon 700W-ost vegyek? Kb 1 arba tudnam szervalni mind2-t. Valaszokat elore is koszonom.
-
Traxx
őstag
válasz montice #17033 üzenetére
14-ért Corsair VX450, bár nem írtad, milyen géphez lenne...de van olcsóbban is kiváló táp.
B-L-A-C-K: ...HX620 26K Mivel azt is beletetted a listába. Vagyis már csak 25, ahogy nézem, de nembaj
[ Szerkesztve ]
-
montice
csendes tag
és milyen tápot ajánlotok ha keret 14000 ft
a tápnak olyannak kellene lenni hogy, ha később tuningolok vagy esetleg új alkatrészt veszek akkor azt már ne keljen cserélni -
Bandee2
tag
mitől fagy le a gépem folyamatosan??
új a konfig, most raktam rá a Vistát.. vírus tuti nincs.. nem bírja a 350W-os fsp táp?? két winyó megy egyszerre + vga-n tápcsati.. de csak nem terheli le túlságosan.. tuning se volt még.. esetleg a winyó szektorhibás, vagy mi lehet?[ Szerkesztve ]
-
montice
csendes tag
válasz Szten Márs #17028 üzenetére
de a föllmész a gigabyte oladalára [link]
ott oda van írva hogy, memory support list.
de előted már megválaszolták ezt a kérdést -
Szten Márs
nagyúr
válasz montice #17026 üzenetére
Hátöö... ez nem alaplapos topic és nem is memóriás, mindkettőnek van saját topicja, a memóriáról kérdezz ott.
Viszont nem érteném miért ne támogatná ezt a memóriát ez az alaplap? Hol láttad/olvastad, hogy nem támogatja?Egyébként 9 ezerre emelt kerettel sem tudok jobb tápokat javasolni, a másodikként linkelt green power teljesen jó, maximálisan ajánlott. Mondjuk a PNF is az. Szóval egyikkel sem fogsz rosszul járni.
-
montice
csendes tag
ez lemarad a másikról és lehet hogy, nem ide illik de ezt a fajta memóriát[link] nem támogatja ez a fajta alaplap[link] ez nem baj etől menni fog a gép hmmm?
és a azt mondom hogy, esetleg 9000 ft a keret a tápra akkor van már jobb
ja és újra megkérdezem jó ez a gép így
ja és mi az egyátalán hogy, FSP?[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz montice #17023 üzenetére
Hétezer forintos keretből sokat nem lehet kihozni, gyakorlatilag két választásod van:
[link]
[link]Előbbi régi, nagyon bevált konstrukció, agyonverhetetlen, szívós darab, az utóbbi újabb, nagyobb hatásfokú és valamivel talán csendesebb.
MOD: 31 másodperccel megelőztek, de csak azért mert kísérő szöveget is írtam
[ Szerkesztve ]
-
montice
csendes tag
válasz Kombat #17012 üzenetére
hello
de nekem a pcx-ből [link]kellene választani tápot mert akkor összerakják nekem a gépet mert onnét rendelem meg a gépet még ma ajánlatok egyet mert még ma megkell rendelnem
a tápra a keret 7000 ft ház már van
léci siesetek
előre is kösz mindenkinek
a gép az miből áll? azt már feljebb leírtam
a ház amit választotam az egyébkénz ez [link]
ez lehet hogy nem ide illik de ide írom mert sietek, ezen a gépem amit már feljebb leírtam azon mennek az új játékok mint például cod 4, nfs pro street és a többi nagy rendszer igényű játékok[ Szerkesztve ]
-
thumb
aktív tag
sziasztok
ti hanyas tápot vennétek egy E8500-höz meg két 8800 GTX-hez
köszönöm előre is
-
Kombat
őstag
válasz montice #17015 üzenetére
Ha 2db 4870-es radeont raksz bele + egy komolyabb fogyasztású procit, akkor már nem lenne elég, de ahogy látom "minimál" konfig lesz (akárcsak az enyém), ami nem egy nagy fogyasztó!
Röviden: Tuningolhatsz is meg VGA-t is cserélhetsz majd erősebbre, akkor is bírni fogja!
Ha nem hiszed nézd meg itt a PH!-n a VGA teszteket!
Amiket linkeltél, elég felejtősek.
-
ló úr
őstag
válasz montice #17015 üzenetére
Ember,Kodegány táppal felszerelt kodegány házat ne vegyél!!! a 400w os kodegány az kb. egy 100w ot tud leadni nagyon vesélyes a gépekre nézve,a házaik sem minőségiek éppen. A colorsit meg majdnem colorshit,aminek a nevében a sz@r majdnem jelen van minek vennél olyat??? Nekem is ilyen házat adtak a többi cuccomhoz,holott mondtam nekem Cooler MAster Elite kell,de nem,ilyet adtak,Colosit-et,háth nemtom,nemjó a szwerelhetősége meg semmi,nincs jó tulajdonsága!! Szal fogadd meg a tanácsait ezeknek az embereknek akik itt írnak neked!!
Az a 400w os kodegány sokkal gyengébb mint a 350w os FSP PNF,ezt hidd el!
15 ezerből meg kijön bőven egy FSP táp,és egy jó kis ház,nézdd meg ezt a Cooler Master Elite házat,nekem ez nagyon bejött és 8k alatt van az iponban! Jó ház,minőségi,jó a szellőzése,mi kell még? Olcsó is,és szép fekete!!"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
montice
csendes tag
-
ló úr
őstag
Sziasztok
OCZ tápokról vmi vélemény??
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
montice
csendes tag
HELLO
Most veszek egy új gépet és táp kellene meg ház a keret 15000 ft és segítséget szeretnék kérni hogy, mit vegyek ehez a konfighoz:
cpu: AMD PHENOM X3 8450 AM2+ processzor dobozos
alaplap: Gigabyte GA-MA770-DS3 sAM2
ram: Kingston HyperX 2048 MB (2x1024MB) KIT 1066MHz CL5
merevlemez: Samsung 250GB HDD SATA2 7200 16MB
optikai meghajtó: Samsung SH-S223F/RSMN 22x SATA DVD író Fekete - Ezüst Dobozos
vga:Sapphire Radeon HD 3850 512M GDDR3 PCI-E
előre is kössz a segítséget
-
d@minator
addikt
A végén kevesebb százalékot kap, mint az Enermax. Szerintem azért, mert IDLE módban ugyan halkabb de nagyobb terhelénél erősebb a hangja. A felszereltségre 47%. Azt nem értem miért (nem tudok németül).
Ha valaki érti leírhatná. NEXUS NX-8050 teszt.
Az Enermax azért egy ezressel olcsóbb. -
Traxx
őstag
válasz B-L-A-C-K #17006 üzenetére
Kérdés, hogy van-e értelme...mert szerintem nincs Legalábbis ha a teljesítményt nézzük. De 26 rugós tápot venni csak ezért hülyeség.
-
ló úr
őstag
-
Dyno
veterán
válasz Tomate #17000 üzenetére
550-es Corsairt inkább felejtse el elég a VX450-es is, és minőségibb mint az VX550.
Ló Úr:Elég lesz.
D@minator:Jobban átfutottam a tesztet és ha német"tudásom" nem csal akkor többet is letud adni a 12-es ágakon mint a matricán lévő 18A.Nekem egyenlőre elég szimpi a táp. bár igaz jó lenne valaki akinek személyes tapasztalata is van vele.
-
ló úr
őstag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest