- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
14adam
addikt
-
14adam
addikt
válasz atesss #44290 üzenetére
3025-HEN.Ezt kerestem.De te ügyesebb voltál
Ha jól tudom arra kelet fele is 230v-ről mennek a berendezések,ezért nincsen benne 115v mert azon nem tudták tesztelni.
De nem fogom ám az összes fsp-t összegyűjteni,mert akkor az nagyon sok lenne,csak a 300-400w közötti ismertebb tápokat fogom összegyűjteni.Amelyik 80+-os az mellé oda biggyesztek egy ilyen feliratott,aztán szerintem az is elég.Gyulus08: az is egy kaki lehet bírja a gépét,csak a kérdés,hogy meddig,és vajon ha meghal akkor viszi-e magával a gépet is,erre meg elég nagy az esély.
A teszt igaz,Stol csinálta,akibe 100%-osan megbízok[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz atesss #44280 üzenetére
A tiéd azért nem kapott 80+ mert 25%-os terhelés 50 és 100%-os terhelésnél is 80% fölötti hatásfokot kelett volna produkálni,és csak akkor kapnak ilyen plecsnit.Az Fsp oldala meg úgy szar ahogy van.Majd ma este összegyüjtögetem az új tápokat aztán betetetem egy modival.Amúgy 250-es hen tesztet kerestem egész délután amikor ráértem,de nemtaláltam
-
-
bartucc
addikt
válasz atesss #44263 üzenetére
Van ilyen tápom, 3850-et hajtva hamar hangos volt. Kisebb géphez ideális, mondjuk egy 4670/4770-el max, kétmagos nem széthajtott procival. HTPC főleg amibe ajánlott, játékos gépbe kevésbé.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
14adam
addikt
válasz atesss #44263 üzenetére
jaj várj,mégse 80+. 80% fölötti hatásfokú tápok vannak csak itt,de a hen 250 nincs itt.összekevertem egy másik 250-esel
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz atesss #38738 üzenetére
Üdv!
A Micase-nél van rá esély, hogy normális belső van benne, de még nem néztem bele. A belét az EMCO Electric International gyártja, ami elvileg jó gyártó, de kérdéses, hogy a Micase belegányolt-e valamit.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
atesss
addikt
válasz atesss #26052 üzenetére
Közben találtam egy elég nagy felbontású képet, amivel, + a pinouts.ru alapján [link]valószinüleg ki tudom már találni a csatlakozó kiosztást. (Bár ezen a képen elég nehezen látható hogy mi van az alsó és a felső sorban. )
A táp tipusa tehát: Compaq PDP-117P
Forrás: [link]A táp matricája viszont továbbra is felveti, hogy mit jelentenek ezek a feszek:
+5,05V - ?A (el tudja valaki olvasni, mert aminek én látom 5A, az kevés lenne)
+12,8V - 7,50A
5,05V AUX - 2,4A
3,3V AUX - 1AA 12,8V helyett a 12V az szerintem alapból OK lenne, de kérdés nem-e kell neki direkt külön ellátó kör a procihoz.
Mod: ismertek itt valakit, aki spéci / kisméretű tápokkal foglalkozik ?
Akár pont ilyen lenne neki (bár szerintem a ritkasága miatt jó drága lesz, ha van is neki), vagy valami olyan, ami csak hasonlóan kicsi, tehát belemenne ennek a gépnek a házába, de a csatlakozóját majd én alakítanám át.[ Szerkesztve ]
-
owen23
tag
válasz atesss #22028 üzenetére
ez lesz Gigabyte GA-EP45-DS3
Intel Core 2 Duo E7300 2,66GHz LGA775
Geil DDR2 2048MB 1066MHz KIT Black Dragon CL5
Sapphire ATI Rad. HD 4830 512M GDDR3
SATA - 500GB Western Digital SATAII, 16MB
Asus TA-861 Ház
Cooler Master Hyper TX2 HKC USP-5650
Gigabyte Superb 460W Szürke Aktív PFC
Pioneer 215D SATA
igy jo gép?[ Szerkesztve ]
http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_uj_logitech_x-530-as_hangfalszett/hsz_1-50.html
-
atesss
addikt
válasz atesss #21959 üzenetére
Most nézem az FSP350-60GLN 80+ reportját megint, és látom, hogy a 3,3V-hoz és az 5V-hoz csak 10A-t írnak !
Márpedig ez most pont egy régebbi gépbe menne, az Athlon XP meg úgytudom ponthogy a +5V-on eszik inkább:
Athlon XP- ből az egyik legerősebb (pontosan nem tudom melyik) + asszem Asus alaplap + 9600XT (HD2600XT-re lehethogy cserélve lesz) +2 vinyó
Ha fel is lesz majd húzva jócskán (tervben van, főleg ha lesz bele HD2600XT), akkor az 5V 10A már könnyen kevés lehet, nem?Vagy ilyenkor úgy tesztelnek a 80+-osok, hogy a 12V-os ágakat hajtják ki inkább, és amit emelett bír még a +5V és a +3V-os ág, csak arra terhelik ?
Mert a 10A nekem "ráírt adat" -ként is kevésnek tünik...
De van már egy haveromnak ilyen, majd megkérem őt is, olvassa le. -
atesss
addikt
válasz atesss #21959 üzenetére
Hopp most látom átolvasva a mai hsz-eket, hogy nagyon sokmindenkinek ajánljátok a 460-as Gigabyte-ot
De a 360-assal mi a helyzet, nem lehet kapni akkor?
Mi lenne ennek a pontos tipusneve? Gigabyte GE-R360-V1 ?
Mert asszem 1-2 embernek, akinek kissebb konfigja van, elég lett volna a 360-as is, de nem azt mondtátok...
Csak ez már egy kicsit drága, az FSP 350-es GLN kb. 7500-8000 lenne, ha lehetne kapni.
Bár most Brekk (OázisComputer.hu)-től megkérdeztem, de még nem válaszolt vissza, tudna-e hozni.
Athlon XP + 9600XT konfighoz meg tényleg felesleges is.
Csak a hatásfoka és a hangja nem lenne felesleges... -
nyunyu
félisten
válasz atesss #18257 üzenetére
A 3,5" 7200-as vinyónak mekkora a fogyasztása?
~10-12W maximum.
Energiatakarekos Hitachi P7K500-ra irjak, hogy idle 4W, iras kozben 8W.Persze akarhogyan kapcsolom ki rajta az energiatakarekost, akkor sem lobog a hajam a 18ms seek idejetol.
Kovetkezo vinyom nem energiatakarekos lesz...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz atesss #18249 üzenetére
20k-ért nem veszek házat az biztos ! Vagy az táppal együtt van? Csak akkor milyennel?
Multkor mar emlegettem az Atomos/miniITXes topikokban, hogy a 11+fas tapkeszlet van benne.
12k az alaplap a procival együtt??
Lehet kapni Atomot proci nelkul is?
Egyébként letezik olyan, amin van DVI / HDMI ?
Intel DG45FC, csak az egy vagyon, raadasul abba kulon C2D procit kell rakni...
Atombol nincs DVI-s.
Ez egyébként milyen vinyó pontosan, mennyire új kiadású?
Azert irtam pontos tipusjelet.
Egyebkent Caviar Blue 80GB SATA, par hete vettuk...
(Ugyan kemeny 100MB-t hasznalok belole, de nem lehet kisebbet kapni. )2.5" vinyok 9+fanal indulnak...
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz atesss #18238 üzenetére
Hmm ezen az Atom dolgon is elgondokodom a fogyasztás miatt főleg, csak az a kérdés, mennyiből lehet összehozni egy ilyen konfigot.
A 30W-ot konkrétan milyen kiépítésre mondod?Intel D945GCLF+Kingston DDR2-533 512MB+WD 800JD+Morex 2977 haz.
Ez igy kerul 10+1.6+6.4+20=38+afaba.Sajnos draga a miniITX haz
Otthoni hasznalatra jobb valasztas lehet elmaszni bontoba, aztan keriteni egy kicsi fekvo gepet 6-7k-ert. (Ilyen Compaq Deskpro EN, Dell GX240 SFF jellegu gepekre gondolok)
Akkor megvan a nem tul nagy haz 90-120W koruli tappal.
Csak elotte nem art megnezni, ATX-e a haz, mert ha nem, akkor furhatsz-faraghatsz, mire belerakod az Atomot.
(Ez a Compaq pl. nem az...)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Kombat
őstag
válasz atesss #18240 üzenetére
"Hmm ez nem tünik rossznak, csak a 80% az milyen tartományban? Gondolom a maximális,..."
Igen, valószínű!"A legolcsóbb, 300W-osnak kb. mennyivel lehet rosszabb?"
Tekintve, hogy a legolcsóbbak a codegenek, mekuryk, stb.., sokkal!350-es Gigát nem tudom, még nem láttam sehol, de az szerintem nem lehet túl halk a 8-as ventivel! (Egyébként Gigabyte Superb 350)
-
atesss
addikt
válasz atesss #18232 üzenetére
Kigyüjtöttem egypár árat, egyenlöre csak az IPON-ból:
Egyébként sajnálom hogy elköltöztek, eddig egész jó helyen voltak, viszonylag bent a városban, most azért rosszabb hogy el kell menni messzebbre. Mondjuk olyan gyakran nem veszek alkatrészt, de azért arra az évi 1-2 alkalomra is jobb lenne ha maradtak volna az eddigi helyen.FSP ATX-300PNF - 4,7k
FSP ATX-350PNF - 5,5k
FSP FSP350-60GLN - 7,2k
FSP ATX-400PNF - 7,5k
GIGABYTE SUPERB 460W - 8kAztán a 9-10k-s kategóriában már van jópár, csak az a kérdés melyiknek tényleg jó a hatásfoka, és melyik halk.
Ez az FSP350-60GLN ez egy újabb tipus a másik 350-eshez képest, vagy miben más?
-
atesss
addikt
válasz atesss #18099 üzenetére
A legolcsóbb 80 Plus-os tápok kb. milyen árban vannak ?
Illetve lehethogy majd változik a keret, és a preferencia, és mégis olcsóbb kell.
Mi lenne a legolcsóbb táp, amit érdemes megvenni? Szerintem 300W bőven elég akár egy régebbi FSP-ből is (még egy 9600GT-hez is), FSP 300W-os?
Ugyan elég hangos, de annál olcsóbb megbízható táp nincs, nem?Vagy 7-8-9k körül milyen tápok vannak amik modernebbek, így valamivel jobb hatásfokúak?
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz atesss #18089 üzenetére
Az 50-60W-ot azért írtam, mert remélem, hogy annyit fogyaszt egy E7200+P45- windows alól amennyire csak lehet lehúzva, feszeket is, meg egy Ati 3650-es, szintén minimumra húzva + 1 vinyó (az is lehet GreenPower), 2D-ben, letöltés alatt.
Vagy mennyit enne ez így?Azt extrasurgosen verd ki a fejedbol.
En 1.1V-re alulfeszelt, no tuning E4400-am eszik P35-tol, 3 vinyoval, 7900GTO-val, vizpumpaval MINIMUM 110W-ot, raadasul Corsair HX520 tappal, ami a GreenPowerrel ellentetben boven 80+.
Irodai Dell "eromuvem" eszik unatkozas kozben 48-50W-ot, pedig abban semmi nincs. (Sempron 3200+, alaplapi VGA, 1 vinyo, 1 ODD)
Sajnos csak az Intel chipset minimum 20-25W, ha fejenallsz, akkor is.
Realis cel lehet nalad a ~70-80W.[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz atesss #18095 üzenetére
Igen, de a nagy szorzó miatt nagy a különbség. Idle-ben 6, itt alig fogyaszt, viszont ha kell a teljesítmény, akkor 12,5*200 már nem rossz. És semmit sem kell állítani. Persze ha fixen 6*100-on használnád 0,8 V-tal... Csak akkor meg minek ilyen proc?!
Olcsón az fsp 300 pnf-fel járnál jól.
-
nyunyu
félisten
válasz atesss #18073 üzenetére
Egész kis fogyasztáson (50-60 W alatt) kéne jó hatásfoka legyen, ami a már a 80 Plus 20%-a alatt is van a mostani "divat" 500W feletti tápokkal.
Morex 60W miniITX cucc, benne 85+-os Seasonic adapterrel.
Atommal gyarilag nem kompatibilis, de levagod rola a floppy tapcsatit, aztan helyere raksz egy ~60Ft-s dugot, akkor mukodik.
11+faert osztogatja a nagyker...
Bezzeg a Seasonic 60W reszet nem aruljak kulon, igy megint vehettunk feleslegesen DC/DC adaptert is[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest