Amikor áramszünet van pár perc után én amit tudok kapcsolok le, hogy tovább tartson az UPS. Ha meg már vagy 40-50% elment az aksiból inkább kikapcsolom az egészet...
Sztem te is hasonlóképp teszel majd ha elkezd csipogni és nem pont akkor jut eszedbe ezt azt töltögetni bedugosgatni 
A porszívóról meg annyit hogy nem kell akkus üzemen legyen, ha sok a kraft akkor is levágja, amikor épp hálózatról megy.
Ezt anno az MGE1000-es típussal igazoltam is:
kihúztam egy elosztót belőle, és valami fogyaszthatott rajta titokban (
), volt egy pármilliméteres ívelés, rögtön lekapcsolta...
de amikor meg ment rajta minden a PC kivételével takarítás közben, a porszívót rádugva se volt gondja... vitte. Nem tudom aksis üzemben mit csinált volna, de 600watt az UPS felől azért valami... egy porszívó alapjáraton nem visz annyit. Olyankor nálam van durván 400watt teljesítmény: ebből a szívó kábé 300, satöbbi egyébként is rajtalevő cucc 100 körül.
APC ettől is haladósabb UPS, vegytiszta szinusz. Kizárt hogy baja lenne tőle.
Persze ez nem jelenti azt hogy porszívózz UPS-ről, csak ilyenkor megmutatkozik egy évtizedek óta bejáratott normális, és drágább UPS igazi ereje. Porszívónak egyébként amikor megy közvetlen konnektorban a helye.
Visszatérve a kérdésedre rádughatsz, ezt azt de a kvótát azért ne haladd meg 
APC SUA1000-nél ez 600-700watt környéke nem tudom fejből.
üdv!
Holy Items: ATI RADEON 9800Pro 128MB 256bit, Creative Sound Blaster Audigy2 6.1 THX