Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#5401) bbchris válasza erikke17 (#5397) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Akkor ez a titok nyitja . Mindig tanulok újat . Kiváncsi leszek majd az újabb akkukal milyen lesz :)

Gyöször #5398 . Hát én is keveseltem , meg is lepődtem hogy ilyan hamar elszálltak . Pedig néha kisütöttem ahogy javasolták már régebben . AZ a bosszantó hogy pár nap alatt vettem észre hogy elment belőlük az erő :(

(#5402) mno

mno
(tag)

Kötött ólom-savas akkumulátor a becsületes neve :) Ugyanúgy savas csak nem folyékony állapotban van benne sav hanem felitatva, "megkötve".

[ Szerkesztve ]

http://hardverapro.hu/apro/apc_smart_700-1000-1400-2200va-es_valodi_szinuszos/hsz_1-200.html - Minőségi szünetmentesek nagyon jó áron

(#5403) bogyo112 válasza Bihi27 (#5399) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Gyártóját nem tudom, tizenpár évvel ezelőtt javítgattam néhányat. Sima OFF-line típus, négyszögjel kimenettel, mindenféle védelem nélkül. Általában az átkapcsoló relé ment néha tönkre benne. Jellemzően amúgy csak akkucserések voltak. Érdekes, hogy akkor még tudtak 6-8-10 évig működő akksikat gyártani...

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#5404) Gyöször válasza bbchris (#5401) üzenetére

Gyöször
(lelkes újonc)

Mint írtam régebben ugyan ez lett az enyémmel is, gyak egyik napról a másikra szállt el úgy, hogy terhelés nélkül se tudja az akksi búgatni az invertert. Előtte meg rendesen kitartotta a gépet míg leállítottam.

(#5405) bbchris válasza Gyöször (#5404) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Egyértelműen akku probléma volt . Kicseréltem őket , végre ugyanolyan mint amikor megvettem hála mno fórumtársunknak aki megküldte hozzá az akkukat :)

(#5406) qfm

qfm
(senior tag)

Sziasztok,

hamarosan én is szünetmentes tulaj leszek mno-nak hála. Egy valószínűleg hülye kérdés merült fel bennem, de jobb megkérdezni, mint később siránkozni rajta.

Ha akkuról megy a szünetmentes (pl.: gép+monitor), és újabb fogyasztót kötök rá (pl. telefon töltő, lámpa, vagy router), akkor van bármi esélye, hogy lekapcsol a szünetmentes, vagy zökkenésmentesen működik minden tovább? A raid0 tömböm nem rajong a váratlan leállásért, ezért érdeklődök előre, ha később hasonló helyzet állna elő.

(APC Smart SUA1000-ről van szó)

[ Szerkesztve ]

(#5407) Cobra. válasza qfm (#5406) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Egy SUA1000-et nem könnyű túlterhelni, amíg nem a porszívót dugod rá, nem lesz gond :)

(#5408) SchumiBácsi válasza qfm (#5406) üzenetére

SchumiBácsi
(tag)

Amikor áramszünet van pár perc után én amit tudok kapcsolok le, hogy tovább tartson az UPS. Ha meg már vagy 40-50% elment az aksiból inkább kikapcsolom az egészet...

Sztem te is hasonlóképp teszel majd ha elkezd csipogni és nem pont akkor jut eszedbe ezt azt töltögetni bedugosgatni :D

A porszívóról meg annyit hogy nem kell akkus üzemen legyen, ha sok a kraft akkor is levágja, amikor épp hálózatról megy.

Ezt anno az MGE1000-es típussal igazoltam is:
kihúztam egy elosztót belőle, és valami fogyaszthatott rajta titokban (:D), volt egy pármilliméteres ívelés, rögtön lekapcsolta...
de amikor meg ment rajta minden a PC kivételével takarítás közben, a porszívót rádugva se volt gondja... vitte. Nem tudom aksis üzemben mit csinált volna, de 600watt az UPS felől azért valami... egy porszívó alapjáraton nem visz annyit. Olyankor nálam van durván 400watt teljesítmény: ebből a szívó kábé 300, satöbbi egyébként is rajtalevő cucc 100 körül.

APC ettől is haladósabb UPS, vegytiszta szinusz. Kizárt hogy baja lenne tőle.

Persze ez nem jelenti azt hogy porszívózz UPS-ről, csak ilyenkor megmutatkozik egy évtizedek óta bejáratott normális, és drágább UPS igazi ereje. Porszívónak egyébként amikor megy közvetlen konnektorban a helye.

Visszatérve a kérdésedre rádughatsz, ezt azt de a kvótát azért ne haladd meg :D
APC SUA1000-nél ez 600-700watt környéke nem tudom fejből.

üdv!

Holy Items: ATI RADEON 9800Pro 128MB 256bit, Creative Sound Blaster Audigy2 6.1 THX

(#5409) bbchris

bbchris
(senior tag)

Miért kapcsolhat le egy szünetmentes kb 2 perc után automatikusan ?

Miért van az hogy egy Powercom KIN-625A szünetmentes magától lekapcsol holott most cseréltem benne akkut is és csak egy házi telefonközpont és egy ISDN vevőrész van rajta . Ezek nem olyan nagy fogyasztók és fel sem gyorsul a csipogás hanem kb 1-2 perc és minden ok nélkül lekapcsol :F . Létezhet az hogy mert kevés a terhelés rá ? :F Azelőtt a gépemet azért 5-6 percig kibírta .

(#5410) Cobra. válasza bbchris (#5409) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Vagy az akku vagy az elektronika hibás.

(#5411) Gyöször válasza bbchris (#5409) üzenetére

Gyöször
(lelkes újonc)

Szerintem ezeknek a tápegységei túlvezérlik az ups-t mint a delta beles chieftec tápos PC.
A chifi tápegység az enyémet is kapásból lelőtte. Néha kitartotta a gépet egy ideig, de akkor is csipogás nélkül szállt el az UPS.
Próbáld ki ismét azzal a PCvel amit régebbel elvitt az ups, szerintem azzal menni fog gond nélkül.

Az én BNT600-ason könyvébe bele van írva (ha jól emlékszem), hogy modemet, printert, ilyesmit ne dugjak rá csak a gépet.

(#5412) bbchris válasza Gyöször (#5411) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Lehet hogy itt lesz a gikszer hogy vagy túl kevés a terhelés mert most csak egy ISDN központ és egy analóg telefonküzpont van rátéve .

Cobra. #5410 Az akkut most cseréltem ki benne elvileg az most tökéletes . Lehet hogy túl kevés a terhelés rá . Megpróbálok még valamit rátenni .

(#5413) qfm válasza bbchris (#5412) üzenetére

qfm
(senior tag)

Gyöször nem azt írta, hogy kevés a fogyasztó, hanem hogy gyenge minőségű a szünetmentes. Ennek tesztelésének céljából írta, hogy húzd le azt a két dolgot a szünetmentesről, és csak a pc-t kösd rá, ami régen működött vele. Ha úgy megy, akkor nem elég jó a jel amit előállít a szünetmentesed.

(#5414) bbchris válasza qfm (#5413) üzenetére

bbchris
(senior tag)

A mostani PC-met már nem bírja a régi gépem meg már valahol talán a darálóban van . Már nem bírom vele sajnos letesztelni . :( . A mostani gépem szinte rögtön túlvezérli ezért is vettem a nagyobbat . Gondoltam hogy meghagyom a régebbit ilyen kisebb dolgok működésére de ezekszerint nem erre való . Lehet túlteszek rajta ha nem jutok vele dűlőre .

(#5415) qfm válasza bbchris (#5414) üzenetére

qfm
(senior tag)

Akkor ki kellene próbálni valami fogyasztóval, ami nem igényes a jel minőségére, de ebben én sajnos nem tudok tanácsot adni, mert nem tudom, mi mennyire igényel szabályos sin jelet. Majd valaki mond valami tippet, hogy mivel tesztelhetnéd.

(#5416) bogyo112 válasza qfm (#5415) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Simán egy 60W-os hagyományos izzólámpával. Ez a legegyszerűbb, de legjobb műterhelés.

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#5417) SchumiBácsi válasza bbchris (#5412) üzenetére

SchumiBácsi
(tag)

Olyan nincs hogy kevés a terhelés és amiatt kikapcsol...

Egyáltalán, milyen helyzetben kapcsol ki? Hálózati, vagy aksis üzemben?
Ha hálózatiban akkor sztem elektronika gondja lehet vagy karcolja a maximális terhelhetőséget. Aksis üzemnél jön csak a négyszögjel és társai, akkor már előfordulhat periodikus túlvezérlés.

Jó lenne tudni hogy pontosan milyen helyzetben kapcsol ki.

Holy Items: ATI RADEON 9800Pro 128MB 256bit, Creative Sound Blaster Audigy2 6.1 THX

(#5418) qfm

qfm
(senior tag)

Valaki leírná pontosan mire való az apc smart sua1000 hátulján a fehér reset gomb? A manual alig írja le a dolgokat, én meg kipróbálni nem akarom, csak megtudni :)

Ha esetleg valaki tud egy részletesebb manualt hozzá magyarul/angolul, mint amit a honlapon van, akkor az is jöhet.

(#5420) bogyo112 válasza tjb007 (#5419) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Mivel egy gyárban, egy gyártósoron készülnek, így csak a személyes szimpátia dönthet.... ...nem jársz rosszul egyikkel sem. Eaton oldalon még a Protection Station 650-et és a 800-at is megnézheted. (Nekem a 650-es van, közel 2 éve, és minden szempontból tökélates)

(#5421) qfm válasza tjb007 (#5419) üzenetére

qfm
(senior tag)

Majdnem ugyanezt a kérdést tettem fel a #5351-ben, csak nálam egy hasonló eaton volt a kérdésben. Ha érdekel, olvass vissza, nekem miket mondtak rá. Én végül egy használt, garanciás apc smart mellett döntöttem.

(#5422) bogyo112

De korrigálva is lett, aki végig olvassa azt a részt, az a javítást is látni fogja.

[ Szerkesztve ]

(#5422) bogyo112 válasza qfm (#5421) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Azért írtak ott sok marhaságot is a topictársak.... "...ha egy másodpercre leesik a feszültség 100V alá... "-val kezdve

tjb007: APC-ből miért a DIN csatlakozósat nézed? Ahhoz 8 db spéci kábel kell, nem pedig villásdugó.

[ Szerkesztve ]

(#5423) tjb007 válasza bogyo112 (#5420) üzenetére

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

& (#5421) qfm

Köszi.

"APC-ből miért a DIN csatlakozósat nézed?"

A képeken sima dugaszos (meg az APC oldalán is).
Itt a képen viszont az Eaton rendes dugaszos, ezek szerint akkor el van cseszve.

[ Szerkesztve ]

http://bit.ly/SoCkisokos Friss hírek,újdonságok: http://bit.ly/tjb007

(#5424) bogyo112 válasza tjb007 (#5423) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Bocs, hülye vagyok, az Eatonra gondoltam
Na, az enyém meg ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#5425) qfm válasza tjb007 (#5423) üzenetére

qfm
(senior tag)

Amúgy ugyanazt a nevű terméket linkeltétek. És egyiken IEC csatlakozó van, másikon pedig hagyományos.

Na itt a válasz a honlapról:

"A 3S 6 db német szabványú (DIN/Schuko) vagy francia (FR) szabványú kimeneti csatlakozóval rendelkezik, melyek segítségével könnyedén csatlakoztathatunk bármilyen számítógépes konfigurációt perifériákkal együtt (az IEC verzió 8 kimennel érhető el)"

Több féle van.

[ Szerkesztve ]

(#5426) tjb007 válasza bogyo112 (#5424) üzenetére

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na már csak két versenyző maradt, az ami neked is van (ahogy néztem elég lesz nekem) és az APC BE700G-GR.

(#5427) tjb007 válasza tjb007 (#5426) üzenetére

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

El is döntöttem, EATON Protection Station 650 lesz a választott.
Köszi még egyszer a segítséget (neked is qfm) :)

(#5428) qfm válasza tjb007 (#5427) üzenetére

qfm
(senior tag)

Nem sokat segítettem szerintem, de nincs mit. :) Ha mégis elbizonytalanodnál, szerintem nézd meg melyikben milyen akku van, mert a kapacitásukban lehet eltérés, így az áthidalási időben is.

(#5429) bbchris válasza SchumiBácsi (#5417) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Kizárólag csak akkus módban kapcsol le . Hálózati módban semmi baja nincs . Konkrétan egy ISDN Quante vevő van rajta és egy PABX-105 -ös alközpont ( toroidos trafó van benne ) . az ISDN vevő ilyen :

Kb 2 percig megy akkus módban majd minden előzetes jelzés nélkül egyszerűen lekapcsol és kész :(

[ Szerkesztve ]

(#5430) Gyöször válasza bbchris (#5429) üzenetére

Gyöször
(lelkes újonc)

Tegyél rá 60Wos izzót, mert ahogy írta bogyo112 is ez nem igényes a bemenő jelre, tökéletesen elvan a négyszögjelen is, nem vezérli túl az ups-t.
Nekem egyszer világítás kellett egy áram nélküli házban körülbelül 20 percig, azt simán vitte a 600as powercom-om, nem is csipogott, hogy majd le akarna merülni.

Meg igazából bekapcsolhatod terhelés nélkül is, a PC mondjuk megeszik 10Wot monitorral készenlétiben, ha elmegy az áram és nem vagyok itthon (a gép sem megy) akkor is akksis módra kapcsol az ups, majd csipog és leáll. Maga a trafó is terhelés az akksinak, amivel tesztelni tudod. De a lámpán még látod is, hogy megvan-e a feszkó, és hogy mi történik, mikor lekapcsol.

(#5431) HaDeSzKa

HaDeSzKa
(újonc)

Hali,

Most váltottam asztali konfigra notebookról, és sokat fagy a gépem, arra tippelek, hogy kellene egy szünetmentes táp, ebben kérném a segítségeteket.
A gép:
Gigabíte MA785GT-UD3H
Phenom II x4 945
Corsair Vengeance 8GB
Sapphire HD7770 1GB OC Edition
500GB Samsung hdd
Chieftech GPS 550AB A

Teljesen véletlen a fagyások ideje, van hogy egész nap semmi, ma pl netezés közben is kéken halt a Win7, tegnap játék közben kifagyott, tegnap előtt este gond nélkül tudtam Diablozni... Ebből gondolom, hogy falban levő áram nem megfelelő.

Milyen és mekkora szünetmentest vegyek? Áramszünet esetén kb tudjam lekapcsolni adatvesztés nélkül, semmi több.

köszönöm a segítséget

Samsung Galaxy S II VK rom

(#5432) bogyo112 válasza HaDeSzKa (#5431) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Rossz hírem van: nem hiszem, hogy a villannyal lesz gond, az nem fagyásokban szokott jelentkezni. Elmegy egy pillanatra a villany, majd megjön, ilyenkor simán újraindul a gép. (Vagy leállva marad, ha a BIOS-ban úgy van beállítva) Én valami hardveres hibát keresgélnék... (esetleg szoftverest, ha tuningolod, vagy a feszültségekkel babráltál...)

(#5433) Cobra. válasza HaDeSzKa (#5431) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Egyébként meg a GPS AB mellé nagyon nem tudsz mit venni, a hírhedt Delta PFC van benne,. Illetve vehetsz használt APC SUA-t.
De mint írták előttem, nem fagyhat áramingadozástól a gép. Memtest-et futtass le elsőre.

(#5434) fulopmartin

fulopmartin
(újonc)

Általában a régi (nem APC) szünetmentesekhez milyen soros kábel kell amivel pc vel ösze lehet kötni?
Egy sima soros hosszabító?
Vagy esetleg más gyártó is követi az APC nél használt speciális lázkiosztást?

(#5435) HaDeSzKa válasza bogyo112 (#5432) üzenetére

HaDeSzKa
(újonc)

Haver gépe ugyanezeket a tüneteket produkálta, belőtt egy szünetmentest, azóta nem fagy neki...

minden alapon, tesztek nem dobtak hibát

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S II VK rom

(#5436) bogyo112 válasza HaDeSzKa (#5435) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Akkor vásárlás előtt kérd kölcsön egy-két napra a haver szünetmentesét próbára. Mondjuk csodálkoznék, ha megoldaná a problémát...
Írták előbb, hogy "az a bizonyos" Delta-belsős Chieftec tápod van, ami kifejezetten nem szeret a megfizethető árú, kváziszinuszos szünetmentesekkel együttműködni, csak a nagyon drága valódi szinuszosakkal. Lehet, hogy nem lesz szerencséd vele.

(#5437) bbchris válasza Gyöször (#5430) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Megoldódott a problem . Csak annyi hogy rátettem a riasztót meg a fax gépet és lám már merülésig megy a powercom :) . Ezekszerint valamelyik egység tippem szerint az ISDN miatt volt . Most így együtt minden ok .

(#5438) Gyöször válasza bbchris (#5437) üzenetére

Gyöször
(lelkes újonc)

Szerintem ez így addig működőképes amíg a faxgép el nem kezd nyomtatni :) Vagy bírja azt is?

(#5439) fkenny

fkenny
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Sikerült szereznem, nagyon baráti áron egy APC Back-UPS CS 500-at. Olyan problémám lenne, hogy kellene egy kapcsolási rajz amin látni, hogy lehet bekötni rajta az USB kábelt, mert sajnos azt nem kaptam hozzá. Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv. Ádám

A nők, mint a parkolók......a jobbak már foglaltak, a többi vagy rokkant vagy fizetős... :)

(#5440) Imy válasza fkenny (#5439) üzenetére

Imy
(őstag)

Szia!
Ez nem RJ45,(8 polusú), hanem valami más 10 polusú csatlakozó!!!
Kimértem neked: (remélem érthető)

(#5441) fkenny válasza Imy (#5440) üzenetére

fkenny
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm. Rj45 10pin-nek szokták hívni. Még ma meg is csinálom a kábelt. Azt szeretném még kérdezni, hogy mire kell vigyáznom az UPS-el kapcsolatban? ( Mit lehet rádugni, mit nem..., mert van notim is és annak a tápját rádugtam, és elnyomta a táp zaja a visító venti zaját, amit gondolom nem jó)

A nők, mint a parkolók......a jobbak már foglaltak, a többi vagy rokkant vagy fizetős... :)

(#5442) fkenny válasza fkenny (#5441) üzenetére

fkenny
(senior tag)
LOGOUT blog

Pontosabban RJ 50

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.