Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mclovin
senior tag
- Árkategória 60-80 (+/- 5 ezer)
- Használt vagy új? új független, esetleg nagyon újszerű használt
- Hol vennéd meg? Apró, gsm bolt, etc. esetleg Telenor (kisvallalkozoi arlistat tudok kerni)
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? 1, max 2 évre keresem társam
- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod) amik a prioritasok: az árkategóriához képest lehető legjobb kamera, jó anyaghasználat, lehetőleg nem hatalmas phablet méret (bár ezzel akár együtt tudok élni). Amúgy meg általános használat, böngészés, multimédia.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? -
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 5-5,7 között, de lehet nagyobb is.Amiket néztem:
Honor 8 - Bár ez elég régi darab
LG G6 - bár ez már kiesik a keretből, de tetszik
Moto G6
Esetleg Google Pixel XLKöszi előre is.
-
TheProb
veterán
válasz
juuzer #127365 üzenetére
Stock droid nem preferencia, sőt. MIUI felülete számomra még mindig a legszebb,meg úgy en block a legjobb OS, amit eddig használtam (Na jó, a HTC Sense is fasza volt). Frissítések mennyiségével se volt bajom. Xiaomi.EU Rom-mal gyakorlatilag heti szinten jött az update. De amúgy bennem is megfordult, hogy lehet most tenni kéne egy próbát az OP-ra, mert az utóbbi időben eléggé belebuzultam a Xiaomi-ba...
Másnak esetleg pro/kontra?
-
Sziasztok
Az alábbi paraméterekhez keresek telefont:
- wireless töltés
- QC technológia
- jó kamera
- jack kimenetMax ár nincs de persze minél olcsóbb annál jobb
-
BenHans
addikt
válasz
KubanitoS #127376 üzenetére
A Snapdragon 636 frissebb, erősebb, takarékosabb és hűvösebb, mint a(z) SD808.
Továbbá a frissebb SoC mellett 4000mAh akku található, míg az LG G4-ben 3000 mAh telep van.
Amiben visszalépés lenne a Xiaomi az a kijelző felbontás és a kamera.Kamerát tekintve olyan jó volt anno a G4, hogy most sem biztos, hogy tudnék olyat mondani ami 100 ezer forintért megveri. Hasonló a helyzet a kijelző felbontással.
Mondanám az LG G6-ot, ott ha elő is fordult (nem rémlik hogy tele lett volna vele a topik) bootloop, biztosan nem volt olyan gyakori. De ez egy tavaly év eleji készülék, és akkor sem volt a legfrissebb hardveresen.
Eszembe jutott még a Honor 10, ami 120 ezer körül kapható a Smartshopnál és Turbadonál, de mindenképp le kell kérdezni a Huawei-nél IMEI alapján, hogy érvényesíthető-e rá a gyártói garancia. Hivatalos forgalmazótól sajnos jóval drágább (150).
A bökkenő, hogy a mobilarena és a gsmarena tesztben is említették a melegedést, ami benchmark tesztek futtatása után jött elő. Nem tudom, hogy hétköznapi használatnál mennyire érezhető, talán komolyabb játékok alatt jöhet még elő.Hardveraprón van új HTC U11 nagyon megbízható eladótól 120-130ezer forintért. Ez egy 2017-es csúcskészülék, top kamerával, stb. és az üzemidő is bőven elfogadható. Én egy ilyenre repülnék rá.
-
törölt tag
Főként én is a GSMarenát szoktam olvasni, és linkelni, viszont most a PhoneArena-t linkeltem. Annak főként a Size Compare Tool-ját szeretem, de amúgy se a design-ja, se a tartalma nem fekszik az oldalnak.
Az meg a másik, hogy a specifikáció nem minden. Lehet Snapi 845 is egy telefonba, ha rossz az UI, és nincs ráoptimalizálva a mobilra mind az OS, mind a UI. Jó, ez kicsit kemény kijelentés volt, de ezzel főként azt szerettem volna tükrözni, hogy érdemes elolvasni egy tesztet, mert a papíron leírt tudás nem minden.
Szóval ilyen téren igazad van. -
csakany2001
senior tag
-
KubanitoS
veterán
válasz
BenHans #127374 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Árban mehetünk feljebb is mondjuk olyan 100-120-ig, de csak akkor ha valóban van értelme, azonban a speckók alapján ez is egy remek telefonnak tűnik. A G4-ben Snapdragon 808 van, ebben Snapdragon 636. Ez teljesítményben, melegedésben mit jelent?
Igazából annyit szeretnék, hogy az új telefon ne legyen hátralépés a mostanihoz képest, ne melegedjen és jobb legyen az üzemidő.
-
Ájvé
veterán
válasz
csakany2001 #127370 üzenetére
Redmi Note 5 mondjuk ez messze van a stock droidtól, de teljesítményben jobbat nehezen találsz (esetleg ha nem riaszt a custom romok világa).
-
BenHans
addikt
csakany2001: Ha az erősebb hardver megéri neked a felárat és a keret bővítését, akkor alternatívaként még a Nokia 6.1-et ajánlom figyelmedbe.
KubanitoS: Nem írtál árat, de gondolom ha már váltasz jó lenne erősebb hardver. Ha nem költenél sokat kiindulási alapként a Xiaomi Redmi Note 5-öt ajánlom. Természetesen, ha árban egy határozottabbat lépünk felfelé akkor lesz komolyabb versenyző is. Ha jól rémlik tesztet találsz róla androidcentralon és tech2-n.
-
Bagoly01
senior tag
Mate 10 lite, vagy Redmi Note 5 ? Kb egyárban jutna hozzá az ismerősöm. Kamera fontos neki. De azért úgy általánosságban is. Sokmindent nem tudtam neki mondani, max hogy a note 5 újabb.
-
Siffredi
senior tag
Én sem támadásként írtam, csak nem jött át a hangsúly, amivel írtam...
Csak azt akartam írni, hogy mate 10 pro-t vennék, ha nem kerülne annyiba, amennyibe. Azért 3x nem jobb telefon szerintem, mint a note 5.
@Sungoo: Kicsit bonyolultabb a helyzet, mert tegnap sikerült összetörnöm az OP3-at. Van rajta gyártói gari + biztosítás is, de nem tudom, hogy az akksit így cserélni fogják-e pluszba...
-
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Erre esetleg valaki? -
juuzer
addikt
válasz
gyenesmartin #127360 üzenetére
Szia,
amennyiben tényleg mindegy az ár, szerintem bármelyik mai csúcstelefon kielégíti az igényeidet. Igaz mondjuk, hogy a G4 kamerája a mai napig nagyon nagyon jó.
(Egy max árkerettel jobban behatárolható lenne a készülék.)
Willie: Szia! A Honor 10-et szerintem itt nagyon lehúzták, ennek ellenére jó készülék. De egyébként a View 10 tökéletesen jó a Honor 8 leváltására
TheProb: Szia! Én inkább az OP6-ot választanám. Az Oxygen OS közelebb áll a Stock Droidhoz (ha ez esetleg preferencia) és a frissítésekkel se áll cudarul. Mi Cloudról sajnos nem tudok OP6 esetében, viszont szerintem a 3 közül ezt választanám.
-
törölt tag
válasz
gyenesmartin #127362 üzenetére
Így nézve nincs.
Szerintem kevés az esély, hogy a Redmi 6-tal visszatérnek a kompakt mobilok világába.Bár reménykedni lehet.
-
törölt tag
válasz
gyenesmartin #127360 üzenetére
Szerintem apukádnak a Redmi 5A teljes mértékben megfelelne.
Már van néhány értelmes mobil, ami leveri a 4X-et, viszont méretben nagyobbak.Amúgy ezek a következők: Redmi 5, Meizu M6 Note.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Apámnak le kéne cserélnie a régi alcatel one touch s telefonját. Csak új jöhet szóba 25K környékén. Telefonálásra meg GPS mellett menne neki még a traffi hunter alkalmazás. Szóval semmi komolyabb igénybevétel nem lenne. Csak annyi, hogy ne keljen naponta többször is töltenie. Én Redmi 5A-t mondtam neki eustockról.Valamint nekem van már értelmes alternatíva a redmi 4X-re, hasonló árban, mint amennyibe ez került?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Jelenlegi telefonom egy két éves LG G4, lassan gondolkodnék az utódján. A jelenlegi telefon 100%-osan megfelel számomra, két problémám van vele: intenzív használat során nagyon melegszik, szinte süti a kezem a kijelző, illetve az akkumulátor is gyorsan lemerül. Ha sokat használom akkor akár fél nap alatt is, de ha csak nyolc-tíz telefonhívást lebonyolítok egy nap és fényképezek is, akkor is simán lemerül 50%-ra.
A telefon gyorsasága szerintem még ma is igazán jó és a 6"-es kijelzőből sem engednék feltétlenül. A név és a hájp abszolút nem érdekel, én magamnak vennék telefont, nem másnak akarok villogni vele. Maradnék az androidnál. Elvárás lenne még a 32-64 GB belső memória és a normális fényképező, gondolom utóbbiak már nem akkora elvárások manapság.
Esetleg még amit megemlítenék, hogy a G4-nek gyártásból kifolyó hibája van: bootloop-os lehet a telefon, amelyek alaplapcserével orvosolnak egy ideig. Az új telefon lehetőleg ne legyen eféle ismert hibával rendelkező készülék.
Árat nem írnék, ez attól függ mit tudnátok ajánlani.
Létezik számomra a fentieknek megfelelő készülék?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Honor 8-at tervezek lecserélni. Fotózás, akku a fő szempont.
Honor View 10 a kiszemelt készülék, ezért 140k a plafon.
Van esetleg jobb alternatíva? Nekem úgy tűnik, hogy a Honor 10 rosszabb vétel lenne, mint a V10.Előre is köszönöm a segítséget.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
140-160 közötti max-ig gondolkoztam el egy új telefonon. Most a fotós képességek is mérvadóak, de persze nem ez a legfontosabb. Ár/érték miatt Xiaomi és már a OnePlus is szóba jött, azon túl más nem nagyon. Szarszung és társai valamint a már szintén overpriced Huawei sem hat meg. Így jelenleg az alábbi 3 modell az, amit el tudnék képzelni:
-Xiaomi Mi Mix 2S
-Xiaomi Mi8
-OP6Árban kb. egyeznek, főleg ha akció van mondjuk az OP6-ra. Mix 2S nekem annyira nagyon nem jön be, kicsit "olyan semmilyen" hatást kelt bennem. OP6 egyre jobban tetszik, bár 160körül van átlagban, az meg már picit szájhúzós. Aztán a még nem kapható Mi8, amiről ugye nincsenek még tesztek sem.
Melyikre voksolnátok? Notch-ért én se vagyok oda, így ez a 2S mellett szólna, mondjuk más pro-t nem nagyon tudnék mondani mellette. Szóval szerintem a fő kérdés az OP6 vs Mi8 lenne.
u.i.: OP6-nak van MI Cloud-hoz hasonló, mindent mentő backup solution-je?
-
válasz
Siffredi #127354 üzenetére
Nem is azért írtam, csak arra reagáltam, hogy szerencsére a csúcskategóriában is akad jó akkumulátoros üzemidővel rendelkező telefon.
Számomra is az egyik legfontosabb szempont ez, ezért lett például Mate 10 Pro a Note 8 helyett.
A Xiaomi Redmi Note 5 (Redmi 5 Plus) például nagyon jó amúgy akkumulátoros üzemidőben.a Pro passz, mert annak más a hardvere, de szerintem az is bőven jobb abban a OnePlus 3-tól. -
Akad azért néhány típus, amik kiemelkednek a sorból a jelenlegi csúcstelefonok között, például a 4000 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt Huawei Mate 10 Pro, vagy a P20 Pro.
Kár, hogy sok gyártó (Samsung...stb.) a legjobb csúcstelefonjaiba is csak maximum 3500 mAh-s akkumulátort tesz. -
Siffredi
senior tag
válasz
juuzer #127349 üzenetére
Nem is cserélném le, nagyon szeretem, az eddigi legjobb telefonom.
DE, tiszta ciki, hogy töltő nélkül már nem merek elindulni itthonról...
Azonkívül már nem kapni hozzá gyári kiegészítőket sem...
Milyen telefon (és árkategória) lenne az, amire már érdemes lenne cserélni? Fontos a jó üzemidő!
Köszi!
-
Siffredi
senior tag
Sziasztok!
Gondolkozok, hogy lecserélem az OP3-am, igazából egyetlen problémám van vele, a SOT nagyon nem az igazi...
Xiaomi note 5 (pro) lenne a kiszemelt, kérdés, hogy érdemes-e rá váltanom? Tudja (tudná) azt hozni, mint a szeretett OP3-am?
Köszi!
-
keszo
őstag
Sziasztok
60000ft körüli árban 6" körüli kijelzővel milyen ajánlható telefon létezik a xiaomikon kívül?
-
-
gyga
senior tag
üdv s7 e -ről váltanék 3 lehetséges közül melyiket ajánljátok. Fontos a fotózás része.
- s9 168E
-s9+ 200E
-p20 pro 160E
holnap venném meg. -
Hzsolt11
tag
válasz
csaba1203 #127304 üzenetére
Árkategória: Max 120 ezer
használt vagy új az mindegy csak legyen rajta garancia és független legyen
Nem szeretném egy fél év múlva lecserélni a mostani telefonom (A5 2016) 2 éve megvan
Normál felhasználásra fényképezgetés, internet zenehallgatás
Az androidos vagy iOS
A kijelző mérete nem legyen nagyobb 6"-nál
Ezek lennének az elvárásaim -
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #127322 üzenetére
Valószínűleg csak elírta...
Ha visszaolvasol, akkor látod, hogy aki feltette a kérdést, az az iPhone 5S-ről beszélt, így szerintem teljesen érhető, butaság volt belekötni.Szerk.: Plusz már más is írta, nem kell kétszer leírni.
-
Árulnak még csavarozott, nem pedig ragasztott telefont? A Z3C és M4 Aqua széthullás miatt nagyon megrendült a bizalmam.
-
-
darvinya
titán
válasz
galaxys80 #127319 üzenetére
Kedvedért:
5s jobb kamerában, de használhatóság szempontjából egyáltalán nem jó választás.
Frissítet 5s kamera megnyitása felér egy kávé szünettel, s ekkor már nem igaz, hogy jobb kamerája, mert ez le lett rontva frissítéssel.Mielőtt jönne, ezt honnét veszem, kipróbáltam ominózus készüléket, frissítéssel.
Szívem szerint földhőz b…tam volna, mert még HT17Pro sebességét sem tudta felülmúlni. -
-
MARVEL
tag
A GSMHOME -boltról mi a véleményetek?
Vidéki vagyok, xa2-t szeretnék rendelni, de nem szeretném megszivni. -
Bocsánat az offért, de nem találtam megfelelő mobilos topikot és mégiscsak ez pörög a legjobban:
Értelmes szervizet keresek! Voltam tegnap egy szervizben. Tegnapelőtt felhívtam őket, mondtam, hogy egy Z3C előlap visszaragasztás és hátlap csere lenne, meg van egy M4 Aqua ami nem tölt, usb csere. Mondták, hogy oké csak érjek oda 4-re, és 6 körül kész lesz.
Elkéredzkedtem a munkából, Gödöllőről fél 3-kor irány haza Dányba, asszonyt felvesz, padlógáz a Duna Plázába hozzájuk. Oda is értünk nehezített parkolással 4 óra 3 percre.
Mondom miért jöttünk. Ők ilyet biztos nem mondtak, a Z3C kész lesz zárásra, 19 órára, az M4 csak holnap lesz kész. Mondom tök jó, hogy cirka 40 kilométert kocsikáztunk, de csak mert azt mondtátok. Ja, emlékszik, hogy beszéltünk de nem ezt mondta. Pedig de.
Szóval most keresek mást. Posta, központi szerviz, ottkellhagyni nem játszik, odamegyek, megcsinálja, megvárom, kifizetem, elhozom. Tudtok segíteni?
Amúgy 5 lett volna a hátlapcsere állítólag eredeti hátlappal (korrekt ár) 7 a kijelzőragasztás (kissé húzós) és talán 8 körül a csaticsere a másik Sony-n. -
-
Bagoly01
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #127311 üzenetére
Csak az 3/32
-
-
kateb
tag
Sziasztok!
Nyomógombosról váltanék okostelóra.
Ha csak és kizárólag telefonálásra használnám az eszközt, akkor nyilván maradnék a kisméretű, zsebben jól elférő gombos telefonnál, ahhoz tök felesleges okoskát vásárolni. A tartalomfogyasztás szempontjából ha nézem, akkor viszont túl kis képernyővel nem érdemes okostelót venni, mert nem látok normálisan semmit rajta, pláne hogy öregszem is. Ha már az eddiginél jóval nagyobb eszközt kell magamnál tartani, akkor legalább használni is tudjam, így 5 coll vagy feletti ketyerének látom értelmét.
Én mindent hosszabb távra terveznék, viszont a gyártók nem, így max 2-3 évben van értelme gondolkodni egy elektronikus eszköznél. Mert ugye ennyi idő alatt egyébként is elavulna, ha nem menne tönkre közben, de általában tönkre megy. 2-3 évre meg szerény véleményem szerint nem éri meg sok pénzt beletenni telefonba, utána úgyis megint csere jön, így nagyjából 50-70 ezer forintot lennék hajlandó költeni rá.
Újat szeretnék, normális garanciával, B20-al, átlagos vagy magasabb üzemidővel .
Amire használnám:
telefonálás, internet, youtube, mp3, spotify
Amire néha használnám, nem kell, hogy kimagaslóan jó legyen benne, de azért jól működjön, ha épp kell:
navigáció, e-book, rádió, fényképezés és kamera (utóbbira jobb céleszközök vannak itthon)
Amire egyáltalán nem fogom használni:
játék, nfc, extrém sport, a hardverrel semmi módosítást nem tervezek végrehajtani, nem akarom tuningolni.
A tervezett időszak alatt nem szeretnék szervizbe járkálni vele és az sem lenne baj, ha egy kis lepottyanástól még egyben maradna és nem hullana atomjaira.
Ilyen paraméterek mellett melyik most a legjobb vétel? Samut kerülném, sok bajom volt vele... -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ismerősöm barátnőjének P8 Lite-ja van és most ajánlottak neki egy iPhone 5S-t 20K-ért. Árban jó lenne, csak nem biztos benne, hogy előrelépés lenne. Számára a legfontosabb a fénykép minősége, az 5S 8 mp, míg a P8l 13 mp, ebből kiindulva a Huawei kamerája a jobb? Fényképezés szempontjából megéri váltani vagy épp ellenkezőleg (mert ugye a "megapikszel" nem minden?
Köszi!
-
Sziasztok!
Van a mostani Media Markt akcióban olyan termék, ami megéri?
Megnézegettem a Huaweiket (Mate10 light bejön, nem vészes az ára, P20 light még jobban bejön, ez már elég drága) Mi A1-et (nekem továbbra sem tetszik, egyszerűen akármilyen ár-érték bajnok, nekem nem kéne), Sony-kat (XZ1 compact, XZ2 compact) de nem tudom merre kéne elindulni. Sajnos lecsúsztam a 100 ezres S7-ről, bár fehérben ritka ocsmány.
Szóval sokáig használós nagyon jó best-buy telefont szeretnék olcsón -
Hzsolt11
tag
És ha nem ez a három telefon lenne akkor mit ajánlanátok mondjuk az S8 helyette és mért
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen 12 Hónap Garancia 0 perces készülék
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest