- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
Aktív témák
-
12-es csaj
senior tag
válasz
Stephan89 #38296 üzenetére
Engem is úgy kezdett el érdekelni a téma, hogy ugyan ott tartottam fertőzöttségileg, mint amikor nem használtam vírusirtót. Csakhogy ezúttal volt egy szoftver a gépen, ami egy csomó riasztást dobott ki... Nem tudtam, mi ez, hogy van ez, honnan jönnek a kártevők, téves riasztás-e, vagy ha nem, miért nem tudja az av eltávolítani.
Másfél évig kellett betegesen (de egy kicsit tényleg betegesen) érdekeljen a téma, mire rájöttem, mi mindent csináltam rosszul, ill. mi volt ez az egész. Mert akkor másfél hónapot kellett várnom arra, hogy jöjjön egy rokonom - aki jobban értett hozzá - hogy újratelepítse a gépet. Persze csak javító telepítést csinált, utána leszedte a vírusirtót... Aztán már nem tudtam felrakni semmilyent, mert összeomlasztotta volna a gépet. S végre, mikor tünete lett a fertőzöttségnek, akkor vehettem rá az illetőt, hogy formattáljon.
Azóta én értek hozzá jobban, legalább is a biztonsághoz.A suliban mindenféle program használatát tanuljuk, de közben a legtöbben (főleg miközülünk, lányok közül) nem értenek a géphez. Találkoztam nem eggyel, aki azt se tudta, mi az a Firefox. Jött fel hozzánk (nálam kint sincs az IE ikonja), s nem tudta megnyitni a böngészőt, mert nem tudta, melyik az.
Nem akarom megbántani a szerelőket / vírusirtással foglalkozókat (főleg, mert közülük sokaknak se tetszik, hogy az emberek ennyire IT / IT biztonság tudatlanok), de csak nekik jön jól, hogy az emberek nem értenek a dolgokhoz.
Én a magam részéről úgy próbálok segíteni másoknak, ha már van ez a fura érdeklődésem, hogy a honlapomon leírom a tapasztalataimat, ill. Gyakorikérdések.hu-n is próbálok segítgetni, már van, akinek sikerült leirtani a vírust az én ötletemmel. Jó, kevés ilyen van, nagyon kevés, de legalább van.
Aktív témák
- Háztartási gépek
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Overwatch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Apple TV eladó
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest