- HTPC (házimozi PC) topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
12-es csaj
senior tag
válasz
Stephan89 #38296 üzenetére
Engem is úgy kezdett el érdekelni a téma, hogy ugyan ott tartottam fertőzöttségileg, mint amikor nem használtam vírusirtót. Csakhogy ezúttal volt egy szoftver a gépen, ami egy csomó riasztást dobott ki... Nem tudtam, mi ez, hogy van ez, honnan jönnek a kártevők, téves riasztás-e, vagy ha nem, miért nem tudja az av eltávolítani.
Másfél évig kellett betegesen (de egy kicsit tényleg betegesen) érdekeljen a téma, mire rájöttem, mi mindent csináltam rosszul, ill. mi volt ez az egész. Mert akkor másfél hónapot kellett várnom arra, hogy jöjjön egy rokonom - aki jobban értett hozzá - hogy újratelepítse a gépet. Persze csak javító telepítést csinált, utána leszedte a vírusirtót... Aztán már nem tudtam felrakni semmilyent, mert összeomlasztotta volna a gépet. S végre, mikor tünete lett a fertőzöttségnek, akkor vehettem rá az illetőt, hogy formattáljon.
Azóta én értek hozzá jobban, legalább is a biztonsághoz.A suliban mindenféle program használatát tanuljuk, de közben a legtöbben (főleg miközülünk, lányok közül) nem értenek a géphez. Találkoztam nem eggyel, aki azt se tudta, mi az a Firefox. Jött fel hozzánk (nálam kint sincs az IE ikonja), s nem tudta megnyitni a böngészőt, mert nem tudta, melyik az.
Nem akarom megbántani a szerelőket / vírusirtással foglalkozókat (főleg, mert közülük sokaknak se tetszik, hogy az emberek ennyire IT / IT biztonság tudatlanok), de csak nekik jön jól, hogy az emberek nem értenek a dolgokhoz.
Én a magam részéről úgy próbálok segíteni másoknak, ha már van ez a fura érdeklődésem, hogy a honlapomon leírom a tapasztalataimat, ill. Gyakorikérdések.hu-n is próbálok segítgetni, már van, akinek sikerült leirtani a vírust az én ötletemmel. Jó, kevés ilyen van, nagyon kevés, de legalább van.
Aktív témák
- HTPC (házimozi PC) topik
- Suzuki topik
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Elemlámpa, zseblámpa
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Készül a Xiaomi Smart Band új generációja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan, régi, legális, szoftverek: Autodesk Maya, Lightwave 3D, Windows, Office, Norton, stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest