Hirdetés

Aktív témák

• 12-es csaj

senior tag

válasz Stephan89 #38296 üzenetére

Engem is úgy kezdett el érdekelni a téma, hogy ugyan ott tartottam fertőzöttségileg, mint amikor nem használtam vírusirtót. Csakhogy ezúttal volt egy szoftver a gépen, ami egy csomó riasztást dobott ki... Nem tudtam, mi ez, hogy van ez, honnan jönnek a kártevők, téves riasztás-e, vagy ha nem, miért nem tudja az av eltávolítani.
    Másfél évig kellett betegesen (de egy kicsit tényleg betegesen :D ) érdekeljen a téma, mire rájöttem, mi mindent csináltam rosszul, ill. mi volt ez az egész. Mert akkor másfél hónapot kellett várnom arra, hogy jöjjön egy rokonom - aki jobban értett hozzá - hogy újratelepítse a gépet. Persze csak javító telepítést csinált, utána leszedte a vírusirtót... Aztán már nem tudtam felrakni semmilyent, mert összeomlasztotta volna a gépet. S végre, mikor tünete lett a fertőzöttségnek, akkor vehettem rá az illetőt, hogy formattáljon.
    Azóta én értek hozzá jobban, legalább is a biztonsághoz.

A suliban mindenféle program használatát tanuljuk, de közben a legtöbben (főleg miközülünk, lányok közül) nem értenek a géphez. Találkoztam nem eggyel, aki azt se tudta, mi az a Firefox. Jött fel hozzánk (nálam kint sincs az IE ikonja), s nem tudta megnyitni a böngészőt, mert nem tudta, melyik az.

Nem akarom megbántani a szerelőket / vírusirtással foglalkozókat (főleg, mert közülük sokaknak se tetszik, hogy az emberek ennyire IT / IT biztonság tudatlanok), de csak nekik jön jól, hogy az emberek nem értenek a dolgokhoz.

Én a magam részéről úgy próbálok segíteni másoknak, ha már van ez a fura érdeklődésem, hogy a honlapomon leírom a tapasztalataimat, ill. Gyakorikérdések.hu-n is próbálok segítgetni, már van, akinek sikerült leirtani a vírust az én ötletemmel. Jó, kevés ilyen van, nagyon kevés, de legalább van.

Aktív témák