Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
Aktív témák
-
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #47046 üzenetére
Te olvastad amit írtam?! Tisztába vagy vele mire írtam?!
Vegyél be egy Algoflex M tablettát!Na még egy ember aki kiesett a kosaramból...
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye... -
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #47010 üzenetére
Na én itt lettem kész...
-
viralmind
aktív tag
válasz
12-es csaj #46699 üzenetére
Udv!
A frissiteses dologhoz csak annyit ,hogy azert ne keverjuk a free verzios frissitest a fizetos verziok frissitesi mechanizmusaval mert ,a ketto alltalaban nem ugyanaz.Hozzateszem nem vagyok avast szakerto rovid ideig hasznaltam,de mas virusirtonal tapasztaltam hogy a free verzioknal egy adott intervallumon belul frissit ez ugy tudom avast free eseteben 240 perc ,es hiaba van lehetoseg allitani a programon belul akar 1 percre is ezt a program nem veszi figyelembe ,ezert free :-)
Mig a fizetos verzio eseteben alltalaban mar minden irtonal PUSH update van ami azt jelenti hogy az adatbazis server koppint ra a kliensekre ha fontos frissites van hogy te figy mar lenne itt egy ujabb adatbazis gyere csak frissitsd magad.Es ez fuggetlen attol hogy te pld beallitottad hogy 1 orankent frissitsen,tehat ha lefrissult teszem azt 13.00-kor es 13.18-kor van egy fontos frissites azt meg is kapod fizetos verio eseteben 13.18-kor ,free eseteben pedig csak 17-kor.Tudom hogy a free progi is kiirja hogy mikori a frissites es mikor adtak ki,ez szvsz semmit nem jelent abban sem vagyok biztos hogy ugyanolyan time stamp-el ellatott frissitest kap a free ,es a pro.
-
janes1976
őstag
válasz
12-es csaj #46699 üzenetére
az igen, tiszta paranoia itt az ember, melyikbe bízzon, melyiket válassza? nem egyszerű
nem tudom én rengeteget netezek és az mbam még nem talált semmit se, nem úgy mint annak idején amikor nodot használtam
-
janes1976
őstag
válasz
12-es csaj #46696 üzenetére
mi engedett át 7-et?
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #46648 üzenetére
Most tesztelem az av részét.
Az egyértelműen jobb.
Az 5.1-en már túl vagyok, jelenleg a 6-os első bétáját nyúzom.
A fala még gyengébb, mint az 5.1-esé, az av részt még nem tudom... -
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #46632 üzenetére
Erre reagálnál?
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #46615 üzenetére
A tűzfalakra is ugyanaz vonatkozik, mint az av-kre: kettőt nem használunk egyszerre valós időben, lassulásokat és instabilitást okozhat és okoz is.
A Win 7 fala már valóban nem rossz, de szerintem egy fokkal annál is jobb az avast fala, az viszont igaz, hogy bugos.
-
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #46613 üzenetére
Ok, elfogadom amit írsz, de csak akkor, ha szakmailag is alátámasztod!
Az kevés és már unalmas, hogy " szar " tehát indokold meg miért? -
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #46609 üzenetére
Ez nem igaz.
Az xp fala gyengébb, ez ténykérdés. -
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #46609 üzenetére
Lényegében igazad van, de a tűzfal kérdésben amit írsz, azt kétségbe vonom!
-
válasz
12-es csaj #46375 üzenetére
arról konkrétan még nem szóltak, de megy a hablaty a hackertámadások kivédése téma körül, ja és új a vezír is náluk...
Egyébként itt a teljes szöveg:
http://www.eset.eu/press-2011/richard-marko-ceo
-
válasz
12-es csaj #46354 üzenetére
Pont az a lényeg, hogy először derítsd ki, hogy egyáltalán milyen CPU és mennyi RAM van a masinában, ha ez megvan, csak ezután lehet azon "meditálni", hogy milyen kergetőt lenne célszerű felpakolni... Az hogy a mobilnet esetleg meg lassú volt, azt a rossz lefedettség is okozhatta(sajnos a mobil szélessáv csak a fővárosban és más megyeszékhelyeken, Balaton körül érhető el. (Kis településeken még az edge-nek is örülnek, ha van)
-
lck
senior tag
válasz
12-es csaj #46347 üzenetére
Nem ! De mondom ez minimális különbség és teljesen csak érzésre van. A programmegnyitásoknál és a weblap megjelenítés megkezdésének az elkezdésénél éreztem. Ettől még teljesen használható volt minden.
-
lck
senior tag
válasz
12-es csaj #46345 üzenetére
A ping érték csak azért zavar mert általában a többi vírusirtónál nincs ilyen gond. ( talán F-secure -nél hallottam még erről ) Egyébként különösebb lassulást nem vettem észre sem a gépnél sem a netnél.
Avast-hoz azért térek vissza mindig, mert elég sok gépre szoktam telepíteni wint és az esetek nagy részében Avast-ot teszek fel rá védelemnek. Mert még mindig ezt tartom a legkényelmesebb és egyben jó szintű megoldásnak a vírusvédelem szempontjából. Most újabban egy-két gépre raktam AVG free-t is. Eddig nincs gond azzal sem.
Másrészt hozzá teszem hogy az elmúlt időszakban AVG-t, Avast-ot, Comodo-t, és Outpost-ot próbáltam. És ezek közül talán az Avast volt a legnagyobb gépigényű. Persze ez csak "megérzésre" van és ez sem jelent különösebb lassulást vagy hasonlót.
Most az Outpost van fenn újság kóddal. Egészen korrekt az egész, csodálom hogy itt nem nagyon írogat senki róla.Vagy annyira jól működik hogy nincs is mit írni ? Azért hozzáteszem hogy teljesen kezdőnek, vagy olyannak aki nem akar vírusirtó beállítgatásokkal foglalkozni nem nagyon ajánlanám, mert a teljesen korrekt beállítási felülete ellenére azért kell vele foglalkozni néha. -
lck
senior tag
válasz
12-es csaj #46342 üzenetére
Na, hát várom a hatost nagy lelkesen. Arról van infó hogy kb. mikor lesz belőle valami ?
Egy Avast-os kérdés: nálatok is megduplázódik a ping érték a használatakor ?
Mert nálam igen. Ez annyira zavart hogy most inkább az Agnitum Outpost Securiy-t tesztelgetem. Egész jó a véleményem róla így 2 nap után. -
eurolac
senior tag
válasz
12-es csaj #46165 üzenetére
Ne maradjon a W7 beépítettje! Szerintem sokkal nagyobb védelmet (2. védelmi vonal) ad egy szigorúra állított Comodo vagy PFW vagy PCTFW. Tanuld meg őket használni!
-
eurolac
senior tag
válasz
12-es csaj #46162 üzenetére
A Nod32 az általad leírt feltételeknek 95%-ban eleget tesz! Az utolsó kitételednél akadhat meg egy kicsit, mert ha be van kapcsolva a veszélyes és kéretlen alkalmazások keresése, néha ad FP-t, de első ránézésre meg lehet azt állapítani, így nem sok gond van azzal sem.
Ne habozz már annyit!
(Én itthon a tűzfalakkal szívtam egy csomót két xp-s gépen. A privatefirewall-t egyáltalán nem akartam kipróbálni pl., most meg szidom magam, mert egy csomó kínlódástól megkíméltem volna magamat ha már az elején feltettem volna.)
Rakd még fel az ingyenes MBAM-et, és egy jobb falat mondjuk: Comodo-t, vagy a PFW-t. meg kell őket tanulni használni és azok is védeni fognak.WOT és kész. Ha a 12 éves fiam a ZA free és az avg free mellett még soha nem kapott be komolyabb fertőzést, a Te tudásoddal ezeknek elégnek kell hogy legyenek! Sok sikert, fogj hozzá! -
bivalyolo
őstag
válasz
12-es csaj #46162 üzenetére
nah mi történt?
amugy avira.
igaz h nem magyar.. -
válasz
12-es csaj #46051 üzenetére
Na ez szép... Ez hiányzott az üdvösségemhez...
-
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #46052 üzenetére
Ez nem igaz!
Nem használtam a programot, mert mindig jött más. Az Avast eddig kimaradt, de most tesztelgetem egy ideig...A teszt oldalon kipróbáltam az összes pakkon, közel azonos eredményeket produkált mint a többi program.
Sőt, az exploitok felismerésében kiemelkedően teljesített.A felismerésére tehát nem lehet panaszod, vagyis nem lehetne, de vissza olvasva látom van.
-
L7wy
őstag
válasz
Röviden: sokat beszélsz, és kimerült a fórumozók türelme...
Amúgy biztonságos letöltőoldalak: filehippo, download.com, softpedia
ezeken az oldalakon szinte mindig naprakész és tiszta programokat tölthetsz. -
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #46082 üzenetére
AV-C-n középmezőny, av-test, ott valóban a vége, VB RAP teszt,ott felső középmezőny.
Házi tesztek, felső középmezőny.Ez nem azt jelenti, hogy tök szar lenne.
janes1976
Majd előjönnek neked egy új gui-val. -
janes1976
őstag
válasz
12-es csaj #46081 üzenetére
Ezért kérdeztem hogy hol lett 3.? Mert én is sok helyen hátul látom és ez k*rvára nem annak a jele hogy király a progi.
12-es csajnak igaza van hogy sokan a csicsa meg a giccs miatt teszik fel
Kis részének kellene lenni a döntésbe a kinézetnek sztem. Mondjuk ha vki kinézet miatt tesz fel egy víruskergetőt, az meg is érdemli.Én azt látom hogy már az élmezőny közelébe sincs, csúszik lefele, és a tesztek is ezt támasztják alá. Ez a tény. Attól lehet használni csak volt ő már jobb is régebben.
Én a Virusbustert várnám hogy mi a lóf*szt csinálnak már vagy mit nem. Előjöhetnének már valamivel.
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #46063 üzenetére
Nem pocsék az avast, csak szerinted, viszont a webes riasztásai sokszor alaptalanok, fölöslegesek vagy tévesek.
Számomra a vt nem sokat jelent, rengeteg téves riasztást produkál, az a kurva sok generikus találat, komolytalan, sok esetben.
-
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #46071 üzenetére
Nekem nem (de ez gép /operációs rendszerfüggő )
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #46060 üzenetére
Bármennyire is meglepő, ezeket a magyar gyűjtőoldalakat el kell felejteni, origo, szoftverbázis, chip stb.
Azért egy játék neve, kiterjesztése, kiadójának neve és mérete sokat elárul...
Ez zenékre is vonatkozik.
Azért, mert az adott program jelez, még nem biztos, hogy valóban jogosan teszi.
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Szögezzük le: nem nézlek hülyének. A véleményemet mégis le fogom írni.
Nem hiszem el, hogy egy program hivatalos oldalát annyira nehéz lenne megtalálni. Érdekes, nekem eddig mindig sikerült. Ha más nem, Google segítségével. Ilyenkor egyébként nagy segítséget nyújt a WOT nevezetű kiegészítő, ami kiszűri, ha esetleg a Google mégsem a hivatalos oldalt mutatná elsőként, hanem mondjuk egy kártékony oldalt.
Amelyik hivatalos(!) oldal átirányít mondjuk a Download.com-ra, az azért jórészt biztonságos, hiszen ők tették fel oda.Azért a hivatalos oldal feltörése, viszonylag ritka, hamisítása mint előbb is írtam, WOT-tal kiszűrhető.
Kattinthatunk ismeretlen linkre, de kellő óvatossággal: pl. ha egyből az arcunkba vág egy letölthető .exe fájlt, az gyanús, vagy ha feldob egy csomó felugró ablakot, vagy reklámot, szintén óvatosan járjunk el. Egyébként ez esetben is nagy segítséget nyújt a WOT.
Kis játékot, ha flash alapú, ki lehet próbálni. (Szintén WOT) De ha pl. bankszámla adatokat kér, vagy mobilszámot, ezeket meg ne adjuk! Mert akár emelt díjas szolgáltatásra is előfizethetünk így: ilyenek általában az IQ tesztek. Egyébként ilyen oldalak közül is van pár ismert, megbízható.
Amennyiben ilyen kis játék .exe, akkor VirusTotal, vagy Sandboxie, esetleg rákeresel Google-n, hogy mások mit írnak róla. Szintén pár perc csak, és sok bosszúságtól kímélheted meg magad.Képeket, zenéket el lehet fogadni, de a kiterjesztésére oda kell figyelni! (Érdemes a fájlkiterjesztések mutatását bekapcsolni.) Ha pl. Messengeren egy ismerősöd angol, vagy tört magyar szöveg kíséretében oszt meg veled képeket, zenéket, kérdezz rá, hogy valóban ő küldi-e.
Hidd el, hogy rengeteget kellett már keresnem neten tanulmányaimhoz (fősulira járok) emiatt egyszer sem kaptam be fertőzést. Szintén WOT, meg nézem a webcímeket, hogy gyanúsak-e. Meg nyilván ha csak olvasni akarok, nem fogok semmit lefuttatni, hiába kínál föl bármit az oldal.
Ezek mellett sem nézlek hülyének, nem netezek burokban, sőt járok mindenféle oldalra, még meztelen néniket is szoktam nézni. Mégis kártevőt utoljára Sandboxie-ban, a vteszt oldalról futtattam.
Ha mégis megsértődsz azért amit írtam, nem tehetek róla. Nem sértésnek szántam.
Üdv.
-
HZoli87
veterán
válasz
12-es csaj #46054 üzenetére
Mi nem tudunk változtatni az internetezési szokásodon, elhiszem hogy óvatos vagy, de akkor is.
-----
Abban tudunk segíteni neked, hogy megelőzzed a bajt, mindig legyen naprakész a Windowsod, rendesen be legyen állítva a böngésző amit használsz, bizonyos időközönként biztonsági mentés, használj sandboxie alkalmazást, ebben futhat akár állandó jelleggel az előbb említett böngésző. Segítünk megtalálni a hozzád illő védelmet, nem lenne kényelmesebb, ha a védelem a támadások nagy részét megfogná és eltűnne az a 35%-s rizikófaktor?
-----
Nem hinném, hogy Fire lehülyézett volna, csak így jött össze neki a hozzászólás, lehet rossz napja volt, vagy hasonló ...
-
HZoli87
veterán
válasz
Már párszor leírtuk neked, cserélj védelmi programot, rakd fel például a NOD32-t és használd pár hónapig, vannak többen a topikban, akik elég jól ismerik a programot és segítenek neked a beállításokban. Ha mellette nem kapsz be fertőzést, akkor meg van oldva a gondod. Ha nem változik semmi, akkor még mindig visszatérhetsz az Avasthoz, gondolom 10 perc telepítés nem nagy gond pár havonta, mégse olyan, mintha hetente vagy pár naponta cserélnéd. Használhatsz Sandboxiet is (bár nem tudom, hogy most van-e ingyenes verziója), böngésző futhat benne állandó jelleggel is, plusz hetente MBAM gyors keresés, bár ezt most is használod, ha jól emlékszem.
-
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #46012 üzenetére
Szia!
Annyit írtál az Avastról, hogy kedvet kaptam kipróbálni az IS-t.
Eddig semmi bug nem jelentkezett amik itt le voltak írva.
Egész kellemes a program, egyszerű a konfigurálása is. -
blattida
nagyúr
válasz
Teljes mértékben egyetértek Fire-vel.
-
válasz
Ennél ne lehetne óvatosabb lenni? Hát lássuk
1. Akinek az Unlocker-re van szüksége, annak le szoktam formázni kapásból a gépét, nem mellesleg vannak jó gyűjtőhelyek, ahonnan nem fogsz fertőzött példányt leszedni (ha nincs gyári oldala esetleg a proginak) pl: Softpedia
2. Ha "3 dögöt" beszedtél, akkor lehet, hogy 3 dög+áfa+üveg a tényleges kártevők száma, mert ezek "néha" kaput nyitnak a többi kártevő előtt
3. "Volt már Gyors Böngésző Keresés nevű kémprogramom" - hát csak LOL
4. "...szoftverbázisról..." - mondom gyári/biztonságos oldalról töltögess le... Ehhez minek szoftverbázis...
Félre ne értsd, ezeket nem személyeskedésnek szánom, csak ilyenkor azért elgondolkodnék azon a kijelentésen, hogy "De ennél nem lehet óvatosabbnak lenni, ezt így ki merem jelenteni!"
De, ennél csak óvatosabbnak lehet(és kell) lenni.UI: Mára ennyit, jó éjszakát!
-
válasz
12-es csaj #46010 üzenetére
Konklúzió: nem netezel ésszel és/vagy Furkó AV-t használsz.
Biztos nem a megvásárolt, vagy gyári oldalról letöltött freeware/shareware/trial stb progik vagy közismerten biztonságos oldalak látogatása miatt fertőződött meg a rendszered. -
válasz
12-es csaj #46008 üzenetére
Nem kell ezen gondolkodni, nincs ebben semmi titok. Ha valaki ésszel netezik, akkor minimális az esélye, hogy megfertőződjön NOD vagy bármely(persze ismertebb) kergető mellett, mint ahogy ennek az ellenkezője is igaz, ha valaki meg warezbubus, az meg felpakolhatja az atyaúristent is több kiegészítővédelemmel együtt is, akkor is le fogja amortizálni a gépét(csak talán egy kicsivel tovább tart, úgy pár nappal). Ennyire egyszerű.
-
válasz
12-es csaj #46005 üzenetére
Jó pár kergető örülne, ha ilyen eredményei volnának.
(Azt meg már 1x kifejtettem, hogy miért fertőződnek meg vele sokan. Az olyan jellegű HSZ-okat meg mindig erős fenntartással szoktam fogadni, amiben valaki azt ecseteli, hogy nem jár veszélyes oldalakon, nem nyit meg minden linket, még csak WLM-et se használ, nem kap ismeretlenektől maileket, nem nyitja meg a csatolmányokat stb stb, ezután meg arról számol be, hogy szétfertőződött a gépe NOD mellet... Lépjen Benedek Elek nyomdokaiba inkább...) -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
12-es csaj #46000 üzenetére
Nálunk,ahol dolgozom,(nem ott,ahol éppen vagyok,hanem egy másik telephelyen)
MSE van feltéve.
Főnököm kérdezte,hogy jó az?a szervizesektől
Nem tudják,hogy van-e olyan jó,mint a Nod....
(Mert a többi gépen Nod van.)
Ugyanis nem ismerik.
Ennyi.
Nekik újdonság. -
dudi
senior tag
válasz
12-es csaj #46000 üzenetére
egyébként én már évek óta keresek ingyenes és fizetős de "facca" biztonsági szoftvereket, kb 4 éve nem ajánlom senkinek a nod-ot, kivéve barátnőmnek, mert ő tud ésszel netezni és saját maga proaktíve felismeri a vírusokat és a veszélyes weboldalakat
sznorbi2: eddig is az én kezemben volt a döntés, csak nem tudtam meghozni a minden tekintetből helyeset
Amúgy tűzfal nélkül (értsd beépített win7 tűzfallal) egy notebook mennyire biztonságos? Azt sajnos nem lehet ugye garantálni, hogy nem megy fel ingyenes wlan-okra... -
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #45982 üzenetére
Azért teszik sok gépre a Nod32-t, mert tudja, hogy egy mezei júzer úgy is bekap valamit vele és hamarosan viszi vissza, hogy valami gond van a géppel. Persze ez nem általános dolog.
Ekkort ismét fizetsz egy szép összeget a karbantartásért, mint amikor elsőnek telepítette a gépet a Nod32-vel egyetemben.
Egyik ismerősöm is így volt, hogy ahonnan vette a lapitopiját ott feldobtak egy tört Nod32-t és néhány hónap múlva eléggé bepusztult a gépe. Gyerünk vissza a vásárlás helyére, ekkor életre keltették a gépet de továbbra is a Nod figyelt a gépen. Ekkor mondtam neki, hogy dobjunk rá egy Panda Cloud-ot a Nod helyett és már legalább 6 hónapja figyel a Panda a gépén és rendben is van a gép, eddig. De úgy vettem észre, hogy nem igazán szeretné, hogy másik vírnyák gyilkos kerüljön a gépére. -
válasz
12-es csaj #45982 üzenetére
Szerintem meg már megint kezd elmenni az eszmecsere egy olyan irányba, ami teljesen parttalan. Az élmezőny környékén tanyázó antivírusok közül nagyon nehéz különbséget tenni, ez már tényleg egyéni ízlés kérdése... Ja és persze a világ állandóan változik, ki jobban teljesít, ki egy kicsit visszaesik.
Ezért nem értem az okfejtésedet, persze értem én, csak kérdezem, van-e ennek egyáltalán reális alapja, kvázi mondhatnám azt is, hogy szőrszálhasogatás.
A rendszergazdáknak az a jó termék, ami elsősorban nem sokat pofázik és szinte észrevétlen, nem akadályozza a munkát. Most hogy ez kaspi, nod vagy avast, esetleg f-secure, felekezeti hovatartozás kérdése, és persze személyes élmények egyvelege...
Mivel azzal azért tisztában vagyunk, hogy egy erős védelemre beállított progi általában valahol visszaüt a felhasználás terén... Így meg szinte mindegy, hogy mely alapkonfiggal feltett légyirtó fut...
-
válasz
12-es csaj #45969 üzenetére
Mobilnet miatt, mert ahol használják, ott max EDGE lefedettség van (max ~240Kbit/sec) ezért nem mindegy, hogy mennyit frissít egy kergető, mert ezzel a sebességgel nem az igazi.
Ráadásul adatforgalom korlátos konstrukcióban vették... -
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #45969 üzenetére
Nem csak gondoltam ha másnak adtak volna , akkor próbálkozok még mert elég erős fala van a KIS-nek
-
swatti
tag
válasz
12-es csaj #45773 üzenetére
A VirusBuster közép mezőnyben van, bár nem a top kategóriában sajnos.
-
HZoli87
veterán
válasz
12-es csaj #45870 üzenetére
Megjött az elemzés a maradék 170 fájlról (Avira - explts), összes fájl hasonló, összesen 3 db különböző exploit található szerintük a fájlokban. Ez a három bekerül az adatbázisba még ma és lenullázza a csomagot az irtó.
(#45927) Ge_Og: köszönöm fekete hetes, hogy utána néztél.
-
MolnárPéter
aktív tag
válasz
12-es csaj #45863 üzenetére
Én vagyok ez a bátor, aki ennyi féle és jelenleg nem "fórum-mainstream" (értsd: divatos) programot használ valós idejű védelemként.
(lásd az aláírásom) Teszem hozzá, akadás, lassítás nélkül. Immár több, mint 10 éve vírusmentesen használom a különböző gépeimet.
-
HZoli87
veterán
válasz
12-es csaj #45895 üzenetére
Hol írták, hogy motort fog váltani?
-
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #45870 üzenetére
Gondolj bele, letölt valaki valahonnan egy zip fájlt. Hulla mindegy, hogy egy féle exploit van benne amit felismer, ezért a többit ott hagyja, had indítsa el az user?
-
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #45863 üzenetére
Igen van aki MBAM-ot és WinPatrol-t használ állandó védelemként + még az Immunet Protect +.
Nagyjából erre számítottam. Bár az AVG-t többet vártam.Ez összesen 38 fórumozótárs infója alapján lett statisztálva!
-
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #45860 üzenetére
Hogyne sietnének, hiszen mindjárt itt a 2012-es év!
A statisztika végeredménye:
Avira: 11 gépen
Comodo IS: 7 gépen
Kaspersky: 7 gépen
ESET: 5 gépen
F-Secure: 5 gépen
Microsoft SE: 5 gépen
Avast: 4 gépen
Norton: 3 gépen
Vipre: 2 gépen
Emsisoft AM: 2 gépen
Trend Micro: 1 gépen
G Data: 1 gépen
AVG: 1 gépen
VirusBuster: 1 gépen
Immunet P+: 1 gépen
MBAM: 1 gépen
Winpatrol+: 1 gépenTetete1:
Fogadjunk, hogy az eScan on-demand scannerét még nem futattad? -
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #45856 üzenetére
Szívesen elmentem volna veled a moziba ha ott laknék ahol Te!
-
janes1976
őstag
válasz
12-es csaj #45822 üzenetére
MSE
-
válasz
12-es csaj #45718 üzenetére
"Honnan ered, hogy sokak szerint nincs heurisztikája (a free-nek)?"
Onnan, hogy olyan ember írják ezt le, akik nem használják és nem tudnak róla semmit.janes1976 #45727 "Avirából hallom készül a magyar."
Hol hallottad vagy olvastál róla? -
Sz_Imre
senior tag
válasz
12-es csaj #45784 üzenetére
Ez most olyan dolog, mint a többi Antivírusnál, nincs maximális védelem, így mindig bejuthat 1-2 kártevő.
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #45784 üzenetére
Nem tudom, kérdezzünk meg egy spártait!
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #45781 üzenetére
Ezek szerint akkor én a harmadik csoportba tartozom, mert szerintem meg közepes a heurisztikája, azaz nem rossz, de a zsír új kártevők ellen nem mindig elegendő, nagy általánosságban, viszont az is igaz, hogy a felhasználók döntő része soha az életben nem találkozik zero day csúfságokkal.
Szerintem igen.
-
blattida
nagyúr
válasz
Az mse nagyon kiegyensúlyozott, de a 0. napi kártevők ellen annyira nem jó.
Az avg a második csoportba való, tulajdonképpen írhattam is volna, mert az identity protection miatt miatt megállja a helyét, adatbázis alapján viszont annyira ő sem jó.
A VB középmezőny, egyelőre, majd meglátjuk, milyen fejlesztéseik lesznek...
janes1976
Valóban, az ingyenes nem módosítja az usb adathordozók autorun.inf fájlját, de ezen kívül azért ugyanúgy véd, hiszen, ha van valami csúnyaság az eszközön és futni szeretne, akkor úgyis megfogja.
Nem kell ezt a kérdéskört túllihegni. -
válasz
A Virusbuster egyelőre alulról szagolja a béka ülepét, de már vannak pozitív változások. Ha ügyesek lesznek a fejlesztők, a 8-as verzió már jó lehet...
Sztem az új AVG 2011 Free van olyan jó, mint az Avira. Az MSE-t én a Virusbuster-hoz rokonítanám...
-
janes1976
őstag
válasz
12-es csaj #45752 üzenetére
Nos miért nem váltasz Avastról? Őszintén.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
12-es csaj #45739 üzenetére
Amikor új volt az op.rsz.,akkor is lassú volt?
-
janes1976
őstag
válasz
12-es csaj #45736 üzenetére
A legnagyobb tisztelettel: miért nem váltasz avastról?
Most lehet meg fogsz lepődni: én avastot akartam, elolvastam a hozzászólásaidat és lemondtam róla.
-
Egorov
aktív tag
válasz
12-es csaj #45732 üzenetére
-
janes1976
őstag
válasz
12-es csaj #45730 üzenetére
jaja, az a magyar cég amelyik kizárólagos forgalmazó lett akar magyar nyelvet, már melóznak rajta
a múltkor már más is írrta hogy lesz magyar
ja és az av-com. teszteken az avira előtt azért kapta az f-secure a díjat, mert ők fejlődtek a legdinamikusabbnak + meg mert az avira már megkapta ez t a díjat 20008-ban, azt hiszem
-
janes1976
őstag
válasz
12-es csaj #45722 üzenetére
Az mse gépigénye nagyobb mint az aviráé sztem.
Mondjuk az avira mindig a top 3-ba van, most a kérdés az, hogy az ingyenese elég jó-e?
Hajlok az avira felé.
Van olyan, aki az avira ingyenesét használja mondjuk vagy fél éve? Az írhatna tapasztalatot, ezáltal könnyebben dönthetnék.
-
janes1976
őstag
válasz
12-es csaj #45718 üzenetére
öcsém gépén avira free van, semmi gépigénye nincs
tudom hogy olyan nincs hogy legjobb, de a 4 közül mégis melyik a leg...?
-
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #45712 üzenetére
Hamarosan kedves hölgyem, hamarosan!
Legkésőbb vasárnap este. -
törölt tag
válasz
12-es csaj #45700 üzenetére
Kérdés feltételére gondoltam.
-
törölt tag
válasz
12-es csaj #45698 üzenetére
Tégy egy próbát legyen az 5 legjobbnak mondott sorrendtől független.
-
törölt tag
válasz
12-es csaj #45693 üzenetére
Meg nem is annyira egyszerű.
Egy vírusirtó érdemét nem egy teszten kell lemérni de valami alapot kell venni.
Van aki ezt használ van aki azt mert meg van győződve minőséget és felhasználást tekintve neki az a legjobb.
pl: Aki Nodot használ évek óta és meg van vele elégedve és nem is nagyon akar váltani azt hogyan győzöd meg,hogy jobb pl F-Secure,G-Data stb..
Tesztelsz több vírus pakkot és már lehet,hogy nem kiemelkedően vagy ha igen akkor negyed év múlva is jobb?
Lehet érvekkel rávezeted de lehet évekig hiába beszélnél neki. -
törölt tag
válasz
12-es csaj #45686 üzenetére
Sokkal jobb az AVG-nél a Nod?
Nézz meg pl egy rap tesztet nagyjából az erőviszonyokat látni.
dec. rap testfórumtársadnak hála
Itt megnézheted különböző védelmi programok kinél hogy szerepelt tesztelhetsz akár te is.
Felteszel egy olyan kérdést szerintünk milyen desszert a legfinomabb biztos mindenki egyre fog gondol vagy ugyanarra a 2-3-ra? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
12-es csaj #45683 üzenetére
Ne klikkelj rá minden hülye linkre, figyelj oda rá mit honnan töltesz le, ne látogass kétes oldalakat (pl.: sms warezek).
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #45679 üzenetére
Mondjuk azért, mert folyamatosan szapulod az avastot.
Meglehetősen régóta teszed, szerintem teljesen jogosan ajánlják neked sokan, hogy válts.Nem értem, ezért miért vagy ideges?
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #45675 üzenetére
Ezzel miért bántanál meg bárkit is?
Támadási kísérlet lehet, hogy lenne, de nem lenne bejutás, amennyiben ésszel kattintasz az értesítésekre.
-
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #45675 üzenetére
Nem baj de vácccsááá , aztán ha nem tetszik visszarakod avastot
-
Gorneck
legenda
válasz
12-es csaj #45671 üzenetére
Nem mind1, ha úccccsssse váltassz?
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #45667 üzenetére
Tanuló módba teszed a tűzfalat, elindítod az alkalmazásaidat, futtatod, amiket szoktál, használod, amiket szoktál, majd átrakod figyelő, kérdező, biztonságos, interaktív stb módba, így nem sok kérdést fogsz kapni, csak telepítéskor fog kérdezni, de akkor sem sokat.
A mostani hips-es tűzfalaknak pont az alényege, hogy ha az av nem fogja eg a kártevőt, mert nem ismeri vagy nem ismeri föl, akkor lépnek közbe a hips-ek, melyek inden folyamatra vagy minden ismeretlen folyamatra figyelmeztetnek, és Te, mint felhasználó, letilthatod a kártevő tevékenységét és utána törölheted is.
A comodo esetében ott a sandbox a felhő alapú kereső és viselkedés elemzés is, így tulajdonképpen av nélkül is tökéletes védelmet tud biztosítani.
-
RBJ
addikt
válasz
Én meg azt is tudnám mondani , hogy tényleg már riasztás se láttam már se webest se akármilyet már hónapok óta.
Halkan hozzáteszem ,hogy évek óta comodo tűzfalat használok . -
FREE TIBET
csendes tag
válasz
ha hiszed ha nem a comodo tűzfala volt az ami megváltoztatta a véleményem, és ha egyszer megtanulja az ember használni 1 perc a beállítása, nekem tökéletes.már elsem tudnám képzelni nélküle a rendszert,ha megismeri a programjaid utána,nyugi van,telepítéskor fel sír,és kész.mikor megvettem a win 7-et,első dolgom volt,frissítés után persze,a defendert,meg a tűzfalat,elaltattam.comodo fel , és béke,boldogság.persze a szoftver környezet,meg a szokásaink, jön még e mellé.
-
eurolac
senior tag
válasz
12-es csaj #45662 üzenetére
Nekem (is) úgy tűnik néha, hogy főleg az Avast!-ot okolod a gyengébb védelmedért.
"Szóval tapasztalataim szerint nem elég az óvatosság. Megfelelő szoftverek kellenek. Az óvatosság csak kis rész, szerintem."
Abban egyetértek Veled, hogy véleményem szerint is sokára kerülnek az adatbázisába az új kártevők és gyenge a heurisztikája. Ennek ellenére az általad leírt feltételek mellett bőven elégnek kellene lennie! Tegyél fel mellé egy hips-es firewall-t és megszűnnek a gondjaid véleményem szerint.(Most már azért is ki fogom próbálni.....)
-
FREE TIBET
csendes tag
válasz
12-es csaj #45663 üzenetére
szia.nekem is hasonló problémáim voltak régebben.fent volt az avast,fent volt az avira,szép volt jó volt,de havonta valami mindig becsúszott.viszont csak a win tűzfalával használtam őket,nem akartam tűzfalat külön mert idegenkedtem tőle.aztán rá akadtam erre a topicra és elkezdett érdekelni a téma.az a lényeg mióta külön álló tűzfallal használom a vírusirtót nincs probléma.
-
RBJ
addikt
válasz
12-es csaj #45663 üzenetére
Ami létezik mindenfajta oldalon megfordulok mégse kaptam be évek óta semmit se.
Attól függetlenül ,hogy milyen antivirnyákot használok. -
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #45659 üzenetére
Akkor valamit mégsem jól csinálsz, mert én mondjuk kicsit húzósabb oldalakra is járok, torrentezek, de évek óta nem sikerült összeszednem semmit.
Szerintem nálad nem az avasttal van gond.
CHIPman
Ezeknek a feltételeknek nem sok csomag felel meg: Outpost IS, Comodo IS, AVG IS és talán még a Vipre PremiumKülön egyszerűbb: maradhat az Avira és mellé mehet Comodo, Outpost, Privatefirewall vagy PCTools tűzfal.
-
eurolac
senior tag
válasz
12-es csaj #45659 üzenetére
Szia! Én is hasonló óvatossággal vagyok, bár bevallom őszintén én néha szoktam meztelen nénis oldalra menni, de remélem nem ítélsz el ez miatt.
Szerencsére én mégsem szoktam bekapni semmit."Mégis, átlagosan havonta bekapok valami mocskot."
Most már kíváncsiságból lehet, csak felrakom ezt az Avast!-ot legyen valami izgi az életemben. De mi lesz, ha azzal sem jön be semmi?
-
Gorneck
legenda
válasz
12-es csaj #45617 üzenetére
Egyik ingyenes másik nem...nod32 sztem jobb...legális verzió esetén és normális beállítás mellett.
Tapasztaltabb...ez tény, de az nem jelent semmit. MSnél meg ott a pénz a fejlesztőgárda stb....kicsit erősebb a háttér, mint a nodnál...
-
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #45617 üzenetére
Olvass utána, hogy az eMeSE is kapott egy kitűnő heurisztikát, mert az 1-es verzióé nagyon harmatfrissre sikerült.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #45615 üzenetére
Bezony!
Az 5 motor azért az tud valamit eMeSE védelmében, még ha nem is a legjobbak!
Miért nem próbálod ki?
Majd a statisztikámból is ki fog tűnni, hogy merre, hány méter?Továbbra is várom az infókat a védelmi programokról priviben aki még nem tette meg!
-
RBJ
addikt
válasz
12-es csaj #45600 üzenetére
telefonon értesített , hogy majd meg kell nézzem majd megkapom a gépet valamikor csak előre hívott , hogy feladat lesz.
az Ad aware pro ba nincs webvédelem most nézem. most próbacseresznyézem.
Furi még , hogy ha be van kapcsolva a védelem a tálcaikonál piros a pajzs ha nem akkor zöld. -
HZoli87
veterán
válasz
12-es csaj #45584 üzenetére
Egy próbát tehetnél ezzel is, ha ráérsz, Ez elvileg csak a magyar nyelvet tartalmazza.
~ Méretbeli különbség a multi és a magyar verzió között. KÉP
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #45584 üzenetére
Szerintük biztos kínai gyarmat vagyunk...
-
válasz
12-es csaj #45520 üzenetére
Azért én ennyire nem írnám le a NOD-ot, bár igaz, ami igaz, ráférne már egy új generáció... Még ennek ellenére is egész jó a teszteken pl. RAP teszt, vagy av-comparatives.
Kezdő vagyok: mivel nem tökéletes egy sem, a NOD is hibázhat... Ha jól emlékszem nekem is volt már ilyenben részem. MBAM mentett...
Bár hála az égnek már jó rég volt...
-
sznorbi2
senior tag
válasz
12-es csaj #45516 üzenetére
Bocsika, de ha középmezőny akkor hogyan lehet nagyon jó?
Ezt meg Én nem értem.
Jelenleg szinte mindenki jobbat használ tőle, bár azért van 1-2 ember aki még Nod-ot használ de a többihez képest elenyésző.
Főleg Avira, Comodo,F-Secure, eMeSE, Vipre, talán még az Avast is belefér abba a körbe amit használunk itt a fórumon nagyobb arányban.Kérnék mindenkit aki teheti, hogy priváttal dobjon meg, hogy milyen védelmi progit használ?
De csak a fő programot, tehát olyat, hogy MBAM free, Emsisoft Emergency Kit, Hitman Pro, SuperAntispyware ne írjon. Ha több gépe van akkor a több gépen a fő programot.Csak statisztikát akarok készíteni és ezért kérném tőletek. Akinek az aláírásában benne van azt úgy is látom.
Köszönöm, majd jelentkezem a statisztikával ha nagyjából fel tudom dolgozni az adatokat.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
12-es csaj #45516 üzenetére
Igen,szerintem nem a legjobb,de nem is a legrosszabb.(Ez magánvélemény).
Megjegyzem,voltam az azonnali kérdések órája topic-ban,ott elég sokan nem használnak semmit sem.(Már vírusírtót)
-
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #45513 üzenetére
Inkább Avira - Comodo- Avast mostmár beékelődött nagyon az élbojba persze a G-data Emisoft elől csak írtam egy rövid hasonlatot completbe mindenképp ezek közül a Comodo a jobb
-
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #45511 üzenetére
nem hát nem volt erőm hozzá
avirától gyengébb ha megnyugtat
dem sokkal hagyott kevesebbet
-
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #45508 üzenetére
Avirában sincs
most egyelőre nem kérek fertőzést
Futok még egy kört Comodo-val -
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #45499 üzenetére
Hát meg kellet tőle válnom
, olyan viselkedéselemzője van mint nekem figyel de nem blokkol
és kérdezen volt a beállítás sajnos nagyon gyér , rákérdez egy programszabályra hogy engedélyezem-e ? de akkor már a program ezer éve fut szóval kicsit lassú , megváltam tőle de egyébként ezeken a teszt pakkokon jól teljesít csak akkor ette meg a fene ha futtatod őket
-
BigManus
addikt
válasz
12-es csaj #45503 üzenetére
Szia!
Nekem jöhetnek.
-
F34R
nagyúr
válasz
12-es csaj #45436 üzenetére
Köszi de már nem foglalkoztat annyira
-
Gorneck
legenda
válasz
12-es csaj #45336 üzenetére
- Comodo nekem sokat kérdez. Ahogy sok extra szolgáltatásai se érdekelnek...pl sandbox.
- A reklám és a frissítés... -
Gorneck
legenda
válasz
12-es csaj #45333 üzenetére
Már nem emléxem rá, de nem is nagyon érdekel...3-4 éve volt...én nem használtam és nem is fogom.
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #45306 üzenetére
Heurisztika, amit írtál is, felhő alapú valósidejű védelem, Viselkedés alapú blokkoló.
Nincs semmi titok.
A gdata olcsó, az egyik legolcsóbb megoldás a piacon, de német, ezért nem valószínű, hogy valaha is ingyenes lesz (az avira kivétel, mert az alapító szociálisan érzékeny és alapítványt is "üzemeltet")A comodo meg ezzel is reklámozza magát...
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- ASUS routerek
- Fotók, videók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Robot fűnyírók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest