- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
M42 bajonett Nikonra alakítása hogy zajlik? Mert szoktam nézni Nikon F végű Heliosokat, illetve van egy Nikon végű Jupiter 135-ösöm. Helios 44-2, 44m-t szeretnék venni, a kérdés, hogyha megveszem EZT, akkor az M42 bajonettet lecsavarozom, ezt felrakom a helyére és minden szép, van végtelenem vagy ennél azért bonyolultabb a dolog?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Matska #13752 üzenetére
Köszi. És bajonett csatlakozást honnan tudnék rendelni, venni?
Vagy felejtsem el a barkácsolást, és keressek már átalakított Heliosokat?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Rapid136
őstag
válasz itouchfan #13753 üzenetére
Helios81 gyárilag Nikon.
Az a baj hogy a Nikon bajonett bázistávja nagyobb a legtöbb másik vázénál, igy csak olyan obit tudsz felrakni teljesértékűen (végtelennel) aminél a csatlakozásból le lehet annyit szedni hogy ráapplikálható legyen egy Nikon vég.
Kereshetsz átalakítottat de valószinűleg nem lesz olcsó és túl gyakori sem.
De ha elkap a láz előbb-utóbb ugyis MILC-ben kell gondolkodniSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Zotya21
senior tag
válasz itouchfan #13751 üzenetére
én 44-3 mat használom nikonon de igen sajnos a végtelennel vannak problémák
de youtubeon van egy videó, hogy a hátsó lencséket tartó csavart annyival kijjebb lehet tekerni hogy legyen végtelen, aláteszel egy gumikarikát és megszorul
régebben kipróbáltam, volt végtelen
azt az átalakítót amit linkeltél, pedig megkapod ebayen kb 1000ft ért nekem is oylan van
megvan a videó Ittttt
Rapid136 hát egy sony a7III nak én is örülnék
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
tvamos
nagyúr
válasz itouchfan #13753 üzenetére
Ez jo megoldasnak tunik: [link]
Szerintem ki fogom probalni.(#13755) Zotya21 válasza itouchfan (#13751) üzenetére
Ez az alatetes megoldas szerintem nem olyan jo...egy sony a7III nak én is örülnék
Azert az mar egy nagyon draga vaz...[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Manuális objektív vádaszat közben egy érdekes dologba botlottam.
A régi objektívek tartalmaznak tóriumot,igaz kis mértékben, és ha nem eszi meg az ember nem is gond.
Vásároltam is egy Helios 44M-4-et, viszont azért csak zavar a dolog.
Honnan lehetne megtudni, hogy melyik 44M-4-es obik nincsenek ezzel kezelve? (külföldi fórumokat már néztem, sajnos okosabb nem lettem, Geiger-Müller számlálóm meg nincs kéznél )
Az MC jelzésű objektívek elvileg nem tórium bevonatosak igaz?Köszönöm a segítségeteket.
1.4 T-jet M32
-
faki_
senior tag
Ha valakinél lapul egy Sigma YS - Olympus OM adapter és letudja fotózni a belsejét vagy ismeri, kérem segítsen! Leszedtem az objektívről és kirepült a kis rugószerűség, nem tudok rájönni, hogyan kellene visszatenni. Célja a bekeretezett pöcök kifelé nyomása, egyféleképpen tudtam beletuszkolni, de érzésre nem az igazi. Elképzelhető hiányosság is, mert nem jól volt felrakva, nem teljesen úton mozgott a rekeszállító.
-
MrChris
nagyúr
válasz korcsillio #13763 üzenetére
Nem. Az obi bajonettes, adapter menetes. Kéne tudni a bajonett típusát. Milyen obi? OM-re hasonlít.
-
cinemazealot
addikt
válasz korcsillio #13763 üzenetére
Az objektív bajonettes foglalatú, tehát amolyan "becsavarod, bekattan" típusú, azt nem látom a képről, hogy pontosan melyik család. Az adapter gyűrű viszont Canon EOS vázba enged becsavarni M42 menetes (tehát "csavarom-csavarom-csavarom, míg meg nem áll" típusú) objektíveket. A kettő nem fog együttműködni egymással, csak az adapter a 700D vázaddal.
-
cinemazealot
addikt
válasz korcsillio #13766 üzenetére
Ugyanazon gyártótól, ugyanazon zoom-átfogással, lencsetagokkal, bevonatolással és apertúrával több bajonettel is piacra szoktak dobni objektíveket, szóval ezzel most csak a foglalatról nem árultál el semmit. Körbe tudod fotózni (szemből, oldalról stb., hogy minden létező felirat látsszon)?
-
MrChris
nagyúr
válasz korcsillio #13766 üzenetére
Akkor valszeg Pentax k csatlakozású. Canon ef-Pentax k adapter kellhet hozzá. De fotó alapján nem vagyok benne biztos, nem ismerem a pentax bajonett jellegzetességeit.
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
válasz MrChris #13768 üzenetére
Pentax nem így néz ki, Olympus OM lesz, másnál nem találtam hasonló felépítést, biztos valami régebbi kivitel, ami a működést nem befolyásolóan eltér a szokványos OM-től. Alábbi egy eBay-es hirdetésből van, ott is OM-nek írják:
-
korcsillio
addikt
válasz cinemazealot #13767 üzenetére
-
faki_
senior tag
válasz korcsillio #13772 üzenetére
5e Ft körül.
-
korcsillio
addikt
Sziasztok.
Pentacon 1.8/50 használok M42 adapterrel, Canon 700D-n.Az természetes hogy nincsen végtelen? -
Rapid136
őstag
válasz korcsillio #13776 üzenetére
Kinai adaptere válogatja... próbálj másikat. Amúgy meg minek a végtelen, ilyen obikat portrézni vesz az ember, tájnál meg amúgy is rekeszel
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz korcsillio #13778 üzenetére
Azokat sose látod teljes méretben, van rajtuk utómunka és tükrösön azért amúgysem könnyű precizen élesre állítani
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
MrChris
nagyúr
válasz korcsillio #13780 üzenetére
Mennyivel előtte ér véget? Általában pár tized mm hiányozik.
Az én adapteremmel se volt végtelen, de nem nyugodtam, leesztergáltam. Lehet egyszerűen is csinálni, vizes csiszolópapírral, kb 400 és 800-assal (majd 1000/1500 ha nagyon szépet akarsz), teljesen sík konyhapulton. Jól adagolhatóan lecsiszolható a felesleg, közben forgatva, hogy egyenletes legyen... alaposan el kell mosni, mielőtt a vázra/obira teszed. Persze ha szép krómozott réz adapter azt elcsúnyítja. -
Rapid136
őstag
válasz korcsillio #13782 üzenetére
Ja hogy az élességállítógyűrű nem forog végig?
Az adaptereknél az szokott gond lenni hogy végtelen állásban a keresőben nem éles a távoli téma...
Ha az adapterről leszeded akkor se megy tovább?
Koppan vagy feszül?[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz korcsillio #13782 üzenetére
Ez az objektív meg volt bontva és nem jól rakták össze. (szerintem + valószínűleg)
A képminőséget is befolyásolhatja, ha a lencsetagok elmozdultak.
Javaslom cseréld le egy 100%-osra. Bocs, de ilyet meg sem szabad venni, mert buherálták.SzerK: Az élességet egy másik 50-essel hasonlítsd össze. Csak ad valaki kölcsönbe....
Az 50-esek általában mind jó-kiváló leképezéssel rendelkeznek, ha valamelyik érzésre sem ok, azzal biztos van valami gond. 1/1000 záridőnél már nem lehet bemozdulásos életlen a kép, még egy durva tükörcsapással sem.[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
válasz korcsillio #13784 üzenetére
Nekem a Helios 44M ilyen, az is szét volt szedve, sokmindent nem lehet vele csinálni. Gondolom drágább a javíttatása, mint maga az obi.
-
Doki16
addikt
Van ajánlott makró objektív M42 menettel? Szeretnék a Canon 600D gépemmel makrózni hobbi szinten. Kipróbálnám magam egy régebbi manuállal inkább.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
-
Rapid136
őstag
válasz Doki16 #13790 üzenetére
m42-es közgyűrű sorral bármit, csak úgy nehézkesebb cserélgetni a megfelelő darabot az adott tárgyátvolságra.
-
félisten
Ismertek olyan személyt Budapesten, akinek vannak szerszámai egy RO-109-1A 1.2/50-es M42-re alakításához?
MILC-en használnám. Van Heliosom, amiből használható a mount és a helikoid, illetve másik opciónak van egy használaton kívüli Jupiter 135-ösöm is.
Hispan csak saját anyagból épít, nekem nincsenek szerszámaim a manőverhez. -
tvamos
nagyúr
válasz Doki16 #13790 üzenetére
Szerintem AF-es Canon kozgyurusorral tobbre mesz, mint a Helios-szal.
Illetve a Raynox DCR250-et szoktak meg ajanlani. Nekem is van hasonlo, az sem rossz.
Kezdetben, kiserletezni, szerintem jo, ha van AF.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Wa2x_
veterán
Van valakinek tapasztalata a Porst obikkal?
Szert tettem egy egész szettre, viszonylag jó állapotban, de sose volt dolgom ilyen obikkal. Látom, hogy japán cucc, szal rossz már nem lehet. Van egy Porst váz, egy 75-260/4.5 macro, egy 35/2.8 és egy 55/1.4. M42-es minden, holnap majd ki próbálom őket, csak előbb levakarom róluk a 40 éves dzsuvát.
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
szazbolha
addikt
Vasárnap fotóbörze az FMK-ban.
Viszek ki pár cuccot. Próbálgatni is lehet nem csak megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest