- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Kérdezni szeretném melyikek a legjobb m42-es objektívek ami portrézáshoz jó. Írhattok egyet vagy többet hogy tudjak válogatni.
Volt egy helios 44-6, és egy jupiter 37am-em amit próbáltam.
-
jjeahh
nagyúr
válasz pruzsi #13509 üzenetére
Muszáj m42 legyen? Szerintem ez a legjobb
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Rapid136
őstag
válasz pruzsi #13509 üzenetére
Mondjuk felmerül néhány kérdés:
APS-C vagy FF?
milyen jellegű portré, klasszikus vagy örvénylős, bokehes?Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
Vagy három 1,7-es fordult meg nálam, mind eladtam... az 1,4, na az király
Ha jó a Helios akkor felesleges másra vadászni, ha éles képet akarsz akkor Pancolar, Pentacon és társait érdemes nézni.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy hol lehet Bp-n C mount -> MFT konvertert szerezni? Ki szeretnék próbálni valamit és most nem igazán szeretném megvárni, míg ideér Kínából. Esetleg ha van valakinek, akkor dobjon egy Pm-et .
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
szazbolha
addikt
válasz pruzsi #13522 üzenetére
Csak az M42-re reagálnék 15 eFt kerettel:
50mm-esek közül f2 vagy nagyobb fényerővel nagy gond nem lehet szerintem, válogathatsz is. Az 58mm Helios szériát (próbáltad), szerintem a legélesebb a 3-as, a legkarakteresebb meg 2-es.
135mm a 10eFt-s nonamek is elég jók, tesztelni kell. 15 eFt alatt van választék, Sonnnar csak nagy szerencsével lesz ennyiért, vagy leharcolt darab. Ha úgy érzed 135mm az ideális, akkor lehet egy kicsit többet kéne szánni a sonnarra.Sajnos a kettő között nem fogsz találni 15 eFt-ért jó objektívet, se 85mm se 100mm.
Szóval marad az 50-58 és a 135mm gyútáv,
APS-C-re inkább az 50-58mm-t választanám. Talán ha lenne 85-90mm.... de olcsón nincs.
Esetleg egy 90-es makró... az örök darab lesz és multi funkcionális. -
szazbolha
addikt
válasz INTELligent #13525 üzenetére
Hivd fel a Soós kereskedést, szombat délelőtt is nyitva. Én is ott adom le a felesleges adaptereket, más is.
De ha van M42/MFT adaptered, akkor egy M39/M42 váltó is segíthet, persze a végtelennel bajban leszel... de egy próbát megér. -
pruzsi
őstag
Na jó egyszerűsítsük le
Carl Zeiss Jena MC Sonnar 135/3.5
vs.
Pentacon 135 mm 135mm f/2.8
Az összes előző hozzászólásomat NE vegyétek figyelembe melyik a jobb és miért.
-
Rapid136
őstag
válasz pruzsi #13529 üzenetére
Pentaconból van több verzió
a régi Meyer Orestor soklamellás preset verzió átnevezve, zebra vagy ujabb házban
meg kevés lamellás beugró rekeszes isSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz Mega Bass #13535 üzenetére
Nagyon nagy a szórás, m42-ből nekem nagyon penge volt, de most egy Kievesem van.
némi utómunkával simán vállalhatóSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Mega Bass
tag
válasz Rapid136 #13537 üzenetére
Igen a szovjet objektíveknél sajnos ez van. Nekem M39-es verzió volt. Később beszereztem egy Contax Zeiss Sonnar 85mm 2.8 -ast ami mondjuk árban a többszöröse de papírforma szerint tönkre is verte a Jupitert így elcseréltem egy egy alu Zeiss Biotar 58/2-re ami nagyon kontrasztos és szép és színei vannak. Volt Jupiterem 200/4 valahogy azt sem tudtam megszeretni. Egy presetes Pentacon 200/4 után meg is váltam tőle. Most egy jenai Zeiss 200/2.8 és egy Contax Zeiss Tessar 200/3.5 van mind a kettőt szeretem bár az NDK-s nagyvad !😁
[ Szerkesztve ]
SERTZUIL
-
Rapid136
őstag
válasz MrChris #13545 üzenetére
Ha 40 éven át nem volt gond a szocializmus alatt az anyagbeszerzés akkor most se az
Egyébként több helyen gyártottak fényképezőgépeket és objektiveket a Szovjetunióban (külön irodalma van a jelöléseknek), bárhol ujraindíthatták a termelést, ahogy pl. a Polaroid filmjét az Impossible-ék. Az is elég speciális gyártósort igényel, nem hinném hogy ne a régi gépeken gyártanák.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
MrChris
nagyúr
válasz Rapid136 #13546 üzenetére
Ez pont egy jó példa arra mennyire nem olyan egy utólag gyártott dolog mint az eredeti. Az Impossible teljesen más lett mint az eredeti Polaroid. Egész más színek, más dinamika, összességében rosszabb, változó minőség, sokszor inkább pocsék, mint tűrhető.
(Egy időben az amerikaiak szovjet/orosz rakéta hajtóműveket vásároltak (darabját 1m$-ért) és használtak, látszólag ment az üzlet. Mint kiderült ezt a hajtóművet a szovjet holdprogramhoz fejlesztették ki és gyártották le, de a program törlése miatt és egyéb érdekellentétek miatt raktárakban maradtak, ezeket adták el, nem volt semmiféle olcsón gyártott rakétahajtómű.)
Kíváncsi lennék a történetre, hogyan sikerült összehozni, mert a 44M képe nagyon olyan mint az eredeti 44-2-nek. -
Rapid136
őstag
válasz MrChris #13548 üzenetére
Ott azért jelentős a kémiai része, én inkább a gyártósor fizikai részére gondoltam. Az objektivgyártásban viszont kevesebb a kémia. Mondjuk az hogy a retro korai házakat gyártják a feeling miatt, de újabb Heliosba tervezett üveget jobb rétegekkel raknak bele az simán elképzelhető.
Igy működik az uj Trioplan is, a felépítés stimmel (oké a ház nem, de az uj kompaktabb) de a lencséket áttervezték a digitális vázakhoz és a modern igényeknek megfelelően.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest