- Apple asztali gépek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fujifilm X
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakondka
őstag
Egy olyan flash-t kellene készíteni, hogy egy gömb körül (legalábbis virtuálisan 3D-ben) forog egy szöveg, amit külső txt fájlból kellene beolvasni.
Létezik erre bármilyen megoldás ? -
csaba82
csendes tag
Sziasztok.
Van két eladó könyvem.
1.Tanuljuk meg a Macromedia flash MX 2004 használatát 24 óra alatt
2. Tanuljuk meg a Macromedia Dreamweaver MX használatát 24 óra alatt
Nagyon szép állapotban vannak.
A két könyv ára együtt : 7000 Ft
Akit érdekel: husecs@gmail.com -
Kaoru
senior tag
A hullámokat én magam rajzoltam illuban... akkro ez rejtély marad.
A php-t tudom hogy kezeli a flash, de azszem mondtam, h offline tartalomról van szó. Ha jól tudom helyi fileoknál csak akkor tudja értelmezni a php-t a böngésző/flash/akármi, ha az apache telepítve van a gépen és localhostként üzemel a szgép. -
Certee
senior tag
-
ugux
tag
Hello! Egy kis segítség kellene. Egy dinamikus textbox-ba akarol betölteni .txt fájlt. Eddig oké a dolog, be is töltődik.
Az action layeremen a következő van:
loadText = new LoadVars();
loadText.load(''test.txt'');
loadText.onLoad = function() {
scroller.text = this.var1;
};
a probléma az, hogy ékezetes betűk is vannak a txt-ben, és azokat betöltés után kockának, meg minden féle szarnak mutatja, pedig a szovegdoboz betütípusa ''Times New Roman'' ami tudja az ékezetes betűket. A másik amit észrevettem ,hogy ha magam írok be valamit a szövegdobozba, akkor azt marha jól megjeníti ékezetesen, csak a betöltött tartalmat nem. Tudna valaki segíteni??
ha kell forrás itt van: ugux.extra.hu/text.zip
köszi -
Kaoru
senior tag
Lenne pár kérdésem.
Az első, hogy ugye mindenféle finom fájlt be lehet importálni, természetesen vektorgrafikákat is. Általában ai-t importálok, s mégis importálás után bitmapként listázza be, s átméretezéskor is úgy viselkedik, mint egy pixelgrafikus fájl. 1 példa rá: [link]. itt a hullámok teljesen vektorgrafikuska voltak és mégis érdes lett a széle átméretezés és 1 kis nyújtás után. Rosszul importálok, vagy ez általános dolog, vagy egyéb ötlet?
Másik pedig a flash és az offline adatbázisokat érinti. Nem tudom, hogy hogy lehetne megoldani, hogy egy adathordozóra kiírt flash multimédiás anyaghoz miként lehetne teljesen offline alapú adatbázisokat készíteni, ami mondjuk nem igényli külső szoftverek telepítgetését. Az adatbázisoknak emg tudásilag egyenértékűnek kell lenni kb a mysql lekérdezési tudásának, amit ugye flashből lehetne irányítani. Elég furi ez a kérdés, de multimédia fejlesztőnek tanulok, s jövőre szakdogának egy ''mindenttudó'' multimédiás anyagot kell elkészíteni. Én flashre gondoltam, mint fő fejlesztő környezet. Persze elvileg majd tanulni fogunk ezekről az offline cuccokról, de nekem kifúrja az oldalamat a kíváncsiság, hogy ezt hogy lehet megoldani. Persze googliztam, de mindenütt php+mysqlről volt szó.
A válaszokat előre is köszönöm! -
lehet v.h gombhoz olyan szöveget irni, hogyha ráviszem az egeret a bombra akkor egy kis szöveget ir ki az egér alá? olyan mitha html-ben a képre ráviszem az egeret és kiir egy szöveget. olyat lehet gombra is csinálni? és ha igen akkor hol?
-
Koszta
tag
Hello!
Ez lenne a kérdésem, hogy van egy flash sablonom. Ezen szeretném átírni a szövegeket. MAcromedia Flash MX-em van, de nem értek hozzá. Hogyan lehet átirni a szövegeket benne? -
ztibor
senior tag
válasz
SCRIPT88 #681 üzenetére
Szia!
Mivel feltételezem nem vagy HTML-ben guru mint itt jópáran ezért nem notepad a te szerkesztőd...
Részemről ajánlanám a Dreamweaver-t, azzal be is tudod szurogatni a dolgaidat.
A flash menüs programokban, kitudod exportálni swf formátumba, azokat tudod beszurni majd. De a Flash MX-et is tudom ajánlani, csak ahhoz kell pár évet tanulnod és gyakorolnod
Remélem tudtam segíteni.
Üdv
Tibor -
Forest_roby
őstag
válasz
SCRIPT88 #681 üzenetére
Mondjuk, ha vmi Flash szerkesztő progit használnál, az megkönyítené a dolgod! pl.: Flash Mx 2004 vagy újabb.....
swf file beillesztése:
<object classid=''clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000'' codebase=''http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0'' width=''100'' height=''100'' id=''flash_file'' align=''middle''>
<param name=''allowScriptAccess'' value=''sameDomain'' />
<param name=''movie'' value=''flash_file.swf'' />
<param name=''quality'' value=''high'' />
<param name=''bgcolor'' value=''#ffffff'' />
<embed src=''flash_file.swf'' quality=''high'' bgcolor=''#ffffff'' width=''100'' height=''100'' name=''flash_file'' align=''middle'' allowScriptAccess=''sameDomain'' type=''application/x-shockwave-flash'' pluginspage=''http://www.macromedia.com/go/getflashplayer'' />
</object>
ahova helyezed ezt a forrást, oda fogja rakni az swf filet. Html szerkesztésre pedig használj notepad-ot! -
SCRIPT88
csendes tag
Helló!
Lenne egy nagy problámám. Csináltam egy flash menüt a www.flashbuttons.com - on, amit el is mentettem swf formátumban a gépre. A kérdés, hogy hogyan tudom beilleszteni a weboldalamba, vagy ha beillesztem, mert már egyszer sikerült, akkor hogyan tudom ida-oda helyezni? Milyen programot töltsek le? Melyik html szerkesztőt? Vagy mit kell beírnom a szerkesztőbe, hogy mozgatni tudjam, vagy nem tudom.
A másik kérdésem, hogy van egy csomó program, amivel szintén lehet Flash menüt csinálni, csak az a baj azokkal, hogy nem ismeri fel a formátumait a weblapszerkesztő program (vagy 4-gyel próbáltam). Ezeket a számomra ismeretlen formátumokat hogyan tudom beszúrni a weblapomra egy adott helyre? Ez fontos, mert a helye már meglenne
Tanácstalan vagyok, kérlek segítsetek!
Előre is köszönöm! -
Chandler
senior tag
sikerült
egyébként mi az a kód amit kér a dreamweaver amikor berakom? ba anelkul is mukodik de azert kivancsi vagyok ra -
Chandler
senior tag
egy gombot?
nem elég egy kép?
vagy hogy?
mert beirtam és valami script error van -
Chandler
senior tag
hi
hogy milyen actionscriptet kell ahoz beirni hogy a böngészőbe rányom az ember a flashre akkor az megnyíljon?
[Szerkesztve] -
ztibor
senior tag
Valami hasonlóra. Annyi különbséggel hogy egy pontba menne 2-3 utvonal budapest térképen egymásután.
Mennyire bonyolult ezt megcsinálni?
Swish megnyitni se tudja az fla-t, a makromedia flash anno fent volt de kicsit bonyolultnak tüntszoval merjek belevágni?
Köszi
Tibor
Ui: asszem telepitem a macromedia-t és megnézem holnap az fla-t, hátha sikerül valamit kihámoznom belőle. -
ztibor
senior tag
Sziasztok!
Visszaolvastam pár száz hozzászólást és nem találtam segítséget a problémámra ezért megkérdezném tőletek hátha.
Szóval pár bannert csináltam már Swish-el, sikerült is ami kellett, de most egy komolyabb dolgot szeretnék, mégpedig egy térképre berajzolni az útvonalat, úgy hogy egymásután több felöl közelitsen meg egy pontot. Na ez már nem sikerült sehogy.
Van ötletetek hogyan tudnám megcsinálni? Egy közepesen kezdő belemerjen vágni?
Előre is köszi az infókat.
Üdv
Tibor -
Konflikt
addikt
olyan progira lenne szükségem, ami a www.youtube.com -ról leszedi a video file-t és nemkell pl. winmedia encoderrel felvennem egyenként mindet (ablakban futnak, linket nemtalálok a videókról)
Tulképp egy .swf lopó progi kéne.
Előre is köszi, aki tud vmit -
-
Certee
senior tag
válasz
szabi244 #646 üzenetére
A Flash-ben csinálsz egy ures mc-t amit ráteszel a fő mozira.
Az ures mc-nek adjál egy instance nevet. Jelen esetben ez ures_mc.
Ezután a timeline-on egy új layer-en megadod ezt a kódot:
this.ures_mc.loadMovie (''img_08.jpg'');
Így a mozi be fogja tölteni a gyökérben lévő img_08.jpg nevű képet autómatikusan.
Segédlet: [link]
Erre gondoltál? -
szabi244
csendes tag
Egy képet is szeretnék betölteni. De úgy, hogy a weblap gazdája időnként tudja változtatni a képet. Ezt úgy gondoltam megoldani, hogy a képrt mentem egy kep.jpg fájlman, és ezt nyitom meg a weblapon, tehát a flash oldal a kep.jpg fájl-t tölti be. De ezt úgy szeretném, hogy autómatikusan betöltse, tehét, nem úgy, hogy előtte gombot nyomok meg.
Próbáltam a LOADMOVIE paranccsal, da az csak eseménykezelővel engedi megnyitni.
tudtok ebben segíteni? -
szabi244
csendes tag
sziasztok!
Hogyan lehet egy külső .txt fájlból a tartalmát berakni egy textarea mezőbe?
hogyan tudok .txt fájra mutatni, megnyitni, a benne lévő szöveget agy string változóma menteni, és ezt berakni egy textareá-ba?
Szabolcs -
szandisas
őstag
Sziasztok! valakitől lehet rendelni egy animációt? egy néhány perces kéne nekem , a téma tetszőleges. fizetnék érte KP-t megegyezés szerint
-
ysolt
csendes tag
egy-két script erre is akad : [link]
-
raczger
őstag
hi!
csak annyit szeretnék kérdezni, hogy: van egy button, és erre flash-ben hogyan lehet linket tenni (php-ra akarok hivatkozni) régen ez lazán ment, csak most valamiért nem megy -
Certee
senior tag
válasz
littleNorbi #629 üzenetére
A Flash-ben létrehozol egy gombot és actions-nek ezt adod neki:
on (release) {
getURL(''http://www.te_domainod.hu'', ''_blank'');
} -
Certee
senior tag
válasz
littleNorbi #627 üzenetére
Pontosan mit is szeretnél? Egy html-be berakni egy swf-et amin van egy gomb ami egy htmlt hív meg?
-
littleNorbi
aktív tag
Flash-re hogy lehet hyperlinket berakni, amit beillesztek pl. html-be ?
-
Certee
senior tag
válasz
Collector19 #623 üzenetére
Nézz szét itt: [link]
Szerintem itt minden segítséget megtalálsz.
Ha kérdésed van akkor bátran ted fel és segítünk. Ha tudunk. -
Collector19
tag
Üdv!
Meg szeretnék tanulni kül. flash-es honlapokat szerkeszteni, de ebben a jártasságom egyenlő a nullávalSzóval el szeretném kezdeni, és ezt a nyarat ennek a dolognak szentelném. Teljesen az alapoktól kellene kezdenem, és azt találtam ki, hogy esetleg egy macromedia-s könyvből kellene az alapokat elsajátítanom. Azonban nem tudom hogy hol, illetve milyen könyvet vegyek. Nem tudnátok ebben segíteni, hogy melyiket is vegyem meg? Valami olyanra gondoltam, amiből elméletben is meg tudnám tanulni, és magát a progit is tudnám használni.
Ha létezik esetleg ilyen könyv, vagy pdf vagy bármi, akkor nem tudnátok nekem ajánlani egyet? Vagy hogy hol vegyem meg/töltsem le?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Certee
senior tag
-
ExarKun
csendes tag
Köszönöm, de igazából pont azt akarom elkerülni, hogy hosszú legyen (mármint frame-ek számát tekintve, illetve Kbyte-okat tekintve is - ha összefügg) a mozi. Szóval valami script-es megoldást szeretnék csinálni, mint JavaScriptben a setTimeout.
Igazából abban sem vagyok biztos, hogy pontosan mi az, amitől jelentősen nő, egy mozi méretete. A több layertől, vagy az animációktól, vagy az importált bitmap képektől, vagy a frame-számtól? Mert ha ez utóbbitól teljesen független, akkor tulképpen maradhat úgy, ahogy most is van. Persze ettől függetlenül még érdekelne a frame-action időzítés...
[Szerkesztve] -
ExarKun
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő kérdésem lenne:
Hogyan tudok időzíteni egy frame-et, vagyis hogy tudom azt megoldani, hogy egy adott frame-ről mondjuk 5 másodperc múlva lépjen tovább a playhead?
Előre is köszi a segítséget!
[Szerkesztve] -
Certee
senior tag
válasz
Hujikolp #607 üzenetére
A legegyszerűbben úgy tudod megoldani, hogy ha File >>> Import, és ide berakod az mp3-at. Utánna a time line-on elmész addig amilyen hosszú a zenéd és ott nyomsz F5-öt. Visszamész az első képkockára ahova betetted a zenét és a properties panelon a Sync-nél beállítod, hogy Stream (ez fogja megmondani neki, hogy folyamatosan töltődjön le lejátszás közben). Ha azt akarod, hogy folyamatosan ismétlődjön akkor ugyanitt állítsd be azt is, hogy loop. Ettől vannak komolyabb lejátszók is, ha érdekel akkor küldök fla-t.
Példa a fent leírtakra: [link] -
Hogyan tudnám a legegyszerübben a zenémet betömöríteni swf-be háttérzeneként? amikor tölti az swf-et akkor közbe tudná játszani? nemkéne megvárni amig teljesen betölti és csak utána játsza le. ha lehet akkor ne ilyen legyen. és végtelenszer lejátszódhat Eddig nem alkalmaztam swf-et ugy kérném h v.ki elmondaná
Vagy ha v.kimegtud dobni egy fla-val az nagyon segítene.
remélen nemirtam túl rosszul, ha igen akkor elnézést! -
zsolty28
tag
Ilyen bonyolult kérdést tettem volna fel?
-
zsolty28
tag
Sziasztok!
A Nagy kérdés, hogy tudom megoldani azt, hogy ha rákattintanak a flash alapú banneremre, akkor megnyiljon az adott cég weblapja?
Macromedia Flash MX 2004-el próbálkozom, de sajna nem jöttem rá, hogyan kell ezt a problémámat megoldani
Kérem aki tud segítsen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xbox Series X|S
- Arc összefoglaló szerkesztés
- Wise (ex-TransferWise)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Epson Expression 12000 XL A3 síkágyas fotószkenner
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- AMD Ryzen 5 7600 AM5 Box új processzor eladó
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest