Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sub-S
senior tag
válasz
Nyugdíjas #999 üzenetére
Csak 2 dimenziós tömbökre gondoltam, ha jól tudom az AS2-vel csak így lehet:
adat = new Array(
Array( 1,2,3 ),
Array( 1,2,3 ),
Array( 1,2,3 ));AS3-ban már van lehetőség másképp is megoldani?
Pl. mint javaban:
int adat[][] = {
{ 1,2,3 },
{ 1,2,3 },
{ 1,2,3 }};
Tudja már ezt az AS3? A tömbkezelése, scriptfuttatása mennyivel gyorsabb mint az AS2-é?Illetve van valami lehetőség annak a megakadályozására, hogy ha egy script futása viszonylag sokáig tart, akkor kb 15 mp után ne dobjon fel egy ablakot a Flash Player, hogy leállítsa-e a scriptet?
-
Sub-S
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy többdimenziós tömböket milyen Flash verziótól lehet használni?
-
De4d
őstag
Üdv.
Valaki tudna mondani pár olyan oldalt ahonnan ingyen le lehet szedni flash játékok forrását (fla)? Főleg kvíz játékok érdekelnének. -
GrandeP
addikt
Sziasztok!
Egy alapdolgot kérdeznék... adott egy flash "oldal" a macromediával hogyan tudnék beszúrni egy képet ... pl egy dowload képet (ezt eddig tudom) majd pedig ha valaki rákattint akkor letöltsön egy adott helyről egy fájlt....
Elöször próbáltam "action" hozzáadni de vmilyen hibára hivatkozva nem fogadja el... lehet én vagyok a béna, de valahogy nem akar összejönni...
Köszönöm előre is...
ui: illetve ugyanezt email cimmel, tehát kattintásra levelező klienst nyisson....
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem.
Megvetted a CS2-t? Az szivs, mert azért elég drága a CS3, még diák-kedvezménnyel is.
Pedig mostmár tényleg nem nagyon érdemes elkezdeni AS2-vel...Hát továbbra is swf.hu amit tudok ajánlani, vagy pedig angolokat elég sokat találsz(gugli a barátod). Bár én nem nagyon tudom elképzelni, hogy AS-t normálisan tutorialból meg lehet tanulni...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Anubiss
tag
Nekem kellene egy magyar nyelvű ActionScript 2.0 tutorial (lehetőleg videóval).
Előre is köszönöm!
-
zoltanz
nagyúr
Ritkán de előfordult, hogy a Firefox nem játsza le a Adobe Flash videókat, minden megjelenik az oldalon egyyébként. Ha kilépek a Firefox -ból és újraindítom akkor megint jó.
-
DjPremier
aktív tag
Ugy nézz ki megoldottam a gondot.Kösz mindenkinek.
-
K Nándor
tag
Lenne egy kérdésem ,hogyan tudom azt megcsinálni ,hogy flash-ben lett megszerkesztve a menü gombok ott meg van adva ,hogy buttom és neve is tehát mükdik de ,hogy tudok neki elérési utat adi a html ben vagy scrip-ben mert a flash szerkesztő progi scrip ben kéri az elérést és ez a föoldalamon jelenjen meg ne külön abalkban remélem érthető voltt
-
K Nándor
tag
Már nem kell segíteni megoldottam csak kicsit olvasni kellett
-
K Nándor
tag
Hali
Tudna valaki segíteni az a problémám ,hogy letöltötem egy kész flash alapú honlapot már sikerültt átirni egy két dolgot de nem azt nyitja meg alap ból a böngésző amit megváltoztatam hanem be tetek Flash Movet amit nem tudok megváltoztatni ami nekem kéne az meg Document vagy én nem tudom a kiterjesztéseket vagy a documentumomból valahogy movit kéne csinálnom előre is kössz a segitséget.
-
DjPremier
aktív tag
Azért köszi mindenkinek.
-
DjPremier
aktív tag
-
DjPremier
aktív tag
Valaki tudna segiteni?
-
DjPremier
aktív tag
Sziasztok.Olyan flash progi kéne,amiben megtudok hivni egy tárhelyre feltöltött swf videot.Tehát csinálok egy flash filet és azt egy weblapra feltöltve tudom használni.Van ilyen? Vagy hogy lehetne ezt megoldani? Ugy mint ennél: ez is megvan hivva egy flash banner ben.Én nem streamet akarok meghivni hanem egy tárhelyre feltöltött swf videot.
Elöre is köszi. -
K Nándor
tag
Üdv!
Tudna valaki segíteni a Macromedia Flash 8 használatában letöltöttem részben Flash alapú websablont csak pár dolgot át kellene szerkeszteni az oldalon ki voltt írva ,hogy ezzel a progival lehet szerkeszteni csak fogalmam sincs hogyan előre is köszönöm
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ht csávók... Nagyon nagy volt a CS4 konferenszié. Flash is egyre jobb. Ez a "paper-flip 3D" nagyon sokat fog dobni a kis dolgainkon
-
bodom87
tag
hali! nem láttam más flash-el foglalkozó topicot
valami egyszerű - hozzá nem értőknek is - könnyen használható flash web galériát szeretnék. tudtok ajánlani ilyet.
(igazából a cél az lenne hogy utólag a hozzá nem értő ember felrakja az új képeit és ehhez én már ne kelljek)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ha esetleg valaki foglalkozik itt karakter-animációval, figuratervezéssel, akkor tudok adni egy-két elég komoly szakkönyvet
Minden animátor faln ott a helyükNah, ha valakit érdekel, pü. me, aztán átlököm a pdf-eket...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
YODA mester #953 üzenetére
Jah
Én azthittem teli vagyunk itt komoly szakikkal, bár most egy picit beleolvastam a topicba és nem kifejezetten a fejlesztés oldalával foglalkoztatok eddig. Na majd változtatunk ezen
Egyébként ha valakinek valami hihetetlen megoldani való problémja van fejlesztéssel kapcsolatban segithetek utána járni. Szerencsére több komoly flash, és AS-szaki él környezetemben
-
jasszer
őstag
Sziasztok,
Úgy döntöttem leszedem az egyik kedvenc ingyenes flashjátékomat hogy pendrive-on magammal tudjam vinni, de le van védve, csak a forrásoldalról indítva működik. Van vmi mód arra hogy megszüntessem a védelmet?
-
DjPremier
aktív tag
Senkinek nincs ötlete?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah végre, hogy idetaláltam
Kerestem már egyszer, hogy van-e a (mostmár) Adobe Flash-nek topicja,de nem leltem.
Gyakori vendég leszek itt mostantól, és remélem mihamarabb már én is tudok majd segiteni az érdeklődőknek.
Bár még csak most kezdtem el foglalkozni a témával,de több oldalról is komoly behatások érnek napi szintenIgy remélem ragad rám valami
Nah, majd jövök rémisztgetni a kérdéseimmel
-
DjPremier
aktív tag
Sziasztok.Nem találtam ilyen topikot a gondomra.Szeretnék csinálni flash-t vannak képeim meg mpeg2 videok pár másodpercesek és ezekböl kellene csinálnom flash-t esetleg szöveget is tudnék rárakni vagy effekteket.Amit weboldalra fellehet tölteni.Milyen progit ajánlotok amivel megtudom csinálni? Elöre is köszönöm.
-
YODA mester
senior tag
válasz
YODA mester #947 üzenetére
Most már mind1.
-
YODA mester
senior tag
válasz
YODA mester #946 üzenetére
Up ya!
-
YODA mester
senior tag
Hi all.
Lenne egy olyan láma kérdésem, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy adott stringet tartalmazó url esetén ( pl. index.php?p=p_1 ) a flash animáció mondjuk az 50. frame-től induljon..?
Thnx előre is!
-
djsunny
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Adott egy flash weboldal amit valami miatt nem jelenít meg a böngésző. A furcsa az, hogy ha vinyóról nyitom meg akkor jó, feltöltés után azonban nem jelenik meg az animáció. Szerintetek mi lehet a baj?
-
olyan gondom akadt, még kezdő flash-es vagyok, hogy van egy kész flv fájlom, viszont ki szeretnék benne cserélni egy képet egy másik-ra, az, hogy egy képet update-ljek az már megy, de hogy tudok a flashben található képek közül egyet vagy akár az összeset kiexportálni?
ja az edit with meg nem müködik mert azt írja, nem tudja megnyitni az alkalmazást. Pedig photoshop cs3-at nyitott volna meg
-
máyköl
veterán
Probléma megoldva.
-
máyköl
veterán
Sziasztok! Nekem is szükségem lenne egy kis helpre. Nagyon sok dolgot nem tudok lejátszani az adobe flash player segítségével. Nos pl. youtube videók, minden féle flash stb. Telepíteni szeretném, és akkor elő jön egy ablak, hogy " Firefox, arra rákattintok és lehet választani, hogy try again vagy a cancel-t. Rámegyek, hogy try again és akkor eltűnik amire rámentem, hogy Firefox. Mintha rá se mentem volna.... PLS adjatok helpet nagyon sürgős...
előre is köszi, Beni.
-
dock076
csendes tag
HELP!
Üdv Mindenkinek! Olyan problémám van, hogy "elméletileg" telepítem a Flash Playert, de gyakorlatilag mintha nem is lenne. Egyes flash-es dolgok működnek, (pl reklámok, vagy flash-es játékok), de pl a youtubnál is kiírja, hogy kell a frisseb verzió, vagy pl. az audir8.hu oldal se indul el. Most telepítettem egy progit (tel. szoftverfrissítő), de el se indul, mert kéri a frissített (8.2 vagy frisseb) flash playert.
Újra lett telepítve az XP, de akkor is ugyanez.Firefoxot használok, de az IE is ezt csinálja.
Ha a tűzfalat kikapcsolom, ugyanez... Mi lehet ez?
Köszi a segítséget! -
Andie
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, hogyan tudnék (elkezdeni) olyan point&click jellegü játékokat csinálni flashben, mint pl a Bowja a Ninja, vagy a többi mondjuk itt: [L:www.pointnclickgames.com/]Point and Click Games[/L]
Melyik program alkalmas rá leginkább, és mi kell hozzá? Van valakinek már ilyen tapasztalata?
-
akyyy
senior tag
Sziasztok!
Van több videóm, és ha fügvénnyel szeretném eldöntetni vele, hogy épp melyiket játsza le.
TEhát ha 9-e van, akkor a 24.het-mappában lévő flv-t játsza le, ha 10-e van akkor pedig a 25. hetit.
Megirtam igy:
stop();
mydate = new Date();
day = mydate.getDay();
dt = myDate.getDate();
mh = mydate.getMonth();
yr = mydate.getFullYear();//mh=0:január, 1:február...11:december
//dt=napot jelöli, hogy adott hónap hanyadik napja
if(mh==5, dt==9) {
myVid.contentPath = "/promo/24.het/pb.flv";
}if(mh==5, dt==10) {
myVid.contentPath = "/promo/25.het/pb.flv";
}De sajnos egyiket se játsza le
ha csak annyit irok hogy :
myVid.contentPath = "/promo/24.het/pb.flv";akkor lejátsza, de ez fügvény nélkül van, ami nekem nem megoldás
remélem érthető. mi a probléma? -
zso73
veterán
Sziasztok.
CSináltam egy flash fájlt, amit be szeretnék illeszteni egy DW oldalamba. Hohyan kell?
Meg van az swf, és a fla fájl is. Melyiket, és hogyan. Keretbe kellene, vagy hogyan?
DW 2004 MX a verzió. Béna iskola ezt vette meg. -
cmsworld
csendes tag
Sziasztok! Az a kérdésem lenne, hogy egy .swf fájlt hogy tudok .exe fájlba konvertálni?
-
gabaly
tag
Sziasztok. Nálam ugyanez mint Zsirosdisznonál. Nálam ugyan lejátssza a youtubos kisvideókat csak 2 perc alatt tudja betölteni és utána lejátsszás közben utoléri a sávot a gomb és elkezd szakadozni. Pl a Videán sokkal hamarabb betölti és le is játssza rendben. Letöltöttem a Flash Player 9.0 124.0-t de ugyanaz. Pár hete még normálisan lejátszotta a gépem a youtubos videókat. Nem tudom mi lett vele. Ha már 2 pec alatt töltődik be legalább végig játsszaná rendesen.....
-
Zsirosdisznó
csendes tag
Kedves mindenki!
Biztos sokat kérdezték már ezt,de nem találtam a fórum előző oldalain.
A YOU TUBE oldalon mindeddig mindent megtudtam nézni mikor is ezt írta ki nekem.How to Fake Abs
Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.Természetesen próbáltam sikerült is de mégsem indítja a vidiket.
Elolvastam mindent róla, töröltem is a progit majd újra telepítettem de semmi.Valaki ha tud segítsen pls!
Előre is köszi !
Csáó -
tommy-gear
tag
Sziasztok!
Adott egy swf fájl, pontosabban ez!Szeretném rajta a feliratokat átírkálni, meg kicsit csinosítani rajta ezt milyen progival és hogyan tudom megtenni??
Előre is köszi!
-
Poctar
senior tag
Hello!
Hogyan lehet egy flash-t weblinkel ellátni?
-
R.P.
aktív tag
Hali!
Nemtudom hogy jó helyen kérdezem-e, de nem tudtok mondani véletlenül olyan programot, amivel flash videót lehet rögzíteni? A videó nem teljesképernyős, és csak azt a részt kéne felvenni.
Ha van akkor valami Firefoxos kiegészítő is jó.Köszi, üdv!
-
hali!
hogy tudom a következőt a legegyszerübben megoldani flash-ben?:
adott lenne egy szöveg aminek úgy kéne bejönnie a képernyőre ahogy a star wars elején tudjátok. beúsznak a sorok majd eltünnek a távolban. hogy tudom ezt egyszerüen megoldani?
a válaszokat elöre is köszönöm
-
Olasza
aktív tag
Sziasztok!
Nekem a következő problémám lenne:
Ha a Youtube-on, vagy más hasonló oldalon a filmet kinagyítom, akkor a következő kép fogad:Ez a teljes képernyő, csak kicsinyítve van.
Windows Visatát használok, 1280*800-as felbontásban. kérlek segítsetek! -
harry
veterán
Kösz a tippet, belenéztem a flash help-be is, de utálom, bármit írok be, van vagy száz találat, nehéz választ találni, de megnézem majd a másik fórumot is.
Esetleg dupla kattintás figyelésére van valahogy lehetőség? Egy bonyolult elképzelésem van, de talán lehet egyszerűbben is. -
harry
veterán
Üdv, hogyan kell úgy megadni egy függvénynek a paraméterben egy változót, hogy a függvény tudja módosíteni az értékét?
Konrétan - így nézne ki, hibásan:
------------------------------------
function modosit (nev){
nev=false
}valtozo = true
modosit(valzoto)
------------------------------------
Ezek után "valtozo" továbbra is igaz marad, vagyis a függvényen belül a "nev" hamis lesz, de nem adja át a paraméterbe írt változónak (gondolom ezt nevezik név szerinti átadásnak, ehelyett cím szerinti kell, mert módosítani akarom). Van erre valamilyen lehetőség? Ez persze egy egyszerű példa, igazából más is lenne a függvényben, vagy több változót is módosítok, ezért a return egy visszaadható értéke nem a legjobb (tömb visszaadás ismét nem, mivel pont az lenne a függvény lényege, hogy ne kelljen ezeket utána kézzel irogatni). -
ade
csendes tag
Halló kedves FLASH szerkeztők!
Nekem egy igen összetett problémám van, melyben remélem ti tudtok majd nekem segíteni
Az lenne a feladat, h 1 külső fájlból - ami mondjuk ".flv" de jobb lenne az ".avi" - játszon le a FLASH.swf-em egy videjóótA scriptekhez vajmi keveset értek.. még a FLASH-ez se nagyon
Egyéb részletek még, h mutassa a videó letöltésének állapotát (pl. %-ban) és amikor végzett a videócskával akkor ugorjon mondjuk az "index.php"-raSzal egy bevezető videócska lenne.. Ha esetleg vki küldene egy ".fla" fájlt a "kikho@freemail.hu"-ra.. annak én végtelenül hálás lennék
De egy részletes magyarázzatal is alaposan beérném..
Előre is köszi a helpet
Üdv.. -
Mi az a sprite?
Amennyiben valami bitmap, akkor ki kell maszkolni a köröket, mivel a fless - tudtommal - nem tud képből kivágni.
Ezt úgy tudod megtenni - ahogy el is kezdted próbálni - a körökön kívüli részeket kitöltöd flúdfillel, de ez csak akkor fog menni, ha teszel köré egy bazi nagy keretet. Ez azért kell, mert a fless csak vonalakon belüli részt tud színnel kitölteni.
A keretet vagy sima ceruza vonallal, vagy egyenes vonallal tudod megrajzolni, vagy rajzolsz egy téglalapot úgy, hoyg a kitöltést kikapcsolod. Ezután jönnek a körök, majd kitöltés.
A maszkolás egyszerű: Az előbb elkészített kitöltést átalakítod mask réteggé, majd betolod alá (ha nem csinálja meg magától) az alatta lévő sprájtot (legyen pont alatta). Akkor fogod látni a maszkolt, végleges képet, ha a maszk, és a maszkolt réteg is le van lakatolva.Remélem, sikerült érthetően fogalmaznom.
-
doc
nagyúr
ha jól rémlik, a lynda.com-on vannak nagyon jó cuccok
meg akkor kérdeznék:
hogy tudnék ebben a nyomorult flash-ben floodfill-t csinálni egy sprite-ra?
igazából annyi kéne, hogy a spritera rajzolok néhány kört, majd az ezeken kívüli részt kéne adott színnel kitölteni
vagy esetleg valahogy kivágni a köröket a már kész sprite-ból... -
tasz
csendes tag
sziasztok!
eddig csak html -ben programoztam, de szeretnék elkezdeni action script ben is
tudna e valaki internetes oktatóanyagot vagy ebookot linkelni/küldeni lehetőleg flash cs3 hoz? - angol nyelven is megfelelköszi előre is
-
hali!
No eljutottam odáig hogy sharedobjectel akarom a pontokat lementegetni mejd visszatölteni
Ez elméleti síkon lehetséges is csak vmiért ez a vacak sharedobjectes változó aminek meg kéne tartania az értékeket mindig visszavált egy bizonyos résznél undefined-re.
a progi úgy néz ki hogy van Array amiben tárolom a 3 db legjobb eredményt.
Az első framen létrehozom a sharedobjectet és megnézem hogy ez e az első indítása a játéknak. Ha nem az akkor sharedobjectes változó értékével felülírom az Array-t. Tehát akkor elvileg megkapja az eddig elmentett pontszámokat.
A játék maga a 3. framen kezdődik ahol a sharedobjeces változó értéke undefinedre vált és onnantól egyáltalán nem lehet értéket adni neki. Pedig ott az array értéke mindig megváltozik ugye ha vki felkerül a toplistára és azt el kéne azonnal menteni a sharedobjectes változóba. De egyszerüen nem lehet mintha nemsi létezne.
Ez ellen van valami megoldás vagy vmi okos tipp hogy hogyan lehetne megoldani? -
Hali!
Létezik olyan hogy vmiféle actionscriptes kóddal txt-be tudok kimenteni dolgokat? Mert mintha vmi angol oldalon azt láttam volna hogy ez teljességgel lehetetlen.
Meg lehet ezt vhogy oldani? -
kavicssli
addikt
-
Üdv!
lenne egy kis problémám remélem tudtok segiteni picit.
nos adott egy objektum amit átalakítok kurzorrá ha az user a tárgyasztal fölé megy az egérre akkor ezzé alakul át
onClipEvent (load){
Mouse.hide();
}onClipEvent (mouseMove){
_x = _root._xmouse;
_y = _root._ymouse;
updateAfterEvent();
}a tárgyasztal egy része le van választva és azt szeretném elérni hogy az egeret csak az egyik felében lehessen mozgatni a másikba ne lehessen átvinni. hogyan tudnám ezt megoldani?
-
kavicssli
addikt
Ez lenne a problémám! Hogy tudoma feliratot megváltoztatni? flash fontos lenne thx
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Subaru topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest