Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Certee
senior tag
Az MX 2004-el az a baj, hogy az Action Script-eket manuálisan kell beírni. Anélkül meg mit sem ér a Flash. A korábbi változatokkal könnyebb tanulni + a Script-ek egy gombnyomással megíródnak. Nem kell ismerni hozzá. Én az egyszerű interfész készítése segédlettel kezdtem el mindent. Onnan el lehet indulni. Később vettem könyvet is hozzá de az swf-en tanultam a nagyobb részt. Ott valahogy nekem egyszerűbbnek tűnt. Szóval azért nem olyan vészes és később ki fog tisztulni.
-
Swen
csendes tag
OK, egy kicsit hülyén fogalmaztam. Az swf.hu-n fél éve regisztráltam magam és leszedtem egy csomó hasznos cuccot, de ennyi nem volt időm foglalkozni a témával. Most van és elkezdem tanulni. Ha lesz konkrét kérdésem azonnal felteszem.
-
Swen
csendes tag
Hi Mindenki!
Eddig csak photoshop, html, java segitségével készitettem weblapot. Most viszont Flash-ben szeretnék csinálni egyet. A gond az hogy zagyvás az egész és az alapokkal sem vagyok tisztában.Hogy érdemes elkezdeni ha szinte semmit sem tudok? F-MX2004-em van. Aki ért hozzá árulja el nekem hogy hogy és hol kezdjem. Előre is köszi
-
Certee
senior tag
Úgy látom mióta sikerült a reg mindenkinek az swf-en azóta ez a topic meghalt.
-
BLiNk3r
senior tag
na tegnap este nekem is szabad utat nyitottak az swf.hu kapui felé, szóval mégjobban belevetem magam ezekbe a szép dizájn-dolgokba
-
Certee
senior tag
Akkor a frame-t nem mondom. Az fla a szerkeszthető formátuma a Flash-nek, az swf pedig ennek az fla-nak a publikált változata, azt nem lehet szerkeszteni, csak használni
Tömören ennyi.
exe-be mentés: File >>> Publish Settings >>> Windows Projector (.exe) jelöld ki és kattints a Publish gombra. Ahova az fla-t mentetted ott lesz mellette az exe formátum is.
Actinoscript-nél nincs jelentősége de talán átláthatóbb ha hagysz közte helyet.
Remélem mindenre válaszoltam. -
Csipi
aktív tag
A frame-re rájöttem - nagyjából. Mi a fla, és a swf? Amikor actinoscriptet írok helyet kell hagyni a =, +, (), között: Tehát így: var message=''Hi there, Flash'';
vagy így: var message = ''Hi there, Flash''? -
Csipi
aktív tag
Certee, mikor van kis idöd magyarázd meg nekem is hogyan mentsem el exe-ben a flash dokumentumot? Mikor save as-t nyomom meg csak fla-ban akarja elmenteni.
-
Csipi
aktív tag
Nem világos nekem ez a Timeline. Meg a frame-ek. Hol van ott frame rajta? Az ahol 1-est ír és alatta pont van, az lenne az 1-es frame? Meg aztán mire való a Timeline pontosabban?
-
BLiNk3r
senior tag
swf.hu-ra anno én se tudtam regelni, fax kivolt vele.
De ha ennyire jó, mint ahogy mondjátok, lehet megpróbálkozok megint egy regeléssel.
btw. Flash nem olyan nehéz, tényleg rengeteg mindent lehet csinálni benne, főleg ha már az actionscriptet is vágod... -
Certee
senior tag
-
Csipi
aktív tag
Hát Integra ha így folytatod, én csak olvasom utánad és tanulok...
Már én is elolvastam a bekezdést, de mivel a Flash-em a másik pc-n van abbahagytam. Éppen ezért a nagyságért (800x400) kérdeztem Certee-t hogyan tovább. Megpróbálok én is rajzolni hátha sikerül.
A Stage az a fehéres rész amiben tulajdonképpen dolgozol, az a terület. Ennyire már én is rájöttem. -
Csipi
aktív tag
válasz
Latissimus Dorsi #42 üzenetére
Jó jó, de hogyan teszem be a library-be a képeket? Mondom nulla vagyok...
-
Integra
titán
Dimensions : 800 px * 400px
Frame Rate : 20 fps (frame/sec)
Background Color : #000000 (fekete)
Ruler Units : Pixel
Ha beállítottunk mindent, jöhet a háttér elkészítése. Felső menü : Insert-New Symbol-Graphic-Neve lehet bármi, én háttérnek neveztem. Rajzoljuk meg a hátteret, vagy importáljunk be egy már kész rajzot, képet. Nem mindenki szeret Flash editorral rajzolni, én abban készítettem mindent.
a ruler unit pixel az a ruler unit ami a stage méret megadásakor látható a felugró menüben ugye? mi a stage konkrétan?
milyen kész rajtzot importálak? illetve a méret 800x400 legyen ami a stage dimensions?
illetve milyen flash editorral rajzol mx-ben?
[Szerkesztve] -
Integra
titán
In the Timeline, click the Content layer name to select that layer. With the Selection tool selected, drag the Title movie clip, which contains a bitmap image and vector graphic, from the Library panel to the Stage and align it over the Title guide.
mi a title guide? -
-
Certee
senior tag
Nos addig amig nem jön meg itt van az a segédlet amit ajánlottam. Leszedtem, hogy addig is meg tudd nézni. Bővebben: link
-
Integra
titán
csinálok egy kamu adatos reget swf.hu-ra, mert basznak nagy ívben rám....
figyeljétek, esküszöm működni fog.. -
Certee
senior tag
Nos! A Flash ugyanúgy működiik mint a html, ha méret letöltésről van szó. Tehát, ha egy 800*400-as hátteret akarsz jpg-ként berakni akkor az ugyanakkora idő és méret letöltés szempontjából. A Flash előnye, hogy tudsz benne rajzolni is és akkor egy vektorgrafikus hátteret készíthetsz. Így jelentősen kisebb lesz a mérete mintha jpg-t raksz be. Ha nagy képeket raksz be akkor hosszó lesz az előtöltés ideje, ezért inkább rajzolgass, mert azzal letöltési időt és méretet spórolsz. Az a link amit adtál azon csak rajzolt háttér van. Ezért töltődik le gyorsan.
A cd-re mért van szükséged html-re? Flash-ben mindent meg tudsz csinálni.
Ha exe-t csinálsz akkor nem függ progitól a lejátszása. CD-re így érdemes. -
Csipi
aktív tag
Tetszik az oldalad!
Ügyes. Elbújhatok melletted egy egérlyukba
Azért kérdeztem azt a nagy hátteret, mert furának tünt, hogy 800x400-as egybe hátteret is fel lehet használni. Én úgy tanultam, hogy darabokra osztani, így sokkal hamarább feltöltödik egy oldal. Vagy Flashben másképp müxik? (Már kezdek úgy beszélni mint ti...) Megnézted linket? Hogy értsd meg jobban miröl beszélek. Az swf.hu linkje.
Tulajdonképpen nem egészen fénykép albumot szeretnék, hanem egy szép, több lappal rendelkezö valamit, amiben sok kép lesz (régi képeslapok Brassóról + a magyarázatok mellettük) bemutató, esetleg több nyelvre fordítva, stb. stb., amit valamilyen programban kellene elkészíteni, úgy hogy bárki megnézhesse bármilyen pc-n. Azaz ne legyen progi függö, pl. power point, corel, meg mittudomén mi egyéb. Azért gondoltam az MX Flash-re. Mert azt úgy szerkeszthetném, mint egy web oldalt, linkekkel, stb. stb. De ha szimpla web oldalakat csinálok, akkor megjelenik az IE böngészöje, ez pedig nem lenne esztétikus.
De itt adtál egy ideát. exe-ben csak a flash-t lehet elmenteni? Most lehet, hogy hülyét mondok, de ha a htm-t is lehetne, ok lenne. Vagy nem? -
-
Csipi
aktív tag
Kissé el voltam a gépem mellöl. Ok én is azzal fogom kezdeni mert egyelöre minden nagyon kínai
A Macrom Flash MX progi helpjére gondolsz? Azt már megkezdtem elolvasni. A leckéket csinálgattam, de beleuntam már. Nem sokra mentem velük. A Dreamweavert hamarább megtanultam. A Flash-hez képest szélsebességgel.
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
hogy lehet swf-be elmenteni a .fla-t?
-
Certee
senior tag
Ezt a kérdést nem teljesen értem de ha leírod pontosan akkor megpróbálom elmagyarázni. Ha cd-re akarod tenni a fénykép albumot amit Flash-el csináltál akkor ne swf-be mentsd el, hanem exe-be és akkor egyben lesz minden. Elég az exe-t elindítani és megy minden mint a karikacsapás.
Szerk: Az adataimnál megtalálod a weboldalamat. Abban van egy képgaléria. Ha olyat szeretnél abban tudok segíteni.
[Szerkesztve] -
Csipi
aktív tag
Ha csinálok egy 800x400-as hátteret (egyben) azt még ebben az évszázadban be fogja tölteni az IE vagy más böngészö? Miért kérdezem ezt:
Bővebben: link
Itt azt írja, hogy ekkora hátteret tegyek be. -
Csipi
aktív tag
Hoppá! Megkaptam hogyan lehet egyszerü weboldalt készíteni!
-
Csipi
aktív tag
Sziasztok!
Már 2-3 napja nézegettem az swf.hu-t. Nekem sem volt szimpatikus, de arra amit Certee írt, megpróbáltam regelni. Elöször úgy tünt nem akarja elfogadni, mert visszadobta a form-ot, de most délutánra láss csodát...megkaptam az engedélyt, úgyhogy Integra még próbálkozz! Csak ezek után látok neki a böngészésnek, meglátjuk mennyit lehet tanulni belöle.
Szeretném tudni ha flash-ben web oldalt, fotóalbumot,stb. készítek és azt cd-n akarom sokszorosítani és eladni ráírhatom-e, hogy a Macromedia Flash 7-est az internetröl kell letölteni ahhoz, hogy megnézhetö legyen a cd bárki számára. Vagyis egy linket teszek ami összeköti a M Flash oldallal ahonnan letölthetö a 7-es verzió.
[Szerkesztve] -
ysoltee85
aktív tag
egy kicsit off de nem tudjátok hogy az .fla kiterjesztésü fájlokból hogy tudok .swf-et csinálni amit az explorer is támogat?
Kicsit kezdő vagyok még a témában és most a Flash MX 2004-el próbálkozom!
[Szerkesztve] -
Integra
titán
na, ide akartam írni csak az a hülye másik topic eltűnhetne, bezavar
szóval amit eltűntettem az alulról egy properties bar volt, de visszahoztam.
elkezdtem a beépített tutorialt csinálni, a take lessons-t, most azon rágom át magam épp, hogy valami kiinduló pontom legyen.
ja, törölték a regem, hogy miért, ne kérdezd, lehet hogy a vezeték nevem nem tetszett nekik.... most reggeltem megint, ha megint törlik akkor esküszöm kamut adok meg nekik, még a végén azt fogják elfogadni -
Certee
senior tag
A reg azért jó mert akkor hozzáférsz a segédletekhez. Nem csak olvasgatni lehet, hanem az fla-kat is le lehet tölteni. Ez nagyon nagy segítség. Főleg ha most kezded. A segédleteket folyamatosan bővítik. Mindíg lehet találni benne valami új és érdekes dolgot Szigor pedig nincs.
-
Certee
senior tag
-
Certee
senior tag
Azért ne felejtsük ki a legjobb Magyar Flash prtált se: Bővebben: link
-
Integra
titán
na mehet
ezeket a tutorialokat találtam hirtelen: