- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cacater
csendes tag
válasz
Clickbait #32389 üzenetére
a konfig
Alaplap neve Asus Prime Z370-A
Memória 16318 MB Modul neve G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB
BIOS típusa AMI UEFI
CPUID CPU név Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHzVideokártya nVIDIA GeForce RTX 2070 GPU kódneve TU106
Képernyő neve Dell UltraSharp U2717D (HDMI) Képernyő típusa 27" IPS LCD (WQHD)
Felbontás 2560 x 1440nVIDIA HDMI/DP @ High Definition Audio hangvezérlő [10DE-10F9] [NoDB] PCI
Realtek ALC S1220A @ Intel Kaby Point PCH - High Definition Audio Controller (Audio, Voice, Speech) PCIPC401 NVMe SK hynix 1TB
USB alma billentyű és egér
Sokat olvasgattam utána mit hogyan és miért ,s talán ragadt is rám valami. Most meggpróbálnám 1 sierrával mert úgy tűnik még nincs web driver az új oprendszerhez..Ki mit tanácsol hogyan miképp ami egyenlőre a legegyszerűbb . Köszi előre is a segítséget.
További szép napot -
kushwavez
senior tag
válasz
Clickbait #32370 üzenetére
Nos nekem dual-bootban van a Mac Windows-al a gépen, először Windows-on telepítettem fel a hozzá kapott cd-vel, majd újraindítottam és Mac-be érkezve már volt is bluetooth. Véleményem szerint plug & play (ha azt vesszük, hogy Mac-en semmiféle driver-t nem kellett telepítenem) azt viszont nem tudom, hogy ha csak Mac van és bedugjuk, érzékeli-e. Igen, érdekesnek hangzik, de miután windows-on telepítjük a rendszer észleli és megjegyzi, hogy abban a portban egy bluetooth eszköz van, a Mac ezt (nehéz megmagyarázni) "átveszi" és ő is úgy kezeli, mint egy bluetooth eszközt. egyébként az előző link egy gyors keresés után volt, amit én vettem az pontosan ez.
Amazonon ahogy láttam elég drágán van fenn. -
zsnorbi21
tag
válasz
Clickbait #28048 üzenetére
Kipróbáltam rengeteg dolgot, csak nem akart elindulni. Végül feltettem a yosemite-t, de egyelőre sehogy sem sikerül a wifit munkára bírni. Hang van, USB megy, viszont hálózat nincs, valamint a videokártyát sem ismeri egyelőre, így elég karcsú 1024x768 a felbontas jelenleg.
-
zsnorbi21
tag
válasz
Clickbait #28027 üzenetére
Na most vissza kellett néznem a videót ami alapján csináltam, mert nem emlékeztem. Unibeast-tel csináltam meg a telepítőt, viszont a videót követve UEFI boot módot választottam a telepítő elkészítésénél. Holnap megpróbálom a legacy boot-os verziót. Attól függetlenül tudok rá varázsolni wi-fit meg videódrivert?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Clickbait #28029 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ!
tlac-nek pedig a commander ajánlásokat.
Amúgy nagyon pozitív a tapasztalatom. Windows + Premier Pro-val a 4K vidi vágása/stabilizálása használhatatlanná fagyasztotta a gépet, OSX + Final Cut esetében pedig simán lehet válogatni közben a többi anyagot, vagy bármit mást csinálni a gépen.
Viszont az SMS/Call forwarding megszűnt működik iPhone és OSX közt, pedig amikor feltelepítettem még ment.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
Clickbait #28014 üzenetére
Meg is odlottam, túl lett bonyolitva..
Az elkövetkezendő generációknak akik megoldást keresnek:
Legelső alakommal is próbáltam Multibeasttel az ALC 1150-et felrakni, de restart után nem volt hang, ezért kezdtem új megoldások felé nézelődni (HDA Enabler, mókolt Apple HDA, Codec Commander stb.stb.)
Most valamiért azonban restart után volt hang, hozzá kell tennem, hogy teljesen újrahúztam üres merevlemezre a rendszert, tehát az összes audio kext szűz volt.
Szimplán Multibeast, beraktam az ALC1150-et és kész is volt. Nem szoktam alvóba rakni a gépet, ezért egyelőre azt nem tudom, hogy működik -e, de minden esetre restart után már van hang, és ez volt a cél.
-
Milgram1
aktív tag
-
Milgram1
aktív tag
válasz
Clickbait #25900 üzenetére
Regebben probaltam VM-en de mikor csinaltam a telepitot unibeastel akkor a vege fele mindig megallt. Most viszont VM-re sem akar felmenni, mert vagy nem tud bootolni vagy a Yosemite Zone telepito lefagy es/vagy kidob egy hibauzenetet mikor azt irja, hogy 2 perc van vissza.
-
Lanash
senior tag
válasz
Clickbait #23216 üzenetére
Dual bootra találtam egy postot Tonymac oldalán és Ő valóban nem használt bootcampet: http://www.tonymacx86.com/user-builds/119175-dyuhas-dual-boot-bitfenix-phenom-m-matx-build-i7-4770k-ga-z87mx-d3h-16gb-2400mhz-memory-gtx-770-4gb.html
Bocs, hogy így linkelem de tabon csak ez van. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Clickbait #23135 üzenetére
behozod a terminal-t és minden sor után enter.
sudo -s
kéri a jelszót, írd be
sudo kextcache -system-prelinked-kernel
sudo kextcache -system-caches
sudo rebootvan egy másik megoldás is, itt is ugyanazt kell mint fentebb.
sudo -s
sudo touch /System/Library/Extensions/
sudo reboot -
törölt tag
válasz
Clickbait #23109 üzenetére
Egy próbát megér, a régi gépemhez is ALC-888 kellett.
Készíts másolatot a VoodooHDA.kext és AppleHDA.kextről, majd töröld le, utána bemásolod az AppleHDA meg a HDAEnabler.kextet, Kext Utility-vel (vagy amit szoktál használni) újraépíted a rendszer cache-t, restart -v -f bootkapcsolóval és teszteld le, hogy milyen.
)Mondjuk VoodooHDA-nál már nem biztos, hogy ott lesz az AplleHDA. úgy tudom azt törölni kell ha használod.)
-
Xero
nagyúr
válasz
Clickbait #20269 üzenetére
Ha külön van telepítve akkor miért is ne lenne dualboot?
Mi a bánatnak külön program egy teljes tükör másoláshoz amikor ott van a Disk Utility? Amúgy meg Time Machine.Arra írtam amire Te is. Nyilván hiába állítja be a Windows partíciót System Preferences-ben, amikor az OS X saját boot loadere pont nem tud vele mit kezdeni hackintoshon. Chameleon/Chimera-ban kell megadni a boot order-t, lévén az az elsődleges boot loader.
-
törölt tag
válasz
Clickbait #20135 üzenetére
eldzsé, SCR3AMN00B: köszönöm nektek is a tippeket. jól monitorozza a gépet, de sajnos beigazolódni látszik, hogy az i7 cpu-t a laptopomban folyamatosan 2GHz-en tekeri. amit ajánlottak hozzá kext-et (appleintelcpupowermanagement) azzal sajnos kp. van, ez a verziós pedig úgy nézem nem az igazi.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Clickbait #20129 üzenetére
Mert nem tudom használni !?
De tanácsokat szívesen elfogadok. Elvileg ma ha hazamentem és a gyerek is ágyban lesz, akkor fogok ezzel foglalkozni. Pendrive megvan, arra kinyomom a 10.8.3-at unibeast-el, ahogy mondtátok. Tegyük fel,hogy felmegy a rendszer, a multibeast-ből miket kéne feltennem? (Adatlapomon a konfigom.) -
-
rakloo
aktív tag
válasz
Clickbait #20101 üzenetére
Mennyire fix, hog, ha letakaritom a vinyot, indulni fog a telepito?
Az a rossz az egeszben, hogy csak egy usb 2.0 van osx alatt, azt pedig az USB kulcs lefoglalja, mivel a notebook beepitett egere ps2-es, tehat nincs egerem eredeti telepito alatt, igy iatkos ml2ben csinaltam meg a particiokat majd inditottam a telepitest az eredetivel.Fix, hogy mukodni fog teljesen ures vinyoval?
A boot0 hibat okozhatta az,hogy iatkosban csinaltam a particiokat, majd az eredetiben telepitettem?Ha kell,kepes vagyok csak ezert megvenni egy hub-ot, csak mondjatok azt, hogy menni fog
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Clickbait #20101 üzenetére
Én ezt úgy csináltam, mert előzőleg már partíciózással szívtam, hogy vettem egy 500-as hdd-t csak az osx-nek. Lehúztam minden vinyót, csak azt hagytam. Feltettem arra az osx-et, majd visszadugtam mindent és állítottam egy bootsorrendet, főleg ,hogy asszonynak megfeleljen.
AZtán ha osx-ezni akarok, akkor simán F12 bootnál és kiválasztom az a hdd-t. Így nincs keveredés, partíciók basztatása.
-
rakloo
aktív tag
válasz
Clickbait #20097 üzenetére
Bosszantó...
Ismerős
Két hetet csesztem el az OS X -re, az hagyjám,hogy usb-ről indult, mert akárhogy telepítettem, boot0 hibával startolt,de az,ahogy most lehalt, mindennek a teteje.
Fellöktem a 10.8.3 mellé egy windows 7-et, leszedtem az easy BCD-t, hogy milyen jó lesz majd, és tudom választani indításnál,hogy mi kell, nem pedig a boot0 hiba fogad, erre most ott járok,hogy nem tudja a gép sem a(z) UniBeast-es USB kulcsot , sem az iAtkos ML2-t bootolni.
0xdeadbeef hibával kidob, bármelyiket is akarom indítani, ezelőtt ilyen gond nem volt, most pedig... telejesen tanácstalan vagyok, nem maga a telepítő, hanem amikor csak szimplán bootolni akarom a kulcsod/dvd-t, még a fekete képernyőnél, ahol elkezdenek forogni a balfelső sarokban a karakterek.
Pedig annyira közel voltam... Egyedül egy wifi kártya kellett volna a gépbe, és a boot problémát megoldani, de most még ott sem járok,hogy a telepítő elindulna
-
vApollo
csendes tag
válasz
Clickbait #20086 üzenetére
Peldaul ha szerzek egy 9600gt es aval inditom minden ok azutan meg fog kelleni a gt karty vagy mehet a (HD7870) ..es csak elso inditasra kell ? sleep the rig via Power Button erol valami nem ertem hogy via power buton az rendes pc hogy kell ? ki-be kapcsoloval vagy hogy ?
-
-
vApollo
csendes tag
válasz
Clickbait #20064 üzenetére
<<>>Msi Hawk HD7870<<>>HD 7000 controller -hez mijen beallitasu kext lene jo es hol lehet le tolteni .?. Combo Update nem mukodik megfeleloen ha le toltom a rendszer allat es ujrainditas ? Mert en ugy csinaltam .. Csak kerdem hogy tugyam hogyan hejes es megfelelo ..
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Clickbait #20026 üzenetére
Aprón most hirdetnek egyet, most kaptam rá ajánlatot, 140e. Nem tudom, hogy ez jó ár e. Kicsit borsos
, bár gondolom meg kell fizetni a brand-et, meg a minőséget(gondolom ips).
Akkor nézek neki egy erősebb i5-öt. Játékokkal elég vegyes. Gameboy emulátortól a legújabb grafikus motorral szerelt játékokig játszogat mindennel
.
tdr1v3r:
Nem, a méret nem számít. A mostani gépháza kb 50cm x 80cm...
. Házra arra gondoltam, hogy ha úgy marad pénz, esetleg átalakítunk neki egy G5-öt.
-
King Unique
titán
válasz
Clickbait #19996 üzenetére
Az a helyzet, h nem szeretném 0-ról kezdeni, épp eleget tököltem ezen 2 beállításával, de persze értem mit mondasz, jobb tiszta lappal kezdeni, előszőr MAc, utána a többit
Ez még MBR-t használ, v GPT, bár lehet hülye kérdés, az csak winnél van, ill NTFS-re formázott külső vinyót olvassa ez is, v csak3G driver-el?
(#19997) Xero: akkor lehet nem erőltetem, ha hw-esen nem teljes a kompatibilitásom, nem szeretnék sokat vesződni vele, bőven elég volt a 2 winnel...
Lehet virtualbox-ba próbálom ki (ha elmegy...), v felteszek egy linuxot. Láttam itt vhol egy notis kompatibilitási listát, azon Lenovohoz semmi infó nem volt, bár olvastam vki itt lenovora is rakott. Pontosan milyen hardver is kell hozzá, ha egyet kéne mondani, HP, Dell-nél melyik felelne meg?
amúhg neked is1 hszban olvastam os beszerzésében topiclakók tudnak segíteni, az hogyan is megy?
-
Xero
nagyúr
válasz
Clickbait #19968 üzenetére
Rosszul tudod. A HD3000 és HD4000 natív támogatással rendelkezik.
Jelen helyzetben a Vendor ID kavarhat be a helyes kext betöltésnél. Ebbe már nem akarok belefolyni, mert annyira nem foglalkoztam vele. Vannak módosított vanilla kext-ek bizonyos kimenetekhez. Érdemes ezekkel foglalkozni, esetleg kézzel belenyúlni.
-
d3kk
senior tag
válasz
Clickbait #19931 üzenetére
ja meg már megvan hogy F5 legyen a page refresh gomb meg hogy a command-c-v-x-z stb nem a command key-el hanem a ctrl-al (windows feel
)
muszály nekem mert CAD-ben elég sután esik kézre a command key
ja meg chrome-ban buhera nélkül tudok middle mouse button-al ablakot bezárni meg linket nyitni háttérben egy katt-al stb
-
d3kk
senior tag
válasz
Clickbait #19929 üzenetére
hehe
milyen bongészőt használsz ha megkérdezhetem?
csak mer tinnen letöltöd a keylayout file-t de a safari ad neki txt kiterjesztést amit macerás megkerulni..
so én raktam fel egy chrome-ot amivel normálisan letöltötte a keylayout kiterjesztésu file-t amit bemásoltam a /Library és a System/Library mappákba utána a language & texts ->imput sources, és kipipálud a hungarian alatti másik hungarian (billentyűzet ikonja van nem magyar zászló) és ez ugy rendezi neked miután a bill. választóban (felül a statusbaron) kiválasztod ezt a hungarian kiosztást minden visszakerul a helyere
ennyi az egész
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged