- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
válasz Ragnar95 #15696 üzenetére
A kártya az jónak tűnik, működik ahogy kell neki.
MSRDumper-t kitömöríted mondjuk az Asztalra, utána Terminálba beírod ezeket. Egyszerre egyet. És még egy Konzol-t is meg kellene nyitni, mert ott fog látszódni.
sudo bash
chown -R root:wheel MSRDumper.kext
kextload MSRDumper.kextHa kész, bemásolok amit a Konzol kiírt, és Terminálba beírod, hogy "sudo kextunload MSRDumper.kext"
DVD megy? Ha beraksz egy DVD-t akkor felmountolja? Egyáltalán van ebben a gépben DVD író/olvasó?
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #15687 üzenetére
1.Geekbench eredményem
2.Ez egy kext, nem, ezt hogy kéne futtatni?
3.Cinebench: OpenGL:38.83FPS, CPU:4.33pts
4.Unigine Heaven
5.OpenCL GPUs: 177Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem itt az ideje újratelepíteni az asztali gépen a Windows-t és szeretném megcsinálni Win7 - OSX( - Linux) dual (trial) bootra. A Win lenne a belső winyón, a másik (2) meg egy külső 1 terráson. Valaki próbálkozott már ilyennel? Valahogy fel lehet rakni rögtön a Liont, vagy még mindig csak a snow leo-ról való frissítéssel? Ja és a Dual Boot, hogy megoldható?
KösziDealloc makes the ARC-angels cry.
-
Máté94
addikt
válasz Ragnar95 #15691 üzenetére
Akkor még egyszer azt a kextet, amit linkeltem tonymac-en. Furcsa, hogy nincs hang. Mennie kellene. Kext Utility-vel próbáld majd telepíteni. MB-ből egy SU-t csak úgy nyomnék, mert kextet telepíteni nélküle nem jó.
Hát, fogalmam sincs, ha kell akkor igen. Vagy ha magától nem egy, sosem használtam még.
-
-
-
Phantomhive
aktív tag
válasz Máté94 #15689 üzenetére
pazar, köszönöm.
látom csak 32-ben megy, szóval ez holnapra halasztódik.
azzal egyhúzóban majd kikapcsolom a GE-t és ránézek, h akkor mit ad ki a grep lekérésre.
a nem működő cod az cod2 vagy cod4 volt? ezek vannak tisztességesen megcsinálva osx-re. portok ezek is, szóval bár nem újra vannak írva, mint a wow, de elég jól be vannak optimalizálva.
ha valami egyéb cod volt, akkor a cider/wine wrapper miatt mehetett a hibaüzenet tenger, azzal 1x én is megjártam[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Máté94
addikt
válasz Phantomhive #15688 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy láttam valahol COD-ot nem működni framebuffer nélkül.
De itt most az áll fent, hogy be van töltve a framebuffer (látszik: Pitechia) és a DVD Player nem megy. Azt tudom elképzelni, hogy a magát a hardvert nem érzékeli és ezért nyavalyog.Ugye ezt írta: "Inicializációs hiba lépett fel. Nem található érvényes DVD meghajtó -70012"
És szerintem ez is lesz a baj, tehát a kártya megfelelően működik. Már csak az eredményekre vagyok kíváncsi.MSRDumper-re nincs ötletem. Nem tudom, hogy csak SB-hez jó e. De a KP-ból ítélve.
De mintha lenne más is amivel lehet ellenőrizne, de nem emlékszem rá mi az. Talán régebbi MB-ben volt benne.Szerk: MSRTools a neve.
[ Szerkesztve ]
-
Phantomhive
aktív tag
Máté: a framebuffer dolog egy érdekes kérdés. alapvetően framebuffer -szerintem!- mindenképpen töltődik be. valami alap vagy a f*sz tudja, de anélkül is van/lehet QE/CI.
konkrétan én hetekig, hónapokig használtam GE=Off-on a kártyát, mert még tapasztalatlan voltam. (HD5670/1GB). 100 FPS környékén toltam simán a COD4-et, world of warcraftot, photoshop, iphoto, vlc, 1080p filmek, stb..
ami megfekteti a kártyákat (és nem tudom hogy miért) framebuffer nélkül az:
- dvd player
- geek bench
- az összes steam játék(counter-strike source, team fortress2 -- a valve motor hiányolja)
- heroes of newerthelég foghíjas tudásom van az osx driverekkel és az osx pontos működésével kapcsolatban, de legalább annyi ellentmondása és érthetetlen dolga van, mint 1 hétköznapi nőnek
---
ja és nem sandy bridge(775) rendszereken hogy lehet speedsteppet csekkolni? msrdumper csak sandy bridgre van. nálam KP-t hoz emiatt.[ Szerkesztve ]
[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Máté94
addikt
Összefoglalva amit le kellene tesztelned nekem (remélem nem nagy gond, ezzel te és én is biztosra megyünk, hogy minden működik, ami működhet.)
Ezeket a programokat kellene lefuttatni, ilyen benchmark-ok.(kivéve az MSR)
1.Geekbench
2.MSRDumper
3.Cinebench
4.Unigine Heaven
5.LuxMark 2.0 -
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #15683 üzenetére
Nem vettem ki még.
Ezt írja ki:Last login: Sat Apr 21 21:38:38 on console
Pasztor-Mac-Pro:~ David$ ioreg | grep ATY
| | | | +-o ATY,Pithecia@0 <class AtiFbStub, id 0x10000028c, registere$
| | | | +-o ATY,Pithecia@1 <class AtiFbStub, id 0x10000028d, registere$
| | | | +-o ATY,Pithecia@2 <class AtiFbStub, id 0x10000028e, registere$
Pasztor-Mac-Pro:~ David$Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Máté94
addikt
válasz Ragnar95 #15681 üzenetére
Fura... elvileg nem töltődött be Framebuffer, DVD Player sem megy és játékoknak sem kellene menniük. Cinebench-et tuti nem tudsz futtatni. Vagy Unigine Heaven-t. Vagy most már kivetted PCIRoot-ot?
Mindig is tudtam, hogy a HD6670 egy elég furcsa kártya, na de hogy Framebuffer nélkül menjenek a játékok, azt nem. Én addig dolgoznék rajta, amíg DVD Player nem megy.
Speedstep ellenörzés végett egy ilyet is csinálj. Nekem, magadnak, másnak jó a visszajelzés.
Mindenesetre Terminálba írd be, hogy : ioreg | grep ATY és amit kiír, azt másold be.
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz Ragnar95 #15678 üzenetére
Igen a DVD Player jelzi, hogy nem töltődött be framebuffer. Komolyabb játék már nem indulna el egyébként. Ha gondolod használhatod így, vagy kiveszed a PCIroot-ot és figyeled, hogy mi történik. Elvileg az akadályozza, hogy framebuffer-t töltsön be.
Hang... Preferences-ben Line Out-on van?
-
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #15677 üzenetére
Most bekapcsolt a tegnapi beállításokkal, amikkel reggel csak a háttérképet hozta be, csak 800x600 volt a felbontás,de átállítottam, úgyhogy most jó, bár a DVD-player még mindig nem működik.
Játszani viszont tudok, letöltöttem a MacAppStore-ból az UberStrikeHD-t és fut tökéletesen, csak hang nincs valamiért az egész gépen.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Máté94
addikt
válasz Ragnar95 #15675 üzenetére
Utolsó előtti hsz.
Integráltal sajnos nem fog menni, mert HD3000 van benne. Jobban végig olvasva, ha kiveszed a PCIroot-ot, Pithecia marad a framebuffer akkor elvileg mennie kellene, csak elvileg a képernyő életlen lesz.Kíváncsi vagyok, hogy menni fog e.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #15673 üzenetére
Asszem azért még végigpróbálok mindent, amit írtak, hátha nem csontra ugyanaz az a vidikari, aztán legrosszabb esetben váltok, bár integrált videókártyával is jobb a mac, mint rendessel a winf@s
Amúgy Macen hol tárolja az iTunes az iTunes Library-t, mert átraknám winf@sról?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem itt az ideje újratelepíteni az asztali gépen a Windows-t és szeretném megcsinálni Win7 - OSX( - Linux) dual (trial bootra. A Win lenne a belső winyón, a másik (2) meg egy külső 1 terráson. Valaki próbálkozott már ilyennel? Valahogy fel lehet rakni rögtön a Liont, vagy még mindig csak a snow leo-ról való frissítéssel? Ja és a Dual Boot, hogy megoldható?
KösziDealloc makes the ARC-angels cry.
-
Máté94
addikt
Hát... szomorú hír lesz, de ezt a kártyát nem lehet működésre bírni.
Itt próbálkoztak mindennel, amivel lehetett, de végül semmi. Fel is adták. -
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #15659 üzenetére
Így néz ki a plist-em:
?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x3000 darkwake=0</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>
<key>AtiConfig</key>
<string>Bulrushes</string>
<key>AtiPorts</key>
<string>3</string>
</dict>
</plist>A közepén van a darkwake, akkor az az alatti sorba írjam be,h PCIRoot=0?
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Máté94
addikt
-
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #15655 üzenetére
Nem indul el a DVD lejátszó, hanem hibaüzenetet ír ki, pontosan ezt : "Inicializációs hiba lépett fel. Nem található érvényes DVD meghajtó -70012"
Akkor ezt beírjam a plist-be?
Phantomhive: GE=Yes-el+PCIRoot-al nem bootol be, kicsit tovább eljut, mint a PCIRoot nélkül, de nem bootol be...Amúgy ezt a 2 fájlt hol találom meg?
[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Máté94
addikt
válasz Ragnar95 #15653 üzenetére
Mielőtt amit leírok megcsinálsz, próbáld ki a DVD Player-t elindítani és szerintem össze fog omlani.
org.chameleon.boot.plist-be:
<key>AtiConfig</key>
<string>Bulrushes</string>
<key>AtiPorts</key>
<string>3</string>Kernel Flags-be meg beírod, hogy PCIRoot=0
És ha jó, akkor bebootol és működik a DVD Player.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #15652 üzenetére
Így se sikerült,de "-v GraphicsEnabler=No PCIRootUID=0"-val már bekapcsolt, most mit kéne csinálnom, hogy simán bekapcsoljon ezek nélkül a parancsok nélkül is?
-
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #15640 üzenetére
Igen, hiba nélkül végigment.
Onnan még jobb ha leszeded azt + hang kextet és azt is telepíted majd.
Mit értesz az alatt
OS X 10.7.4 Build 11E46 Combo ezt töltsem le vagy ezt: OS X 10.7.4 Build 11E35 Combo ?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Máté94
addikt
válasz Ragnar95 #15638 üzenetére
Lement minden hiba nélkül a DSDT készítés? Fantasztikus, reméljük működni is fog.
Odáig, hogy UserDSDT, SU, AppleHDARollback, NonDSDT ALC887 és LNx2Mac odáig rendben. Onnan még jobb ha leszeded azt + hang kextet és azt is telepíted majd.
Előtte leszedném a Combo Update-et és azt raknám fel először, de nem szabad újraindítani a gépet. Utána kell megcsinálni MB-es részt és majd csak utána újraindítani. Ha innen visszajön majd a gép, akkor foglalkozunk a videokártyával.Azután meg belehet próbálkozni majd egy DSDT szerkesztéssel Sleep-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #15603 üzenetére
Kész a DSDT, most akkor ezen leírás alapján befejezhetem a telepítést és remélhetőleg lesz egy működő, önálló bootolásra képes Lion-öm?
Amúgy az egeremmel ha görgetek, azzal pont az ellentétét csinálom annak, amit Windowson csinálnék, szóval ha fölfele görgetek, lefele megy és fordítva, ezzel lehet valamit kezdeni vagy ez Macen így van?[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz AdamP900 #15625 üzenetére
Sok sikert.
Egyébként hangkártya csak Mac-től függ, hogy támogatja e vagy sem. Itt szerencséd van, mert van akik csinálnak drivert. -
AdamP900
tag
Hali!
Egy kérdésem lenne. Hacki mennyire tudja kezelni a digitális hangot? Audigy ZS2 hangkarin ki tudja küldeni a jelet? A géppel össze van kötve a házi mozi aztán filmnézésnél jól jönne azon hallani a hangot.
-- Nagy Ádám
-
-
Játékos
addikt
válasz #68216320 #15618 üzenetére
Köszi szépen!
A win már látja a mac-et, de fordítva még mindig nem tudok kapcsolódni!
Pedig a linken van egy leírás, azt is végigcsináltam, és mikor kapcsolódnék, "megrázza" magát a kis ablak, és annyi. Kapcsolódás sikertelen.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
törölt tag
válasz Játékos #15615 üzenetére
Be kell kapcsolni a SAMBA-t hozzá. Itt van leírás.
-
quasarus
tag
Sziasztok. OSX Lion van a gépemen, felraktam a hozzá való legfrissebb Teamviewert, a bejelntkező felöleten passwordot mutat, de az azonosító számot (ID) csak egy "-" látható. és alul a konnekt lámpa pirosból néha átvillan sárgába. Minden ilyen megmozdulása után, feldob egy hiba ablakot, "not server connection"
Thx all!
-
Játékos
addikt
Hogy tudom látni a hálózaton lévő windowsos gépek megosztott tartalmát?
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
A chess mite jelent megoldást?
Nem, nem iAtkos, unibeast-es telepítés.
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Máté94
addikt
válasz Játékos #15609 üzenetére
iATKOS ez most, vagy mi?
Egy EFI string-et adnék neki.Ne várj sokat ettől a kártyától, mert nem hiba mentes.[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz sp@rtan #15608 üzenetére
Igen, igaz lehet, mert nem is bootolt az új lemezről.
Szóval megyeget a rendszer, de kicsit olyan nyögvenyelős. Honnan lehet tudni, hogy rendesen hasznàlja-e a vga-t a rendszer? Mert kicsit röcögősek az animációk szerintem. Legalábbis a telefonom után kicsit simábbat vártam volna!
-
sp@rtan
senior tag
válasz Játékos #15607 üzenetére
Tudtommal a bootloader az egy külön kis rejtett partíción van (vagy valami ilyesmi ), ezért ha az OS partícióját klónozod egy másik HDD-re, akkor nem lesz bootloadered, vagyis nem lesz mi betöltse az OS X-et. Ha így lenne, akkor bootolsz az Unibeastes telepítőre, onnan be tudsz menni a frissen klónozott OSX-re, majd ott felrakod vagy MultiBeastből a Chimerát vagy az önálló Chimera telepítőből.
Remélem jól mondom, nem lenne rossz, ha valaki megerősítene. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy át lehet-e költöztetni ezt az egész partíciót egy másik vincsire?
Acronis True Image-t használtam eddig, de ez nem akarja olvasni az OSX partícióját.
Köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest