- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Játékos #15814 üzenetére
nem tudom h mekkora a pendrive, de ha akkora, h pont rajta van a lion, akkor ha belefér a pénzügyi keretbe, érdemes inkább venni másik pendriveot, ezt pedig megtartani biztonságból.
erről bármikor hozzáférsz a rendszerhez, tudsz javítani, stb..
ha ilyen marha nagy, akkor osx alól disk utilityvel szét tudod partícionálni 2 részre a pendriveot. az egyik fele legyen HFS+ a telepítőnek(vagy maradjon az úgy fogalmazok) a másik fele, a maradék pedig nyilván fat32 és kész. -
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
Játékos #15793 üzenetére
Módosított BIOS fent van? Mert akkor van energia gazdálkodás. MSRDumper-rel ellenőrizheted, hogy visszaveszi e a CPU óra jelét.
Sleep MSI lapoknál nincs.Hát... ha te tudsz mondani tökéletesen működő USB-s BT-t, akkor igen. (ilyenek, hogy Auto-Sleep, wake után nem kell újra ki-be dugni, mondjuk az első kettő nálad nem játszik.
) A legjobb csinálni egy BT-t Macbook Pro-k BT moduljaiból.
-
törölt tag
válasz
Játékos #15615 üzenetére
Be kell kapcsolni a SAMBA-t hozzá. Itt van leírás.
-
Máté94
addikt
válasz
Játékos #15609 üzenetére
iATKOS ez most, vagy mi?
Egy EFI string-et adnék neki.Ne várj sokat ettől a kártyától, mert nem hiba mentes. -
sp@rtan
senior tag
válasz
Játékos #15607 üzenetére
Tudtommal a bootloader az egy külön kis rejtett partíción van (vagy valami ilyesmi
), ezért ha az OS partícióját klónozod egy másik HDD-re, akkor nem lesz bootloadered, vagyis nem lesz mi betöltse az OS X-et. Ha így lenne, akkor bootolsz az Unibeastes telepítőre, onnan be tudsz menni a frissen klónozott OSX-re, majd ott felrakod vagy MultiBeastből a Chimerát vagy az önálló Chimera telepítőből.
Remélem jól mondom, nem lenne rossz, ha valaki megerősítene. -
Máté94
addikt
válasz
Játékos #15587 üzenetére
Új lap vagy DSDT nélkül élni vele együtt.
Hozzá lehet fordulni helpért. De már a tutorial is nagy segítség. -
Máté94
addikt
-
Kommy
veterán
válasz
Játékos #15472 üzenetére
Én ezzel csinálok hangot: [link]
Telepítés menete:
- kimásolod a mappa tartalmát az asztalra
- elindítod a terminált
- elnavigálsz a desktopra: cd Desktop paranccsal
- beírod a következő parancsokat:
sudo cp layout885.xml /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/Resources/
sudu cp Platforms.xml /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/Resources/
sudo cp -R ALC885_889a.kext /System/Library/Extensionssudo chown -R 0:0 /System/Library/Extensions/ALC885_889a.kext
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/ALC885_889a.kext- ezután elindítod a Kext Utility-t: [link]
Ha ez lefuttot akkor gép újraindítás, és van hang, remélem nálad is működik
-
Xero
nagyúr
válasz
Játékos #15370 üzenetére
Elég egy virtuális gép is. Ott megveszed AppStore-ból a Lion-t és megcsinálod Unibeast-el a pendriveot.
Közben kicsit rendeztem a kábeleket az asztal alatt, a Thermaltaket kitakarítottam, alaplap távtartókat beraktam. Készen állunk a telepítésre. A futár holnap érkezik.
-
-
Máté94
addikt
válasz
Játékos #15257 üzenetére
Igen, mondtam, hogy linkeltem lejjebb. Nem linkelem, keresd meg.
Ott a topicban egy "samisnake" nevű ember szabadidejét áldozva készít módosított BIOS-t.
DSDT-ben is tud szerintem segíteni. Regisztrálsz, és normálisan kérsz a lapodhoz. Mondjuk csatold a legfrissebb BIOS-t is az üzenetedhez.Gigabyte-hoz nem kell módosított BIOS, de az összes többihez igen. Főleg a power management miatt kell, és ezzel megúszod, hogy pár kext-et kelljen telepíteni. Egyszerűbb, mint új lapot venni.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Játékos #15237 üzenetére
Akkor iktass be egy full formázást, GUID a tuti. Ami még előfordulhat: Ha be lesz kapcsolva a Wake-on-LAN, akkor lehet hogy a sleep kicsit bugos lesz. Ezalatt azt értem, hogy néha magától felkel majd egyből elalszik, ha a hálózaton buzeráltál dolgokat akkor nem fog elaludni. Ha kikapcsolod, akkor hibamentes a sleep. Ezt másik NIC-cel lehet orvosolni, de amik OOB mennének, azok sajnos nem beszerezhetőek itthon.
Ha WiFi-t, Bluetooth-t akarsz, akkor azokat könnyen meg lehet oldani tökéletesre. Eredeti Apple chipet szerzel ebayről, azokat USB-re forrasztod, stb, és egyből felismeri az OS, és hibamentesen működnek. Tonymacen van útmutató hozzá.
Hirtelen más idegesítő apró hiba nem jut eszembe.
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Játékos #15217 üzenetére
Hát, ha sikerül valahol kapnod, akkor vehetsz nyugodtan.
Inkább a H61N-t lehet már kapni.Megfér, de újra kell majd rakd.
OS X miatt GUID kell, most meg valószínűleg MBR a particionálás.
Mindegy, hogy először Wint vagy OS X-t raksz fel, csak ha a OS X-et rakod fel először, akkor a Win felül fogja írni a Chimerat (bootloader), és újra kell majd rakni. Ezt úgy tudod, hogy bebootolsz az OS X-be valamivel (pl. Unibeastes telepítővel) és ott egyszerűen újratelepíted a Chimerát.
Amire még érdemes odafigyelni, az a particionálás. Nem tudom, olvastál már-e ezekről a dolgokról. OS X-t HFS+-ra telepíted, ezt a Win se olvasni se írni nem tudja. OS X olvassa az NTFS-t, de írni nem tudja, csak segédprogramokkal. FAT32-t mindkettő írja/olvassa, de ott meg ott a 4GB-os fájlméret korlát. -
sp@rtan
senior tag
válasz
Játékos #15213 üzenetére
Ha fullos funkcionalitást akarsz, akkor Gigabyte lapok a jók. 1155-os GB lapokból én a H67N-et és a Z68MX-et próbáltam (jelenleg is ez van). Egyetlen apró hibájuk van, de ez az összes lapnál jelentkezik (vannak már javítások, de eléggé típusfüggő). Sleep után kb csak 10 sec után van USB, akkor újramountol mindent. Van, akinek nem is megy sleep után az USB.
.
Nyilván nem lesz olyan tökéletes mint egy Mac, de alapvetően ha csak az OS sebességét nézed, akkor jó. Kipróbálni jó lesz.VGA-t passzolom, nekem full vanilla kártyám van, nem vagyok otthon VGA témában.
mod: Alaplap témában ami számít: Audióból Realtek ALC8xx kell, LANból is Realtek. USB 3 az érdekes téma, nekem az Etron chip megy jól, sokaknak csak a NEC. Ami másik, hogy legyen hozzá DSDT (ezzel lesz fullos az OS X, energiagazdálkodás, sleep, hang, és apróbb finomítások). DSDT, leírásokat itt találsz. Mivel Inteles a géped, mehet fel a retail OS X, nem kell iAtkos és tsai. herélt OS-t felrakni.
Lapok közül itt tudsz válogatni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged